Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Χαμηλά την μπάλα

Αυτή η αναμέτρηση της Τρίτης είναι για τον ΠΑΟΚ από τις πιο δύσκολες των τελευταίων ετών. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Είναι τόσα πολλά τα προτερήματα της Μέταλιστ που όσοι εκτιμούν ότι ο «Δικέφαλος» είχε καλή κλήρωση και μπορεί εύκολα να περάσει στην επόμενη φάση, κάνουν εγκληματικό λάθος…
Μετά και το τελευταίο ματς της Μέταλιστ και ενώ η συλλογή στοιχείων για τους Ουκρανούς ολοκληρώνεται, έχουν καταλάβει καλά οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» ότι αυτή η ομάδα δύσκολα αντιμετωπίζεται από τον ΠΑΟΚ που τώρα ξεκινάει τις επίσημες υποχρεώσεις του. Ευτυχώς μέσα στις τάξεις της ομάδας έχουν πάρει τα μηνύματα που πρέπει και ξέρουν ότι το έργο τους την Τρίτη, αλλά και την επόμενη εβδομάδα στο Χάρκοβο θα είναι πολύ δύσκολο.
Η Μέταλιστ έχει τρομερή διάθεση για διάκριση. Κάτι που δεν ισχύει για όλες τις πλούσιες ανατολικές ομάδες.
Αυτοί οι Ουκρανοί έχουν βασικό κορμό και τον ίδιο προπονητή εδώ και μία πενταετία. Κάθε χρόνο προσθέτουν και κάτι, για να γίνουν καλύτεροι.
Η Μέταλιστ έχει τρία επίσημα ματς στα πόδια της και ταυτόχρονα απέκτησε ψυχολογία με τις τρεις νίκες. Πέρα από ομοιογένεια και φοβερή συνοχή, η ομάδα του Μάρκεβιτς έχει πολλούς – πάρα πολλούς παίκτες που μπορεί να κρίνουν έναν αγώνα με μία ενέργεια.
Μεσοεπιθετικά αν βρουν γήπεδο οι Λατίνοι και ο φορ Ντέβιτς, μπορούν να «κρύψουν» την μπάλα. Και τι κάνει ο ΠΑΟΚ γι' αυτό;
Θα παίξει ο Στέφενς τόσο ψηλά όπως είδαμε σε όλα τα φιλικά παιχνίδια; Θα πιέσει τόσο πολύ και θα αφήσει τόσα μέτρα στην πλάτης της άμυνας, απέναντι σε μία τέτοια ομάδα; Μέχρι τώρα τα κατάφερε εξαιρετικά, απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Τώρα όμως; Πολύ μεγάλο το ρίσκο…
Για όσους θα βιαστούν: δεν είναι κακό για τον ΠΑΟΚ να επικρατεί και πάλι αυτό το άγχος και το γνωστό… «χαμηλά την μπάλα», επειδή ο αντίπαλος λέγεται Μέταλιστ και όχι Λιόν ή Ζενίτ ή Φενερμπαχτσέ.  Μην τον φοβάστε τον ΠΑΟΚ αν πηγαίνει σε ματς ως αουτσάιντερ. Το αντίθετο είναι καταστροφικό… Αρα, όπως έλεγε και ένας φίλος παλιότερα… «Χαμηλά την μπάλα».   
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: