Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ιορδανίδης στο Metropolis: «Την πρωτοβουλία ο ΠΑΟΚ για να είναι απειλητικός»

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και πλέον προπονητής Μιχάλης Ιορδανίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Βλέπουμε ότι ο Στέφενς χρησιμοποιεί πολύ το 4-4-2 με τον έναν επιθετικό πίσω από τον άλλο. Είναι μια πολύ παραγωγική ομάδα που κόντρα σε μια καλή γαλλική ομάδα τη Νις έβαλε 6 γκολ. Είδαμε ότι όλοι όσοι έπαιξαν στα φιλικά ήταν σε πλήρη ετοιμότητα. Το μόνο ας το πούμε αρνητικό ήταν που δεν είχαμε κάποια ήττα στα φιλικά για να υπάρξει κάποιος προβληματισμός. Θα ήθελα κάτι τέτοιο, να γίνουν πέραν του φιλικού με την Ανζί και άλλα φιλικά με δυνατές ομάδες ώστε να φανούν και κάποια αρνητικά στοιχεία της ομάδας, ώστε να διορθωθούν».

Για τον σημερινό αγώνα κόντρα στη Μέταλιστ: «Έχει δίκιο ο Στέφενς που ζητάει έλεγχο του ρυθμού και κατοχή της μπάλας. Αν τους πιέσουμε ψηλά ίσως έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν την μπάλα. Όταν αφήνεις την μπάλα στον αντίπαλο αποκτά καλύτερη ψυχολογία ειδικά από τη στιγμή που θα είναι άδειο το γήπεδο. Ειδικά από τη στιγμή που έχει και πολύ καλή ομάδα θα καταστεί δύσκολο το έργο του ΠΑΟΚ. Πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ την μπάλα στα πόδια του να είναι απειλητικός».

Για τον Κίτσιου: «Σε όσα παιχνίδια έπαιξε έδειξε ένα πολύ ωριμο πρόσωπο. Είναι γρήγορος και έχει διεισδυτικότητα στην αντίπαλη περιοχή, Το μειονέκτημα του Κωνσταντιινίδη ήταν πως λόγω της συμμετοχής του στο παγκόσμιο Νέων, έχασε προπονήσεις και ενσωματώθηκε αργότερα. Ο Σκόνδρας είναι πιο αμυντικογενής αν και αυτός τα πήγε αρκετά καλά. Παρ' όλα αυτά ο Κίτσιου κέρδισε τη θέση του βασικού με το σπαθί του αφού τα πήγε πολύ καλά σε όσα παιχνίδια έπαιξε».

Για τον Λίνο: «Το να κάνεις τόσο κόσμο και σε αυτή την ηλικία να φωνάζει το όνομά σου λέει πολλά. Διακρίνεται σε όλα τα ματς και κάνει κατάθεση ψυχής, κάτι το οποίο το θέλει και ο ΠΑΟΚ, αφού κύριο χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ είναι το πάθος και όποιος τα δίνει όλα εισπράττει χειροκρότημα. Ωστόσο είναι σε τέτοια ηλικία που πρέπει να παίρνει αναπνοές. Ο Σπυρόπουλος είναι και αυτός πολύ καλός, γρήγορος, ταχυδυναμικός, με πολύ καλές σέντρες και μπορεί να βοηθήσει. Μαζί με το Λίνο συγκροτούν ένα πολύ καλό δίδυμο με το οποίο ο Στέφενς έχει το κεφάλι του ήσυχο για την αριστερή πλευρά».

Για τις αντιδράσεις μερίδας του κόσμου για τις μεταγραφές Τζιόλη και Σπυρόπουλου: «Τα ίδια έλεγαν και για τον Κατσουράνη, αλλά σε όσα ματς έχει αγωνιστεί και σε όποια θέση έχει κληθεί να προσφέρει, έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Είναι δύο πολύ καλές μεταγραφές. Ο Τζιόλης έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ, είναι πολύ καλός αμυντικός χαφ που προσδίδε δύναμη, οντότητα και ύψος. Θα βοηθήσουν και οι δύο να γίνει ο ΠΑΟΚ πιο δυνατός και πιο ανταγωνιστικός.

Για την απόφαση του Στέφενς να μείνει εκτός ο Κάτσε: «Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Στέφενς. Ίσως επειδή ο Τζιόλης δίνει περισσότερη δύναμη στο χώρο του κέντρου».

Για τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει φέτος ο Αθανασιάδης: «Είναι καλό και για τον ίδιο τον Αθανασιάδη. Πέρσι ειδικά στο τελευταίο εξάμηνο πάλευε μόνος του και σε περίπτωση που είχε τραυματισμό ή τιμωρία δεν υπήρχε ανάλογος αντικαταστάτης. Φέτος με την παρουσία του Νέτσιντ συν τον Σαλπιγγίδη και το Γιάννου υπάρχουν πολλές λύσεις. Το είδαμε και στα φιλικά που χρησιμοποιήθηκαν όλα τα δυνατά δίδυμα από τον Στέφενς. Γενικότερα, όταν υπάρχει ανταγωνσμός γίνεται πιο δυνατή η ομάδα και αυτό πρέπει να γίνει σε όλες τις θέσεις».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: