Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ένας Στέφενς δεν φτάνει...!!(vids)

Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή, αλλά το «σεντόνι» θέλει και παικταράδες! Η «δύο κλάσεις πάνω» Μέταλιστ με σκόρερ τον Ντέβιτς κέρδισε 2-0 και τον αφήνει με το... όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ!
Ότι δημιούργησε, στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσε να εισπράξει τίποτα ο ΠΑΟΚ. Αντίθετα έχασε κάθε ελπίδα να διεκδικήσει κάτι καλό στον επαναληπτικό καθώς τα δύο γκολ του Ντάβιτς έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των «ασπρόμαυρων». Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ καλοί μέχρι το 43ο λεπτό δημιουργώντας κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και στην Τούμπα και σ’ ένα λάθος του Βίτορ τα πάντα κατέρρευσαν. Ο Δικέφαλος έγινε ευάλωτος στην επανάληψη με ην Μέταλιστ να πετυχαίνει  και δεύτερο γκολ, ενώ στο τέλος είχε και δοκάρι  
Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε με σχήμα 4-4-2 τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κατσουράνη και Βίτορ. Τζιόλης και Λάζαρ στη μεσαία γραμμή, ενώ στις πτέρυγες οι Γεωργιάδης και Λούκας. Τέλος στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μάρκεβιτς και πιο συγκεκριμένα  κάτω από τα δοκάρια ο Ντισλένκοβιτς. Δεξιά ο Βιγιάγκρα και αριστερά ο Αζεβέδο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκουγιέ και Μολέδο. Αμυντικά χαφ οι Τόρες, Εντμαρ, δεξιά ο Μάρλος, στον άξονα ο Ντιέγκο Σόουζα και αριστερά ο Σόσα. Ενώ στη κορυφή της επίθεσης ο Ντέβιτς.
Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ σφιχτός στην άμυνα, ενώ στην μεσαία γραμμή οι Τζιόλης και Λάζαρ να δίνουν μάχη και στην επίθεση κυρίως από τα δεξιά να προσπαθεί να σπάσει την άμυνα των Ουκρανών. Όπως στη φάση του 5ου λεπτού με τον Σαλπιγγίδη να φεύγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Γύρισε για τον Λούκας με τον Ισπανό να πιάνει το σουτ όμως αυτή κόντραρε στο πόδι του Μολέδο.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν και από τις στημένες φάσεις όπως αυτή στο 14ο λεπτό. Ο Λίνο εκτέλεση φάουλ σημαδεύοντας  τον Βίτορ με τον τερματοφύλακα της Μέταλιστ να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει.
Η μεγαλύτερη όμως χάθηκε στο 16ο λεπτό με τον Τζιόλη να βγάζει σε θέση τετ α τετ τον Γεωργιάδη, με τον Σερραίο επιθετικό να μη μπορεί να κοντρολάρει την μπάλα και να του φεύγει μέσα από τα πόδια.
Ο Μαρκεβιτς στο πρώτο μισάωρο έδειχνε να τα έχει και ο ίδιος χαμένα καθώς οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δείξουν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντέβιτς ήταν απομονωμένος στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Όσα σχήματα κι αν άλλαξε δεν μπορούσε να ενεργοποιηθεί η επιθετική γραμμή της Μέταλιστ. Άλλωστε το μεγάλο πρόβλημα για τους Ουκρανούς ήταν η μεσαία γραμμή που δεν μπορούσε στο πρέσινγκ του Δικεφάλου.
Τι χάνεις αγόρι μου
Στο 30’ ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Είναι αυτό λένε.. «αυτό δεν χάνεται». Οι συνεργασία Σαλπιγγίδη- Λίνο  έβγαλε  τον Αθανασιάδη σε θέση βολής με τον φορ του ΠΑΟΚ να μη μπορεί να μπορεί να πιάσει του σουτ απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς.      
Τον τιμώρησε ο… Βίτορ
Ο νόμος του ποδοσφαίρου εφαρμόστηκε και στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχασε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα και δύο γκολ, όμως η Μέταλιστ πέτυχε το γκολ. Στο 41’ οι Ουκρανοί βγήκαν στην επίθεση και σε συνεχόμενα κόρνερ έφεραν την μπάλα στα καρέ του Χακόμπο. Το λάθος έγινε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Βίτορ στο 43’ και τον Ολλανδό διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ντέβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Χακόμπο βρήκε την μπάλα αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη ήταν νευρικός και με προβλήματα στην δεξιά πλευρά καθώς ο Σόσα έκανε ότι ήθελε τους Λούκας και Κίτσιου. Μάλιστα στο 50’  είχαμε την πρώτη οργανωμένη επίθεση των Ουκρανών με τον Μάρλος να πιάνει το πλασέ και την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.
Οι αλλαγές δεν του βγήκαν 
Ο Στέφενς βλέποντας πως η ομάδα του είναι εκτός ρυθμού έκανε την πρώτη αλλαγή με τον Ολίσε να παίρνει την θέση του Λούκας. Ο Γεωργιάδης πήγε δεξιά και ο Ολίσε αριστερά. Όμως ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μη μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί σωστά, ενώ είχαμε και το εύκολο λάθος. Ο Ολλανδός αποφάσισε να βγάλει τον Γεωργιάδη και να περάσει στο παιχνίδι τον Βούκιτς.

Στο 72’ ο ΠΑΟΚ ανοίχτηκε σε μια προσπάθεια να ισοφαρίσει. Η Μέταλιστ αυτό δεν το συγχώρεσε και πιο συγκεκριμένα ο Ντέβιτς. Ο επιθετικός των Ουκρανών μετά από τρομερή πάσα του Σόσα, βγήκε στην κόντρα, ο Χακόμπο βγήκε από την εστία του για να του κόψει το οπτικό πεδίο. Ο επιθετικός της Μέταλιστ τον πέρασε και από μακριά θα κάνει το τελικό 2-0. Ο ΠΑΟΚ έκατσε στη συνέχεια και μόνο στο 87’ βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Σαμπιγγίδη να σουτάρει  και τον Ντισλένκοβιτς να διώχνει με τις γροθιές.
Στο τέλος του αγώνα οι Ουκρανοί έχασαν την ευκαιρία να πετύχουν και το 3-0 όταν ο Κριστάλ θα περάσει και τον Χακόμπο, αλλά θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι
MAN OF THE MATCH: Ο Μάρκο Ντέβιτς ήταν αυτός που έδωσε με τα δύο γκολ που πέτυχε το εισιτήριο για τα play offs του Τσαμπιονς Λίγκ στη Μέταλιστ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Στέφανος Αθανασιάδης στη μοναδική ευκαιρία που τον χρειάστηκε η ομάδα του ήταν απών. Ο διεθνής επιθετικός βρέθηκε  απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς πιάνοντας αέρα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο Κατερινιώτης μέσος έκανε τα πάντα έκοβε, έτρεχε, αλλά και αυτός που έβγαζε τις μπαλιές πίσω από την πλάτη της Μέταλιστ
Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μιγκέλ Βίτορ έκανε το λάθος δίνοντας την ευκαιρία στη Μέταλιστ να κερδίσει πέναλτι και να πετύχει το γκολ που έδωσε το δικαίωμα στους Ουκρανούς να κάνουν το μεγάλο βήμα πρόκρισης
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ:Ο  Πολ Φαν Μπέκελ δεν έκανε το μεγάλος λάθος σε σχέση με τους βοηθούς που είχαν κάποιες λάθος υποδείξεις σε οφ σαιντ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μέταλιστ με μπάτζετ τριπλάσιο από το δικό σου τότε η πρόκριση πέταξε. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε Ντέβιτς, δηλαδή τον παίκτη που θα έκανε τις ευκαιρίες γκολ και σε μια άδεια Τούμπα τότε η ήττα έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες.
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Γεωργιάδης(66’ Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Κίτσιου, Λούκας(55’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
Μέταλιστ: Ντισλένκοβιτς, Βιλάγκρα, Μολέδο, Αζεβέδο, Γκουγιέ, Εντμαρ, Σόουζα(62’ Μπλάνκο), Σόσα, Τόρες, Μάρλος, Ντέβιτς







Πηγή: gazzetta.gr

Ούτε ο Πανσερραϊκός στη Β’ Εθνική!!

Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη, οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού αποφάσισαν -υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων- να μην πάρει μέρος η ομάδα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ούτε ο Πανσερραϊκός στη Β’ Εθνική!
Πλέον, για τα «λιοντάρια» η διάλυση της ΠΑΕ και ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική (για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και μάλιστα όχι για αγωνιστικούς λόγους) είναι μονόδρομος.

Η ομάδα περνά στα χέρια του Ερασιτέχνη που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα αλλά και τις προτάσεις για την επόμενη ημέρα.

Για την ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει εκείνη του επιχειρηματία Δημήτρη Καμήλαλη -ο οποίος φέρεται να εκπροσωπεί μια σειρά από χρηματοδότες- και παρουσίασε μια πρόταση και ένα συγκεκριμένο πλάνο με ορίζοντα τριετίας.

Στο μεταξύ, για τις 22 Αυγούστου ορίστηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση. Φυσικά, παίκτες και προσωπικό μένουν ελεύθεροι.Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά στους παίκτες ο Σαββίδης!

Πριν αναχωρήσει η ομάδα του ΠΑΟΚ από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου χαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Βρέθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου και χαιρέτησε  τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ, πριν αναχωρήσουν για την Τούμπα για τον αγώνα με την Μέταλιστ.
Πηγή: arenafm.gr

«Να κρατήσει το μηδέν»

Στο Arena 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Αλεξούλης, ο οποίος είχε αγωνιστεί το 1991, στον β΄ γύρο του κυπέλλου UEFA κόντρα στην Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ στην τιμωρημένη Τούμπα.
Αρχικά είπε για εκείνη την αναμέτρηση που ο ΠΑΟΚ έχασε με 0-2:
«Θυμάμαι την απογοήτευση που είχαμε λόγω των άδειων κερκίδων. Ενώ ο κόσμος αποτελεί τον 12ο παίκτη κάποιοι είναι αυτοκαταστροφικοί. Μερικές φορές μπορεί να έχουν δίκιο αλλά δεν εκφράζονται με τον σωστό τρόποΑπό 45,000 σε ματς με την Σεβίλλη και την Μαλίν σε γήπεδο με 20 και 30 άτομα δεν νιώθεις τόσο γεμάτος. Δεν έχεις την ικανότητα να ξεπερνάς τις ικανότητες σου. Σίγουρα έχεις μία χαλαρότητα. Εγώ προσωπικά ήθελα καυτές έδρες. Και πιστεύω και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές αυτό θέλουν. Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον κόσμο δεν υπάρχει. Όποιος αγαπά δεν προσπαθεί να γκρεμίσει το σπίτι του. Δεν γίνεται 100 άτομα να στερούν την χαρά από χιλιάδες λαό να δει την ομάδα. Μιλάμε για μία μειοψηφία που ενδεχόμενος να μην είναι καλά στα μυαλά τους. Είναι σαν να πηγαίνεις σε μάχη και εσύ να είναι γυμνός όταν παίζεις χωρίς κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα για να το βλέπει το κοινό»
Για την σημερινή αναμέτρηση:
«Όλοι αυτοί οι παίκτες της Μέταλιστ προέρχονται από διάφορες σχολές ποδοσφαίρου. Παίζουν γρήγορα ευέλικτα και ξέρουν πώς να κλέψουν έναν αγώνα. Το άλλο κομμάτι είναι ότι εκτός έδρας τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν σε κλειστή άμυνα. Είναι δύο παιχνίδι και ο στόχος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι να μην δεχθεί γκολ. Το σημαντικό θα είναι να σπάσει τον ρυθμό τους. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι αλλάζει νοοτροπία και δεν έχει να φοβάται κανέναν. Αν μπλοκάρει τον αντίπαλο και καταφέρει να σκοράρει θα είναι καλό αλλά το σημαντικό είναι να μην δεχθούν γκολ. Πρέπει να κλείσουν όλους τους χώρους»
Πηγή: arenafm.gr

«Θα σκοράρει ο Αθανασιάδης»

Στον Arena fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Μαλιούφας ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή σημαντική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στη Μέταλιστ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αρχικά, είπε: «Θα είναι κρύο παιχνίδι χωρίς τον κόσμο στο γήπεδο. Εγώ θα έλεγα για να το ξεπεράσει κάποιος παίκτης αυτός, πως έπρεπε να γίνουν 3-4 προπονήσεις χωρίς κόσμο ώστε να συνηθίσουν οι παίκτες. Έχει ένα πλεονέκτημα η Μέταλιστ, αλλά αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Έχει πλεονέκτημα που έχει κάποια επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, μεσοεπιθετικά είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, εκεί να δούμε πως θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ και να δούμε και η δικιά μας επίθεση πως θα τα πάει στην κόντρα επίθεση , στην όχι και τόσο καλή άμυνα της Μέταλιστ».
Στην συνέχεια, ανέφερε: «Θέλουν να γίνουν μια δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να προχωρήσουνε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για μένα, ξεκίνησα καλά στο πρωτάθλημα, αλλά άλλο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλο το Ουκρανικό πρωτάθλημα».
Για τους Σαββίδη – Στέφενς, είπε:
«Ο ΠΑΟΚ έχει γυρίσει σελίδα με Σαββίδη, κανείς δεν μιλάει για το οικονομικό, ούτε κιχ ακούγεται για το οικονομικό, η γκρίνια που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια έχει σταματήσει, υπάρχει μια υγεία. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας πολύ καλός προπονητής στην ομάδα, πάρα πολύ σοβαρός και η πειθαρχία για μένα είναι το Α και το Ω σε μια ομάδα. Ποντάρω πολλά στον Στέφενς».
Για τον σημερινό αγώνα, είπε: «Να μην φάμε γκολ, έστω να κερδίσουμε με 1-0 γιατί ξέρεις ότι άμα φας τέρμα στους Ευρωπαϊκούς αγώνες είναι πλήγμα, αν έχουμε την ρέντα όπως με την Νις και τον Αθανασιάδη σε καλή μέρα θα είμαστε εντάξει. Ότι και να πούμε εμείς, όλα είναι μέσα στο γήπεδο».
Για τον Αθανασιάδη: «Βρέθηκε σε καλή μέρα στον αγώνα με την Νις, βέβαια η Μέταλιστ δεν είναι Νις να μην μπερδευόμαστε. Επειδή τον έχω ζήσει το λέω και το ξαναλέω, δεν είναι ο παίκτης που θα βγει έξω από την περιοχή να τριπλάρει και να κάνει, θα βγει βέβαια να παίξει κορυφή να δώσει το στήριγμα, αλλά αν δημιουργηθούν φάσεις στην περιοχή είδαμε τι τελειώματα έκανε στον αγώνα με τη Νις, μεγάλος σεντερ φορ και τα δυο του κοντρόλ ήταν αρκετά καλά, αν ήταν ξένος ποδοσφαιριστής ακόμα θα τα λέγαμε σήμερα. Πιστεύω είναι «killer», το παιδί το έχει, αν γίνουν φάσεις στη μικρή περιοχή θα σκοράρει».
Πηγή: arenafm.gr

Τα εισιτήρια για το φιλικό με τον ΠΑΣ!

Σε κυκλοφορία τέθηκαν σήμερα τα εισιτήρια του αυριανού(31/7) φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο Κλεάνθης Βικελίδης (20:00). Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 15 ευρώ στις θύρες 2 και 9 και 20 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).

Επίσης, "η ΠΑΕ ΑΡΗΣ υπενθυμίζει ότι στα φιλικά παιχνίδια δεν ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, εκτός από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας VIP και σουιτών, ενώ η είσοδος για τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν".

Τα εισιτήρια θα διατίθενται από το ARIS MOBILE (10:00-14:00 και 17:00-21:00), ενώ την ημέρα του αγώνα τα εισιτήρια θα διατίθενται και από τα εκδοτήρια του γηπέδου.

Ζήνδρος στο Metropolis: «Έχει κάνει υπέρβαση η διοίκηση Ηλιάδη»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Πρέπει η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή. Ξέρουμε πως είναι ο σύλλογος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για αυτό και στόχος είναι απλά να υπάρχει μια ομάδα ανταγωνιστική και αυτό θα μας ευχαριστήσει, και βεβαίως μια καλύτερη πορεία από πέρσι».

Για το μεγάλο φιλικό κόντρα στη Ρόμα: «Σταθήκαμε πολύ καλά απέναντι στη Ρόμα, μια πιο έτοιμη ομάδα με διεθνώς αναγνωρισμένους παίκτες, ειδικά στα πρώτα 60-65 λεπτά. Δώσαμε κάποια καλά δείγματα γραφής και ο Χατζηνικολάου απέδειξε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και σε βάθος. Δεν πρέπει να είμαστε απαιτητικοί τη δεδομένη στιγμή, αφού απομένουν τρεις εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και υπάρχει χρόνος».

Για τη μαζική παρουσία του κόσμου στο ματς με τη Ρόμα: «Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, την βοηθάει και φαίνεται και από τα διαρκείας παρά την οικονομική δυσπραγία της εποχής. Ο κόσμος δείχνει ότι είναι διψασμένος να δει έναν Άρη καλύτερο, ανταγωνιστικότερο και πάνω από όλα να παλεύει όλα τα παιχνίδια».

Για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της διοίκησης: «Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνει η διοίκηση. Δεν περίμενα να γίνουν τόσες κινήσεις και τόσο σύντομα γιατί υπάρχει και το άρθρο 99. Κάνει μεγάλες προσπάθειες και σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του κόσμου ίσως με κάποιο μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα περίμενε κανείς. Το άρθρο 99 είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη. Αν δεν μπούμε σε έναν προγραμματισμό ,όπως νομίζω ότι επιδιώκει η διοίκηση δεν θα έχουμε μέλλον. Αυτό που έκανε η διοίκηση τόσο σε μεταγραφικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο είναι υπέρβαση. Αξιέπαινο είναι και το άνοιγμα στους βετεράνους και η παρουσία του Δράμπη είναι κάτι που ξαφνιάζει ευχάριστα αφού οι μέχρι τώρα διοικήσεις δεν μας είχαν συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.

Είχε υποτιμηθεί ο ρόλος των βετεράνων σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στο εξωτερικό που είναι στην πρώτη γραμμή. Νομίζω ότι αυτή η διοίκηση δείχνει κάτι νέο, αφού εκτός των άλλων είδα και πολλούς παλιούς ποδοσφαιριστές μετά από πολύ καιρό στο γήπεδο κάτι που είναι πολύ ευχάριστο». Πηγή: metrosport.gr

Ιορδανίδης στο Metropolis: «Την πρωτοβουλία ο ΠΑΟΚ για να είναι απειλητικός»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και πλέον προπονητής Μιχάλης Ιορδανίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Βλέπουμε ότι ο Στέφενς χρησιμοποιεί πολύ το 4-4-2 με τον έναν επιθετικό πίσω από τον άλλο. Είναι μια πολύ παραγωγική ομάδα που κόντρα σε μια καλή γαλλική ομάδα τη Νις έβαλε 6 γκολ. Είδαμε ότι όλοι όσοι έπαιξαν στα φιλικά ήταν σε πλήρη ετοιμότητα. Το μόνο ας το πούμε αρνητικό ήταν που δεν είχαμε κάποια ήττα στα φιλικά για να υπάρξει κάποιος προβληματισμός. Θα ήθελα κάτι τέτοιο, να γίνουν πέραν του φιλικού με την Ανζί και άλλα φιλικά με δυνατές ομάδες ώστε να φανούν και κάποια αρνητικά στοιχεία της ομάδας, ώστε να διορθωθούν».

Για τον σημερινό αγώνα κόντρα στη Μέταλιστ: «Έχει δίκιο ο Στέφενς που ζητάει έλεγχο του ρυθμού και κατοχή της μπάλας. Αν τους πιέσουμε ψηλά ίσως έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν την μπάλα. Όταν αφήνεις την μπάλα στον αντίπαλο αποκτά καλύτερη ψυχολογία ειδικά από τη στιγμή που θα είναι άδειο το γήπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που έχει και πολύ καλή ομάδα θα καταστεί δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ την μπάλα στα πόδια του να είναι απειλητικός».

Για τον Κίτσιου: «Σε όσα παιχνίδια έπαιξε έδειξε ένα πολύ ωριμο πρόσωπο. Είναι γρήγορος και έχει διεισδυτικότητα στην αντίπαλη περιοχή, Το μειονέκτημα του Κωνσταντιινίδη ήταν πως λόγω της συμμετοχής του στο παγκόσμιο Νέων, έχασε προπονήσεις και ενσωματώθηκε αργότερα. Ο Σκόνδρας είναι πιο αμυντικογενής αν και αυτός τα πήγε αρκετά καλά. Παρ' όλα αυτά ο Κίτσιου κέρδισε τη θέση του βασικού με το σπαθί του αφού τα πήγε πολύ καλά σε όσα παιχνίδια έπαιξε».

Για τον Λίνο: «Το να κάνεις τόσο κόσμο και σε αυτή την ηλικία να φωνάζει το όνομά σου λέει πολλά. Διακρίνεται σε όλα τα ματς και κάνει κατάθεση ψυχής, κάτι το οποίο το θέλει και ο ΠΑΟΚ, αφού κύριο χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ είναι το πάθος και όποιος τα δίνει όλα εισπράττει χειροκρότημα. Ωστόσο είναι σε τέτοια ηλικία που πρέπει να παίρνει αναπνοές. Ο Σπυρόπουλος είναι και αυτός πολύ καλός, γρήγορος, ταχυδυναμικός, με πολύ καλές σέντρες και μπορεί να βοηθήσει. Μαζί με το Λίνο συγκροτούν ένα πολύ καλό δίδυμο με το οποίο ο Στέφενς έχει το κεφάλι του ήσυχο για την αριστερή πλευρά».

Για τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου για τις μεταγραφές Τζιόλη και Σπυρόπουλου: «Τα ίδια έλεγαν και για τον Κατσουράνη, αλλά σε όσα ματς έχει αγωνιστεί και σε όποια θέση έχει κληθεί να προσφέρει, έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Είναι δύο πολύ καλές μεταγραφές. Ο Τζιόλης έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ, είναι πολύ καλός αμυντικός χαφ που προσδίδε δύναμη, οντότητα και ύψος. Θα βοηθήσουν και οι δύο να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο δυνατός και πιο ανταγωνιστικός.

Για την απόφαση του Στέφενς να μείνει εκτός ο Κάτσε: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Στέφενς. Ίσως επειδή ο Τζιόλης δίνει περισσότερη δύναμη στο χώρο του κέντρου».

Για τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει φέτος ο Αθανασιάδης: «Είναι καλό και για τον ίδιο τον Αθανασιάδη. Πέρσι ειδικά στο τελευταίο εξάμηνο πάλευε μόνος του και σε περίπτωση που είχε τραυματισμό ή τιμωρία δεν υπήρχε ανάλογος αντικαταστάτης. Φέτος με την παρουσία του Νέτσιντ συν τον Σαλπιγγίδη και το Γιάννου υπάρχουν πολλές λύσεις. Το είδαμε και στα φιλικά που χρησιμοποιήθηκαν όλα τα δυνατά δίδυμα από τον Στέφενς. Γενικότερα, όταν υπάρχει ανταγωνσμός γίνεται πιο δυνατή η ομάδα και αυτό πρέπει να γίνει σε όλες τις θέσεις».
Πηγή: metrosport.gr

Σάμιος στο Metropolis: «Είναι η ώρα της Δράμας να κινητοποιηθεί»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο μεγαλομέτοχος της Δόξα Δράμας, Θανάσης Σάμιος σχετικά με την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας και το ενδιαφέρον των αδερφών Σεργιάδη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είχα εκφράσει από καιρό την πρόθεσή μου να αποχωρήσω από τη Δόξα Δράμας και κάλεσα όποιον έχει τη δυνατότητα σε συζητήσεις για την επόμενη μέρα της ομάδας. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σοβαρό το ενδιαφέρον του Σεργιάδη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος και επικρατεί διοικητικό αδιέξοδο. Εκτιμώ ότι είναι η ώρα της πόλης της Δράμας. Έδωσα ότι μπορούσα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μάτωσα μόνος μου σε ένα άνυδρο και άχρωμο ποδόσφαιρο και αν δεν βρεθεί κάποιος να στηρίξει την ομάδα θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Βλέπετε πως τίποτα δεν πάει καλά, ούτε στη χώρα, ούτε στο ποδόσφαιρο. Εδώ διαλύθηκε η ΑΕΚ, πάει για διάλυση και ο Παναθηναϊκός, η Δόξα δεν θα είχε πρόβλημα; Και πάλι αυτό που κατάφερα να οδηγήσω μόνος μου την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα ήταν ένα θαύμα.

Για το ενδιαφέρον Σεργιάδη: «Όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά δεν αφήνει το χρόνο να περνάει. Ολοκληρώνει τις κινήσεις του και μετά αφήνει τη δημοσιότητα να έρθει. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν υπάρχουν επενδυτές στο ποδόσφαιρο. Όπως είναι σήμερα η κοινωνία αν οι πόλεις δεν στηρίξουν τις ομάδες τους, αυτές δεν έχουν μέλλον. Παραδίδω μια πεντακάθαρη ομάδα, και από εκεί και πέρα να προβληματιστούμε πως είναι δυνατόν για μια ιστορική ομάδα να μην υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος να ασχοληθεί με τα διοικητικά της. Η Δόξα έχει φιλάθλους, και η Δράμα έχει φορείς. Αν δεν κινητοποιηθούν αυτοί εγώ δεν μπορώ να λύσω το πρόβλημα».
Πηγή: metrosport.gr

Ανακοινώθηκε ο Ονουάτσι!

Το συμβόλαιο συνεργασίας του με τον Ηρακλή, υπέγραψε σήμερα ο Μπέντζαμιν Ουνουάτσι, ο οποίος θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη μόλις διευθετηθεί το θέμα με τη βίζα του, δίνοντας έτσι οριστικά ένα τέλος στα... όσα γράφτηκαν χθες για πιθανολογούμενη αποχώρησή του.

Η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει ότι ο Benjamin Onwuachi είναι και τυπικά ποδοσφαιριστής του ΗΡΑΚΛΗ μετά και την υπογραφή του συμβολαίου του.

Μόλις διευθετηθεί το θέμα της χορήγησης της Βίζας του ποδοσφαιριστή θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή στο Μπάνσκο".

Έπεσαν και οι υπογραφές!!

Παίκτης του Άρη είναι και επίσημα πλέον ο Νίκος Τσουμάνης. «Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω σε μια ιστορική ομάδα», δήλωσε ο νεαρός μπακ μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Έπεσαν και οι υπογραφές
Επικυρώθηκε η προφορική συμφωνία του Άρη με τον Νίκο Τσουμάνη.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους «κίτρινους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκου Τσουμάνη. Ο 23χρονος αριστερός μπακ βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας.

Ο Νίκος Τσουμάνης γεννήθηκε στις 08/06/1990 στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας, έχει ύψος 1,80 και βάρος 76 κιλά.

Την περασμένη σεζόν φορούσε την φανέλα της Κέρκυρας (20 συμμετοχές στη Superleague και 3 στο Κύπελλο), ενώ προηγούμενη ομάδα του ήταν η SKODA Ξάνθη (2010-1012).

«Θα βοηθήσω τον Άρη με όλες μου τις δυνάμεις»

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Νίκος Τσουμάνης, ο οποίος χθες το απόγευμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Ν. Ρυσίου και έκανε την πρώτη του προπόνηση, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:

«Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον ΑΡΗ, μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Το να φοράς την φανέλα αυτής της ομάδας είναι ένα επιπλέον κίνητρο τόσο για μένα όσο βέβαια και για κάθε ποδοσφαιριστή.

Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά, προκειμένου να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τη νέα μου ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Πήρε Αμπεΐντ ο Παναθηναϊκός!!

Την απόκτηση του Μεντί Αμπεΐντ από τη Νιούκαστλ, με τη μορφή δανεισμού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός.

Πήρε Αμπεΐντ ο Παναθηναϊκός
Μετά τον Νίκο Καρέλη, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση και του Μεντί Αμπεΐντ.

Πρόκειται για τον 20χρονο μέσο που ανήκει στη Νιούκαστλ και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Σεντ Τζόνστον.

Ο Αμπεΐντ γεννήθηκε στη Γαλλία, αγωνίστηκε στα μικρά κλιμάκια των «τρικολόρ», αλλά πλέον, έχει πάρει την Αλγερινή υπηκοότητα, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας, στο τμήμα κάτω των 23 ετών.

Ο Άλαν Πάρντιου δεν τον υπολόγιζε ούτε για τη φετινή σεζόν και έδωσε το «Ok» για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, με τη μορφή δανεισμού.

Αναλυτικά η «πράσινη» ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Newcastle United για τον μονοετή δανεισμό του διεθνούς Αλγερινού ποδοσφαιριστή Mehdi Abeid».

Μόνος του και… όλοι τους!!

Μόνο ο Πεσόα Ουέλινγκτον δεν ακολούθησε το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης, η οποία συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς.

Μόνος του και… όλοι τους!
Άπαντες παρόντες και με τον Πεσόα Ουέλινγκτον να προπονείται ατομικά διεξήχθη η πρωινή προπόνηση του Εργοτέλη.

Οι «κιτρινόμαυροι» ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις δύναμης, στο βοηθητικό του Παγκρητίου και προπόνηση στις σέντρες και τα τελειώματα.

Όσον αφορά τον Ουέλινγκτον, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική απουσία για τον Γιάννη Πετράκη, επανέρχεται σταδιακά απ’ το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο (κάκωση έσω πλαγίου).

Η απογευματινή προπόνηση θα ξεκινήσει στις 18.30. Πηγή: sport-fm.gr

«Τίτλο και ομίλους»

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ εξήγησε ο Ινίγκο Λόπεθ, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca».

«Τίτλο και ομίλους»
Αρκετές προτάσεις είχε δεχθεί ο Ινίγκο Λόπεθ πριν καταλήξει στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του.

Ο Ισπανός στόπερ τόνισε πως δέχθηκε να παίξει στον «Δικέφαλο του Βορρά», έχοντας βάλει πρώτα κάτω το αγωνιστικό κομμάτι και της συνθήκες ζωής στη Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στην απόφασή του έπαιξε ρόλο η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στη διοίκηση, αφού έχει ως στόχο να κατακτήσει τίτλους και να παίξει στο Champions League με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ινίγκο Λόπεθ στη Marca

«Ήθελα μία αλλαγή, να ζήσω μία εμπειρία εκτός Ισπανίας. Είχα αρκετές επιλογές και αφού εξέτασα τις συνθήκες ζωής και τα αγωνιστικά δεδομένα για κάθε ομάδα, η πρόταση που μου άρεσε περισσότερο ήταν εκείνη του ΠΑΟΚ.

Πριν έρθω εδώ μίλησα με τον Χακόμπο, ο οποίος μου είπε πολύ καλά λόγια και με ενθάρρυνε να έρθω. Θα ήθελα να κατακτήσω έναν τίτλο και να παίξω στο Champions League με τον ΠΑΟΚ, παρότι είναι δύσκολο και χρειάζεται να περάσουμε δύο προκριματικούς γύρους.

Ωστόσο, με τον νέο ιδιοκτήτη που έχει ο ΠΑΟΚ και τις επενδύσεις που κάνει μπορούμε να διεκδικήσουμε την επίτευξη αυτών των στόχων».

Καλύτερα Παπαδόπουλος - Ιμπαγάσα!

Στα τελειώματα των φάσεων και την τακτική δούλεψαν το πρωί της Τρίτης οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Εκτός έμειναν πάλι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Καλύτερα Παπαδόπουλος - Ιμπαγάσα
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προετοιμασία του Ολυμπιακού στη Γερμανία για την επόμενη σεζόν.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Αριέλ Ιμπαγάσα έμειναν ξανά στο ξενοδοχείο, ακολουθώντας πρόγραμμα αποκατάστασης.

Και οι δύο θα βρεθούν το απόγευμα στο προπονητικό κέντρο του Μπαντ Σένμπορν για να κάνουν αερόβιο πρόγραμμα.

Αυτό δείχνει ότι ο διεθνής στόπερ και ο Αργεντινός χαφ είναι καλύτερα και βρίσκονται στην τελική ευθεία για την επιστροφή τους.

Όσον αφορά το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι υπόλοιποι, ο Μίτσελ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ασκήσεις με την μπάλα.

Συγκεκριμένα, έκαναν ασκήσεις τεχνικής, κυκλοφορίας της μπάλας και στη συνέχεια δούλεψαν πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Από την άμυνα έως της επίθεση, με τελείωμα φάσης, είτε με σέντρα από τα άκρα, είτε με κάθετη μπαλιά προς τον επιθετικό.

Στη συνέχεια, ακολούθησε οικογενειακό διπλό, σε χώρο μικρότερο του γηπέδου, όχι ελεύθερα, αλλά με διαρκείς παρεμβάσεις του Ισπανού προπονητή, ο οποίος ζητούσε κάποια συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπήκαν» Κορδέρο και Ντούμπερετ!!

Τρέξιμο για… όλους περιλάμβανε το πρωινό πρόγραμμα προπόνηση της ΑΕΚ στο γκολφ της Γλυφάδας.

«Μπήκαν» Κορδέρο και Ντούμπερετ
Τα χθεσινά εργομετρικά τεστ είχαν αποτελέσει αιτία για να… γλιτώσουν το τρέξιμο στο γκολφ της Γλυφάδας, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας έκαναν ατομικό.

Όμως το πρωί της Τρίτης, τόσο ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, όσο και ο Χριστόφορος Ντούμπερετ συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας, που για μία ακόμη φορά έγινε σε υψηλούς ρυθμούς και περιλάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Το απόγευμα της Τρίτης αμφότεροι αναμένεται να προπονηθούν κανονικά στα Σπάτα, όπου ο Τραϊανός Δέλλας θα εστιάσει στην τακτική και τις ασκήσεις με μπάλα.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει «Φέτφα» η Μπαστιά!!

Για το δανεισμό του Γιάννη Φετφατζίδη από τον Ολυμπιακό ενδιαφέρεται η Μπαστιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «L’Equipe».

Θέλει «Φέτφα» η Μπαστιά!
Στο στόχαστρο της Μπαστιά βρίσκεται ο Γιάννης Φετφατζίδης. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «L’ Equipe», η γαλλική ομάδα θέλει να αποκτήσει δανεικό από τον Ολυμπιακό τον 22χρονο μεσοεπιθετικό.

Στην αρχή της προετοιμασίας φαινόταν πως υπήρχε πρόθεση δανεισμού του «Φέτφα» σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά μετά τις καλές εμφανίσεις του στα φιλικά και παρά τις μεταγραφές μεσοεπιθετικών κέρδισε πόντους στα πλάνα του Μίτσελ.

Σημειώνεται πως στην Μπαστιά, που τερμάτισε δωδέκατη στο περασμένο γαλλικό πρωτάθλημα, μετακόμισαν αυτό το καλοκαίρι ήδη δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, ο Φρανσουά Μοδέστο και ο Ντρίσα Ντιακιτέ.
Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί χρειάζεται διόρθωση…!

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες η αποστολή του ΟΦΗ, ύστερα από το βασικό στάδιο προετοιμασίας που έλαβε χώρα στην Ολλανδία. Πλέον οι Κρητικοί μετρούν τα συν και τα πλην τους.

Εκεί χρειάζεται διόρθωση…
Στην Κρήτη έφτασαν χθες το βράδυ οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του ΟΦΗ.

ΟΙ Ηρακλειώτες ήταν κουρασμένοι, όμως έβλεπαν με καλό μάτι τα όσα πέτυχαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους στην Ολλανδία.

Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι ότι το ρόστερ της ομάδας είναι πιο ποιοτικό σε σχέση με την περσινή σεζόν και ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει τον ευχάριστο… πονοκέφαλο για την ενδεκάδα που θα παρατάσσει.

Εκτός από τα θετικά, υπήρξαν και κάποια πράγματα που προβλημάτισαν. Η παρουσία του Φραγκουλάκη σε ρόλο πίσω από τον φουνταριστό Παπάζογλου ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο έμπειρος παίκτης είναι αριστερός χαφ, δίχως χαρακτηριστικά «δεκαριού». Επίσης, η παραγωγή τερμάτων στα φιλικά δεν ήταν αντίστοιχη των φάσεων που δημιούργησε ο ΟΦΗ.

Εν τω μεταξύ, ο προπονητής «έκοψε» τον Καμερουνέζος Ικενγκ που δοκιμάστηκε στην Ολλανδία «Καλός παίκτης, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές με το ίδιο στυλ», δήλωσε χθες το βράδυ ο τεχνικός του ΟΦΗ, αιτιολογώντας την απόφασή του.
Πηγή: sport-fm.gr

Φέρνει Βραζιλιάνο στην Κομοτηνή!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός επιθετικού βρίσκεται ο Πανθρακικός.

Φέρνει Βραζιλιάνο στην Κομοτηνή
Κάποιες τελευταίες προσθήκες έχουν απομείνει στον Πανθρακικού για την ολοκλήρωση του ρόστερ για την επόμενη σεζόν.

Οι διοικούντες τον σύλλογο της Κομοτηνής φέρονται να βρίσκονται κοντά στην απόκτηση ενός Βραζιλιάνου επιθετικού.

Το όνομα του παίκτη δεν έχει αποκαλυφθεί από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει.

Παράλληλα, τα τυπικά μένουν για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους Δημήτρη Χασομέρη και Θανάση Παπαγεωργίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Πέφτουν οι υπογραφές!

Εντός της ημέρας θα γίνει και επίσημα παίκτης του Λεβαδειακού ο Ριντρίγκο Σαγκινέτι.

Πέφτουν οι υπογραφές
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ριντρίγκο Σαγκινέτι στον Λεβαδειακό.

Ο 25χρονος αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και όλα δείχνουν ότι σήμερα θα πέσουν οι υπογραφές.

Ο Ουρουγουανός άσος θα περάσει από τα γραφεία τις ΠΑΕ για να τελειώσει η υπόθεσή του.

Σήμερα οι παίκτες του Τάκη Λεμονή θα ακολουθήσουν διπλή προπόνηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης το πρωί και περισσότερη δουλειά σε θέματα τακτικής το απόγευμα. Πηγή: sport-fm.gr

Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Απόνιο!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ είναι ο Ισπανός μέσος Απόνιο της Σαραγόσα, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα.

Ενδιαφέρον ΠΑΟΚ για Απόνιο
Και ξαφνικά… Απόνιο. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο εδώ και καιρό πως αναζητεί έναν μεσοεπιθετικό και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για τον 29χρονο άσο της Σαραγόσα.

Ο Αντόνιο Γκαλδεάνο Μπενίτεθ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έχει συμβόλαιο ως το 2015 και τον διεκδικεί και η τουρκική Σίβασπορ.

«Η άλλη ομάδα που προσπαθεί να αποκτήσει τον Απόνιο είναι η Σαραγόσα και σχεδίαζε να κάνει πρόταση περίπου 1 εκατ. ευρώ για τον Ανδαλουσιανό μέσο. Στη Σαραγόσα ήλπιζαν σε κάτι τέτοιο, αλλά οι Έλληνες έχουν καθυστερήσει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση, ΠΑΟΚ και Σίβασπορ είναι οι πιο ξεκάθαρες επιλογές για τον Απόνιο, η αποχώρηση του οποίου από την ομάδα είναι αναγκαία λόγω του μεγάλου του συμβολαίου, που είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ», αναφέρει η τοπική εφημερίδα της Σαραγόσα, «El Periodico de Aragon».

Ο Απόνιο έκανε μεγάλη καριέρα στη Μάλαγα από το 2007 και το 2012 μετακόμισε στη Σαραγόσα. Την περασμένη σεζόν είχε 35 εμφανίσεις και 9 γκολ (7 με πέναλτι) σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συνολικά μετρά 138 εμφανίσεις στην Primera Division έχοντας σκοράρει 28 φορές.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ έχει στις τάξεις του άλλους τρεις Ισπανούς, τους Χακόπο, Ινίγο και Λούκας.Πηγή: sport-fm.gr

Τι ζητάει η Τότεναμ για Μπέιλ!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ επέστρεψε μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Τότεναμ στην Αγγλία, στην οποία βρίσκεται ο Ντάνιελ Λίβι από την Κυριακή.

Τι ζητάει η Τότεναμ για Μπέιλ
Ο πρόεδρος της Τότεναμ απέρριψε χθες την πρόταση ύψους 85 εκ. λιρών της Ρεάλ για την απόκτηση του Ουαλού αλλά δεν έκλεισε οριστικά την πόρτα, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα στην...αντι-πρότασή του.

Ο Λίβι, ο οποίος έχει λάβει το μήνυμα πλέον από τον Μπέιλ, δεν θέλει να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα του παίκτη αλλά κοιτάζει να αποκομίσει η ομάδα ότι καλύτερο από αυτό το deal, το οποίο λογικά θα μετατρέψει τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, στον ακριβότερο παίκτη του κόσμου.

Ζητάει λοιπόν από τη Ρεάλ, όλο το ποσό μπροστά καθώς και έναν ποδοσφαιριστή ως έμψυχο αντάλλαγμα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο Άνχελ Ντι Μαρία προκειμένου να καλυφθεί άμεσα το κενό του Μπέιλ.

Η Ρεάλ αναμένεται να επανέλθει μέσα στην εβδομάδα αφού όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, ο Μπέιλ ζήτησε από τον Λίβι να τελειώσει το θέμα άμεσα προκειμένου να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Πηγή: england365.gr

Στην Γρανάδα ο Μπουγαϊδης!!

Στην Γρανάδα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης. Ο νεαρός άσος υπέγραψε στην ισπανική ομάδα και θα δοθεί δανεικός στην Έρκουλες Αλικάντε όπως αποκάλυψε ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Στην Γρανάδα ο Μπουγαϊδης
Στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα τη φανέλα της Γρανάδα θα φορά ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ συμφώνησε σε όλα με τους Ισπανούς και πριν από λίγο έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο συνεργασίας που του πρότεινε η ομάδα, παρουσία του μάνατζερ του, Θεόφιλου Καρασαββίδη.

Οι απολαβές του νεαρού κεντρικού αμυντικού θα είναι περίπου 500.000 ευρώ συνολικά για τα τρία χρόνια που θα βρίσκεται στην ομάδα εκεί όπου θα βρει τον Ορέστη Καρνέζη αλλά δεν θα είναι συμπαίκτης του τον πρώτο χρόνο αφού θα αγωνιστεί με την μορφή δανεισμού στην Έρκουλες Αλικάντε, ομάδα της Β’ κατηγορίας της Ισπανίας. Στην συγκεκριμένη ομάδα, προπονητής είναι ένας γνωστός μας από τη θητεία του στον Άρη και τον Λεβαδειακό, ο Κίκε Ερνάντεθ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σούταρε» φωτογράφο ο Μαραντόνα!

Μήνυση κατά του Ντιέγκο Μαραντόνα κατέθεσε ένας φωτογράφος στην Αργεντινή καταγγέλλοντας πως τον κλώτσησε σε… ευαίσθητη περιοχή.

«Σούταρε» φωτογράφο ο Μαραντόνα
Την οργή του Ντιέγκο Μαραντόνα βίωσε ένας φωτογράφος στην Αργεντινή. Ο Ενρίκε Μεντίνα κατήγγειλε στην αστυνομία πως περιμένοντας τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έξω από το σπίτι του πατέρα του δέχτηκε την επίθεσή του.

Στη μήνυσή του αναφέρει πως ο Μαραντόνα άρχισε να τρέχει προς το μέρος του και τον κλώτσησε σε ευαίσθητη περιοχή σαν να εκτελούσε… φάουλ (!) με αποτέλεσμα εκείνος να «διπλωθεί» από τον πόνο.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο εκρηκτικός «Ντιεγκίτο» τα βάζει με τον Τύπο. Το 1994 είχε τιμωρηθεί με 34 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή όταν πυροβόλησε στον αέρα για να εκφοβίσει δημοσιογράφους, ενώ προ δύο μηνών πέταξε πέτρες σε παπαράτσι που τον ακολούθησαν από το αεροδρόμιο μετά την άφιξή του στο Μπουένος Άιρες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Γκόμες η Μέταλιστ!

Συνεχίζει τις μεταγραφές η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, Μέταλιστ. Οι Ουκρανοί απέκτησαν τον Αλεχάντρο Γκόμες, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Κατάνια.

«Έκλεισε» Γκόμες η Μέταλιστ
Σε μία ακόμα μεταγραφή προχώρησε η Μέταλιστ. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε τον Αλεχάντρο Γκόμες, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Κατάνια. Την μεταγραφή ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Αντόνιο Πουλβιρέντι χωρίς να κάνει γνωστό το ποσό με το οποίο τον παραχώρησε.

Ο Γκόμες είναι 25 ετών, παίζει στην θέση του αριστερού εξτρέμ και έκανε πολύ καλή χρόνια στην Κατάνια πέρυσι. Σε 39 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο σημείωσε 9 γκολ. Να σημειώσουμε πως ο Γκόμες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς με τον ΠΑΟΚ.Πηγή: sport-fm.gr

This is… Τούμπα!!

Στην έδρα του ποντάρει ο ΠΑΟΚ για το ματς με την Μέταλιστ, έστω κι αν είναι άδεια. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει «χτίσει» τη δική του παράδοση στα ευρωπαϊκά ματς.

This is… Τούμπα!
Αν η παράδοση έπαιζε ποδόσφαιρο τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε νικήσει ήδη την Μέταλιστ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει την Μέταλιστ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην άδεια Τούμπα, η οποία είναι ιδιαίτερα… αφιλόξενη.

Στα ευρωπαϊκά του ματς, ο ΠΑΟΚ στηρίζεται στην έδρα του αφού σε 63 ματς συνολικά έχει σημειώσει 33 νίκες, 16 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να επιδείξει 2 ισοπαλίες και 3 ήττες στην Τούμπα, εκ των οποίων οι 2 είναι επισήμως στα «χαρτιά» από Παρί Σεν Ζερμέν και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο Europa League το ρεκόρ του ΠΑΟΚ είναι 26 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες ενώ στο Κυπελλούχων είναι αήττητος εντός έδρας αφού έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Χωρίς το ‘‘όπλο’’ του ο ΠΑΟΚ»

Σημαντικό χαρακτήρισε ο Όλεγκ Προτάσοφ το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί χωρίς του οπαδούς του κόντρα στην Μέταλιστ.

«Χωρίς το ‘‘όπλο’’ του ο ΠΑΟΚ»
«Άοπλος» θα παραταχθεί απόψε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Μέταλιστ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Όλεγκ Προτάσοφ στον ουκρανικό Τύπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στην άδεια Τούμπα

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι από τους πιο γνωστούς στην Ευρώπη. Μπορούμε να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει χάσει το μεγάλο όπλο του, μέρος της δύναμής του, καθώς οι οπαδοί του δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα».

Για τους σημαντικότερους παίκτες της ελληνικής ομάδας

«Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς παίκτες όπως ο Βούκιτς, ο Σαλπιγγίδης, ο Νέσιντ, τον οποίο πήρε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα του είναι κατά 30% καινούρια, με νέο προπονητή, οπότε πρέπει να δούμε τι θα προκύψει, πρέπει να τα περιμένουμε όλα».

Ντέβιτς: «Έμπειρος και έτοιμος ο ΠΑΟΚ»

Την πίστη ότι ο ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί απόψε έτοιμος κόντρα στη Μέταλιστ εξέφρασε ο επιθετικός της ουκρανικής ομάδας, Μάρκο Ντέβιτς.

Ντέβιτς: «Έμπειρος και έτοιμος ο ΠΑΟΚ»
Μία έμπειρη ομάδα που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σημερινού ματς με την Μέταλιστ, στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League, είναι ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μάρκο Ντέβιτς.

Ο Σέρβος φορ τόνισε ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος κόντρα στους Ουκρανούς και θα διεκδικήσει με αξιώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μάρκο Ντέβιτς στο «sport.ua»

Για την εικόνα της Μέταλιστ στους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Αν λάβουμε υπόψη μας μόνο τα αποτελέσματα, τότε όλα πηγαίνουν καλά. Έχουμε πάρει το απόλυτο στους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος και αυτό σίγουρα είναι καλό. Όσον αφορά το αγωνιστικό, χρειαζόμαστε ακόμα βελτίωση»

Για το γεγονός ότι σκοράρει περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο

«Αυτό έχει αποδειχθεί στους τρεις επίσημους αγώνες που έχουμε δώσει για το πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες που θα έχουμε στο πρώτο ημίχρονο».

Για τους στόχους της φετινής σεζόν

«Δεν θέλουμε να πάμε χειρότερα σε σχέση με την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα (σ.σ.: είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος). Επίσης, θέλουμε να φτάσουμε στους ομίλους του Champions League. Αυτό προέχει για εμάς».

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

«Πρόκειται για έμπειρη ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή. Τον Χουμπ Στέφενς. Δούλεψε στη Σάλκε και νομίζω ότι προσπαθεί να περάσει τη γερμανική νοοτροπία στους Έλληνες. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αρκετά έτοιμος».

Για το πρώτο ματς, το οποίο θα διεξαχθεί στην άδεια Τούμπα

«Συμφωνώ με τον προπονητή μου ότι δεν είναι ωραίο που θα αγωνιστούμε σε ένα γήπεδο χωρίς να υπάρχουν οπαδοί. Είναι κρίμα το πρώτο ματς να γίνει χωρίς οπαδούς. Είναι απίστευτη η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στην Ελλάδα και την Τουρκία και δίνουν ένα έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Δεν έχω παίξει ποτέ σε άδειο γήπεδο»

Για τους παίκτες του «ασπρόμαυρου» ρόστερ

«Δεν διατηρώ φιλικές σχέσεις με κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, γνωρίζω τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν αξιόμαχο αντίπαλο».

Τους «ξεμούδιασε» ο Στέφενς!

Ο ΠΑΟΚ δίνει απόψε τον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (21:00, ΟΤΕ TV) και ο Χουμπ Στέφενς έβγαλε τους παίκτες του για ένα «ξεμούδιασμα».

Τους «ξεμούδιασε» ο Στέφενς
Η μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ έφτασε. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δίνει τον πρώτο αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μέταλιστ και επιθυμεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Χουμπ Στέφενς γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτός ο αγώνας και καταλαβαίνει την πίεση που μπορεί να έχουν οι παίκτες του αφού θα αγωνιστούν χωρίς την στήριξη των οπαδών τους και για αυτόν τον λόγο προτίμησε να τους βγάλει στο γήπεδο της Τούμπας για ένα μικρό χαλάρωμα και να τους «ξεμουδιάσει».

Τέλος, η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με τις υποχρεώσεις της για την ομαλή διεξαγωγή του σημερινού αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε να ενημερώσει τον κόσμο, σχετικά με τις υποχρεώσεις της για την ομαλή διεξαγωγή του σημερινού αγώνα εναντίον της Μέταλιστ. Παρότι ο αγώνας διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν προσοχής και κατανόησης από τους φιλάθλους, των οποίων τη δίψα να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στην ομάδα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως.

Ο περιβάλλων χώρος του γηπέδου πρέπει να παραμείνει άδειος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, από τη στιγμή των αφίξεων των αποστολών, έως και την ομαλή αναχώρησή τους. Οποιαδήποτε παρέκκλιση απ/ αυτό μπορεί να επιφέρει τιμωρία. Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος έχει τιμωρηθεί με τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και με αποκλεισμό απο τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετη αναστολή.

Στο γήπεδο επιτρέπονται 75 άτομα για κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής. Επιπλέον οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται έως 200 άτομα από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας πρώτου επιπέδου. Ασφαλώς ακόμη και για τους λιγοστούς φιλάθλους του αγώνα ισχύουν οι δεδομένοι κανόνες συμπεριφοράς και επισύρει τιμωρία η ρίψη αντικειμένων, η χρήση πυρσών, βεγγαλικών κλπ και η ανάρτηση υβριστικών/ρατσιστικών ή με πολιτικό περιεχόμενο πανό.

Για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, δημοσιογράφων ή φωτογράφων, ισχύουν οι εκδοθείσες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαπιστεύσεις και όχι οποιαδήποτε άλλη κάρτα πιστοποίησης επαγγέλματος. Παρακαλούνται κατά την παραλαβή τους, όλοι να επιδεικνύουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο σημερινός αγώνας είναι ο πρώτος από τους τρεις κεκλεισμένων των θυρών. Ευχόμαστε αυτές να είναι η τελευταίες φορές που η ομάδα θα στερηθεί τον κόσμο της και την δύναμη της φυσικής της έδρας, ειδικά σε παιχνίδια που αποτελούν γιορτή για ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη».

Να ‘ναι μακρύ το ταξίδι…!!

Το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League θέλει να κάνει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται στην άδεια Τούμπα τη Μέταλιστ για τον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Να ‘ναι μακρύ το ταξίδι…
Τη νίκη με την οποία θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ και στη συνέχεια για τους ομίλους του Champions League θα κυνηγήσει απόψε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μέταλιστ (21:00, OTE Sport 1).

Λόγω της γνωστής τιμωρίας για τα επεισόδια στον περσινό αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναγκάζεται να υποδεχθεί τους Ουκρανούς, χωρίς τον… δωδέκατο παίκτη στη σύνθεσή του. Τον κόσμο του. Έτσι οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς καλούνται να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να έχουν την ώθηση που δίνουν συνήθως οι οπαδοί της ομάδας.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν ότι δεν έχουν εύκολο έργο απέναντι στην Μέταλιστ, αφού πρόκειται για μία ομάδα που βρίσκεται στα χνάρια της Σαχτάρ Ντονέτσκ. Ο σύλλογος από το Χάρκοβο έχει ξεκινήσει ήδη τις επίσημες υποχρεώσεις του, αφού μετράει το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα, και διαθέτει ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ του Στέφενς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους Ουκρανούς, αφού στη σύνθεσή του υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Κατσουράνης, ο Λίνο, ο Τζιόλης, ο Λάζαρ, ο Σαλπιγγίδης και ο Βούκιτς.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός τεχνικός προτίθεται να παρατάξει τους Θεσσαλονικείς με σύστημα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Λίνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστούν ο Τζιόλης και ο Λάζαρ, έχοντας στα πλάγια τους Λούκας και Γεωργιάδη. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόρενς, Βούκιτς, Ολίσε και Νέσιντ.

Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μίρον Μάρκεβιτς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Γκεγιέ, Μολέδο Ασεβέδο, Έντμαρ, Τόρες, Σόσα, Σόουζα, Μάρλος και Ντέβιτς. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ντέντσουκ, Μπερεζόβτσουκ, Σενίτσνιχ, Μπλάνκο, Κρασνοπιόροφ, Νόγιοκ, Σελάγεφ, Ραντσένκο, Κριστάλδο και Μπαρίλκο. Εκτός έμειναν οι Κλέιτον Χαβιέρ και Αλεξάντερ Γκοριάνοφ.

*** Ο Πολ Φαν Μπούκελ θα διευθύνει την πρώτη επίσημη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ, στην οποία ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αντιμετωπίσει την Μέταλιστ (30/7) εντός έδρας στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Champions League.Πηγή: sport-fm.gr

Λοτζέσκι… με ευλογίες Οστάνδης!

Την πόρτα στον Ματ Λοτζέσκι για να έρθει στον Ολυμπιακό ανοίγει η Οστάνδη. «Δεν θα του σταθούμε εμπόδιο. Σε πρώτη φάση είμαστε θετικοί στη μετακίνησή του», δήλωσε στέλεχος του βελγικού συλλόγου.

Λοτζέσκι… με ευλογίες Οστάνδης
Ο Ματ Λοτζέσκι θέλει κι έχει συμφωνήσει… Απομένει η Οστάνδη να πει το «ναι» για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βελγοαμερικανού φόργουορντ στον Ολυμπιακό, αλλά οι… αντιστάσεις που προβάλλει δεν είναι σθεναρές.

«Δεν θα σταθούμε εμπόδιο στη μεταγραφή του, ακόμη κι αν εκκρεμούν κάποια πράγματα να ρυθμιστούν», δήλωσε στον εγχώριο Τύπο ο αθλητικός διευθυντής των πρωταθλητών Βελγίου, Φιλίπ Ντεμπέρ. «Η διοίκηση είναι σε πρώτη φάση θετική στην πρόταση του Ολυμπιακού, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία με συγκεκριμένους όρους. Η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σύντομα», πρόσθεσε.

Πάντως από τα ακόλουθα λεγόμενά του έγινε αντιληπτό πως η Οστάνδη έχει αρχίσει να σχεδιάζει το μέλλον χωρίς τον Λοτζέσκι. «Η αποχώρηση του Λοτζέσκι δεν είναι προάγγελος για το τέλος του κόσμου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πλέον δεν αναζητούμε μόνο σέντερ, αλλά και έναν νέο φόργουορντ».

Οι πρωταθλητές Ευρώπης αναμένεται να τα βρουν με την Οστάνδη σε ένα ποσό κοντά στις 100-200 χιλιάδες ευρώ και ο παίκτης, που έχει ήδη πει το «ναι», θα υπογράψει πιθανότατα για δύο χρόνια.
Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος η δουλειά στο Καρπενήσι!!

Με πρωινή προπόνηση και δίχως προβλήματα ολοκληρώθηκε στο Καρπενήσι το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ. Επιστροφή απόψε στην Αθήνα και μετά… φιλικά.

Τέλος η δουλειά στο Καρπενήσι
Μια εβδομάδα σκληρής και σε πολύ καλό επίπεδο δουλειάς ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί για την Εθνική στο Καρπενήσι. Ο Αντρέα Τρινκιέρι και οι συνεργάτες του έβαλαν με τους παίκτες τις πρώτες βάσεις για μία καλή πορεία στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου). Το πιο ευχάριστο από όλα είναι πως δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στη βάση της και μετά από ξεκούραση μιας μέρας την Πέμπτη θα αρχίσει να προπονείται στο ΟΑΚΑ, μέχρι να αρχίσουν τα φιλικά.

Τα πρώτα τεστ για την Εθνική είναι στο τουρνουά του Στρασβούργου, 9-11 Αυγούστου, όπου θα αντιμετωπίσει Κροατία, Γερμανία και Γαλλία κατά σειρά, με κοινή ώρα έναρξης των αγώνων τις 19:00.Πηγή: sport-fm.gr

Πόσα δίνει για τη... χαφάρα ο Ολυμπιακός;

Τι γίνεται στο Λιμάνι με τον μέσο που ψάχνουν οι Πειραιωτές; Ποιες οι εξελίξεις με τον Σισοκό και τι περιμένουν οι «ερυθρόλευκοι»; Οι απαντήσεις με ένα κλικ!Μετά το μεταγραφικό... βομβαρδισμό των προηγούμενων ημερών, στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει πλέον την προσοχή τους στην αναζήτηση του αμυντικού χαφ που θα έρθει και θα κάνει την διαφορά.

Βέβαια, όπως έμαθε η στήλη «sportdog penalty», η μεταγραφή του «κόφτη» θα... τραβήξει μέσα στον Αύγουστο, καθώς στο Λιμάνι δεν βιάζονται ιδιαίτερα. Άλλωστε, ξέρουν καλά πως στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου προκύπτουν και πολλά... τυχερά, δηλαδή μεγάλα ονόματα σε εξαιρετική τιμή.

Για αυτό και δεν «ψήνονται» πλέον πολύ με την περίπτωση του Σισοκό της Παρί Σεν Ζερμαίν, η υποψηφιότητα του οποίου έχει πέσει αρκετά. Στον Ολυμπιακό ψάχνουν κάποιον νεότερο, για τον οποίο έχουν προγραμματίσει ένα συγκεκριμένο ποσό.

Στο Λιμάνι δεν πρόκειται για την συγκεκριμένη μεταγραφή να δώσουν περισσότερα από όσα πλήρωσαν για τον Σαβιόλα. Με τίποτα δηλαδή τα 2 εκατομμύρια που θέλει ο Σισοκό...
Πηγή: sportdog.gr

Ο Φέτφα μπορεί τη διαφορά…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα του Φετφατζίδη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.
Αν για ένα πράγμα συμφωνούν όλοι στον Ολυμπιακό, είναι ότι πραγματικά μέχρι στιγμής ο Φετφατζίδης αποτελεί μία πολύ ευχάριστη παρουσία στην προετοιμασία της ομάδας.
Ο Έλληνας άσος μοιάζει αποφασισμένος όσο ποτέ να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί στον Ολυμπιακό. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μίτσελ αυτόν ξεκίνησε στην ενδεκάδα ως δεξί εξτρέμ, και στα δύο πιο σημαντικά φιλικά, αυτά της Γερμανίας, με την Στουτγκάρδη και την Χόφενχαϊμ.

Ο Φέτφα και εντυπωσιακές ενέργειες έχει μέσα στο παιχνίδι και ωραίες επιθέσεις (κι αντεπιθέσεις) βγάζει και καλές συνεργασίες έχει επιθετικά με τον άλλο παίκτη της πλευράς του (Σαλίνο) και ωραία 'βρίσκεται' με τους Τσόρι, Μασάντο και σε φάσεις μπαίνει.
Αυτός ο Φετφατζίδης που βλέπουμε, δεν μπορεί παρά να παίξει μίνιμουμ 25 παιχνίδια βασικός, από τα περίπου 50 που θα δώσει ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν.
Αν όμως φτιάξει δύο τρία «πραγματάκια», αυτά τα 25 ματς εύκολα μπορεί να αβγατίσουν! Κι οι Βάϊς, Κάμπελ να μην είναι τόσο βέβαιοι και πάντα ενδεκαδάτοι.
Το πρώτο και πιο βασικό, είναι να βελτιώσει την τελική του προσπάθεια. Ειδικά με το δεξί πόδι-όπου υστερεί σχεδόν απελπιστικά-, αλλά ακόμη και με το αριστερό, με το οποίο πρέπει να σουτάρει με μεγαλύτερη ακρίβεια, από την ώρα που την «έχει» την κίνηση, να κλίνει από δεξιά προς τον άξονα και να βρίσκεται φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Παίζοντας έξω δεξιά, όπως του αρέσει, δεν μπορεί να έχει το δεξί πόδι μόνο για το γκάζι. Κι ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος κλασικός αριστεροπόδαρος είναι, αλλά επειδή κινείται πολύ από τα δεξιά, το δούλεψε το δεξί πόδι και τώρα μπορεί και βγάζει καλές σέντρες με αυτό.
Το δεύτερο είναι να γυρίζει πιο πειθαρχημένα και να βοηθάει τον δεξί μπακ. Από την στιγμή που έχει δυναμώσει, όπως είδαμε στις μονομαχίες του με τους Γερμανούς αμυντικούς, πρέπει να έχει νοοτροπία σωστή, αλλά και δυνάμεις αρκετές, ώστε να μην εκθέτει τον Σαλίνο. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να το κάνει.
Και το τρίτο είναι να μειώσει την κατάχρηση της μπάλας. Δεν έχει ανάγκη να αποδείξει ότι είναι καλός ντριμπλέρ. Αυτό το κάτι παραπάνω πρέπει να το κόψει. Την κρίσιμη στιγμή πρέπει να δίνει την καλή πάσα. Αυτό θα εκτιμηθεί απ΄ όλους περισσότερο από μία όμορφη ντρίμπλα. Γενικά πρέπει να ολοκληρώνει καλύτερα τις ωραίες ενέργειές του και να μην το χαλάει στο τέλος με μία μέτρια πάσα η, ένα μέτριο σουτ.
Ο κοντός πατάει αρκετά καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και του λείπει ένα κλικ για να κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά στον Ολυμπιακό. Λίγη δουλειά παραπάνω θέλει, λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω και λίγο καλύτερη νοοτροπία. Δεν είναι πολλά…
Πηγή: gazzetta.gr

…Το υπόγειο ή, την ταράτσα του Ολυμπιακού;

Αναρωτιέται ο Αποδυτηριάκιας, το κτίσιμο του πρωτομάστορα Μίτσελ θα αρχίσει από πού… «Θα κτίσουμε ομάδα από την αρχή». Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απάτη που ξεφουρνίζουν όταν από κάτω βράζει ο κόσμος

«Θα κάνουμε μια νέα αρχή» είναι το παραμύθι που παίζει σίγουρα όταν στον ουρανό της ομάδας τα σύννεφα έχουν μαυρίσει κι έχουν βαρύνει, έτοιμα να βρέξουν από μπινελίκια μέχρι μάπες στα αυτιά.

Δεν είναι ιστορία της πλάκας να κτίσεις ομάδα. Δεν ρίχνεις τα ζάρια και όπως κάτσουνε. Πρώτα πρώτα, πριν το κτίζω προβληματίζεσαι στο γκρεμίζω. Και όπως, κύριε μαλάκα, το οικοδόμημα χρειάζεται σχέδιο, έτσι ακριβώς δεν ανατινάζεις το κτήριο τοποθετώντας όπου να ναι τα φουρνέλα.

Από την ομάδα που διαλύεις ίσως κάποια πράγματα είναι χρειαζούμενα. Τίποτα πόρτες, τουαλέτες, τοίχοι, πατώματα. Δεν τα στέλνεις όλα για τα μπάζα, όλα τα οικοδομικά υλικά. Δεν είναι άχρηστοι όλοι οι παίκτες, δηλαδή.

Η περίπτωση Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ δεν πρέπει να κοιμάται. Εξαρτάται, βέβαια, τι σόι άνθρωπος κρύβεται μέσα του. Πόσο επαγγελματίας, πόσο καριερίστας είναι. Αν ήμουν στην θέση του θα ήμουν σε διαρκή ανησυχία. Πολύ δουλειά. Πολλοί παίκτες σε πρώτο πλάνο. Καινούργιοι παίκτες στην ομάδα.

Κτίζω σημαίνει μοντάρω τους παίκτες σ’ ένα σταθερό σχήμα. Παντρεύω δίδυμα, τρίδυμα. Με εναλλακτικές επιλογές. Δεν σημαίνει βολεύω παίκτες. Κι έχω τον χάι σταρ, τον Σαβιόλα, που χρειάζεται σπέσιαλ σέρβις.

Από πού έχει ξεκινήσει ο Ισπανός; Από το υπόγειο, το ισόγειο; Μήπως το ενδιαφέρον του στρέφεται στο ρετιρέ, στη βιτρίνα.

Όλα θα φανούν στο γήπεδο. Τίποτα δεν θα παραμείνει κρυφό. Καθρέπτης θα είναι η δουλειά του Μίτσελ, όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να συσκοτίσουν τα πράγματα. Να σταθούν μόνο στα αποτελέσματα,  στα παιχνίδια με τους Πανθρακικούς και τους Λεβαδειακούς.

Ποιοι είναι οι 4 παίκτες-πυλώνες του νέου Ολυμπιακού, γράφει ο apodytiriakias.gr

Νούμερο ένα παίκτης σε μια ομάδα, την κάθε ομάδα, είναι εκείνος που φοράει τη φανέλλα με τον Νο1. Ο τερματοφύλακας. Αν μια ομάδα με άριστα το δέκα είναι π.χ στο 7,3, τότε ανάλογα παίρνει πόντους ή, χάνει με την αξία του τερματοφύλακα της. Περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη ο τερματοφύλακας είναι εκείνος που επηρεάζει κάποιες φορές την παραγωγή αποτελέσματος, την εξασφάλιση αποτελέσματος.

Για τον προπονητή, λοιπόν, που γνωρίζει ότι στη δουλειά του γράφουν οι λεπτομέρειες, ο τερματοφύλακας είναι η βάση της βάσης του. Η αρχή του κορμού της ενδεκάδας. Το άλφα του σκελετού.

Από το σκελετό ξεκινάει ο προπονητής για να σηκώσει τα θεμέλια της ομάδας. Πρώτα ο τερματοφύλακας, μετά ο λίμπερο. Μετά ο επιτελικός μέσος. Και, τέλος, ο κυνηγός στον άξονα ή, περί τον άξονα.

Αυτούς τους τέσσερις ψάχνει ο προπονητής που θέλει να κτίσει ομάδα. Ίσως και έναν πέμπτο, ένα μαντρόσκυλο αμυντικό χαφ.

Δένεις το σκελετό και μετά τον οπλίζεις με τους γύρω.

Για τον Μίτσελ θα μιλήσουμε αφού πρώτα δούμε το σκελετό του Ολυμπιακού και μετά πόσο αυτός ο κορμός στηρίζει τη λειτουργικότητα της ομάδας και την ανάπτυξη στο παιχνίδι της.

Πηγή: gazzetta.gr

Ο θεός με το ένα χέρι!!

Ο Ουρουγουανός μαχητής Έκτορ Κάστρο, που σφράγισε σαν σήμερα το πρώτο μουντιάλ, έδειξε τον ηρωικό δρόμο, κόντρα ακόμα και στα χτυπήματα της μοίρας. Γράφει ο Β. Γαλούπης. 
Γυρνάμε τον χρόνο πίσω. Σαν σήμερα, 30 Ιουλίου 1930. Στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο διεξάγεται ο πρώτος τελικός στην ιστορία του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Για να γραφτεί εκεί μια ηρωική σελίδα που δεν ξεθωριάζει όσες δεκαετίες κι αν περάσουν.
Η διοργανώτρια Ουρουγουάη αντιμετωπίζει στον τελικό την Αργεντινή. Σε ένα συγκλονιστικό ματς, παρουσία 93.000 θεατών, το 1-2 στο α’ μέρος γίνεται 3-2 υπέρ της Ουρουγουάης. Η Αργεντινή πιέζει για την ισοφάριση. Ο κόσμος στις κερκίδες αγωνιά. Μέχρι το 89ο λεπτό…
Τότε, ο Έκτορ Κάστρο σφραγίζει με το γκολ του τον τελικό. Το 4-2 δίνει το πρώτο τρόπαιο μουντιάλ στην Ουρουγουάη.
Άνοιξε κι έκλεισε την αυλαία
Ο Έκτορ Κάστρο ήταν ο άνθρωπος που πέτυχε το πρώτο και το τελευταίο γκολ της Ουρουγουάης στο μουντιάλ του 1930. Σκόραρε στο ξεκίνημα των αγώνων της διοργανώτριας στον όμιλο, στο 1-0 επί του Περού, και στον τελικό έκλεισε τον χορό των τερμάτων γράφοντας το 4-2. Μάλιστα, αυτά ήταν και τα μοναδικά γκολ που πέτυχε στο παγκόσμιο κύπελλο.
Το τραγικό ατύχημα
Ο Έκτορ Κάστρο, όταν ήταν 13 ετών, είχε ένα τραγικό ατύχημα. Έκοβε ξύλα με το ηλεκτρικό πριόνι και τότε έχασε το δεξί του χέρι. Η αναπηρία του, όμως, δεν τον κατέβαλλε σε τίποτα. Συνέχισε την ζωή του κανονικά παλεύοντας καθημερινά, ενώ έκανε πραγματικότητα και το όνειρό του να γίνει ποδοσφαιριστής. Μεγάλος μαχητής…
Επιθετικός
Το μόνο που του… στέρησε ο ακρωτηριασμός του χεριού, όπως ο ίδιος έλεγε, ήταν ότι ποτέ δεν έγινε τερματοφύλακας, όπως ήθελε. Γι’ αυτό κι έγινε επιθετικός!
Δεν φοβόταν
Ο Κάστρο κάπνιζε, έπινε, τζόγαρε, είχε πέραση στις γυναίκες και σκόραρε στους αγώνες! Έτρεχε γρήγορα, προπονούταν σκληρά, ισορροπούσε εξαιρετικά στο χορτάρι, ήταν πολύ δυναμικός στις μονομαχίες. Και το πιο φοβερό; Δεν φοβόταν να χρησιμοποιήσει το ακρωτηριασμένο μέλος του στον αγώνα. Ακόμα κι όταν πηδούσε για κεφαλιές προκειμένου να παρεμποδίσει τον αντίπαλο ή στις μονομαχίες. Σε μια απ’ αυτές, μάλιστα, τραυμάτισε στο πόδι τον τερματοφύλακα της Αργεντινής στον τελικό.
«Ο θεός με το ένα χέρι»
«Ποτέ δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί το ατύχημα που είχε μικρός και την αναπηρία του για να γίνει πιο συμπαθής», δήλωσε παλαιότερα ο Ουρουγουανός δημοσιογράφος και ιστορικός των σπορ Φράνκλιν Μοράλες.
Το παρατσούκλι του Κάστρο ήταν, σε ελεύθερη απόδοση, ο «μονόχειρας θεός». Οι οπαδοί της Νασιονάλ τον λάτρευαν, διότι λόγω της φυσικής και ψυχικής του δύναμης, αλλά και της νοοτροπίας του δεν παραδινόταν ποτέ. Προσπαθούσε μέχρι τέλους. Σκληρός, δυνατός χαρακτήρας και δίχως να το βάζει ποτέ κάτω.
Ποιοι τον γιουχάρανε στον τελικό
Αντίθετα, κάποιοι οπαδοί αντίπαλων ομάδων, δεν τον συμπαθούσαν. Μερικοί, μάλιστα, τον μισούσαν και του βγάζανε υποτιμητικά παρατσούκλια. Στον τελικό του μουντιάλ, οι οπαδοί της Πενιαρόλ όταν τον είδαν στο γήπεδο με την φανέλα της Ουρουγουάης, τον γιουχάρανε. Με το γκολ, όμως, τους έκλεισε στόματα.
Χρυσός ολυμπιονίκης το 1928
Ο Κάστρο δεν αγωνίστηκε σε άλλο μουντιάλ. Νωρίτερα, όμως, είχε γίνει χρυσός ολυμπιονίκης!
Το 1928 στο Άμστερνταμ ήταν βασικό στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουρουγουάης στους ολυμπιακούς αγώνες. Στον τελικό 1-1 με την Αργεντινή ήταν στην ενδεκάδα, ενώ στον επαναληπτικό (2-1 για τους Ουρουγουανούς) ήταν στον πάγκο.
Επίσης, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας όταν κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 1926 και το 1935.
Νικητής και σαν προπονητής
Γεννημένος το 1904 ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1923 στην Νασιονάλ, στην οποία έπαιξε μέχρι και το 1936 που κρέμασε τα παπούτσια του (με ένα μικρό διάλειμμα το 1933 στην Εστουντιάντες). Πήρε τρία πρωταθλήματα, ενώ σε 231 συμμετοχές πέτυχε 145 γκολ. Με την εθνική Ουρουγουάης είχε 25 συμμετοχές με 20 γκολ.
Από το 1939 ανέλαβε σαν προπονητής την Νασιονάλ, με την οποία κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα μέχρι το 1943, κάτι που επανέλαβε και το 1952. Για ένα φεγγάρι έκατσε και στον πάγκο της εθνικής Ουρουγουάης.
Έφυγε από την ζωή τον Σεπτέμβριο του 1960, σε ηλικία μόλις 55 ετών από καρδιακή προσβολή.



Πηγή: gazzetta.gr

Βόμβες Σαββίδη!!

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε πως μίλησε προσωπικά για να πάρει τον Ροναλντίνιο στον ΠΑΟΚ, ενώ μέσω μάνατζερ επικοινώνησε για τους Ντρογκμπά και Μπερμπάτοφ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στον ρωσικό Τύπο:
-Θα είστε στον αγώνα;
«Φυσικά. Προσπαθώ να είμαι παρών σε όλα τα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ. Δεν τα καταφέρνω πάντα, αλλά στο 90% των αγώνων είμαι εκεί».

-Είστε ικανοποιημένος με την κλήρωση που σας έφερε απέναντι στη Μέταλιστ;
«Είναι δύσκολο να πω. Η Μέταλιστ είναι μια αρκετά καλή ομάδα που είναι σε άνοδο. Θα προτιμούσα να παίξουμε με τη Ζενίτ. Δεν μας πειράζει όμως. Ένα είναι σίγουρο, πως δεν θα είναι εύκολο το έργο μας στο Χάρκοβο».

-Μήπως θα θέλατε να καλέσετε σε μια παρτίδα σκάκι τον Σεργκέι Κουρτσένκο πριν τον αγώνα;
«Παίζω μόνο με τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Μέταλιστ; Ελάτε τώρα, ξέρω περισσότερα από όσα νομίζετε…».

-Πόσους παίκτες της Μέταλιστ ξέρετε;
«Κανέναν. Είχα πάει πριν πολλά χρόνια στο Χάρκοβο, ακόμη επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης. Όμως θα ταξιδέψω στο Χάρκοβο για τη ρεβάνς».

-Αποκτήσατε τον ΠΑΟΚ πριν ένα χρόνο για 10 εκατ. ευρώ. Πόσα χρήματα έχετε επενδύσει τους τελευταίους 10 μήνες στην ομάδα; Ποιο είναι το μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν;
«Δεν θέλω να λέω νούμερα, γιατί δεν έχουμε ακόμη τελειώσει τον προγραμματισμό. Στην Ελλάδα μεγαλύτερο μπάτζετ από μας έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Πιστεύω το μπάτζετ της Μέταλιστ είναι μεγαλύτερο από το δικό μας. Όμως για μένα ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από χρήματα. Για μένα όσο και για εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους, είναι φιλοσοφία, ιδεολογία και θρησκεία».

-Πόσοι Ρώσοι κατέχουν καίριες θέσεις στον ΠΑΟΚ; Μόνο ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ;
«Όλες οι θέσεις-κλειδιά στην ομάδα κατέχονται από Ρώσους. Ο αθλητικός διευθυντής, ο οικονομικός διευθυντής και ο άνθρωπος που χειρίζεται τη μεταγραφική μας πολιτική».

-Προσπαθήσατε πράγματι να αποκτήσετε τον Ροναλντίνιο, τον Ντρογκμπά και τον Μπερμπάτοφ;
«Ναι, με τον Ροναλντίνιο μίλησα προσωπικά. Για τον Μπερμπάτοφ και τον Ντρογκμπά μέσω μάνατζερ. Όμως αυτές οι μεταγραφές δεν ήταν γραφτό να πραγματοποιηθούν. Ακόμη και με ένα καλό συμβόλαιο, δεν είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα».

-Γιατί προτιμήσατε να επενδύσετε σε ελληνική ομάδα κι όχι σε κάποια ρωσική;
«Τώρα τα πράγματα στη Ρωσία είναι διαφορετικά. Υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες πίσω από τις ομάδες που θέλουν να κάνουν το ρωσικό ποδόσφαιρο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Πριν από 8-10 χρόνια, ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κάποιες ομάδες ήταν όμηροι πολιτικών συμφερόντων και κάποιοι αντιμετώπιζαν το ποδόσφαιρο σαν το παιχνίδι τους. Υπήρχαν πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια».

-Στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι τέτοιο;
«Τουλάχιστον οι Έλληνες πολιτικοί ζητούν την άδειά μου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για να έρθουν στα VIP και να δουν τους αγώνες».
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μέσι με ξανθιά στρίπερ!! (pic)

Περιοδικό στην Αργεντινή δημοσιεύει φωτογραφία του Μέσι σε πάρτι στο Λας Βέγκας που βάζει σε κίνδυνο τον γάμο του Αργεντινού σταρ της Μπαρτσελόνα. Δείτε την...
Πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Pronto στο εξώφυλλό του δημοσιεύει μια φωτογραφία με το κεφάλι του Αργεντινού σταρ της Μπαρτσελόνα... χωμένο στο πλούσιο μπούστο μιας ξανθιάς στρίπερ!
Η φωτογραφία συνοδεύεται με αποκλειστικό ρεπορτάζ του περιοδικού, το οποίο αναφέρει πως μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ο Μέσι στο Σικάγο, ταξίδεψε στο Λας Βέγκας και... ξεσάλωσε σε πάρτι, όπως αποδεικνύει η φωτογραφία.
Το περιοδικό επισημαίνει πως η συγκεκριμένη αποκαλυπτική φωτό ίσως να βάλει σε κίνδυνο τον γάμο του Μέσι με την Αντονέλα, καθώς μετά από αυτό η σχέση τους περνάει κρίση.
Ο Μέσι με ξανθιά στρίπερ! (pic) - Gallery (Μέσα στο κείμενο)
Πηγή: gazzetta.gr

«Μόνο τη ρήτρα για Μαρτίνες»

Ο Κολομβιανός επιθετικός έχει συμφωνήσει με τη Νάπολι όπως είπε και ο μάνατζερ του, ο οποίος όμως δεν είχε... ευχάριστα νέα από την Πόρτο.
Ο Μανουέλ Μάντζο, εκπρόσωπος του Κολομβιανού επιθετικού, είναι στην Ιταλία από τη Δευτέρα για αρκετούς πελάτες του αλλά το πιο σημαντικό θέμα είναι αυτό του Τζάκσον Μαρτίνες. Μιλώντας, λοιπόν, στα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μάντζο ενημέρωσε για το πώς έχει η κατάσταση.
«Ανάμεσα στον παίκτη και τη Νάπολι υπάρχει συμφωνία αλλά δεν υπάρχει με την Πόρτο και από όσο δεν τον πουλάνε. Στο συμβόλαιο του υπάρχει ρήτρα 40 εκατ. ευρώ οπότε αν η Νάπολι τον θέλει, θα πρέπει να δώσει αυτά τα λεφτά στους Πορτογάλους. Αν δεν τα δώσει, η μεταγραφή δε θα γίνει».
Πηγή: gazzetta.gr

Το μουσείο – φάντασμα των Ολυμπιακών Αγώνων!!

Το gazzetta.gr ερευνά και αποκαλύπτει την υπόθεση του Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων που κόστισε 20 εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ!  
Το gazzetta.gr ανοίγει το φάκελο του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων το οποίο ψηφίστηκε με νόμο να δημιουργηθεί δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο στις εγκαταστάσεις του IBC - στις οποίες λειτουργεί τώρα το εμπορικό κέντρο Golden Hall – αλλά δεν έγινε ποτέ, παρότι έχουν ήδη διατεθεί 20 εκατομμύρια ευρώ, ναι 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορεί να χαθούν άλλα 16 εκατομμύρια που διεκδικεί η ανάδοχος εταιρεία!
Πρόκειται για μία από τις ιστορίες της τρομερής ελληνικής πραγματικότητας, όπου ενώ λαμβάνονται αποφάσεις και τελικά χρηματοδοτούνται, τίποτα δεν γίνεται κι όλα μένουν στα χαρτιά, με αποτέλεσμα η χώρα να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται
Παράλληλα αποδεικνύει ότι η ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 πήγε χαμένη, ειδικά στο θέμα της αξιοποίησης όλων των εγκαταστάσεων, μετά τους αγώνες...
Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!
Πως ξεκίνησαν όλα
Η υπόθεση πάει αρκετά χρόνια πίσω όταν Αναπληρώτρια Υπουργός Πολιτισμού ήταν η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά η οποία με τη σύμφωνη γνώμη της τότε Κυβέρνησης Καραμανλή σκέφτηκε και υλοποίησε τις πρώτες μελέτες για την κατασκευή Ολυμπιακού Μουσείου στο χώρο του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) , δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Οι πρώτες σκέψεις έγιναν τελικά νόμος του κράτους, καθώς θεσμοθετήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 3342/2005 περί μεταολυμπιακής αξιοποίησης των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων, η δημιουργία του Μουσείου των Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και του Μουσείου του Παγκόσμιου Κλασσικού Αθλητισμού (αυτό σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου -IAAF), σε τμήμα του IBC.
Πριν από την ψήφιση του νόμου είχαν ήδη γίνει οι ειδικές μελέτες για το περιεχόμενο και τη μορφή λειτουργίας των δύο μουσείων που ήταν αρκετά πρωτοποριακές, καθώς δεν πρότειναν τον κλασσικό, στατικό χαρακτήρα δημιουργίας ενός μουσείου, αλλά ένα χώρο με διαδραστικό χαρακτήρα με τη χρήση σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας.
Παράλληλα η λειτουργία των δύο μουσείων θα συνδεόταν αμφίδρομα με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, στο πλαίσιο της υποτιθέμενης μεταολυμπιακής λειτουργίας του και τα δύο κτίρια θα συνδέονταν με τον «Ολυμπιακό περίπατο», σχέδια που φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.
Η χρηματοδότηση και η σύμβαση του έργου
Το 2007 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουλίου με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, το έργο εντάχθηκε στο 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης για 40.700.000 ευρώ, με τον προϋπολογισμό να συμπεριλαμβάνει εκτός από την κατασκευή του, τον τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη λειτουργία των δύο μουσείων.
Για την κατασκευή έγινε διεθνής δημόσιος διαγωνισμός στις 15 Δεκεμβρίου 2005 με προυπολογισμό 49.028.000 ευρώ για ολόκληρο το έργο. Συμμετείχαν επτά εταιρείες και τελικά κατακυρώθηκε στην ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε., με τη σύμβαση να υπογράφεται στις 28/11/2007. Ο συμβατικός χρόνος αποπεράτωσης του έργου ορίστηκε στους 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης την 27/11/2009.
Μάλιστα σε αυτό το μεγαλεπήβολο project είχε προβλεφθεί και κατασκευή πεζογέφυρας από την ανατολική πλευρά της περιμέτρου του ΟΑΚΑ, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών των δύο μουσείων, που θα έρχονταν από το Ολυμπιακό Στάδιο.
Το συνολικό εμβαδό του Μουσείου των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν σε όλα τα επίπεδα 17.290 τετραγωνικά μέτρα, ενώ άλλα 5.000 τετραγωνικά ήταν το Μουσείο του Παγκόσμιου Κλασσικού Αθλητισμού.
Tι θα περιείχε το Μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων
Οπως σας αναφέραμε και πριν, είχαν γίνει ήδη δύο μελέτες προτού κατακυρωθεί ο διαγωνισμός οι οποίες περιελάμβαναν τη διαμόρφωση του υπογείου με βοηθητικούς χώρους, το ισόγειο με εκθεσιακό χώρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη και αμφιθέατρο.
Ανάμεσα στο ισόγειο και στον όροφο θα κατασκευάζονταν δύο μεταλλικά μεσοπατώματα με το πρώτο να λειτουργεί ως ειδικός ενδιάμεσος εκθεσιακός χώρος ο οποίος θα ενοποιούσε αισθητικά τα δύο μουσεία, ενώ το δεύτερο θα είχε άλλες χρήσεις.
Στον πρώτο όροφο θα κατασκευάζονταν οι κύριοι εκθεσιακοί χώροι, χωρισμένοι στις εξής τέσσερις θεματικές ενότητες: «Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα», «Oλυμπιακοί Αγώνες 1896 – Μεσοολυμπιάδα», «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004» και «Μέλλον».
Φυσικά θα υπήρχαν εστιατόριο και καφετέρια, αλλά και κατάστημα με αναμνηστικά...
Τι έγινε τελικά
Ολα αυτά, όπως είναι σε όλους αντιληπτό, έμειναν ασκήσεις επί χάρτου. Ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες, με την πάροδο του χρόνου η εργολαβία άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης επαρκούς χρηματοδότησης και για το λόγο αυτό έκανε επίσημα αιτήματα για καθυστέρηση στην πληρωμή λογαριασμών.
Και φτάσαμε στις 7 Ιουνίου του 2010 όταν η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε δήλωση διακοπής των έργων και από τότε σταμάτησε κάθε εργασία.
Πόσα χρήματα «πετάχτηκαν»
Ολα αυτά στοίχισαν 20.800.000 ευρώ τα οποία σύμφωνα με τον τελευταίο εγκεκριμένο λογαριασμό έχουν καταβληθεί στην εταιρεία που κέρδισε στον διαγωνισμό. Επίσης η ίδια εταιρεία διεκδικεί 16.500.000 για εργασίες που υποστηρίζει ότι έκανε αλλά δεν έχει πληρωθεί.
Δηλαδή η ζημιά μπορεί να φτάσει στα 37,3 εκατομμύρια ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να υπάρχει Μουσείο, παρά μόνο τέσσερις τοίχοι, άδειοι εσωτερικά.
Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν κι άλλες αποκαλύψεις...

Πηγή: gazzetta.gr

«Δεν θα είναι μόνοι τους ως την Τούμπα»

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίζει κεκλεισμένων των θυρών με τη Μέταλιστ, όμως, την αποστολή θα συνοδεύσει στην Τούμπα πομπή της Θύρας 4.
Οι οργανωμένοι και μη οπαδοί του ΠΑΟΚ με πρωτοβουλία τους έχουν δώσει ραντεβού στις 18:30 έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», όπου διαμένει η ασπρόμαυρη αποστολή, προκειμένου με μηχανοκίνητη πορεία να τη συνοδέψουν μέχρι το γήπεδο.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει έτσι να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του Χουμπ Στέφενς πριν το ματς με τη Μέταλιστ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού δεν θα μπορέσουν να δώσουν το παρών στις κερκίδες της Τούμπας.
Πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Gazzouxbet.

Στοίχημα με τον Gazzouxbet. CHAMPIONS LEAGUE για σήμερα: 103) NTINAMO ΤΥΦΛΙΔΟΣ - ΣΤΕΑΟΥΑ OVER. 110) NΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ G/G. 111) ΛΥΩΝ - ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ OVER. Επιλέξτε να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά για όσους παίζουν διαδικτυακά. Καλή τύχη σ'όλους.Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.