Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έλα μωρέ, ποιος Λοζεσκί-Λοτζέσκι;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για την επιλογή-έκπληξη του Ολυμπιακού για τη θέση «3» και τις… αντιδράσεις στο άκουσμα του ονόματός του.

Έλα μωρέ, ποιος Λοζεσκί-Λοτζέσκι;
Μα καλά ποιος είναι αυτός; Δεν ξέρουμε καν ακόμη πώς προφέρεται. Λοζεσκί ή Λοτζέσκι; Δεν έχει καν σελίδα στο Wikipedia. Σπούδασε στη Χαβάη, δεν έγινε καν ντραφτ, έπαιζε στο Βέλγιο, είναι και άσχημος…

Μερικές μόνο από τις αντιδράσεις στο άκουσμα του παίκτη που καλείται να καλύψει το κενό του Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος περίμενε κάτι πιο «ηχηρό», κάτι πιο σίγουρο, κάτι πιο εμπορικό και το όνομα του Βελγοαμερικανού δεν τους κάλυψε.

Κλασική περίπτωση ανθρώπων που κρίνουν το βιβλίο από το περιτύλιγμα. Δεν το παίζουμε «Λεζισκο-λόγοι», δεν λέμε πως ο λευκός φόργουορντ θα κάνει γρήγορα τον αγαπημένο της εξέδρας «Παπ» μία καλή ανάμνηση, ούτε φυσικά ότι μία επιλογή παίκτη που στα 28 του δεν έχει παίξει ακόμη σε υψηλό επίπεδο δεν ενέχει ρίσκο. Όμως άλλο το δικαίωμα στην αμφιβολία κι άλλο η πρόωρη απαξίωση.

Ο Λοζεσκί/Λοτζέσκι θα κριθεί στο παρκέ βάσει της απόδοσής του. Το ίδιο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την επιλογή του. Αν του βγει… μαγκιά του, αν όχι θα χρεωθεί την ευθύνη και πιθανότατα θα είναι ο πρώτος που θα κληθεί αναζητήσει τον αντικαταστάτη του, προς όφελος της ομάδας. Προς το παρόν, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν κερδίσει το δικαίωμα-βάσει αποτελεσμάτων-να πιστεύουν πως με μικρότερο μπάτζετ, αλλά καλές επιλογές και τεχνογνωσία μπορούν να βάλουν τα γυαλιά σε αντιπάλους πιο… large, με μεγαλύτερα πορτοφόλια.

Μέχρι να δούμε, λοιπόν, τον Λοζεσκί/Λοτζέσκι με τα ερυθρόλευκα, ας αναλογιστούμε το εξής: ο Ολυμπιακός δεν πήρε σχεδόν τίποτα με τον Τσίλντρες, τον Κλέιζα και τον Τεόντοσιτς των τεράστιων συμβολαίων και των Γκέρσον των τίτλων στην Ευρωλίγκα. Αντίθετα, κατέκτησε την κορυφή με τον κοντό Χάινς, τους αμούστακους Παπανικολάου, Μάντζαρη και Σλούκα, τον… Mr Bean Μπαρτζώκα και το 1/4 του μπάτζετ των προηγούμενων ετών.

Ο Ολυμπιακός, όπως και κάθε σοβαρός σύλλογος, δεν θέλει τον τίτλο του πρωταθλητή του καλοκαιριού και των μεταγραφών. Τον έχει πάρει πολλές φορές στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν και κατέληξε στο τέλος της σεζόν με άδεια χέρια. Όπως έκαναν πιο πρόσφατα και οι ΤΣΣΚΑ, «Φενέρ», Εφές, Μιλάνο, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ…

Ο πραγματικός πρωταθλητής δεν κρίνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά το Μάιο και τον Ιούνιο. Και τότε θα αποδειχτεί αν ο Λοζεσκί/Λοτζέσκι ήταν «λίγος» ή λαυράκι, παλτό ή κελεπούρι, άξιος ή όχι για έναν πρωταθλητή Ευρώπης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: