Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Αετοί» από παλιά, που θα φτάσουν ψηλά!!

Μία εκπληκτική Μπενφίκα διέσυρε με 4-1 την Αϊντχόφεν στο «Ντα Λουζ» και «ξύπνησε» μνήμες από τα παλιά. Δύο γκολ από τον Εντουάρντο Σάλβιο και ένα από τους αναγεννημένους Σαβιόλα και Αϊμάρ, σφράγισαν το εισιτήριο του ημιτελικού για τους Πορτογάλους από το πρώτο ματς.

Στο πρώτο μέρος, η Μπενφίκα κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε αρκετούς κινδύνους για την εστία του Αντρέας Ίσακσον. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» τον Σαβιόλα «έκλεισαν» στα καρέ τους, τους Ολλανδούς.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε από έναν παλιό και μεγάλο γνώστη των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ο Πάμπλο Αϊμάρ στο 37΄με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στους Πορτογάλους. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Εντουάρντο Σάλβιο. Συγκεκριμένα, με τη συμπλήρωση 45λεπτών, ο Αργεντινός, με περίτεχνο «τακουνάκι» έγραψε από κοντά το 2-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο, λίγα πράγματα άλλαξαν. Στο 52΄, οι «αετοί» της Λισαβόνας, βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν και πάλι. Δράστης ήταν και πάλι ο Σάλβιο ο οποίος έδωσε αέρα τριών τερμάτων και μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του ενόψει επαναληπτικού.

Στο 80΄, οι πρωτοπόροι της Eredivisie, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και αντεπιτέθηκαν. Έτσι, μετά από τραγικό λάθος του Ρομπέρτο Χιμένεθ, ο Αμπιάντ μείωσε σε 3-1 και σκόρπισε κάποια χαμόγελα στους φιλοξενουμένους της PSV.

Η Μπενφίκα όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με την συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Σαβιόλα έγραψε κι’ αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και έκανε το 4-1. Σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Ένα θαύμα κυνηγούν οι Ολλανδοί στον επαναληπτικό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: