Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ψάχνονται για το «44»

Η ΑΕΚ θα πτωχεύσει -ούτως ή άλλως. Ενδεχόμενη διάρρηξη του άρθρου 44 όμως συνεχίζει ν’ απειλεί πρώην παράγοντές της. Γι’ αυτό «ψάχνονται» να συγκεντρώσουν τα 2,5 εκατ. που απαιτούνται για να πληρωθεί.

Ψάχνονται για το «44»
Η διαδικασία εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μαζί της θα τελειώσει -αν τελειώσει- και ο «μπελάς» πρώην παραγόντων της λόγω του άρθρου 44.

Με απλήρωτες τις δυο τελευταίες δόσεις, ενδεχόμενη διάρρηξη της ρύθμισης θα επαναφέρει τα χρέη σε ύψη που αγγίζουν τα 160 εκατ. ευρώ. Κι αυτός είναι ο λόγος που η Εφορία έχει αρχίσει ήδη να κινεί διαδικασίες εναντίον πρώην διοικούντων της «Ένωσης».

Μπροστά λοιπόν στον κίνδυνο κυρώσεων, εκείνοι έχουν αρχίσει πλέον να κινούνται πιο ζωηρά για να βρεθεί μια λύση. Ήτοι να συγκεντρωθούν τα 2,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται (από 1,25 εκατ. η κάθε δόση) ώστε να αποπληρωθεί η ρύθμιση και η πτώχευση της ΠΑΕ να γίνει μονάχα με τα χρέη από το 2004 κι έπειτα.

Κάτι που -αν γίνει- θ’ αποτρέψει τις δικές τους ευθύνες, αλλά δεν θα επηρεάσει τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε όσους είχαν δικαίωμα υπογραφής ως πρόεδροι μετά τη συγκεκριμένη περίοδο (για Νικολαΐδη και Θανόπουλο σε βαθμό πλημμελήματος και για Αδαμίδη, Δημητρέλο σε βαθμό κακουργήματος).
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: