Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Δράκοι» που πετούν φωτιές!!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαλκάο που σκόραρε τρεις φορές και την Πόρτο να πιάνει τα γνωστά στάνταρ απόδοσης της, οι «δράκοι» συνέτριψε με 5-1 την Σπαρτάκ Μόσχας και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στη Ρωσία.

Στα πρώτα 45λεπτά, η εξαιρετική φετινή Πόρτο έπιασε την καλή απόδοση που έχει συνηθίσει τους φίλους της και δημιούργησε αρκετούς κινδύνους για την εστία των Ρώσων.

Το 1-0 έγραψε ο συνήθης ύποπτος, Φαλκάο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πολύ καλή σέντρα των συμπαικτών του και με ωραία κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στη γωνία του τέρματος, στο 37΄. Έτσι «έκλεισε» και το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Σπαρτάκ. Στο 60΄ο Χουλκ είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ πέντε λεπτά μετά, ο Βαρέλα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.

Στο 70΄οι Πορτογάλοι, πήραν κεφάλι στο σκορ με 3-0, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μαϊκόν. Μετά από κόρνερ των νέων πρωταθλητών της Liga Sagres, ο Μαϊκόν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά σημείωσε το 3-0 μετά από λάθος του Ρώσου γκολκίπερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως οι Μοσχοβίτες βρήκαν δίχτυα με τον Κομπάροφ. Ο Ρώσος, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με δυνατό σουτ στη γωνία μείωσε σε 3-1 δίνοντας ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα του Καρπίν.

Τα όνειρα όμως των φιλοξενουμένων για πρόκριση, δεν κράτησαν πολύ. Κι’ αυτό γιατί, ο μεγάλος αυτός επιθετικός Φαλκάο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με δυο γκολ, ένα στο 84΄και ένα στο 90΄έκανε το ματς 5-1 και μετέτρεψε τον προημιτελικό σε εφιάλτη για τη Σπαρτάκ.              

Δεν υπάρχουν σχόλια: