Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

5η αγ.: Αναστήθηκε η Μπάγερν, προελαύνει η Μάιντζ


Με την... καρδιά της πρωταθλήτριας να χτυπάει μέχρι τέλους και την τύχη με το μέρος της η Μπάγερν επέστρεψε στις νίκες.άρη σε γκολ του Βέλγου Ντάνιελ Βαν Μπόιτεν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ πέτυχε την ανατροπή και δραπέτευσε με τους τρεις βαθμούς από τη "Ράιν Νέκαρ Αρίνα". Το... 50% της νίκης ανήκε βέβαια στον Τόμας Μίλερ, ο οποίος κατόρθωσε στο 62' να φέρει στα ίσια το παιχνίδι ύστερα από το προβάδισμα που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι μόλις στο 1' με τον Ιμπίσεβιτς.

Εκείνη βέβαια που εντυπωσιάζει με την αγωνιστική παρουσία της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι η Μάιντζ. Η παρέα του Αντρέας Ίβανσιτς (αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά) κατέκτησε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα. Βέβαια η Κολονία άντεξε μέχρι το 72', αλλά από τη στιγμή που ο Χόλτμπι άνοιξε το σκορ, όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα για την ομάδα του Τόμας Τούτσελ.

Την ίδια ώρα το Ανόβερο διέλυε τη Βέρντερ Βρέμης. Με γκολ από το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα πήρε τα ηνία του αγώνα και παρά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων από εύστοχο πέναλτι του Φρινγκς έφτασε στο θριαμβευτικό 4-1 με γκολ των Κόναν, Σουλτζ και Αμπντελάουε.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Μάιντζ-Κολονία 2-0
(72', 91' Χόλτμπι)

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 4-1
(10'αυτ. Φριτζ, 53' Κόναν, 79' Σουλτζ, 92' Αμπντελάουε - 36'πεν. Φρινγκς)

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(1' Ιμπίσεβιτς - 62' Μίλερ, 91' Βαν Μπόιτεν)

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ-Σεντ Πάουλι
Ντόρτμουντ-Καϊζερσλάουτερν

Τριάρες για Μπιλμπάο, Οσασούνα


Με δύο τριάρες άνοιξε η αυλαία της 4ης, εμβόλιμης, αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Primera Division. Η Μπιλμπάο επικράτησε της Μαγιόρκα (3-0) και η Οσασούνα της Ρεάλ Σοσιεδάδ (3-1). Εριξε... βόμβα στην Μαγιόρκα!

Με ένα μάλλον τυχερό γκολ προηγήθηκε η Αθλέτικ, καθώς ο δεξιός χαφ, Νταβίδ Λόπεθ συνέκλινε στο 44' και με το αριστερό έκανε σέντρα σουτ. Η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Αουάτε για το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, οι Βάσκοι κλείδωσαν τη νίκη στο 62' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του κεντρικού αμυντικού, Σαν Χοσέ, στο 62' (2-0) μετά από χέρι του Νούνιες μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με κοντινό σουτ ο 22χρονος μέσος, Ινίγκο Πέρεθ δίνοντας θριαμβευτικό τόνο στη νίκη, η οποία ήταν η πρώτη για την ομάδα του Χοακίν Καπαρός στο «Σαν Μαμές» καθώς το πρώτο τρίποντο είχε έρθει στην έδρα της Ερκουλες (0-1).

Ανατροπή για Οσασούνα

Την πρώτη της νίκη για φέτος πέτυχε η Οσασούνα, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με 3-1 στο «Ρέινο ντε Ναβάρα». Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με το δεύτερο γκολ του Ραούλ Ταμούδο στο πρωτάθλημα, με τον έμπειρο επιθετικό να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 0-1 στο 16'. Η απάντηση για την ομάδα του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο ήρθε επίσης από έναν επιθετικό ο οποίος έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα της Primera Division, καθώς μετά από πλάγιο άουτ, ο Βάλτερ Παντιάνι με κεφαλιά στο 38' έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Στο 42' ήρθε το 2-1 για την Οσασούνα, με τον Καμούνιας να εκμεταλλεύεται την πάσα του Χουανφράν, ενώ στην επανάληψη την επικράτησή της σφράγισε με κεφαλιά ο Αράνδα στο 74' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σοριάνο. Από την άλλη, οι Βάσκοι γνώρισαν δεύτερη σερί ήττα μετά το 1-2 από την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Ανοέτα».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Τρίτη (21/09)

Μπιλμπάο-Μαγιόρκα 3-0

(44' Νταβιδ Λόπεθ, 62' πεν. Σαν Χοσέ, 92' Ινίγκο Πέρεθ)

Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-1
(38' Παντιάνι, 43' Καμούνιας, 74' Αράνδα - 16' Ταμούδο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (23.00)

Τετάρτη (22/09)

Αλμερία-Λεβάντε (21.00)
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Χιχόν (21.00)
Σαραγόσα-Ερκουλες (21.00)
Βαλένθια-Ατλέτικο (23.00)

Πέμπτη (23/09)

Χετάφε-Μάλαγα (21.00)
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια (21.00)
Σεβίλλη-Σανταντέρ (23.00)

Μηνύματα από Κωνσταντινίδη…

Μηνύματα από Κωνσταντινίδη…

Για αρκετή ώρα έμειναν κλεισμένοι στα αποδυτήρια οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παντελής Κωνσταντινίδης έδωσε παρών στην σημερινή προπόνηση και μίλησε στους παίκτες. Ο τεχνικός διευθυντής του δικεφάλου, αναφέρθηκε στην δυσαρέσκεια που υπάρχει από την πλευρά της διοίκησης για το γεγονός πως μερικοί παίκτες δεν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να μείνει «δεμένος» σαν ομάδα και να παρουσιαστεί καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει στην Ξάνθη να γίνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης προτίμησε να μην πει κάτι συγκεκριμένο καθώς… «θα τα πούμε αύριο βλέποντας και το βίντεο». Το ευχάριστο της σημερινής ημέρας είναι ότι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας και πιθανόν να είναι στην διάθεση του κ. Δερμιτζάκη για το παιχνίδι της Ξάνθης, ενώ στην διάθεση του προπονητή είναι πλέον και ο Κριστιάνο.

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας...


Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ισπανική έκδοση του "Goal.com", o σερ Αλεξ Φέργκιουσον, σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο του να καταθέσει πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης, για να αποκτήσει εκ νέου τον Κριστιάνο Ρονάλντο! Μάλιστα τονίζει ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι αποφασισμένοι να δώσουν εώς και 100 εκατ. ευρώ!

Ο Πορτογάλος επιθετικός, φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια της "βασίλισσας" και δείχνει δυσκολία στην προσαρμογή της τακτικής του Ζοσέ Μουρίνιο.

Για αυτό και φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα του "Ολντ Τράφορντ", κάτι το οποίο δεν φαντάζει απλώς, αλλά είναι αδύνατο. Πρώτον γιατί η Ρεάλ δεν τον πουλάει και δεύτερον γιατί η Γιουνάιτεντ δεν πρόκειται να διαθέσει αυτά τα χρήματα για να τον αποκτήσει αφού θεωρητικά προσπαθεί να εξυγιανθεί οικονομικά...

Στα «μαλακά» ο Ουιφαλούσι!


Με ποινή δύο αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Τόμας Ουιφαλούσι για το χτύπημά του στον Λιονέλ Μέσι.Πολλά ακούστηκαν για την ποινή που θα επιβαλλόταν στον Τσέχο αμυντικό, ο οποίος όμως τελικά «έπεσε στα μαλακά». Η ισπανική ομοσπονδία φαίνεται ότι ήταν αρκετά επιεικής με τον μπακ της Ατλέτικο, αφού τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κίνδυνο τιμωρίας ακόμη και δώδεκα αγωνιστικών!

Η επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας ωστόσο φαίνεται ,πως δεν είδε πρόθεση στο χτύπημα του Ουιφαλούσι στον Αργεντινό σταρ και δεν θεώρησε έτσι βίαιο το χτύπημά του. Η ποινή του Τσέχου αποφασίστηκε με βάση το άρθρο 115 του ποινικού κώδικα της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου γίνεται λόγος για «επικίνδυνο παιχνίδι με το οποίο προκαλεί ζημιά και υπονομεύει τις δυνατότητες του αντιπάλου ». Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ποινή από μία έως τρεις αγωνιστικές για τον παραβάτη.

Σίγουρα πάντως με το ντόρο που έγινε γύρω από την ενέργεια του αμυντικού της Ατλέτικο, η συγκεκριμένη ποινή μπορεί να θεωρηθεί «χάδι». Ο Τσέχος μπακ θα απουσιάσει από τα παιχνίδια της ομάδας του απέναντι στη Βαλένθια την Τετάρτη και τη Σαραγόσα την Κυριακή.

ΑΡΗΣ: Επιστροφή στο Ρύσιο, «μέσα» και ο Κάλβο

ΑΡΗΣ: Επιστροφή στο Ρύσιο, «μέσα» και ο Κάλβο

Μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες ο Άρης επέστρεψε στο «σπίτι» της σε ότι αφορά την προετοιμασία για τη συνέχεια των αγωνιστικών της υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι «κίτρινοι» προπονήθηκαν εκ νέου στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, όπου οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα εκγύμνασης αφενός σε χλοοτάπητα ίδιο με αυτόν του «Κλεάνθης Βικελίδης» (θα χρησιμοποιείται στα οικογενειακά διπλά) και αφετέρου σε σκληρό χλοοτάπητα, όπου και θα γίνονται οι καθημερινές προπονήσεις.

Το ευχάριστο για τον τεχνικό του Άρη Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει να κάνει βέβαια με την επιστροφή του Ισπανού μεσοεπιθετικού Τόνι Κάλβο στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας, μετά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον αστράγαλο. Την ίδια στιγμή οι Οριόλ, Τσεσνάουσκις και Σηφάκης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και φυσιοθεραπειών, όμως τις προσεχείς μέρες ο Κρητικός τερματοφύλακας αναμένεται να είναι πανέτοιμος.

Στο μεταξύ μέσα στα επόμενα 24ωρα ο σκάουτερ του Άρη Γιάννης Μιχαλήτσος θα ενημερώσει αναλυτικά τον Αργεντινό προπονητή για τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τον Εργοτέλη, στο πρόσφατο παιχνίδι των Κρητικών με αντίπαλο την Ξάνθη.

Εξηγήσεις και πρόστιμο σε Ναφτί


Η… μετάνοια του Μεντί Ναφτί για την αποβολή του στο ματς με τον Πανιώνιο, δεν «γλίτωσε» τον Τυνήσιο μέσο.Ο παίκτης θα τιμωρηθεί βάσει του εσωτερικού κανονισμού με πρόστιμο, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερη ποινή, εφόσον το κρίνει σκόπιμο η διοίκηση κι ο Κούπερ.

Μιλώντας με τον Αργεντινό τεχνικό, ο Ναφτί αφενός δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, αφετέρου τη δικαιολόγησε, λέγοντας πως ο Μανιάτης χρησιμοποίησε προσβλητικές ρατσιστικές εκφράσεις εναντίον του, κάτι που τον εξόργισε.

Ομιλία Κούπερ

Κατά τ` άλλα, στην προπόνηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ν.Ρυσίου την Τρίτη, ο Έκτορ Κούπερ ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του τα λάθη τους στο ματς με τον Πανιώνιο, ενώ τους επέστησε την προσοχή ενόψει του αγώνα με τον Εργοτέλη στο «Κλ.Βικελίδης».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET



γεια σας αδερφια...

σαββατο κυριακο θυμιζει το κουπονι και απορω πως εδω οι κλαψιαρηδες οι παικτες μας και οι προπονητες ολο μιλανε για κουραση ενω εξω παιζουν συνεχως κυριακη-τεταρτη ολο το χρονο.ας μην αρχισω παλι ομως σημερα....παμε να δουμε τις επιλογες μου και ας ελπισουμε να συνεχισουμε τα ταμεια.....



ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΒΕΡΝΤΕΡ=ΟΒΕΡ....

Παιχνιδι πολυ ανοικτο αναμενω με πολλες φασεις και στις δυο εστιες αναμεσα σε δυο φυση επιθετικες ομαδες.η βερντερ προχθες δεν σκοραρε και δυσκολα να συνβει δευτερη φορα σερι.στο συγκεκριμενο ματς τα τελευταια χρονια μπαινουν μεσο ορο 5 γκολ.οβερακι ευκολο μου φαινεται...ειδωμεν....



ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ-ΜΠΑΓΕΡΝ=ΟΒΕΡ...

Ηχοφενχαιμ ειναι ομαδα που παιζει εκπληκτικα μπροστα με μεγαλη ποιοτητα.με σαλιχοβιτς,ιμπισεβιτς και μπα.ανοικκτα θα παιξει και δεν μασαει να κλειστει πισω και ας παιζει με βουνο.θα κανει αρκετες ευκαιριες.η μπαγερν δεν εχει σκοραρει εδω και 3 σερι ματς!αδυνατον να μην σκοραρει και σημερα,αλωστε χανει πολλες ευκαιριες σε καθε ματς απλα δεν εχει τυχη.σημερα απεναντι στην προβληματικη αμυνα της χοφενχαιμ θα βρει και χωρους γιατι παιζει ψηλα και θα κανει πολλς τελικες προσπαθειες.και εδω ευκολα το κοβω να βγαινει.....
Giorgos Moisiadis 21 Σεπτεμβρίου στις 6:37 μ.μ.
σαββατοκυριακο θυμιζει το κουπονι......

γεια σας αδερφια...

σαββατο κυριακο θυμιζει το κουπονι και απορω πως εδω οι κλαψιαρηδες οι παικτες μας και οι προπονητες ολο μιλανε για κουραση ενω εξω παιζουν συνεχως κυριακη-τεταρτη ολο το χρονο.ας μην αρχισω παλι ομως σημερα....παμε να δουμε τις επιλογες μου και ας ελπισουμε να συνεχισουμε τα ταμεια.....



ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΒΕΡΝΤΕΡ=ΟΒΕΡ....

Παιχνιδι πολυ ανοικτο αναμενω με πολλες φασεις και στις δυο εστιες αναμεσα σε δυο φυση επιθετικες ομαδες.η βερντερ προχθες δεν σκοραρε και δυσκολα να συνβει δευτερη φορα σερι.στο συγκεκριμενο ματς τα τελευταια χρονια μπαινουν μεσο ορο 5 γκολ.οβερακι ευκολο μου φαινεται...ειδωμεν....



ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ-ΜΠΑΓΕΡΝ=ΟΒΕΡ...

Ηχοφενχαιμ ειναι ομαδα που παιζει εκπληκτικα μπροστα με μεγαλη ποιοτητα.με σαλιχοβιτς,ιμπισεβιτς και μπα.ανοικκτα θα παιξει και δεν μασαει να κλειστει πισω και ας παιζει με βουνο.θα κανει αρκετες ευκαιριες.η μπαγερν δεν εχει σκοραρει εδω και 3 σερι ματς!αδυνατον να μην σκοραρει και σημερα,αλωστε χανει πολλες ευκαιριες σε καθε ματς απλα δεν εχει τυχη.σημερα απεναντι στην προβληματικη αμυνα της χοφενχαιμ θα βρει και χωρους γιατι παιζει ψηλα και θα κανει πολλς τελικες προσπαθειες.και εδω ευκολα το κοβω να βγαινει.....



ΡΕΑΛ-ΕΣΠΑΝΙΟΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΓΚΟΛ ΧΑΝΤΙΚΑΠ.....ΔΗΛ ΝΙΚΗ ΜΕ 2 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΓΚΟΛ...

ΤΗ ρεαλ σιγα σιγα την στρωνει ο μουρινιο.κερδιζει ομως με το ζορι αν και κανει πολλες ευκαιριες.χρειαζεται μια πειστικη ενφανιση και ευρεια νικη και θα σκυλιασει ο ζοζε να το πετυχει.ολα τα καλα πουλια παιζουν σημερα....ροναλντο.οζιλ,ντι μαρια,ιγουαιν....με την εσπανιολ να χανει παραδοσιακα μεσα στο μπερναμπεου και να περναει κατε εμε και σημερα δυσκολες στιγμες.αποντες εχει τους βασικους φορ ιβαν αλονσο και οσβαλντο.οπως και οι μεσοι μαρκεθ και ντατολο.πολλα με λιγα το κοβω....



Τα 5 πρωτα ματς στο ανταλακτηριο σε πονταρισμα ειναι τα εξης η ωρα 18,10......

1ον....ρεαλ με 97% στον ασσο με 410,000

2ον....τοτεναμ με 67% στον ασσο με 187,000

3ον....μπιλμπαο με 97% και 180,000

4ον μπαγερν με 87% στο διπλο με 140,000

5ον..μαιντς με 90% στον ασσο με 130,000

και ως δια μαγειας τα πιο φορτωμενο αν και η ειδησεογραφια ευνοει γαι καποιον μαγικο λογο δεν ερχονται.τοσες εταιριες αλωστε στοιχηματος που υπαρχουν και διαφημιζονται στις φανελες των ομαδων λετε να ειναι μπουφοι;;;;οι θα αφησουν να κλεισουν οι εταιριες τους;;;;Υ.Γ ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΒΕΡΝΤΕΡ-ΟΒΕΡ ΣΤΟ 1,57 ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΡΝ-ΟΒΕΡ ΣΤΟ 1,85 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ



ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΡΕΑΛ=1 ΜΕ ΜΕΙΟΝ 1,5 ΣΤΟ 1,575 ΚΑΙ ΤΟΤΕΝΑΜ-ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 1,53 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ

ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΟΛΩΝΙΑ-2 ΣΤΟ 4,20 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΜΕ 25 ΜΟΝΑΔ



Υ.Γ. 2 ΕΙΧΑΜΕ 1427 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 125 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1302



χαιρετω μαγκες!......saloute

Στο τιμόνι της Βουλγαρίας ο Ματέους


Με την προσδοκία να δώσει στην εθνική Βουλγαρίας το κύρος που είχε ως παίκτης, η Ομοσπονδία της χώρας προσέλαβε τον Λόταρ Ματέους για τον επόμενο χρόνο. Αν και μετά το τέλος του χρόνου αμφότερες οι πλευρές είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους, το συμβόλαιο του Γερμανού θα ανανεωθεί για άλλα δύο χρόνια.

Επίσημα νέος προπονητής της εθνικής Βουλγαρίας είναι ο Λόταρ Ματέους, όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία (BFU). «Ο Ματέους θα παρουσιαστεί επίσημα σε μερικές ημέρες» πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της BFU, Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ, προτού αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας (συμβόλαιο ενός έτους, με προοπτική ανανέωσης γι΄ άλλα δύο).

Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής κόσμου το 1990 με τη Δυτική Γερμανία, θα διαδεχθεί στον πάγκο τον Στάνιμιρ Στοΐλοφ, που υπέβαλε την παραίτησή του μετά την εντός έδρας ήττα 1-0 από το Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του EURO 2012.

Ο Μπενίτεθ εκθειάζει τον Μοράτι


Το εγκώμιο του προέδρου της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, έπλεξε ο προπονητής της ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ, για τον οποίο τόνισε ότι είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση -όπως επισήμανε- με τους διοικούντες τη Λίβερπουλ, το σύλλογο που εργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια, που δεν καταλάβαιναν τίποτα από το άθλημα.

"Την προηγούμενη σεζόν στη Λίβερπουλ είχα διοικούντες οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα γύρω από το ποδόσφαιρο και δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί τους για το άθλημα", είπε ο Ισπανός τεχνικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιους ακριβώς εννοεί με τη λέξη διοικούντες, ενώ πρόσθεσε: "Η σχέση μου με τον πρόεδρο Μοράτι είναι καλή, είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει το ποδόσφαιρο".

Ο Μπενίτεθ, που ανέλαβε το καλοκαίρι την πρωταθλήτρια Ιταλίας και Ευρώπης, άφησε τη Λίβερπουλ μετά από 6 χρόνια, αφού βρισκόταν στην τεχνική της ηγεσία από το 2004.

Η Λίβερπουλ ανήκει στους Αμερικανούς Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ και τα χρέη της τα τρία τελευταία χρόνια που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία τους "εκτοξεύτηκαν" στα 300 εκ. ευρώ, με αποτέλεσμα τον περασμένο Απρίλιο να βάλουν "πωλητήριο".

«Μόνο όταν τραυματίζεται ο Μέσι και ο Ρονάλντο…»


Ασπίδα προστασίας στον Τόμας Ουιφαλούσι ύψωσε ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Κίκε Φλόρες. Ο Τσέχος αμυντικός έχει βρεθεί στο στόχαστρο Τύπου και φιλάθλων μετά το σκληρό μαρκάρισμα που απέφερε τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι, αλλά ο Ισπανός προπονητής θεωρεί πως είναι υπερβολικό να «σταυρωθεί» για μία κακή στιγμή.

«Ελπίζω να επικρατήσει η λογική στην τιμωρία του Ουιφαλούσι. Ήταν ένα μαρκάρισμα και τέλος. Η όλη κουβέντα γίνεται επειδή τραυματίστηκε ο Μέσι. Πάντα όταν τραυματίζεται ο Μέσι ή ο Ρονάλντο υπάρχει αυτός ο ντόρος. Όμως και ο Αγκουέρο πρόσφατα χτύπησε από παρόμοιο μαρκάρισμα και δεν είδα να επιβάλλεται κάποια τέτοια τιμωρία», τόνισε εμφανώς δυσαρεστημένος με την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος».

Εκτός μέχρι νεωτέρας ο Ζανέτι


Δικαίως έχει χαρακτηριστεί βιονικός, καθώς μόλις πέρυσι είδε ένα σερί 149 συμμετοχών με την Ίντερ να διακόπτεται λόγω τιμωρίας. Όμως φαίνεται πως και αυτός… λύγισε. Ο λόγος για τον Χαβιέρ Ζανέτι, που εξακολουθεί να έχει κάποιες ενοχλήσεις στο στήθος και για το λόγο αυτό θα μείνει μέχρι νεωτέρας εκτός των υποχρεώσεων της Ίντερ.

Ο αρχηγός των «νερατζούρι» είχε δυσφορία μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Παλέρμο στη Σικελία την Κυριακή, παρότι αγωνίστηκε κανονικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο 37χρονος Αργεντινός άσος έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Τετάρτης με την Μπάρι, ενώ αναμένεται να μην αγωνιστεί και στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στη Ρόμα.

Τσιώλης: «Στήριξη θέλει ο Παύλος – Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους βάζει στα δίχτυα»!

Τσιώλης: «Στήριξη θέλει ο Παύλος – Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους βάζει στα δίχτυα»!

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στην εκπομπή «Revolution» του «Αθλητικού Metropolis» τόσο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου όσο και γενικότερα για την ομάδα του και τον δικέφαλο. Αρχικά κάνοντας έναν απολογισμό των πρώτων τριών αγωνιστικών, ο κ. Τσιώλης είπε: «Θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερους βαθμούς, καθώς αδικηθήκαμε από το αποτέλεσμα κυρίως του αγώνα με τον Εργοτέλη. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές από την πορεία της ομάδας».

Για τον στόχο παραμονής του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Ο στόχος ασφαλώς και είναι η παραμονή αν και αυτό που προσπαθώ να περάσω στους ποδοσφαιριστές είναι ότι έχουμε όλα τα φόντα να πρωταγωνιστούμε. Διαθέτουμε γήπεδα, κόσμο, καλές εγκαταστάσεις, καλούς ποδοσφαιριστές και γενικότερα πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μία καλή πορεία».

Για την καλή εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες που προπονεί εξήγησε: «Εγώ ζω από το ποδόσφαιρο και θέλω να το ευχαριστιέμαι σε όποια ομάδα και αν βρίσκομαι. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει θέαμα. Στόχος μου είναι να παρουσιάζω μία επιθετική ομάδα που θα βγαίνει ψηλά, θα πρέσάρει και θα παίζει για να κερδίζει».

Για το γεγονός ότι διαθέτει μία καινούρια ομάδα γενικότερα με πολλούς νέους παίκτες είπε: «Είναι θέμα χημείας για να έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Για μένα το ποδόσφαιρο βασίζεται πολύ στο σύστημα και την τακτική. Ήρθαν στην ομάδα 15 ποδοσφαιριστές, τους οποίους όμως παρακολούθησα και ξεχώριζα τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Ήξερα σε ποία θέση αγωνίζονται, τι μπορούμε να πάρουμε από αυτούς και τι θέλουμε εμείς στην ομάδα. Γνωρίζαμε πως μπορούν να ανταποκριθούν. Φυσικά έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τον Τάκη Γιαννόπουλο που είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με παραστάσεις και από την Ευρώπη και βέβαια είδε στην Αργεντινή αρκετούς παίκτες. Έχει ξεκάθαρες σκέψεις για το ποδόσφαιρο και η συνεργασία μας είναι πολύ καλή».

Για το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η συνεργασία με τον Αχιλλέα Μπέο απάντησε: «Καταρχήν πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε προπονητή να προπονεί ομάδα ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Εγώ έχω συνεργαστεί για 16 μήνες μαζί του και αυτό ίσως είναι και ρεκόρ! Φυσικά πάντοτε ως προπονητής πρέπει να ελίσσεσαι με τους παράγοντες. Να καταλαβαίνεις τι θέλουν και τι τρόπο σκέψης έχουνς. Ο κ. Μπέος είναι παρορμητικός και λέει πάντοτε την στιγμή εκείνη αυτό που πιστεύει. Νομίζω ότι πιο «επικίνδυνοι» είναι άλλοι που παρουσιάζονται πιο κλειστοί και ξαφνικά παίρνουν αποφάσεις ή σου λένε πράγματα που δεν τα καταλαβαίνεις εύκολα».

Για την προετοιμασία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Μελετήσαμε πολύ καλά τον ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα και αυτό που είπα και στα παιδιά είναι πως το παιχνίδι αυτό αποτελεί μία ευκαιρία για όλους να αποδείξουμε ποίοι είμαστε γιατί θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ήταν ένα στοίχημα για εμάς. Ομολογώ ότι περίμενα να μας δημιουργήσει περισσότερες φάσεις ο ΠΑΟΚ που μας απείλησε ουσιαστικά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις».

Για το κατά πόσο διαφορετικό είδε τον ΠΑΟΚ ο κ. Τσιώλης σε σχέση με πέρυσι είπε: «Είναι μία ομάδα που πιέζει πλέον πιο ψηλά. Το σύστημα δεν είναι διαφορετικό. Ο Ίβιτς παίζει κοντά στον φορ, οι πλάγιοι χαφ, τα δύο αμυντικά χαφ κ.τ.λ. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Ο κ. Σάντος, με εξαίρεση εκείνο το παιχνίδι κυπέλλου με τον Θρασύβουλο στον οποίο ήμουν προπονητής, παρουσίαζε πάντοτε μία σφιχτή ομάδα. Ακόμη και στα δύο περσινά παιχνίδια, μας κέρδισε στις καθυστερήσεις και στην Φυλή και στην Τούμπα. Έπαιζε σχεδόν στο μισό γήπεδο πίσω και περίμενε τις κόντρα επιθέσεις. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι διαφορετικός. Πιστεύω ότι και για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη υπόθεση όμως και για τον ΠΑΟΚ είναι σπουδαίο που έχει αυτόν τον προπονητή. Γιατί είναι ένας τεχνικός που ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ, ξέρει την κουλτούρα και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγαίνει ψηλά, να μαρκάρει, να πιέζει, να σε «πνίγει». Ο Παύλος προσπαθεί να το κάνει αυτό».

Ο κ. Τσιώλης αναφερόμενος στον δικέφαλο πρόσθεσε: «Εγώ γεννήθηκε στην Θεσσαλία, έπαιξα ποδόσφαιρο και ανδρώθηκα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Λάρισα, όμως ο ΠΑΟΚ εκφράζει όλους εμάς στην Θεσσαλία. Ήταν η ομάδα που περιμέναμε να μας κάνει υπερήφανος ως Βόρεια Ελλάδα. Ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει άμυνα και να περιμένει κόντρα επιθέσεις. Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ειδικά στην Τούμπα πρέπει να βάζει στα δίχτυα τον αντίπαλο του».

Για το κατά πόσο είναι δύσκολη αυτή η αλλαγή στο στιλ παιχνιδιού επισήμανε: «Πρέπει οι φορ λογικά να παίζουν πιο κοντά, η ομάδα να μάθει να μαρκάρει ψηλά… Με δουλίτσα όλα γίνονται. Ο Παύλος ξέρει πιστεύω τι πρέπει να κάνει. Υπάρχει ποιότητα παικτών. Εγώ τον Παύλο τον ξέρω καλά από την κοινή μας θητεία σε σχολές. Ξέρω τη νοοτροπία του και ταιριάζουμε σε αυτό. Το πνεύμα και η φιλοσοφία του ταιριάζει στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος πρέπει να κάνει λίγο υπομονή και να τον στηρίξει τον Παύλο. Ξέρω ότι σε μία μεγάλη ομάδα τα αποτελέσματα πρέπει να είναι άμεσα και ίσως γι΄ αυτό είναι και ο ίδιος λίγο «σφιχτός». Όμως θέλει στήριξη και πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θέλει να βλέπει ο κόσμος».

Για το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες αρχίζουν και εμπιστεύονται έλληνες προπονητές τόνισε: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με τους προπονητές. Εμείς πηγαίνουμε σε σχολές και μαθαίνουμε αρκετά. Όμως ίσως χρειάζονται και ανάλογες σχολές για τους παράγοντες. Μπορεί να προτιμούν ξένους προπονητές γιατί τους ελέγχουν ευκολότερα και ίσως τους διώχνουν και ευκολότερα. Πάντως από την UEFA, σε όλες τις χώρες τα ίδια προγράμματα δίνονται και μπορώ να πω ότι οι έλληνες προπονητές συχνά έχουν και καλύτερα αποτελέσματα στις σχολές αυτές».

Τέλος, επιστρέφοντας στην παρουσία του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο κ. Τσιώλης είπε: «Χαίρομαι που ο Θοδωρής Ζαγοράκης εμπιστεύτηκε και στηρίζει τον Παύλο Δερμιτζάκη. Αυτό πρέπει να κάνει και ο κόσμος. Στήριξη θέλει ο Παύλος και εμπιστοσύνη. Τον ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ και θα παρουσιάσει κάτι πολύ καλό».

Δυσαρεστημένος ο Μιλίτο

«Φωτιά» άναψαν στην Ίντερ οι δηλώσεις του μάνατζερ του Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος υποστήριξε πως ο πελάτης του έχει πρόβλημα με τον προπονητή των «νερατζούρι», Ράφα Μπενίτεθ.Στην ιταλική «Corriere dello Sport» μίλησε ο μάνατζερ του Ντιέγκο Μιλίτο, Φερνάντο Ιντάλγκο, ο οποίος «πυροδότησε»... βόμβα με τα όσα είπε, αφού υποστήριξε πως ο Αργεντινός σταρ δεν αισθάνεται πλέον... άνετα στην Ίντερ:

«Ο Ντιέγκο δεν αισθάνεται πως απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο τον έκανε να νιώθει απαραίτητο. Τον έκανε να αισθάνεται ασφαλής, με συνέπεια να μεταδίδει και ο ίδιος ηρεμία στους υπόλοιπους», τόνισε ο μάνατζερ του 31χρονου παίκτη και πρόσθεσε:

«Δεν ισχύουν πλέον αυτά τα πράγματα. Ο Ντιέγκο δεν αισθάνεται πως τον εμπιστεύεται ο νέος προπονητής. Στην πραγματικότητα, νιώθει πως βρίσκεται διαρκώς υπό έλεγχο. Και όταν έρχεται η ώρα για να αντικατασταθεί ένας παίκτης, πάντα αυτός είναι ο Μιλίτο».

Βιεϊρίνια: «Συνήθεια οι νίκες»

Συγκυριακά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, σε δηλώσεις του στο 'Sport 103'.Ο νεαρός Πορτογάλος χαφ σχολίασε ότι είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις, αφού δίνει πάντα το 100%, συμπληρώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι νίκες και οι επιτυχίες αποτελούν συνήθεια για τον 'δικέφαλο του Βορρά'.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια, αλλά και στην οικονομική κατάσταση της ομάδας.
Συγκυριακά αποτελέσματα και θέληση για νίκες: «Είναι μία δύσκολη περίοδος, που μας έχει προβληματίσει όλους. Δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα. Δεν είναι ακριβώς η κόπωση που φταίει. Ίσως δώσαμε περισσότερη ενέργεια και φαιά ουσία στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, για να πετύχουμε τους στόχους μας στην πορεία. Ο κόσμος βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας. Έχει δίκιο να ανησυχεί, αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι συγκυριακά. Ας μην πιστέψει κανείς ότι εμείς δε θέλαμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια ή επαναπαυθήκαμε. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προσπαθήσαμε στην Τρίπολη. Ίσως βρεθήκαμε σε μία κακή μέρα. Θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε».
Πάντα το 100%: «Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχω κάνει, αλλά θέλω να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Δεν πέρασε ποτέ κάποια μέρα που να μην έδωσα το 100% στην προπόνηση. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν καταλαβαίνω τι συνέβη».

Η... συνήθεια για νίκες: «Από εδώ και πέρα δε γίνεται να μην ακολουθήσουν καλά αποτελέσματα. Έτσι έχουμε συνηθίσει τον ΠΑΟΚ, με νίκες, θετικά αποτελέσματα και επιτυχίες. Αυτά έχει δείξει η ομάδα τα τελευταία χρόνια».
Εμπιστοσύνη στον Ζαγοράκη: «Αυτά τα προβλήματα τα οποία κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν, δε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα ή να χρησιμεύσουν σαν δικαιολογία. Έχουμε μάθει να παίζουμε ποδόσφαιρο παρά τα όποια προβλήματα, η διοίκηση έχει υποσχεθεί ότι θα τα διευθετήσει, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία. Έχουμε πολλή εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, όσα έχει πει έχουν γίνει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε στα λεγόμενά του».

Αισιοδοξία για τίτλο με ΠΑΟΚ: «Φυσικά καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του κόσμου και τον πόθο τους για έναν τίτλο, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έναν τέτοιο στόχο έπειτα από μόλις τρία παιχνίδια. Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Κι εμείς θα θέλαμε πάρα πολύ να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ».
Πιο νευρικός στο δεύτερο μέρος: «Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως είμαι πιο νευρικός, επειδή πολλές φορές έχουμε περισσότερο άγχος και πίεση για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό βαραίνει ξεχωριστά κάθε ποδοσφαιριστή και οδηγεί και σε περισσότερες προσωπικές ενέργειες».

Πολύ καλές σχέσεις και εμπιστοσύνη: «Φυσικά και είναι πάρα πολύ καλές οι σχέσεις μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια. Υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις μας, δεν έχει αλλάξει κάτι μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα».

Tenorio - Στοίχημα..Mεσοβδόμαδο παιχνίδι, με επιλογές διημέρου ...

Επιμέλεια-Tenorio.


Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Mε μία δυάδα ασχολήθηκα στα χθεσινά, η οποία καί πήγε άπατη.

Πάμε παρακάτω...

Σούπερ πρόγραμμα στο μεσοβδόμαδο με πολλά καί ενδιαφέροντα παιχνίδια..Αφήνω εντελώς στην άκρη τα παιχνίδια των κυπέλλων , καί στρέφω την προσοχή μου αποκλειστικά στα πρωταθλήματα.



Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε μερικά σημεία γιά το διήμερο



Hoffenheim - Bayer Munchen (2)

Ιδανικό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα γιά την Hoffenheim, η οποία μετρά σε 4 αγώνες, 3 νίκες καί 1 ισοπαλία.Την περασμένη βδομάδα έφερε ισοπαλία εκτός έδρας με σκόρ 2-2 , με την ομάδα της Kaizerslautern.Πολύ δύσκολο είναι το σημερινό παιχνίδι γιά τούς γηπεδούχους,καθώς θα αντιμετωπείσουν το θηρίο στη Γερμανία,την τεράστια Bayern München.

Δεν έχει μπεί με τον καλύτερο τρόπο η Bayer στο ξεκίνημα τού φετεινού πρωταθλήματος, αν αναλογιστεί κανείς για τα δεδομένα της, ότι στα 4 πρώτα παιχνίδια έχει μόλις 1 νίκη.Τα υπόλειπα αποτελεσμάτά της είναι 2 ισοπαλίες καί 1 ήττα.Νέο στραβοπάτημα την περασμένη αγωνιστική, μένωντας εντός έδρας ,στο στείρο 0-0 με την ομάδα της Koln (Kωλονίας)

Όσο καί σε κακή κατάσταση να βρίσκεται η Bayern, δεν παύει να παραμένει Bayern Δεν το έχει καί πολύ να πάει να ρίξει καμιά τεσσάρα, καί να περάσει αέρας.Μού αρέσει πού δεν είναι καί πολύ στα πάνω της, καθώς η πίεση γιά νίκη είναι μεγάλη, καί γιατί την έχουμε σε καλή απόδοση, καί αναμένεται κάποια στιγμή να αντιδράσει.

Θα ρισκάρω στο διπλό της Bayer Munchen σε απόδοση (2.15)



Lask Lintser - Sturm Graz (2)

Τα μαύρα της τα χάλια έχει η Lask, καθώς ήδη μετρά 5 ήττες σε 7 παιχνίδια.Είναι πάρα πολύ κακή αμυντικά, μιάς καί έχει δεχθεί 10 τέρματα .Στην επίθεση της τα πράματα καί εκεί είναι μιά από τα ίδια, με μόλις 4 γκόλ ενεργητικό.Γενικώς, δείχνει να έχει προβλήματα σε όλες τις γραμμές της.

Πολύ καλύτερο το ξεκίνημα γιά την Sturm, πού δείχνει από την αρχή της χρονιάς πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατοτητές της, έχει τον πρώτο λόγο γιά την νίκη.Διαθέτει πολύ καλύτερη ομάδα από την Lintser, είναι σε φόρμα, καί έχει καί την παράδοση με το μέρος της.

Επιλογή το διπλό της Sturm σε απόδοση (2.20)


Sint Truiden - Genk (2)

Σε εκπληκτική φόρμα η Genk, η οποία μετά από 7 παιχνίδια, βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή. Η αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, το υλικό πού διαθέτει η καθεμιά, καί η φοβερή παράδοση πού έχει η Genk απέναντι στην Sint Truiden, με οδηγούν στην επιλογή τού διπλού.

Επιλογή λοιπόν το διπλό της Genk σε απόδοση (2.00)



St Gallen - Young Boys (2)

Δεν είναι στα καλά τους καί οι δύο ομάδες.Περισσότερο χάλια δείχνει να είναι η Gallen αυτήν την στιγμή.Πιό συγκροτημένη ομάδα είναι η Young Boys, η οποία έχει καί περισσότερα παιχνίδια στην φετεινή σαιζόν λόγω Ευρώπης, αυτό μπορεί βέβαία να είναι καί κακό από την μία μεριά, λόγω ίσως πιθανής καταπόνησης,καί από την άλλη όμως ίσως να ειναι καλό, καθώς θεωρώ πως βρίσκεται σε εγρήγορση σε σχέση με την St. Gallen.

Θα ρισκάρω στo διπλό των Young Boys σε απόδοση (2.20)


Lokeren - Gent (2)

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα γιά την Gent, η οποία με 5 νίκες, 1 ισοπαλία καί 1 ήττα, βρίσκεται στην τρείτη θέση.Σοβαρό καί πειθαρχημένο σύνολο η Gent σε σχέση με την Lokeren, πού θεωρείτε αλοπρόσαλη σαν ομάδα.Το δείχνουν άλλωστε καί τα αποτελεσματά της, αφού έχει φέρει όλα τα σημεία στα πρώτα της παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Διπλό η Gent σε απόδοση (2.30)



Lazio - Milan (2)

Παρά την όχι καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Milan, θεωρώ πως δίκαια είναι το φαβορί της αναμέτρησεις, γιά το λόγω ότι ,όπως καί να το κάνουμε ρε παιδιά, αυτές οί ομάδες έχουν πολύ βαριά φανέλα,Σε τέτοιες αποδόσεις γουστάρω να παίζω αυτές της ομάδες, καί το είπα καί στην ανάλυση της Bayern , όταν βρίσκονται υπο πίεση τότε μού αρέσει, τότε δείχνουν τι κάκαλα έχουν.

Το διπλό της Milan σε απόδοση (2.40) θα είναι στις επιλογές μου.





Στη σούμα, σε σύστημα με ζητούμενα 4-5-6..Bayer Munchen - Sturm Graz - Genk - Young Boys - Gent - Milan .





Καλά να είστε, τα ταπεινά μου σέβη ...

Πρότυπο του Μουρίνιο ο Φέργκιουσον


Η εκτίμηση που τρέφει ο ένας για το πρόσωπο του άλλου είναι γνωστή και αμοιβαία. Οι μέρες όπου έπιναν ένα μπουκάλι κρασί λίγη ώρα μετά τα ντέρμπι μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκουν στο παρελθόν αλλά ο σεβασμός πάντοτε υπάρχει μεταξύ του Ζοσέ Μουρίνιο και του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.

Ο Πορτογάλος, μπορεί να βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά έχει θέσει ως στόχο στην καριέρα του να ξεπεράσει τον Σκωτσέζο ο οποίος στα 69 του χρόνια παραμένει στις επάλξεις με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη:

"Εχω το ίδιο πάθος, όπως είχα και πριν από δέκα χρόνια. Και πιστεύω ότι το πάθος μου θα είναι το ίδιο και μετά από δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι θα γίνω σαν τον Φέργκιουσον. Θα είμαι 70 ετών και θα έχω το ίδιο πάθος για την προπονητική", δήλωσε ο Πορτογάλος στην Daily Mail.

Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι ο Φέργκιουσον στις 31 Δεκεμβρίου θα συμπληρώσει το 69ο έτος της ζωής του και τον χωρίζουν από τον Μουρίνιο 22 χρόνια (26 Ιανουαρίου 1963).

Ένα πανό, χίλιες λέξεις


Το δικό τους τρόπο για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της ισπανικής λίγκας να διεξάγονται αγώνες τις Δευτέρες εξέφρασαν οι οπαδοί της Λα Κορούνια στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση με τη Χετάφε για την τρίτη αγωνιστική της Primera Division.

Οι Γαλιθιάνοι σήκωσαν ένα πανό χωρίς… λόγια, αλλά με ένα τεράστιο μεσαίο δάχτυλο υψωμένο. Αποδέκτης της κίνησής τους ήταν η διοργανώτρια αρχή, που για τηλεοπτικούς λόγους έχει επιλέξει τη διεξαγωγή ενός ματς κάθε Δευτέρα.

Πολλοί σύλλογοι στην Ισπανία έχουν αντιδράσει στην καινοτομία αυτή, καθώς η προσέλευση των θεατών είναι αισθητά μικρότερη από τα παιχνίδια που γίνονται το Σαββατοκύριακο. Για του λόγου το αληθές, μόλις 13.000 θεατές ήταν παρόντες στις εξέδρες του «Ριαθόρ» και παρακολούθησαν ένα όμορφο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2.

«Σαν τον Σακαφλιά με φάγανε»



Από το παράθυρου του κελιού κοιτούσε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τη λαμπερή Λαμποργκίνι του… Είχε πάει 11 το βράδυ. «Και δεν μπορώ να δω και “Αθλητική Κυριακή” ρε γμτ» μονολογούσε…

Μα είναι δυνατόν; Απόπειρα δωροδοκίας; Αυτός; Ετσι, έτσι τα έκαναν από πέρυσι, που τον έριξαν κατηγορία… Τζάμπα τα «προξενιά», τζάμπα οι συνεργασίες, τζάμπα τα «άρματα». Ολα πήγαν στράφι. Αυτές ήταν οι σκέψεις του προέδρου…

«Σαν τον Παπαμιχαήλ στην “Κόρη μου τη Σοσιαλίστρια” είμαι», σκέφτηκε κι έβαλε δυνατά τα γέλια. Τον άκουσε ο φρουρός, πλησίασε και ρώτησε τον κρατούμενο αν του λείπει κάτι. «Ένα σουβλάκι λιβαδειώτικο, ρε μάγκα. Εχεις; Δεν έχεις. Ασε με στην ησυχία μου» απάντησε ο πρόεδρος.

Σε κάποια φάση ο φρουρός έβαλε τηλεόραση. Αθλητικά. Τέντωσε το αφτί κι έβαλε ξανά τα γέλια. «Ακου ο Αδαμίδης, που θέλει και τέσσερα πέναλτι. Ε, ρε, Μποροβήλε, πλάκα τους κάνεις, πλάκα. Μάγκας είσαι».

Και ξάπλωσε, πάνω στο στρώμα το μονό (που τραγουδούσε και η Αλίκη), παίρνοντας ύπνο βαθύ. Αποκοιμήθηκε. Και είδε όνειρο.

Ητανε, λέει, αυτός, μαζί με άλλους προέδρους. «Να κάνεις τάμα στην Παναγία, να ξυριστείς και θα σου χαρίσει την άνοδο» του έλεγε κάποιος στο τηλέφωνο. Μα πώς, αναρωτήθηκε, αφού η παράγκα έγινε… σκυλόσπιτο. Ανοιξε την τηλεόραση (στον ύπνο του πάντα) και είδε το Καβάλα-Ρόζενμποργκ.

Ο ΑΟΚ έπαιζε στο Γιουρόπα Λιγκ. Πετάχτηκε! «Τι εφιάλτης ήταν αυτός;» και θυμήθηκε πως ήταν κλεισμένος σε ένα κελί, στα Τρίκαλα. «Σαν τον Σακαφλιά με φάγανε».

Πώς την πάτησε έτσι; Πώς άλλαξαν έτσι όλα μέσα σε ένα χρόνο; Ο Αχιλλέας ανέβηκε και παίρνει Χ στην Τούμπα, έχοντας τα παραπονάκια του. Ο “Μπόρο” πάει με διαιτησία και παίρνει Χ στην ΑΕΚ. Ο Μάκης δεν χάνει με τίποτα από τον Παναθηναϊκό, αυτός δίνει το Χ, δεν το παραχωρεί.

Ο πρόεδρος ξανακοίταξε τη λαμπερή Λαμποργκίνι του: «Μόνο εσύ μ’ αγαπάς». Επιμελεια Koubanezos

Πιλάβιος: "Δεν αντέχεται το 50-50"


Το πρωτάθλημα άρχισε με κύριο θέμα συζήτησης τη διαιτησία. Ήδη, ο Γιώργος Δαλούκας διαγράφηκε από τους πίνακες της ΚΕΔ, ενώ το πρόσωπο της 3ης αγωνιστικής δεν ήταν άλλο από τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα της διαιτησίας, υπογραμμίζοντας ότι "ο κόσμος δεν αντέχει το 50-50".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην ιστοσελίδα arcadia-sports.gr.

-Το θέμα που σας... βασανίζει. Παρόλα αυτά βλέπουμε κρατάτε γερά! Διαιτητές. Όλοι φωνάζουν. Γιατί;

"Πάντοτε γίνονται λάθη. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι διαιτησία δεν είναι μόνο επικοινωνία. Δηλαδή επικοινωνία, που έχει σχέση με τον κόσμο, τις εφημερίδες. Δε θεωρώ ότι η ουσία είναι εκεί".

-Πάντως το τελευταίο διάστημα αυτό ζούμε. Τον πόλεμο της επικοινωνίας.

"Η ουσία είναι να δούμε την ομάδα μας. Λάθη γίνονται. Ζητείται μηδενική ανοχή κι εμείς σαν ομοσπονδία και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, πραγματικά σας μιλάω, δε θα δείξουμε καμία ανοχή. Αλλά θεωρώ ότι πάρα πολλά θέματα είναι επικοινωνία. Κι είναι κρίμα.

Εγώ διαβάζω και βλέπω τις οπαδικές εφημερίδες. Το καταλαβαίνω, να πουλήσουν πρέπει. Αλλά γιατί τέτοιο μένος, τέτοιο μίσος; Γιατί η καλλιέργεια μίσους;

Παλιά, θυμάμαι, είχαμε τη λεγόμενη καζούρα, την πλάκα, το χαβαλέ. Τώρα βλέπεις μόνο μένος. Να χυθεί αίμα και τι στον κόσμο! Αυτό πουλάει; Είναι δυστύχημα όμως. Και οι παράγοντες φταίνε. Όλοι φταίμε. Δεν εξαιρώ κανέναν. Δεν είναι κανείς άμοιρος ευθυνών".

-Όχι, αλλά ποια είναι η αρχή για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλος όπου βρίσκεται η λύση;

"Θα σας πω κάτι. Είναι θέμα βούλησης. Τι θέλουμε; Όταν κάτσουμε και κάνουμε την αυτοκριτική μας και πούμε τι θέλουμε. Να πει ο καθένας τι θέλει. Αλλά να πει αλήθεια τι θέλει. Όχι απλά να λέμε τι θέλουμε και τελικά δεν θέλουμε τίποτα. Και για το 50-50 που λένε..."

-Τελικά όλη η ιστορία γίνεται για το 50-50 ή αυτή η αναλογία δεν αντέχεται;

"Δεν αντέχεται, μπράβο... αλλά εγώ να το δεχτώ ότι θέλουν όλοι το 50-50. Όταν βλέπουν ένα παιχνίδι με τον τρόπο που το βλέπουν, το 50-50 το βλέπουν μείον 40, μείον 60! Παίρνουν άνθρωποι εμένα, την επιτροπή και λένε μας έκανε αυτό ή εκείνο ο διαιτητής, αλλά εγώ, ας πούμε, το έχω δει 50-50..."

-Υπάρχει επιστροφή;

"Προσπαθούμε... Δε μπορώ να λέω συνέχεια "δεν υπάρχει" ή "υπάρχει". Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα".

-Τι σκέφτεστε να κάνετε πρώτα;

"Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο ακολουθούμε και το υπογράψαμε και γι' αυτό είμαι χαρούμενος. Σημαίνει ότι κάποιος ανώτερος φορέας, είδε τις προσπάθειες που κάνουμε στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης και είπε ναι, αξίζει αυτή η χώρα. Αξίζει να χρηματοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ. Αυτό θέλει λίγο χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα".

-Όλοι λένε να έρθουν ξένοι διαιτητές.

"Να σας πω όμως κάτι σημαντικό; Ξένοι από ποια ήπειρο; Από την Ευρώπη; Πάλι θα λένε, είναι ο ένας ο άλλος, αφού τα ξέρετε".

-Είστε άνθρωπος που έχετε δουλέψει στο εξωτερικό. Τελικά, ελληνική πραγματικότητα, ή Ευρώπη και πάλι Ευρώπη;

"Ελληνική πραγματικότητα. Να βοηθήσουμε τον τόπο μας, πάνω από όλα".

-Αντέχετε κάθε Κυριακή βράδυ να κανονίζετε ραντεβού με προέδρους ομάδων; Την Τρίτη θα συναντηθείτε με τον κύριο Αδαμίδη, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο κύριος Μαρινάκης…

"Η πόρτα της ΕΠΟ είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Όποιος θέλει να έρθει, πολύ ευχαρίστως να τον δεχτώ".

-Δεν προβλέπονται και διαγραφές διαιτητών πλέον, υπάρχουν μόνο σιωπηρές τιμωρίες.

"Είπαμε να πάμε λίγο μπροστά σε θέμα νοοτροπίας, αλλά δεν βλέπω κάτι το θετικό. Θα το επανεξετάσουμε".

-Πάντως όλα αυτά απομακρύνουν κόσμο και το βλέπουμε και στο γήπεδο του Αστέρα αυτό.

"Δεν ξέρω. Εγώ θέλω το γήπεδο του Αστέρα γεμάτο όταν παίξουν οι Ελπίδες, στις 12 Οκτώβρη. Στέλνω ένα μήνυμα και από τη δική σας ιστοσελίδα, να έρθει όλος ο κόσμος να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Να βοηθήσει τα παιδιά, που αν προκριθούν στο ευρωπαϊκό, θα λάβουν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012".

-Πιστεύουμε ότι θα έρθει ο κόσμος, γιατί στην εθνική παίζει ο Φορτούνης, ο οποίος έχει γίνει σύνθημα στα χείλη τους! Πρόλαβε σε 2 μήνες κι έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.

"Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χαιρόμαστε που υπάρχουν νέα ταλέντα, τα οποία παίζουν αρκετά και στις ομάδες τους".

-Στην Εθνική Ανδρών δημιουργήθηκαν διάφορα θέματα τις τελευταίες μέρες. Που βρίσκεται αυτή η υπόθεση με τους διεθνείς; Είναι έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα;

"Πιστεύω ότι ήταν πολύ διογκωμένα, όπως παρουσιάστηκαν τα πράγματα. Σε μια αλλαγή μιας κατάστασης 9 ετών, πάρα πολλοί ψάχνουν κάποια πατήματα. Εγώ το καταλαβαίνω. Αλλά ας είμαστε ψύχραιμοι, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το τι θα γίνει στα κρίσιμα παιχνίδια που παίζουμε.

Τα παιδιά θα μαζευτούν, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής θα μιλήσουν. Εγώ δεν είμαι πρόεδρος ομάδας, είμαι πρόεδρος ομοσπονδίας. Θα μιλήσουν οι υπεύθυνοι και από 'κει και πέρα, μπορεί και το διοικητικό συμβούλιο να παρέμβει προκειμένου να βοηθήσει".

Χουάν Μάρτιν: «Θα μπορούσαμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ»


Ικανοποιημένος από το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Χουάν Μάρτιν, μιλώντας στην εφημερίδα «Εξέδρα». Στον Ολυμπιακό Βόλου επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα και ο Αργεντινός φορ θεωρεί ότι αν ήταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαν κερδίσει τους Θεσσαλονικείς.

«Σκόραρα και έτσι βοήθησα την ομάδα μου. Ήταν ένα μήνυμα για να πω ευχαριστώ στον προπονητή που μου έδωσε το ΟΚ για να έρθω στον Βόλο και τους συμπαίκτες μου, αλλά και σε όσους οπαδούς πίστεψαν από την πρώτη ημέρα σε μένα. Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Αν μία ομάδα έπρεπε να επικρατήσει αυτή ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Αν ήμασταν πιο τυχεροί στην επίθεση θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε ο 28χρονος παίκτης.

Κατάρρευση εξέδρας στη Βραζιλία


Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 22 από αυτούς σοβαρά, από κατάρρευση εξέδρας σε αγώνες αυτοκινήτου στη Βραζιλία. Η-προφανώς προβληματική-μεταλλική κατασκευή κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος παρασύροντας μαζί της τους ανυποψίαστους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αρκετοί από τους περίπου 500 ανθρώπους που κάθονταν στην εξέδρα έφυγαν χωρίς γρατζουνιά, αλλά υπήρχαν και ορισμένοι άτυχοι που καταπλακώθηκαν από άλλους αλλά και τα συντρίμμια. Ήδη οι αρχές της χώρας αναζητούν τους υπεύθυνους.

Δεν υπάρχει ανησυχία για Σηφάκη

Δεν υπάρχει ανησυχία για Σηφάκη

Το πρόβλημα του Μιχάλη Σηφάκη όπως φαίνεται δεν είναι τόσο σοβαρό. Ο έμπειρος πορτιέρο που χτύπησε στην μέση του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και αντικαταστάθηκε από τον Χουάνμα, θα εξεταστεί αύριο όμως με βάση τις πρώτες ενδείξεις η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο Σηφάκης πάντως δεν αποκλείεται να προφυλαχθεί στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Σε ότι αφορά τον Μεντί Ναφτί, θα απολογηθεί αύριο ενώπιων του Έκτορ Κούπερ, για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε αναίτια στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Ο ΠΑΟΚ 69-64 τον Κολοσσό Ρόδου

Ο ΠΑΟΚ 69-64 τον Κολοσσό Ρόδου

Σε καλή κατάσταση έδειξε να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδο στα πλαίσια των «Μαυροσκούφειων» που διεξάγονται στο PAOK Sports Arena. Ο δικέφαλος επικράτησε 69-64 έχοντας σε καλή μέρα τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Θετική παρουσία είχε και ο Μάρσαλ ενώ σπουδαία στοιχεία έδειξε και ο Γιαννακίδης. Αύριο (20:15) ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται με τον Ηλυσιακό.

Τα Δεκάλεπτα: 15-14,28-35, 50-46, 69-64

ΠΑΟΚ: Γκρέι 12 (1), Αράπης, Δέδας, Σιμς 11, Μάρσαλ 12 (2), Αποστολίδης 3, Καλλές 2, Παπαδόπουλος 16, Γιαννακίδης 11 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ: Καλάθης 8, Δανάς, Πάνος 6, Μανωλόπουλος 1, Ασημακόπουλος 5 (1), Φορντ 12, Χαρίσης 4, Τσάμης 9, Παππάς 12 (1), Πέτερσον 7 (1), Καυκής, Ιβάνοβιτς.

Φωτο Ημερας

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στις Σέρρες φάνηκε και στις κερκίδες...

«Η Τούμπα θέλει α.....


Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού Βόλου στην Τούμπα ήταν ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλών, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μετά την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ έδωσε τα συγχαρητήρια στους παίκτες του με τον δικό του... ιδιαίτερο τρόπο. Δεν... πιανόταν από την χαρά του ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μετά την ισοπαλία της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο «ισχυρός» άντρας των Θεσσαλών πήγε στα αποδυτήρια της Τούμπας και αφού έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, τόνισε:

«Μπράβο ρε παιχταράδες! Θέλει α..... για να πάρεις αποτέλεσμα μέσα στην Τούμπα. Σας αξίζουν συγχαρητήρια αν και μπορούσατε ακόμα και να κερδίσετε τον ΠΑΟΚ», ανέφερε σχετικά ο Μπέος.

Στο σφυρί Ρέινα και Τόρες!


Έτοιμος να πουλήσει άμεσα του Πέπε Ρέινα και Φερνάντο Τόρες είναι ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ Τομ Χικς καθώς θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των «ρεντς» έναντι 280 εκατ. ευρώ!

Ο Χικς θέλει να συγκεντρώσει τις μετοχές της Λίβερπουλ στα χέρια του καθυστερώντας την μεταπώλησή τους για μια ακόμη διετία όπως λένε τα ρεπορτάζ από τη Βρετανία. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είναι πολύ πιθανό μάλιστα να πουλήσει δύο από τους βασικότερους παίκτες της Λίβερπουλ τους Ισπανούς Πέπε Ρέινα και Φερνάντο Τόρες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αν λοιπόν ευσταθούν τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται σε έγκυρα μέσα του μεγάλου Νησιού, σίγουρα η κίνηση αυτή θα βυθίσει ακόμη περισσότερο την Λίβερπουλ ενώ σίγουρα θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στου οπαδούς των «ρέντς» στο Άνφιλντ. Εξάλλου η ομάδα του Μέρσεϊσαιντ βρίσκεται ήδη σε πολύ κακή κατάσταση στα οικονομικά της κάτι το οποίο έχει αναμφισβήτητα αντίκτυπο και στα αγωνιστικά της ομάδας, ενώ δεν μπορεί να φανεί φως στο τούνελ αν συνεχιστούν ανάλογες κινήσεις.

Στήριξη σε Δερμιτζάκη


Δεδομένη είναι η στήριξη που έχει από τον Θοδωρή Ζαγοράκη ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης, όπως πρόεκυψε από τη συνάντηση των δύο ανδρών στα γραφεία της Τούμπας. Επιστροφή στις προπονήσεις για τους ποδοσφαιριστές. Αποφασισμένος να δώσει στον Παύλο Δερμιτζάκη όσο χρόνο χρειάζεται για να παρουσιάσει τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ είναι ο πρόεδρος του «Δικεφάλου», Θοδωρής Ζαγοράκης.

Όπως αναφέραμε και τη Δευτέρα, ο «Ζαγόρ» συναντήθηκε με τον νεαρό προπονητή αλλά και τους υπόλοιπους ιθύνοντες του μακεδονικού συλλόγου και εκεί τονίστηκε πως ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει την στήριξη όλων, ώστε να συνεχίσει το έργο του.
Παράλληλα, ο Ζαγοράκης ξεκαθάρισε στον Δερμιτζάκη ότι δεν θα ανεχτεί κρούσματα απειθαρχίας στον σύλλογο, κάτι που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το ξεχνάνε!

Απφασισμένοι να ξεχάσουν την μέτρια εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι επιστρέφουν στις προπονήσεις.
Η προετοιμασία για το ματς με τη Skoda Ξάνθη θα αρχίσει και πάλι από σήμερα με το πρώτο ραντεβού να είναι στις 16:00 στις βοηθητικές εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Παράλληλα, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς φαίνεται πως δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το κυριακάτικο παιχνίδι στην Ξάνθη, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την ανταπόκριση που θα έχει στις προπονήσεις. Σε κανονικό ρυθμό αναμένεται να επιστρέψει και ο Κριστιάνο Μοράες.

Τέλος, το πρωί της Τρίτης θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν ο ΠΑΟΚ θα έχει την Κυριακή τη συμπαράσταση των οπαδών του στην Ξάνθη.
Στη θρακική πόλη θα γίνει η σύσκεψη για τα μέτρα τάξης του αγώνα και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσει ο υπεύθυνος ασφαλείας Σάκης Τονουσίδης.

Οι γκόμενες από την... Ξάνθη!


Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος μετά την ήττα της ομάδας του από τον Εργοτέλη, ήττα που σήμανε την αποπομπή του Νίκου Κεχαγιά από την τεχνική ηγεσία. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε στους παίκτες και φρόντισε να τους... ξυπνήσει! Η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της Skoda Ξάνθης στις εγκαταστάσεις των Ακρίτων δεν θα μείνει ως... ευχάριστη ανάμνηση στους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, αφού μετά την ήττα από τον Εργοτέλη και την απομάκρυνση του Νίκου Κεχαγιά από την τεχνική ηγεσία ήρθε να προστεθέι και η ομιλία του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος ήταν έξω φρενών:

«Χάστε 10-0, δεν με πειράζει. Ούτε με πειράζει τόσο που αντί για τέσσερις βαθμούς που θα έπρεπε να έχουμε, έχουμε δύο. Αυτό που θέλω να βλέπω εγώ στο παιχνίδι σας είναι να μάχεστε. Να τα δίνετε όλα. Και αυτό δεν το κάνετε.
Είστε γκόμενες μέσα στο γήπεδο, δεν είστε άντρες. Να ξέρετε πως αν συνεχίσετε έτσι θα ληφθούν άλλα μέτρα, που μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο πάγωμα της μισθοδοσίας σας, μέχρι να αλλάξετε πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά ο έμπειρος Έλληνας παράγοντας που... ξύπνησε για τα καλά απ' ότι φαίνεται τους ποδοσφαιριστές της θρακιώτικης ομάδας.

Δεν υπάρχει κόντρα Μπενίτεθ με Μιλίτο


Ο μάνατζερ του Ντιέγκο Μιλίτο διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του πελάτη του με τον τεχνικό της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ. Όπως δήλωσε ο Φερνάντο Ιντάλγκο σε συνέντευξή του σε ιταλικό σάιτ, θα ήταν παράλογο να μιλήσει κάποιος για κρίση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

"Σήμερα δεν μίλησα με τον Ντιέγκο, επομένως δεν μπορώ να σχολιάσω κάποια πράγματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λογικό να καταδικάσει κάποιος τον παίκτη για το ότι δεν έχει ακόμα σκοράρει ύστερα από τέσσερις αγώνες, ειδικά μετά από όσα έκανε πέρυσι..." είπε με νόημα ο Ιντάλγκο.

Βίντιτς: "Ξέρει πάντα τι κάνει ο Μπερμπάτοφ"


Σε ρυθμούς... Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ κινούνται στο Μάντσεστερ. Ο Βούλγαρος που αμφισβητήθηκε έντονα από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, έγινε ο ήρωας του "Ολντ Τράφορντ" με το χατ-τρικ που σημείωσε εναντίον της Λίβερπουλ (3-2). Κι όμως, μέχρι χθες η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας, θεωρούσε πως η Τότεναμ "λήστεψε" τη Γιουνάιτεντ όταν της πούλησε έναντι 37.000.000 ευρώ τον Μπερμπάτοφ, το καλοκαίρι του 2008. Και όχι άδικα...

"Πράγματι, ο κόσμος είχε αρκετά ερωτηματικά για την απόδοσή του την περσινή σεζόν. Ξαφνικά ο Ντίμιταρ εξελίχθηκε σε ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου και είχαμε αναρωτηθεί αν έχει μέλλον στο "Ολντ Τράφορντ". Ομως, δεν αμφισβήτησα ποτέ την αξία του" είπε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, που το καλοκαίρι του 2009 απέδειξε την πίστη του στον Βούλγαρο. Προτίμησε να αφήσει τον Κάρλος Τέβες να πάρει μεταγραφη στη "μισητή" Μάντσεστερ Σίτι, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. "Η προσαρμογή των ποδοσφαιριστών μετά από μία μεγάλη μεταγραφή δεν είναι πάντα εύκολη. Ομως εμείς γνωρίζαμε ότι έχουμε έναν παίκτη με το άγγιγμα ιδιοφυϊας" πρόσθεσε ο προπονητής των "Κόκκινων Διαβόλων".

Ούτε ο νέος αρχηγός της ομάδας, Νεμάνια Βίντιτς, φείδεται εγκωμίων όταν αναφέρεται στον 28χρονο στράικερ. "Ξέρει πάντα τι κάνει. Γεμίζει την αντίπαλη περιοχή κι αυτό τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο". Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βουλγαρίας (48 γκολ), ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πραγματοποιεί το πιο εντυπωσιακό ξεκίνημα της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία είχε 9 γκολ το 2009 και 12 το 2010. Φέτος, στις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει πετύχει έξι τέρματα, μοιράζεται με τον Φλοράν Μαλουντά την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και υπόσχεται ότι "τα καλύτερα έρχονται".

Δηλώσεις νομικών συμβούλων των ΠΑΕ Τρίκαλα και Λεβαδειακού


Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Τρίκαλα, Νίκος Αλεξίου, και ο νομικός εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Ανδρέας Κουτσούμπας, μίλησαν στον "NovaΣπορ FM" για την υπόθεση με τις καταγγελίες δωροδοκίας στον μεταξύ των ομάδων τους αγώνα στη Β' Εθνική.

Οι δηλώσεις τους είχαν ως εξής:
ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: "Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Έγινε η προσαγωγή του προέδρου του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη. Διετάχθη προκαταρκτική εξέταση για να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θέματα. Για όλα αυτά, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Είναι ένα πρόσωπο που έκανε το τηλεφώνημα στον κ. Πουρή. Ξέροντας από την πορεία των υποθέσεων αυτών δεν θα υπάρχει κάποια εξέλιξη μέσα στις επόμενες ημέρες".

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "Δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση -και σωστά έγινε- αλλά έπεσαν όλα στο "κενό". Έπεσε στο "κενό" η όποια προσπάθεια δημιουργήθηκε κατά του προέδρου, κ. Κομπότη. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποιο αδίκημα. Ο Εισαγγελέας έκρινε ότι τα στοιχεία δεν είναι ικανά, αλλά το θέμα χρήζει περεταίρω διερεύνησης. Αν υπήρχαν στοιχεία, ο κ. Κομπότης θα οδηγείτο στο αυτόφωρο. Θέλω να πω ότι η μήνυση έγινε το Σάββατο στις 19:00 και ο κ. Κομπότης συνελήφθη δύο ώρες πριν τον αγώνα. Θεωρούμε ότι έγινε εσκεμμένα για το παιχνίδι. Σήμερα εμείς ζητούσαμε να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε την δικαιοσύνη, για να αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν έχουμε σχέση, αλλά και πως κανένας δεν ενεργούσε λογαριασμό μας. Σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, δεν θα έπρεπε να είναι σίγουρα ''παρών'' και ο πρόεδρος της άλλης ομάδας σήμερα στον Εισαγγελέα δίπλα στον παίκτη του; Πού ήταν; Δεν ήταν κανένας".

Επστάιν: «Είναι θέμα ρέντας»


Χαρούμενος για τα τρία γκολ που έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Nτένις Επστάιν, μιλώντας στην εφημερίδα «Goal». «Δεν είναι δουλειά μου να σκοράρω. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που μας βγήκε στις πρώτες αγωνιστικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γερμανός μεσοεπιθετικός

«Τα γκολ είναι θέμα ικανότητας και τύχης. Σίγουρα τα τρία γκολ σε τρεις αγώνες είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Πιστεύω όμως ότι είναι και θέμα ρέντας. Μπορεί στην συνέχεια του πρωταθλήματος να υπάρχουν και κάποια ματς συνεχόμενα που δεν θα σκοράρω. Άλλωστε αυτή δεν είναι η δουλειά μου. Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο που μας βγήκε στις πρώτες αγωνιστικές. Ο προπονητής μας ζητάει να παίζουμε κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις. Αυτό είναι παιχνίδι που μου αρέσει και μένα γιατί μπορώ να εμπιστευτώ την ταχύτητα μου», τόνισε ο 24χρονος παίκτης και μίλησε για το ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα:

«Κάναμε μία πολύ σημαντική νίκη με την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική, αλλά αυτή με τον Ατρόμητο έχει περισσότερο σημασία. Γιατί ήταν κόντρα σε μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας και πρέπει να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Ο δικός μας στόχος είναι η παραμονή».

Μέχρι και 12 αγωνιστικές η «καμπάνα» σε Ουιφαλούσι


Από πολύ μικρή μέχρι… σχεδόν εξοντωτική μπορεί να είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί στον Τόμας Ουιφαλούσι για τον τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι στην αναμέτρηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα την Κυριακή.

Η αρμόδια επιτροπή που θα εξετάσει την υπόθεση καλείται να αποφασίσει αν ο Τσέχος αμυντικός θα τιμωρηθεί βάσει του άρθρου 97, που κάνει λόγο για σκληρό μαρκάρισμα και επισύρει τιμωρία 1 έως 3 αγωνιστικών, ή βάσει του άρθρου 115, που αφορά τα βίαια και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και μπορεί να επιφέρει στον θύτη ποινή 4 έως 12 αγωνιστικών.

Δεν σκέφτεται τη σύνταξη ο Μουρίνιο


Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι ακόμα προπονητής, όταν όλοι οι παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε έως τώρα, θα έχουν εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο! Τουλάχιστον αυτό ονειρεύεται ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος θέλει να παραμείνει στους πάγκους μέχρι τα 70, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα τα 47.

"Αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι προπονητής, κύλησαν πολύ γρήγορα. Είμαι παθιασμένος, όπως όταν ξεκινούσα, και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και μετά από δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι θα γίνω σαν τον Φέργκιουσον. Θα είμαι 70 ετών και θα έχω το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο" είπε ο Μουρίνιο σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Ρεάλ με την Εσπανιόλ. Ομως, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν "ξεσκονίσει" τα αρχεία τους και ανακάλυψαν ότι σαν σήμερα (20 Σεπτεμβρίου), το 1990, ο Πορτογάλος είχε κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής, στην Μπενφίκα. Βέβαια, η έναρξη της καριέρας του ουσιαστικά χρονολογείται σχεδόν μία δεκαετία νωρίτερα, αφού το 1991 ήταν βοηθός στην Εστρέλα Αμαδόρα και το 1992 ανέλαβε διερμηνέας του Μπόμπι Ρόμπσον στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ενα άλλο όνειρο που είχε ο Μουρίνιο, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Οπως έχει δηλώσει, θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο και στα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι που πέτυχε στην Αγγλία (Τσέλσι) και την Ιταλία (Ιντερ), αλλά απομένει η Ισπανία. "Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πιο σπουδαίος σύλλογος σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι στην κορυφή όλων, αλλά εγώ δεν έχω κατακτήσει τίποτα ακόμη. Ας δούμε πώς θα τελειώσει η ιστορία. Είναι μία ιστορία, στην οποία εγώ πρέπει να κτίσω κάτι καινούριο. Αλλο πράγμα η έτοιμη ομάδα κι άλλο αυτή που βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς και να δημιουργούμε ένα σταθερό σύνολο" δήλωσε ο Μουρίνιο.

Πέντε στα πέντε για την Πόρτο


Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 5ης ημέρας του πορτογαλικού πρωταθλήματος η Πόρτο επικράτησε εκτός έδρας της Νασιονάλ Μαδέιρα με σκορ 2-0. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Αουρέλιο (21' αυτογκόλ) και Βαρέλα (56').

Έτσι οι "δράκοι" που έχουν το απόλυτο της συγκομιδής ξέφυγαν και πάλι με τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη Γκιμαράες..

Ισοπαλία στο "Ριαθόρ"


Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος Λα Κορούνια και Χετάφε αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο "Ριαθόρ". Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τους γηπεδούχους (και δεύτερη εντός έδρας) και η πρώτη για τους φιλοξενούμενους...

Οι γηπεδούχοι σκόραραν δύο φορές με πέναλτι του Γκουαρντάδο (50', 56') ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 33' με αυτογκόλ του Κολότο και ισοφάρισαν σε 2-2 με τέρμα του Αριθμέντι στο 69'.