Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι... έκπτωτοι Ολυμπιονίκες!!

Ποινή φυλάκισης 31 μηνών με αναστολή επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου κρίνοντάς τους ένοχους για το σκηνοθετημένο τροχαίο, το οποίο σχεδίασαν για να αποφύγουν τον έλεγχο αντιντόπινγκ της ΔΟΕ. Στους 33 μήνες η ποινή του Χρήστου Τζέκου.
Την τελική του απόφαση πήρε το δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση του περιβόητου τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, επιβάλλοντας πολύμηνες ποινές φυλάκισης με αναστολή στους Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο. Και οι δύο Ολυμπιονίκες κρίθηκαν ένοχοι όπως επίσης και ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 33 μηνών. Ένοχοι κρίθηκαν όμως και οι αυτόπτες μάρτυρες, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επτά και δεκαπέντε μηνών αντίστοιχα, καθώς τους αναγνωρίστηκε επιπλέον και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.
Το ίδιο ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε και στους επτά γιατρούς οι οποίοι περιέθαλψαν τους Ολυμπιονίκες, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης από 6 εως 8 μήνες. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης επί της ενοχής οι συνήγοροι των δύο ολυμπιονικών αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν αναγνωρίστηκε στους Κεντέρη και Θάνου το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ την ίδια στάση κράτησε και ο Χρήστος Τζέκος αποχωρώντας από το δικαστήριο. Έφεση πάντως θα καταθέσουν για τις ποινές φυλάκισης με αναστολή όλοι όσοι κρίθηκαν ένοχοι, περιμένοντας πλέον τις τελικές δικαστικές αποφάσεις.
Οι αρχικές προτάσεις φυλάκισης
Ποινές οι οποίες έφταναν και τα τέσσερα χρόνια είχε αρχικά προτείνει το δικαστήριο για τους δύο αθλητές και τον προπονητή τους. Πιο αναλυτικά, ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου κατηγορήθηκαν για τέσσερις πράξεις οι οποίες επιβάλλουν έκαστη μονοετή φυλάκιση, με την συνολική ποινή να ανέρχεται στα τέσσερα χρόνια. Ο προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, κατηγορήθηκε για τρεις αξιόποινες πράξεις, εκ των οποίων οι δύο αποφέρουν ποινή φυλάκισης ενός έτους η καθεμία και η τρίτη τέσσερα χρόνια και 15.000 ευρώ πρόστιμο.
Από τους γιατρούς που κρίθηκαν ένοχοι για ψευδείς μαρτυρίες και βεβαιώσεις παραμονής των αθλητών στο ΚΑΤ, η πρόταση ήταν μονοετής φυλάκιση, εκτός του Βαλιανάτου. Ενώ από τους μάρτυρες ο Σακελλαρίου αντιμέτωπιζε πρόταση φυλάκισης ενός έτους. Τέλος, ο Ζωγράφου κατηγορείται για δύο πράξεις, εκ των οποίων η κάθε μία επιφέρει μονοετή φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: