Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η άποψη για Μίτσελ…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο blog του στο gazzetta την άποψή του για τον Μίτσελ και τονίζει πως δεν έχει αλλάξει γνώμη.
Ρωτάνε αρκετοί αναγνώστες, μέσω μέϊλ, την άποψή μου για τον Μίτσελ.
Φίλοι μου εγώ δεν αλλάζω άποψη. Η, μάλλον, για να το πω πιο σωστά, για να αλλάξω άποψη στο «θέμα προπονητής», θα πρέπει να συμβούν πάρα πολλά και θεαματικά και περίεργα πράγματα.
Έτσι, για τον Μίτσελ, θα πω το ίδιο που έλεγα για τον Ζαρντίμ, όταν είχε αρχίσει πέρσι η γκρίνια για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά, αλλά και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήματος: τον προπονητή εγώ τον κρίνω στο τέλος της σεζόν. Η, τουλάχιστον, ως μία πρώτη γνώμη για το έργο του, τον κρίνω κατ΄ αρχήν στα μισά της σεζόν.
Περιμένεις να δεις πως θα πάει την ομάδα ως τις γιορτές, οπότε έχεις μία πρώτη, σχετικά ασφαλή άποψη. Γιατί έχεις δει την ομάδα στα έξι παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και έχεις δει την ομάδα και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Έχεις μία εικόνα λοιπόν για τον προπονητή εκεί γύρω στα Χριστούγεννα-και την ολοκληρωμένη εικόνα την έχεις στο τέλος της σεζόν.
Στα δικά μου μάτια, τα πράγματα είναι απλά. Ο Μίτσελ δεν μπορεί να κριθεί τώρα. Παρότι έχει την ομάδα στα χέρια του από τις αρχές του περασμένου Φλεβάρη. Άλλη ομάδα είχε τότε, άλλη ομάδα θα έχει όταν μπει ο Σεπτέμβρης. Ομάδα με πάρα πολλές αλλαγές. Κι οι πολλές αλλαγές θέλουν κι άλλο χρόνο, περισσότερο χρόνο για να δέσει η ομάδα.
Για να είμαι ειλικρινής, κανέναν δεν έχει…ενθουσιάσει-να το γράψω έτσι- μέχρι τώρα ο Μίτσελ με τη δουλειά του στον Ολυμπιακό  αυτούς τους έξι μήνες. Ωστόσο, είχε πάρει τον Φλεβάρη μία ομάδα που δεν ήταν δική του, όχι μόνο από πλευράς ρόστερ, αλλά ούτε καν από πλευράς αγωνιστικής φιλοσοφίας. Και τώρα φτιάχνει μία ομάδα από την αρχή. Με υλικά αρκετά ακριβά κι αν μη τι άλλο της δικής του αποδοχής-όπερ σημαίνει ότι αναλαμβάνει πλέον κι άλλες ευθύνες.
Πριν κάμποσο καιρό, πολύ προτού κάνει ο Ολυμπιακός τις έξι μεταγραφές των ξένων του, είχα καταθέσει μία εκτίμηση, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο σύλλογος θα έκανε σημαντικές κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο: ότι το στοίχημα για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν θα είναι να αποδειχθεί ο Μίτσελ ως ο κατάλληλος προπονητής για να οδηγήσει σταθερά την ομάδα στις επιτυχίες.
Την ίδια εκτίμηση έχω και τώρα. Με τη διαφορά ότι έχω και την ίδια εκτίμηση γενικά για το «θέμα προπονητής»: κρίνεται στην ώρα του.
Παρεμπιπτόντως, η εικόνα που μέχρι στιγμής έχω, όχι από τα φιλικά αλλά απ΄ όσα ακούω για τις προπονήσεις, είναι ότι φέτος ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει καλύτερη προετοιμασία από πέρσι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: