Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Άξιοι πρωταθλητές οι «κοκκινόμαυροι»

Για το μέγεθος και την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, η άνοδος στη Γ’ Εθνική (Football League 2) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά, η φετινή προσπάθεια των «κοκκινόμαυρων» αξίζει το χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων, Απολλωνιστών και μη.
Αυτή η ομάδα ήταν απλά… πολυτέλεια για την κατηγορία. Όσο κι αν οι αριθμοί δεν αντικατοπτρίζουν πάντα την αλήθεια, αυτή τη φορά την απεικονίζουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο: 85 βαθμοί και 27 νίκες με τέσσερις ισοπαλίες σε 31 αγώνες. Θέλετε και τα τέρματα; 70-9! Χρειάζεται κάτι άλλο για μια ομάδα προκειμένου να κερδίσει το σεβασμό όλων; Όχι, ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καλύτερος καθρέπτης και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου «κόλακας». Ο Απόλλων Καλαμαριάς βρίσκεται και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη Football League 2, βάζοντας πλώρη για ακόμη πιο ψηλά. Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, θα βρει και πάλι τη φυσική του θέση…
Χθες στο γήπεδο έβλεπες μόνο χαμογελαστά πρόσωπα. Κάτι σύνηθες βέβαια για τη φετινή σεζόν. Δεν είχε και άδικο ο Παύλος Λεπτοκαρίδης όταν είπε ότι «φέτος… κουραστήκαμε να ακούμε συγχαρητήρια». Χθες βέβαια ήταν η πιο… χαλαρή μέρα. Μέχρι και ο συνήθως σοβαρός και μετρημένος Αχιλλέας Χαραλαμπίδης ήταν πια άνετος. «Αξίζει σήμερα να χαρούμε και να μη σκεπτόμαστε τίποτα». Όλα αυτά τα συναισθήματα βέβαια ήταν απόρροια της πίεσης που αισθάνθηκαν φέτος. «Αν χάναμε αυτή την άνοδο, θα τρελαινόμασταν. Να είσαι η καλύτερη ομάδα, να κερδίζεις παντού και να μην έχεις σίγουρη την άνοδο από τον πρώτο γύρο είναι απίστευτο. Η ομάδα δέχθηκε πόλεμο, αλλά άντεξε και έδειξε πόσο μεγάλη φανέλα έχει», έλεγαν οι παίκτες.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι πλάκες. Με αποδέκτη κυρίως το φροντιστή Φώτη Τζιβόγλου, που… έφαγε ένα μπουγέλωμα μετά το τέλος του αγώνα στη Χαλάστρα, που θα το θυμάται για αρκετό καιρό. Τον έβαλε στο… μάτι και ο Αλντίν Χατζί και τα πειράγματα συνεχίστηκαν…
Όλοι οι παίκτες (πλην Παπαποστόλου και Πλατάκη) μαζί με το προπονητικό τιμ (Παλατσίδης, Νόλης, Περγαμηνέλης), τους εφόρους Αχιλλέα Χαραλαμπίδη και Γιάννη Λουιζίδη (απουσίαζε ο Γιώργος Ζαμπέτογλου) φωτογραφήθηκαν στο φακό του «Μ» μία μέρα μετά τη νίκη στη Χαλάστρα, που έδωσε και τη μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου. Πλέον, ο αγώνας με τα Μουδανιά την Κυριακή παίρνει χαρακτήρα… φιέστας. Το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία, αν και όλοι επέμεναν ότι θέλουν να τερματίσουν αήττητοι. Άλλωστε δε θέλει και ιδιαίτερη προσπάθεια για να καταφέρουν…
Όσο για την επόμενη μέρα; Οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- θέλουν να μείνουν. Καρατζιοβαλής και Χατζί είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παίξουν τουλάχιστον μια χρονιά ακόμη, ενώ «ζεστοί» στο να παραμείνουν είναι και οι Λεπτοκαρίδης, Πλατάκης, Καραλιόπουλος. Γενικώς, λίγες αναμένεται να είναι οι αλλαγές. Εξάλλου, το «δέλεαρ» για δεύτερη συνεχόμενη άνοδο είναι αναμφίβολα ισχυρό…

Ήταν ο δωδέκατος παίκτης!

Να βλέπεις την ομάδα σου να παίζεις στα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας και ξαφνικά όλα να γκρεμίζονται και να τη βλέπεις στα «αλώνια» της Δ’ Εθνικής δεν είναι και απλό πράγμα. Και σε καμία περίπτωση εύκολο να το διαχειριστείς, απ’ όλες τις απόψεις. Κι όμως, φέτος ο κόσμος του Απόλλωνα όχι απλά ακολούθησε την προσπάθεια για την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά αποτέλεσα και το δωδέκατο παίκτη της. Δεν υπήρξε έδρα που να μην πήγε για να συμπαρασταθεί και να φωνάξει «Απόλλων». Έκανε χιλιόμετρα σε «δύσβατες» περιοχές και σε έδρες όχι και τόσο φιλικές. Κάποιοι περίμεναν τον Απόλλωνα για να βγάλουν… κόμπλεξ ή να κερδίσουν μια μεγάλη ομάδα. Δεν τα κατάφεραν, γιατί απλά δεν ήξεραν ότι έχει βάρος αυτή τη φανέλα. Για αυτό και δεν έλειψαν και οι… επεισοδιακές καταστάσεις. Κι αυτά μέσα στο παιχνίδι είναι, ευτυχώς βέβαια δεν παρεκτράπηκαν τα πράγματα. Άλλωστε, ο σκοπός ήταν «ιερός», να ανέβει κατηγορία η ομάδα. όποια εμπόδια λοιπόν θα έπρεπε να ξεπεραστούν. Πού να αναφερθεί κανείς… Στην «αποστολή» μέσα στο Κορδελιό; Στα ταξίδια σε κοντινά μέρη τους Κιλκίς, της Πέλλας, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης; Μέχρι και στον αγώνα της Κυριακής στη Χαλάστρα άγνωστοι επιτέθηκαν στο πούλμαν των φιλάθλων του Απόλλωνα, λες και έχουν κάτι να χωρίσουν…
Η φετινή χρονιά έδειξε πάντως ότι υπάρχει συσπείρωση. Και ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε καλή δουλειά στους συνδέσμους. Πολλά νεαρά παιδιά στην κερκίδα, θα πρέπει να δουν και επιτυχίες όμως για να μείνουν, γιατί ακόμη και στην «καψούρα» χρειάζεται ενδιαφέρον και εγρήγορση.
Παλατσίδης: «Αξίζουμε στη Σούπερ Λίγκα»

Ανέλαβε την ομάδα στις αρχές του έτους και την παρέλαβε αήττητη και πρώτη από τον Βασίλη Τραϊανόπουλο. Ο Τζο Παλατσίδης έφερε εις πέρας την αποστολή του, κατάφερε να οδηγήσει τους «κοκκινόμαυρους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς να γνωρίσει την ήττα και την αμφισβήτηση από κανέναν. Αν και συνήθως είναι μετρημένος στα λόγια του, χθες μίλησε πιο άνετα: «Είναι μέρα χαράς για τον Απόλλωνα και για όλους μας. Καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο της ανόδου, μετά από μια πολύ καλή πορεία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους συνεργάτες μου, στη διοίκηση και στον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας σε όλα τα ματς. Ο Απόλλων έχουμε πει πολλές φορές δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία, ούτε καν στη Γ’ Εθνική. Ο Απόλλων αξίζει να βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκα και εκεί πρέπει να ξαναφτάσει. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε για αυτό το σκοπό», υπογράμμισε, ενώ για το μέλλον δε θέλησε να πει κάτι: «Να τελειώσει με το καλό το πρωτάθλημα, να χαρούμε το παιχνίδι της Κυριακής και μετά θα τεθούν όλα».
Χαραλαμπίδης: «Περάσαμε πολλά εμπόδια»
Ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης ήταν από τους λίγους επιχειρηματίες που «ευαισθητοποιήθηκαν» με τον υποβιβασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Δ’ Εθνική και μπήκαν μπροστά για να βοηθήσουν για την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες. Φέτος ανέλαβε έφορος και βασικός χρηματοδότης του ποδοσφαιρικού τμήματος, το οποίο μετά από πολλά χρόνια λειτούργησε υποδειγματικά. Παρά τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν, άντεξε και τελικά δικαιώθηκε. Οδήγησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στη Football League 2 και φυσικά έχει και αυτός το μερίδιο της επιτυχίας που του αντιστοιχεί.
Χθες, ήταν μέρα δικαίωσης και για αυτόν και μιλώντας στο «Μ» απένειμε τα εύσημα σε όλους: «Ήρθε η ώρα να χαμογελάσουμε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά, τίμησαν τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και μέσα σε δύσκολες συνθήκες τα κατάφεραν. Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε πολλά εμπόδια και όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ο Απόλλων νίκησε χάρη στην αξία του μέσα στο γήπεδο», τόνισε. Όσο για την επόμενη διοικητική μέρα, ο κ. Χαραλαμπίδης επανέλαβε ότι υπάρχει ανοιχτό προσκλητήριο για όσους επιχειρηματίες θέλουν, να βοηθήσουν στην προσπάθεια: «Ο Απόλλων χρειάζεται υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους να έρθουν και να προσφέρουν. Αυτούς τους θέλουμε και τους περιμένουμε κοντά μας για να φτάσουμε το σύλλογο εκεί που αξίζει να βρίσκεται».
Καρατζιοβαλής: «Είμαστε μια γροθιά»
Δεν είναι η μοναδική άνοδος που έζησε με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής. Ήταν μέλος της ομάδας και το 2004, όταν ανέβηκε στην Α’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε για έναν χρόνο με τα «κοκκινόμαυρα». Όπως και τότε, έτσι και τώρα, το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας ήταν η ποιότητα και το «δέσιμο» στα αποδυτήρια. Μιλώντας στο «Μ» ο έμπειρος γκολκίπερ εκεί ακριβώς στάθηκε: «Η χρονιά για μας κύλησε όπως ακριβώς θέλαμε και άξιζε στην ιστορία του συλλόγου. Όλοι γνωρίζουν ποιοι προσπάθησαν να μας εμποδίσουν και τι συνέβη. Παρ’ όλα αυτά, τα καταφέραμε και η ομάδα πήρε δικαιότατα την άνοδο. Πρέπει ήδη να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα, ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι μεγάλος σύλλογος και πρέπει να έρθουν κοντά του όλοι όσοι τον αγαπούν. Εμείς οι παίκτες έχουμε δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς δεχθήκαμε να παίξουμε σε αυτή την κατηγορία. Μόνο για τον Απόλλωνα. Είμαστε διατεθειμένοι όλοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, αρκεί να συνεχιστεί υπό τις ίδιες θετικές προϋποθέσεις».

Πληρωμές και… φιέστα!

Μέσα στη χαρά για την άνοδο, είδαν και το χρώμα του χρήματος χθες οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Συνεπής στις υποχρεώσεις της, η διοίκηση της ομάδας πλήρωσε το μισθό του Απριλίου σε παίκτες και τεχνικό τιμ. Ποτέ δεν πήγε πίσω φέτος η μισθοδοσία, παρά το γεγονός ότι… «άσπονδοι» φίλοι και εχθροί διέδιδαν και έλεγαν άλλα… Οι παίκτες ουδέποτε είχαν οποιοδήποτε παράπονο, όλα κύλησαν ομαλά.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή ο αγώνας θα πάρει το χαρακτήρα φιέστας. Ποντιακά συγκροτήματα θα δώσουν το «παρών», θα τιμηθεί και η ομάδα νέων που πρόσφατα πήρε το τρόπαιο «Mediterraneo» στην Ισπανία, ενώ αναφορικά με την απονομή ή όχι του τίτλου, απάντηση θα δοθεί από την ΕΠΟ σύντομα. Προπόνηση σήμερα δε θα έχει για τους «κοκκινόμαυρους», αύριο θα επιστρέψουν στο γήπεδο και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ματς με τα Μουδανιά. Όλοι περιμένουν πολύ κόσμο για να πανηγυρίσουν μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, είναι πιθανή είναι η διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την Επανομή την άλλη Τετάρτη.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: