Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Πιλάβιος: "Δεν αντέχεται το 50-50"


Το πρωτάθλημα άρχισε με κύριο θέμα συζήτησης τη διαιτησία. Ήδη, ο Γιώργος Δαλούκας διαγράφηκε από τους πίνακες της ΚΕΔ, ενώ το πρόσωπο της 3ης αγωνιστικής δεν ήταν άλλο από τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα της διαιτησίας, υπογραμμίζοντας ότι "ο κόσμος δεν αντέχει το 50-50".

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην κρίση που περνά η Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην ιστοσελίδα arcadia-sports.gr.

-Το θέμα που σας... βασανίζει. Παρόλα αυτά βλέπουμε κρατάτε γερά! Διαιτητές. Όλοι φωνάζουν. Γιατί;

"Πάντοτε γίνονται λάθη. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι διαιτησία δεν είναι μόνο επικοινωνία. Δηλαδή επικοινωνία, που έχει σχέση με τον κόσμο, τις εφημερίδες. Δε θεωρώ ότι η ουσία είναι εκεί".

-Πάντως το τελευταίο διάστημα αυτό ζούμε. Τον πόλεμο της επικοινωνίας.

"Η ουσία είναι να δούμε την ομάδα μας. Λάθη γίνονται. Ζητείται μηδενική ανοχή κι εμείς σαν ομοσπονδία και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, πραγματικά σας μιλάω, δε θα δείξουμε καμία ανοχή. Αλλά θεωρώ ότι πάρα πολλά θέματα είναι επικοινωνία. Κι είναι κρίμα.

Εγώ διαβάζω και βλέπω τις οπαδικές εφημερίδες. Το καταλαβαίνω, να πουλήσουν πρέπει. Αλλά γιατί τέτοιο μένος, τέτοιο μίσος; Γιατί η καλλιέργεια μίσους;

Παλιά, θυμάμαι, είχαμε τη λεγόμενη καζούρα, την πλάκα, το χαβαλέ. Τώρα βλέπεις μόνο μένος. Να χυθεί αίμα και τι στον κόσμο! Αυτό πουλάει; Είναι δυστύχημα όμως. Και οι παράγοντες φταίνε. Όλοι φταίμε. Δεν εξαιρώ κανέναν. Δεν είναι κανείς άμοιρος ευθυνών".

-Όχι, αλλά ποια είναι η αρχή για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο τέλος όπου βρίσκεται η λύση;

"Θα σας πω κάτι. Είναι θέμα βούλησης. Τι θέλουμε; Όταν κάτσουμε και κάνουμε την αυτοκριτική μας και πούμε τι θέλουμε. Να πει ο καθένας τι θέλει. Αλλά να πει αλήθεια τι θέλει. Όχι απλά να λέμε τι θέλουμε και τελικά δεν θέλουμε τίποτα. Και για το 50-50 που λένε..."

-Τελικά όλη η ιστορία γίνεται για το 50-50 ή αυτή η αναλογία δεν αντέχεται;

"Δεν αντέχεται, μπράβο... αλλά εγώ να το δεχτώ ότι θέλουν όλοι το 50-50. Όταν βλέπουν ένα παιχνίδι με τον τρόπο που το βλέπουν, το 50-50 το βλέπουν μείον 40, μείον 60! Παίρνουν άνθρωποι εμένα, την επιτροπή και λένε μας έκανε αυτό ή εκείνο ο διαιτητής, αλλά εγώ, ας πούμε, το έχω δει 50-50..."

-Υπάρχει επιστροφή;

"Προσπαθούμε... Δε μπορώ να λέω συνέχεια "δεν υπάρχει" ή "υπάρχει". Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα".

-Τι σκέφτεστε να κάνετε πρώτα;

"Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο ακολουθούμε και το υπογράψαμε και γι' αυτό είμαι χαρούμενος. Σημαίνει ότι κάποιος ανώτερος φορέας, είδε τις προσπάθειες που κάνουμε στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης και είπε ναι, αξίζει αυτή η χώρα. Αξίζει να χρηματοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ. Αυτό θέλει λίγο χρόνο για να φανούν τα αποτελέσματα".

-Όλοι λένε να έρθουν ξένοι διαιτητές.

"Να σας πω όμως κάτι σημαντικό; Ξένοι από ποια ήπειρο; Από την Ευρώπη; Πάλι θα λένε, είναι ο ένας ο άλλος, αφού τα ξέρετε".

-Είστε άνθρωπος που έχετε δουλέψει στο εξωτερικό. Τελικά, ελληνική πραγματικότητα, ή Ευρώπη και πάλι Ευρώπη;

"Ελληνική πραγματικότητα. Να βοηθήσουμε τον τόπο μας, πάνω από όλα".

-Αντέχετε κάθε Κυριακή βράδυ να κανονίζετε ραντεβού με προέδρους ομάδων; Την Τρίτη θα συναντηθείτε με τον κύριο Αδαμίδη, την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο κύριος Μαρινάκης…

"Η πόρτα της ΕΠΟ είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Όποιος θέλει να έρθει, πολύ ευχαρίστως να τον δεχτώ".

-Δεν προβλέπονται και διαγραφές διαιτητών πλέον, υπάρχουν μόνο σιωπηρές τιμωρίες.

"Είπαμε να πάμε λίγο μπροστά σε θέμα νοοτροπίας, αλλά δεν βλέπω κάτι το θετικό. Θα το επανεξετάσουμε".

-Πάντως όλα αυτά απομακρύνουν κόσμο και το βλέπουμε και στο γήπεδο του Αστέρα αυτό.

"Δεν ξέρω. Εγώ θέλω το γήπεδο του Αστέρα γεμάτο όταν παίξουν οι Ελπίδες, στις 12 Οκτώβρη. Στέλνω ένα μήνυμα και από τη δική σας ιστοσελίδα, να έρθει όλος ο κόσμος να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Να βοηθήσει τα παιδιά, που αν προκριθούν στο ευρωπαϊκό, θα λάβουν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012".

-Πιστεύουμε ότι θα έρθει ο κόσμος, γιατί στην εθνική παίζει ο Φορτούνης, ο οποίος έχει γίνει σύνθημα στα χείλη τους! Πρόλαβε σε 2 μήνες κι έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας.

"Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και χαιρόμαστε που υπάρχουν νέα ταλέντα, τα οποία παίζουν αρκετά και στις ομάδες τους".

-Στην Εθνική Ανδρών δημιουργήθηκαν διάφορα θέματα τις τελευταίες μέρες. Που βρίσκεται αυτή η υπόθεση με τους διεθνείς; Είναι έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα;

"Πιστεύω ότι ήταν πολύ διογκωμένα, όπως παρουσιάστηκαν τα πράγματα. Σε μια αλλαγή μιας κατάστασης 9 ετών, πάρα πολλοί ψάχνουν κάποια πατήματα. Εγώ το καταλαβαίνω. Αλλά ας είμαστε ψύχραιμοι, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το τι θα γίνει στα κρίσιμα παιχνίδια που παίζουμε.

Τα παιδιά θα μαζευτούν, ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής θα μιλήσουν. Εγώ δεν είμαι πρόεδρος ομάδας, είμαι πρόεδρος ομοσπονδίας. Θα μιλήσουν οι υπεύθυνοι και από 'κει και πέρα, μπορεί και το διοικητικό συμβούλιο να παρέμβει προκειμένου να βοηθήσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: