Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον ΟΣΦΠ»

Αν και ακόμα είναι νωρίς, ο Στέλιος Μαλεζάς τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει τα... εφόδια για να «χτυπήσει» στα ίσα τον Ολυμπιακό. Τι είπε για την πρώην ομάδα του, τον τραυματισμό του και τον Στέφενς.

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον ΟΣΦΠ»
Ο Στέλιος Μαλεζάς επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους τις προσεχείς ημέρες, καθώς όπως δήλωσε, βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.

Ερωτηθείς για την «μάχη» του ελληνικού πρωταθλήματος, υπογράμμισε πως η πρώην του ομάδα, ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο και δείχνει έτοιμος –αν και νωρίς ακόμα- να χτυπήσει στα ίσα τον Ολυμπιακό.

Συν τοις άλλοις, τόνισε πως στην Ελλάδα -και σε δύο, τρεις χώρες ακόμα- δεν υπάρχει η πρέπουσα υπομονή για να φανεί το έργο ενός προπονητή και πιο συγκεκριμένα του Χουμπ Στέφενς στον «Δικέφαλο του βορρά».

Αναλυτικά, όσα είπε στον «Arena fm»:

Για τον τραυματισμό του και σε τι στάδιο βρίσκεται:
«Τα πράγματα όπως τα βλέπω είναι στο τελικό στάδιο. Κάνω προπονήσεις εδώ και δύο εβδομάδες και θα δούμε αν θα είμαι στην διάθεση του προπονητή στο επόμενο παιχνίδι».

Βλέπει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ;
«Τα βλέπω. Τα έχω παρακολουθήσει όλα».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα:
«Νομίζω ότι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν αρκετά καλός και στο τελευταίο παιχνίδι ήταν αρκετά άτυχος. Του δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία να περάσει στους ομίλους αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Τώρα έχει τα ματς του Γιουρόπα και θα πρέπει να είναι εξίσου καλός έτσι ώστε να περάσει στην επόμενη φάση. Θεωρώ ότι αν έχει την απόδοση των προηγουμένων παιχνιδιών θα περάσει άνετα».

Πως ένιωσε που είδε τον ΠΑΟΚ στην Γερμανία:
«Ηταν κάτι διαφορετικό. Πρώτη φορά έβλεπα την ομάδα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ήταν ένα συναίσθημα που δεν το ζεις αν δεν είσαι στον αγωνιστικό χώρο. Δυστυχώς δεν ήρθε η πρόκριση. Ελπίζω του χρόνου να περάσει».

Για το ρόστερ της ομάδας και τους πολλούς Έλληνες:
«Είμαι αρκετά χαρούμενος γιατί υπάρχουν αρκετοί διεθνείς Έλληνες και αν μη τι άλλο τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι με την Εθνική έχουν καταφέρει αρκετά πράγματα. Γιατί όχι να μην τα καταφέρουν και με τον ΠΑΟΚ».

Εχει ανέβει επίπεδο ο ΠΑΟΚ;
«Φάνηκε αυτό που βλέπουμε όλοι. Υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, με εξαίρεση τον Παναιτωλικό γιατί όλοι είχαν το μυαλό στην Σάλκε. Δυστυχώς δεν βγήκαν από αυτό το 'τρυπάκι'. Ηταν μία τεράστια ευκαιρία αλλά ένα άτυχο αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι. Η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές με πολλές εμπειρίες και από ευρωπαϊκά παιχνίδια και από Εθνικές και δεν βλέπω για ποιον λόγο να μην διεκδικεί την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε την ομάδα με άγχος και πίεση και αυτό θα ήταν το καλύτερο για όλο το επιτελείο».

Μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό;
«Αυτό θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια. Μέχρι στιγμής δείχνει ότι μπορεί να το κάνει αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα. Δε σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το πρωτάθλημα θα έρθει η καταστροφή. Κάτι καλό χτίζεται και πρέπει να στηριχτεί. Γι αυτό λέω ότι χρειάζεται στήριξη και όχι άγχος γιατί κάποια στιγμή μπορεί να χαθεί αυτό το ωραίο που υπάρχει τώρα. Το κλίμα που πάει να δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη είναι ότι υπάρχει ο ΠΑΟΚ και μόνο και ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα» για να συνεχίσει:

«Αμα ο κόσμος βοηθήσει την ομάδα όπως πρέπει κάτι καλό θα γίνει φέτος. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει υπομονή και δε δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα προπονητή και σε έναν ποδοσφαιριστή να δείξει αυτό που μπορεί. Με το πρώτο καλό ή κακό παιχνίδι είτε τον αποθεώνουμε είτε τον βγάζουμε άχρηστο . Πρέπει να έχουμε υπομονή όπως έχουμε και σε όλο το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής μας».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:
«Αυτό είναι ένα θετικό κομμάτι γιατί θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αγορά παικτών αλλά και να βγάζουμε παίκτες από τις ακαδημίες. Οπως ο Σταφυλίδης που έφερε ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της ομάδας. Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι αυτά που πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από όλους. Αυτά τα παιδιά είναι από τα σπλάχνα και γιατί όχι να καθίσουν όσο περισσότερα χρόνια γίνεται και να βοηθήσουν».

Μιλάει με παίκτες του ΠΑΟΚ;
«Μιλάμε μία δύο φορές τον μήνα ίσως και παραπάνω και για την ομάδα και γενικότερα. Κυρίως μιλάω με παίκτες όπως ο Σαλπιγγίδης, Κλάους, Κατσουράνης, Γλύκος, γιατί βρισκόμαστε και στην Εθνική και μιλάμε συχνά».

Για τους πολλούς Έλληνες διεθνείς του ΠΑΟΚ:
«Αν παρατηρήσουμε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες προσπαθούν να έχουν διεθνείς της χώρας στην οποία βρίσκονται. Μην ξεχνάμε ένα τρανταχτό παράδειγμα που μπορεί να ξεφεύγω λίγο παραπάνω αλλά η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς διεθνείς. Βρίσκονται συνέχεια μαζί και γνωρίζονται μεταξύ τους. Αυτό είναι το καλύτερο για την ομάδα».

Για τον Στέφενς:
«Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή άντε και σε άλλες δύο χώρες σε όλο τον κόσμο. Ενας προπονητής να φεύγει και να θεωρείτε κακός στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Για κάτι που στην υπόλοιπη Ευρώπη θεωρείται φυσιολογικό εδώ στην Ελλάδα λέμε ότι θα πρέπει να το προστατέψουμε. Θα πρέπει να αλλάξουμε μυαλά. Ενας προπονητής δεν μπορεί να δείξει την δουλειά του σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί έχει 22 διαφορετικούς χαρακτήρες. Μπορεί και παραπάνω. Πρέπει να τους μάθει αλλά και οι ποδοσφαιριστές να μάθουν τον προπονητή».

Είχε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ; Και δεύτερον αν έχει την διάθεση να γυρίσει κάποια μέρα:
«Οχι δεν έγινε καμία κρούση. Ούτε υπήρχε κάποιο τηλεφώνημα. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος θα ήταν άδικο να πω κάτι για τον ΠΑΟΚ γιατί τώρα βρίσκομαι σε μία ομάδα. Να είσαι σε μία ομάδα και να πεις κάτι για κάποια άλλη δεν την τιμάει. Το μέλλον δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει. Εχω περάσει πολύ καλές στιγμές με τον ΠΑΟΚ. Η Θεσσαλονίκη μαζί με την Κατερίνη είναι οι δύο πόλεις μου. Οποιοσδήποτε όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει περάσει καλά σε μια ομάδα δεν θα έλεγε όχι να επιστρέψει αλλά τώρα είμαι καλά στο Ντίσελντορ. Μου συμπεριφέρονται πολύ καλά και το ίδιο θα πρέπει να κάνω και εγώ».

Τέλος για τους προσωπικούς του στόχους:
«Θέλω να μπω με την ομάδα καταρχήν μετά τον τραυματισμό μου και να ανέβουμε στην Μπουντεσλίγκα», κατέληξε ο Κατερινιώτης κεντρικός αμυντικός της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: