Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα ευρωπαϊκά «μεγαλεία»...!!

Η 16η Σεπτεμβρίου είναι χαραγμένη στην μνήμη των φίλων του Άρη. Γιατί σαν σήμερα διεξήχθησαν πέντε σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Και κυρίως η «υπόκλιση» της Ατλέτικο Μαδρίτης πριν 3 χρόνια!

Σαν σήμερα ευρωπαϊκά «μεγαλεία»...
Μπορεί πλέον να μην ζει ανάλογες στιγμές, αλλά το ένδοξο παρελθόν δεν ξεχνιέται. Έτσι, η ΠΑΕ Άρης θέλησε να θυμίσει σε όλους πως σαν σήμερα, οι «κίτρινοι» έζησαν πέντε σπουδαίες επιτυχίες στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ήταν 16η Σεπτεμβρίου όταν οι Θεσσαλονικείς ξεκινούσαν το... ταξίδι τους στην Γηραιά Ήπειρο το 1964 και ήταν ξανά η ίδια ημερομηνία πριν τρία χρόνια, όπου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η μεγάλη Ατλέτικο Μαδρίτης υποκλίθηκε στο μεγαλείο της ελληνικής ομάδας.

Στο ενδιάμεσο, συνέβησαν ακόμη τρία γεγονότα, που διαμόρφωσαν το ευρωπαϊκό προφίλ του συλλόγου.

Αναλυτικά, το θέμα που ανέβασε η ΠΑΕ στο Facebook:

Σαν σήμερα…

Στο μεγάλο ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη υπάρχουν βραδιές, σε βάθος χρόνου, που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας.

Παιχνίδια με αντιπάλους σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, που συνδυάστηκαν με ιστορικές επιτυχίες για τον Άρη. Πέντε από αυτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια της ομάδας μας καταγράφηκαν σαν σήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ο ΑΡΗΣ υποδέχτηκε την Ρόμα στο Καυταντζόγλειο (0-0) στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του (1964), ενώ έξι χρόνια αργότερα αντιμετώπισε την Τσέλσι στο ίδιο γήπεδο, ως κάτοχος του Κυπέλλου Ελλάδας (1-1), σε μια σεζόν, στην οποία μετέπειτα η αγγλική ομάδα κατέκτησε το τότε Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας φτάνουμε στο 1981 όταν ο Άρης υποδέχτηκε την Σλιέμα από την Μάλτα, κερδίζοντας με 4-0, σε μια από τις πιο παραγωγικές ευρωπαϊκές βραδιές του.

Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, σαν σήμερα, ο Άρης αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ελβετίας Σερβέτ στο γήπεδο Χαριλάου (1-1), την οποία και απέκλεισε στη συνέχεια από τον θεσμό.

Για να φτάσουμε στην μαγική βραδιά της 16ης Σεπτεμβρίου του 2010 όπου ο Άρης σ’ ένα ιστορικό παιχνίδι υποχρέωσε την υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης Ατλέτικο Μαδρίτης, να φύγει, όπως και πολλές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ηττημένη από το «απόρθητο κάστρο» (1-0). Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: