Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Θα νικήσει ο καλύτερος…»

Αν και η Μπαρτσελόνα παίζει με την Αλμερία αυτή την αγωνιστική, ο  Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου, δεν μπόρεσε να αποφύγει τις ερωτήσεις για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Θα νικήσει ο καλύτερος…»
«Στο ''Μπερναμπέου'' θα νικήσει ο καλύτερος», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή των Καταλανών και συνέχισε: «Εμείς όμως είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι με την Αλμερία. Έτσι κι αλλιώς δίνει τρεις βαθμούς και αυτό με την Ρεάλ, τρεις βαθμούς δίνει.

Προερχόμαστε από μία πολύ καλή εβδομάδα. Στην οποία φτάσαμε τη διαφορά στο πρωτάθλημα στους οκτώ βαθμούς και από νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αποδυτήρια υπάρχουν πολλά χαμόγελα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί στο παιχνίδι με την Αλμερία γιατί θα είναι ένα δύσκολο ματς. Και για εμάς το πρωτάθλημα είναι ο κύριος στόχος στη σεζόν»,

Γκολάρες για όλα τα γούστα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα γκολ της εβδομάδας. Σουτ από… χιλιόμετρα, γκολάρες από Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ντρίμπλες από Βραζιλία και ένα πέναλτι που δεν έχετε ξαναδεί!

Γκολάρες για όλα τα γούστα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε το σχετικό βίντεο και απολαύστε θέαμα:












Γκόρντον, «Τεό» και Νίκολας! (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανήκουν οι δύο από τις πέντε καλύτερες φάσεις των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Στο «1» Παπαλουκάς – Γκόρντον, στο «5» ο Νίκολας.

Γκόρντον, «Τεό» και Νίκολας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Την πεντάδα των καλύτερων φάσεων των πλέι οφ, όπως την ανακοίνωσε το «euroleague.net», συμπληρώνουν το καλάθι του Πάργκο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με το οποίο η Μακάμπι "έσπασε" την έδρα της Κάχα Λαμποράλ, ένα θεαματικό κάρφωμα του Γιαβτόκας της Βαλένθια και ένα κάρφωμα – γκρέμισμα του Σχορτσιανίτη από τον Τελέτοβιτς.

Αναλυτικά το ΤΟΡ 5:

5. Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός)
4. Τζέρεμι Πάργκο (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
3. Μίρσα Τελέτοβιτς (Κάχα Λαμποράλ)
2. Νάντο Ντε Κολό & Ρομπέρτας Γιαβτόκας (Βαλένθια)
1. Θοδωρής Παπαλουκάς & Τζαμόν Γκόρντον (Ολυμπιακός

ΓουστΆΡΗ και η Λάσκαρη!

Σύμφωνα με το gazzetta.gr μια μεγάλη κυρία του Ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου η Ζωή Λάσκαρη θα βρεθεί την Κυριακή(10/4) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να δει τον Άρη της καρδιά της!
Ένα τεράστιο όνομα του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, πρόκειται να παρακολουθήσει την αναμέτρηση μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού Βόλου. Η πάντα λαμπερή Ζωή Λάσκαρη αναμένεται να στρέψει πάνω της ουκ ολίγα φλας, καθώς θα παρακολουθήσει τον αγώνα του αγαπημένου της Άρη.
Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, φόρεσε και τίμησε τη φανέλα του μπασκετικού Άρη και επ’ ευκαιρίας της παρουσίας της στη συμπρωτεύουσα αποφάσισε να παραστεί στον Κυριακάτικο αγώνα των «κίτρινων», παρέα με την κόρη της Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου.
Η Ζωή Λάσκαρη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και σε συνομιλίες της με παρέα Αρειανών εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης… Σε λίγα λεπτά η επιθυμία της είχε υλοποιηθεί και έτσι την Κυριακή θα δει από κοντά τις προσπάθειες των Μπομπαντίγια, Νέτο και των άλλων παιδιών… Και μάλλον και του Σέρχιο Κόκε ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί κανονικά στο παιχνίδι.
Πηγή: gazzeta.gr

Με Βιεϊρίνια περιφερειακό…!!

Οι τραυματισμοί του Ίβιτς και του Μαλεζά έδωσαν αφορμή στον Μάκη Χάβο να κάνει πειραματισμούς για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή, τοποθετώντας τον Βιεϊρίνια σε θέση επιτελικού μέσου.
Με Βιεϊρίνια περιφερειακό…
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Χαλκιά τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Σνάουτσνερ, αριστερό τον Λίνο και στόπερ τους Μπαλάφα-Τσιρίλο. Σε μία φάση ο Σνάουτσνερ πέρασε στο κέντρο της άμυνας και στο δεξί άκρο πέρασε ο Έτο.
Στον άξονα, ανασταλτικό ρόλο ανέλαβαν ο Αρίας με τον Τσουκαλά, ενώ ο Βιεϊρίνια έπαιξε ως επιτελικός χαφ, λόγω της απουσίας του Ίβιτς.
Στη δεξιά πτέρυγα πήρε θέση ο Σαλπιγγίδης, απέναντι ο Ελ Ζαρ και μοναδικός επιθετικός έπαιξε ο Αθανασιάδης.
Τώρα, αν ο Έλληνας τεχνικός προτιμήσει τον Πορτογάλο αντί του Σέρβου στη συγκεκριμένη θέση, θα γίνει γνωστό την Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που ο Βιεϊρίνια έπαιξε επιτελικό χαφ ήταν στον τελευταίο αγώνα των περσινών πλέι οφ, κόντρα στον Άρη...

Γαμπρός ο Μιραλάς;

Την μεγάλη απόφαση είναι έτοιμος να πάρει ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος αρχισκόρερ του Ολυμπιακού "ταλαιπωρεί" αρκετά χρόνια την αγαπημένη του Κριστέλ Κανάς…

Γαμπρός ο Μιραλάς;
... και όπως λέει ο μάνατζέρ του, Κριστόφ Ενροτό, ο διεθνής επιθετικός το σκέφτεται σοβαρά να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας το καλοκαίρι.

Με το που τελειώσουν οι υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό και ξεκινήσουν οι διακοπές του, θα εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα του ενός μήνα και κάτι και θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του.

Το "ζευγάρι" το έχει σχεδόν αποφασίσει και αν όλα πάνε καλά με το συμβόλαιο του Κέβιν και τον Ολυμπιακό, ο νεαρός θα επιστρέψει για την "πρώτη" της επόμενης σεζόν στο Ρέντη παντρεμένος. Να ζήσουν και να ευτυχήσουν τα παιδιά.
Πηγή: sportdog.gr

Ο Μπατίστα βάζει 17.000.000 για υπερομάδα!!

Ο πλουσιότερος Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, Άικ Μπατίστα (φωτό), το όνομα του οποίου φιγουράρει στη λίστα Forbes ανάμεσα στους πιο πλούσιους στον κόσμο αποφάσισε να ιδρύσει ομάδα με ονομασία RJX Maracanazinho, ομάδα με υπερπαίκτες! 

Ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, φίλος του βόλεϊ αποκάλυψε στις αρχές της εβδομάδας  την ίδρυση ομάδας βόλεϊ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σαν πρώτη επένδυση για την ίδρυση του Συλλόγου θα δώσει 17.000.000Ευρώ!!!

Ο Άικ στόχο έχει να… δημιουργήσει ομάδα με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου βόλεϊ ενώ με αυτά που... δίνει, θέλει τον Ντάντε (ο οποίος δήλωσε ότι ενδιαφέρεται),τον  Έντες, το Ροντριγκάο, τον Λόπες, τον Άλαν κ.α Μάλιστα, στη πάσα ήθελε τον Λόι Μπολ, ο οποίος με βάσει και τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ιταλικό τύπο, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Στόχος να γίνει ο πλουσιότερος του κόσμου!

Μάλιστα, ψάχνοντας περισσότερο για τον Άικ Μπατίστα στα… περιουσιακά, διαβάσαμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη όγδοη θέση αλλά η περιουσία του τον τελευταίο χρόνο έχει τριπλασιαστεί καθώς η χώρα έχει γίνει το αγαπημένο παιδί των επενδυτών και οι ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου, όπου και έχει μεγάλο μερίδιο, προβλέπεται να εκτινάξουν τα πλούτη του ακόμα πιο ψηλά. Ο 53χρονος είναι ήδη ο πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα του αλλά σε συνέντευξή του δηλώνει ότι θέλει να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Έχει ντέρμπι… τη Δευτέρα!!

Στο «Άνφιλντ» αναμετρώνται Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι τη Δευτέρα, στο σημαντικότερο ματς της 32ης αγωνιστικής ημέρας της Πρέμιερ Λιγκ. Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Φούλαμ, ενώ η δεύτερη Άρσεναλ έχει «επικίνδυνη» αποστολή στην έδρα της Μπλάκπουλ.

Κανένα περιθώριο δεν θέλει να αφήσει στους διώκτες της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που υποδέχεται τη Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ». Οι «κόκκινοι διάβολοι», προέρχονται από τη σπουδαία νίκη τους κόντρα στην Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να χάσουν βαθμούς. 

Σίγουρα το ματς της αγωνιστικής γίνεται στο Μερσεϊσάιντ, εκεί όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «reds», κυνηγούν την έξοδο τους στην Ευρώπη και σίγουρα θα τα δώσουν όλα για να τα καταφέρουν. Αντίθετα, οι «πολίτες», έχουν μείνει αρκετούς βαθμούς μακριά από την κορυφή και μία νέα «γκέλα» δεν θα ήταν ότι καλύτερο.    

Στην αφιλόξενη έδρα της Μπλάκπουλ δοκιμάζεται η Άρσεναλ την Κυριακή το μεσημέρι και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενο στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Γιουνάιτεντ. Οι «κανονιέρηδες» έχουν ένα ματς λιγότερο από την ομάδα του Φέργκιουσον και έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν τον φετινό της τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Τη Γουίγκαν φιλοξενεί η τέταρτη στο βαθμολογικό πίνακα Τσέλσι, που θέλει να ξεπεράσει την ήττα της από την Γιουνάιτεντ μεσοβδόμαδα. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, έχει μάλλον αφήσει την υπόθεση τίτλου και επικεντρώνεται στην κατάληψη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 
 
Αναλυτικά όλα τα ματς της 32ης αγωνιστικής:  
 
Σάββατο 9/4/2011

Γουλβς-Έβερτον  (14.45)
Μπλάκμπερν-Μπέρμιγχαμ  (17.00)
Μπόλτον-Γουέστ Χαμ  (17.00)
Τσέλσι-Γουίγκαν  (17.00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ  (17.00)
Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρόμγουιτς  (17.00)
Τότεναμ-Στόουκ Σίτι  (17.00)

Κυριακή 10/4/2011

Μπλάκπουλ- Άρσεναλ  (15.30)
Άστον Βίλα-Νιούκαστλ  (18.00)

Δευτέρα 11/4/2011

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι  (22.00)

Παρελθόν από τη Σάλτζμπουργκ ο Στέφενς!!

Ο Ρικάρντο Μόνιτζ είναι ο αντικαταστάτης του Χουμπ Στέφενς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Red Bull Σάλτζμπουργκ, η οποία αποφάσισε να συνεχίσει χωρίς τον έμπειρο προπονητή στην τεχνική ηγεσία της.

Η αντικατάσταση του δεν πήρε παρά μερικές ώρες, δείγμα του ότι η απόφαση είχε παρθεί προ πολλού.

Η ανακοίνωση:

«Με ειλημμένη απόφαση, ο Χουμπ Στέφενς και ο βοηθός του, Ντίετμαρ Μπέιερσντοφερ αποτελούν παρελθόν από το σύλλογο. Ο Ρικάρντο Μόνιτς θα είναι ο νέος προπονητής, με το Νίκο Κόβατς να εκτελεί χρέη βοηθού».

Άπαντες στην προπόνηση!!

Παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Παρασκευής (8/4), ενώ η προετοιμασία της ομάδας ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (9/4).

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Γιώργος Δώνης, καταστρώνει τα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι (10/4, 19:00), έχοντας πλέον στη διάθεσή του τόσο τους Μιχαηλίδη, Σκόνδρα, όσο και τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι, που φαίνεται να μη νιώθει επιπλέον ενοχλήσεις.

Παρελθόν ο Ιέρο από την RFEF!!

Την αποχώρηση του Φερνάντο Ιέρο από τη διοικούσα επιτροπή της ισπανικής ομοσπονδίας ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσουν τους λόγους.

Ο πάλαι ποτέ αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε πόστο στην ομοσπονδία από το 2007 και έπειτα από τέσσερα χρόνια παρουσίας αποχώρησε κοινή συναινέσει 3,5 μήνες πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του.

Τα ρεπορτάζ στην Ιβηρική χώρα αναφέρουν πως μπορεί επίσημα να μην έγιναν γνωστές οι αιτίες του «διαζυγίου», αλλά ο Ιέρο φέρεται να αποχώρησε καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις οικονομικές απολαβές του.

Φαν Μπόμελ: «Θέλω να μείνω στη Μίλαν»

Την επιθυμία του να μείνει στη Μίλαν για αρκετά ακόμα χρόνια, εξέφρασε ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, σε ιταλικά Μέσα.

Ο Ολλανδός μέσος, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την παραμονή του στους «ροσονέρι» και θέλει να μείνει και να κερδίσει αρκετούς τίτλους με τον ιταλικό σύλλογο.

Τέλος ο χαφ της Μίλαν και των «οράνιε» δεν παρέλλειψε να αναφερθεί στη μεγάλη νίκη της Μίλαν επί της συμπολίτισσας Ίντερ με 3-0 και έδειξε πολύ ικανοποιημένος. 

Ζητείται… στόπερ!!

Έτοιμος να βάλει… αγγελία για να βρει τους δύο κεντρικούς αμυντικούς  ενόψει του αγώνα της Κυριακής εναντίον του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, είναι ο Μάκης Χάβος. Ο λόγος είναι ότι τέθηκε «νοκ άουτ»  και ο Στέλιος Μαλεζάς, αφού οι εξετάσεις που έγιναν στον Κατερινιώτη κεντρικό αμυντικό, έδειξαν θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό του προσαγωγό. 

Ο παίκτης θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου μία εβδομάδα με δέκα ημέρες, όπως ανέφερε το ιατρικό επιτελείο. Εκτός αυτού, ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Πάμπλο Κοντρέρας και τον επίσης τραυματία Μίρκο Σαβίνι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τους παίκτες που έμειναν, μόνο ο Μίρο Σνάουτσνερ και ο Σωτήρης Μπαλάφας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη συγκεκριμένη θέση κι ένας εκ των δύο πρόκειται να αποτελέσει τον «παρτενέρ» του Μπρούνο Τσιρίλο, στο κέντρο της άμυνας.
 
Θέλει Ελ Ζαρ η Ελ Σαμπάμπ

Για την απόκτηση του Ελ Ζαρ ενδιαφέρεται η Ελ Σαμπάμπ, όπως υποστηρίζει η «Al-Mountakhab». Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι η διοίκηση της εν λόγω ομάδας ετοιμάζεται να καταθέσει δελεαστικότατη πρόταση στη Λίβερπουλ ώστε να αποκτήσει τον Μαροκινό παίκτη που βρίσκεται στον «δικάφαλο του βορρά» με τη μορφή δανεισμού.

Λεονάρντο:«Θα απέλυα τον εαυτό μου»

Ο Μάσιμο Μοράτι αποφάσισε να διατηρήσει στον πάγκο της Ίντερ τον Λεονάρντο, παρά της βαριές ήττες που είχε από Μίλαν στο πρωτάθλημα και Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο προπονητής των «νερατζούρι» που δέχεται σκληρή κριτική από τον Ιταλικό Τύπο τόνισε ότι αν ήταν εκείνος στη θέση του Μοράτι θα απέλυε τον εαυτό του.

Συγκεκριμένα ο Βραζιλιανός τεχνικός δήλωσε: «Αν ήμουν πρόεδρος μάλλον θα ήμουν λιγότερο ευγενικός από oτι ο Μοράτι. Μετά το 2-5 από τη Σάλκε αν ήμουν στη θέση του θα με απέλυα. Δεν πιστεύω, πάντως, ότι κινδυνεύω αυτή τη στιγμή γιατί δεν αισθάνομαι ποτέ έτσι. Δε φοβάμαι να χάσω τη θέση μου. Αν γίνει, έγινε. Είμαι σίγουρος, πάντως, ότι μπορούμε να ανατρέψουμε ξανά την κατάσταση».

Και η Ίντερ για Τέβεζ!!

Η μεταγραφολογία γύρω από το όνομα του Κάρλος Τέβεζ συνεχίζει να φουντώνει, καθώς ο Αργεντινός ταξίδεψε στο Μιλάνο για άγνωστο λόγο και σε δηλώσεις που παραχώρησε στα αγγλικά Μέσα υποστήριξε πως συζήτησε με τους ανθρώπους της Ίντερ.

Ο παίκτης της Σίτι έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης φέτος και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία της Μάντσεστερ σε εγχώριες και εξωτερικές διοργανώσεις.

«Η Ίντερ είναι πρόθυμη να προσφέρει 25εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του παίκτη στην ομάδα. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον το οποίο είναι κάτι παραπάνω από απλή πρόθεση για μεταγραφή του Τέβεζ» δήλωσαν άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου.      

Τελευταία στιγμή για Κόκε!!

Ο Σέρχιο Κόκε πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς ξεπέρασε την κρίση σκωληκοειδίτιδας που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες και πλέον ο Σάκης Τσιώλης σκέφτεται να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Ισπανός επιθετικός αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού τόσο για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, όσο και σε αυτή της 30ής, ωστόσο, η απόφαση θα παρθεί την ύστατη στιγμή. Ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ώστε να απαλλαγεί από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», οι δεδομένοι απόντες είναι οι τραυματίες Σηφάκης, Πρίττας, όπως και οι τιμωρημένοι Φατί, Καστίγιο. Σχετικά με την περίπτωση του Μπομπαντίγια, ο επιθετικός των «κίτρινων» φαίνεται να προλαβαίνει το εν λόγω ματς.

Τέλος, η διοίκηση του συλλόγου της Θεσσαλονίκης ήρθε σε συμφωνία με την αντίστοιχη της Ξάνθης, για χορήγηση 1.200 εισιτηρίων, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στο χείλος του... Financial Fair Play Τσέλσι και Σίτι!!

H Τσέλσι και η Μάντσεστέρ Σίτι είναι οι πρώτες υποψήφιες να πέσουν θύματα του Financial Fair Play που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η UEFA στο άμεσο μέλλον.
Στο χείλος του... Financial Fair Play Τσέλσι και Σίτι!
Οι δυο βρετανικές ομάδες, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα οικονομικών αναλυτών, κινδυνεύουν ακόμη και με έκπτωση από τα ευρωπαικά Κύπελλα των επερχόμενων ετών αν δεν λάβουν από τώρα μέτρα προκειμένου να εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα που φέρνει η Ευρωπαική Ομοσπονδία.
Στόχος της UEFA με την εφαρμογή του Financial Fair Play είναι να εξασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων που χρηματοδοτούνται από πολύ πλούσιους αλλά και από λιγότερο πλούσιους επενδυτές. Με απλά λόγια, οι ομάδες δεν θα μπορούν να δαπανούν περισσότερα από όσα παράγουν ως επιχειρήσεις κι έτσι θα γίνουν προσπάθειες ώστε να εκλείψει και η διακίνηση μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα της UEFA καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει χρέη που ξεπερνούν τα 75 εκ ευρώ περίπου μέσα στην πρώτη πενταετία. Το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από το 2013 ωστόσο με την έρευνα που έγινε πρόσφατα από το BBC τόσο η Σίτι όσο και η Τσέλσι οδηγούνται ολοταχώς στην «κόκκινη κάρτα».
Σε χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι «Πολίτες» που στα ταμεία τους συσσωρεύονται χρέη που φτάνουν τα 110 εκ Λίρες (περίπου 125 εκ ευρώ) ενώ στα όριά της βρίσκεται και η Τσέλσι που χρωστάει 50 εκ λίρες (57ε. Ευρώ περίπου).
Μάλιστα για την Σίτι οι Βρετανοί αναλυτές προτείνουν ήδη αλλαγή οικονομικής πολιτικής, αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και μείωση του μπάτζετ προκειμένου να προλάβει η ομάδα του Μάντσεστερ να εναρμονιστεί ενώ πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται για την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει η Τσέλσι.
Πηγή: contra.gr


Το επίσημο βιβλίο της Ferrari κάνει 190.000 ευρώ! (BINTEO)

Έχει τίτλο «The Official Ferrari Opus» και βγαίνει σε τέσσερις εκδόσεις, ενώ το περιεχόμενό του είναι πλούσιο σε φωτογραφίες και υλικό…
Το επίσημο βιβλίο της Ferrari κάνει 190.000 ευρώ! (BINTEO)
Η έκδοση «Classic» έχει 2.843 ευρώ και περιέχει τις υπογραφές των δύο «πιλότων» της Scuderia, Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα. Η «Cavallino Rampate» κοστίζει 4.855 ευρώ και είναι υπογεγραμμένη από όλους τους εν ζωή παγκόσμιους πρωταθλητές της Formula 1.
Το καλύτερο όμως μας το κρατούν για το τέλος. Η κορυφαία έκδοση είναι η «Enzo Diamante» και από το όνομά της καταλαβαίνουμε γιατί κοστίζει 190.000 ευρώ. Το λογότυπό της είναι διακομισμένο με 30 διαμάντια, ενώ το κάλυμμα του είναι από δέρμα της επιλογής του ιδιοκτήτη!
Το πρώτο βιβλίο από την έκδοση «Enzo Diamante» θα βγει σε πλειστηριασμό και τα χρήματα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Πάντως, αν έχετε τα χρήματα, καλύτερα να πάρετε ένα αυτοκίνητο της Ferrari, το οποίο θα μπορείτε να το επιδεικνύετε και όχι να το έχετε κρυμμένο στην βιβλιοθήκη σας…


Φώτο ημέρας!!!

Η Σαμπρίνα Ραβέλι σέξι είναι μοντέλο και ηθοποιός.
Ο Λιονέλ Μέσι της την... έπεσε  μέσω videochat! Όμως, ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έφαγε χυλόπιτα…
Ο Μέσι είναι εκνευρισμένος που διέρρευσε το βίντεο της συνομιλίας τους, αλλά η Ραβέλι δεν αποδέχεται ότι ήταν αυτή που το έδωσε στην δημοσιότητα…

«Ο Μέσι άρχισε να μου μιλάει όλο και πιο συχνά και έκανε το πρέσινγκ ακόμα πιο πιεστικό όταν χώρισα με τον Νέρι (σ.σ.: ο μέσος της Μοντερέι, Καρδόσο). Κουβεντιάζαμε συχνά αλλά εγώ τον έβλεπα μόνο ως φίλο. Αυτός αντίθετα ξεκίνησε να προσπαθεί να με φλερτάρει, να με γεμίζει με κομπλιμέντα, όμως εγώ πάντα αρνιόμουν», είπε σε συνέντευξή της η Ραβέλι και πρόσθεσε:
«Στη συνέχεια αρραβωνιάστηκα με τον τωρινό σύντροφό μου και ζήτησα από τον Λεό να σταματήσει να επικοινωνεί μαζί μου για να αποφύγει μπελάδες. Με άκουσε, όμως το περασμένο καλοκαίρι μου έστειλε λουλούδια σπίτι μου και με εκνεύρισε. Τώρα αντιλήφθηκα ότι οι εικόνες της συνομιλίας μου εμφανίστηκαν στην τηλεόραση».
«Εκείνος μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έλεγε: ‘Με έβαλες σε μπελάδες, δεν ντρέπεσαι;’ Είναι πληγωμένος, όμως δεν ήμουν εγώ που δημιούργησε αυτό το χάος. Γιατί τον απέρριψα; Δεν είναι ο τύπος μου», κατέληξε.

To Video της ημέρας!!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν σχολιάσει πικρόχολα την απόφαση του Μπέκαμ να πάει στις ΗΠΑ για να παίξει μπάλα. Στο στιλ ότι πήγε για να... αράξει! Δείτε αυτό το βίντεο και μετά τα ξαναλέμε...
Το έχει ακόμα ο παιχταράς! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο περιθώριο των γυρισμάτων για τη διαφήμιση της Pepsi, ο Άγγλος χαφ πήρε για λίγο τις τρεις μπάλες στα πόδια του. Ευτυχώς υπήρχε κάμερα που βιντεοσκόπησε τα κατορθώματά του και μπορούμε να τα δούμε...







 

Επιστολή ΑΕΛ στον πρωθυπουργό!!

Επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου έστειλε η Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Σε αυτή ζήτησε να βρεθούν λύσεις από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, οι οποίες θα εξαλείψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνοντας λόγο για «διαφθορά και υποκρισία», για «καταπάτηση νόμων και θεσμών» και για ανθρώπους που κινούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου με «όρους ‘υποκόσμου’ και ‘κανόνες της νύχτας’»!

Η επιστολή: 

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που όμως αποτελεί συνέχεια του θεάτρου που διαδραματίζεται στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία 15-20 χρόνια. 

Η χώρα που γέννησε τους δημοκρατικούς θεσμούς γίνεται καθημερινά περίγελως διεθνώς, αφήνοντας -με την ανοχή της πολιτείας- ελεύθερο πεδίο δράσης σ’ όλους εκείνους που σκοπό έχουν την ιδιοτέλεια, τον εύκολο πλουτισμό και την κατάλυση στοιχειωδών κανόνων νομιμότητας. 

Ως μητρική Α.Ε.Λ., τα αποτελέσματα τα ζούμε στο πετσί μας. Γίναμε θεατές: 1) Της διαφθοράς και της υποκρισίας, 2) Της αμετροέπειας και της συγκάλυψης, 3) Της καταπάτησης νόμων και θεσμών, 4) Της εκμετάλλευσης του αγαθού του αθλητισμού από ανθρώπους -ξένους προς αυτόν- που παρανομούν προκλητικά και φαλκιδεύουν θεσμούς και αξίες, κινούμενοι με όρους «υποκόσμου» και «κανόνες της νύχτας», 5) Της διαρκούς υποβάθμισης του ποδοσφαίρου αντί της φυσιολογικής προόδου και αναβάθμισης που παρατηρείται στον υπόλοιπο κόσμο, 6) Της προκλητικής τιμωρίας όσων αρνούνται να συμμορφωθούν προς τις αξιώσεις των αμαρτωλών κυκλωμάτων, με κραυγαλέο φετινό παράδειγμα την θυγατρική του Σωματείου μας Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. 1964 που (πέρα και άσχετα από δικές της αδυναμίες και σφάλματα) κυνηγήθηκε λυσσαλέως και ανηλεώς. 

Απέναντι στα τεκταινόμενα, και έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που πηγάζει από την ιστορία και την παράδοση του Σωματείου μας, 
ορθώνουμε το ανάστημά μας και απαιτούμε: 

* Να δοθεί επιτέλους τέλος στην ασυδοσία ανθρώπων που δηλώνουν παράγοντες του αθλητισμού. 

* Να μπει φρένο στις τριτοκοσμικές πρακτικές των κυκλωμάτων, των εξωθεσμικών παρεμβάσεων και των κάθε λογής παραγκών και λοιπών «παραπηγμάτων». 

* Να θωρακιστεί θεσμικά το ελληνικό ποδόσφαιρο κατά τρόπο τέτοιο, που να μην χρειάζονται «κασέτες», αποκαλυπτικές του σκοτεινού παρασκηνίου του. 

* Να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι, να διαλευκανθούν τα οικονομικά των Π.Α.Ε. και να εναρμονιστεί το Ελληνικό Ποδόσφαιρο με τις επιταγές των διεθνών ομοσπονδιών στις οποίες ανήκει. 

Εγκαλούμε τον κ. Υπουργό Πολιτισμού, το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο., το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο., και το Δ.Σ. της Super League και αξιώνουμε: 

1) Να δώσουν λύσεις παρόμοιες με εκείνες που έδωσαν οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες πριν από 20-25 χρόνια, 2) Να επιτρέψουν στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο να γίνει πραγματικό προϊόν πολιτισμού, 3) Nα οργανωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση τις αξίες της δικαιοσύνης, της άμιλλας και της διαφάνειας, 4) Να λογοδοτήσουν όλοι όσοι ευθύνονται για την κατάντια του, 5) Να απαλλαγεί ο αθλητισμός οριστικά από τα κάθε είδους καιροσκοπικά παράσιτα. 

Για το Δ.Σ. του φιλάθλου σωματείου «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Ε.Λ. 1964» 

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Λιόντος Ο Γενικός Γραμματέας Ζήσης Χελιδώνης».

Ανάκληση δελτίων σε Εθνικό, Ιωνικό!!

Τον... μπελά τους βρήκαν οι ομάδες των Εθνικού και Ιωνικού, καθώς η ΕΠΟ αποφάσισε να ανακαλέσει δελτία ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στους δύο συλλόγους, έπειτα από καταγγελία τόσο της Καλλιθέας, όσο και της Αναγέννησης Καρδίτσας, περί πλαστών δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή της στις 8-4-2011, μετά και τις εκδοθείσες αποφάσεις 662, 663 και 664/11, με την υπ’ αριθμόν 665/11 απόφασή της λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων θα προχωρήσει άμεσα σε έλεγχο όλων των εκδοθέντων δελτίων αθλητικής ιδιότητας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών κατά τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου 2011».

Οι παίκτες του Εθνικού των οποίων τα δελτία ανεκλήθησαν είναι οι:

Ρούσσος Όθωνας
Mendy Vincent
Olondo Utcmumbe
Fafana Adama
Παναγόπουλος Παναγιώτης
Ντούλιας Γεώργιος
Rimkevicius Arturas
Σωτηρίου Δημήτριος
Damiano Marcelo

Οι παίκτες του Ιωνικού των οποίων τα δελτία ανεκλήθησαν είναι οι:

Καπρανάς Νικόλαος
Κίτος Βασίλειος
Σεντεμέντες Ιωάννης
Μαντζανάς Βησσαρίων
Κλειτσάκης Γεώργιος
Κυπριανού Ανδρέας
Thomas Joel
Μανιάτης Χρήστος
Λαμπρόπουλος Ιωσήφ
Παλαγγίνης Χρήστος
Vulka Andi
Χατζής Μιχαήλ
Τριανταφύλλου Αθανάσιος
Κοξαράκης Στυλιανός
Παναγόπουλος Ιωάννης
Μπενετάτος Δημήτριος
Θέμελης Αστέριος
Ρες Βασίλειος
Καλολήρου Απόστολος
Χατζηγιαννάκος Ευγένιος
Αβραμίδης Ματθαίος
Κατσικάρης Δημοσθένης
Μιχαήλ Σπυρίδων
Ανυφαντάκης Βενιζέλος

Ντουντού: «Να ζήσω εδώ πολλά χρόνια»!!

Την  ευχή να μείνει πολλά χρόνια στην Ατλέτικο Μινείρο έκανε ο Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι του έλλειπε ο Βραζιλιάνικος σύλλογος.  Ο έμπειρος μέσος έφτασε στην χώρα του και αυτή την ώρα από ιατρικές εξετάσεις.  

Εν συνεχεία θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, καθώς ως το βράδυ θα έχει υπογράψει το νέο του τριετές συμβόλαιο με τη Μινέιρο. 

«Μου λείπει η Μινέιρο, ελπίζω να ζήσω εδώ για πολλά χρόνια. Στόχος μου να βοηθήσω και να απολαύσω τις στιγμές μου στην ομάδα», ήταν τα λόγια του Ντουντού Σεαρένσε.

Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων για την φιέστα

Από την Παρασκευή τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα του Ολυμπιακού με την Λάρισα για την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής του πρωταθλήματος. Όπως ανακοίνωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, έχουν απομείνει ακόμη κάποια "μαγικά χαρτάκια".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ, που θα διεξαχθεί στο στάδιο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" την Κυριακή 17/4/2011 και ώρα 19:00, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Ο.Π.Α.Π. της SUPER LEAGUE και στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής του Πρωταθλήματος που κατέκτησε η ομάδα μας, τα εισιτήρια θα διατεθούν ως εξής:

Από τα εκδοτήρια του σταδίου "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ", που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 17 και το Σάββατο 9/4, με ώρες διάθεσης 10:00 - 18:00.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν VIP εισιτήριο, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Διαχείρισης εισιτηρίων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στο στάδιο "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ" (τηλεφωνικό κέντρο ).

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητάς. 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 15 €, 20 €, 25 €, 30 €, 35 €, 45 € & 100 € (VIP)»

Παίρνει σύνταξη ο Τζάκσον!

Αποφασισμένος να συνταξιοδοτηθεί το προσεχές καλοκαίρι φαίνεται πως είναι ο προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς, Φιλ Τζάκσον.

Να αναφέρουμε ότι ο προπονητής των «λιμνάνθρωπων» ήθελε να αποσυρθεί από την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο προτίμησε να κάτσει για μια ακόμα χρονιά λόγω της υποχρέωσης που πιστεύει ότι έχει σε κάποιους παίκτες όπως οι Φίσερ και Κόμπε Μπράιαντ.

Ο Τζάκσον μιλώντας σε αμερικάνικα μέσα μίλησε για κάποιους παίκτες τους, συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο Ρον είναι  ο πιο διασκεδαστικός, αλλά τον ακολουθεί από πολύ κοντά ο Όντομ». Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη θέση του προπονητή ο Φιλ Τζάκσον έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και σαν παίκτης έχει δύο.

Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Μπόατενγκ!!

Νοκ-άουτ μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου τέθηκε ο Ζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο την προηγούμενη Τετάρτη.

Ο διεθνής Γερμανός αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι τραυματίστηκε στον χόνδρο του δεξιού του γονάτου στην προθέρμανση του αγώνα της Γερμανία με το Καζακστάν για τα προκριματικά του EURO 2012 στις αρχές Μαρτίου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για επιστροφή του Μπόατενγκ σε αγωνιστικούς ρυθμούς πριν το τέλος της σεζόν, το ιατρικό επιτελείο της Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε ότι ο 22χρονος αμυντικός θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να αποθεραπευτεί πλήρως.

Με Σάλπι στην επίθεση!!

Διπλή δοκιμή θα κάνει ο Μάκης Χάβος στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής με τον στον Ηρακλή. Στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ λοιπόν θα παρατάξει Σαλπιγγίδη και Τσουκαλά. 
Ο Έλληνας τεχνικός ενδεχομένως να παρατάξει την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1.

Σε ραδιενεργά μολυσμένο νερό το τρίαθλο;

Δύο Ολυμπιονίκες του τριάθλου ο Γιαν Φροντένο και η Εμα Σνόουσιλ εναντιώνονται στην απόφαση της Διεθνούς Ενωσης του αθλήματος (ΙΤU) να προχωρήσει στην διεξαγωγή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σε ένα μήνα στην Ιαπωνία, φοβούμενοι τις επιπτώσεις στη υγεία τους. 

Ο αγώνας αποτελεί προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και αυτό που τρομοκρατεί τους αθλητές είναι ότι θα κληθούν να κολυμπήσουν 1,5 χλμ στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, μόλις 300χλμ νότια της πυρηνικής εγκατάστασης της Φουκουσίμα. 

«Δεν αξίζει να ρισκάρεις την ζωή σου για μια ολυμπιακή πρόκριση» λένε οι αθλητές.

«Δεν νομίζω πως είναι στο χέρι της ΙΤU να πάρει την απόφαση για λογαριασμό των αθλητών» τονίζει ο Φροντένο στην εμμονή της ΙΤU να προχωρήσει κανονικά στην διεξαγωγή του προλυμπιακού χωρίς αλλαγή έδρας. «Οσο κι αν μας αρέσει να αγωνιζόμαστε στην Ιαπωνία δεν νομίζω πως είναι σωστό να πάμε εκεί τον επόμενο μήνα, όταν τουριστικοί πράκτορες σε όλο τον κόσμο συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην επισκέπτονται την χώρα».

Πρόσθεσε δε πως η ανησυχία του ενισχύθηκε από την είδηση ότι έχουν διαφύγει στην θάλασσα 11,5 εκατομμύρια λίτρα νερού μολυσμένου από ραδιενέργεια: «Αυτό δεν μου ακούστηκε και πολύ ασφαλές». 

Η Ιαπωνία αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όλες σχεδόν τις εθνικές ομάδες κωπηλασίας, αλλά και για τη δική μας που έχει κανει εκεί μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της για τα σημαντικά ραντεβού.

Μεγάλη έκπληξη για Γκιγκς!!

Έκπληκτος έμεινε ο Ράιαν Γκιγκς στο άκουσμα της ποινής που επιβλήθηκε στον συμπαίκτη του, Γουέιν Ρούνεϊ. Ο άσος της Γιουνάιτεντ τόνισε ότι πρώτη φορά βλέπει κάτι τέτοιο.

«Δεν με εξέπληξε η έκταση που πήρε το θέμα, αφού αφορούσε έναν παίκτη της αξίας του Ρούνεϊ. Αλλά δύο αγωνιστικές τιμωρία; Αυτό ναι είναι έκπληξη.

Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχει τιμωρηθεί άλλος παίκτης για εξύβριση στην κάμερα», τόνισε αρχικά ο Ουαλός άσος και συνέχισε,

«Φυσικά και είναι πλήγμα για εμάς. Θες τους καλύτερους παίκτες σου σε αυτό το σημείο της σεζόν γιατί κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Θες τους καλύτερους γκολτζίδες σου και ο Γουέιν είναι ένας τέτοιος παίκτης και μάλιστα βρίσκεται σε φόρμα. Είναι ένας ιδιαίτερος ποδοσφαιριστής».

Ο Ρούνεϊ δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα με την Φούλαμ για το αγγλικό πρωτάθλημα ενώ θα λείψει και από τον μεγάλο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Bundesliga: Να περάσει και από το «Imtech Arena»!!

Με αυτόν τον στόχο ταξιδεύει η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ στην έδρα του Αμβούργου, που θέλει να πάρει ακόμα μια νίκη προκειμένου να πραγματοποιήσει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στην κορυφή της Bundesliga στο +7 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν και δεν θέλει να χάσει με τίποτα αυτό το προβάδισμα. Να σημειώσουμε ότι η Μπορούσια δεν μπορεί να υπολογίζει για τον αγώνα του Σαββάτου στον Κρίνγκε. Από εκεί και πέρα σαφές πως εύκολο έργο από την Ντόρτμουντ έχει η Λεβερκούζεν η οποία παραμένει στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου. Οι «Ασπιρίνες» φιλοξενούν στο «Bay Arena» την Σενκτ Πάουλι και θέλουν το «τρίποντο» προκειμένου να εκμεταλλευτούν τυχόν «στραβοπάτημα» της Ντόρτμουντ. Η 3η Μπάγερν Μονάχου τώρα που μετράει 3 σερί νίκες και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παίζει εκτός έδρας στην Νυρεμβέργη, με τους Βαυαρούς να έχουν μοναδικό στόχο την έξοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι ανάμεσα στις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, το Ανόβερο και την Μάιντς. Στην «μάχη» της ουράς ξεχωρίζει σαφώς η αναμέτρηση της Στουτγάρδης με την  Καϊζερσλάουτερν με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στις επικίνδυνες θέσεις.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στην Γερμανία:

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης (21:30)

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Αμβούργο-Ντόρτμουντ (16:30)
Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μ. (16:30)
Ανόβερο-Μάϊντζ (16:30)
Φράϊμπουργκ-Χοφενχάϊμ (16:30)
Σάλκε-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Στουτγάρδη-Καϊζερσλάουτερν (18:30)

Κυργιακή 10 Απριλίου 2011

Γκλάντμπαχ-Κολωνία (16:30)
Λεβερκούζεν-Σεντ Πάουλι (18:30)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από Ηρακλή!

Τα βαθιά συλλυπητήριά της στο στέλεχος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, Φώτη Γκιζέλη, για την οδυνηρή απώλεια του πατέρα του, Γιώργου, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης της η ΠΑΕ Ηρακλής.

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στο εκλεκτό μέλος της 'κυανόλευκης' οικογένειας και στέλεχος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας, Φώτη Γκιζέλη, για την οδυνηρή απώλεια του πολυαγαπημένου πατέρα του, Γιώργου. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, στον ίδιο τον Φώτη και στους οικείους του», αναφέρει η ανακοίνωση του Ηρακλή. 

«Έξω ο Τόρες, μέσα ο Ντρογκμπά»!

Σύστημα 4-3-3 και τον Ντρογκμπά βασικό αντί του Τόρες προτείνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Τσέλσι, Ρέι Γουίλκινς.

Ο Γουίλκινς ήταν το «δεξί χέρι» του Αντσελότι μέχρι τον Νοέμβριο, όταν και αποχώρησε, ενώ είχε πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες της ομάδας.

Μετά το ματς με την Γιουνάιτεντ ρωτήθηκε τι έφταιξε και τι θα άλλαζε στην ομάδα και ήταν ξεκάθαρος,

«Θα έβαζα τον Ντρογκμπά στην κορυφή της επίθεσης μόνο του. Στα αριστερά τον Μαλουντά και στα δεξιά τον Ανελκά η τον Καλού. Ο Τόρες θα έμενε εκτός γιατί σε αυτό το σύστημα χωράει μόνο ένας σέντερ φορ και αυτός είναι ο Ντρογκμπά». 

Στήριξη Νταλγκλίς σε παίκτες!!

Αρκούντως ευχαριστημένος με την απόδοση των παικτών του εμφανίζεται ο Κένι Νταλγκλίς, σχολιάζοντας την κατάσταση της Λίβερπουλ.

Ο  60χρονος τεχνικός έδωσε το σύνθημα για συνέχιση της καλής προσπάθειας, επισημαίνοντας:

«Δεν νομίζω ότι θέλει κανένας μας να βρίσκεται στην έκτη θέση. Όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί πήραμε δύο παίχτες, δώσαμε άλλους δύο και η ομάδα έχει βελτιωθεί. Δεν νομίζω ότι μπορούσαν κάτι καλύτερο. Θεωρώ ότι όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Έχουμε κερδίσει κάποια παιχνίδια, τα οποία ο κόσμος ίσως να πίστευε πως δεν μπορούμε να πάρουμε και έχουμε χάσει κάποια άλλα, τα οποία θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει.

 Όπως πάντα λέω θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε βαθμούς στη συγκομιδή μας και στο τέλος θα δούμε που είμαστε. Αν τελικά τερματίσουμε έκτοι θα είναι ένα κατόρθωμα των παιχτών, όμως ας μην προτρέχουμε».

Primera Division ψηφίζει ο Γκουαρδιόλα!!

Την προτίμησή του στο ισπανικό πρωτάθλημα έναντι του Champions League εξέφρασε ανοιχτά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» πιστεύει ότι οι «μάχες» της Primera Division είναι πιο ελκυστικές από τις αντίστοιχες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζουν μικρότερο ενδιαφέρον.

«Η Primera Division είναι η πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς. Το Champions League έχει γκλάμουρ, όμως για μένα, το πρωτάθλημα είναι καλύτερο και με εξιτάρει περισσότερο», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα μίλησε και για το αυριανό παιχνίδι με την Αλμερία, υπογραμμίζοντας τη σημασία κατάκτησης των τριών βαθμών της νίκης από την ομάδα του.

«Δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, η Αλμερία θα τα δώσει όλα στο παιχνίδι. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τη νέα Αλμερία. Έχει νέο προπονητή, οπότε θα είναι πολύ επικίνδυνη. Έχω προαίσθημα ότι ίσως αφήσουμε κάποιους βαθμούς, όμως ελπίζω ότι δεν θα είναι αύριο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι», κατέληξε ο Γκουαρδιόλα.

Επικαλαμίδα- «ρουφιάνος»!

Μια νέα επικαλαμίδα κάνει την εμφάνισή της στον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά δεν είναι ίδια με τις άλλες.

Η νέα εφεύρεση μπορεί εύκολα να μετονομαστεί και ως «ρουφιάνος» καθώς αυτοί που «βουτάνε» συνέχεια για να κερδίσουν σφυρίγματα του διαιτητή  δεν πρέπει να αισθάνονται και πολύ καλά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει έναν μηχανισμό που αποτελείται από αισθητήρα και ειδοποιεί τον διαιτητή με έναν χαρακτηριστικό ήχο όταν υπάρχει δυνατή επαφή και σκληρό φάουλ.

Υπάρχει και ένας δεύτερος αισθητήρας ο οποίος εντοπίζει πόσο κοντά είναι ο αντίπαλος και εμποδίζει όποιον χτυπήσει τον… «εαυτό» του για να «κλέψει» και ενεργοποιείται μόνο όταν είναι από αντίπαλο το φάουλ.

Τώρα κατά πόσο θα εφαρμοστεί αυτό σε επίσημους αγώνες δεν το ξέρουμε. 
 

Γκoλ στην ανθρωπιά!!

Ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και η  ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Αστέρα Μαγούλας δίνουν έναν ξεχωριστό αγώνα για την ενίσχυση της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  τη Δευτέρα, 11 Απριλίου στις 17.30 στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας.

Ο αγώνας-θεσμός διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Βριλησσίων.

Μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι  Κρ. Βαζέχα. Γρ. Γεωργάτος, N. Λυμπερόπουλος, Π. Καφές Γ. Βάντσικ, Στρ. Αποστολάκης, Γ. Καλιτζάκης, Γ. Γκούμας και ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές σκοράρουν υπέρ της ανθρωπιστικής δράσης. Ο φετινός αγώνας πραγματοποιείται σε μια χρονιά-ορόσημο, καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της οργάνωσης, που σήμερα αναπτύσσει δράση σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 
Μόνο μέσα στην τελευταία χρονιά οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κατάφεραν να προσφέρουν βοήθεια σε πάνω από 7.500.000 ασθενείς, πραγματοποίησαν περισσότερες από 47.500 χειρουργικές επεμβάσεις και 100.000 τοκετούς. Όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες μας (ιατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό) βρίσκονται δίπλα σε όλους εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά από φυσικές καταστροφές, ασθένειες, συγκρούσεις και κοινωνική βία προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια. Μέρος της παγκόσμιας αυτής προσπάθειας είναι το ελληνικό τμήμα που συμπλήρωσε πρόσφατα 20 χρόνια δράσης έχοντας ως σταθερό και πολύτιμο υποστηρικτή την ελληνική κοινωνία.
 
Σύμμαχοι αυτής της προσπάθειας είναι και εκπρόσωποι του ποδοσφαιρικού χώρου που με ευαισθησία και συνέπεια υποστηρίζουν το έργο τους βοηθώντας μας να συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη την ανθρωπιστική δράση μέσα από επείγοντα και μακροχρόνια προγράμματά δίνοντας ελπίδα για ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους. 
 
Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν εισιτήρια και να ενισχύσουν τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μπορούν να απευθυνθούν στις ακόλουθες διευθύνσεις:
- Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ξενίας 15, Αμπελόκηποι,
-  Δημαρχείο Μαγούλας, Ηρώων Πολυτεχνείου 2, Μαγούλα, ΤHΛ: 210 5551342
- Πρακτορείο ΟΠΑΠ Γιάννης Καλιτζάκης, Εθνικής Αντιστάσεως 47, Ελευσίνα
- Σχολή Ποδοσφαίρου Καλιτζάκης – Κουμπής, Λεωφ. Αεροδρομίου 1, Ελευσίνα, ΤΗΛ: 210 55 42 392
- Αμανατίδης, Βριλήσσια, Λ. Πεντέλης 44, 210 - 80 49 622 , 210 - 80 49 622     
 
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.

Δύσκολη αποστολή για τον ΠΑΣ!!

Δύσκολη αποστολή θα έχει αυτή την αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό με στόχο να κερδίσει και να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. 

Στην έδρα του Πανθρακικού θα δοκιμαστεί ο δεύτερος της βαθμολογίας, Παναιτωλικός, ενώ ο ΟΦΗ φαινομενικά θα έχει εύκολο έργο απέναντι στον Εθνικό.  

Τους τρεις βαθμούς που θα τον κρατήσουν σε θέση που οδηγεί στα πλέι οφ θα διεκδικήσει ο Διαγόρας Ρόδου στην Καρδίτσα απέναντι στην τοπική Αναγέννηση.

Avαλυτικά οι αγώνες της 30ης αγωνιστικής B' Εθνικής

ΠΑΣ Γιάννενα-Λεβαδειακός
Πανθρακικός-Παναιτωλικός
ΟΦΗ-Εθνικός Πειραιώς
Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη
Αναγέννηση Καρδίτσας-Διαγόρας Ρόδου
Δόξα Δράμας-Αγροτικός Αστέρας
Θρασύβουλος Φυλής-Πιερικός
Καλλιθέα-Ιωνικός
Βέροια-Τρίκαλα

Τέλος ο Τζέραρντ για φέτος!!!

Νοκ-άουτ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν τέθηκε ο Στίβεν Τζέραρντ μετά τον νέο τραυματισμό του στους προσαγωγούς την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κένι Νταλγκλίς επιβεβαίωσε την απουσία του αρχηγού χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει την ημερομηνία επιστροφής του. Ο Τζέραρντ «γύρισε» πρόσφατα από τραυματισμό στους προσαγωγούς που τον ταλαιπωρούσε καιρό.

«Δεν ξέρω ακόμη το μέγεθος του τραυματισμού. Θα περιμένουμε να ακούσουμε την γνώμη των ειδικών που τον εξετάζουν, όμως το σίγουρο είναι πως δεν θα αγωνιστεί ξανά έως το τέλος της σεζόν», επιβεβαίωσε ο τεχνικός των «κόκκινων».

Εκτός από τον Τζέραρντ και ο Άγκερ δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος ενώ και ο Γκλεν Τζόνσον έχει τεθεί εκτός για έναν μήνα.

Ζανέτι: «Ο Λεονάρντο πρέπει να μείνει»!!

Ψήφο εμπιστοσύνης στον προπονητή του στην Ίντερ, Λεονάρντο, έδωσε ο Χαβιέ Ζανέτι, μέσω δηλώσεών του στην «Gazzetta dello Sport».

Η συντριπτική ήττα από τη συμπολίτισσα Μίλαν στο «Derby della Madoninna» έφερε γκρίνια στο στρατόπεδο των «νερατζούρι» και αμφισβήτηση για την παρουσία του Βραζιλιάνου στον πάγκο της ομάδας. Ωστόσο, ο Ζανέτι εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς το πρόσωπο του Λεονάρντο, τονίζοντας ότι πρέπει να παραμείνει.

«Ο Λεονάρντο έχει πίστη σε εμάς κι εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την ομάδα. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος με κάθε έννοια. Είναι ένας πραγματικός άντρας», τόνισε ο Αργεντινός αμυντικός στην ιταλική εφημερίδα.

«Τον γνωρίζω περισσότερα από 10 χρόνια και είναι ένας καλός άνθρωπος. Είμαστε μία εντελώς διαφορετική Ίντερ από τότε που ανέλαβε και πιστεύω ειλικρινά ότι πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν. Όλοι νιώθουμε εξαιρετικά υπό την καθοδήγησή του», κατέληξε ο Ζανέτι.

Επιστρέφει ο Άντερσον!!

Έτοιμος να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς είναι ο Βραζιλιάνος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντερσον.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, που αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, έπαιξε χτες στην νίκη της ομάδας Νέων των «κόκκινων διαβόλων» με 3-1 επί της αντίστοιχης της Μάντσεστερ Σίτι και τέθηκε στην διάθεση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Φούλαμ στο «Ολντ Τράφορντ».

Μάλιστα, ο Άντερσον σκόραρε δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους… νεαρούς «πολίτες» κι έδειξε υψηλό βαθμό ετοιμότητας εν όψει του αυριανού αγώνα με τους Λονδρέζους.

Le Championnat: «Δοκιμασία» στο «Λουί Ντε» για Λιλ!!

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή της Λιλ σε αυτή την 30η αγωνιστική του Le Championnat καθώς ταξιδεύει στο «Λουί Ντε» για να αντιμετωπίσει την Μονακό.

Οι «λιλουά» που παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας με +4 από την 2η Μαρσέιγ, θα αντιμετωπίσουν τους Μονεγάσκους με στόχο φυσικά το «τρίποντο» που θα τους φέρει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του πρωταθλήματος. Πάντως η Μονακό αναμένεται να αποτελέσει «σκληρό καρύδι» για την ομάδα του Γκαρσιά, καθώς βρίσκεται στις επικίνδυνες θέσεις και «διψάει» για βαθμούς

Από την μεριά της η Μαρσέιγ κάνει μια από τις  τελευταίες προσπάθειες της για τον τίτλο, αφού φιλοξενεί στο «Βελοντρόμ» την Τουλούζ και θέλει νίκη για να εκμεταλλευτεί τυχόν «γκέλα» της Λιλ. Η Ρεν από εκεί και πέρα μετά τις «γκέλες» των τελευταίων αγωνιστικών ψάχνει μόνο ένα θαύμα για να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του τίτλου. Σε αυτή την αγωνιστική ταξιδεύει στην έδρα της Μπρεστ και το διπλό είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να καταλάβει τουλάχιστον μια θέση που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον ίδιο στόχο έχει και η Λιόν που φιλοξενεί στο «Ζερλάν» την Λανς η οποία κάνει προσπάθειες για αν αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στην Le Championnat 

Σάββατο 09-04

Οσέρ-Σεντ Ετιέν (20:00)
Μπορντό-Αρλ (20:00)
Καέν-Παρί Σεν Ζερμέν (20:00)
Λοριάν-Σοσό (20:00)
Μονακό-Λιλ (20:00)
Βαλενσιέν-Σοσό (20:00)
Μπρεστ-Ρεν (22:00)

Κυριακή 10-04

Μαρσέιγ-Τουλούζ (18:00)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Λιόν-Λανς (22:00

«Πρόταση Ολυμπιακού σε Εντέλ»

Νέα σενάρια κυκλοφορούν στην Γαλλία που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει καταθέσει πρόταση στον Απουλά Εντέλ προκειμένου να τον αποκτήσει ως ελεύθερο το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «psgteam» οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει την «κρούση» τους στον Καμερουνέζο τερματοφύλακα της Παρί Σεν Ζερμέν για τον οποίο ενδιαφέρον υπάρχει και από την Καισερίσπορ της Τουρκίας. Από εκεί και πέρα ο Εντέλ του οποίου το συμβόλαιο με τους Παριζιάνους εκπνέει το καλοκαίρι, αναμένεται να αποφασίσει για το μέλλον του μέχρι τις 15 Απριλίου, καθώς αυτή είναι η διορία που έχει πάρει από την Παρί. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οπότε στην συγκεκριμένη

Πρώτος σκόρερ ο Διαμαντίδης!!

Ο MVP των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, Δημήτρης Διαμαντίδης, αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του final8 της Ευρωλίγκας.

Ο 31χρονος σταρ των πρωταθλητών Ελλάδος είχε στους τέσσερις αγώνες του «τριφυλλιού» με την Μπαρτσελόνα 18 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο αρχηγός των «πρασίνων» σε μια άκρως κρίσιμη καμπή της σεζόν, προσέφερε τα μέγιστα σε μια πρόκριση-θρίαμβο.Ο  Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι, Τζέρεμι Πάργκο, ήταν πρώτος στο ειδικό σύστημα βαθμολόγησης της διοργάνωσης με 19,5 βαθμούς μ.ό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ της «ομάδας του λαού», Ρίτσαρντ Χέντριξ, έχει τα πρωτεία στα ριμπάουντ με μ.ό. 7,8, καθώς και στα μπλοκ, με μ.ό. 2,5.Στην κατηγορία των ασίστ κορυφαίος πασέρ αναδείχθηκε ο Ομάρ Κουκ της Βαλένθια με 6,4, ενώ ο έμπειρος πλέι-μέικερ της Ρεάλ, Πάμπλο Πριτζιόνι, ήταν πρώτος στα κλεψιματα με 2,4 μ.ό.

Ταχύτερος ο Ουέμπερ!!

O Μαρκ Ουέμπερ, της Ρεντ Μπουλ, ήταν ο ταχύτερος οδηγός αμφότερων των περιόδων ελεύθερων δοκιμών σήμερα στην πίστα της Σεπάνγκ, όπου ξεκίνησε το τριήμερο του δεύτερου γύρου της σεζόν.

O Αυστραλός διέλυσε τον ανταγωνισμό στην πρωινή περίοδο ελεύθερων δοκιμών Παρασκευής του GP της Μαλαισίας, όντας 1,6 δλ. ταχύτερος από τον Λιούις Χάμιλτον, σε ένα επεισοδιακό 90λεπτο. 

Ο έτερος οδηγός της Ρεντ Μπουλ, Σεμπάστιαν Φέτελ κατέληξε στη 17η θέση, ενώ απογητευτικός ήταν και Τζένσον Μπάτον της Μακ Λάρεν, Τζένσον Μπάτον, που έκανε τον 15ο καλύτερο χρόνο.
Τον 3ο χρόνο της πρωινής διαδικασίας σημείωσε, στα τελευταία λεπτά, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ οι υπόλοιποι, αρχής γενομένης από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, βρίσκονταν πάνω από 2,7 δλ. πίσω από τον Ουέμπερ.

Το απόγευμα, το προβάδισμα της Ρεντ Μπουλ έναντι των αντιπάλων της δε φάνηκε να είναι τόσο μεγάλο, όμως, ο Ουέμπερ διατήρησε τον καλύτερο χρόνο, με τους Μπάτον και Χάμιλτον να ακολουθούν.

«Γιούβε» καλεί Αντεμπαγιόρ!!

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης με τη μορφή δανεισμού από την Μάντσεστερ Σίτι, έχουν κάνει πολλές ομάδες να… «ξερογλείφονται».

Μία από αυτές είναι και η Γιουβέντους η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στη διοίκηση των «πολιτών» για την απόκτηση του υψηλόσωμου επιθετικού από το Τόγκο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού «Tuttosport», η Μάντσεστερ Σίτι δεν υπολογίζει τον Αντεμπαγιόρ και σκοπεύει να τον παραχωρήσει με μόνιμη μεταγραφή στην ομάδα η οποία θα ικανοποιήσει τις οικονομικές της απαιτήσεις.

Το μοναδικό πρόβλημα για τη Γιουβέντους είναι ότι έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην απόκτηση ενός και μόνο ξένου ποδοσφαιριστή ανά σεζόν και στη λίστα με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους των «μπιανκονέρι» βρίσκεται εδώ και καιρό στην πρώτη θέση το όνομα του διεθνούς Βραζιλιάνου, Μισέλ Μπαστός, ο οποίος αγωνίζεται στη Λυών.

Καθοριστικό ρόλο, βέβαια, θα παίξει και η στάση που θα κρατήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, που εμφανίζεται άκρως ικανοποιημένη από την παρουσία του Αντεμπαγιόρ.

Φαβορί ο Μπέιλ!!

Η χρόνια που πραγματοποιεί ο Γκάρεθ Μπέιλ με την φανέλα της Τότεναμ μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως... εξωπραγματική και γι' αυτό οι «μνηστήρες» σχηματίζουν ουρά έξω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ακόμα μια επιβεβαίωση ήρθε από τους συναδέλφους του στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία και την Ουαλία (PFA), τον τοποθέτησε στην λίστα με τους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της σεζόν. Μάλιστα, οι Άγγλοι θεωρούν ότι ο Ουαλός μπακ-χαφ της Τότεναμ είναι το φαβορί.

Στην ίδια λίστα, μαζί με τον Γκάρεθ Μπέιλ, βρίσκονται οι Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Τσάρλι Άνταμ (Μπλάκπουλ), Κάρλος Τέβες (Μαν. Σίτι), Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ (Τότεναμ), Νεμάνια Βίντιτς (Μαν. Γιουνάιτεντ) και Σκότ Πάρκερ (Γουέστ Χαμ).

Παράλληλα, ο Μπέιλ βρίσκεται και στους υποψήφιους για το βραβείου του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με τους Σίμους Κόλεμαν (Έβερτον), Τζόε Χαρτ (Μαν. Σίτι), Χαβιέ «Τσικαρίτο» Ερνάντεζ (Μαν. Γιουνάιτεντ), Νάνι (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ) και Τζακ Γουίλσιρ (Άρσεναλ).

«Βιόλα» για Μάξι Λόπεζ!!!

Τη μεταγραφική αγορά εν όψει καλοκαιριού «οργώνει» η Φιορεντίνα, η οποία αναζητάει λύσεις για την επιθετική της γραμμή.

Η διοίκηση των «βιόλα» έχει βγει στο… σεργιάνι, προκειμένου να εντοπίσει τον καταλληλότερο επιθετικό και, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», αυτό είναι ο Μάξι Λόπεζ της Κατάνια.

Οι ιθύνοντες της Φιορεντίνα συναντήθηκαν χτες με εκπροσώπους τους της εταιρείας «IMG World», η οποία έχει τα δικαιώματα του 27χρονου Αργεντινού επιθετικού, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής του στο σύλλογο της Φλωρεντίας μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν.

Ο Μάξι Λόπεζ αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή των «βιόλα», Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά από τότε που βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Κατάνια.

«Βλέπει» τελικό ο Κοεντράο!!

Αισιόδοξος ότι η ομάδα του έχει όλα τα φόντα για να φτάσει μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ εμφανίστηκε ο αμυντικός της Μπενφίκα, Φάμπιο Κοεντράο.

Η χτεσινή επιβλητική νίκη των «αετών» με 4-1 επί της Αϊντχόφεν ήταν μία τονωτική ένεση στο ηθικό των Πορτογάλων, οι οποίοι στα όνειρά τους βλέπουν το Δουβλίνο να… πλησιάζει.

«Ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ημιτελική φάση. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Έπρεπε να επανέλθουμε με τέτοιο τρόπο μετά την ήττα από την Πόρτο την προηγούμενη Κυριακή, επειδή το να έχεις περισσότερους από 60 χιλιάδες οπαδούς στο γήπεδό σου μετά από άσχημο αποτέλεσμα, είναι κάτι απίστευτο!», δήλωσε ο Κοεντράο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, αποθεώνοντας τους οπαδούς της Μπενφίκα.

«Το γεγονός ότι νικήσαμε με 4-1 στο τέλος ήταν πολύ σημαντικό γιατί, όταν ήμασταν μπροστά με 3-0 και οι αντίπαλοί μας σκόραραν, θα μπορούσαμε να είχαμε περιπλέξει τα πράγματα για εμάς. Οι νίκες σαν και αυτή είναι ένας τρόπος για να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας. Είναι μαζί μας στις καλές και στις κακές στιγμές», τόνισε ο Πορτογάλος αμυντικός των «αετών».

Ερωτηθείς αν η Μπενφίκα μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό, ο Κοεντράο δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος, μολονότι παραδέχεται ότι ο δρόμος μέχρι το Δουβλίνο είναι μακρύς.

«Πιστεύω ότι η Μπενφίκα μπορεί να φτάσει στον τελικό. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό, όμως πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα τη φορά. Όπως λένε και οι συμπαίκτες μου, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ακόμη τον τελικό. Είμαστε στην προημιτελική φάση και έχουμε άλλο ένα παιχνίδι για τα ημιτελικά», κατέληξε ο Κοεντράο.

URIAH HEEP!!


Αθήνα Gagarin 205 Σαββατο 12 Μαρτίου  2011
Θεσσαλονίκη Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Με παρακαταθήκη ένα τεράστιο πλούτο τραγουδιών, σαράντα ολόκληρα χρόνια καριέρας και ανεξάντλητη ενέργεια, οι πατέρες του progressive rock, Uriah Heep επιστρέφουν για δύο βραδιές. Ξκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα Spice και η Spicy με χαρά τους υποδέχεται στην Ελλάδα!   Έχουν κυκλοφορήσει 21 studio albums, αμέτρητες Νο 1 επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ 5 από τα άλμπουμ τους μπήκαν στο αμερικανικό top 40.
Το όνομά τους προήλθε από έναν χαρακτήρα του κλασσικού μυθιστορήματος του Charles Dickens, " David Copperfield". Το συγκρότημα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του αλλα με βασική κινητήρια δύναμη τον Mick Box που έχει αναγνωρισθεί ώς βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

"Easy Livin", "The Magician's Birthday", "Sweet Freedom", "Gypsy", "The Wizard", "Lady in Black" και πολλά άλλα κλασσικά αριστουργήματα αλλά και νέα τραγούδια των Uriah Heep θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά, για δύο βραδιές σε Αθήνα (Gagarin 205 Σάββατο 12 Μαρτίου ) και Θεσσαλονίκη (Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου).
Προπώληση 35 ευρώ Ταμείο 38 ευρώ.
H προπώληση ήδη διεξάγεται οn Line http://www.123merch.gr/ , http://www.ticketarena.gr/ , http://www.ticketpro.gr/ και από την Τρίτη  8 Φεβρουαρίου στο Ticket House


Βιογραφία
Οι Uriah Heep έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ ενώ 5 από αυτά είχαν εισχωρήσει στο US Top 40. Έχουν δώσει συναυλίες σε περισσότερες από 48 χώρες ενώ αποτελούν ένα τεχνικά εκπληκτικό heavy rock συγκρότημα το οποίο διάλεξε να συνεχίσει το μουσικό του μονοπάτι αν και είχε να αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις όπως περισσότερες από 20 αλλαγές μελών και δύο θανάτους.

Ο David Byron (b.David Garrick, 29 January 1947, Epping, Essex, England, d. 28 February 1985, Reading, Berkshire, England;φωνητικά) σχημάτισε το γκρουπ μαζί με τον Mick Box (b. 9 June 1947, Walthamstow, London, England; lead κιθάρα, φωνητικά).

Οι δυο τους είχαν ενώσει τις δυνάμεις του και παλιότερα στους Stalkers στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Μετά τη διάλυση του γκρουπ σχημάτισαν τους Spice μαζί με τους Paul Newton (b. Andover, Hampshire, England; μπάσο) και Alex Napier (b.Glasgow Scotland; ντραμς), και ηχογράφησαν το single "What About The Music"/"In Love' για την United Artists Records. Οι Spice έγιναν Uriah Heep (δανείστηκαν το όνομα από τον χαρακτήρα της νουβέλας «David Copperfield» του Charles Dickens), με την προσθήκη του Ken Hensley (b. 24 August 1945, London, England; Κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά). Ο Hensley, ως ταλαντούχος μουσικός, είχε στο παρελθόν παίξει κιθάρα με τους Kit And The Saracens και το soul group Jimmy Brown Sound.

Πριν εκπροσωπήσει τους Uriah Heep ο έμπειρος μάνατζερ Gerry Bron,ο Hensley είχε παίξει με τον Mick Taylor (ο οποίος έγινε αργότερα μέλος των Rolling Stones) στους Gods. Στη θέση του ντράμερ βρέθηκε αρχικά το πρώην μέλος των Spice, Alex Napier, τον οποίο ακολούθησε αμέσως μετά ο Nigel "Ollie' Olsson. Η εύρεση ενός μόνιμου ντράμερ ήταν ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το γκρουπ τα πρώτα του χρόνια. Το ντεμπούτο τους, Very 'eavy ... Very "umble, το 1970, ήταν μία απλοποιημένη μουσική δίοδος από την electric folk σε έναν πιο ευθύ και σκληρό ήχο. Πολλοί ντράμερ πέρασαν από οντισιόν ώσπου τελικά η θέση δόθηκε στον Keith Baker (ex-Bakerloo), ο οποίος αφού ηχογράφησε το Salisbury αποφάσισε ότι το πλάνο της περιοδείας ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον. Αντικαταστάτθηκε από τον Ian Clarke (ex Cressida). Το 1971 το line-up άλλαξε πάλι όταν ο Lee Kerslake, αντικατέστησε τον Clarke.

Ως το 1971 ο Gerry Bron είχε δημιουρήσει την Bronze Records και το ντεμπούτο τους στο label ‘Look At Yourself’,αποτέλεσε την πρώτη τους είσοδο στα βρετανικά charts όταν τον Νοέμβριο κατέλαβε τη θέση 39. Ο Mark Clarke, αντικατέστησε τον Paul Newton στο μπάσο μόλις για τρεις μήνες πριν λάβει τα ηνία ο  Gary Thain. Η σταθερότητα του νέου line-up ώθησε την μπάντα στην πιο επιτυχημένη της περίοδο για την δεκαετία του ‘70. Το συγκρότημα ηχογράφησε πέντε άλμπουμ ξεκινώντας με το Demons and Wizards, το πρώτο που εισχώρησε στα US charts. Το 1975 ζητήθηκε από τον Thain να εγκαταλείψει την μπάντα, ο οποίος πέθανε αργότερα από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Ο John Wetton,πρώην μέλος των  King Crimson, έγινε ο νέος μπασίστας του συγκροτήματος τον Μαρτιο του 1975 εως το 1976, ενώ την ίδια χρονιά ο Byron εγκατέλειψε το συγκρότημα. Ο νέος μπασίστας του γκρουπ ήταν ο Trevor Bolder.

Η θέση του τραγουδιστή είδε αλλαγές στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.Ο Hensley εγκατέλειψε το γκρουπ αφήνοντας τον Mick Box να βρει μια λύση. Ακολούθησε μια περίοδος ανακατατάξεων που έδωσε πνοή στους νέους Uriah Heep με τα εξής μέλη: Box, Kerslake, John Sinclair (keyboards), Bob Daisley (bass) και Peter Goalby (vocals).

Ο Daisley εγκατέλειψε το γκρουπ το 1983 μετά την κυκλοφορία του Head First και αντικαταστάθηκε από τον Bolder. Η Bronze Records κατέρρευσε το 1984 και το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Portrait Records στη Μ. Βρετανία. Tο 1987 αποτέλεσαν το πρώτο δυτικό heavy metal γκρουπ που έπαιξε στην Μόσχα σε περισσότερους από  180,000 ανθρώπους. Ακολούθησαν περαιτέρω αλλαγές με τις προσθήκες των Bernie Shaw (b. Canada; φωνητικά,) και Phil Lanzon (keyboards). Η κυκλοφορία Sea Of Light του συγκροτήματος το 1995 χάρισε μία ακόμη δόση του μελωδικού ροκ που ήταν σήμα κατατεθέν της μουσικής ταυτότητας των Uriah Heep, διατηρώντας τον πήχη ψηλά. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το Sonic Origami.

Το 2008 οι Uriah Heep κυκλοφόρησαν το πρώτο τους studio άλμπουμ ύστερα από 10 χρόνια. Το ‘Wake The Sleeper’ σημάδεψε την έναρξη μιας νέας δημιουργικής περιόδου, αφού μετέφερε τον κλασικό ήχο του γκρουπ στο μέλλον.

Αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ της μπάντας χωρίς τον Lee Kerslake, ο οποίος αναγκάστηκε δυστυχώς να εγκαταλείψει το συγκρότημα λόγω προβλήματος υγείας. Τη θέση του πήρε ο Russell Gilbrook.

Οι Uriah Heep πλέον γιορτάζουν πάνω από 40 χρόνια πορείας και με αφορμή την επέτειο αυτή κυκλοφόρησαν  το ‘Celebration’.