Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Καϊμακόγλου: "Μας σκότωσε ο Ιλιασόβα"


Ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν αφήνει να τον πάρει από κάτω η ήττα από την Τουρκία. "Μια μάχη χάθηκε. Δεν χάθηκε ο πόλεμος ούτε ο... κόσμος", είπε και έβγαλε το καπέλο στον Ιλιάσοβα: "Μας σκότωσε".Η ήττα από την Τουρκία μπορεί να μας πόνεσε λίγο παραπάνω, λόγω... ειδικών συνθηκών, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει αυτό που είπε ο Κώστας Καϊμακόγλου: "Παιδιά, δεν χάθηκε ο κόσμος. Μια μάχη χάθηκε κι όχι ο πόλεμος. Προχωράμε".Αυτό που προέχει να γίνει τώρα σύμφωνα με τον διεθνή φόργουορντ είναι το εξής: "Πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας. Να καθαρίσει το μυαλό μας και να συνεχίσουμε με γνώμονα το καλό της ομάδας. Η Τουρκία πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ τελείωσε αήττητη την πρώτη φάση κι έπειτα στο νοκ άουτ έπεσε πάνω μας, έχασε και δεν προχώρησε. Το σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι στα νοκ άουτ παιχνίδια. Εκεί με δύο καλές εμφανίσεις φτάνεις ψηλά".

Η γιγαντομαχία και ο "φονιάς" Ιλιάσοβα

Αυτό είναι το δια ταύτα. Όσο για το τι έγινε στον αγώνα με την Τουρκία ο Καϊμακόγλου δεν είχε αμφιβολία: "Το σημερινό αποτέλεσμα δεν είναι έκπληξη. Ξέραμε από την αρχή πως όποια ομάδα έπαιζε καλύτερα, θα κέρδιζε. Έπαιξαν οι Τούρκοι καλύτερα και κέρδισαν".

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ερσάν Ιλιάσοβα φυσικά: "Ο Ιλιάσοβα μας "σκότωσε". Τίποτα απ' όσα δοκιμάσαμε πάνω του δεν πέτυχε. Όταν ρισκάραμε να κλείσουμε μέσα και να τον αφήσουμε να σουτάρει, τα έβαλε όλα. Όταν ρισκάραμε να του δώσουμε χώρο μέσα στο καλάθι ήταν κι εκεί αποτελεσματικός".

Γενικά πάντως η άμυνα ήταν ξανά προβληματική και ο διεθνής φόργουορντ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του: "Η άμυνα είναι η αχίλλειος πτέρνα μας. Στη επίθεση βρίσκουμε λύσεις, αν και στη ζώνη κολλάμε, γιατί προσπαθούμε να τη σπάσουμε συνέχεια απ' έξω. Όμως αν θέλουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, πρέπει να βελτιώσουμε και την ομαδική, αλλά και την ατομική άμυνά μας".


Ο Καϊμακόγλου έμεινε εντυπωσιασμένος από τα ψηλά σχήματα που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Τάνιεβιτς: "Είναι φοβερό. Έπαιζε με τέσσερις παίκτες πάνω από τα δύο μέτρα. Ήταν μια πραγματική γιγαντομαχία"! Αλλά συγχρόνως αρνήθηκε ότι επηρέασε την ομάδα η καυτή ατμόσφαιρα στην Ankara Arena: "Όχι, δεν επηρεαστήκαμε. Έχουμε τόσα παιδιά με εμπειρία που έχουν συνηθίσει να παίζουν υπό τόσο δύσκολες συνθήκες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: