Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ανοιχτοί λογαριασμοί για τις «εκπλήξεις»!!

Το πείσμα τους να συνεχίσουν στο Europa League απέδειξαν και στο μεταξύ τους πρώτο ματς στα προημιτελικά οι δύο ομάδες που έκαναν την έκπληξη στη διοργάνωση αποκλείοντας Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Ντιναμό Κιέβου και Μπράγκα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Ουκρανία, με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται από το 61ο λεπτό με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αντρέι Σεφτσένκο.

Η αρχή του ματς προμήνυε - άδικα τελικά - συγκλονιστική συνέχεια! Η Ντιναμό μπήκε από την αρχή αποφασισμένη για τη νίκη και μόλις στο 6ο λεπτό ο Γιαρμολένκο άνοιξε με κεφαλιά το σκορ έπειτα από σέντρα του Γκούσεφ.

Αν και είχαν την απόλυτη υπεροχή, οι γηπεδούχοι ισοφαρίστηκαν με... αυτογκόλ, όταν στο 13` ο Γκούσεφ, στην προσπάθειά του να σταματήσει την κοντινή προβολή του Άλαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι Ουκρανοί ήταν συνεχώς απειλητικοί, αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν εξαιρετικό Άρτουρ που φώναξε «παρών» όπου χρειάστηκε.

Στην επανάληψη, ρίχτηκε στη μάχη και ο Σεφτσένκο, αλλά περισσότερο... κακό παρά καλό έκανε στην ομάδα του! Έχοντας δεχτεί κίτρινη κάρτα στο 53`, ο έμπειρος άσος δεν άκουσε - όπως ισχυρίζεται - το σφύριγμα για οφσάιντ στο 61`, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τη φάση και να σκοράρει και να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, παίρνοντας πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στον χρόνο που απέμενε οι Πορτογάλοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει τη... ζημιά, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, διατηρώντας, πάντως, προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Μπράγκα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: