Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μπετά ασυγκίνητα πια για τον Παναθηναϊκό!!

Δεν τρομάζει τον αντίπαλο η φανέλα με το τριφύλλι, κατά τον Αποδυτηριάκια, αλλά βαραίνει τους παίκτες που την φοράνε…  
Αυτό που συνέβη στα Περιβόλια είναι η σφραγίδα του δράματος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του 2013 απομακρύνεται από τη φανέλλα με το τριφύλλι.
Κύριοι, το έργο δεν είναι για πλακίτσες και αστειάκια. Μιλάμε για κηδεία. Για απώλεια.
Μετά την ΑΕΚ που την χάσαμε από το πρωτάθλημα, και τον Αρη που έτσι όπως κατάντησε είναι σα να μην υπάρχει, μας τελειώσε και ο Παναθηναϊκός. Το πιο μεγάλο όνομα από ΑΕΚ και Άρη.
Βάζει το γκολ ο Πλατανιάς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού, από το φόβο να συντριβούν, κάθονται πίσω. Μετάλλαξη κανονική. Αυτή η βαρειά φανέλλα του Παναθηναϊκού αντί να τρομάζει τον αντίπαλο, βαραίνει εκείνους που την φοράνε.
Τα μπετά τρέμανε άλλες εποχές, όχι μακρυνές, όταν ο Παναθηναϊκός αντιδρούσε, όταν αποφάσιζε να απαντήσει στο γκολ που δέχθηκε από την μικρή ομάδα. Πάνε αυτά. Ο Παναθηναϊκός χάνει την ταυτότητά του. Ο ορισμός του δράματος.

«Τζίγγερ Θεέ, πάρε την ΠΑΕ» θέλει να το ακούσει ο Βαρδινογιάννης, γράφει ο apodytiriakias.gr


Με την έναρξη της παρουσίας του αποδυτηριάκια στο gazzetta, σαν τον προφήτη Εζεκιήλ είχα προβλέψει ότι κάποια στιγμή ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα θυμηθεί τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Και σήμερα λέω το άλλο.

Μήπως, και εν ευθέτω χρόνο, που λένε, και  σε παραλλαγή, ακουστεί για πρώτη φορά το σύνθημα που φοριόταν στον Παύλο Γιαννακόπουλο. «Τζίγγερ Θεέ, πάρε την ΠΑΕ».
Δεν γίνεται αυτό. Δεν τον γουστάρουν τον Βαρδινογιάννη οι βαζέλοι. Είναι ακόμα πολύ κοντά η πίκρα, δικαίως και όχι, άσχετο αυτό, που έχει πιει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από τον Τζίγγερ.

Όλα ξεχνιούνται, όμως. Και αυτός ο Παναθηναϊκός όπως βολοδέρνει σήμερα ίσως τους κάνει να θυμηθούν τον Τζίγγερ. Και πάλι δύσκολο. Να το φωνάξουν το «Τζίγγερ Θεέ, πάρε την ΠΑΕ». Και αν το επιχειρήσουν τελικά, θα το κάνουν κωλομπαρίστικα. Δήθεν στην πλάκα, στην ειρωνεία, αλλά η ψυχούλα τους θα λέει «Αμάν, πότε θα επιστρέψει».

Ο ίδιος ο Τζίγγερ τι λέει; Ε, αυτός θα ήθελε να το ακούσει. Από όλους, όχι από μια χούφτα της εξέδρας «Τζίγγερ Θεέ, πάρε την ΠΑΕ».

Θα ήθελε ο Ιωάννης να το ακούσει. Μέχρι εκεί.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: