Μπορεί φέτος να έχασε το πρωτάθλημα, όμως η σεζόν αυτή ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο για τον Ζανέτι! Ο αρχηγός της Ίντερ φτάνει τις 1000 συμμετοχές και γίνεται μόλις ο 10ος παίκτης στην ιστορία που το καταφέρνει!
Ο Αργεντινός άσος έχει αυτή την στιγμή 999 επαγγελματικές παρουσίες και σε περίπτωση που αγωνιστεί στον ημιτελικό της Τετάρτης με την Ρόμα, τότε φτάνει την χιλιάδα! «Είμαι περήφανος που φτάνω σε αυτό το νούμερο. Χίλια παιχνίδια, νιώθω κάτι για όλα και το να φτάσω αυτόν το στόχο είναι πραγματικά σημαντικό. Μέχρι τώρα, έχω 33 συμμετοχές με την πρώτη μου ομάδα, την Ταγιέρες, 66 με την Μπάνφιλντ, 12 με την Under-23 της Αργεντινής, 140 με την Εθνική Ανδρών και 748 συμμετοχές με την Ίντερ. Σύνολο 999. Αν παίξω με την Ρόμα, τότε φτάνω τις 1000, που είναι σημαντικός στόχος. Στην καριέρα μου, έκανα τα πάντα με πάθος, το ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πάρα πολλά και απάντα προσπαθώ να προσφέρω όταν έχω την ευκαιρία. Επίσης είναι σημαντικό γιατί θα είμαι μόλις ο 10ος που το καταφέρνει αυτό. Τα ονόματα των άλλων εννιά είναι πολύ σπουδαία και το να βρίσκομαι ανάμεσά τους είναι πηγή περηφάνιας», ήταν τα λόγια του Ζανέτι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ίντερ.

Οι εννιά παίκτες στην ιστορία που έχουν καταφέρει να τα χιλιάσουν είναι οι: Πίτερ Σίλτον, Ρέι Κλέμενς, Πατ Τζένινγκς, Αλαν Μπολ, Ντέιβιντ Σίμαν, Πάολο Μαλντίνι, Αντονι Θουμπιθαρέτα, Ρομπέρτο Κάρλος και Τόμι Χάτσινσον.

Ο Ζανέτι μίλησε για δύο από τους παραπάνω παίκτες με τους οποίους ήταν «αιώνιος αντίπαλος». Τον Ρομπέρτο Κάρλος στην Εθνική (ήταν συμπαίκτες για μία χρονιά στην Ίντερ) και τον Μαλντίνι στα ντέρμπι της Ίντερ με την Μίλαν: «Είναι δύο άνθρωποι που εκτιμώ απεριόριστα. Το να τους φτάσω, με κάνει χαρούμενο. Ο Μαλντίνι έχει δώσει τόσα πολλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και από την στιγμή που έφτασα στην Ιταλία, πάντα σεβόμουν την καριέρα που είχε αλλά και την προσωπικότητα του. Έχω υπέροχες αναμνήσεις στα ντέρμπι εναντίον του».