Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μια ωραία ατμόσφαιρα!!

Ο Σταύρος Κόλκας σχολιάζει την 4η αγωνιστική μαζί με τις... καρέκλες στη Βέροια, το "ψυγείο" του Αρετόπουλου, τις 16 κίτρινες του ΠΑΟΚ, τον Αναστασίου, αλλά και τον Τάτο μεταξύ άλλων... Εκπληκτική αγωνιστική ήταν αυτή. Αν και δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, η Λίγκα προσφέρει ένα προϊόν από τα λίγα. Ξεκινώντας από το δικό μας παιχνίδι, όπου οι άνθρωποι κέρδισαν τις καρέκλες. Στη κεντρική θύρα, ήταν τουλάχιστον δύο χιλιάδες παραπάνω από τις καρέκλες.
Σε κάποια φάση, κάποιοι δικοί μου με εισιτήριο δεν μπορούσαν να μπούνε, όπως και ένας που είχε διαρκείας. Στο τέλος, σε μία έκρηξη αγανάκτησης, το γραφείο Τύπου της Βέροιας έδειχνε πλαστά εισιτήρια τα οποία βρέθηκαν … εντός του γηπέδου. Δεν τα είχε μετρήσει ο άνθρωπος για να μας πει τον ακριβή αριθμό, αλλά η αγανάκτησή του ήταν εμφανέστατη.
Κανένας δεν μας εξήγησε ποτέ βέβαια πως πέρασαν τα πλαστά εισιτήρια στο γήπεδο, ούτε βέβαια πως βρέθηκαν στα χέρια τους, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα.
Οι τοπικοί ρεπόρτερ, μόλις έδειχνε ο τύπος τα πλαστά εισιτήρια φώναζαν «Στις θύρες του ΠΑΟΚ, στις θύρες του ΠΑΟΚ είναι», χωρίς να τα έχουν δει βέβαια γιατί υπήρχε μία απόσταση. Είναι η επαρχία που ζει και βασιλεύει, που με τη φωνή θα πεισθούν όλοι πως οι κακοί που πλαστογράφησαν τα εισιτήρια ήταν ΠΑΟΚτσήδες. Το ενδεχόμενο να το έκαναν αυτοί που ελέγχουν τα εισιτήρια και το γήπεδο ή κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν τη συγκυρία, είναι κάτι που δεν πέρασε από το … κόκκινο μάγουλό τους.
Από το βράδυ του Σαββάτου, ο Αρετόπουλος μαθαίνει δια του Τύπου πως πάει για ψυγείο. Απλά επειδή δεν είχε μελετηθεί το παιχνίδι από τους μεγάλους της ΚΕΔ, έλεγαν πως θα τιμωρηθεί για ένα… οφσάιντ.
Η ουσία είναι πως στη 3η νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ακολουθεί τρίτος διαιτητής στο ψυγείο, τη στιγμή που στον επίσημο ΠΑΟΚ έχουν βάλει τον Τεβεκέλη να ασχολείται με τη συμπεριφορά των παικτών μέσα στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να μη δέχονται κίτρινες κάρτες.
Ο ΠΑΟΚ μετράει ήδη 16 κάρτες, ενώ οι τρεις διαιτητές που έπαιξαν σε παιχνίδι που κέρδισε μπήκαν ή μπαίνουν στο ψυγείο. Και στον ΠΑΟΚ αντί να βγει κάποιος να και πει πως είναι γελοίοι και πως θα πρέπει η ΚΕΔ να σοβαρευτεί για να μη γίνει της ιερόδουλης το κάγκελο, βγάζει προς τα έξω τον εκνευρισμό του Στέφενς για τις κάρτες και τη δουλειά που κάνει ο Τεβεκέλης.
Την ίδια στιγμή βέβαια, ο Σπάθας που στο Χαριλάου βγάζει τον Κονέ και κρατάει τον Τάτο στο παιχνίδι, δεν θα μπει στο ψυγείο. Ο Τάτος ο οποίος αποκτά ρόλο γραφικού με αυτά που κάνει στον Άρη μετά το πιάσιμο στον λαιμό που μεταφέρει τον πόνο στο κεφάλι. Ο Άρης έσφιξε από την 4η αγωνιστική και αυτή η μαγκιά του αλλάζω πέντε φορές προπονητή για να κάνω πέντε νίκες, καβαντζώνω καμιά ισοπαλία και στο τέλος πετυχαίνω κανά δυο – τρεις… αδιάφορους, μάλλον δεν θα πιάσει φέτος.
Στον Παναθηναϊκό παίρνουν Χ στον Πλατανιά κάνοντας γκολ τη μοναδική φάση που είχαν και βγαίνει ο Αναστασίου γεμάτος χαρά, γελάει και μιλάει για τον βαθμό που πήρε. Μάλλον η χρόνια παρουσία του στην Ολλανδία τον έχει επηρεάσει.
Η Καλλονή είναι μία ομάδα που δεν έχει σοβαρά κενά κυρίως μεσοεπιθετικά και μου αρέσει πολύ εκείνος ο πιτσιρικάς, ο Λεάντρο που ανήκει στον Ολυμπιακό. Εξαιρετικός παίκτης. Από εκεί και πέρα Λεοζίνιο, Μανούσος, έχουν πάντα ενέργειες που κάνουν τη διαφορά σε ένα παιχνίδι. Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, έπαιζε και ο μοναδικός σοβαρός νέος διαιτητής που είδα στη σεζόν. Λιακούδης ή Λιαχούδης λέγεται δεν το συγκράτησα και είχε παίξει και το Αστέρας Τρίπολης – Γιάννενα. Αφήνει το παιχνίδι, δεν κάνει καραγκιοζιλίκια, έχει προσωπικότητα.
Στον Πανιώνιο, οι παίκτες του θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει το βάθος για να μπαίνουν στους αγώνες με λάθος νοοτροπία, γιατί στο τέλος θα πληρώσουν το μάρμαρο. Καμία ομάδα σε αυτό το επίπεδο δεν κερδίζει χωρίς σοβαρότητα. Ο Μάντζιος στον Πανθρακικό με τα ψέματα κάτι έχει φτιάξει. Ο Εργοτέλης τσιμπάει βαθμούς και στον Παναιτωλικό θα πρέπει να ξεχάσουν πως έπεσαν την προηγούμενη φορά και να αφήσουν το ρόστερ τους να παίξει αυτό που μπορεί. Άλλωστε, κάτι που σκέφτεσαι συνεχώς, το βρίσκεις μπροστά σου.
Ο ΟΦΗ κάνει καλό παιχνίδι αλλά μέχρι να ξεπεράσει το άγχος του πρώτου γκολ έχει βρεθεί ήδη πίσω στο σκορ, όμως δεν τον φοβάμαι. Θα πάρει νίκες εντός, τη στιγμή που ο Αστέρας δεν μπορεί να παίξει αυτό που έπαιζε γιατί έχει αλλάξει 100% φιλοσοφία ως ομάδα. Και δεν έχει ακόμη συνοχή.
Ο Ολυμπιακός εντυπωσιάζει βέβαια, αφού οι αντίπαλοι δεν πηγαίνουν στο γήπεδο όταν παίζουν μαζί του. Ο Καραγεωργίου μας άφησε και αυτός. Τέσσερις αγωνιστικές και άλλαξαν προπονητή ο Άρης, η Βέροια, η Ξάνθη και δεν ξέρω αν ξέχασα κανέναν. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: