Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αδαμίδης: «27 εκατ. € τα χρέη της ΑΕΚ»!!

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, όπου μίλησε για τα χρέη και τις υποχρεώσεις του συλλόγου, για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, για την προσπάθεια κατασκευής γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε έκκληση στους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα.
Για τα χρέη ο πρόεδρος της ΑΕΚ είπε: «Τα χρέη της ΑΕΚ σε βάθος τετραετίας ανέρχονται περίπου σε 27 εκατομμύρια ευρώ. Ας τελειώνει το παραμύθι που λένε για 100. Αυτή τη στιγμή είναι στα 33 εκατομμύρια και μόλις κλείσει η χρήση και πληρώσουμε τους παίκτες θα πέσουν στα 27. Είμαστε απόλυτα εντάξει προς το Δημόσιο».
Ενώ για τα έξοδα των δύο τελευταίων χρόνων πρόσθεσε: «Έχουμε μείωση στα έξοδα αυτή τη χρονιά σε σχέση με πέρυσι. Κάθε ευρώ που βγαίνει από το ταμείο μας το κλαίμε και το ελέγχουμε και μας ενδιαφέρει. Δεν έχει γίνει ξανά αυτό από άλλη διοίκηση. Την τελευταία χρονιά είχαμε μείωση των εξόδων κατά 4,5 εκατ. ευρώ».
Ο Αδαμίδης μίλησε και για τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε: «Έγινε από μια εταιρία ορκωτών λογιστών χωρίς καμία παρέμβαση. Δημοσιεύτηκε αυτούσιος γιατί αυτή ήταν η δέσμευση και των μετόχων και δική μας. Ο έλεγχος αυτός αναλύει αρκετές ομιχλώδεις καταστάσεις και πράξεις. Δεν είμαστε εισαγγελείς, ούτε θα κατηγορήσουμε κόσμο. Όταν το κρίνουμε θα κινηθούμε νομικά. Ήδη γίνεται μια συζήτηση με το νομικό τμήμα. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε τον κ. Νικολαϊδη. Έκανε πολλά καλά για την ΑΕΚ. Αλλά από την άλλη, δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποιες περιπτώσεις περίεργες. Δεν έχουμε ξεχάσει τον διαχειριστικό έλεγχο. Θα κοιτάξουμε που υπάρχουν ευθύνες. Δεν βγήκε ο έλεγχος για να στοχεύσει κάποιον συγκεκριμένα. Το παρελθόν δείχνει το μέλλον. Εμείς έχουμε μάθει από τον διαχειριστικό έλεγχο. Και παρόμοια παραδείγματα δεν θα δείτε στο μέλλον. Δεν ξέρω αν υπάρχουν νομικές ευθύνες. Αν υπάρξουν θα αναζητηθούν».
Ο Αδαμίδης έκανε έκκληση στους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα οικονομικά λέγοντας: «Πρέπει να κοιτάξουμε το αύριο ενωμένοι. Να κοιτάξουμε μπροστά. Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε το πλάνο που θα αλλάξει τη μοίρα της, με οδηγό τον κόσμο της. Ηγέτης της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της και μόνο αυτός. Ούτε ο Παππάς, ούτε ο Νοτιάς, ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε εγώ. Ποτέ δεν βασιστήκαμε σε πακτωλό χρημάτων. Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε, να δούμε πόσο αγαπάμε την ΑΕΚ, να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να αποφασίσουμε αν θέλουμε μία ομάδα που συντηρείται ή μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ΑΕΚ χρειάζεται σύνεση και πλάνο. Οι Παππάς και Νοτιάς δεν θέλουν να λειτουργούν ως μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ. Όταν τους χρειαστούμε θα είναι εδώ και ο κ. Παππάς έχει πει πως θα συνδράμει στην προσπάθεια των «Supporters». Ο κ. Νοτιάς είναι ενήμερος και είναι απόλυτα σύμφωνος, θα συνδράμει κι αυτός. Δεν έχουν δεσμευτεί πως θα βάλουν τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ για την άδεια. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση, αλλά αν ο κόσμος ανταποκριθεί και στηρίξει, θα είναι εκεί και ο κ. Παππάς και ο κ. Νοτιάς. Αν ο κόσμος είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, που δεν ήταν μεγάλες, αλλά ήταν με βάση των περσινών δεδομένων, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα είχε τώρα καμία ανάγκη. Η κίνηση των «Supporters» είναι μονόδρομος. Είναι μια προσπάθεια που θα γίνει μία φορά. Αν γίνει κι αποτύχει, κάηκε τελείως. Δεν μπορούμε να ζητάμε μεγάλα πράγματα από τη στιγμή που απέχουμε ή από τη στιγμή που δεν βοηθάμε. Ή θα αλλάξουμε και θα προχωρήσουμε για μεγαλύτερα πράγματα ή απλώς θα επιβιώνουμε».
Για το θέμα του γηπέδου είπε: «Είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο, το σημαντικό στοίχημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Για πρώτη φορά όλοι μαζί, ΠΑΕ, Ερασιτεχνική και Δήμος, πορεύονται χέρι-χέρι για την ολοκλήρωση του ονείρου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί το μνημόνιο. Έχει γίνει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλοι είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Αναμένεται συνάντηση με το ΥΠΕΚΑ για την κατάθεση του πλήρους φακέλου για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν μπορέσουμε να χτίσουμε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια η οικονομική πολιτική θα αλλάξει άρδην. Είναι μεγάλη η δυναμική που θα προσφέρει το γήπεδο για όλη την ΑΕΚ».
Σε ερώτηση για την μεταφορά της ομάδας στο γήπεδο της Ριζούπολης απάντησε: «Σε 10 με 15 μέρες θα ξέρουμε αν θα πάμε στη Ριζούπολη. Το εξετάζουμε σοβαρά, ώστε στις εγχώριες διοργανώσεις να παίζουμε στη Ριζούπολη και στην Ευρώπη στο ΟΑΚΑ. Έχουμε κάνει πάρα πολλή δουλειά. Μπορεί πολλοί να μας κατηγορήσουν για λάθη μας, όχι όμως και για την προσπάθεια. Η αλήθεια είναι πως χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου της δεν μπορεί να πάει πουθενά. Δεν μπορεί μετά την κατάκτηση του τροπαίου να έχουμε 5.000 κόσμο. Δεν μπορεί ο κόσμος να ζητάει τίτλους, παίκτες, ανανεώσεις και ο ίδιος να μην πηγαίνει στο γήπεδο. Αν είχαμε προχθές 40.000 κόσμο θα σας έλεγα εγώ αν η ΕΠΟ θα μας έριχνε 3 αγωνιστικές».
Τέλος, για τα επεισόδια στο τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και γενικότερα για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα δήλωσε: «Η ΑΕΚ έπρεπε να τιμωρηθεί, όμως νομίζω ότι μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ΕΠΟ και η αστυνομία και όχι η ΑΕΚ. Πολλά από τα άτομα που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια δεν είναι ΑΕΚ και μία δυναμική παρουσία του κόσμου θα μπορέσει να αποδυναμώσει το παρασκήνιο. Και φέτος η ΑΕΚ δέχτηκε πόλεμο από παντού. Όσο πιο δυνατή είναι η συμμετοχή του κόσμου της, τόσο πιο δυνατή θα είναι και στο παρασκήνιο. Πιστεύω ότι ένα μεγάλο μέρος των οργανωμένων είναι υγιές. Με την Original έχω συγκρουστεί πολλάκις τον τελευταίο καιρό. Αυτά που έγιναν στον τελικό είναι απαράδεκτα, αλλά πιστεύω ότι οι φορείς των οργανωμένων θέλουν να πάρουν μέτρα. Εμείς έχουμε σειρά προτάσεων προς την Πολιτεία, που θα ξεκινάει με αυστηριοποίηση του ποινικού κώδικα. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα. Όλοι τους εξαντλούν την αυστηρότητα στην ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: