Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Οι... έξι εντολές στους Παριζιάνους!!

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και η διοίκηση της Παρί επιτρέπει στους παίκτες μόνο... προπόνηση. Ποιές είναι οι έξι εντολές του Αλ Κελαϊφί.
Η απαγόρευση δηλώσεων στην Παρί ενόψει Ολυμπιακού ώθησε την Parisien στο να αποκαλύψει το τι δεν επιτρέπεται να κάνουν οι παίκτες της σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει. «Καμία δήλωση δεν θα γίνει από τους παίκτες της Παρί έως την Τρίτη εξαιτίας του αγώνα με τον Ολυμπιακό», υπογραμμίζεται και ενώ σημειώνεται ότι οι παίκτες των Παριζιάνων δεσμεύονται στο να μην κάνουν συνεντεύξεις παραμονές σημαντικών αγώνων όπως για παράδειγμα αυτός με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ στο Καραϊσκάκη.
Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη παρουσιάστηκαν λοιπόν ορισμένες από τις απαγορεύσεις των παικτών της Παρί οι οποίες τους υπαγορεύουν σχεδόν τα... πάντα. Από το πως θα φέρονται μέχρι τον τρόπο που θα ντύνονται και θα λειτουργούν. Τι δεν πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Λοράν Μπλαν λοιπόν; Δείτε παρακάτω έξι βασικές απαγορεύσεις που προκύπτουν από τον εσωτερικό κανονισμό που έχει οριστεί από την διοίκηση της Παρί:
1. Ο παίκτης πρέπει να είναι σύμφωνος στο να δίνει συνεντεύξεις -όποτε απαιτείται- στα επίσημα ΜΜΕ της ομάδας και στα κανάλια του ομίλου του Al Jazeera.
2. Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας δεν πρέπει με τίποτα και ειδικά στον Τύπο να κάνει αρνητικά σχόλια για τον σύλλογο, τους ανθρώπους της ομάδας, τον προπονητή και τον κόσμο.
3. Ο παίκτης πρέπει να είναι σύμφωνος στο να δείχνει ευγένεια, καλοσύνη και σωστή συμπεριφορά στον κόσμο της ομάδας όλη την ώρα και παντού.
4. Το συμβόλαιο που έχει η Παρί Σεν Ζερμέν με τον επίσημο χορηγό ένδυσης (σ.σ. Nike) δεν επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιούν ρούχα ή εξοπλισμό από άλλη εταιρεία.
5. Απαγορεύεται για τους παίκτες να στοιχηματίζουν προσωπικά ή μέσω τρίτων σε αγώνες που έχουν να κάνουν με την Παρί. Το ίδιο ισχύει για κάθε διεθνή αγώνα.
6. Εκτός από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις οι παίκτες δεν μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο, να κάνουν ιππασία, σκι, να μπαίνουν σε μικρό αεροσκάφος ή να κάνουν θαλάσσια σπορ (σ.σ. όπως υποβρύχιο ψάρεμα) χωρίς την άδεια του προέδρου της ομάδας και την καθοδήγηση του προπονητή.
Από την πλευρά της η Parisien έκανε τα σχόλιά της για κάθε είδους απαγόρευση. Κατέκρινε το γεγονός πως χαρακτηρίζεται επίσημο ΜΜΕ της Παρί το Al Jazeera. Επίσης δεν θεωρεί σωστό το να μην υπάρχει κανένα σχόλιο ή κριτική από παίκτη στον Τύπο ενώ έχει τις ενστάσεις της για το κομμάτι της αντιμετώπισης προς στον φίλαθλο κόσμο των Γάλλων.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: