Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τσιώλης: «Στήριξη θέλει ο Παύλος – Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους βάζει στα δίχτυα»!

Τσιώλης: «Στήριξη θέλει ο Παύλος – Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τους βάζει στα δίχτυα»!

Ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στην εκπομπή «Revolution» του «Αθλητικού Metropolis» τόσο για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου όσο και γενικότερα για την ομάδα του και τον δικέφαλο. Αρχικά κάνοντας έναν απολογισμό των πρώτων τριών αγωνιστικών, ο κ. Τσιώλης είπε: «Θα μπορούσαμε να έχουμε και περισσότερους βαθμούς, καθώς αδικηθήκαμε από το αποτέλεσμα κυρίως του αγώνα με τον Εργοτέλη. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές από την πορεία της ομάδας».

Για τον στόχο παραμονής του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε: «Ο στόχος ασφαλώς και είναι η παραμονή αν και αυτό που προσπαθώ να περάσω στους ποδοσφαιριστές είναι ότι έχουμε όλα τα φόντα να πρωταγωνιστούμε. Διαθέτουμε γήπεδα, κόσμο, καλές εγκαταστάσεις, καλούς ποδοσφαιριστές και γενικότερα πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε μία καλή πορεία».

Για την καλή εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες που προπονεί εξήγησε: «Εγώ ζω από το ποδόσφαιρο και θέλω να το ευχαριστιέμαι σε όποια ομάδα και αν βρίσκομαι. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να βλέπει θέαμα. Στόχος μου είναι να παρουσιάζω μία επιθετική ομάδα που θα βγαίνει ψηλά, θα πρέσάρει και θα παίζει για να κερδίζει».

Για το γεγονός ότι διαθέτει μία καινούρια ομάδα γενικότερα με πολλούς νέους παίκτες είπε: «Είναι θέμα χημείας για να έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Για μένα το ποδόσφαιρο βασίζεται πολύ στο σύστημα και την τακτική. Ήρθαν στην ομάδα 15 ποδοσφαιριστές, τους οποίους όμως παρακολούθησα και ξεχώριζα τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Ήξερα σε ποία θέση αγωνίζονται, τι μπορούμε να πάρουμε από αυτούς και τι θέλουμε εμείς στην ομάδα. Γνωρίζαμε πως μπορούν να ανταποκριθούν. Φυσικά έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τον Τάκη Γιαννόπουλο που είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με παραστάσεις και από την Ευρώπη και βέβαια είδε στην Αργεντινή αρκετούς παίκτες. Έχει ξεκάθαρες σκέψεις για το ποδόσφαιρο και η συνεργασία μας είναι πολύ καλή».

Για το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η συνεργασία με τον Αχιλλέα Μπέο απάντησε: «Καταρχήν πρέπει να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για οποιονδήποτε προπονητή να προπονεί ομάδα ενός ανθρώπου του ποδοσφαίρου όπως είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Εγώ έχω συνεργαστεί για 16 μήνες μαζί του και αυτό ίσως είναι και ρεκόρ! Φυσικά πάντοτε ως προπονητής πρέπει να ελίσσεσαι με τους παράγοντες. Να καταλαβαίνεις τι θέλουν και τι τρόπο σκέψης έχουνς. Ο κ. Μπέος είναι παρορμητικός και λέει πάντοτε την στιγμή εκείνη αυτό που πιστεύει. Νομίζω ότι πιο «επικίνδυνοι» είναι άλλοι που παρουσιάζονται πιο κλειστοί και ξαφνικά παίρνουν αποφάσεις ή σου λένε πράγματα που δεν τα καταλαβαίνεις εύκολα».

Για την προετοιμασία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Μελετήσαμε πολύ καλά τον ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα και αυτό που είπα και στα παιδιά είναι πως το παιχνίδι αυτό αποτελεί μία ευκαιρία για όλους να αποδείξουμε ποίοι είμαστε γιατί θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Ήταν ένα στοίχημα για εμάς. Ομολογώ ότι περίμενα να μας δημιουργήσει περισσότερες φάσεις ο ΠΑΟΚ που μας απείλησε ουσιαστικά μόνο από κάποιες στημένες φάσεις».

Για το κατά πόσο διαφορετικό είδε τον ΠΑΟΚ ο κ. Τσιώλης σε σχέση με πέρυσι είπε: «Είναι μία ομάδα που πιέζει πλέον πιο ψηλά. Το σύστημα δεν είναι διαφορετικό. Ο Ίβιτς παίζει κοντά στον φορ, οι πλάγιοι χαφ, τα δύο αμυντικά χαφ κ.τ.λ. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Ο κ. Σάντος, με εξαίρεση εκείνο το παιχνίδι κυπέλλου με τον Θρασύβουλο στον οποίο ήμουν προπονητής, παρουσίαζε πάντοτε μία σφιχτή ομάδα. Ακόμη και στα δύο περσινά παιχνίδια, μας κέρδισε στις καθυστερήσεις και στην Φυλή και στην Τούμπα. Έπαιζε σχεδόν στο μισό γήπεδο πίσω και περίμενε τις κόντρα επιθέσεις. Ο Παύλος Δερμιτζάκης είναι διαφορετικός. Πιστεύω ότι και για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη υπόθεση όμως και για τον ΠΑΟΚ είναι σπουδαίο που έχει αυτόν τον προπονητή. Γιατί είναι ένας τεχνικός που ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ, ξέρει την κουλτούρα και τη νοοτροπία που πρέπει να έχει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βγαίνει ψηλά, να μαρκάρει, να πιέζει, να σε «πνίγει». Ο Παύλος προσπαθεί να το κάνει αυτό».

Ο κ. Τσιώλης αναφερόμενος στον δικέφαλο πρόσθεσε: «Εγώ γεννήθηκε στην Θεσσαλία, έπαιξα ποδόσφαιρο και ανδρώθηκα σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Λάρισα, όμως ο ΠΑΟΚ εκφράζει όλους εμάς στην Θεσσαλία. Ήταν η ομάδα που περιμέναμε να μας κάνει υπερήφανος ως Βόρεια Ελλάδα. Ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει άμυνα και να περιμένει κόντρα επιθέσεις. Δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ειδικά στην Τούμπα πρέπει να βάζει στα δίχτυα τον αντίπαλο του».

Για το κατά πόσο είναι δύσκολη αυτή η αλλαγή στο στιλ παιχνιδιού επισήμανε: «Πρέπει οι φορ λογικά να παίζουν πιο κοντά, η ομάδα να μάθει να μαρκάρει ψηλά… Με δουλίτσα όλα γίνονται. Ο Παύλος ξέρει πιστεύω τι πρέπει να κάνει. Υπάρχει ποιότητα παικτών. Εγώ τον Παύλο τον ξέρω καλά από την κοινή μας θητεία σε σχολές. Ξέρω τη νοοτροπία του και ταιριάζουμε σε αυτό. Το πνεύμα και η φιλοσοφία του ταιριάζει στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος πρέπει να κάνει λίγο υπομονή και να τον στηρίξει τον Παύλο. Ξέρω ότι σε μία μεγάλη ομάδα τα αποτελέσματα πρέπει να είναι άμεσα και ίσως γι΄ αυτό είναι και ο ίδιος λίγο «σφιχτός». Όμως θέλει στήριξη και πιστεύω ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θέλει να βλέπει ο κόσμος».

Για το γεγονός ότι οι ελληνικές ομάδες αρχίζουν και εμπιστεύονται έλληνες προπονητές τόνισε: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με τους προπονητές. Εμείς πηγαίνουμε σε σχολές και μαθαίνουμε αρκετά. Όμως ίσως χρειάζονται και ανάλογες σχολές για τους παράγοντες. Μπορεί να προτιμούν ξένους προπονητές γιατί τους ελέγχουν ευκολότερα και ίσως τους διώχνουν και ευκολότερα. Πάντως από την UEFA, σε όλες τις χώρες τα ίδια προγράμματα δίνονται και μπορώ να πω ότι οι έλληνες προπονητές συχνά έχουν και καλύτερα αποτελέσματα στις σχολές αυτές».

Τέλος, επιστρέφοντας στην παρουσία του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο κ. Τσιώλης είπε: «Χαίρομαι που ο Θοδωρής Ζαγοράκης εμπιστεύτηκε και στηρίζει τον Παύλο Δερμιτζάκη. Αυτό πρέπει να κάνει και ο κόσμος. Στήριξη θέλει ο Παύλος και εμπιστοσύνη. Τον ξέρει καλά τον ΠΑΟΚ και θα παρουσιάσει κάτι πολύ καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: