Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Θα βασανιστεί κι άλλο ο κόσμος του…!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί ο φετινός Παναθηναϊκός είναι αναπόφευκτο να δοκιμάσει ακόμα περισσότερο τις αντοχές των φίλων του.


Θα βασανιστεί κι άλλο ο κόσμος του…
Τελειώνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά. Ένα παιχνίδι μάλλον κακό. Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν ξέρεις με ποια από τις δυο ομάδες να είσαι επικριτικός. Διότι ο Πλατανιάς είναι πιο στρωμένο και πιο δουλεμένο σύνολο. Δεν έχει τρομακτικές αλλαγές στο ρόστερ του. Γενικώς ο Ουζουνίδης ήξερε τι ζητούσε από την ομάδα του. Και την ίδια ώρα ο Αναστασίου αναγκάζεται ακόμα να τη μαθαίνει!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναμφίβολα δουλεύει πολύ. Κάποιοι από τους παίκτες του όμως ήρθαν αργά. Κάποιοι άλλοι -όπως ο Πράνιτς που ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα- ήρθαν κατόπιν δικών του προσπαθειών. Ό,τι και να κάνει όμως ο Αναστασίου, το ρόστερ των «πράσινων» παραμένει περιορισμένων ικανοτήτων.

Με μια άμυνα εντελώς άπειρη. Έναν Καπίνο αγνώριστο, που έχει τεράστια ευθύνη στο γκολ και γενικώς δεν θυμίζει σε τίποτα τον τερματοφύλακα που έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής. Με τους Τριανταφυλλόπουλο-Μαρινάκη (παρά το μέλλον που μοιάζουν να έχουν) σε κακή κατάσταση. Τον Ρισβάνη ένα βήμα πριν τη λιποθυμία λόγω άγχους. Και τον Μπεργκ φανερά «σκουριασμένο» και μακριά απ’ τον επιθετικό που ανάγκασε το Αμβούργο να ξηλωθεί για να τον αποκτήσει.

Με αυτό το υλικό, θα είναι τρομερή υπέρβαση για τον Παναθηναϊκό να μπει στα πλέι-οφ. Γιατί -κακά τα ψέματα- μοιάζει κατώτερος πολλών ομάδων. Ακόμα και της Καλλονής -που έκανε σήμερα το αποτέλεσμα της αγωνιστικής. Οι «πράσινοι» λοιπόν θα τον βασανίσουν αρκετά ακόμα τον κόσμο τους. Και η κατάληξη θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιμετωπιστούν. Όποιος έχει απαιτήσεις να βλέπει μια ομάδα αντάξια της φανέλας του Παναθηναϊκού, θα απογοητευτεί. Όποιος την κρίνει ως μια ομάδα που τώρα χτίζεται, ίσως δει φως στο τούνελ.

Ένα φως που θα έρθει μόνο αν καταφέρει να βρει ακόμα περισσότερους παίκτες τύπου Πράνιτς. Με την προσπάθεια να τα καταφέρει όμως να μην είναι εύκολη. Γιατί από τη μία δεν μπορεί να διαθέσει λεφτά που θα λείψουν από το ταμείο. Από την άλλη όμως, δεν μπορεί και να προσελκύσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές χωρίς να μπορεί να τους προσφέρει τουλάχιστον την προοπτική της Ευρώπης. Είναι σαν να κυνηγάει την ουρά του…

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πάντως, είναι τουλάχιστον αμφίβολο αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Και σίγουρα θα μπορούσαν να τον έχουν βοηθήσει σ’ αυτό παίκτες που δεν υπολογίζονται, όπως οι Τοτσέ και Σο. Το πρόβλημα όμως είναι γενικότερα τα περιθώρια κινήσεων που (δεν) έχουν οι Αναστασίου, Νταμπίζας και Σαραβάκος.

Διότι και οι καλύτεροι σεφ του κόσμου, αν τους δώσεις μόνο αυγά, το πολύ να σου φτιάξουν μια εξαιρετική ομελέτα. Και αυτή που θα σερβίρει φέτος ο Παναθηναϊκός στον κόσμο του αναπόφευκτα θα θέλει πολλή καλή θέληση και υπομονή για να την καταπιεί…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: