Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πανηγυρίζει από τώρα η Βιγιαρεάλ!!

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League βρίσκεται η Βιγιαρεάλ μετά την επιβλητική νίκη της με 5-1 επί της φιλόδοξης Τβέντε στο Μαδριγάλ, σε ένα... χορταστικό, όπως μαρτυρά και το σκορ, πρώτο ματς.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν ξανά, έχοντας ήδη αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο το θεωρητικά φαβορί, Ζενίτ, ξεκινώντας δυνατά, αλλά οι Ισπανοί βρήκαν γρήγορα τους ρυθμούς τους και «καθάρισαν» την υπόθεση - νίκη ήδη από το πρώτο ημίχρονο.

Η αρχή έγινε στο 22ο λεπτό όταν ο Βαλέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μουσάτσιο ακούμπησε όσο έπρεπε την μπάλα με το κεφάλι για να βγάλει την πάσα στον Μαρτσένα που επίσης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που συνέχισαν να απειλούν και είχαν δοκάρι με τον Νιλμάρ στο 33`, πριν ο Βαλέρο διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του με ψύχραιμο πλασέ έπειτα από κάθετη μπαλιά του Καθόρλα στο 43`.

Πριν ακόμα κοπάσουν καλά καλά οι πανηγυρισμοί, το «Κίτρινο Υποβρύχιο»... χτύπησε ξανά, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βίζγκερχοφ έδιωξε λανθασμένα την μπάλα έπειτα από κόρνερ και ο Νιλμάρ που ήταν κοντά στη φάση δεν τον... συγχώρεσε στέλνοντας την ομάδα του με προβάδισμα 3 τερμάτων στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Οι Ολλανδοί μπήκαν πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά πάνω που πίεζαν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ο Ρόσι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ φτάνοντας τα 9, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα, αλλά και τη ρεβάνς.

Μάλιστα, οι Ισπανοί δεν... λυπήθηκαν την αντίπαλό τους, φιλοδωρόντας την και με 5ο γκολ έπειτα από συνδυασμό των κορυφαίων παικτών της στο ματς: στο 80` ο Ρόσι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Νιλμάρ κι εκείνος με προσποίηση ξεμαρκαρίστηκε και «έγραψε» το 5-0, δίνοντας τέλος στη... σεμνή τελετή, παρά το γκολ της... τιμής που πέτυχε ο Γιάνκο στις καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: