Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σπανούλης: «Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»

Μετά την αποτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο Βασίλης Σπανούλης προέτρεψε άπαντες να αναλάβουν τις ευθύνες του και έστρεψε το βλέμμα στο μέλλον.

Σπανούλης: «Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»
«Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», με αυτή την ατάκα ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από το Ευρωμπάσκετ. Ο έμπειρος γκαρντ, αμέσως μετά την ήττα από την Κροατία μίλησε για τα όσα έγιναν σε αυτά τα παιχνίδια, για τον τραυματισμό του αλλά και για την επόμενη μέρα. «Όσο με χρειάζεται η Εθνική θα είμαι εδώ», τόνισε.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Είχαμε τραυματισμούς που μας αποσυντόνισαν, δεν αποτελεί δικαιολογία. Δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Δεν προσπαθήσαμε όσο έπρεπε. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να κάνει τον κόσμο υπερήφανο όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Από την διοίκηση μέχρι τον πιο μικρότερο σε ηλικία παίκτη.
Θα συνεχίσει να υπάρχει η Εθνική. Αποτύχαμε στην αποστολή μας. Τα δύο παιχνίδια με Ιταλία και Φινλανδία μας αποσυντόνισαν και ειδικά οι τραυματισμοί. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός.

Το ταλέντο δεν φτάνει. Ίσως να χρειάζεται καλύτερη χημεία ή ένα φρεσκάρισμα. Δεν ξέρω τι χρειάζεται και δεν είναι δική μου δουλειά. Όπως έχουμε αναδειχθεί μέσα από επιτυχίες, τώρα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Απογοήτευση υπάρχει γιατί δεν κάναμε περήφανο τον κόσμο μας. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Υπάρχουν και άλλες ομάδες μεγάλες που δεν έχουν πάρει μετάλλιο, αλλά όπως και πέρσι έτσι και φέτος πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα για να γυρίσουμε δυνατοί στις επόμενες διοργανώσεις.

Εγώ είμαι πιστός στην Εθνική ομάδα, ίσως να μην έπαιζε άλλος παίκτης με τον τραυματισμό μου, αλλά δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Στον πρωταθλητισμό πρέπει να παίζεις όπως και αν είσαι. Πρέπει να ηρεμήσουμε, είμαστε περήφανοι που παίζουμε στην Εθνική και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Όσο με χρειάζεται η Εθνική, θα είμαι εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: