Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ζευγάρια των «8» στο Ευρωμπάσκετ!!

Αν και απομένει ακόμα ένα ματς για να ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος, τα διασταυρώματα στους «8» του Ευρωμπάσκετ έγιναν γνωστά. Ντέρμπι Σερβίας-Ισπανίας.

Τα ζευγάρια των «8» στο Ευρωμπάσκετ
Έστω και χωρίς την Εθνική μας, το Ευρωμπάσκετ κορυφώνεται με τα προημιτελικά. Αν και απομένει το παιχνίδι της Σλοβενίας με την Φινλανδία (διαδικαστικού χαρακτήρα), βγήκαν ήδη τα τέσσερα ζευγάρια της οκτάδας.

Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Σερβίας με την Ισπανία, αφού «πλάβι» κατετάγησαν πρώτοι στον όμιλο τους και οι Ίβηρες τελευταίοι μετά την ήττα από την Ιταλία. Η Κροατία, που νίκησε την Ελλάδα θα έχει το θεωρητικά πιο εύκολο έργο απέναντι στην Ουκρανία, ενώ σκληρές μάχες αναμένονται ανάμεσα σε Σλοβενία-Γαλλία και Λιθουανία-Ιταλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σερβία-Ισπανία (18/9)
Σλοβενία-Γαλλία (18/9)

Κροατία-Ουκρανία (19/9)
Λιθουανία-Ιταλία (19/9)

Οι νικητές των δύο πρώτων ζευγαριών, της Τετάρτης, παίζουν μεταξύ τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με αυτούς στα δύο επόμενα, της Πέμπτης. Πηγή: sport-fm.gr

Λουκάνικα μολυσμένα με τον ιό της ηπατίτιδας!

Ένα στα δέκα λουκάνικα μπορεί να είναι μολυσμένα με τον δυνητικά θανατηφόρο ιό της ηπατίτιδας, που προκαλεί βλάβη στο ήπαρ, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Λουκάνικα μολυσμένα με τον ιό της ηπατίτιδας
Οι ειδικοί ανησυχούν από τον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που έχουν χτυπηθεί από ηπατίτιδα Ε, μετά από κατανάλωση μολυσμένου χοιρινού.

Η μόλυνση από το συγκεκριμένο ιό θεωρούνταν πολύ σπάνια, όμως τα περιστατικά έχουν αυξηθεί κατά περίπου 40% μέσα σε ένα χρόνο. Το 2012 είχαν καταγραφεί 657 κρούσματα.

Ο ιός προκαλεί συνήθως σχετικά ήπια συμπτώματα, όμως αδυναμία, πυρετό και μυικούς πόνους, τα οποία εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Όμως μπορεί να αποβεί μοιραίος για τους ηλικιωμένους, όσους πάσχουν από καρκίνο ή έχουν άλλα προβλήματα στο ήπαρ και τις έγκυες.

Περίπου ένας στους 50 από όσους προσβληθούν θα πεθάνει, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει σε μία στις πέντε έγκυες γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει άρθρο της MailOnline, τα λουκάνικα πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου για τουλάχιστον 20 λεπτά, προκειμένου να «σκοτωθεί» ο ιός. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των Βρετανών δεν τα μαγειρεύει τον απαιτούμενο χρόνο.

Πειράματα έχουν δείξει ότι ο ιός μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασία 60 βαθμών Κελσίου μετά από μία ώρα.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, το 10% των λουκάνικων που εξετάστηκαν περιείχαν τον ιό.

Πηγή: Newsbeast.gr

Οι Ιταλοί θα μας έκαναν τη χάρη, αλλά…!

Χρειάστηκαν την παράταση αλλά τελικά οι Ιταλοί επικράτησαν της Ισπανίας με 86-81 και θα έκαναν το… χατίρι στην Εθνική αν και εκείνη είχε νικήσει την Κροατία.

Οι Ιταλοί θα μας έκαναν τη χάρη, αλλά…
Οι Ιταλοί θα έκαναν το χατίρι στην Εθνική να την… οδηγήσουν στους «8» του Ευρωμπάσκετ αν είχε νικήσει την Κροατία. Οι παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζάνι αν και χρειάστηκαν τον έξτρα χρόνο της παράτασης επικράτησαν της Ισπανίας με 86-81, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του ΣΤ’ ομίλου.

Το αποτέλεσμα αυτό ξεκαθάρισε επί τους ουσίας τα πράγματα στον όμιλο ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα στο βραδινό ματς ανάμεσα στη Σλοβενία και την Φινλανδία.

Έτσι πρώτοι τερμάτισαν οι Κροάτες που στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν του Ουκρανούς, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Σλοβένοι που θα κοντραριστούν με τους Γάλλους, τρίτοι οι Ιταλοί που θα παίξουν με τους Λιθουανούς και τελευταίοι οι Ισπανοί που θα κληθούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σερβίας.

Κορυφαίοι για την Ιταλία Τζεντίλε (25 πόντοι 10/10 βολές) και Μπελινέλι. 32 πόντους και 10 ριμπάουντ είχε ο Μαρκ Γκασόλ από την άλλη.


Το ματς



Οι δύο ομάδες έμειναν χωρίς σκορ για δύο λεπτά στο ξεκίνημα του ματς αλλά στη συνέχεια οι Ιταλοί πήραν μπρος και με τον Μπελινέλι να πετυχαίνει 10 πόντους, αλλά και 4/5 τρίποντα όχι μόνο πήραν προβάδισμα αλλά έχτισαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου διαφορά 12 πόντων (24-12). Η κακή δεύτερη περίοδο των παικτών του Πιανιτζάνι τους κόστισε. Μένοντας στο μηδέν για τεσσερισήμισι λεπτά άφησαν τους Ισπανούς να τρέξουν σερί και να ισοφαρίσουν (24-24) ενώ λίγο αργότερα πέρασαν και μπροστά (28-29). Τελικά η Ιταλία ήταν αυτή που πήγε στα αποδυτήρια έστω και μικρό προβάδισμα (37-36).

Και είχε και ανάλογη συνέχεια στην τρίτη περίοδο όταν το 43-42 υπέρ των Ιταλών μετατράπηκε χάρις στον Μαρκ Γκασόλ σε 43-54 με τους «φούριας ρόχας» να διατηρούν το +11 (45-56) μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου. Η ομάδα του Ορένγκα βρέθηκε ακόμα και στο +15 (45-60) στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Ιταλία να τρέχει στην πορεία σερί 12-0 (64-66) και να ξαναμπαίνει στο ματς 1’20’’ πριν το φινάλε. Ο Ροντρίγκεθ αστόχησε σε δύο βολές με το σκορ στο 68-70 και οι Ιταλοί το εκμεταλλεύτηκαν στέλνοντας στο φινάλε το ματς στην παράταση με καλάθι του Ντατόμε (70-70).

Στον επιπλέον χρόνο οι παίκτες του Πιανιτζάνι έδειξαν ότι αυτοί που ήθελαν περισσότερο το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι τις άστοχες βολές των αντιπάλων τους έφτασαν στη νίκη με 86-81.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 37-36, 45-56, 70-70 (κ.α.), 86-81 (παράταση)

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 17, Τζεντίλε 25 (7 ριμπάουντ), Ροσέλι, Βιτάλι 3, Ποέτα, Μέλι 2, Μπελινέλι 16 (8 ριμπάουντ), Κουζίν 4 (11 ριμπάουντ), Ντατόμε, , Τσιντσιαρίνι 8

Ισπανία (Ορένγκα): Αγκιλάρ, Φερνάντεθ 4, Ροντρίγκεθ 18 (6 ασίστ), Ρέι 2, Καλντερόν 5, Ρούμπιο 2, Κλαβέρ 5 (6 ριμπάουντ), Σαν Εμετέριο 4, Γιούλ 5, Γκασόλ 32 (10 ριμπάουντ), Γκάμπριελ, Μουμπρού 4Πηγή: sport-fm.gr

Η μεταμέλεια του Κάτσε!!

Μετανιωμένος για το σάλο που δημιουργήθηκε με την μπλούζα του UCK εμφανίστηκε εκ νέου ο Έργκους Κάτσε στην απολογία του. Τι υποστήριξε και πώς το αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ.

Η μεταμέλεια του Κάτσε
Όπως αναμενόταν, ο Έργκους Κάτσε έδειξε εκ νέου μεταμέλεια στην απολογία του ενώπιον της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Ο Αλβανός μέσος που πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ με συγγενικά του πρόσωπα, ζήτησε ακόμη μια φορά συγνώμη για την περιβόητη μπλούζα του UCK, δείχνοντας πως έχει μετανιώσει για το σάλο που δημιουργήθηκε.

Ο νεαρός άσος ξεκαθάρισε πως δεν γνώριζε τι ακριβώς πρεσβεύει το σήμα που «πόζαρε» στην φανέλα του, ενώ διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του «Δικεφάλου του βορρά» ότι δεν είχε κανένα σκοπό να «ταράξει τα νερά» γύρω από το όνομά του, την ομάδα, αλλά και την Ελλάδα.

Παρών στην απολογία ήταν και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, αφού ο Ιβάν Σαββίδης θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Δευτέρας, όταν και αναμένεται να ενημερωθεί πλήρως για την σημερινή διαδικασία.

Η τελική απόφαση της τιμωρίας –αφού προς το παρών ο παίκτης μπήκε στο... ψυγείο- αναμένεται σύντομα από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Η διοίκηση των Θεσσαλονικέων δεν θέλει άλλωστε να τραβήξει το θέμα. Το χρηματικό πρόστιμο και κάποια ποινή από τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι δεδομένη, ενώ μια πιθανή λύση του συμβολαίου μοιάζει να απομακρύνεται για την ώρα, καθώς χρειάζονται ειδικοί χειρισμοί στην υπόθεση. Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Κούδας «σκότωσε» την Μπαρτσελόνα!! (Vids)

paokbar
Η παρέα του Γιόχαν Κρόιφ, γνώρισε από την καλή και από την ανάποδη την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας στις 16 Σεπτεμβρίου του 1975… όπου φυσικά υποτάχθηκε στον Γιώργο Κούδα.
Ο Μεγαλέξανδρος είχε σκοράρει για τον ΠΑΟΚ στο 72’, με τον κόσμο όμως να μην φεύγει ικανοποιημένος από το γήπεδο!
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε επικρατήσει με 1-0, όμως ο κόσμος του «Δικεφάλου» είχε τεράστιες απαιτήσεις εκείνη την εποχή και η νίκη επί της Μπαρτσελόνα αποτέλεσε μια απλή επιτυχία και τίποτα παραπάνω!
Χαρακτηριστικό και το απόσπασμα  της εφημερίδας Μακεδονία:

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, ο μεγάλος Κρόιφ είχε δηλώσει: “Θέε μου, τι κόσμος είναι αυτός”!

16 Σεπτεμβρίου 1975 ΠΑΟΚ-Μπαρτσελόνα 1-0 Κούδας 72 ΠΑΟΚ : Φορτούλα, Γκουερίνο, Πέλιος, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Κούδας, Σαράφης, Κερμανίδης, Ασλανίδης, Παρίδης.
Μπαρτσελόνα: Μόρα, Ντε λα Κρουζ, Μιγκουέλι, Κορομίνας, Μαρθιάλ, Μαρίνιο, Ρεσάκ (46′; Χερέδια), Νέεσκενς (67′; Ριφέ), Κρόιφ, Σότιλ, Ασένσι






Πηγή: arenafm.gr

«Ήθελα να μπω και να παίξω»


Για την προσπάθεια του Άρη  στον αγώνα με τον Λεβαδειακό αλλά και τον τελικό στόχο  της  ομάδας αναφέρθηκε με τις δηλώσεις του ο Ζόραν  Λόντσαρ. Ο  βετεράνος ποδοσφαιριστής του  ¨Άρη και ο άμεσος συνεργάτης του Ζόραν Μιλίνκοβιτς  δήλωσε πεπεισμένος ότι ο Άρης  θα τα καταφέρει και θα δείξει και καλά στοιχεία στην συνέχεια της περιόδου.
aris filathloiΣυγκεκριμένα τόνισε: «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε . Θέλαμε να δώσουμε μια χαρά στους φιλάθλους  μας αλλά δεν τα καταφέραμε.  Κάναμε μια καλή προσπάθεια που δεν συνοδεύτηκε όμως από το θετικό αποτέλεσμα και τους τρεις βαθμούς.
Όταν μπήκα στο γήπεδο, ήθελα να παίξω και εγώ βλέποντας τον κόσμο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν. Ήθελα να παίξω από την μεριά που είναι οι φίλαθλοι μας στην Θύρα 3. Εκεί ο κάθε αντίπαλος μας δεν ξέρει πώς να πατήσει μέσα στο γήπεδο, είναι εκπληκτική ατμόσφαιρα . Οι φίλαθλο μας βοήθησαν σημαντικά. Κατάλαβαν τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.  Αυτοί οι παίκτες που έχουμε στο ρόστερ  χρειάζονται υποστήριξη . Δεν μπορεί να τους βάλεις φωνές γιατί είναι μικρά παιδιά και χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση και λεπτούς χειρισμούς . Είναι σημαντικό ότι οι φίλαθλοι μας το καταλαβαίνουν και έχουν μεγάλη υπομονή».
Συνεχίζοντας ο Ζόραν Λόντσαρ  συμπλήρωσε  :«Ξεκινήσαμε λαλά τον αγώνα  παίζοντας ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Τα πήγαμε  όμως καλά και κάναμε καλές ευκαιρίες και είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας.  Δείξαμε ότι μπορούμε, αν τα καταφέρουμε είναι άλλη ιστορία, σημασία έχει ότι υπάρχουν δυνατότητες να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο».
Όσο αφορά τις αντιδράσεις του Μιλίνοβιτς τόνισε : Ο Μιλίνκοβιτς είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα μετά και την εμφάνιση της ομάδας. Είναι μαχητής και θα παλέψει μέχρι το τέλος. Πλέον έχει καλύτερη εικόνα από την ομάδα και την συμπεριφορά των παικτών. Μέχρι πρότινος είχαμε μόνο πληροφορίες. Τώρα είδε και τους παίκτες και πιστεύω ότι θα τους βάλει σε καλό δρόμο. Αυτούς τους παίκτες έχουμε. Δεν μπορούμε να σηκώσουν τα μικρά παιδιά το βάρος της ομάδας. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες που θα βοηθήσουν. Αυτοί είναι οι παίκτες μας και τα εργαλεία μας και  με αυτούς θα προσπαθήσουμε να κτίσουμε  την ομάδα».
Σχετικά με την επιστροφή του Ανγκάνθο και την  συμμετοχή του πάλι στους αγώνες του Άρη είπε :«Από την επόμενη αγωνιστική θα μας βοηθήσει ο Ανγκάνθο. Από τις προπονήσεις φαίνεται αυτό και θα έχουμε μια καλή λύση. Πάντως κοιτάμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά και ειδικότερα την αναμέτρηση με την Ξάνθη.
Είχα πολλά χρόνια να δω γεμάτο  το γήπεδο. Ο Μιλίνκοβιτς με ρώτησε αν το γήπεδο θα είναι  ολόκληρο γεμάτο  όταν θα παίζουμε ντέρμπι  και του απάντησα απλά ότι θα δεις την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει.
Όσο αφορά την κατάσταση την οποία βρήκαν στον  Άρη  είπε χαρακτηριστικά:«Συνεχίσουμε την δουλειά από εκεί που σταμάτησε ο προηγούμενος προπονητής . Δεν πρέπει να σταθούμε στο παρελθόν. Αυτά που έχουμε με αυτά θα πορευτούμε.  Ο γυμναστής άλλαξε γιατί  συνεργάζεται συνεχώς με τον Μιλίνκοβιτς και τον γνωρίζει πολύ καλά. Θα πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις και δεν έχουμε χρόνο  να προσαρμοστούμε.
Κανένας ποδοσφαιριστής δεν περισσεύει και θα βλέπουμε ακόμα και τους παίκτες από τα μικρότερα τμήματα. Οι παίκτες με την απόδοση τους στις προπονήσεις θα κρίνουν και την συμμετοχή τους»
Καταλήγοντας ο Ζοραν Λόντσαρ  φάνηκε  αισιόδοξος για την προσπάθεια της ομάδας :« Είμαι σίγουρος ότι θα πετυχουμε  και θα τα καταφέρουμε. Το ίδιο και ο Μιλίνκοβιτς  γιατί ξέρει αυτά που μπορει να πετυχει με την ομάδα του Άρη».
Πηγή: arenafm.gr

Θέλει Νιόπλια ο Πανόπουλος!

Ο Νίκος Νιόπλιας είναι ο εκλεκτός του Χρήστου Πανόπουλου για να διαδεχθεί το Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο της Ξάνθης.

Ο 48χρονος προπονητής που μόλις προ ημερών αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κύπορου δεν πρόκειται να μείνει για αρκετό διάστημα χωρίς δουλειά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από την ακριτική πόλη δέχθηκε κρούση από το αφεντικό της Skoda Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός προκειμένου να καθήσει στον πάγκο της Ξάνθης και δεν αποκλείεται σύντομα η υπόθεση να καταλήξει θετικά. Πηγή: metrosport.gr

Ζόραν Μιλίνκοβιτς στο Metropolis: «Σύντομα όλα θα μπουν στο σωστό δρόμο»

Αισιόδοξος για την βελτίωση της αγωνιστικής και βαθμολογικής κατάστασης του Άρη εμφανίστηκε ο νέος προπονητής των «κιτρίνων» Ζόραν Μιλίνκοβιτς με δηλώσεις του στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το χθεσινό ματς με το Λεβαδειακό: «Πριν γίνει το 0-1 είχαμε καλό ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα και δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες, χωρίς, όμως να σκοράρουμε. Υπάρχει πρόβλημα στο γκολ στον Άρη και αυτό δεν είναι χθεσινό φαινόμενο, αλλά από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου και θέλουμε να το λύσουμε. Η ομάδα χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, υπομονή και πίστωση χρόνου κάτι που πιστεύω πως αντιλαμβάνονται και οι φίλαθλοί μας».

Για το πρόβλημα ψυχολογίας που έχει διαπιστώσει: «Υπάρχει δεδομένο πρόβλημα ψυχολογίας και προσπαθούμε να το λύσουμε. Σίγουρα κανείς παίκτης δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος όταν χάνει, και αυτό δημιουργεί μια αρνητική διάθεση και ψυχολογία. Αυτό, όμως, διορθώνεται μέρα με την ημέρα. Οι παίκτες δείχνουν διάθεση για να λυθούν τα προβλήματα. Μόνο με νίκες θα λυθεί το ψυχολογικό πρόβλημα».

Για το αν ήταν ενημερωμένος για την κατάσταση στην ομάδα πριν αναλάβει: «Ο Λόντσαρ με ενημέρωσε για το τί μας περιμένει. Ξέραμε τί θα παραλαμβάναμε, ξέραμε τα προβλήματα, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους για να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Για τις παρεμβάσεις που θα κάνει για να αλλάξει το κλίμα: «Τίποτα δεν αλλάζει μέσα σε μια νύχτα. Έχω τις δικές μου σκέψεις ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη».

Για την απόδοση του Σταυρόπουλου: «Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιους παίκτες, αλλά αφού με ρωτάτε θα μείνω στον Σταυρόπουλο, ο οποίος έχει πολύ διάθεση μέσα του και το μέλλον του ανήκει».

Για το επερχόμενο ματς με την Ξάνθη: «Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα δουλέψουμε σκληρά και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα».

Για τη βαθμολογική θέση των «κιτρίνων»: Δεν θέλω να βλέπω τη βαθμολογία, δεν αξίζει ο Άρης να είναι τελευταίος. Είναι συγκυριακό γεγονός. Δίνουμε το καλύτερο για να διορθώσουμε τα προβλήματα. Ζητώ από τον κόσμο να δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη. Σύντομα όλα θα μπουν στο σωστό δρόμο. Να είναι σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε». Πηγή: metrosport.gr

Μπέζας: «Τους φοβίζει ότι ερχόμαστε δυνατοί;»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, τοποθετήθηκε λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή του ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιώργος Μπέζας. Μιλώντας για τα όσα έζησε στο Αλκαζάρ κατά την σύλληψή του από τους αστυνομικούς και την διανυκτέρευσή του σε αστυνομικό τμήμα της Λάρισας.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συνομιλία που είχε έπειτα με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας (που ήταν απασχολημένος και δε μπορούσε να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και το νομικό της σύμβουλο το ίδιο βράδυ), αλλά και για τη γενικότερη στάση της αστυνομίας απέναντι στον Ηρακλή.

Για τον λόγο, την αιτία της σύλληψής του, ο Γιώργος Μπέζας τόνισε: «Αρχικά να πω ότι πήραμε αναβολή για την Τετάρτη που θα γίνει το δικαστήριο. Τυπικά ο λόγος ήταν η εξύβριση και απειλή. Επίσημα στο έγγραφο της δικογραφίας ανέγραφε πως είπα… Τι κάνετε ρε! Τυπικά πάντα γιατί δεν τα είπα αυτά τα πράγματα. Όταν πήραν τον φίλαθλό μας και τον έβγαλαν έξω από το γήπεδο, ως υπεύθυνος της ΠΑΕ και ως υπεύθυνος ασφαλείας που είχα οριστεί και το γνώριζε η αστυνομία πήγα στο σημείο εκείνο για να δω τι συμβαίνει. Ρώτησα για ποιον λόγο τον συλλαμβάνετε, για ποιο λόγο θέλετε να τον κάνετε προσαγωγή και τι ακριβώς συμβαίνει. Τους είπα ότι εκείνη τη στιγμή συνέβαινε το εντελώς αντίθετο, 20-30 άτομα πετούσαν μπουκάλια και καφέδες και συλλάβανε φίλαθλο της ομάδας μας. Εκείνη τη στιγμή αποφασίσανε να συλλάβουν κι εμένα».

Για το αν γνώριζαν την ιδιότητά του, τόνισε:

«Τους ενημέρωσα ποιος είμαι, ότι είμαι υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ και γενικός διευθυντής της, αλλά δεν ακούγανε τίποτα δυστυχώς. Δεν ξέρω γιατί. Διανυκτέρευσα στο πρώτο αστυνομικό τμήμα Λάρισας στα κρατητήρια. Σε κακές συνθήκες. Χθες πρέπει να τελείωσε το θέμα βία στα γήπεδα με τη σύλληψή μου…».

Για την εν γένει κατάσταση στις κερκίδες του Αλκαζάρ, υπογράμμισε:

«Δεν υπήρχαν φαινόμενα αντίστοιχα των περσινών στο Βόλο. Κάποιοι φίλαθλοί μας έφτασαν στο γήπεδο και μπήκαν διασκορπισμένοι στην κερκίδα όπου ήταν και οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας. Δεν υπήρχε όμως κανένα θέμα, μέχρι τη στιγμή που πετύχαμε το γκολ και ισοφαρίσαμε. Τότε που πανηγύρισαν, όπως κι εμείς, υπήρξαν κάποιες φωνές, όχι εμάς ως διοίκηση που ήμασταν πιο δίπλα, επεμβήκαμε για να μην γίνει κανένα επεισόδιο εκεί και έκλεισε το ζήτημα εκεί. Ξαφνικά όμως είδα να σέρνουν αστυνομικοί έναν φίλαθλό μας εκτός γηπέδου».

Σχετικά με την άρνηση συνάντησης του αστυνομικού διευθυντή με τον πρόεδρο και το νομικό της ΠΑΕ, είπε:

«Όχι απλά δε δέχθηκαν να δουν και να μιλήσουν με τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τον νομικό εκπρόσωπό της, αλλά τους είπαν κι όλας ότι δεν έχει χρόνο (!) ο αστυνομικός διευθυντής να τους δει».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε μαζί του σήμερα:

«Προσπάθησα και μίλησα λίγο μαζί του, μου εξήγησε ότι ίσως υπήρχε υπερβάλλον ζήλος και μάλλον δεν κατάλαβαν την ιδιότητα τη δική μου.
Δεν είναι όμως θέμα το πρόσωπο το δικό μου. Το θέμα είναι ο Ηρακλής. Υπήρχε μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στη Βέροια. Δεν είναι κακό. Αυτό θέλουμε, να βλέπει όλος ο κόσμος τα παιχνίδια. Εδώ βλέπουμε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο μόνο με τον Ηρακλή και δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό. Τους φοβίζει κάτι; Τους φοβίζει ότι ο Ηρακλής έρχεται; Ότι γυρίζει δυνατός; Δεν ξέρω τι να πω…
Είναι χωρίς λόγο όλα αυτά. Προσπαθούμε να έχουμε καλή συνεργασία, αλλά βλέπουμε ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει μόνο με τον Ηρακλή».

Τέλος για την πρόκριση της ομάδας σχολίασε:

«Έχασα την ουσία, την πρόκρισή μας, αλλά δεν πειράζει, θα χαρώ την επόμενη πρόκριση.
Σαν πρώτο επίσημο παιχνίδι σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες». Πηγή: metrosport.gr

Ελευθεριάδης στο Metropolis: «Εξοργιστικό αυτό που έγινε, δεν θα περάσει έτσι»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σάκης Ελευθεριάδης για την σύλληψη του γενικού διευθυντή της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, Γιώργου Μπέζα.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα όσα έγιναν: «Μετά την επίτευξη του γκολ μεμονωμένοι φίλαθλοι του Ηρακλή, αφού δεν επέτρεψε η τοπική αστυνομία την οργανωμένη παρουσία των οπαδών μας, πανηγύρισαν όπως και εγώ, άλλωστε. Εκείνη τη στιγμή εκσφενδονίστηκαν μπουκάλια από την πλευρά των ντόπιων φιλάθλων. Η αστυνομία, αντί να συλλάβει τους υπευθύνους των εκτρόπων αυτών, συνέλαβε ένα φίλαθλο του Ηρακλή. Ο κ. Μπέζας πήγε να δει γιατί προσήχθη ο φίλαθλος του Ηρακλή και οι αστυνομικοί λένε ότι δήθεν τους εξύβρισε και γι' αυτό τον συνέλαβαν. Είναι εξοργιστικό αυτό που έγινε. Ζητήσαμε χθες το βράδυ να μιλήσουμε με τον διοικητή της αστυνομίας αλλά επικαλέστηκε ότι δεν είχε χρόνο και δεν μας δέχτηκε».

Για το τί πρόκειται να συμβεί από εδώ και πέρα: «Ο εισαγγελέας θα αποδόσει τις κατηγορίες και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ο Ηρακλής δεν θα το αφήσει αυτό να περάσει έτσι. Ήδη υπεβλήθησαν μηνύσεις κατά των τεσσάρων αστυνομικών που υπογράφουν την κατηγορία κατά του κ. Μπέζα». Πηγή: metrosport.gr

Aνακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά Αστυνομίας για τα γεγονότα στη Λάρισα!

Ανακοίνωση εξέδωσε  η ΠΑΕ Ηρακλής κατά της Αστυνομίας για όσα συνέβησαν στη Λάρισα και στο παιχνίδι με τον Τύρναβο.
Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει:

"Η Αστυνομία έκανε το έργο της τελικά. Κατάφερε να κρατήσει όσους περισσότερους φιλάθλους του Ηρακλή μακριά από την Λάρισα και στην συνέχεια αυτούς που πήγαν στο γήπεδο τους άφησε έρμαιο στις «φιλοφρονήσεις», τους καφέδες και τα μπουκάλια των γηπεδούχων. Μάλιστα, καθώς η επιλεκτική της όραση έβλεπε μόνο «κυανόλευκους» εχθρούς θεώρησε αυτή -η άξια συγχαρητηρίων Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας – ότι έπρεπε να συλλάβει τον γενικό διευθυντή και υπεύθυνο μέτρων ασφαλείας της ΠΑΕ Ηρακλής (ναι το ζήσαμε και αυτό!) γιατί ζήτησε να μάθει το λόγο που οι αστυνομικοί απομάκρυναν με τη βία έναν φίλαθλο του Ηρακλή που δέχθηκε βροχή τα μπουκάλια από το αλαλάζων πλήθος των ντόπιων. Αυτό λοιπόν ήταν το μέγα θέμα και η αφορμή για να δείξουν οι αστυνομικοί τον ζήλο τους για την δουλειά, για την καταστολή και την διαφύλαξη της τάξης. Αμέσως χειροπέδες στον κάθε Μπέζα για να μάθει να μην ρωτάει και να σκέπτεται διπλά την επόμενη φορά για να πάει εκεί που η Αστυνομία δεν θέλει.

Λοιπόν κύριοι της Αστυνομίας πρέπει να ξέρετε ότι οι «δημοκρατικές» αυτές αποφάσεις για τις μετακινήσεις και όλα αυτά που ακολούθησαν μας αναγκάζουν να σας δώσουμε συγχαρητήρια άλλη μια φορά για την προσήλωση σας στο σύνταγμα και τις ελευθερίες του ατόμου και να τονίσουμε ότι και την επόμενη φορά θα βρεθούμε εκεί που η ομάδα μας χρειάζεται και περισσότεροι μιας και όπως φαίνεται χρειάζεται να είμαστε πιο πολλοί για να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες από όπου και αν αυτές πηγάζουν. Μάλιστα είναι άξιον απορίας ότι οι ιθύνοντες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είχαν χρόνο να συναντηθούν με τον πρόεδρο και το νομικό σύμβολο που έσπευσαν στο τμήμα καθώς προφανώς ήταν ιδιαίτερα απασχολημένοι με το έργο τους. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Τανζανία, όσο για τα υπόλοιπα, στο επανιδείν"…

Γιαννούλης: «Δεν ήξερε τι του γινόταν ο Τρινκιέρι»

Σκληρή κριτική στον Αντρέα Τρινκιέρι άσκησε ο Γιάννης Γιαννούλης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος σέντερ καυτηρίασε με έντονο τρόπο τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Γιαννούλης: «Δεν ήξερε τι του γινόταν ο Τρινκιέρι»
«Πυρ και μανία» με τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας παρουσιάστηκε ο Γιάννης Γιαννούλης.

Συνομιλώντας με τον Βασίλη Σαμπράκο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος σέντερ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αντρέα Τρινκιέρι.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι έμοιαζε «να μην ξέρει τι του γινόταν» και στάθηκε στις συχνές δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, τον κατηγόρησε ευθέως για την εικόνα «μιας Εθνικής που δεν μας αντιπροσωπεύει».


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννούλης

Για την εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περιμέναμε. Περιμέναμε μια Εθνική όπως την ξέραμε παλιότερα. Με πάθος, καλή φυσική κατάσταση και τα δικά μας χέρια να ορμάνε πρώτα στις χαμένες μπάλες. Αυτά δυστυχώς δεν τα είδαμε».

Για τους λόγους αυτής της εικόνας: «Όλα ξεκινούν από την προπόνηση. Δεν είναι ότι οι παίκτες ξέχασαν να “παίζουν ξύλο”. Αν η προπόνηση που έκαναν ήταν μόνο συστήματα ή υπολογισμοί πόσο θα παίζει ο καθένας, δεν έμπαιναν κι εκείνοι στη διαδικασία να παίξουν και λίγο βρώμικα. Οι Έλληνες παίκτες τις χρειάζονται αυτές τις οδηγίες. Αν ξέραμε μόνοι μας τι να κάνουμε σε όλες τις καταστάσεις, θα παίζαμε όλοι στο NBA.

Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα τουρνουά και στο τέταρτο παιχνίδι να λες “άδειασα”. Γι’ αυτό κάνουνε προετοιμασία. Είσαι επαγγελματίας, πληρώνεσαι, αυτά πρέπει να κάνεις. Είμαι λίγο σκληρός γιατί είμαι και λίγο νευριασμένος που χάσαμε τσάμπα. Είναι μια εικόνα που δεν μας αντιπροσωπεύει η σημερινή. Δεν γίνεται αυτοί οι παίκτες που έχουν κερδίσει 50-60 τίτλους να ξέχασαν το μπάσκετ.

Επίσης δεν γίνεται μερικοί παίκτες, όπως ο Φώτσης, να ξεφτιλίζονται παίρνοντας τόσο λίγο χρόνο συμμετοχής. Να είναι διαθέσιμοι και να μη χρησιμοποιούνται. Δεν μπορείς να έχεις τον Περπέρογλου, το καλύτερο τριάρι με πλάτη στη ρακέτα και να μην τον βάζεις. Κάποιος πρέπει να τα πει αυτά»
.

Για το αν επιλογή Τρινκιέρι απέτυχε: «Η ομοσπονδία πήγε σε αυτή την επιλογή χωρίς να ξέρει τι θα γίνει. Απέτυχε ξεκάθαρα και θα πρέπει πλέον να δει ξανά Έλληνες προπονητές, που η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ μαζί τους -ακόμα κι αν δεν πήρε μετάλλια. Δεν ήταν έτοιμος ο συγκεκριμένος προπονητής. Μίλαγε για τον Κολοκοτρώνη, έκανε δηλώσεις παντού και δεν ήξερε τι του γινόταν.

Όταν ένας παίκτης σου βάζει πάνω από 20 πόντους -όπως έγινε με τη Φινλανδία- βάζεις τον 12ο δικό σου παίκτη και του λες ξεκάθαρα: “Πήγαινε, ρίξε του μια στα χέρια”. Τόσο απλά. Αλλιώς οι 20 θα γίνουν 30. Όπως την πατήσαμε σήμερα και με τον Μπογκντάνοβιτς. Ένας παίκτης παίρνει όλες τις προσπάθειες. Αν δεν μπορούμε να το δούμε κι αυτό, φτάνουμε εδώ που φτάσαμε».

Μίτσελ: «Θα κερδίσουμε…»

Κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη δεν υπάρχει στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, αναφορικά με το αυριανό παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μίτσελ: «Θα κερδίσουμε…»
Σεβασμό στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά καθόλου φόβο και πίστη για τη νίκη. Κάπως έτσι σκέφτεται το παιχνίδι της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, μίλησε ενόψει της αναμέτρησης με τους Γάλλους και τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του. «Ο Σίλβα πρέπει να κυνηγάει τον Μήτρογλου», τόνισε ενώ ακόμα πως υπάρχει αναμονή για την συμμετοχή του Γκαετάν Μπονγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Έχει αλλάξει έναν παίκτη, αλλά έχει αλλάξει και προπονητή κι αυτό είναι σημαντικό. Σίγουρα ο Μπλαν θα είναι το ίδιο καλός όπως και ο Αντσελότι, όμως θα πρέπει να προσαρμοστεί με τους παίκτες. Σ' αυτό το σημείο είμαστε... ισοπαλία. Το να αλλάζεις πολλούς παίκτες μέσα σε μια χρονιά είναι σημαντική εξέλιξη, όμως εξίσου σημαντική είναι και μια αλλαγή προπονητή», υποστήριξε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός που ρωτήθηκε για την εικόνα της πλούσιας Παρί στην Ελλάδα της κρίσης.

«Είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα όταν την βλέπουμε σε High Definition. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά την Παρί Σεν Ζερμέν, είναι μια γνωστή και καλή ομάδα. Είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες του κόσμου, γεμάτη αστέρια και το ποδόσφαιρό της είναι αναγνωρισμένο διεθνώς. Έχουμε άποψη για την ομάδα, όμως αυτό δεν φτάνει. Στο ποδόσφαιρο αυτοί που διατάζουν είναι οι ποδοσφαιριστές».

Για τον Μπονγκ και πως αλλάζουν τα πλάνα, τόνισε: «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό., Η ομάδα μας είναι σχεδιασμένη να παίζει μ αυτό το τύπο παιχνιδιού και δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε, θα είμαστε πολύ επιθετικοί και δεν θα αλλάξουμε σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μας έχει δώσει θετικά αποτελέσματα κι αυτό ελπίζουμε να συμβεί και αύριο. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν ο Σίλβα να κυνηγά τον Μήτρογλου και όχι το αντίθετο. Σε λίγη ώρα έχουμε προπόνηση και θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μπονγκ. Το πόδι του είναι πρησμένο, όμως έχουμε ακόμα 24 ώρες και θα δούμε τι θα συμβεί».

Αναφορικά με το τι προτίθεται να πει στους παίκτες του, είπε: «Δεν μου αρέσουν οι συμβουλές γιατί οι παίκτες μου έχουν εμπειρία να διαχειριστούν το ματς. Είναι μια μεγάλη εμπειρία, θα έχουμε 35.000 κόσμο και αυτό σημαίνει πως θα είναι ένα ματς δόξας. Αυτό το κίνητρο, η θέληση και η ανυπομονησία είναι πλεονέκτημα για εμάς που ελπίζουμε να ισορροπήσει τα πράγματα και να φέρει έναν θρίαμβο για εμάς.

Είναι μικρή η εμπειρία μου ως προπονητής στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως βλέπω την ομάδα ανυπόμονη και έτοιμη και πιστεύω πως θα κερδίσουμε. Με όλο το σεβασμό στην Παρί, έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου πως θα κερδίσουμε».

Σχετικά με το αν «καλύπτει» τον Ολυμπιακό η ισοπαλία, τόνισε: «Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος δεν ξεκινάμε ποτέ με σκοπό την ισοπαλία. Αυτό σημαίνει πως όσο κι αν θαυμάζουμε και σεβόμαστε την Παρί Σεν Ζερμέν, ο στόχος μας είναι η νίκη. Το ποδόσφαιρο μου έχει μάθει πως όποιος πάει για την ισοπαλία, είναι σαν να προσκαλεί την ήττα. Οπότε πάμε για να νικήσουμε».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Ιμπραίμοβιτς, ο Μίτσελ απάντησε με νόημα: «Δεν ξέρω αν έχω αρκετά πλάνα για να αντιμετωπίσουμε τον Ιμπραίμοβιτς, τον Καβάνι και όλους αυτούς τους καλούς παίκτες. Έχω πλάνα αλλά δεν ξέρω τι θα βγει αύριο. Για σκεφτείτε να είχα πλάνο αντιμετώπισης του Ιμπραίμοβιτς και όλα τα γκολ να τα πετύχει ο Καβάνι».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι, τόνισε: «Εμείς παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε θέληση και φιλοδοξία για το αυριανό ματς, το περιμένουμε πως και πως και δεν ξέρω αν είναι αρκετό, αλλά είναι σημαντικό το κίνητρό μας. Έχουμε επίσης μεγάλη πρόκληση για να δούμε αν η ομάδα μας μπορεί να κρατήσει τον ρυθμό που έχει στο πρωτάθλημα και κόντρα στην Παρί, σε μια μεγάλη ομάδα. Αν ήμουν μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα ήμουν ήσυχος...».

Τρινκιέρι: «Ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μιλώντας για μισή και πλέον ώρα έκανε τον απολογισμό της πορείας της Εθνικής και άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του.

Τρινκιέρι: «Ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο»
«Ήταν δύσκολο να ετοιμάσουμε το ματς ψυχολογικά και σωματικά. Είχαμε δύο ευκαιρίες να κερδίσουμε. Θέλαμε πολύ τη νίκη, παλέψαμε σκληρά, κάναμε μεγάλες επιστροφές, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κλειδί ήταν το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς. Αν είχαμε παίξει καλή άμυνα θα είχαμε κερδίσει τον αγώνα», τόνισε.

«Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τη γενικότερη εικόνα. Είμαστε απογοητευμένοι κι ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο. Είχαμε κάποιες δυσκολίες. Είχαμε τον τραυματισμό του Σπανούλη. Όλες οι άλλες ομάδες έχασαν ματς, αλλά εμείς τις κουβαλήσαμε. Η ήττα από τη Φινλανδία μάς πλήγωσε. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, απέναντι στη Σλοβενία δεν ήμασταν καλοί, σήμερα κάναμε το καλύτερο δυνατό. Ήρθαμε με απουσίες και σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα άλλαζε κάτι στις επιλογές του, απάντησε: «Με τις επιλογές που είχα, όχι, δεν θα άλλαζα κάτι. Σίγουρα θα μας βοηθούσαν πολύ αν τους είχαμε μαζί μας ο Καλάθης, ο Κουφός και ο Μάντζαρης».

Για το κομμάτι της άμυνας, είπε: «Ήθελα να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Δυστυχώς δεν το κάναμε στη διοργάνωση. Όμως δεν κατηγορώ τους παίκτες μου. Το μπάσκετ πηγαίνει όλο και περισσότερο στο κομμάτι της ενέργειας. Βλέπετε την Ουκρανία που προχωρά επειδή έχει δώδεκα αθλητές, που τρέχουν και πηδούν κάνοντας το γήπεδο να μοιάζει μικρότερο για τους αντιπάλους. Εμείς δεν το κάναμε αυτό στο βαθμό που θέλαμε. Οι ομάδες που προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτή τη διοργάνωση».

Για τον... κίνδυνο να παίξει η Εθνική στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, είοε: «Ίσως και να βγει σε καλό. Ίσως είναι μία ευκαιρία να χτιστεί κάτι καινούριο».

Για τη δυνατότητα συμμετοχής στο Ευρωμπάσκετ μέσω wild card είπε: «Κάνετε την ερώτηση στον λάθος άνθρωπο. Αυτή τη στιγμή το να σκέφτεσαι τη wild card είναι λάθος. Σίγουρα όλοι ελπίζουμε, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να αναλύσουμε τι έγινε».

Αναφορικά με το μέλλον του είπε: «Είναι λάθος στιγμή να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ίσως μετά από μια-δυο μέρες. Τώρα πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση, να καθίσουμε κάτω και με καθαρό μυαλό να αποφασίσουμε. Αυτή η χώρα αξίζει να έχει μία καλύτερη παρουσία από την Εθνική της ομάδα».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν έκανε ελεύθερες επιλογές, απάντησε: «Πόσους ελεύθερους ανθρώπους ξέρετε; Κανέναν. Όμως δεν ήταν αυτό το πρόβλημα».

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Πιστεύω και χθες ότι τα πήγαμε αρκετά καλά με 4/5 επιλογές χάνοντας την Κατάνια που τελικά ηττήθηκε με 2-0.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε λίγα ματς γι’αυτό και θα πάμε χαλαρά. Ξεκινώντας απο Ελλάδα ο Πας Γιάννινα υποδέχεται τον Ατρόμητο, οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζουν αμυντική αστάθεια, διαθέτουν όμως επιθετική ποιότητα, οι δε γηπεδούχοι με την προσθήκη του Ντε Βινσέντι (δανεικός απο τον Ολυμπιακό) ισχυροποιούν την επιθετική τους γραμμή, θα πάω με εκατέρωθεν γκολ. Στην Ισπανία η Έλτσε υποδέχεται την Βαγιαδολίδ, οι γηπεδούχοι παρουσιάζουν «αστάθεια» στην απόδοσή τους, οι φιλοξενούμενοι είναι «μανούλες» στις αντεπιθέσεις, θα ρισκάρω ότι δεν θα χάσουν σήμερα Χ2. Τέλος στην Serie A η Πάρμα υποδέχεται την Ρόμα, παραδοσιακά οι αγώνες μεταξύ τους έχουν γκολ, διαθέτουν και καλές επιθετικές γραμμές θα πάω με το όβερ. 

                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   G/G(2,10)
ΕΛΤΣΕ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ  Χ2(1.70)
ΠΑΡΜΑ-ΡΟΜΑ  OVER(2.5)  (1,85)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Racz Ildiko)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Αλγερία: Αυτό θα πει… ανικανότητα!! (video)

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία όλων των εποχών έχασε παίκτης στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αλγερίας.
Ο Αλί Σαμί Γιαχίρ όπως είναι το όνομα του ποδοσφαιριστή δεν εκμεταλλεύτηκε την τούμπα του τερματοφύλακα της Μπελουιζντάντ και δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας. Πάντως, η ομάδα του, MC Alger, πήρε τη νίκη με 2-1 και τουλάχιστον δεν έγινε μοιραίος.


Δείτε το βίντεο:



Πηγή: onsports.gr

Ζήσης: «Πονάει πολύ για σήμερα»

Ο αποκλεισμός δεν είναι εύκολος και οι Έλληνες παίκτες δεν μπορούν να το χωνέψουν με τον Νίκο Ζήση να το εκφράζει μέσω twitter.

Ζήσης: «Πονάει πολύ για σήμερα»
Ο αποκλεισμός της Εθνικής από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ… πονάει και αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Νίκος Ζήσης.

Ο έμπειρος γκαρντ εξήγησε ότι όλοι έχουν ευθύνες για αυτή την κακή πορεία κλείνοντας με μία νότα αισιοδοξίας καθώς εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα... ξαναπάει μπροστά.

Nikos Zisis @nik683
Πονάει πολυ για σημερα, είμαι περήφανος που παίζω και φοραω αυτή τη φανέλα. Όλοι έχουμε ευθύνες αλλα αυτή η ομάδα θα ξαναπαει μπροστά.



Πηγή: sport-fm.gr

Τον… έστειλε ο ομογενής Ελλακόπουλος!! (vid)

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τίγκρε πέτυχε ο ομογενής Εμιλιάνο Ναχουέλ Ελλακόπουλος, ο οποίος σκόραρε στη νίκη (2-0) επί της Ροζάριο Σεντράλ για το πρωτάθλημα Αργεντινής.

Τον… έστειλε ο ομογενής Ελλακόπουλος (vid)
Εντυπωσιακό ήταν το γκολ που πέτυχε ο ομογενής Εμιλιάνο Ναχουέλ Ελλακόπουλος, ο οποίος «κρέμασε» τον Μαουρίτσιο Καράντα της Ροζάριο Σεντράλ στη νίκη με σκορ 2-0 της Τίγκρε.

Ο Ελληνοαργεντινός μεσοεπιεθτικός προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και χθες ήταν η πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας και πέτυχε το πρώτο του γκολ.

Δείτε το βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για Μπόκα, γκέλα η Σαραντί!

Η Μπόκα Τζούνιορς καθάρισε την Ρασίνγκ Κλουμπ με 2-0 και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας του Torneo Inicial – Γκέλα για Άρσεναλ Σαραντί

Νίκη για Μπόκα, γκέλα η Σαραντί
Μπορεί ο Σεμπάστιαν Σάχα να έκανε σωρεία επεμβάσεων, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό να σώσει την Ρασίνγκ Κλουμπ από την ήττα στο «Μπομπονέρα» με 2-0. Η «χεϊνέσες» σκόραρε με τον Σάντσεζ Μίνο στο 17ο και με τον Γκιλιότι στο 68ο. Η Άρσεναλ Σαραντί δεν μπόρεσε να πιάσει κορυφή, αφού έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Ρίβερ που προηγήθηκε με τον Μαρκάδο στο 11ο για να ισοφαρίσει ο Φουρτς στο 66ο. Η Τίγκρε πήρε ανάσα με την επικράτηση 2-0 κόντρα στην Ροζάριο Σεντράλ, ενώ με 1-0 νίκησε η Ατλέτικο Ραφαέλα την Εστουδιάντες. Στην κορυφή βρίσκεται η Νιούελς με 14, ενώ 13 έχουν οι Άρσεναλ Σαραντί, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Σαν Λορέντζο. Πηγή: sport-fm.gr

Τέταρτη σερί νίκη για Μποταφόγκο!

Σπουδαίο «διπλό» για την Μποταφόγκο που έμεινε στο κυνήγι της Κρουζέιρο με την επικράτηση 2-1 κόντρα στη Σάντος. Σημαντικά «διπλά» για Ατλέτικο Μινέιρο και Σάο Πάολο.

Τέταρτη σερί νίκη για Μποταφόγκο
Η «φογκάο» με δύο τέρματα του μόνιμου σκόρερ της, Ελίας, πέρασε από το «Βίλα Μπελμίρο» με 2-1 και σημείωσε έτσι την 4η συνεχόμενη νίκη της. Με αυτό το τρίποντο παραμένει 4 πόντους, πίσω από την Κρουζέιρο (42 έναντι 46 της πρωτοπόρου), ενώ αποσπάστηκε εννέα πόντους από την 3η θέση, αφού η Γκρέμιο ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την Ατλέτικο Μινέιρο.

Στο «Σάο Τζανουάριο» η Σάο Πάολο με τέρματα των Κάιο και Αντόνιο Κάρλος, επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 της Βάσκο Ντα Γκάμα. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε και η Ιντερνασιονάλ με 1-0 κόντρα στην Κρισιούμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής για την 21η αγωνιστική:
Κορίνθιανς – Γκοϊας: 1-2 (78’ Πάτο – 57’ Ούγκο, 84’ Αμαράλ)
Κοριτίμπα – Μπαϊα: 2-2 (20’ Βάλισον, 53’ Μπάρμπιο – 64’ (αυτ) Τιτι, 90’+2’ Άλεξ)
Κρισιούμα – Ιντερνασιονάλ 0-1 (51’ Οτάβιο)
Πόντε Πρέτα – Φλαμένγκο 1-1 (68’ Αρτούρ – 87’ Σάντος)
Βάσκο Ντα Γκάμα – Σάο Πάολο 0-2 (31’ Κάιο, 70’ Αντόνιο Κάρλος)
Σάντος – Μποταφόγκο 1-2 (70’ Σίσερο – 39’ 56’ Ελίας)
Γκρέμιο – Ατλέτικο Μινέιρο 0-1 (61’ Φερναντίνιο)
Βιτόρια – Ναούτικο 2-1 (20’,70’ Ντινέι – 14’ Ούγκο) Πηγή: sport-fm.gr

Ρέπεσα: «Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας»

Η Κροατία παρασύρθηκε στο ρυθμό που ήθελε η Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Γιασμίν Ρέπεσα μετά τη νίκη της ομάδας του.

Ρέπεσα: «Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας»
Ο τεχνικός της Κροατίας, Γιασμίν Ρέπεσα, συνεχάρη τους παίκτες του που νίκησαν την Ελλάδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον ΣΤ' όμιλο, ωστόσο στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του παρασύρθηκε ακολουθώντας το ρυθμό των παικτών του Τρινκιέρι.

«Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη νίκη. Παίξαμε στο ρυθμό της Ελλάδας κι όχι όπως θέλαμε εμείς. Έλεγξαν το ρυθμό καλύτερα από μας παίζοντας πολύ με δύο γκαρντ. Ο Μπογκντάνοβιτς πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο που έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση. Στην πρώτη παράταση κάναμε κακή επίθεση με τον Ούκιτς στο φινάλε. Ευτυχώς νικήσαμε και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ουκρανία. Είναι μία πολύ επικίνδυνη και αθλητική ομάδα, με δύο καλούς περιφερειακούς όπως ο Γκλαντίρ και ο Τζέτερ. Έχουμε πολλά χρόνια να πάμε στην οκτάδα και τώρα έχουμε μία καλή ευκαιρία», δήλωσε ο Κροάτης τεχνικός.

Ο Νταμίρ Μάρκοτα, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Κροατίας είπε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Κερδίσαμε και είμαστε πρώτοι. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για ένα δύσκολο ματς την Πέμπτη. Πιστεύω πως αν είμαστε καλοί, μπορούμε να προχωρήσουμε πολύ. Εξαρτάται από μας».

Καϊμακόγλου: «Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας»

Μετά την αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για το τι έφταιξε και δεν προχώρησε στην διοργάνωση η ομάδα.

Καϊμακόγλου: «Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας»
Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Κώστας Καϊμακόγλου. Λίγα λεπτά μετά τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, ο διεθνής φόργουορντ τόνισε πως όλοι στην ομάδα θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα λάθη που έγιναν και τους λόγους που έφεραν αυτή την αποτυχία.

Φυσικά, ο «Κάι» ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει... μηδενισμός, καθώς η Εθνική έχει πλούσιο ταλέντο και θα ξαναβρεί τον δρόμο της, ενώ στάθηκε και στα πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε η "επίσημη αγαπημένη" σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Αναλυτικά, όσα είπε στον «ΑΝΤ-1»:

«Δεν είναι η πιο ωραία στιγμή για λόγια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε το τι έφταιξε. Σήμερα αγωνιστήκαμε με κακή ψυχολογία, περάσαμε άσχημες ώρες μετά την ήττα από την Σλοβενία. Είπαμε να βγούμε να κάνουμε το χρέος μας, δώσαμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς φεύγουμε με μια ήττα.

Θα ειπωθούν πολλά πλέον. Σε αυτή την δουλειά έτσι είναι τα πράγματα. Μία Θεός, μία στον πάτο. Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας, είναι κρίμα με τόσο ταλέντο να μην μπορεί να πετύχει κάτι καλό η Εθνική. Για να πετύχεις θες και τύχη, είχαμε πολλούς τραυματισμούς, δεν μας βοήθησε. Άλλαζε η ισορροπία της ομάδας συνεχώς και αυτό δεν μας βοηθούσε καθόλου. Δεν μεταμορφωθήκαμε μετά την Τουρκία, απλά τα προβλήματα μας έβγαλαν από τον ρυθμό μας. Μετά από εκεί προσπαθήσαμε χωρίς Σπανούλη, στη συνέχεια επέστρεψε, άλλαξε εκ νέου ο ρυθμός και μετά ήρθαν νέα προβλήματα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πρέπει να δούμε τι έφταιξε και να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Εδώ και 2 μήνες δουλεύουμε για το πλάνο της ομάδας. Γι’ αυτό που ζητά ο προπονητής και μπορούμε. Θεωρώ ότι αυτά διαταράχθηκαν και γι’ αυτό το λόγο πολλές φορές χάναμε τη συγκέντρωσή μας. Τις επόμενες ημέρες θα γραφτούν πολλά, αλλά οι άνθρωποι που διοικούν την ομάδα πρέπει με πολύ συγκέντρωση να δουλέψουν και να πάμε βήμα-βήμα ξανά ψηλά. Είναι νωρίς να συζητάμε για το μέλλον μου. Έχει ο Θεός, να είμαστε όλοι υγιείς και θα υπάρξουν οι παίκτες για να δώσουν το 100%».

Ούκιτς: «Δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν πέρασε η Ελλάδα»

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς χαρακτήρισε την Ελλάδα ως μια από τις καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ χωρίς να μπορεί να δώσει απάντηση στο τι έφταιξε και δεν πέρασε στους «8».

Ούκιτς: «Δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν πέρασε η Ελλάδα»
Η Κροατία επικράτησε της Εθνικής και την άφησε εκτός συνέχειας του Ευρωμπάσκετ με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να αναρωτιέται τι ήταν αυτό που έπαιξε και έμεινε εκτός οκτάδας μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να κερδίσει στο τέλος. Είμαστε χαρούμενοι που ήμασταν εμείς και τερματίσαμε πρώτοι. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, δεν ξέρω τι έφταιξε και δεν πέρασε, αλλά κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θες», ήταν τα λόγια του Κροάτη γκαρντ του Παναθηναϊκού.

Μπουρούσης: «Χάσαμε το ματς σε μια άμυνα, σε ένα σουτ»

Παρά το κακό αποτέλεσμα από τη Σλοβενία και της αναποδιές η Ελλάδα διεκδίκησε μέχρι τέλους το ματς με τους Κροάτες όπως τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Μπουρούσης: «Χάσαμε το ματς σε μια άμυνα, σε ένα σουτ»
Η Εθνική έχασε το… τρένο του Ευρωμπάσκετ μετά την ήττα από τους Κροάτες, όμως όπως ανέφερε ο Γιάννης Μπορούσης πάλεψε μέχρι τέλους και παρά την σε βάρος της ψυχολογία, με το παιχνίδι να κρίνεται σε μια φάση.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας μετά το κακό αποτέλεσμα απέναντι στη Σλοβενία. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή ξέροντας ότι ήταν δύσκολο να περάσουμε στην επόμενη φάση ακόμη και με νίκη. Χάσαμε το παιχνίδι σε μία άμυνα, σε ένα σουτ», ήταν τα λόγια του διεθνούς σέντερ.

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον ΟΣΦΠ»

Αν και ακόμα είναι νωρίς, ο Στέλιος Μαλεζάς τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει τα... εφόδια για να «χτυπήσει» στα ίσα τον Ολυμπιακό. Τι είπε για την πρώην ομάδα του, τον τραυματισμό του και τον Στέφενς.

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον ΟΣΦΠ»
Ο Στέλιος Μαλεζάς επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους τις προσεχείς ημέρες, καθώς όπως δήλωσε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.

Ερωτηθείς για την «μάχη» του ελληνικού πρωταθλήματος, υπογράμμισε πως η πρώην του ομάδα, ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο και δείχνει έτοιμος –αν και νωρίς ακόμα- να χτυπήσει στα ίσα τον Ολυμπιακό.

Συν τοις άλλοις, τόνισε πως στην Ελλάδα -και σε δύο, τρεις χώρες ακόμα- δεν υπάρχει η πρέπουσα υπομονή για να φανεί το έργο ενός προπονητή και πιο συγκεκριμένα του Χουμπ Στέφενς στον «Δικέφαλο του βορρά».

Αναλυτικά, όσα είπε στον «Arena fm»:

Για τον τραυματισμό του και σε τι στάδιο βρίσκεται:
«Τα πράγματα όπως τα βλέπω είναι στο τελικό στάδιο. Κάνω προπονήσεις εδώ και δύο εβδομάδες και θα δούμε αν θα είμαι στην διάθεση του προπονητή στο επόμενο παιχνίδι».

Βλέπει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ;
«Τα βλέπω. Τα έχω παρακολουθήσει όλα».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα:
«Νομίζω ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν αρκετά καλός και στο τελευταίο παιχνίδι ήταν αρκετά άτυχος. Του δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους ομίλους αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Τώρα έχει τα ματς του Γιουρόπα και θα πρέπει να είναι εξίσου καλός έτσι ώστε να περάσει στην επόμενη φάση. Θεωρώ ότι αν έχει την απόδοση των προηγουμένων παιχνιδιών θα περάσει άνετα».

Πως ένιωσε που είδε τον ΠΑΟΚ στην Γερμανία:
«Ηταν κάτι διαφορετικό. Πρώτη φορά έβλεπα την ομάδα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν ένα συναίσθημα που δεν το ζεις αν δεν είσαι στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς δεν ήρθε η πρόκριση. Ελπίζω του χρόνου να περάσει».

Για το ρόστερ της ομάδας και τους πολλούς Έλληνες:
«Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί υπάρχουν αρκετοί διεθνείς Έλληνες και αν μη τι άλλο τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι με την Εθνική έχουν καταφέρει αρκετά πράγματα. Γιατί όχι να μην τα καταφέρουν και με τον ΠΑΟΚ».

Εχει ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ;
«Φάνηκε αυτό που βλέπουμε όλοι. Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, με εξαίρεση τον Παναιτωλικό γιατί όλοι είχαν το μυαλό στην Σάλκε. Δυστυχώς δεν βγήκαν από αυτό το 'τρυπάκι'. Ηταν μία τεράστια ευκαιρία αλλά ένα άτυχο αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι. Η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές με πολλές εμπειρίες και από ευρωπαϊκά παιχνίδια και από Εθνικές και δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην διεκδικεί την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε την ομάδα με άγχος και πίεση και αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλο το επιτελείο».

Μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό;
«Αυτό θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής δείχνει ότι μπορεί να το κάνει αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Δε σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το πρωτάθλημα θα έρθει η καταστροφή. Κάτι καλό χτίζεται και πρέπει να στηριχτεί. Γι αυτό λέω ότι χρειάζεται στήριξη και όχι άγχος γιατί κάποια στιγμή μπορεί να χαθεί αυτό το ωραίο που υπάρχει τώρα. Το κλίμα που πάει να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη είναι ότι υπάρχει ο ΠΑΟΚ και μόνο και ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα» για να συνεχίσει:

«Αμα ο κόσμος βοηθήσει την ομάδα όπως πρέπει κάτι καλό θα γίνει φέτος. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει υπομονή και δε δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα προπονητή και σε έναν ποδοσφαιριστή να δείξει αυτό που μπορεί. Με το πρώτο καλό ή κακό παιχνίδι είτε τον αποθεώνουμε είτε τον βγάζουμε άχρηστο . Πρέπει να έχουμε υπομονή όπως έχουμε και σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής μας».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:
«Αυτό είναι ένα θετικό κομμάτι γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αγορά παικτών αλλά και να βγάζουμε παίκτες από τις ακαδημίες. Οπως ο Σταφυλίδης που έφερε ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της ομάδας. Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι αυτά που πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από όλους. Αυτά τα παιδιά είναι από τα σπλάχνα και γιατί όχι να καθίσουν όσο περισσότερα χρόνια γίνεται και να βοηθήσουν».

Μιλάει με παίκτες του ΠΑΟΚ;
«Μιλάμε μία δύο φορές τον μήνα ίσως και παραπάνω και για την ομάδα και γενικότερα. Κυρίως μιλάω με παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης, Κλάους, Κατσουράνης, Γλύκος, γιατί βρισκόμαστε και στην Εθνική και μιλάμε συχνά».

Για τους πολλούς Έλληνες διεθνείς του ΠΑΟΚ:
«Αν παρατηρήσουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες προσπαθούν να έχουν διεθνείς της χώρας στην οποία βρίσκονται. Μην ξεχνάμε ένα τρανταχτό παράδειγμα που μπορεί να ξεφεύγω λίγο παραπάνω αλλά η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς διεθνείς. Βρίσκονται συνέχεια μαζί και γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα».

Για τον Στέφενς:
«Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή άντε και σε άλλες δύο χώρες σε όλο τον κόσμο. Ενας προπονητής να φεύγει και να θεωρείτε κακός στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Για κάτι που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται φυσιολογικό εδώ στην Ελλάδα λέμε ότι θα πρέπει να το προστατέψουμε. Θα πρέπει να αλλάξουμε μυαλά. Ενας προπονητής δεν μπορεί να δείξει την δουλειά του σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί έχει 22 διαφορετικούς χαρακτήρες. Μπορεί και παραπάνω. Πρέπει να τους μάθει αλλά και οι ποδοσφαιριστές να μάθουν τον προπονητή».

Είχε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ; Και δεύτερον αν έχει την διάθεση να γυρίσει κάποια μέρα:
«Οχι δεν έγινε καμία κρούση. Ούτε υπήρχε κάποιο τηλεφώνημα. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος θα ήταν άδικο να πω κάτι για τον ΠΑΟΚ γιατί τώρα βρίσκομαι σε μία ομάδα. Να είσαι σε μία ομάδα και να πεις κάτι για κάποια άλλη δεν την τιμάει. Το μέλλον δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει. Εχω περάσει πολύ καλές στιγμές με τον ΠΑΟΚ. Η Θεσσαλονίκη μαζί με την Κατερίνη είναι οι δύο πόλεις μου. Οποιοσδήποτε όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει περάσει καλά σε μια ομάδα δεν θα έλεγε όχι να επιστρέψει αλλά τώρα είμαι καλά στο Ντίσελντορ. Μου συμπεριφέρονται πολύ καλά και το ίδιο θα πρέπει να κάνω και εγώ».

Τέλος για τους προσωπικούς του στόχους:
«Θέλω να μπω με την ομάδα καταρχήν μετά τον τραυματισμό μου και να ανέβουμε στην Μπουντεσλίγκα», κατέληξε ο Κατερινιώτης κεντρικός αμυντικός της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Βανγκέλι: «Τότε η ομάδα ''έλιωνε'' σίδερα»!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την σπουδαία νίκη του Άρη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Κρίστι Βανγκέλι, μέλος εκείνης της ομάδας, μίλησε για αυτό το ματς και την σημερινή κατάσταση της ομάδας.

Βανγκέλι: «Τότε η ομάδα ''έλιωνε'' σίδερα»
Η 16η Σεπτεμβρίου 2010 είναι μία από τις πιο λαμπρές μέρες στην ιστορία του Άρη.

Ο Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος αγωνίστηκε στη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αναφέρθηκε σε εκείνη τη μαγική βραδιά, αλλά και στο πως βλέπει την πρώην του ομάδα σήμερα, σχολιάζοντας το κακό ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε και εσείς εκείνο το ματς




Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βανγκέλι στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αρένα»

Για το τι του έχει μείνει από εκείνο το παιχνίδι:

«Θυμάμαι τα πάντα από εκείνο το ματς, όπως και κάθε αγώνα που έχω παίξει με τον Άρη. Η Ατλέτικο είχε τότε μια τρομερή ομάδα, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης, και δεν πιστεύαμε ότι θα το καταφέρναμε. Όμως, με δύναμη και πάθος, καταφέραμε να την κερδίσουμε. Αποδείξαμε ότι είχαμε μία πολύ δυνατή ομάδα, που ‘έλιωνε’ σίδερα μέσα στο γήπεδο. Δεν θα ξεχάσω τα χαρτάκια, που έριχναν οι φίλαθλοί μας και δεν μπορούσες να δεις τίποτα μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και δύο ώρες πριν το ματς, είχαν έρθει στο γήπεδο και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο κόσμος απαιτούσε από εμάς τη νίκη επί της Ατλέτικο και εμείς τα καταφέραμε».

Για το τι πιστεύει ότι φταίει και η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο φετινό πρωτάθλημα:

«Δεν ξέρω τι έχει γίνει στην προετοιμασία, πώς δούλεψε η ομάδα, αλλά από την στιγμή που στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να καταφέρεις να πάρεις ισοπαλία ή νίκη, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας είναι κάκιστη. Δεν θέλω να χρεώσω τις επιλογές στον προηγούμενο προπονητή. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα ν΄ ανακάμψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μην φτάσει, όπως πέρυσι, στο τέλος να παλεύει για την παραμονή της».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δέχεται στα παιχνίδια γκολ από στημένες φάσεις:

«Είναι τραγικό να δέχεσαι γκολ και ειδικά στην έδρα σου από στημένη φάση. Είναι θέμα δουλειάς του προπονητή με τους παίκτες του. Αυτό που έχω μάθει εγώ από τους προπονητές μου είναι ότι από μία στημένη φάση μπορείς να πάρεις το αποτέλεσμα και να φύγεις, ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα σε όλο το παιχνίδι. Συνεπώς, ο Άρης θα πρέπει να δουλέψει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, πάνω στις αδυναμίες του, για να καταφέρει να συγκεντρωθεί και να πάρει αποτελέσματα».

Για τον καινούριο προπονητή και την πίεση, που έχει για αποτελέσματα:

«Πιστεύω ότι η πίεση που έχει ο καινούριος προπονητής θα του βγει σε καλό, γιατί θα πεισμώσει και αυτός, αλλά θα πεισμώσει και τους παίκτες του. Δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον δικαιολογίες, για το αν είναι μικροί σε ηλικία οι παίκτες και τα λοιπά. Αυτοί που είναι γύρω από την ομάδα, ο πρόεδρος, θα πρέπει να βοηθήσουν τον προπονητή και όλοι μαζί να κάνουν ό,τι καλύτερο, ώστε ο Άρης να δείξει άλλο πρόσωπο στη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να κάνει δυσκολότερα τα πράγματα στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς βαθμούς μπορεί στα επόμενα παιχνίδια».

Για το μήνυμα, που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο του Άρη:

«Είναι κρίμα γι΄ αυτήν την ομάδα να βρίσκεται σε τέτοια θέση. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα στον Άρη και αυτό το ξέρουν πολύ καλά όλοι. Αυτό που με προβληματίζει είναι το πώς θα είναι καλύτερη η επόμενη μέρα και όχι χειρότερη. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η ομάδα έχει πίσω της τον λαό, που την στηρίζει πάντα και πρέπει να δυναμώσει πάρα πολύ».

«Πάγος» και αναμονή για Κάτσε!

Εκτός από το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ θα παραμείνει ο Έργκους Κάτσε, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα και περιμένει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ.

«Πάγος» και αναμονή για Κάτσε
Ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Έργκους Κάτσε, προκειμένου να απολογηθεί για την φωτογραφία που είχε δημοσιευτεί προ ημερών με τον ίδιο να φοράει μπλούζα του «UCK».

Αμέσως μετά την απολογία του Αλβανού διεθνή μέσου, η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook γνωστοποίησε πως μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση από το Δ.Σ του «δικέφαλου του Βορρά», ο παίκτης δεν προπονείται αλλά και ούτε θα υπολογίζεται για τις υποχρεώσεις της πρώτης ομάδας.

Όσον αφορά το βάρος της τιμωρίας, στον ΠΑΟΚ θέλουν να «συμμορφώσουν» τον παίκτη αλλά και να ρίξουν τους τόνους στις τάξεις τον οπαδών της ομάδας. Γι’αυτό οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και ίσως αποκλεισμό από τις αποστολές των επόμενων δύο αγώνων της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει πως ο Ερκούς Κάτσε απολογήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Ο ποδοσφαιριστής θα παραμείνει εκτός δραστηριοτήτων της πρώτης ομάδας μέχρι να παρθεί η απόφαση για την υπόθεσή του».

Σαν σήμερα ευρωπαϊκά «μεγαλεία»...!!

Η 16η Σεπτεμβρίου είναι χαραγμένη στην μνήμη των φίλων του Άρη. Γιατί σαν σήμερα διεξήχθησαν πέντε σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Και κυρίως η «υπόκλιση» της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν 3 χρόνια!

Σαν σήμερα ευρωπαϊκά «μεγαλεία»...
Μπορεί πλέον να μην ζει ανάλογες στιγμές, αλλά το ένδοξο παρελθόν δεν ξεχνιέται. Έτσι, η ΠΑΕ Άρης θέλησε να θυμίσει σε όλους πως σαν σήμερα, οι «κίτρινοι» έζησαν πέντε σπουδαίες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ήταν 16η Σεπτεμβρίου όταν οι Θεσσαλονικείς ξεκινούσαν το... ταξίδι τους στην Γηραιά Ήπειρο το 1964 και ήταν ξανά η ίδια ημερομηνία πριν τρία χρόνια, όπου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο της ελληνικής ομάδας.

Στο ενδιάμεσο, συνέβησαν ακόμη τρία γεγονότα, που διαμόρφωσαν το ευρωπαϊκό προφίλ του συλλόγου.

Αναλυτικά, το θέμα που ανέβασε η ΠΑΕ στο Facebook:

Σαν σήμερα…

Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη υπάρχουν βραδιές, σε βάθος χρόνου, που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Παιχνίδια με αντιπάλους σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, που συνδυάστηκαν με ιστορικές επιτυχίες για τον Άρη. Πέντε από αυτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια της ομάδας μας καταγράφηκαν σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε την Ρόμα στο Καυταντζόγλειο (0-0) στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του (1964), ενώ έξι χρόνια αργότερα αντιμετώπισε την Τσέλσι στο ίδιο γήπεδο, ως κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας (1-1), σε μια σεζόν, στην οποία μετέπειτα η αγγλική ομάδα κατέκτησε το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας φτάνουμε στο 1981 όταν ο Άρης υποδέχτηκε την Σλιέμα από την Μάλτα, κερδίζοντας με 4-0, σε μια από τις πιο παραγωγικές ευρωπαϊκές βραδιές του.

Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, σαν σήμερα, ο Άρης αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ελβετίας Σερβέτ στο γήπεδο Χαριλάου (1-1), την οποία και απέκλεισε στη συνέχεια από τον θεσμό.

Για να φτάσουμε στην μαγική βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου του 2010 όπου ο Άρης σ’ ένα ιστορικό παιχνίδι υποχρέωσε την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, να φύγει, όπως και πολλές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ηττημένη από το «απόρθητο κάστρο» (1-0). Πηγή: sport-fm.gr

Μιλίνκοβιτς: «Πρέπει να γίνουμε πιο ομάδα»

Μιλίνκοβιτς: «Πρέπει να γίνουμε πιο ομάδα» Τις εντυπώσεις του για τον πρώτο αγώνα που κάθισε στον πάγκο του Άρη μοιράστηκε με τους παίκτες του ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς μετά το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

«Είδα κάποια θετικά στοιχεία και μαζί με την δουλειά στις αδυναμίες θα γίνουμε πιο ομάδα. Πρέπει να γίνουμε πιο ομάδα», ανέφερε –μεταξύ άλλων- ο Σέρβος προπονητής στους ποδοσφαιριστές της νέας του ομάδας.

Ο Μιλίνκοβιτς έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του αλλά όχι και από την λειτουργία τους ως ομάδα σε κάποιες περιπτώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Άμεση ανασύνταξη στον Απόλλωνα!

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα με τελευταία αυτή από την Καλλονή.

Άμεση ανασύνταξη στον Απόλλωνα
Οι ιθύνοντες του συλλόγου, όμως, δίνουν το σύνθημα για άμεση ανασύνταξη για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες, χωρίς να υπάρχει πανικός στις επόμενες επιλογές του.

Σε αυτό το μήκος κύματος κυμάνθηκαν τα λόγια του Σταμάτη Βελλή, ο οποίος τονίζει πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα αρνητικά αποτελέσματα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», αφού με βάση τις κινήσεις και τη δουλειά που έγινε όλο το καλοκαίρι, οι διοικούντες περίμεναν καλύτερα αποτελέσματα.

Παράλληλα, στη Ριζούπολη παρουσιάζονται ενοχλημένοι από τις φήμες που αφορούν το μέλλον του Αλέκου Βοσνιάδη και θέλουν τη θέση του στην ομάδα να είναι επισφαλής.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως υπάρχει απόλυτη πίστη στο πρόσωπό του και στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας το οποίο θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα ποιοτικό.Πηγή: sport-fm.gr

«Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αναστασίου»

Τις φήμες πως τίθεται θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό διέψευσαν οι άνθρωποι από την ΠΑΕ εκφράζοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στον Γιάννη Αναστασίου.

«Απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αναστασίου»
Σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας ανέφερε ότι υπάρχει θέμα προπονητή στον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία της ομάδας στην Κρήτη με τον Πλατανιά.

Από τους πράσινους υπήρξε άμεσα αντίδραση για να μπει τέλος στο ζήτημα και να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα αποχώρησης του Γιάννη Αναστασίου.

«Η ομάδα έχει συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένους ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν», τονίζουν άνθρωποι της ΠΑΕ και συνεχίζουν:

«Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς και μιλάμε μόνο μαζί τους αναφορικά με την βελτίωση της αγωνιστικής μας εικόνας. Από τα παραπάνω εξυπακούεται ότι ουδείς έχει μιλήσει ποτέ με τον Γιώργο Δώνη, ούτε φυσικά τέθηκε ή τίθεται κανένα θέμα προπονητή», κατέληξαν.

Σαβιόλα: «Απόλυτα συγκεντρωμένοι»

Σαβιόλα: «Απόλυτα συγκεντρωμένοι» Ο Σαβιόλα… ζήτησε απόλυτη συγκέντρωση από τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν με δηλώσεις του.


Ο αργεντινός σταρ έπλεξε το εγκώμιο του Μήτρογλου αναφέροντας ότι μπορεί να αφήσει στο στίγμα του σε πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαβιόλα:

-Για το ερχόμενο ματς κόντρα στην Παρί:
«Ανυπομονούμε για το παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα πολύ επικίνδυνη όπως είναι η Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι ισχυρή και είναι δύσκολο να την κερδίσει ο οποιοσδήποτε. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς σε όλη την διάρκεια του».

-Για την δυναμική της γαλλικής ομάδας:
«Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη. Διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

-Για το αν υπάρχει ανταγωνισμός με εκείνον και τον Μήτρογλου στα γκολ:
«Όχι δεν υπάρχει ανταγωνισμός σκοραρίσματος μεταξύ εμένα και του Μήτρογλου. Είμαστε και οι δύο επιθετικοί της ομάδας και θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια. Κοιτάζουμε πρώτα το καλό του Ολυμπιακού και μετά το δικό μας. Είμαι χαρούμενος που πετυχαίνει γκολ και νομίζω ότι και αυτός χαίρεται όταν σκοράρω και εγώ. Δεν είναι μόνο τα γκολ που πετυχαίνει ο Μήτρογλου, αλλά εμένα μου αρέσει και ο τρόπος που λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο με τις κινήσεις που κάνουμε και τις πάσες μας».

-Για την άποψη που έχει για τον Μήτρογλου:
«Αυτή την στιγμή ο Μήτρογλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πετυχαίνει συνεχώς γκολ. Πρόκειται για έναν παίκτη με ποικιλία στις κινήσεις του. Μακάρι να του δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να παίξει στην Ισπανία ή την Ιταλία και είμαι σίγουρος ότι έχει όλες τις δυνατότητες να πετύχει και να αφήσει το στίγμα του».