Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στα «μαλακά» ο Ουιφαλούσι!


Με ποινή δύο αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Τόμας Ουιφαλούσι για το χτύπημά του στον Λιονέλ Μέσι.Πολλά ακούστηκαν για την ποινή που θα επιβαλλόταν στον Τσέχο αμυντικό, ο οποίος όμως τελικά «έπεσε στα μαλακά». Η ισπανική ομοσπονδία φαίνεται ότι ήταν αρκετά επιεικής με τον μπακ της Ατλέτικο, αφού τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κίνδυνο τιμωρίας ακόμη και δώδεκα αγωνιστικών!

Η επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας ωστόσο φαίνεται ,πως δεν είδε πρόθεση στο χτύπημα του Ουιφαλούσι στον Αργεντινό σταρ και δεν θεώρησε έτσι βίαιο το χτύπημά του. Η ποινή του Τσέχου αποφασίστηκε με βάση το άρθρο 115 του ποινικού κώδικα της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, όπου γίνεται λόγος για «επικίνδυνο παιχνίδι με το οποίο προκαλεί ζημιά και υπονομεύει τις δυνατότητες του αντιπάλου ». Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ποινή από μία έως τρεις αγωνιστικές για τον παραβάτη.

Σίγουρα πάντως με το ντόρο που έγινε γύρω από την ενέργεια του αμυντικού της Ατλέτικο, η συγκεκριμένη ποινή μπορεί να θεωρηθεί «χάδι». Ο Τσέχος μπακ θα απουσιάσει από τα παιχνίδια της ομάδας του απέναντι στη Βαλένθια την Τετάρτη και τη Σαραγόσα την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: