Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Βολεύεται, αλλά δεν βλέπεται!!

«Ντου στα αποδυτήρια» για την τρίτη συνεχόμενη γκέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ο παθητικός ρόλος και τα τρία ερωτήματα. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να μιλήσουμε με γεγονότα.
Ο Παναθηναϊκός την 1η αγωνιστική κέρδισε τον Παναιτωλικό σε ένα ματς που του πήγαν όλα δεξιά. Οι φιλοξενούμενοι κάνανε ένα χαζό πέναλτι κι από το 3’ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Με το καλημέρα 1-0. Μάλιστα, σε όλο σχεδόν το β’ μέρος ο Παναιτωλικός αναγκάστηκε λόγω κόκκινης να παίξει με παίκτη λιγότερο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα εύκολο και το μοναδικό μέχρι τώρα τρίποντό του.
Χωρίς αρχή και τέλος
Την 2η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν. Χωρίς αρχή και τέλος έχασε 3-0, με βαριά ήττα, στη μοναδική νίκη του Πανιωνίου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Δεν το κράτησε
Την 3η αγωνιστική στην Λεωφόρο με την Βέροια, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ κι έτσι υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1. Προβληματίζοντας για μια ακόμα φορά.
Στραβά…
Στην διακοπή οι πράσινοι δώσανε φιλικό με την Παναχαϊκή. Χάσανε μετά από νέα απογοητευτική εμφάνιση. Μετά το τέλος του αγώνα ο Αναστασίου έξαλλος βγήκε και δήλωσε πως «κάτι πάει στραβά εδώ πέρα». Κι όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος για το αν ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Πλατανιά, ο προπονητής των πράσινων είπε: "Ναι, θα είμαστε".
Μπορούσε και το 2-0
Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν ήταν έτοιμος ούτε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ούτε απόψε βλεπόταν. Ειδικά στα πρώτα 70-75 λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι έβαλαν ένα γκολ και θα μπορούσαν να έχουν κάνει και το 2-0. Μάλιστα, οι πράσινοι για μια ακόμα φορά δείξανε την αδυναμία τους στις στημένες φάσεις, αφού φάγανε γκολ από τραυματισμένο παίκτη, τον Ναζλίδη. Κι έκανε, βέβαια, και λάθος έξοδο ο Καπίνο που, όμως, με την απόκρουσή του στο β’ μέρος γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από το 2-0.
Παθητικός ρόλος
Ο Παναθηναϊκός, που πάλι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όντως προσπάθησε κάπως στα τελευταία 15-20 λεπτά. Και με την μοναδική του ευκαιρία στο παιχνίδι, ισοφάρισε στο 82’. Ωστόσο, σαν γενικότερη εικόνα, ο Πλατανιάς έδειχνε πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο.
Ερωτηματικά…
Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την τρίτη σερί γκέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αλλά και τα χαμόγελα Αναστασίου στις δηλώσεις, είναι εύλογα:
1. Ο Παναθηναϊκός τελικά έχει λύσεις; Και μπορεί να παίξει καλύτερα; Ό,τι σύστημα κι αν έχει εφαρμοστεί, ό,τι παίκτες κι αν έχουν μπει ή βγει από την ενδεκάδα, όσες προσθαφαιρέσεις κι αν έχουν γίνει στο ρόστερ, από τα φιλικά μέχρι τώρα η εικόνα της ομάδας είναι ουσιαστικά η ίδια.

2. Όταν μια μεγάλη ομάδα δεν κάνει ούτε μια ευκαιρία στο ματς και πραγματοποιεί την τρίτη της σερί γκέλα, είναι δυνατόν να έχει χαμογελαστό προπονητή στο τέλος; Δηλαδή, τα πλάνα του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα πηγαίνουν μια χαρά; Όλα δουλεύουν ρολόι; Κι αν τα έλεγε αυτά ο π.χ. Φερέιρα, τι θα γινόταν;

3. Είναι δυνατόν ολόκληρος Παναθηναϊκός, έστω και με τη δεδομένη οικονομική του στενότητα, να δείχνει σα να βολεύεται με μια ισοπαλία κόντρα στον Πλατανιά και, μάλιστα, ενώ δεν βλέπεται στο γήπεδο;Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: