Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κούγιας: «Στόχος τα play-off ανόδου»

Την είσοδο στα play-off ανόδου της Super League έθεσε ως στόχο για τη νέα περίοδο, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο της Αγυιάς, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.

«Η Παναχαϊκή ειδικά την επόμενη χρονιά θέλει να μπει στα play-off ανόδου. Δεν μας τρομάζουν καθόλου οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα».

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει ούτε 1% από τις μετοχές που διατηρεί, ενώ τόνισε ότι στους άμεσους στόχους είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου.

Πριν ξεκινήσει την τοποθέτηση του ο πρόεδρος ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον δημοσιογράφο Χρήστο Βεργανελάκη και εξέφρασε τη λύπη του για το επεισόδιο τονίζοντας: «Δεν έπρεπε να αντιδράσω με αυτό τον τρόπο…».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου:

Για το θέμα προπονητή:

«Όπως είχα προαναγγείλει προ διμήνου, πριν ακόμα κατακτήσουμε τον τίτλο, ο κ. Φυντάνης θα είναι ο προπονητής. Η μόνη μου αγωνία είναι, αν θα βρισκόμαστε σε θέσεις ανόδου τη νέα περίοδο και ο κ. Φυντάνης δεν έχει το κορυφαίο δίπλωμα που απαιτείται. Το έχω ξαναπεί, δεν μπορεί να γίνει μία ομάδα μεγάλη, δίχως μόνιμο προπονητή. Επιδίωξή μου, είναι με τον κ. Φυντάνη να παίξουμε στην Ευρώπη. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σαν υποδομή και σαν προσωπικότητα από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές, που άλλοι με το σπαθί τους και άλλοι με πλάγιο τρόπο, έγιναν γνωστοί στην Ελλάδα».

Για τη διαδικασία πώλησης μετοχών:

«Όπως θυμάστε κατόπιν προτροπής της Ερασιτεχνικής, αποφάσισα προ τριμήνου να ανοίξουμε λογαριασμό για τις μετοχές, για όλους. Μέχρι σήμερα δεν αγοράστηκε ούτε μία μετοχή! Κατόπιν αυτού, για να μην διακωμωδείτε αυτό το κορυφαίο γεγονός δηλώνω ότι η Παναχαϊκή, θα παραμείνει στο 90% υπό τον έλεγχο μου και δηλώνω από σήμερα, ότι δεν υπάρχει στο μυαλό μου, καμία πρόθεση να πουλήσω ούτε 1%.

Για το υπάρχον ρόστερ:

«Το υλικό είναι υπέροχο, η πεποίθησή μου και του Κ. Φυντάνη είναι ότι όσοι είναι 24 ετών και τα συμβόλαια λήγουν σε 2,3,4, χρόνια θα κληθούν να υπογράψουν όλοι 5ετή συμβόλαια. Όποιος δεν θέλει να υπογράψει θα αποτελέσει παρελθόν. Θα αποτελέσουν παρελθόν όσοι παίκτες αντικειμενικά δεν μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα, γιατί οι ανάγκες της κατηγορίας είναι διαφορετικές. Αυτοί που θα φύγουν δεν θα ξεπεράσουν τους 6! Αυτό θα γίνει με κουβέντα μαζί τους. Αγαπάμε τα παιδιά αυτά. Αυτή η ομάδα είναι που θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα, θυμηθείτε το. Θα πρέπει όμως και οι παίκτες να δείξουν πόσο αγαπούν αυτή την προσπάθεια. Έχω στεναχωρηθεί για τη δήλωση του Κυβελίδη, αν διάβαζα ότι τέτοιο είπε ο Φυντάνης θα αποτελούσε παρελθόν. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι υπάρχει «αλλά», την ίδια συμπεριφορά αντιμετώπισα από Σάμαρη, Σ. Λαμπρόπουλο, το μέλλον θα δείξει αν έκαναν καλά».

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:

«Θα γίνουν μεταγραφές, οι στόχοι μας είναι ήδη προκαθορισμένοι. Η Παναχαϊκή θα αποκτήσει Έλληνες παίκτες, που θα είναι ταλέντα, που θα έχουν 30άρες συμμετοχές κυρίως στη Β’ Εθνική, μπορεί να πετύχουμε και παίκτες από Α’ Εθνική αν και είναι λίγο δύσκολο. Θέλουμε οι παίκτες να έχουν 5-8 χρόνια ποδοσφαίρου ακόμα. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτες που τελειώνουν την καριέρα τους. Το ρόστερ μας δεν θέλουμε να είναι μεγαλύτερο από 27 παίκτες».

Για την κόντρα με τους οργανωμένους:

«Πρέπει να καμφθούν οι ενστάσεις των οργανωμένων οπαδών. Μεταξύ της εικόνας που είχε το γήπεδο πριν το ματς με Ασπρόπυργο, και της εικόνας με Απόλλωνα, Ρουφ, Πλατανιά, προτιμώ την εικόνα τη δεύτερη. Τους θέλουμε τους οργανωμένους».

Για τον στόχο της δημιουργίας προπονητικού κέντρου:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε προπονητικό κέντρο. Κάναμε μία συμφωνία με το Δήμο για το βοηθητικό, αλλά ποτέ δεν μας το διέθεσαν. Η ΠΑΕ προσβλέπει με λαχτάρα να πάρει το κομμάτι της ΕΠΣΑ, στο Πετρωτό. Όλοι ξέρουν ότι η ΠΓΕ μπορεί να το αξιοποιήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: