Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Αναλαμβάνει τη Μπολόνια ο Μαλεζάνι


Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι επικράτησε «στο νήμα» του Μάριο Μπερέτα και θα είναι ο αντικαταστάτης του Φράνκο Κολόμπα στον πάγκο της Μπολόνια, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Gazzetta dello Sport».

Ο 56χρονος Ιταλός θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και έχει στόχο να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία, κάτι το οποίο δεν κατάφερε πέρυσι με τη Σιένα. Η Μπολόνια είναι η όγδοη ομάδα της Serie A την οποία θα προπονήσει ο τεχνικός από τη Βερόνα.

Ο Μαλεζάνι «έφτιαξε» το όνομά του στην Κιέβο και το 1997 ανέλαβε τη Φιορεντίνα. Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν η κατάκτηση του τότε Κυπέλλου UEFA το 1999 με την Πάρμα. Ακολούθησαν η Βερόνα, η Μόντενα και τον Φεβρουάριο του 2005 κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, «πληρώνοντας» τις εντός έδρας «λευκές» ισοπαλίες και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2006, αφού η ομάδα τερμάτισε τρίτη.

Στη συνέχεια δούλεψε τέσσερις μήνες στην Ουντινέζε (2007), άλλους τόσους στην Έμπολι (2007-08) και ένα εξάμηνο πέρυσι στη Σιένα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: