Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

URIAH HEEP!!


Αθήνα Gagarin 205 Σαββατο 12 Μαρτίου  2011
Θεσσαλονίκη Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Με παρακαταθήκη ένα τεράστιο πλούτο τραγουδιών, σαράντα ολόκληρα χρόνια καριέρας και ανεξάντλητη ενέργεια, οι πατέρες του progressive rock, Uriah Heep επιστρέφουν για δύο βραδιές. Ξκίνησαν την καριέρα τους με το όνομα Spice και η Spicy με χαρά τους υποδέχεται στην Ελλάδα!   Έχουν κυκλοφορήσει 21 studio albums, αμέτρητες Νο 1 επιτυχίες στην Ευρώπη, ενώ 5 από τα άλμπουμ τους μπήκαν στο αμερικανικό top 40.
Το όνομά τους προήλθε από έναν χαρακτήρα του κλασσικού μυθιστορήματος του Charles Dickens, " David Copperfield". Το συγκρότημα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του αλλα με βασική κινητήρια δύναμη τον Mick Box που έχει αναγνωρισθεί ώς βιρτουόζος της ηλεκτρικής κιθάρας ένας από τους καλύτερους στον κόσμο.

"Easy Livin", "The Magician's Birthday", "Sweet Freedom", "Gypsy", "The Wizard", "Lady in Black" και πολλά άλλα κλασσικά αριστουργήματα αλλά και νέα τραγούδια των Uriah Heep θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά, για δύο βραδιές σε Αθήνα (Gagarin 205 Σάββατο 12 Μαρτίου ) και Θεσσαλονίκη (Block 33 Κυριακή 13 Μαρτίου).
Προπώληση 35 ευρώ Ταμείο 38 ευρώ.
H προπώληση ήδη διεξάγεται οn Line http://www.123merch.gr/ , http://www.ticketarena.gr/ , http://www.ticketpro.gr/ και από την Τρίτη  8 Φεβρουαρίου στο Ticket House


Βιογραφία
Οι Uriah Heep έχουν πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ ενώ 5 από αυτά είχαν εισχωρήσει στο US Top 40. Έχουν δώσει συναυλίες σε περισσότερες από 48 χώρες ενώ αποτελούν ένα τεχνικά εκπληκτικό heavy rock συγκρότημα το οποίο διάλεξε να συνεχίσει το μουσικό του μονοπάτι αν και είχε να αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις όπως περισσότερες από 20 αλλαγές μελών και δύο θανάτους.

Ο David Byron (b.David Garrick, 29 January 1947, Epping, Essex, England, d. 28 February 1985, Reading, Berkshire, England;φωνητικά) σχημάτισε το γκρουπ μαζί με τον Mick Box (b. 9 June 1947, Walthamstow, London, England; lead κιθάρα, φωνητικά).

Οι δυο τους είχαν ενώσει τις δυνάμεις του και παλιότερα στους Stalkers στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Μετά τη διάλυση του γκρουπ σχημάτισαν τους Spice μαζί με τους Paul Newton (b. Andover, Hampshire, England; μπάσο) και Alex Napier (b.Glasgow Scotland; ντραμς), και ηχογράφησαν το single "What About The Music"/"In Love' για την United Artists Records. Οι Spice έγιναν Uriah Heep (δανείστηκαν το όνομα από τον χαρακτήρα της νουβέλας «David Copperfield» του Charles Dickens), με την προσθήκη του Ken Hensley (b. 24 August 1945, London, England; Κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά). Ο Hensley, ως ταλαντούχος μουσικός, είχε στο παρελθόν παίξει κιθάρα με τους Kit And The Saracens και το soul group Jimmy Brown Sound.

Πριν εκπροσωπήσει τους Uriah Heep ο έμπειρος μάνατζερ Gerry Bron,ο Hensley είχε παίξει με τον Mick Taylor (ο οποίος έγινε αργότερα μέλος των Rolling Stones) στους Gods. Στη θέση του ντράμερ βρέθηκε αρχικά το πρώην μέλος των Spice, Alex Napier, τον οποίο ακολούθησε αμέσως μετά ο Nigel "Ollie' Olsson. Η εύρεση ενός μόνιμου ντράμερ ήταν ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το γκρουπ τα πρώτα του χρόνια. Το ντεμπούτο τους, Very 'eavy ... Very "umble, το 1970, ήταν μία απλοποιημένη μουσική δίοδος από την electric folk σε έναν πιο ευθύ και σκληρό ήχο. Πολλοί ντράμερ πέρασαν από οντισιόν ώσπου τελικά η θέση δόθηκε στον Keith Baker (ex-Bakerloo), ο οποίος αφού ηχογράφησε το Salisbury αποφάσισε ότι το πλάνο της περιοδείας ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον. Αντικαταστάτθηκε από τον Ian Clarke (ex Cressida). Το 1971 το line-up άλλαξε πάλι όταν ο Lee Kerslake, αντικατέστησε τον Clarke.

Ως το 1971 ο Gerry Bron είχε δημιουρήσει την Bronze Records και το ντεμπούτο τους στο label ‘Look At Yourself’,αποτέλεσε την πρώτη τους είσοδο στα βρετανικά charts όταν τον Νοέμβριο κατέλαβε τη θέση 39. Ο Mark Clarke, αντικατέστησε τον Paul Newton στο μπάσο μόλις για τρεις μήνες πριν λάβει τα ηνία ο  Gary Thain. Η σταθερότητα του νέου line-up ώθησε την μπάντα στην πιο επιτυχημένη της περίοδο για την δεκαετία του ‘70. Το συγκρότημα ηχογράφησε πέντε άλμπουμ ξεκινώντας με το Demons and Wizards, το πρώτο που εισχώρησε στα US charts. Το 1975 ζητήθηκε από τον Thain να εγκαταλείψει την μπάντα, ο οποίος πέθανε αργότερα από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Ο John Wetton,πρώην μέλος των  King Crimson, έγινε ο νέος μπασίστας του συγκροτήματος τον Μαρτιο του 1975 εως το 1976, ενώ την ίδια χρονιά ο Byron εγκατέλειψε το συγκρότημα. Ο νέος μπασίστας του γκρουπ ήταν ο Trevor Bolder.

Η θέση του τραγουδιστή είδε αλλαγές στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.Ο Hensley εγκατέλειψε το γκρουπ αφήνοντας τον Mick Box να βρει μια λύση. Ακολούθησε μια περίοδος ανακατατάξεων που έδωσε πνοή στους νέους Uriah Heep με τα εξής μέλη: Box, Kerslake, John Sinclair (keyboards), Bob Daisley (bass) και Peter Goalby (vocals).

Ο Daisley εγκατέλειψε το γκρουπ το 1983 μετά την κυκλοφορία του Head First και αντικαταστάθηκε από τον Bolder. Η Bronze Records κατέρρευσε το 1984 και το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Portrait Records στη Μ. Βρετανία. Tο 1987 αποτέλεσαν το πρώτο δυτικό heavy metal γκρουπ που έπαιξε στην Μόσχα σε περισσότερους από  180,000 ανθρώπους. Ακολούθησαν περαιτέρω αλλαγές με τις προσθήκες των Bernie Shaw (b. Canada; φωνητικά,) και Phil Lanzon (keyboards). Η κυκλοφορία Sea Of Light του συγκροτήματος το 1995 χάρισε μία ακόμη δόση του μελωδικού ροκ που ήταν σήμα κατατεθέν της μουσικής ταυτότητας των Uriah Heep, διατηρώντας τον πήχη ψηλά. Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το Sonic Origami.

Το 2008 οι Uriah Heep κυκλοφόρησαν το πρώτο τους studio άλμπουμ ύστερα από 10 χρόνια. Το ‘Wake The Sleeper’ σημάδεψε την έναρξη μιας νέας δημιουργικής περιόδου, αφού μετέφερε τον κλασικό ήχο του γκρουπ στο μέλλον.

Αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ της μπάντας χωρίς τον Lee Kerslake, ο οποίος αναγκάστηκε δυστυχώς να εγκαταλείψει το συγκρότημα λόγω προβλήματος υγείας. Τη θέση του πήρε ο Russell Gilbrook.

Οι Uriah Heep πλέον γιορτάζουν πάνω από 40 χρόνια πορείας και με αφορμή την επέτειο αυτή κυκλοφόρησαν  το ‘Celebration’.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: