Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η πεντάμορφη έγινε τέρας... Και το αντίστροφο!

Ο δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και τελικά η Εθνική κατάφερε και βρήκε τη λάσπη. Το πάλεψε για να βγει και πάλι στη σωστή πορεία, όμως τελικά πλήρωσε το λάθος της.

Η πεντάμορφη έγινε τέρας... Και το αντίστροφο
Ο δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και τελικά η Εθνική κατάφερε και βρήκε τη λάσπη. Το πάλεψε για να βγει και πάλι στη σωστή πορεία, όμως τελικά πλήρωσε το λάθος της.
Δεν είναι καθόλου άδικο αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ. Επί της ουσίας θα πάρει αυτό που της αξίζει. Κι αν γίνει κανένα θαύμα τη Δευτέρα, θα ευχαριστήσουμε τους Ιταλούς, αλλά δεν θα είναι δική μας η επιτυχία. Θα είναι αποτυχία της Ισπανίας. Οχι ότι θα αρνηθούμε το δώρο βέβαια. Για να ξεκαθαρίσουμε και κάτι άλλο, χρειάζεται τριπλός συνδυασμός αποτελεσμάτων για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Να νικήσουμε την Κροατία, να χάσει η Ισπανία και να χάσει και η Φινλανδία.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το πιο δύσκολο να είναι να νικήσουμε εμείς... Χρειάζονται ψυχικά αποθέματα, απέναντι σε μια ομάδα που πετάει. Η ίδια ομάδα στο Στρασβούργο, σε εκείνο το τουρνουά που πήρε μέρος και η Ελλάδα, έμοιαζε να είναι υπό διάλυση. Και η δική μας Εθνική χρίστηκε φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Μόνο που η Κροατία βρήκε την άκρη της και συνεχίζει και η Ελλάδα έγινε χειρότερη στην πορεία και ετοιμάζει τις βαλίτσες της. Η πεντάμορφη έγινε... τέρας και το τέρας έγινε πεντάμορφη.

Ο απολογισμός δεν θα γίνει τώρα, αλλά όταν τελειώσουν όλα. Εννοείται πως και την Εθνική θα συνεχίσουμε να την αγαπάμε και κανέναν δεν πρόκειται να καταδικάσουμε. Ούτε παίκτες, ούτε προπονητή. Και η αποτυχία μέσα στον αθλητισμό είναι, πρέπει κάποια στιγμή να το αποδεχθούμε. Μήπως όλοι εμείς θέλαμε την επιτυχία περισσότερο απ' όσους κατέθεσαν τον ιδρώτα τους για δύο μήνες; Οχι, βέβαια.

Οπως πρέπει να καταλάβουμε ότι μια ομάδα δεν γίνεται καλή όταν έχει ποιοτικό ρόστερ, αλλά όταν έχει τους 12 κατάλληλους για να δημιοyργήσουν σωστό σύνολο. Αν έγινε ένα λάθος είναι στην τελική 12αδα, που εν τέλει μπέρδεψε τους παίκτες και ήταν αδύνατο να κάνει δύο σημαντικά πράγματα: να αποκτήσει χημεία και να παίξει άμυνα.

Αν δείτε τις ομάδες που συνεχίζουν, θα βρείτε αρκετές με χειρότερο ρόστερ, αλλά πολλές με καλύτερη χημεία... Οι ρολίστες δεν κάνουν τη διαφορά από μόνοι τους, μπορούν όμως να αλλάξουν τα δεδομένα όλοι μαζί.

Η Εθνική, λοιπόν, δεν έπαιξε άμυνα, είχε μόνο ξεσπάσματα και δύο σπουδαίες εμφανίσεις... Δεν είχε όμως σταθερότητα, γι αυτό και έχασε τρία ματς. Δυστυχώς το κάρο κανείς δεν μπόρεσε να το βγάλει από την λάσπη... Τα υπόλοιπα, το απόγευμα της Δευτέρας.
Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: