Το ότι ο Νικολάκης ο Μπέντνερ έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του δεν είναι δα και κανένα νέο. Μιλάμε για τον Δανό υπεραστέρα που ασούμε έχει πει ότι θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη.

Συγκεκριμένα ο παλίκαρος, τον Απρίλη του 2010 είχε πει το αμίμητο «αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη, θα σας πω πως είμαι. Όταν βλέπω άλλους επιθετικούς να σκοράρουν πολύ, συνειδητοποιώ πως πρέπει κι εγώ να σκοράρω μερικά τέρματα, αλλά κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού μου είναι σωστά». Με άλλα λόγια, τα έχει όλα ασούμε, εκτός από το γκολ, που πολλοί θα έλεγαν πως είναι το πρώτο που θες αν θες να λέγεσαι σεντρε φόρης.

Πως λέμε την έχω δει και είμαι καλά ασούμε; Ένα τέτοιο πράμα. Όμως από τον Απρίλη του 2010 και έπειτα, ο Νικόλας δεν είχε κάνει κάποια εξίσου σημαντική δήλωση. Θα μου πείτε ότι ίσως αυτό οφείλεται στο ότι έχει αφοσιωθεί στο να βελτιώνει το μόνο στοιχείο του παιχνιδιού του που δεν του επιτρέπει να συγκρίνεται με έναν Ρούνεη, έναν Βίγια, έναν Ιγκουαήν ή έναν Λουκάκου ακόμα-ακόμα. Βασικά τον Λουκάκου τον έβαλα εκεί γιατί θέλω να προβώ σε μια ανακοίνωση.

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. Φέτος συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια παραμονής του Ρομέλο Λουκάκου στα δεκαεπτά του χρόνια. Ως ένα γεγονός αξιοπρόσεκτο και θαυμαστό, καλουκαλείστε όλοι στο γκαλά που θα γίνει στο κέντρο ηλικιωμένων Παγκρατίου όπου θα γιορτάσουμε την Λουκάκια δεκαπενταετία των δεκαεπτά και θα ακούσουμε τις ομιλίες των εξίσου αγέραστων και αιώνια νέων Ντενίση, Σαπουντζάκη, Μπομπαντίγια και Ντιέ. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται φιάλες οξυγόνου για όσους τις έχουν ανάγκη.

Και επιστρέφουμε. Ο Νίκος λοιπόν έχοντας φορτώσει με εννέα ολάκερα γκολ τα αντίπαλα δίχτυα σε είκοσι οχτώ αξέχαστες εμφανίσεις, είπε να βγει να πει το κομμάτι του, δικαιωμένος καθώς ένιωθε πως ότι λέει ασούμε με το στόμα, το αποδεικνύει με πράξεις.
Είμαι πολύ τσαντισμένος να πούμε, εδήλωσε επειδής ο Βενγκερζ με έχει βάνει να παίζω στα άκρα και καθόλου δεν μου πάει. Μπάι δε μπάι, η κίνηση χρησιμοποίησης του Νικόλα στις πτέρυγες είναι όμοιας σοφίας με το αλησμόνητο κάμεο του Παντελή Καπετάνου στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, σε εκείνο το μαγικό ματς με τσι Μίλαν στο Ίταλι. Αλλά αυτό δεν έχει να πει. Έχει να πει όμως ο Νικόλας. Διατί χωρίς να ξέρουμε το γιατί, εδώ και καιρό ο Νικόλας ακούγεται ότι βρίσκεται στο μεταγραφικό τεφτέρι της Μπάγερν του Μονάχου, επειδής εδώ που τα λέμε αν υπάρχει ένας αντι-Κλόζε παγκοσμίως, αυτός είναι ο Νικόλας. Άντε και ο Αμπντουραχμάνι της ΑΕΚ. Ίσως και ο Μπαχά. Αλλά μέχρι εκεί.

Τόνε ρωτάνε λοιπόν τον Νικόλα, ρε συ Νικόλα, ακούγεται ότι σε θέλει η Μπάγερν. Τι λες;

Τι να πω, τους λέει. Λέω ότι δεν είμαι εγώ για τα μούτρα τους. «Αν είχα εγώ την επιλογή» είπεν ο ρήτορας, «θα πήγαινα την Μπαρτσελόνα. Δεν είχα ποτέ είδωλα στο ποδόσφαιρο (προφανώς Νικόλα μου) αλλά αν μπορούσα να παίξω με έναν ιδανικό συμπαίκτη αυτός θα ήταν ο Τσάβι και ο Ινιέστα». Αφήνουμε όξω το γεγονός ότι λέει για έναν παίκτη και αναφέρει δύο. Είναι λίγο σαν τους ταρίφες που τους λες «Πατήσα πάω» και σου λένε, «μπέκα. Μια Αγίους Αναργύρους πάμε, μια Γουδί και μια Πετρούπολη την κυρία και φύγαμε». Ένα ζητάς, πολλά παίρνεις. Το θέμα είναι πως ο τύπος δεν το λέει σε φάση Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Και καλά, άη χαβ ε ντρημ. Ο τύπος το λέει τύπου, άντε το είπα τώρα, που είναι αυτός ο χαλβάς ο Γκουαρδιόλα να έρθει να με πάρει από εδώ χάμω να παίξω μπαλάρα να πάρουμε σε μια χρονιά δεκατρία κουπέτα;

Για ετούτο τον αγαπάμε. Γιατί δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται τόσο τρίζας, δεν έχει τίποτα στο παιχνίδι του που να σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις να κάνεις με μια βερσιόν Φαν Μπάστεν για την νέα εποχή, αλλά αυτός το πιστεύει οπότε εσύ και οι λοιποί να πάτε να πνιγείτε. Ο Νικόλας κάνει κουμάντο. Ο τύπος είναι ο Νίνο του ποδοσφαίρου.

Εξώφυλλο ημέρας: Και η σαπίλα στο μυαλό συνεχίζεται. Δηλαδή επειδή δεν τιμωρήθηκαν για τα καφριλίκια κάποιοι άλλοι, να μην τιμωρηθούμε ούτε εμείς. Αφού δεν ξεκίνησε η τιμωρία από αυτούς γιατί εμείς; Άρα, με αυτήν την λογική να μην τιμωρηθεί ποτέ κανένας, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος ατιμώρητος πιο πίσω από εμάς χρονικά. Να συνεχίσουμε λοιπόν να τα κάνουμε όλα σκατά και να μένουν όλοι ατιμώρητοι. Συγκλονιστική σκέψη και μπράβο για μια ακόμη φορά στην Ώρα, που με κάνει να αισθάνομαι ότι σε κάποια φάση της ζωής μου πρέπει να αλλάξω ομάδα και πρωτάθλημα. Το να υποστηρίζεις πλέον κάποια ελληνική ομάδα με τόσα σκατένια μυαλά να έχουν άποψη και θέση δεν είναι καν αστείο. Είναι σιχαμένο. Α ναι. Και βέβαια η ομάδα δεν έχει ευθύνη. Που ακούστηκε άλλωστε μια ομάδα να έχει ευθύνη για τις μαλακίες που διαπράττει ο λαός της; Ανήκουστο. Ε ρε που σας άφησαν να πάρετε και απολυτήριο δημοτικού.  
Πηγή: gazzetta.gr