Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Στόχος ο αστράγαλος του Ρονάλντο!


Την περσινή σεζόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν δεύτερος στη λίστα των παικτών που κάνουν ντρίμπλες και πέμπτος στις χαμένες ευκαιρίες στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει θέαμα με όσα κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, όμως οι αρθρώσεις του δεν είναι το ίδιο καλές.

Η μεγαλύτερη «τιμωρία» για έναν παίκτη είναι να μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού και αυτό συνέβη αρκετές φορές πέρυσι, ενώ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο η φετινή σεζόν για τον 25χρονο άσο.

Όπως γράφει η «Marca», πέρυσι ο Ρονάλντο κάθε 7,5 λεπτά δεχόταν ένα σκληρό μαρκάρισμα, το οποίο υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί σοβαρά και να μην μπορέσει να αγωνιστεί. Συνολικά ο Πορτογάλος δέχθηκε 342 τάκλιν και είναι πρώτος στη σχετική λίστα. Δεύτερος ήταν ο Χέσους Νάβας (της Σεβίλλης) με 282 και τρίτος ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες (της Ατλέτικο Μαδρίτης) με 222.

Την περσινή σεζόν ο 25χρονος παίκτης δέχθηκε το χειρότερο χτύπημα από τον Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, σε ένα παιχνίδι για τους ομίλους Champions League. Τότε ο Ρονάλντο έδωσε αγώνα δρόμου για να επιστρέψει και να βοηθήσει τους «μερένχες» στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν και ο παίκτης δεν έχει σοβαρό πρόβλημα, οι Μαδριλένοι φοβούνται για την κατάστασή του και ελπίζουν οι αντίπαλοι αμυντικοί δεν θα κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα.

Μάλιστα, κάποιοι στη Ρεάλ υποστηρίζουν: «Οι αντίπαλοι τον κυνηγούν! Προσπαθούν να πέσουν στον δεξιό αστράγαλο του Ρονάλντο και να τον χτυπήσουν εκεί, επειδή γνωρίζουν τα προβλήματα που έχει τα τελευταία χρόνια. Είναι από τους παίκτες που δεν πέφτουν κάτω, μόνο αν του γίνει κάποιο δυνατό χτύπημα». Όσον αφορά την κατάσταση του Ρονάλντο, χθες ξεκίνησε η αποθεραπεία του και θα κάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης του αστραγάλου του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: