Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν γλίτωσε την επέμβαση ο «Μούσλι»

Δεν γλίτωσε την επέμβαση ο «Μούσλι»

Στο Μόναχο θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, μαζί με τον γιατρό, Γιάννη Ράλλη, καθώς την Παρασκευή θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς. Το πρόβλημα του Βόσνιου δεν μπορούσε να ξεπεραστεί με διαφορετικό τρόπο και όπως ο ίδιος ουσιαστικά είχε προαναγγείλει με τα λεγόμενα του θα έμπαινε σε αυτή την διαδικασία. Ο Μουσλίμοβιτς θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα τουλάχιστον μήνα.

Η λίστα του Άρη για το Europa League


Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την λίστα των ποδοσφαιριστών που απέστειλε σήμερα στην UEFA για τους αγώνες των ομίλων του Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.Η μεγάλη έκπληξη που αφορά τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται εκτός λίστας ακούει στο όνομα… Μεντί Ναφτί! Ο Τυνήσιος έμεινε εκτός όπως και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Ξέσπασε η Εθνική ομάδα


ετά από μία... προπόνηση, 97-60, επί της Ακτής Ελεφαντοστού, η Εθνική διεκδικεί την Πέμπτη (18:30) τη 2η θέση του τρίτου ομίλου, απέναντι στη Ρωσία, στον τελευταίο αγώνα της στην πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ. Αντίθετα με τους Ρώσους που ίδρωσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Κίνας, οι διεθνείς μας θα είναι ξεκούραστοι, αφού η αφρικανική ομάδα αποδείχτηκε ιδανικός... σάκος του μποξ για να βγάλουν τα απωθημένα τους, την επομένη της ήττας από την "οικοδέσποινα" Τουρκία.

Ήταν μια καλή ευκαιρία να ανέβει η αυτοπεποίθηση των παικτών του Καζλάουσκας, να αφομοιωθούν και πάλι μέσα σε αγωνιστικούς ρυθμούς οι Φώτσης και Σχορτσανίτης και να είναι όλοι έτοιμοι για τον χιαστί νοκ άουτ αγώνα της φάσης των "16".

Αυτός θα είναι ο 3ος του τετάρτου ομίλου της Καισάρειας με νίκη επί της Ρωσίας ή ο 2ος του τετάρτου ομίλου στην... περίπτωση που ηττηθούμε. Δεδομένο είναι πως η 2η θέση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στις ΗΠΑ στον χιαστί της φάσης των "8" ακόμη κι αν ξεπεραστεί το εμπόδιο (πιο πιθανή η Ισπανία ως 3η του Δ΄ ομίλου) στους "16". Δεδομένο είναι επίσης πως οι Έλληνες διεθνείς θα παλέψουν για τη νίκη απέναντι στη Ρωσία, ακόμη κι αν η 3η θέση θα τους έφερνε πιο βατούς αντίπαλους στο δρόμο τους, στην Κωνσταντινούπολη.

Όσο για τους σκόρερ του αγώνα με τον αδύναμο κρίκο του Γ' ομίλου που κατέλαβε οριστικά την 6η και τελευταία θέση (έχει ήδη 4/4 ήττες), πέντε Έλληνες διεθνείς σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων (Καλάθης, Πρίντεζης, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης και Σπανούλης). Ο Μπρισέ Ασί με 11 πόντους πρώτος σκόρερ των Αφρικανών.

Αιφνιδιάστηκαν οι Έλληνες διεθνείς βλέποντας τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 7-0 υπέρ της Ακτής Ελεφαντοστού, μετά από τρίποντο του Έντι Γκάι και τζαμπ σουτ των Ντιαμπατέ και Κονατέ. Ή καλύτερα... εκνευρίστηκαν, με πιο θυμωμένο απ΄ όλους τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε τους πρώτους 6 πόντους της Εθνικής, 7-6, και παρά τα 4 κοψίματα των αθλητικών Αφρικανών στην... ελληνική αξιοπρέπεια, η συνέχεια ανήκε στη δευτεραθλήτρια κόσμου.

Έξω από τα 6.25 ανέλαβαν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, Σπανούλης και Μπουρούσης, 10-12 (6.40'') και με ένα ακόμη τρίποντο του αρχηγού, Αντώνη Φώτση, 12-16. Από τότε, οι Έλληνες διεθνείς δεν ξανακοίταξαν πίσω. Ο "Kill-Bill" μετρούσε 7 πόντους ήδη από την πρώτη περίοδο που έληξε 14-20. Απόλυτη συντριβή της Ακτής Ελεφαντοστού αποδείχτηκε το δεύτερο δεκάλεπτο.

Όπλο των παικτών τους Καζλάουσκας η άμυνα! Μόλις 5 πόντους πέτυχαν οι Αφρικανοί μέχρι το ημίχρονο, 27 πόντους η Ελλάδα. Τα 11 περισσότερα ριμπάουντ, τα διπλάσια εύστοχα δίποντα και οι τριπλάσιες εύστοχες βολές έκαναν τους παίκτες του Ντεσαρζάν που είχαν διπλάσια λάθη να μοιάζουν χαμένοι. Ο Τσαρτσαρής πέρναγε για πλάκα τους αντιπάλους στη ρακέτα και με δικό του σερί, η Ελλάδα προηγήθηκε 14-28.

Σημαντική και η προσφορά του στα ριμπάουντ με 5 στο ημίχρονο, όσα μάζεψε και ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο Καζλάουσκας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, εκτός του Καϊμακόγλου, ενώ ο Σχορτσανίτης σημείωσε 6 πόντους σε 7 λεπτά, αλλά μία ακόμη φορά αποδείχτηκε επιρρεπής στα φάουλ. Με τρία ακόμη τρίποντα από Διαμαντίδη, Μπουρούση και Σπανούλη, η Εθνική προσπέρασε με +30, 17-44 (με σερί 16-0 το 16-44 νωρίτερα) και το ημίχρονο "έκλεισε", 19-47. Μόνος διασωθείς της Ακτής Ελεφαντοστού ο Μαμαντού Λαμιζανά με 8 πόντους.

Ο μονόλογος των Ελλήνων συνεχίστηκε... Πρίντεζης, Σχορτσιανίτης και Καλάθης έδιναν το δικό τους σόου για να αγγίξει η διαφορά το +44... 31-75 και 35-79. Ήδη 5 παίκτες της Ελλάδας (Σπανούλης, Καλάθης, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης... παρά έναν πόντο ο Μπουρούσης θα ήταν ο έκτος) είχαν σημειώσει διψήφιο νούμερο πόντων από την 3η περίοδο.

Ταχύτητα, καλές συνεργασίες με 20 ασίστ μέχρι το 38-81 (σκορ 3ου δεκαλέπτου) και στον αντίποδα οι παίκτες της ουραγού του Γ' ομίλου με 7/25 δίποντα, εγκλωβισμένοι στη "γαλανόλευκη" άμυνα. Τυπική διαδικασία η 4η περίοδος, με τη διαφορά να φτάνει το +45, 38-83.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 19-47, 38-81, 60-97
Διαιτητές: Εστεβές (Αργεντινή), Εγκο (Λίβανος), Γκοντέ (Κένυα)

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Ραντοάλντ Ντεσαρζάν): Αμπουό 4 (1), Ντιαμπατέ 4, Αμαγκού, Κονατέ 2, Λαμιζανά 9 (1), Εν'Ντιαγέ 6, Ασί 11, Καλέ 8, Ταπέ 2, Έντι 9 (3), Κονέ 5
ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Βουγιούκας 4, Μπουρούσης 9 (2), Ζήσης 4, Σπανούλης 10 (2), Καλάθης 15, Φώτσης 6 (2), Πρίντεζης 12 (1), Περπέρογλου 1, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 5 (1), Καϊμακόγλου 8(2), Σχορτσιανίτης 10

Περιμένει Κίνγκστον ο Ηρακλής


Ο Ηρακλής συνεχίζει να κινείται μεταγραφικά προκειμένου να κλείσει ίσως και την τελευταία εκκρεμότητα που έχει στην θέση του τερματοφύλακα. Οι «κυανόλευκοι» κατέθεσαν πρόταση στον διεθνή Γκανέζο Ρίτσαρντ Κίνγκστον και περιμένουν την απάντησή του.

Την απάντηση του 32χρονου τερματοφύλακα Ρίτσαρντ Κίνγκσον περιμένουν στον Ηρακλή προκειμένου να συμπληρωθεί η τριπλέτα με τους Ελευθερόπουλο και Μπαντή. Ο Γκανέζος Τερματοφύλακας εντυπωσίασε στο [πρόσφατο Μουντιάλ με τις ικανότητες του και στον Ηρακλή θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία καθώς είναι χωρίς ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες προετοιμάζεται με την εθνική της πατρίδας του, ενόψει της έναρξης των προκριματικών του Κόπα Άφρικα 2012. Την Κυριακή η Γκάνα αντιμετωπίζει την Ζουαζηλάνδη και ο Κίνγκσον, που κατέχει τουρκικό διαβατήριο, θα είναι και πάλι βασικός.

«Κλείδωσε» η συνέντευξη Ζαγοράκη


Μέχρι την Τρίτη(7/9) θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ για να ακούσουν τον πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρο Ζαγοράκη να «απολογείται» για τα θετικά και τα αρνητικά, για όλα αυτά που έγιναν και δεν έγιναν από τον Μάιο μέχρι και σήμερα. Την Τρίτη στο γήπεδο της Τούμπας στην αίθουσα συνεντεύξεων ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να τοποθετηθεί σε όλα αυτά που κράτησαν χαρούμενους, ξάγρυπνους, αντίθετους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τα θέματα πολλά και διαφορετικά. Αν αρχίσουμε να τα απαριθμούμε δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο. Σάντος, Βρύζας, Μπερέτα, Δερμιτζάκης, μεταγραφές… Για το μόνο που είμαστε σίγουρη είναι πως αυτή που έρχεται θα σπάσει κα΄θε ρεκορ σε διάρκεια.Στο σημερινό(1/9) διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ συζητήθηκαν αρκετά οικονομικά θέματα, κυρίως πληρωμές της ΠΑΕ, ενώ έγινε κουβέντα και για τα μίνι διαρκείας των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που αποφασίσθηκε είναι
πως οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της κανονικής περιόδου θα έχουν προτεραιότητα, ενώ υπάρχει και μία σκέψη να πληρώσουν φθηνότερα σε σχέση με τους μη κατόχους τα εισιτήρια διαρκείας.

Μενδρινός: Θα κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια


Αισιόδοξος αλλά και αποφασισμένος ενόψει της συνέχειας εμφανίστηκε ο Κώστας Μενδρινός με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό Σταθμό «Aris Fm».Ο Έλληνας μέσος τόνισε πως ο Άρης έχει την πολυτέλεια αντικατάστασης των βασικών του από τους αναπληρωματικούς της ομάδας και υπογράμμισε πως οι «κίτρινοι» θα κερδίσουν ότι τους αναλογεί και θα κοιτάξουν όλους τους αντιπάλους στα μάτια.

Αναλυτικά:

Αρχικά ο Κώστας Μενδρινός μίλησε για την ευκαιρία που είχαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να ξεκουραστούν: «Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για εμάς λόγω των ταξιδιών αλλά και των σημαντικών παιχνιδιών που δώσαμε. Κατορθώσαμε όμως και πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε κι έτσι το διήμερο ρεπό που είχαμε ήταν απολαυστικό. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές θα δουλέψουμε όπως δουλεύουμε από την πρώτη μέρα αρχής γεννωμένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Μας ενδιαφέρει ο αγώνας που ακολουθεί και αργότερα θα κοιτάξουμε τις άλλες μας υποχρεώσεις».

Για το αποτέλεσμα της 1ης αγωνιστικής στο «Ανθή Καραγιάννη» τόνισε: «Νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ έχει την πολυτέλεια να αντικαταστήσει οποιανδήποτε παίκτη από τους θεωρητικά αναπληρωματικούς. Δεν νιώσαμε να απειλούμαστε από την ομάδα της Καβάλας. Αντιθέτως εμείς πιέσαμε , δημιουργήσαμε ευκαιρίες και έχοντας τον κόσμο στο πλευρό μας πήραμε τη νίκη. Ήταν σα να παίζαμε εντός έδρας».

Αναφορικά με τους οπαδούς του ΑΡΗ υπογράμμισε: «Είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή να νιώθει τον κόσμο στο πλευρό του. Αυτό του παρέχει ένα κίνητρο παραπάνω. Οφείλουμε κι εμείς να ανταποδώσουμε αυτή την χαρά».

Ερωτηθείς για την ενσωμάτωσή του στον ΑΡΗ και το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που ο ίδιος επιδεικνύει δήλωσε: «Μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει εσένα να προσαρμοστείς. Οφείλεις λοιπόν να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή. Αν το βάλεις στο μυαλό σου είναι εύκολο. Αρκεί να υπάρχει θέληση και πάθος».

Για τον προπονητή της ομάδος Έκτορ Ραούλ Κούπερ είπε: «Κάθε προπόνηση μαζί του είναι ένα μεγάλο μάθημα. Είναι τεράστιος προπονητής με όρεξη, πάθος και διάθεση».

Τέλος για τα παιχνίδια του Europa League ο Κώστας Μενδρινός επεσήμανε: «Ό,τι μας αναλογεί θα το κερδίσουμε. Θα κοιτάξουμε κάθε μας αντίπαλο στα μάτια. Άλλωστε όταν θες κάτι πολύ το καταφέρνεις. Έτσι όπως αρχίσαμε θα τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας».

Κόντης: «Να μην αναβληθεί το Άρης-ΠΑΟ»


Κατά της αναβολής του παιχνιδιού Άρης-Παναθηναϊκός τάχθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής των «κιτρίνων», Γιάννης Κόντης. Οι Θεσσαλονικείς ζητούν το ματς να γίνει 10 ή 11 Σεπτεμβρίου, παρά την αντίθετη εισήγηση της Αστυνομίας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Κόντης μιλώντας στον «Άρης fm»:

«Υπάρχει μια επιστολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στη Σούπερ Λίγκα, με την οποία αναφέρεται ότι η αστυνομία δεν συναινεί στο να πραγματοποιηθεί ο αγώνας του ΑΡΗ με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή 10/9 ή το Σάββατο 11/9, ζητώντας την αναβολή του λόγω της Διεθνούς Έκθεσης.

Όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Λίγκας, όταν η αστυνομία δηλώσει τέτοια αδυναμία, ο αγώνας μετατίθεται για την επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η 22α Σεπτεμβρίου.

Εμείς εμμένουμε στη θέση μας να διεξαχθεί κανονικά το παιχνίδι, στις 10 ή 11 Σεπτεμβρίου. Η αστυνομία πληρώνεται το 10% από τα εμπορικά μας συμβόλαια για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στα γήπεδα. Δεν είναι αγγαρεία αυτό που κάνει. Εισπράττει ποσό της τάξης των 400.000 ευρώ ετησίως.

Θεωρούμε λοιπόν ότι όταν απαιτηθεί, θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη δύναμη, όταν μάλιστα στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα φιλοξενηθούν οπαδοί του Παναθηναϊκού, καθώς δεν έχουν ζητηθεί επίσημα εισιτήρια από τον ΑΡΗ.

Αν αγωνιζόμασταν με κάποια άλλη ομάδα, για παράδειγμα την τελευταία της βαθμολογίας, αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε το ίδιο ζήτημα από την Αστυνομική Διεύθυνση για αδυναμία κάλυψης του αγώνα.

Το όλο θέμα που δημιουργείται, έχει να κάνει με την ασφαλή μεταφορά της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο, κάτι το οποίο σαφώς και δεν αποτελεί πρόβλημα.
Οφείλουν όλοι οι φορείς να βοηθούν τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, όταν μάλιστα ο ΑΡΗΣ μέχρι στιγμής δεν είχε καμία ήττα και έδωσε στην Ελλάδα βαθμούς.

Αντ’ αυτού, θέλουν η ομάδα μας να πραγματοποιήσει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα, συμμετέχοντας σε 4 αγώνες σε διάστημα 10 ημερών. Θεωρώ ότι η αστυνομία πρέπει να υπαναχωρήσει στο όλο θέμα.

Δεν μπορούμε να αναβάλουμε τα πάντα και ο ΑΡΗΣ μονίμως να είναι το θύμα από όλα αυτά, όπως πέρυσι στα playoffs, όπου αλλάξαμε το πρόγραμμά μας, χάνοντας εκτός από χρήματα και τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο.

Προσωπική μου άποψη είναι πως έτσι αλλοιώνεται η ροή του Πρωταθλήματος. Η αστυνομία πρέπει να καταλάβει ότι ο ΑΡΗΣ τα τελευταία χρόνια διδάσκει αγωνιστική και οπαδική συμπεριφορά. Πήγαμε στην Καβάλα 6.000 άνθρωποι και δεν συνέβη το παραμικρό.

Σαν ΠΑΕ έχουμε ενημερώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι το παιχνίδι πρέπει να γίνει Παρασκευή ή Σάββατο. Δεν φοβάμαι να πω ότι όταν ο ΑΡΗΣ έπεσε στη Β’ Εθνική, δεν ασχολήθηκε μαζί του κανένας από την επίσημη Πολιτεία.

Σε περιπτώσεις ομάδων που αντιμετώπισαν πρόβλημα, ασχολήθηκαν πολλοί πολιτικοί. Δεν θέλουμε να αλλοιωθεί το Πρωτάθλημα, ούτε να αλλάξει η σειρά των αγώνων. Θέλουμε τη συναίνεση της αστυνομίας για να γίνει το παιχνίδι και να τελειώσει αυτή η “κωμωδία”. Δεν βλέπω κανέναν λόγο ο αγώνας να αναβληθεί
».

Εκτος ο Σαβίνι, μέσα ο Ελ Ζαρ

Εκτος ο Σαβίνι, μέσα ο Ελ Ζαρ

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα την λίστα με τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Αίσθηση προκαλεί η απουσία του Μίρκο Σαβίνι από την σχετική λίστα, ενώ κανονικά βρίσκεται σε αυτή το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ελ Ζαρ. Αναλυτικά, οι παίκτες που συμπεριέλαβε στη λίστα της ΟΥΕΦΑ ο Παύλος Δερμιτζάκης: Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Κουτζαβασίλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Χαλκιάς, Λίνο, Μπουσαΐντι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλόμενο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κρέσιτς, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ελ Ζαρ, Ζουέλα.

Ξενερωμένος ο Μπενίτεθ


Δεν άρεσε στον Ράφα Μπενίτεθ το γεγονός ότι η Ιντερ δεν προχώρησε στην απόκτηση παικτών κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Ο Ισπανός με έχασε ήδη τον έναν από τους δύο τίτλους που διεκδίκησε με την ήττα (0-2) από την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του ευρωπαϊκού super cup, ενώ στην πρεμιέρα της Serie A γκέλαρε στο «Ρενάτο Νταλ Αρα» μένοντας στο 0-0 με την Μπολόνια.

Αν και οι Νερατζούρι κινήθηκαν για τους Χαβιέ Μασεράνο και Ντιρκ Κάουτ της Λίβερπουλ, δεν κατάφεραν να κάνουν δικό τους κανέναν από τους δύο. Ο Ισπανός προπονητής είναι σίγουρα «όχι ικανοποιημένος» με την εξέλιξη αυτή όπως αναφέρεται σε ρεπορτά της Corriere dello Sport.

Ο Μοράτι ξόδεψε λιγότερα λεφτά και από το 2004 όταν είχε φέρει στο «Μεάτσα» μόνο τους Νίκολας Μπουρντίσο και Ζε Μαρία. Σημειώνεται ότι το κλαμπ του Μιλάνου πούλησε τον Μάριο Μπαλοτέλι στην Μάντσεστερ Σίτι αντί 30 εκατ. ευρώ. Σημαντικότερη μεταγραφή ήταν ο Τζόναθαν Μπιαμπιανί από την Πάρμα, ο οποίος κόστισε 4,5 εκατ. ευρώ.

Tροχαίο με την Bentley ο Σισέ!


«Θύμα» τροχαίου έπεσε ο Τζιμπρίλ Σισέ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα leoforos.gr, καθώς τράκαρε στο Κορωπί στον δρόμο προς την Παιανία. Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι γνωστός για την λατρεία του προς τα αυτοκίνητα, αλλά και τον… στόλο που διαθέτει. Ένα όμως από αυτά τα… στολίδια του τραυματίστηκε.

Συγκεκριμένα η εντυπωσιακή μαύρη Bentley υπέστη σοβαρές ζημιές όταν ένα αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα μπήκε στο δρόμο του, με αποτέλεσμα να τον θέσει εκτός πορείας. Το ευχάριστο πάντως είναι ότι αυτή η περιπέτεια ολοκληρώθηκε χωρίς γρατζουνιά για τον άσο του «τριφυλλιού»

Απογόρευσε τις βουβουζέλες η UEFA


Χωρίς βουβουζέλες θα διεξάγονται οι αναμετρήσεις στις διοργανώσεις της UEFA, καθώς η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση της.Το εν λόγω μουσικό όργανο που έκανε αναμφισβήτητα θραύση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, κερδίσε πολλούς φίλους, έκανε ωστόσο ακόμη περισσότερους εχθρούς.

Η UEFA λοιπόν με το σκεπτικό ότι η χρήση της δε σχετίζεται με την κουλτούρα και την παράδοση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποφάσισε να μην επιτρέψει την παρουσία της στις εξέδρες των ευρωπαϊκών γηπέδων.

«Η ατμόσφαιρα στους αγώνες θα άλλαζε από τον ήχο της βουβουζέλας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο χαρακτηρίστηκε από την εκτεταμένη και μόνιμη χρήση της βουβουζέλας στις εξέδρες. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον της Νότιας Αφρικής, η βουβουζέλα προσθέτει λίγη τοπική γεύση και λαϊκή παράδοση, αλλά η UEFA αισθάνεται ότι η εκτεταμένη χρήση του οργάνου δεν θα ήταν κατάλληλη στην Ευρώπη, όπου θα δινόταν έμφαση σε έναν συνεχή έντονο θόρυβο στο υπόβαθρο»
, τονίζεται από την UEFA.

«Έχω τη Ρόμα στο αίμα μου»


Για την απόφαση του να εγκαταλείψει τη Μίλαν και να μετακομίσει στη Ρόμα, μίλησε ο Μάρκο Μποριέλο. Μάλιστα, ο Ιταλός δεν δίστασε να τονίσει πως δεν χρειάστηκε να σκεφτεί δεύτερη φορά την εν λόγω πρόταση.

«Στη Ρόμα μου μίλησαν για τα σχέδια τους και τη στρατηγική τους. Όλα αυτά μου ακουστήκαν θετικά και δεν με έκαναν να αισθανθώ σαν ένας αριθμός. Έχω τη Ρόμα στο αίμα μου, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας. Ανακάλυψα το όνειρο μου», ήταν τα λόγια του 28χρονου επιθετικού, ο οποίος μετακόμισε στη Ρόμα ως δανεικός με οψιόν αγοράς, έχοντας νωρίτερα απορρίψει πρόταση της Γιουβέντους.

«Η Ρόμα πιστεύει σε εμένα και εγώ θα τους ανταποδώσω», συμπλήρωσε ο Ιταλός, ο οποίος πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 22, το ίδιο που είχε και στη Μίλαν, ομάδα από την οποία αποχώρησε ύστερα από δύο χρόνια συνεργασίας.

Συμπαίκτες με Χαριστέα και Μπασινά, Παβόν και Ντα Σίλβα


Συμπαίκτες με τους Άγγελο Χαριστέα και Άγγελο Μπασινά στην Αρλ θα είναι οι Φρανσίσκο Παβόν και ο Τζόναθαν Απαρεσίδο Ντα Σίλβα.Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σαραγόσα και στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη γαλλική ομάδα, ενώ θα ανανεωθεί γι’ ακόμη ένα χρόνο, σε περίπτωση που παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Από την πλευρά του, ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα εντάχθηκε στο δυναμικό της Αρλ με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο από την Γκόιας, αν και οι Γάλλοι δεν θα έχουν δικαίωμα να τον αποκτήσουν στο τέλος της σεζόν.

Μπεμπέ:«Ο Σέρ Άλεξ μου είπε να τα κόψω»


Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπεμπέ αποκάλυψε σε ρεπόρτερ των πορτογαλικών Μέσων πως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του ζήτησε να κόψει τα μαλλιά του από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Κάριγκτον.

Ο 20χρονος αποκτήθηκε από την Βικτόρια Γκιμαράες έπειτα από την πρώτη του καλή σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και αυτό οφείλεται στο Ζόρζε Μέντες, τον μάνατζερ που καθορίζει τις τύχες αρκετών ποδοσφαιριστών στην Ιβηρική και όχι μόνο. Αυτός τον πρότεινε στον Κάρλος Κεϊρός που με την σειρά του έκανε ένα…τηλεφώνημα στον Φέργκιουσον που δεν δίστασε να δώσει περίπου έξι εκατομμύρια λίρες για ένα παίκτη που δεν είχε καν δει.

Οι πρώτες εβδομάδες του νεαρού Πορτογάλου στο Μάντσεστερ ήταν ευχάριστες και σε αυτό βοήθησαν οι νέοι του συμπαίκτες, ιδιαιτέρα οι παλιές ‘καραβάνες’ όπως ο Γκιγκς και ο Σκόουλς. Εκτός από τις προπονήσεις και τα απαραίτητα πειράγματα στο προπονητικό κέντρο των «κόκκινων διαβόλων» οι ‘παλιοί’ τον βοηθούν και στην προσαρμογή του στην πόλη με τον Νάνι να έχει αναλάβει τον ρόλο του…ξεναγού.

«Δουλεύω πολύ σκληρά καθημερινά όλοι στον σύλλογο με βοηθούν πολύ στην προσαρμογή μου στον σύλλογο και πραγματικά προσαρμόζομαι αρκετά γρήγορα αν αναλογιστεί κανείς το λίγο διάστημα που βρίσκομαι στο Μάντσεστερ. Οι παλιοί με βοηθούν πολύ και τους είμαι ευγνώμων», δήλωσε στους συμπατριώτες του ο Μπεμπέ.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Σερ Άλεξ τον ανάγκασε να κουρέψει την πλούσια κόμη του ο νεαρός επιθετικός ήταν σαφής: «Πάνω κάτω αυτό μου ζήτησε να κάνω».

«Θα του κόψω τις... μπάλες»


Η Ντάνιελ Λόιντ δεν αστειεύεται και προειδοποίησε τον αρραβωνιαστικό της και αμυντικό της Τότεναμ, Τζέιμι Ο' Χάρα πως θα του κόψει τα αρχ..., αν την απατήσει όπως έκανε ο συμπαίκτης του Πίτερ Κράουτς με την Αμπι Κλάνσι. Η Λόιντ τόνισε πως δεν είναι Αμπι και ο νεαρός άσος θα έχει μεγάλο πρόβλημα: «Είναι αδύνατον να με απατήσει ο Τζέιμι. Εχω βάλει τους δικούς μου κανόνες. Αν με κερατώσει ποτέ θα τον διώξω ή για να είμαι ειλικρινής αν ήμουν στη θέση της Αμπι πριν τον διώξω θα του έκοβα τα... μπαλάκια».

ΠΑΟΚ: Τεχνικός διευθυντής ο Κωνσταντινίδης!



Τη θέση του τεχνικού διευθυντή, η οποία είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Ζήση Βρύζα, θα αναλάβει τελικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παντελής Κωνσταντινίδης, κόντρα στις φήμες που τον ήθελαν να αναλαμβάνει άλλο πόστο στο τεχνικό επιτελείο.
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Παντελής Κωνσταντινίδης αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στην ομάδα» ανέφερε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου και έτσι ο «σβούρας επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, στον οποίο θήτευσε ως ποδοσφαιριστής τις περιόδους 1998-02 και 2005-09.

Έκτακτα μέτρα στο Μάντσεστερ


Σύμφωνα με την Daily Mail η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε συνεργασία με τους ομόλογους τους της Ρέιντζερς θα εφαρμόσουν πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέψουν συγκρούσεις των οπαδών τους στους αγώνες που θα δώσουν για τους ομίλους του Champions League.

Τα διοικητικά στελέχη των δύο συλλόγων θέλουν να αποφύγουν τα επεισόδια που έγιναν πριν από δύο χρονιά, το 2008, στον τελικό του UEFA που είχε γίνει στην πόλη του Μάντσεστερ, όταν δεκάδες χιλιάδες Σκωτσέζοι οπαδοί είχαν καταφτάσει στην πόλη και πολλοί από αυτούς είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν εντάσεις.

Τότε υπήρξαν αρκέτες συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης και η αστυνομία δεν κατάφερε να ελέγξει εγκαίρως τους ταραξίες που κατέστρεψαν περιουσίες και έκαναν το Μάντσεστερ πεδίο μάχης.

Αυτή την φορά όσοι οπαδοί των Ρέιντζερς ταξιδέψουν στην αγγλική πόλη θα πρέπει να πάνε εκεί με πούλμαν που έχουν ναυλωθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό και θα έχουν καταγεγραμμένους ονομαστικά τους επιβαίνοντες.

Τα πούλμαν θα μεταβούν στο “DW”, το γήπεδο της Γουίγκαν περίπου 17 μίλια μακριά από το “Old Trafford” όπου και θα τους δοθούν τα εισιτήρια του αγώνα. Στόχος αυτών των μέτρων είναι να αποφευχθεί συνάντηση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και έτσι θα μειωθεί ο κίνδυνος μετατροπής του Μάντσεστερ σε πεδίο μάχης. Για ακόμα μια φορά…

Στο δρόμο ο κόσμος του Άρη

Στο δρόμο ο κόσμος του Άρη

Στην αρχή ξεκίνησε σαν μία απλή δυσφορία, πλέον όμως η δυσφορία έχει δώσει την θέση της στον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια και δεν θα αργήσει όπως φαίνεται να έρθει και η οργή. Όλα αυτά που γίνονται σε βάρος του Άρη έχουν ξεσηκώσει τον λαό του. Η απόφαση –όχι ακόμη οριστική- για μετάθεση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τις 22 Σεπτεμβρίου έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε οριστεί αρχικά για τις 11 του μηνός, ημερομηνία που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο Άρης έστειλε ένα λογικό αίτημα στην διοργανώτρια αρχή και την αστυνομία το ματς να γίνει μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή 10/09. Αίτημα που αν θέλουν μπορούν να δεχτούν. Ωστόσο, η Διεύθυνση της Αστυνομίας αντιδρά διότι θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη Κυβερνητικό κλιμάκιο την ημέρα εκείνη.
Από την πλευρά του Άρη γίνονται πιέσεις για να διεξαχθεί τελικά το ντέρμπι την Παρασκευή (11/09), αφού το διάστημα 16 με 25-26/09 η ομάδα έχει να δώσει τρία σημαντικά παιχνίδια και αναφερόμαστε σε αυτό με την Ατλέτικο Μαδρίτης (16/09), με τον Πανιώνιο (19/09) και με τον Εργοτέλη (15-26/09). Εάν λοιπόν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γίνει στις 22 του μηνός, σημαίνει ότι ο Άρης θα πρέπει να δώσει 4 σημαντικά ματς σε διάστημα 10 ημερών! Γεγονός που θα επιβαρύνει την κατάσταση ποδοσφαιριστών και τεχνικού τιμ.

Συντονίζεται η Επιτροπή Αγώνα του Άρη

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν η τελική απόφαση της διοργανώτριας αρχής και της Αστυνομίας θα είναι αυτή που θα καθορίσει και τις εξελίξεις στον Άρη. Ήδη η Επιτροπή Αγώνα του Άρη βρίσκεται στις επάλξεις. Μία επιτροπή η οποία είχε δημιουργηθεί πριν από 7 χρόνια, τότε που ο Άρης βίωνε δύσκολες καταστάσεις και κινδύνευε με οριστική διάλυση και καταστροφή. Η συγκεκριμένη επιτροπή συντόνιζε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του λαού του συλλόγου. Αυτή λοιπόν η επιτροπή –αποτελείται από εκπροσώπους όλων των φορέων του Άρη- επανενεργοποιείται ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας, για τον λόγο ότι δεν χρειάστηκε. Τώρα όμως που βλέπει να… παίζονται παιχνίδια σε βάρος του Άρη ξανά παίρνει την κατάσταση πάνω της, λαμβάνοντας μάλιστα μία σημαντική απόφαση η οποία θα κινηθεί παράλληλα με την οριστική απόφαση της Σούπερ Λιγκ. Αν τελικά το παιχνίδι με τον Παναθηναίκό οριστεί για τις 22 του μηνός, τότε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-διαμαρτυρίας χιλιάδων οπαδών του συλλόγου, αρχικά έξω από το Κλεάνθης Βικελίδης και εν συνεχεία πορεία μέχρι το Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις και η τελική απόφαση θα είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις….

Δανεικός στη Φενέρ ο Γιόμπο


Δανεικός θα αγωνιστεί την προσεχή περίοδο στη Φενέρμπαχτσε ο Γιόζεφ Γιόμπο. Ο τουρκικός σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με την Εβερτον για την απόκτηση του Νιγηριανού αμυντικού, ενώ διατηρεί και προοπτική αγοράς του παίκτη μετά τη λήξη της χρονιάς. Ο 29χρονος Γιόμπο έχει συμβόλαιο με την Εβερτον έως το 2014, αλλά φέτος δεν ήταν στα πλάνα του Ντέιβιντ Μόγιες για την αρχική ενδεκάδα.

ΑΡΗΣ: Απόντες με Ατλέτικο Νέτο, Τσέζαρεκ, Τόχα

ΑΡΗΣ: Απόντες με Ατλέτικο Νέτο, Τσέζαρεκ, Τόχα

«Σοκ» για τον Άρη. Με σχετικό της έγγραφο η UEFA ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι όσοι παίκτες συμπλήρωσαν κάρτες στην φάση των πλέι-οφ θα απουσιάσουν από τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Πιο συγκεκριμένα απόντες από το παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης θα είναι ο Ντάρσι Νέτο, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ και ο Κάρλος Τόχα. Αντιθέτως όλες οι υπόλοιπες κάρτες του 3ου προκριματικού γύρου και των πλέι-οφ δεν μεταφέρονται στην φάση των ομίλων.
* Ο ΑΝΤ1 ενημέρωσε την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ότι επέλεξε να καλύψει τηλεοπτικά τον αγώνα της 16ης Σεπτεμβρίου κόντρα στην Ατλέτικο στις 20:00.

Συμπαίκτης του Τζιόλη ο Ρόζενμπεργκ


Στην Ισπανία με τη φανέλα της Σανταντέρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μάρκους Ρόζενμπεργκ. Ο Σουηδός διεθνής επιθετικός θα αγωνιστεί δανεικός για ένα χρόνο από τη Βέρντερ Βρέμης. Ο 28χρονος άσος έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως το 2012, αλλά προτίμησε να μετακινηθεί στην Ισπανία για να έχει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο.

Πήρε και Ντρέντε η Χέρκουλες


Μια ακόμη σημαντική μεταγραφή ανακοίνωσε, χθες, η διοίκηση της Χέρκουλες. Μετά τους Νταβίντ Τρεζεγκέ και Νέλσον Βαλντέζ ο ισπανικός σύλλογος ενέταξε στο δυναμικό του και τον οπισθοφύλακα, Ρόιστον Ντρέντε, από τη Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο 23χρονος Ολλανδός διεθνής αμυντικός, που μετακινήθηκε το 2007 από τη Ρεάλ αντί 11 εκατ. ευρώ από τη Φέγενορντ, είχε μόλις 8 συμμετοχές με τη «βασίλισσα» την περυσινή αγωνιστική περίοδο.

Η μεταγραφική κίνηση των ομάδων της super league


Η μεταγραφική περίοδος για τους παίκτες με συμβόλαιο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να αποκτούν πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η οικονομική κρίση που έχει "χτυπήσει" τη χώρα μας δεν εμπόδισε κάποιους συλλόγους να δαπανήσουν αρκετά χρήματα για να φέρουν πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές στη χώρα μας.

Παίκτες σαν τον Γκοβού, τον Μπουμσονγκ, τον Πλεσίς, τον Λουίς Γκαρσία, τον Ριέρα, τον Ρόμενταλ, τον Πάντελιτς, τον Ουρτάδο, τον Ντιόπ, τον Καμαρά, τον Γκέρεμι, τον Μπόατενγκ θα κοσμούν πλέον τα ελληνικά γήπεδα και θα προσπαθήσουν να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους.

Οσοι φίλαθλοι δίνουν το παρών στα γήπεδα και όσοι κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες τους και παρακολουθούν τους αγώνες μέσω της Nova, θα έχουν την ευκαιρία να δουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει φανέλες κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Η μεταγραφική περίοδος ήταν πλούσια και σίγουρα καλύτερη από πέρσι σε "μεγάλα" ονόματα.

 Το σήμα της ΑΕΚ

Ήρθαν: Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Ντιόπ, Πατσατζόγλου, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Ματεντζίδης, Αργυρίου, Ντατόμο, Νασούτι

Έφυγαν: Αλβες, Αλεξόπουλος, ’ρτσε, Γιαχάγια, Ιορντάκε, Κουτρουμάνος, Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Ματεντζίδης, Νέμεθ, Παυλής, Ρίκκα, Ταχτσίδης, Χέρσι, Χουανφράν



Το σήμα του Αρη

Ήρθαν: Βελλίδης, Καζναφέρης, Λαζαρίδης, Μενδρινός, Μίτσελ, Οριόλ, Παπαζαχαρίας, Ρουίς, Τόχα, Τσέζαρεκ, Τσεσνάουσκις, Χουάνμα

Έφυγαν: Αράνο, Γκαρσία, Γραικός, Κάμπορα, Λαμπριάκος, Μεριέμ, Μπατιόν, Νασούτι, Ντέιλι, Ορτίθ, Ρόβας, Τζόνσον, Φερνάντες, Φρασέρι




Το σήμα του Αστέρα Τρίπολης

Ήρθαν: Αράς, Ιβάνοφ, Κερ, Κρις, Μάρτινς, Ορόθκο, Πιπίνης, Πουλίδο, Ριμκεβίτσιους, Ρομπέρτο, Ρούμπιλ, Σκόνδρας, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Φορτούνης, Φρανκού

Έφυγαν: Αμπάρης, Βίλτσες, Έντερ, Καούνος, Καρντόσο, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Νταμόντε, Ρόκας, Τσέζαρεκ




 Το σήμα του Ατρομήτου

Ήρθαν: Καμαρά, Σαμπού

Έφυγαν: Βάσι, Καλαντζής, Κόρμπος, Μασάρα, Μπλένχιο







Το σήμα του Εργοτέλη

Ήρθαν: Αλεξόπουλος, Ολίσε, Χαντί

Έφυγαν: Γελαδάρης, Γ.Κοιλιάρας, Κορδονούρης, Μπαλάφας, Ογκουνσότο, Πόζα, Τσεσνάουσκις






Το σήμα του Ηρακλή

Ήρθαν: Αλετσένβου, Αραμπατζής, Ελευθερόπουλος, Ζαβαρίζε, Κανακούδης, Κρέιτσι, Κυριαζής, Λίμα, Ντάνι, Πέντσας, Ρομάν, Σίσιτς, Σολτάνι, Στόικος, Στσοτ, Χοσέμι

Έφυγαν: Βέρα, Γιαννούλης, Γιάντσης, Επστάιν, Ιωαννίδης, Κοβαλέφσκι, Κονέ, Μαρκές, Μάρτος, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Πιλότο, Ριμόλντι, Φερνάντεζ




Το σήμα της Καβάλας

Ήρθαν: Αυλωνίτης, Βαγέχο, Βουτσίτσεβιτς, Δεληζήσης, Καρντόσο, Λίμα, Μωησίδης, Ναζλίδης, Σκλιοπίδης, Σόκοτα, Τόμασιτς, Τρίψας

Έφυγαν: Γκβοζντένοβιτς, Ιτάνζ, Κάλατς, Λάκης, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Παβίσεβιτς, Πόποβιτς, Ρινκόν, Σμολάρεκ, Σόσιν, Ψωμάς, Σκλιοπίδης



Το σήμα της Κέρκυρας

Ήρθαν: Γιάντσης, Επστάιν, Καλαντζής, Κωνσταντόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μακρής, Μίχος, Περνία, Στολτίδης, Χαμπλ

Έφυγαν: Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης, Γκουστάβο, Κολοτούρος, Λουρένσο, Μάτος, Μπερνς, Μυρίλας, Πελαγίας, Ρεπερνέ




Το σήμα της Λάρισας

Ήρθαν: Αμπάρης, Γκέρεμι, Κανόμπιο, Κουζέν, Μακίνουα, Ρέντζας, Ταυλαρίδης, Ταλ, Φαλλάγας

Έφυγαν: Ααράμπ, Ζέσους, Κυριακίδης, Μελίσσης, Ντέλσον, Ραντοσάβλιεβιτς, Σέρεμετ, Φλάβιο




Το σήμα της Skoda Ξάνθης

Ήρθαν: Αλτιπαρμακόφσκι, Αντεφέμι, Βρονταράς, Γκλέισον, Καθάριος, Κατόνγκο, Μπόατενγκ, Στιούαρτ

Έφυγαν: Αλ Σαϊφί, ’λφα, Ζίεντσουκ, Κόλμπας, Κουκιέλκα, Λιαπάκης, Λουτσιάνο, Μάριτς, Μπαξεβανίδης, Ριζογιάννης, Παπαδημητρίου, Στίνγκα, Τζιωρτζόπουλος, Τσικίνιο




Το σήμα του Ολυμπιακού Βόλου

Ήρθαν: Γιακούποβιτς, Γκότοβος, Ζέρης, Κάστρο, Μαρτίν, Μπρέσκα, Ρίκκα, Ρόκα, Ρόκας, Σανκαρέ, Σέλεζι, Σκάρος, Τομάς, Φραντζιπάνε

Έφυγαν: Αμπράμοβιτς, Αρβανίτης, Κηπουρός, Κόρμπος, Κοτίτσας, Λιαπάκης, Μάρτινς, Σιαλμάς, Φούφουλας




Το σήμα του Ολυμπιακού

Ήρθαν: Ιμπαγάσα, Επστάιν, Μέγιερι, Μιραλάς, Μοντέστο, Νέμεθ, Ουρτάδο, Πάντελιτς, Παπάζογλου, Ριέρα, Ρόμενταλ, Σουμπίνιο, Φουστέρ, Χολέμπας

Έφυγαν: Επστάιν, Ζεβλάκοφ, Κατσικογιάννης, Κόβατς, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Λουά Λούα, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Ντάρμπισιρ, Ντιόγκο, Ντομί, Πάντος, Παναγόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Σουμπίνιο, Στολτίδης, Σοϊλέδης




Το σήμα του Παναθηναϊκού

Ήρθαν: Γκαρσία, Γκοβού, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Πλεσίς, Φερνάντεζ

Έφυγαν: Γκάμπριελ, Δάρλας, Μάντζιος, Μελίσσης, Μουν, Μόρις, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης, Κλέιτον, Μπιάρσμιρ




Το σήμα του Πανιωνίου

Ήρθαν: Βαζ Τε, Βαρό, Μάχο, Παναγόπουλος, Πούπο, Ρίσκαρντ, Σκούρτης, Χίκα

Έφυγαν: Ανδριόλας, Εστογιανόφ, Νικολάου, Σκούφαλης, Τζαβέλλας




Το σήμα του Πανσερραϊκού

Ήρθαν: Αλβαρέζ, ’μο, Βλασόπουλος, Αμπουμπακάρι, Βρούτσινα, Μαβενέ, Μουσικάκης, Μπέλιτς, Μπρίτες, Νόβοτα, Νταλέ, Παντελιάδης, Ράντμαν, Σαββίδης, Σουμπίνιο

Έφυγαν: Αθανασιάδης, Βαλσαμάκης, Γεωργίου, Ζαπρόπουλος, Καλί, Κοτταράς, Κωνσταντινίδης, Μιχαήλ, Παγώνης, Ρούτσης, Τράκις




Το σήμα του ΠΑΟΚ

Ήρθαν: Γιακουμής, Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Σαλπιγγίδης, Σακελλαρίου Ελ Ζαρ

Έφυγαν: Αμπουμπακάρι, Αραμπατζής, Βερόν, Εντίνιο, Μουν, Σορλέν

Φερνάντο Σάντος -"Ανέλαβα τη δεύτερη πατρίδα μου"


Πορτογάλος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξέδρα" εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν αρνήθηκε τον πάγκο της Ελλάδας. άγκο της Ελλάδας. Ο Σάντος μίλησε για το ξεκίνημα με Γεωργία, Κροατία, τις αποχωρήσεις Κυργιάκου και Αμανατίδη ενώ αποκαλύπτει ποιο ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο στην προπονητική του καριέραΑναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου κόουτς: Δηλώσατε ότι η Εθνική Ελλάδας ήταν μια προοπτική που δεν μπορούσατε να αρνηθείτε. Τι ακριβώς είναι αυτό που σας «προκαλεί» τόσο πολύ;άγκο της Ελλάδας. «Κάθε προπονητής σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θέλει να αναλάβει μια εθνική ομάδα. Το ιδανικό, την Εθνική της χώρας του. Είναι φυσιολογικό. Η δική μου περίπτωση είναι κάπως διαφορετική. Διότι, μετά από τόσα χρόνια, η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Μπορούμε να πούμε ότι ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα.Θέλω να συνεισφέρω με όσες γνώσεις έχω και να βοηθήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την οργάνωση, νομίζω ότι μπορεί να βελτιωθεί αρκετά. Να εκτιναχθεί ακόμη περισσότερο ως άθλημα και στα μάτια της Ευρώπης. Οταν λοιπόν μου έγινε αυτή η πρόταση, δεν μπορούσα να πω όχι». - Αν ερχόταν ταυτόχρονα πρόταση και από την Πορτογαλία και από την Ελλάδα, τι θα αποφασίζατε;«Θα ήταν τεράστιο το δίλημμα. Θα ήμουν διχασμένος. Και ίσως τελικά, για να μην αδικήσω καμία από τις δύο, να αδικούσα τον εαυτό μου, να αρνιόμουν και τις δύο προτάσεις. Γιατί πραγματικά δεν ξέρω σε ποια από τις δύο θα ήθελα περισσότερο να δουλέψω». Είναι η Εθνική Ελλάδας το μεγαλύτερο στοίχημα στην καριέρα σας; «Από άποψη δυσκολίας, δεν θα το έλεγα. Θεωρώ ότι πιο δύσκολο ήταν η Αμαδόρα. Κατ' αρχάς να αναγνωριστεί η δουλειά μου και από εκεί και πέρα η μετάβαση από μια ομάδα που πάλευε για τη σωτηρία της σε μια ομάδα, την Πόρτο, που ήταν τέσσερα σερί χρόνια πρωταθλήτρια και ήθελε το πέμπτο για να γίνει η πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία που θα κατάφερνε κάτι τέτοιο. Οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγαλύτερες.Αν μιλήσουμε στη λογική του μεγαλείου της ομάδας, διότι θεωρώ ότι η κορυφή ενός προπονητή και ενός ποδοσφαιριστή είναι να φτάσει στην Εθνική, τότε ναι, θεωρώ ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημά μου. Βέβαια, περισσότερο ρίσκο είχε η δεύτερη φορά που πήγα στην ΑΕΚ. Γνώριζα την πίεση που υπάρχει για πρωταθλητισμό, γιατί η ΑΕΚ πάντα είναι μια μεγάλη ομάδα και οι οπαδοί της ζητούν τίτλους.Εκείνη τη στιγμή ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη, ωστόσο το βήμα το έκανα με αποφασιστικότητα, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, αλλά και σε αυτές των ανθρώπων που περιέβαλαν την ομάδα. Τελικά καταφέραμε και κάναμε κάτι πάρα πολύ καλό». Αρα, δεν το μετανιώσατε;«Οχι. Νιώθω περήφανος για τη δουλειά που έκανα. Και νιώθω ότι βοήθησα την ΑΕΚ να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Τις πρώτες μέρες που έκανα προπόνηση έλεγα 'μα, είναι δυνατόν;'. Το σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν πού ήρθα. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα και χαίρομαι που το τόλμησα.Η ΑΕΚ όχι μόνο δεν έπεσε κατηγορία, αλλά λίγο έλειψε να πάρει και το πρωτάθλημα. Κάνοντας και έναν μικρό παραλληλισμό, θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος αν αυτά που πέτυχα στην ΑΕΚ τα πετύχω, κατ’ αναλογία, στην Εθνική. Δηλαδή, να φτιάξω μεν μια ομάδα που θα συνεχίσει να έχει καθαρά αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά από την άλλη, όταν θα φύγω, να ξέρω ότι έχω φτιάξει το μέλλον της επόμενης γενιάς. Διότι, μιλάμε πια καθαρά για μια μετάβαση της Εθνικής και εγώ θα ήθελα να τη βοηθήσω σε όλους τους τομείς, σε όλες τις κλίμακες, από τις πολύ μικρές ηλικίες.Για να ξέρω, όταν θα φύγω, ότι όλο αυτό το οικοδόμημα είναι σε καλά χέρια. Να μπορέσει η Ελλάδα τα επόμενα 10-20 χρόνια να είναι πάντα παρούσα στις πολύ μεγάλες διοργανώσεις». - Ξεκινάμε, λοιπόν, με Γεωργία και Κροατία. Τι ξέρουμε για τους αντιπάλους;«Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να τα αναλύσουμε. Το κακό θα ήταν να μη γνωρίζαμε. Από το τέλος του φιλικού με τη Σερβία, έπρεπε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά και να έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο.Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι η Γεωργία έχει κι εκείνη ανοίξει έναν νέο κύκλο, με νέο προπονητή, είναι ακόμη πιο δύσκολο για εμάς να ξεχωρίσουμε τι θα παρουσιάσει. Είμαστε προετοιμασμένοι και για το ματς με την Κροατία. Θα πρέπει, βέβαια, τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει να τα περάσουμε στους ποδοσφαιριστές με τρόπο ώστε να καταλάβουν τι ζητάμε. Το σημαντικό είναι τι θα παρουσιάσουμε εμείς στον αγωνιστικό χώρο.Ολα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι από τη δυάδα των αγώνων το δύσκολο ματς είναι με την Κροατία και ότι τη Γεωργία θα την περάσουμε εύκολα. Είμαι σίγουρος πως κάθε φορά η Εθνική θα δίνει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της. Πρέπει να παντρέψουμε το καλό ποδόσφαιρο με το αποτέλεσμα». Η προεπιλογή των παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό σε τι εξυπηρετεί;«Για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό είμαστε υποχρεωμένοι 15 μέρες νωρίτερα να μεταβιβάσουμε στους συλλόγους τους την επιθυμία μας και την πιθανότητα να κληθούν στην εθνική ομάδα. Εχω ξεκαθαρίσει ότι κάθε Ελληνας πρέπει να νιώθει ότι μπορεί να αποτελέσει μέρος αυτής της Εθνικής.Είναι 100% ξεκάθαρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τους έχω όλους στο μυαλό μου. Χονδρικά έχω στο νου μου περίπου 40 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορεί να κληθούν στην εθνική ομάδα. Ενα μεγάλο κομμάτι αγωνίζεται στην Ελλάδα και ένα άλλο στο εξωτερικό. Αν ήμουν υποχρεωμένος να δώσω στην προεπιλογή και τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα, θα έδινα μια λίστα με 20 παίκτες από εδώ και 10-15 από το εξωτερικό». - Είπατε ότι στο μυαλό σας είναι μια λίστα με περίπου 40 παίκτες. Προφανώς ήταν και ο Κυργιάκος με τον Αμανατίδη, οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν εκτός. Ποια ήταν η αντίδρασή σας όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν;«Σίγουρα και οι δύο ήταν σε αυτή τη λίστα. Μάλιστα, ο Κυργιάκος έπαιξε στη Σερβία, ήταν βασικός. Δεν ήταν στους 40, ήταν στους 11 ή έστω στους 15. Οι δύο παίκτες γνωστοποίησαν την απόφασή τους και σέβομαι ότι για προσωπικούς λόγους αποφάσισαν να θέσουν εαυτόν εκτός Εθνικής.Δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω ακριβώς τι ήταν αυτό που τους οδήγησε σε αυτήν την απόφαση, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να καταλάβω εγώ. Είναι κάτι που πρέπει να σεβαστώ. Η αλήθεια είναι ότι με τον Κυργιάκο εξεπλάγην πάρα πολύ. Διότι ήμασταν μαζί στην αποστολή, ίσως θα μπορούσε να μου έχει μιλήσει. Ισως πάλι τότε να μην είχε πάρει ξεκάθαρη απόφαση.Δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση δεν μου μίλησε γι' αυτό το ζήτημα. Εντάξει, το σέβομαι, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Οταν το γνωστοποίησε, είπα κι εγώ 'όπα, τι έγινε; Μήπως συνέβη τίποτα; Γιατί;'. Από τη στιγμή όμως που οι ποδοσφαιριστές εξέφρασαν αυτήν την επιθυμία, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Φεύγουν πλέον από αυτό το γκρουπ των παικτών. Λυπάμαι, θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος αυτής της Εθνικής στη νέα προσπάθεια που κάνει». - Σε περίπτωση που αλλάξουν άποψη; «Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να ανακαλέσουν αυτήν την απόφασή τους και πουν ότι είναι και πάλι διαθέσιμοι, θα ξαναμπούν στη λίστα και αν θεωρήσω εγώ ότι είναι ικανοί να βρίσκονται στην Εθνική θα τους καλέσω. Γι’ αυτό έχω πει ότι τους υπολογίζω όλους εκτός από εκείνους που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μην ξανακληθούν.Εγώ ποτέ δεν πρόκειται να σταθώ σε κάτι προσωπικό. Εμένα αυτό που με ωθεί είναι να κάνω τις καλύτερες επιλογές για να πάρει η εθνική ομάδα τα αποτελέσματα που θέλει. Οι παίκτες που θα είναι στην αποστολή και θα παίζουν θα είναι εκείνοι που κατά τη δική μου γνώμη –δεν λέω αν είναι σωστή ή λάθος, αλλά τουλάχιστον είναι η δική μου, αφού εγώ είμαι στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού– χρειάζονται για να πετύχει η Εθνική τους στόχους της.Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω παίκτη επειδή γουστάρω την προσωπικότητά του ή επειδή τον γουστάρω ως άνθρωπο. Αν ήταν να επιλέγω παίκτες που θεωρώ πάρα πολύ καλούς ανθρώπους –και ξέρω πολλούς τέτοιους– θα είχα καλέσει ένα σωρό». - Θα προσπαθούσατε ή επιχειρήσατε ο ίδιος να πείσετε τους παίκτες που αποχώρησαν να αλλάξουν την απόφασή τους;«Οχι. Δεν θα το κάνω για συγκεκριμένους λόγους. Μιλάμε για δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Με τον Αμανατίδη δεν έχω μιλήσει, δεν τον είχα ποτέ ποδοσφαιριστή. Σέβομαι την απόφασή του. Με τον Κυργιάκο ήταν διαφορετικά τα πράγματα, γιατί ήταν ποδοσφαιριστής μου, πάντα μιλούσαμε και δεν είχαμε απολύτως κανένα πρόβλημα. Ηταν εδώ με την Εθνική, ουσιαστικά ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.Από τη στιγμή που ο ίδιος, αν το ήθελε, είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί μου και δεν το έκανε, σίγουρα δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πάει και θα τον ρωτήσει γιατί. Αν μου είχε μιλήσει πιο πριν ή και μετά το φιλικό με τη Σερβία, αν μου είχε εκφράσει την επιθυμία του να μην ξανακληθεί στην Εθνική, θα ήταν πιο εύκολο για μένα να του μιλήσω.Να προσπαθήσω να κατανοήσω ακόμα καλύτερα τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και βέβαια με τον τρόπο μου να δω αν υπάρχει πιθανότητα να το ξανασκεφτεί ή αν αυτοί οι λόγοι είναι τόσο σοβαροί, που θα με έκαναν να σηκώσω τα χέρια ψηλά και να του πω 'δεν μπορώ να κάνω κάτι, σέβομαι την απόφασή σου'. Από τη στιγμή που δεν το έκανε αυτό, δεν θα πάω εγώ σε εκείνον για να του πω αν θέλει να το ξανασκεφτεί». Γυρίζοντας όμως τον χρόνο πίσω, κάποτε είχατε πείσει τον Ντέμη Νικολαΐδη να επιστρέψει στις προπονήσεις της ΑΕΚ…«Εκείνη ήταν μια απόφαση την οποία είχε πάρει προτού έρθω εγώ. Αυτό ισχύει και εδώ. Δηλαδή αν το θεωρήσω δόκιμο μπορεί να μιλήσω με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποχώρησαν από την Εθνική προτού αναλάβω, για να δω ποιοι ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή κι αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν.την περίπτωση του Κυργιάκου και του Αμανατίδη ήξεραν ότι εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας, θα μπορούσαν να μιλήσουν μαζί μου αν το ήθελαν. Δεν το ήθελαν, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάτι ".

Καμορανέζι: «Είχε φτάσει η ώρα να φύγω…»


Την κατάλληλη στιγμή έφυγε ο Μάουρο Καμορανέζι από τη Γιουβέντους, όπως δήλωσε ο ίδιος στα γερμανικά Μέσα. Ο 33χρονος μέσος άφησε το Τορίνο μετά από οχτώ χρόνια, όμως εμφανίστηκε χαρούμενος από τη νέα σελίδα που ανοίγεται στην καριέρα του με τη μεταγραφή στη Στουτγκάρδη.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν πολύ όμορφη η υποδοχή που μου επιφύλαξε το τεχνικός επιτελείο και οι παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαι μια χαρά εδώ. Στην ομάδα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που γνωρίζω από το πρόσφατο Μουντιάλ και ένας από αυτούς είναι ο Κριστιάν Μολινάρο, ο οποίος ήταν συμπαίκτης μου στη Γιουβέντους. Η Στουτγκάρδη είναι σπουδαία ομάδα και θεωρώ σπουδαίο το γεγονός ότι έχω έρθει», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός και πρόσθεσε:

«Σωματικά αισθάνομαι πολύ καλά, αφού προπονούμαι από τις 18 Ιουλίου. Είμαι στη διάθεση του προπονητή. Για μένα αυτή τη στιγμή ήταν η καταλληλότερη να φύγω από τη Γιουβέντους. Είμαι χαρούμενος που πήρα αυτή την ευκαιρία. Η Bundesliga έχει μεγαλώσει αρκετά τα τελευταία χρόνια και μεγάλοι παίκτες επιλέγουν να παίξουν εδώ. Είχα και άλλες προτάσεις, αλλά η Στουτγκάρδη είχε το προβάδισμα».

Η ...πίσω πλευρά του ποδοσφαίρου!


Η Αλέσια Μαρκούτσι είναι 38 ετών, γεννημένη στις 11 Νοεμβρίου του 1972 στη Ρώμη. Είναι ηθοποιός με συμμετοχή σε αρκετές παραγωγές του ιταλικού κινηματογράφου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως τηλεπαρουσιάστρια και φωτομοντέλο. Με την τελευταία της ιδιότητα, αυτή του φωτομοντέλου, έχει κάνεις αρκετές φορές των ανδρικό πληθυσμό της Ιταλίας να ...παραμιλάει, έχοντας στο ενεργητικό της πολλές εκρηκτικές, αισθησιακές φωτογραφήσεις, όπως θα διαπιστώσετε και στο φωτορεπορτάζ. Παράλληλα, η ...πίσω πλευρά της αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των Ιταλών παπαράτσι, που δεν χάνουν ευκαιρία να τη φωτογραφίζουν με το μαγιό της στις παραλίες! Η σχέση της με το ποδόσφαιρο και τους ποδοσφαιριστές, ξεκίνησε το 2000 και έκτοτε ...δεν έχει σταματήσει. Τότε, στις αρχές του 2000, γνωρίστηκε με τον Σιμόνε Ιντζάγκι, παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή των Πιατσέντζα, Λάτσιο, Σαμπντόρια και Αταλάντα και πιο γνωστό ως ...αδερφό του σαφώς πιο επιτυχημένου ποδοσφαιριστή της οικογένειας, Πίπο Ιντζάγκι. Ο δεσμός της με τον Σιμόνε δεν κράτησε πολύ, αλλά μέχρι τα τέλη του 2002, όταν το ζευγάρι χώρισε οριστικά, είχαν ήδη μεσολαβήσει ένα παιδί (ο 9χρονος πλέον Τομάζο), ένας χλιδάτος γάμος και τελικά ένα πολυσυζητημένο διαζύγιο. Ωστόσο, η Αλέσια δεν πήρε διαζύγιο και από το ποδόσφαιρο, καθώς το 2005 ξεκίνησε η σχέση της με τον Ιταλό τερματοφύλακα της Τότεναμ (και τότε της Τσέλσι), Κάρλο Κουντιτσίνι. Μια σχέση που συνεχίζεται ακόμα, παρά τα διαλείμματα - μικρά ή μεγαλύτερα - στα οποία την υποχρεώνει η απόσταση μεταξύ Ρώμης και Λονδίνου.

Πιθανότατα στις 22/09 το Αρης-ΠΑΟ


Εντός της ημέρας αναμένεται η Σούπερ Λίγκα να ανακοινώσει το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής. Όπως γράφει η «SportDay», το Αρης - ΠΑΟ μετατίθεται για την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανσερραϊκό, το πιθανότερο είναι ότι -ελλείψει έτοιμου ΟΑΚΑ- θα γίνει στο γήπεδο της Ριζούπολης.

«Καλύτερη μεταγραφή μας ο… Μαϊκόν»


Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ κινήθηκε αναιμικά στο μεταγραφικό παζάρι (αποκτήθηκαν ο 18χρονος Κουτίνιο και ο 35χρονος Καστελάτσι), αλλά ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μάρκο Μπράνκα θεωρεί ότι η μεγάλη επιτυχία είναι η παραμονή του Μαϊκόν, ο οποίος ήταν ο «διακαής πόθος» του Ζοσέ Μουρίνιο και της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Δεν καταλαβαίνω την απογοήτευση των φιλάθλων της Ίντερ για τις μεταγραφές. Κρατήσαμε όλη την περυσινή ομάδα, η οποία κατέκτησε τα πάντα. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η παραμονή του Μαϊκόν, του καλύτερου μπακ-χαφ στον κόσμο. Δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε τον Φάμπρεγκας ή τον Σβαϊνστάιγκερ, ενώ θα ήταν υπερβολικό να πληρώναμε 22 εκ. ευρώ για τον Μασεράνο (όπως έκανε η Μπαρτσελόνα)», ήταν τα λόγια του 45χρονου Ιταλού στην εφημερίδα «Corriere dello Sport».

Η Ίντερ του Ράφα Μπενίτεθ έχει ξεκινήσει «με το αριστερό» τις φετινές υποχρεώσεις της, αφού κατέκτησε μεν το Σούπερ Καπ Ιταλίας αλλά έχασε αυτό της Ευρώπης από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ στην πρεμιέρα της Serie A «κόλλησε» στο 0-0 με τη Μπολόνια.

Ο Μισίμοβιτς στην Γαλατασαράι


Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Ντιέγκο, ο Ζβίεζνταν Μισίμοβιτς αποτελούσε "πολυτέλεια" για τη Βόλφσμπουργκ. Ετσι, η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου αποδέχθηκε την πρόταση της Γαλατασαράι και ο Βόσνιος διεθνής θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία.

«Ο Μισίμοβιτς αποχωρεί με μεταγραφή στη Γαλατασαράι», αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση της Βόλφσμπουργκ. Ο 28χρονος μέσος είχε αποκτηθεί το 2007 και συνεισέφερε τα μέγιστα στον θρίαμβο του 2009, όταν πανηγύρισε τον τίτλο της Μπουντεσλίγκα. Σ΄αυτές τις τρεις σεζόν αγωνίστηκε σε 65 ματς πρωταθλήματος και πέτυχε 17 γκολ.

Ρίσγκαρντ: "Βρήκα μια ομάδα που με υπολογίζει"


Ο Κάσπερ Ρίσγκαρντ γνωρίζει πολύ καλά τον Πανιώνιο, καθώς όπως αποκάλυψε, μίλησε με τον Μίκαελ Ντελούρα πριν πάρει την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση των "κυανέρυθρων". Ο Δανός άσος αναχώρησε για τη Γερμανία και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες για να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας.

" Βρήκα μια ομάδα που με υπολογίζει και θα αγωνίζομαι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι χαρούμενος. Μίλησα με τον Μίκαελ Ντελούρα και μου είπε τα καλύτερα για τον Πανιώνιο και τη χώρα σας. Δεν είμαι ακριβώς 'καθαρό' αμυντικό χαφ. Μου αρέσει να πατάω και στις δύο περιοχές. Ειδικά στην αντίπαλη, και να ψάχνω το γκολ", τόνισε αρχικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανιωνίου στην εφημερίδα "Sportday". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον τεχνικό της ομάδας της Νέας Σμύρνης Μίκαελ Στόρε, "Γνωρίζω μόνο ότι είναι Σουηδός. Θα γνωριστούμε τις επόμενες μέρες".

Τέλος, μίλησε για τον Γενς Μπάνγκσμπο, ο οποίος έπαιξε ρόλο στη μεταγραφή του: "Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά τον γνωρίζει ο μάνατζέρ μου. Μίλησε μαζί του για το θέμα μου".

Στόχος ο αστράγαλος του Ρονάλντο!


Την περσινή σεζόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δεύτερος στη λίστα των παικτών που κάνουν ντρίμπλες και πέμπτος στις χαμένες ευκαιρίες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει θέαμα με όσα κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όμως οι αρθρώσεις του δεν είναι το ίδιο καλές.

Η μεγαλύτερη «τιμωρία» για έναν παίκτη είναι να μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και αυτό συνέβη αρκετές φορές πέρυσι, ενώ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η φετινή σεζόν για τον 25χρονο άσο.

Όπως γράφει η «Marca», πέρυσι ο Ρονάλντο κάθε 7,5 λεπτά δεχόταν ένα σκληρό μαρκάρισμα, το οποίο υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί σοβαρά και να μην μπορέσει να αγωνιστεί. Συνολικά ο Πορτογάλος δέχθηκε 342 τάκλιν και είναι πρώτος στη σχετική λίστα. Δεύτερος ήταν ο Χέσους Νάβας (της Σεβίλλης) με 282 και τρίτος ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες (της Ατλέτικο Μαδρίτης) με 222.

Την περσινή σεζόν ο 25χρονος παίκτης δέχθηκε το χειρότερο χτύπημα από τον Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, σε ένα παιχνίδι για τους ομίλους Champions League. Τότε ο Ρονάλντο έδωσε αγώνα δρόμου για να επιστρέψει και να βοηθήσει τους «μερένχες» στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και ο παίκτης δεν έχει σοβαρό πρόβλημα, οι Μαδριλένοι φοβούνται για την κατάστασή του και ελπίζουν οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν θα κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα.

Μάλιστα, κάποιοι στη Ρεάλ υποστηρίζουν: «Οι αντίπαλοι τον κυνηγούν! Προσπαθούν να πέσουν στον δεξιό αστράγαλο του Ρονάλντο και να τον χτυπήσουν εκεί, επειδή γνωρίζουν τα προβλήματα που έχει τα τελευταία χρόνια. Είναι από τους παίκτες που δεν πέφτουν κάτω, μόνο αν του γίνει κάποιο δυνατό χτύπημα». Όσον αφορά την κατάσταση του Ρονάλντο, χθες ξεκίνησε η αποθεραπεία του και θα κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης του αστραγάλου του».

Αναλαμβάνει τη Μπολόνια ο Μαλεζάνι


Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι επικράτησε «στο νήμα» του Μάριο Μπερέτα και θα είναι ο αντικαταστάτης του Φράνκο Κολόμπα στον πάγκο της Μπολόνια, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Ο 56χρονος Ιταλός θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και έχει στόχο να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, κάτι το οποίο δεν κατάφερε πέρυσι με τη Σιένα. Η Μπολόνια είναι η όγδοη ομάδα της Serie A την οποία θα προπονήσει ο τεχνικός από τη Βερόνα.

Ο Μαλεζάνι «έφτιαξε» το όνομά του στην Κιέβο και το 1997 ανέλαβε τη Φιορεντίνα. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του τότε Κυπέλλου UEFA το 1999 με την Πάρμα. Ακολούθησαν η Βερόνα, η Μόντενα και τον Φεβρουάριο του 2005 κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, «πληρώνοντας» τις εντός έδρας «λευκές» ισοπαλίες και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2006, αφού η ομάδα τερμάτισε τρίτη.

Στη συνέχεια δούλεψε τέσσερις μήνες στην Ουντινέζε (2007), άλλους τόσους στην Έμπολι (2007-08) και ένα εξάμηνο πέρυσι στη Σιένα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της.

Φωτο Ημερας

Η Καρίμ Σεπούλβεδα είναι φανατική οπαδός της Ιντερ και δηλώνει ότι αν η ίδια σκόραρε, θα έβγαζε τη φανέλα.