Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γιαννούλης: «Δεν ήξερε τι του γινόταν ο Τρινκιέρι»

Σκληρή κριτική στον Αντρέα Τρινκιέρι άσκησε ο Γιάννης Γιαννούλης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος σέντερ καυτηρίασε με έντονο τρόπο τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Γιαννούλης: «Δεν ήξερε τι του γινόταν ο Τρινκιέρι»
«Πυρ και μανία» με τον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας παρουσιάστηκε ο Γιάννης Γιαννούλης.

Συνομιλώντας με τον Βασίλη Σαμπράκο στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος σέντερ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αντρέα Τρινκιέρι.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι έμοιαζε «να μην ξέρει τι του γινόταν» και στάθηκε στις συχνές δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, τον κατηγόρησε ευθέως για την εικόνα «μιας Εθνικής που δεν μας αντιπροσωπεύει».


Αναλυτικά όσα είπε ο Γιαννούλης

Για την εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που περιμέναμε. Περιμέναμε μια Εθνική όπως την ξέραμε παλιότερα. Με πάθος, καλή φυσική κατάσταση και τα δικά μας χέρια να ορμάνε πρώτα στις χαμένες μπάλες. Αυτά δυστυχώς δεν τα είδαμε».

Για τους λόγους αυτής της εικόνας: «Όλα ξεκινούν από την προπόνηση. Δεν είναι ότι οι παίκτες ξέχασαν να “παίζουν ξύλο”. Αν η προπόνηση που έκαναν ήταν μόνο συστήματα ή υπολογισμοί πόσο θα παίζει ο καθένας, δεν έμπαιναν κι εκείνοι στη διαδικασία να παίξουν και λίγο βρώμικα. Οι Έλληνες παίκτες τις χρειάζονται αυτές τις οδηγίες. Αν ξέραμε μόνοι μας τι να κάνουμε σε όλες τις καταστάσεις, θα παίζαμε όλοι στο NBA.

Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα τουρνουά και στο τέταρτο παιχνίδι να λες “άδειασα”. Γι’ αυτό κάνουνε προετοιμασία. Είσαι επαγγελματίας, πληρώνεσαι, αυτά πρέπει να κάνεις. Είμαι λίγο σκληρός γιατί είμαι και λίγο νευριασμένος που χάσαμε τσάμπα. Είναι μια εικόνα που δεν μας αντιπροσωπεύει η σημερινή. Δεν γίνεται αυτοί οι παίκτες που έχουν κερδίσει 50-60 τίτλους να ξέχασαν το μπάσκετ.

Επίσης δεν γίνεται μερικοί παίκτες, όπως ο Φώτσης, να ξεφτιλίζονται παίρνοντας τόσο λίγο χρόνο συμμετοχής. Να είναι διαθέσιμοι και να μη χρησιμοποιούνται. Δεν μπορείς να έχεις τον Περπέρογλου, το καλύτερο τριάρι με πλάτη στη ρακέτα και να μην τον βάζεις. Κάποιος πρέπει να τα πει αυτά»
.

Για το αν επιλογή Τρινκιέρι απέτυχε: «Η ομοσπονδία πήγε σε αυτή την επιλογή χωρίς να ξέρει τι θα γίνει. Απέτυχε ξεκάθαρα και θα πρέπει πλέον να δει ξανά Έλληνες προπονητές, που η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ μαζί τους -ακόμα κι αν δεν πήρε μετάλλια. Δεν ήταν έτοιμος ο συγκεκριμένος προπονητής. Μίλαγε για τον Κολοκοτρώνη, έκανε δηλώσεις παντού και δεν ήξερε τι του γινόταν.

Όταν ένας παίκτης σου βάζει πάνω από 20 πόντους -όπως έγινε με τη Φινλανδία- βάζεις τον 12ο δικό σου παίκτη και του λες ξεκάθαρα: “Πήγαινε, ρίξε του μια στα χέρια”. Τόσο απλά. Αλλιώς οι 20 θα γίνουν 30. Όπως την πατήσαμε σήμερα και με τον Μπογκντάνοβιτς. Ένας παίκτης παίρνει όλες τις προσπάθειες. Αν δεν μπορούμε να το δούμε κι αυτό, φτάνουμε εδώ που φτάσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: