Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Βίντιτς: "Ξέρει πάντα τι κάνει ο Μπερμπάτοφ"


Σε ρυθμούς... Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ κινούνται στο Μάντσεστερ. Ο Βούλγαρος που αμφισβητήθηκε έντονα από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, έγινε ο ήρωας του "Ολντ Τράφορντ" με το χατ-τρικ που σημείωσε εναντίον της Λίβερπουλ (3-2). Κι όμως, μέχρι χθες η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας, θεωρούσε πως η Τότεναμ "λήστεψε" τη Γιουνάιτεντ όταν της πούλησε έναντι 37.000.000 ευρώ τον Μπερμπάτοφ, το καλοκαίρι του 2008. Και όχι άδικα...

"Πράγματι, ο κόσμος είχε αρκετά ερωτηματικά για την απόδοσή του την περσινή σεζόν. Ξαφνικά ο Ντίμιταρ εξελίχθηκε σε ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου και είχαμε αναρωτηθεί αν έχει μέλλον στο "Ολντ Τράφορντ". Ομως, δεν αμφισβήτησα ποτέ την αξία του" είπε ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, που το καλοκαίρι του 2009 απέδειξε την πίστη του στον Βούλγαρο. Προτίμησε να αφήσει τον Κάρλος Τέβες να πάρει μεταγραφη στη "μισητή" Μάντσεστερ Σίτι, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις. "Η προσαρμογή των ποδοσφαιριστών μετά από μία μεγάλη μεταγραφή δεν είναι πάντα εύκολη. Ομως εμείς γνωρίζαμε ότι έχουμε έναν παίκτη με το άγγιγμα ιδιοφυϊας" πρόσθεσε ο προπονητής των "Κόκκινων Διαβόλων".

Ούτε ο νέος αρχηγός της ομάδας, Νεμάνια Βίντιτς, φείδεται εγκωμίων όταν αναφέρεται στον 28χρονο στράικερ. "Ξέρει πάντα τι κάνει. Γεμίζει την αντίπαλη περιοχή κι αυτό τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο". Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βουλγαρίας (48 γκολ), ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ πραγματοποιεί το πιο εντυπωσιακό ξεκίνημα της καριέρας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία είχε 9 γκολ το 2009 και 12 το 2010. Φέτος, στις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει πετύχει έξι τέρματα, μοιράζεται με τον Φλοράν Μαλουντά την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ και υπόσχεται ότι "τα καλύτερα έρχονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: