Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν σκέφτεται τη σύνταξη ο Μουρίνιο


Ο Ζοζέ Μουρίνιο θα είναι ακόμα προπονητής, όταν όλοι οι παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε έως τώρα, θα έχουν εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο! Τουλάχιστον αυτό ονειρεύεται ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος θέλει να παραμείνει στους πάγκους μέχρι τα 70, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα τα 47.

"Αυτά τα δέκα χρόνια που είμαι προπονητής, κύλησαν πολύ γρήγορα. Είμαι παθιασμένος, όπως όταν ξεκινούσα, και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβαίνει και μετά από δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι θα γίνω σαν τον Φέργκιουσον. Θα είμαι 70 ετών και θα έχω το ίδιο πάθος για το ποδόσφαιρο" είπε ο Μουρίνιο σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Ρεάλ με την Εσπανιόλ. Ομως, οι Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν "ξεσκονίσει" τα αρχεία τους και ανακάλυψαν ότι σαν σήμερα (20 Σεπτεμβρίου), το 1990, ο Πορτογάλος είχε κάνει το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής, στην Μπενφίκα. Βέβαια, η έναρξη της καριέρας του ουσιαστικά χρονολογείται σχεδόν μία δεκαετία νωρίτερα, αφού το 1991 ήταν βοηθός στην Εστρέλα Αμαδόρα και το 1992 ανέλαβε διερμηνέας του Μπόμπι Ρόμπσον στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ενα άλλο όνειρο που είχε ο Μουρίνιο, δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Οπως έχει δηλώσει, θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο και στα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, κάτι που πέτυχε στην Αγγλία (Τσέλσι) και την Ιταλία (Ιντερ), αλλά απομένει η Ισπανία. "Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πιο σπουδαίος σύλλογος σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι στην κορυφή όλων, αλλά εγώ δεν έχω κατακτήσει τίποτα ακόμη. Ας δούμε πώς θα τελειώσει η ιστορία. Είναι μία ιστορία, στην οποία εγώ πρέπει να κτίσω κάτι καινούριο. Αλλο πράγμα η έτοιμη ομάδα κι άλλο αυτή που βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς και να δημιουργούμε ένα σταθερό σύνολο" δήλωσε ο Μουρίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: