Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ψάχνονται ήδη για να πάρουν ελεύθερους τους παίκτες τους!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τις κινήσεις των μάνατζερ πολλών ποδοσφαιριστών αναφορικά με την επόμενη ημέρα των πελατών τους στην Ελλάδα…
Φίλοι μου συναγερμός έχει βαρέσει στις τάξεις πολλών μάνατζερ ποδοσφαιριστών, που παίζουν ήδη σε ελληνικές ομάδες, λόγω των δραματικών εξελίξεων στη χώρα μας.
ADVERTISEMENT
Μάνατζερ που από τη μία ανησυχούν για το αν και πως και πότε θα πληρωθούν οι παίκτες τους, άρα πως θα πάρουν κι οι ίδιοι τις προμήθειες τους, αλλά και ψάχνονται να βρουν τρόπο να πάρουν τους πελάτες τους από το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της αβεβαιότητας, για να τους πάνε κάπου αλλού.
Και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να απευθύνονται σε φημισμένους δικηγόρους, που έχουν σχέση με τα κέντρα αποφάσεων του διεθνούς ποδοσφαίρου, για να μάθουν αν γίνεται να «ελευθερώσουν» τους πελάτες τους από τους ελληνικούς συλλόγους.
Ήδη, κάποιοι νομικοί στη Δυτική ευρώπη έχουν εκφράσει την άποψη ότι η αλλαγή νομίσματος μπορεί να συνιστά σπουδαίο λόγο για λύση  της συνεργασίας ενός παίκτη με ένα σύλλογο! Κοινώς, άμα η Ελλάδα πάει από το Ευρώ στη δραχμή, οι δικηγόροι αυτοί θεωρούν ότι οι παίκτες μένουν ελεύθεροι για «σπουδαίο λόγο».
Το σκεπτικό, πολύ απλό: Αν η αλλαγή νομίσματος σε μία χώρα, σημαίνει και μείωση των αμοιβών τους, που σίγουρα αυτό θα σημαίνει λόγω του πληθωρισμού, τότε αυτόματα δικαιούνται να μείνουν ελεύθεροι. Γιατί άλλα λεφτά θα έχουν συμφωνήσει κι άλλα λεφτά θα παίρνουν. Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ομάδες μας δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση! Δηλαδή όχι μόνο χάνουν τους παίκτες, αλλά δεν παίρνουν και τίποτα από τις επόμενες ομάδες των παικτών!
Πότε δεν θα έχουν πρόβλημα οι ομάδες, λένε οι ατζέντηδες; Σε μία και μοναδική περίπτωση: Αν καταφέρουν και πληρώνουν τους παίκτες τους σε Ευρώ, ακόμη κι αν το νόμισμα της Ελλάδας θα είναι διαφορετικό. Αν πληρώνεις κανονικά τους παίκτες σου σε Ευρώ, κανείς δεν μπορεί να σου κουνηθεί. «Πως, όμως, θα γίνει αυτό;», αναρωτιούνται…
«Κι ο Ολυμπιακός, που θα έχει να παίρνει 25 εκ. Ευρώ από την ΟΥΕΦΑ;», ρώτησα. «Είσαι βαθιά νυκτωμένος», μου απάντησαν. Και μου εξήγησαν την σχετική διαδικασία, που δυστυχώς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτά που εμείς έχουμε απλοϊκά στο μυαλό μας...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ποδοσφαιρική επανάσταση της Κίνας!

Μεταγραφές που προκαλούν αίσθηση, επενδύσεις σε υποδομές και κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Ο Θάνος Σαρρής γράφει για το πλάνο της Κίνας να κατακτήσει το Μουντιάλ!

Το ένοχο παρελθόν

Σεπτέμβριος του 2009. Η Κινγκντάο Χαϊλιφενγκ κέρδιζε με 2-0 την Σιτσουάν και έμεναν λίγα λεπτά πριν τη λήξη. Μία πάσα προς τα πίσω αμυντικού της Κινγκντάο ήταν δυνατότερη από ότι έπρεπε, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό, ο βοηθός προπονητή της ομάδας φώναξε τον τερματοφύλακα να βγει από την περιοχή του. Ο αμυντικός του γύρισε ξανά την μπάλα προς τα πίσω, αλλά το αυτογκόλ... αποφεύχθηκε, αφού η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο πρόεδρος της Κινγκντάο ήταν έξω φρενών. Αργότερα, παραδεχόταν στους ερευνητές ότι είχε παίξει στο στοίχημα να μπουν τέσσερα γκολ στην αναμέτρηση!
Το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια είναι σχετικά πρόσφατο στην Κίνα. Πριν από τρία χρόνια,αρκετοί υψηλού προφίλ διαιτητές, παίκτες, προπονητές και διοικητικοί παράγοντες καταδικάστηκαν, γεγονός που έδωσε την αίσθηση ότι... κάτι αλλάζει. Περίπου 60 άτομα ήταν μπλεγμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι έρευνες της οποίας διήρκεσαν δύο χρόνια. Οι σπόνσορες που είχαν συγκεντρωθεί απομακρύνονταν από το άθλημα, ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV αρνούταν να μεταδώσει παιχνίδια! Τελικά, τιμωρήθηκαν 58 άτομα, ανάμεσα τους και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας που φυλακίστηκε, καθώς και 12 ομάδες. Μέσα σε όλα, ήρθε και ο αποκλεισμός στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Μετά την καταιγίδα ωστόσο, έρχεται ο ήλιος και αμέσως έγιναν προσπάθειες ανασυγκρότησης.

Από τα 10.500 εισιτήρια μέσο όρο το 2006, ο αριθμός αυξήθηκε στις 17.500 το 2012, με τους επίδοξους επενδυτές να ενθαρρύνονται. Υπήρχαν ωστόσο και άλλου είδους προβλήματα, τα οποία εν πολλοίς σχετίζονται και με την απουσία ποδοσφαιρική κουλτούρας. Για παράδειγμα, η Σάανξι Ρένχε άφησε την πόλη της και άλλαξε επαρχία, για λόγους χορηγίας, αφήνοντας πίσω έναν μέσο όρο θεατών που άγγιζε τις 30.000!

Ο Μπέκαμ και τα ενδημικά προβλήματα

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Ρόουαν Σίμονς, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα για πάνω από 20 χρόνια και προσφέρει τεχνογνωσία στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου τόνιζε: «Η επιτυχία στο ποδόσφαιρο σχετίζεται άμεσα με τον πληθυσμό των ποδοσφαιριστών». Σύμφωνα με το σκεπτικό του, στατιστικά ένα μεγάλο ταλέντο ξεπηδά ανά 200.000 ποδοσφαιριστές. Ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνταν με την μπάλα δεν ξεπερνούσε τις 50.000. «Παρά την τεράστια δεξαμενή, η αύξηση του ποδοσφαιρικού πληθυσμού είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί φανατικά το παιχνίδι, αλλά διστάζει όταν καλείται να παίξει».

Το 2013 επιστρατεύτηκε μέχρι και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ως πρεσβευτής για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στην ασπρόμαυρη θεά. Ακόμα κι έτσι όμως, οι διεθνείς παρατηρητές δεν ήταν αισιόδοξοι για το μέλλον του αθλήματος. Το πρόσφατο παρελθόν με τις τιμωρίες και τη διαφθορά, ο άμεσος έλεγχος του κράτους, η απουσία πλάνου και κουλτούρας, η έλλειψη εγκαταστάσεων και η η θέση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία έπαιζαν το ρόλο τους. Χαρακτηριστικό το ότι σε ένα από τα σχολεία που επισκέφτηκε ο Μπέκαμ, οι μαθητές απαγορευόταν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ακόμα και στα σχολεία όπου επιτρέπόταν η μπάλα, οι μαθητές έπαιζαν μόνο όταν υπήρχε κάποιος επίσημος καλεσμένος. Στην συνείδηση αρκετών γονιών και εκπαιδευτικών το παιχνίδι ήταν και είναι υποτιμητικό. Και τα πρόσφατα σκάνδαλα έπαιξαν το δικό τους ρόλο προς αυτό.

Το πρώτο χτύπημα

Τα πράγματα όμως συνέχισαν να βελτιώνονται και η εισροή των χρημάτων κατάφερε να αλλάξει την συνολική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, ήρθε τον Μάρτιο του 2013 και η εκλογή του Σι Τζίνμπινγκ, ο οποίος, εκτός του ότι διατηρούσε πολύ καλή σχέση με τους ισχυρούς της χώρας, είχε πολύ καλή σχέση το ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε από την Σανγκάη Σενχούα το 2012, η οποία, σε συνεργασία με ανώνυμη εταιρεία που είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, απέκτησε τον Ανελκά και αμέσως επιφανείς οικονομικά επιχειρηματίες ενδιαφέρθηκαν για το σύλλογο, ο οποίος μάζευε μέσο όρο περίπου 9.000 οπαδούς. Λίγες μέρες πριν την απόκτηση του πρώην επιθετικού της Τσέλσι,  ο Ζαν Τιγκανά είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου.
Ο Ανελκά ήταν κάτι σαν τον Μπέκαμ, όταν πρωτοπήγε στη MLS. Παράλληλα, η ομάδα της Σαγκάης άφηνε την φανέλα με το νούμερο 11 ελεύθερη. Ο Ανελκά της είχε... ανοίξει την όρεξη και  τα μεγάλα ονόματα άρχισαν να πέφτουν βροχή, για να αποκτηθεί τελικά και ο Ντιντιέ Ντρογκμπά! Οι 234.000 ευρώ που έπαιρνε ωστόσο τη βδομάδα ο Γάλλος επιθετικός, δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την καθημερινότητα της ομάδας. Έτσι, τα εισιτήρια διαρκείας αυξήθηκαν από 350 γιεν (44 ευρώ) στα 800!

Η αιώνια αντίπαλός της, η Γκουοάν του Πεκίνου, ανέβασε επίσης τις τιμές στα εισιτήρια διαρκείας από 360 σε 500 γεν, αφού η έλλειψη ονομάτων δεν επέτρεπε περαιτέρω αύξηση. Τις περιστάσεις με τον Ανελκά ωστόσο, τις εκμεταλλεύτηκε μια χαρά! Ο πρώην ποδοσφαιριστής και μετέπειτα τεχνικός, Ντον Ο' Ραϊόρνταν τόνιζε: «Aν τα πράγματα πάνε καλά για όλους, το όνομα του Ανελκά μπορεί να γραφτεί στην ιστορία ως αυτός που άλλαξε σελίδα στο ποδόσφαιρο της  Κίνας». Αυτή ακριβώς ήταν η φιλοδοξία των ανθρώπων της ομάδας.

Οι νέοι αυτοκράτορες

Τα τελευταία χρόνια, πρωταγωνίστρια στην κινεζική Super League είναι η πρωταγωνίστρια των φετινών μεταγραφών, Γκουανγζού Έβεργκραντ. Η μεσιτική εταιρεία Έβεργκραντ αποφάσισε το 2009 να επενδύσει τεράστια ποσά στο σύλλογο, προκειμένου να προωθήσει το brand της. Πέρυσι, η εταιρεία-κολοσσός Αλιμπάμπα συμφώνησε για να αγοράσει το σχεδόν τις μισές μετοχές έναντι 192 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας στο μεταξύ χτυπήσει αριθμούς που ζαλίζουν στη Νέα Υόρκη. Η αξία του συλλόγου, σύμφωνα με τους Κινέζους, έφτασε στα 10 δις γιεν, δηλαδή περίπου 1.6 δις. Μεγαλύτερη από ομάδες όπως η Γιουβέντους και η Ντόρτμουντ. Η σύμπραξη των δύο μεγάλων εταιρειών εκτόξευσε την  Γκουανγκζού, η οποία γίνεται η πρώτη ασιατική ομάδα που εισάγεται στο χρηματιστήριο! Παράλληλα, ήρθαν και τα μεταγραφικά χτυπήματα και οι αγωνιστικές επιτυχίες, μετά το μπλέξιμό της στο σκάνδαλο με τα στημένα και την τιμωρία που έφερε υποβιβασμό. Η Γκουανγκζού το 2011 πήρε το Πρωτάθλημα και βγήκε στο Champions League Ασίας για πρώτη φορά. Έφερε τον Μαρσέλο Λίπι για προπονητή και απέκτησε τον Λούκας Μπάριος.

Το 2013, όταν και κατέκτησε το Champions League Ασίας, oι «τίγρεις» έγιναν κάτι σαν ομάδα-σύμβολο της επανάστασης στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν και επίσημα οι αγαπημένοι του κράτους. Την τεχνική της ηγεσία ανέλαβε τον προηγούμενο μήνα ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι και το μεγάλο «μπαμ» έγινε με την απόκτηση του Παουλίνιο από την Τότεναμ. Ένας ακόμα Βραζιλιάνος που κάνει το ταξίδι για την Άπω Ανατολή, μόνο που είναι πολύ διαφορετικό να αποκτάται από την χώρα του και πολύ διαφορετικό από ομάδα της Premier League και μάλιστα με 15 εκατομμύρια! Επόμενος στόχος τους είναι ο Ρομπίνιο, στον οποίο προσφέρουν ένα εκατομμύριο το μήνα για τριετές συμβόλαιο. Αδιανόητα ποσά.

Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει τις πιο οργανωμένες ακαδημίες στην χώρα και έχουν αποκτήσει μία πολύ πιο σφαιρική εκμετάλλευση του αθλήματος. Ο Κρίστοφερ Άτκινς από το ESPN τονίζει: «Η πολιτική έχει μεγάλη επιρροή στην επένδυση στο ποδόσφαιρο στην Κίνα, αλλά με την Εβεργκράντ είναι λίγο διαφορετικά. Από επιχειρηματική άποψη, καταλαβαίνουν ότι η μεσιτική αγορά δεν θα κρατήσει για πάντα και χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να προωθηθούν σε άλλους τομείς, όπως το εμφιαλωμένο νερό και το λάδι».

Μετά την Premier League!

Τον Ιανουάριο, τα κινεζικά κλαμπ ξόδεψαν 113 εκατομμύρια λίρες για μεταγραφές. Μόνο η Premier League έκανε μεγαλύτερο τζίρο.  Η Γκουανγκζού ξόδεψε 20 εκατομμύρια στον Βραζιλιάνο Άλαν από την Σάλτσμπουργκ και στον Ρικάρντο Γκουλάρτ, έναν 23χρονο οποίος θεωρείται ότι έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.  Οι πέντε από τους 10 κορυφαίους σκόρερ της Βραζιλίας το 2014, πλέον παίζουν στην Κίνα! Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Ζούκα Κφούρι από το Σάο Πάολο, ο οποίος τόνισε ότι στην Μίνα Γκεράις η εξαγωγή ποδοσφαιρικού δυναμικού έχει αντικαταστήσει την παραγωγή γάλακτος στην οικονομία της χώρας.

Ο Ντούνγκα τονίζει: «Όταν έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο η Ευρώπη ήταν ο ηγέτης. Οι ιταλικές ομάδες αγόραζαν παίκτες σε ηλικίες από 27 μέχρι 30. Μετά, χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία άλλαξαν τον τρόπο αγοράς Βραζιλιάνων παικτών, αποκτώντας τους στα 18-20. Τώρα, υπάρχει νέα αγορά». Οι Financial Times αναφέρουν ότι το ποδόσφαιρο έχει γίνει μήλον της έριδος για τους Κινέζους μεγιστάνες, οι οποίοι συνεχώς αυξάνουν τις επενδύσεις τους, σε μια προσπάθεια μεταξύ άλλων να γίνουν αρεστοί στον πρόεδρο Σι. Τα χρήματά τους έχουν φέρει στη χώρα πολλές προσωπικότητες του ποδοσφαίρου. Από τον Καναβάρο και τον Ντρογκμπά μέχρι τον Μουσλίμοβιτς και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Μουντιάλ το 2034!

Ο πρόεδρος Σι Τζίνπινγκ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το πλάνο του έχει τρεις σταδιακούς στόχους. Αφενός η χώρα να προκριθεί άμεσα σε ένα Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2002, στη συνέχεια να διοργανώσει το δικό της και μέχρι το 2034  να το κατακτήσει! Ο πρόεδρος Σι με το επιτελείο του κατάρτισε μέσα στο 2015 «σχέδιο μεταρρύθμισης του ποδοσφαίρου» και δήλωσε ότι πρέπει η μπάλα να συνοδεύει τα παιδιά από τις πρώτες μέρες της γέννησής τους! Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μέχρι το 2017 το ποδόσφαιρο θα είναι υποχρεωτικό σε 20.000 σχολεία, εκ των οποίων μόνο στα 5.000 παιζόταν μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 8 εκατομμύρια παιδιά θα ξεκινήσουν από μικρή, εύπλαστη ηλικία να έχουν σχέση με την μπάλα. Ο Σίμονς έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός προγράμματος ποδοσφαίρου από τα νηπιαγωγεία! Την ίδια στιγμή, στο Πεκίνο, στην Τσενγκντού και σε άλλες πόλεις, έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές γηπέδων, τα οποία  υπολογίζεται να πολλαπλασιαστούν με ραγδαίους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, ενώ στα κρατικά σχολεία το ποδόσφαιρο ξεπερνά το μπάσκετ και το βόλεϊ.

Η Γκουανγκζού είναι και πάλι κυρίαρχος. Με πάνω από 50 γήπεδα και άλλα 30 να έπονται στη διάθεσή της, 22 προπονητές από την Ισπανία που καθοδηγούν 140 ντόπιους φιλοδοξούν να χτίσουν τη δική τους Μασία, αφού στις εγκαταστάσεις φιλοξενούν όλο και περισσότερα παιδιά. Υπολογίζεται λοιπόν ότι μέχρι το 2034, με τις ακαδημίες να αναπτύσσονται, τον κόσμο να δένεται περισσότερο με την ασπρόμαυρη θεά, το Πρωτάθλημα να αναβαθμίζεται και τα ντόπια ταλέντα να αυξάνονται, οι Κινέζοι ευελπιστούν χτυπήσουν την διοργάνωση του Μουντιάλ. Νέα αγορά, εγκαταστάσεις, πληθυσμός που θα εξασφαλίζει πληρότητα, αποτελούν κίνητρα που οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι θα πείσουν τη FIFA.

Προφανώς, προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, καθώς οι ομάδες στις οποίες δεν επενδύουν οι μεγιστάνες αδυνατούν να ανταγωνιστούν τα μεγαθήρια. Τα χαμηλά τηλεοπτικά συμβόλαια και τα μικρά ποσοστά από τα παιχνίδια στα κρατικά στάδια κάνουν την χρηματοδότησή τους δύσκολη. Υπάρχει παράλληλα το ερώτημα κατά πόσο αυτή η... στρατιωτική προσέγγιση του μηχανισμού δημιουργίας παικτών θα έχει αποτέλεσμα όπως σε άλλους τομείς του κινεζικού αθλητισμού.  Ωστόσο, τα αναπτυξιακά προγράμματα που καλλιεργούνται αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά για όλες τις ομάδες, σε όλες τις κατηγορίες και να ενισχύσουν τον μεγάλο στόχο: Την δημιουργία μιας εθνικής η οποία θα καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Το σχέδιο των Κινέζων είναι αν μη τι άλλο φιλόδοξο και όλα δείχνουν ότι έχουν τα εφόδια για να το πετύχουν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Όταν φεύγεις από την Ελλάδα…!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου βρίσκεται στην Ολλανδία για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και γράφει τις σκέψεις του κι ενόψει του Κυριακάτικου δημοψηφίσματος! 
Είμαστε τυχεροί και γι’ ακόμη μία φορά κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, έστω κι’ αν αυτό δεν είναι για αναψυχή, έστω κι’ αν (αυτή τη φορά) το μυαλό έχει μείνει πίσω. Αυτό που ζούμε από χθες (σε συνέχεια αλλά και συγκριτικά με άλλες φορές) μας βάζει σε σκέψεις για εμάς και… τους άλλους. Για τους Έλληνες και τους ξένους…
 Όπου… Έλληνας, ένας τύπος φιλότιμος. Μάλλον χαμογελαστός. 100% πιο έξυπνος ή πιο εύστροφος, ένας άνθρωπος φανατικός, που δυστυχώς έμαθε πλέον να κάνει κάτι συγκεκριμένο πολύ καλά (προφέρει υπηρεσίες) και υστερεί στην παραγωγή πραγμάτων.

Και βγαίνεις έξω (Γερμανία-Ολλανδία κυρίως, αλλά και Βέλγιο-Αυστρία-Γαλλία-Αγγλία για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι) και βλέπεις… συνήθως κακομούτσουνους. Που περιμένουν λίγο ήλιο για να σκάσουν ένα χαμόγελο. Ανθρώπους ψυχρούς στην προσωπική επαφή, σαφώς πιο αργόστροφους, που απλά και τυποποιημένα (σχεδόν μηχανικά και χωρίς συναίσθημα) κάνουν ο καθένας τη δουλειά του και μετά… πάνε-κλείνονται στα καβούκια τους, αφού ούτε καν μπαλκόνια δεν έχουν για να βγουν να πάρουν μια ανάσα.  Ανθρώπους που περιμένουν το Σάββατο το βράδυ να πιουν, να πιουν και… να ξαναπιούν για να «διασκεδάσουν». 

Κι’ εκεί όπου όλοι αυτοί μας θαύμαζαν ή μας ζήλευαν για την λεβεντιά μας, το φιλότιμο που… δεν ξέρουν να το μεταφράσουν, την ενέργειά μας, για το πνεύμα, ακόμη και την ζωή που μπορούμε να έχουμε κάτω από τον ήλιο δίπλα στη θάλασσα με ένα ποτήρι ούζο ή καφέ (για να μην ξεχνιόμαστε, χωρίς αυτό να δείχνει τεμπελιά γιατί και εμείς δουλεύουμε πάρα-πάρα πολύ) τώρα… μας λυπούνται; Μας μισούν; Μας συμπεριφέρονται σαν τους τελευταίους; Μας έχουν σε απόσταση; Μας φοβούνται μην τυχόν δεν τους πληρώσουμε σε κάποια συναλλαγή; Μας συμπονούν; Όλα αυτά… από λίγο.

Σε κάθε περίπτωση μας δείχνουν με το δάκτυλο και όχι για… καλό. Όλο αυτό το σκηνικό ξεκίνησε εδώ και χρόνια και τώρα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Φυσικά γι’ αυτό δεν φταίνε πάντα οι «άλλοι», οι «κακοί» οι ξένοι…

Κατά τα άλλα… κάθε μέρα που περνάει, η παραδοσιακή κόντρα την οποία «ψάχνουμε» από μικροί στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα Δημοτικά-περιφερειακά-τοπικά Συμβούλια, στα καφενεία, στο δρόμο,  στα γήπεδα, στη Βουλή, όλο και γιγαντώνεται και φθάνει στα όρια του διχασμού, οπουδήποτε τις τελευταίες ημέρες συναθροίζονται πάνω από 3-4 Έλληνες. Οπουδήποτε όμως…

Βρισκόμενοι εδώ και λίγες ώρες στο εξωτερικό, συναντήσαμε Έλληνες που ζουν μακριά και για πρώτη φορά δεν έχουν λόγο να μελαγχολούν επειδή τους λείπει η πατρίδα… Συνήθως μας ζήλευαν επειδή ερχόμασταν από την Ελλάδα. Για πρώτη φορά κανείς δεν είπε… «τι κάνει η πατρίδα, αχ τι καλά είστε εσείς εκεί κάτω». Τώρα –κι’ αυτοί- μας λυπούνται…

Ας μην γράψει κανείς… «μείνει και εσύ εκεί». Όχι! Στη χώρα μας θα μείνουμε και θα κάνουμε –όλοι- μεγάλη προσπάθεια να ξεχάσουμε αυτή την μαύρη περίοδο των πολλών ετών που τώρα κορυφώθηκε, στο σημείο να «πλακωνόμαστε» και να «ξεφτιλιζόμαστε» για ένα  τραγικό-καταραμένο «ΝΑΙ» ή για ένα καταστροφικό και επίσης καταραμένο «ΟΧΙ».

* Κι’ όμως είμαστε σίγουροι, ότι Κυριακή βράδυ, ακόμη και με ένα αποτέλεσμα 52-48(!) οποιασδήποτε πλευράς, κάποιοι μπορεί να βγουν στους δρόμους να πανηγυρίζουν…

* Ο ΠΑΟΚ δίνει αύριο το πρώτο του φιλικό. Για να δούμε πώς θα ξεκινήσει η προσπάθεια του Ιγκόρ Τούντορ με τα ίδια υλικά, να κάνει μία καλύτερη ομάδα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο... ψαράς, ο ''αρχιΒίκινγκ'' και ο Εσιέν!!

Ο Νίκος Αθανασίου βρίσκεται με τον Παναθηναϊκό στην Ολλανδία και σας βάζει... μέσα στην πτήση για το Ντίσελντορφ!
Μετά από τρεις... χαλαρές ώρες στον ευρωπαϊκό αέρα, ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε στο Ντίσελντορφ και εν συνεχεία πήρε τον δρόμο για το ''καταπράσινο'' Όστερμπεκ της Ολλανδίας, το οποίο απέχει μολις πέντε χιλιόμετρα από το Άρνεμ. Το gazzetta.gr βρίσκεται μαζί με το ''τριφύλλι'' από το πρωί της Παρασκευής και σας μεταφέρει παρασκήνια από την αναχώρηση των ''πρασίνων''!
ADVERTISEMENT
*Όλα τα βλέμματα ήταν λογικό να πέσουν πάνω στην μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού και μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο αναφοράς γιατί πολύ απλά είναι αυτός που είναι.  Από την πρώτη στιγμή που τον... κατάλαβαν όσοι φίλοι του ποδοσφαίρου ήταν στο αερόδρομιο, έγινε ένας μικρός χαμός, με το 32χρονο σούπερ σταρ να είναι συνεχώς χαμογελαστός. Όπως ακριβώς και καθημερινά στο Κορωπί.
Ο Εσιέν δεν έχει... κολλήσει ακόμη με κάποιον από τους συμπαίκτες του, με εξαίρεση λίγο τον Ατζαγκούν και ήταν την περισσότερη ώρα μόνος του.
*Μπορεί ο Εμίρ Μπαϊράμι και ο Βαλμίρ Μπερίσα να αποχώρησαν, όμως, ο Μάρκους Μπεργκ δεν έχασε την σκανδιναβική παρέα. Ο ερχομός του Λουντ και του Θελάντερ κράτησαν σε αφθονία το ''βόρειο'' στοιχείο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, με τον... παλιό Μπεργκ να τους έχει από κοντά, να τους εξηγεί διάφορα πράγματα και να τους λύνει κάθε απορία.
*Ο Σωτήρης Νίνης αποτελεί το μεγαλύτερο πειραχτήρι των Ελλήνων και δεν του... ξέφυγε ο Νίκος Καλτσάς. ''Νίκο με ποιον ήσουν δωμάτιο στην Βέροια'' είπε ο 25χρονος μέσος χαμογελώντας και δείχνοντας πως πιθανότατα θα είναι παρέα με τον Καλτσά στο δωμάτιο.
*Το κέντρο Τύπου αποτελεί τον... κλασσικό τόπο επίσκεψης πριν από κάθε αναχώρηση, έστω και αν στην εποχή μας τα λαπτοπ και τα τάμπλετ έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την παλιά, καλή συντροφιά σε κάθε ταξίδι. Οι περισσότεροι προτίμησαν περιοδικά, κάποιοι άλλοι εφημερίδες αλλά την μεγάλη διαφορά την έκανε ο Τάσος Λαγός.
Ο νεαρός αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε ένα περιοδικό για το ψάρεμα, μια εναλλακτική επιλογή που θα συζητηθεί! Εμείς να του ευχηθούμε... καλές ψαριές, πάντως αν και δεν τις έχει ανάγκη τις ευχές.
Ο διεθνής μέσος είναι φανατικός οπαδός του ψαροντούφεκου τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τον χειμώνα όποτε του δίνεται η ευκαιρία πηγαίνει για κυνήγι...
 
* Πατσίτσιο, παστέλι και κρακεράκι είχε το... μενού της πτήσης. Από απόψε το βράδυ πάντως, το μενού των παικτών θα είναι με την υπογραφή της διατροφολόγου, Τόνιας Μαχαίρα.
*Ο Κάρλος Ζέκα είχε όρεξη για ποδοσφαιροκουβέντα, με τον Πορτογαλό να δείχνει τον θαυμασμό του για την τελευταία γκολάρα του Κριστιάνο στην χρονιά με την φανέλα της Εθνικής και να πλέκει το εγκώμιο του Φερνάντο Σάντος.
Πάντως, όταν η κουβέντα πήγε επί... προσωπικού, ο αρχηγός αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών και την επιστροφή του από το Τουμπάι, όπου βρέθηκε για διακοπές. Με την επιστροφή του χθες πήγε για εργομετρικά και σήμερα ξανά στο αεροπλάνο. Πως να μην είναι πιασμένος...
*Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται μια... ανάσα από το μέρος που θα καταλύσει ο Παναθηναϊκός και ήδη γίνονται επαφές για μεγάλο ματς ανάμεσα στους απεσταλμένους των ΜΜΕ που, μάλιστα, αρκετοί από αυτούς θα μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.
Φυσικά στα... σκαριά είναι και το καθιερωμένο φιλικό των δημοσιογράφων με το τεχνικό επιτελείο. Μάλιστά, φέτος, είμαστε αρκετά ενισχυμένοι με την παρουσία των Νικολογιάννη, Γαρρή και Μοιρώτσου. Υπενθυμίζουμε πως το 2013 το σκορ ημιχρόνου στο αντίστοιχο ματς ήταν 6-3 υπέρ των ''πρασίνων'', σε ένα ντέρμπι κανονικό! Το τελικό αποτέλεσμα δεν μετράει...
*Στην ακριβώς μπροστινή μας θέση καθόταν ένα ζευγάρι Ολλανδών. Μόλις μας άκουσαν να μιλάμε ελληνικά άρχιζαν να φωνάζουν ''Γκέραρντ, Γκέραρντ'' και μας συστήθηκαν ως πολύ καλοί φίλοι του Ολλανδού τεχνικού που απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε ένα χωριό λίγο έξω από το Ηράκλειο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν φοβάται μόνο τον Μέσι ο Μπράβο!!

Η Χιλή πρέπει να προσέξει όλη την Αργεντινή και όχι μόνο τον Λιονέλ Μέσι, σύμφωνα με τον Κλαούντιο Μπράβο.
Ο τερματοφύλακας της «La Roja» θεωρεί πως ο συμπαίκτης του στη Μπαρσελόνα είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «αλμπισελέστε», όμως δεν είναι ο μόνος που μπορεί να τους κάνει «ζημιά» στον τελικό του Copa America.
ADVERTISEMENT
«Η αλήθεια είναι πως δεν θα είναι εύκολο να τον σταματήσουμε (σ.σ τον Μέσι), μιας και είναι γνωστή η ποιότητα του και τα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του. Είναι απίστευτος», είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιγνίδι.
«Πρέπει όμως να συγκεντρωθούμε συνολικά ως ομάδα - τόσο σε ό,τι αφορά τον περιορισμό του Μέσι, όσο και των υπόλοιπων παικτών. Η απόδοση της ομάδας δεν έχει να κάνει μόνο με το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Μέσι ή τον Μασεράνο, που προσδίδει χαρακτήρα σε όλη την Αργεντινή».
Εξάλλου, πρόσθεσε πως η Χιλή δεν φοβάται, μιας και έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό: «Ποτέ δεν φοβόμαστε σαν ομάδα. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και ταυτόχρονα χαιρόμαστε να βλέπουμε πως η δουλειά μας, τόσο με τον Μαρσέλο Μπιέλσα, όσο και τώρα, αποδίδει καρπούς. Παίζουμε απέναντι σε όλους ως ίσος προς ίσον».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντι Μαρία: «Να γίνουμε θρύλοι»!

Μια ευκαιρία γι΄αυτόν και τους συμπαίκτες του να γράψουν τα ονόματα τους στην ιστορία βλέπει στον προσεχή (2.30 π.μ) τελικό του Copa America ο Άγχελ Ντι Μαρία.
Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστεύει πως με την πρώτη κατάκτηση του Copa America απ’ το 1993, η φετινή ομάδα των «αλμπισελέστε» θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που πέτυχε ένα σημαντικό κατόρθωμα.
ADVERTISEMENT
«Φτάσαμε στον τελικό και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, οπότε τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία», ανέφερε σε συνέντευξη του στη «Marca».
«Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε το στόχο μας. Το να φτάσεις μέχρι εδώ δεν ήταν ακριβώς σαν να κάνεις βόλτα στο πάρκο, γράψαμε ιστορία καταφέρνοντας το.
»Τώρα όμως θέλουμε να γίνουμε θρύλοι και ελπίζω να το καταφέρουμε!»
Ο Ντι Μαρία είχε εκφράσει και λίγο μετά το ξεκίνημα της διοργάνωσης τη σφοδρή επιθυμία του να κατακτήσει το Copa America.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήρε Καρλίτος ο Ηρακλής!!

Μεταγραφικό «καρέ» για τον Ηρακλή, ο οποίος ενισχύθηκε με τον Πορτογάλο μπακ, Καρλίτος. Διακαής πόθος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Σπύρου Παπαθανασάκη.

Πήρε Καρλίτος ο Ηρακλής
Ακατάπαυστα προχωράει ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ηρακλή. Η κυανόλευκη ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Καρλίτος, του 30χρονου Πορτογάλου αριστερού μπακ που έρχεται για να πάρει φανέλα βασικού.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη μεταγραφή του 30χρονου Πορτογάλου αριστερού μπακ, Καρλίτος, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα βρίσκεται στο δυναμικό της ομάδας μας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύωρες, ωστόσο, η θέληση και η επιμονή του Προέδρου του Ηρακλή, Σπύρου Παπαθανασάκη, ο οποίος ήθελε διακαώς να φέρει το «πολύτιμο εργαλείο», όπως είπε, στο Καυτανζόγλειο, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη θετική έκβαση της υπόθεσης. Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο προπονητής της ομάδας, εμφανίστηκαν χαρούμενοι αλλά και ανακουφισμένοι, καθώς η ενίσχυση του Ηρακλή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Διαψεύδει για Σόφο ο Ερ. Αστέρας!!

Κατηγορηματικά αρνείται ο γενικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, Νταβόρ Ρίστοβιτς, τις φήμες που θέλουν τους πρωταθλητές Σερβίας να είναι κοντά στην απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Διαψεύδει για Σόφο ο Ερ. Αστέρας
Απολύτως αναληθή χαρακτήρισε ο Νταβόρ Ρίστοβιτς, τα σενάρια που μπλέκουν τον Ερυθρό Αστέρα με την απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο γενικός διευθυντής των πρωταθλητών Σερβίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα σέντερ, ωστόσο ξεκαθάρισε πως κανείς από την ομάδα δεν έχει επικοινωνήσει τόσο μαζί του, όσο και με τον μάνατζέρ του.

«Θα πρέπει να τονίσω πως οι φήμες της απόκτησης του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στον Ερυθρό Αστέρα είναι απολύτως αναληθείς», δήλωσε αρχικά ο Νταβόρ Ρίστοβιτς και πρόσθεσε:

«Ο Σχορτσανίτης είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης, αλλά κανείς από την ομάδα δεν έχει σε επαφή είτε μαζί του, είτε με τον μάνατζέρ του. Πάντως, είμαστε χαρούμενοι που ο ευρωπαϊκός και ο σερβικός Τύπος εμπλέκει ονόματα όπως του Σχορτσανίτη με την ομάδα μας, αλλά πολύ απλά σας λέω πως αυτή η μεταγραφή δεν ισχύει». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε… αντι-Μπουφόν η Γιουβέντους!!

Όχι δεν σταματά το ποδόσφαιρο ο Τζίτζι Μπουφόν. Ωστόσο, η Γιουβέντους απέκτησε τον βασικό τερματοφύλακα της Φιορεντίνα, Νέτο για να 'χει και έτοιμο τον «διάδοχο» όταν –αναγκαστικά- χρειαστεί.

Πήρε… αντι-Μπουφόν η Γιουβέντους
Μεταγραφικό πάρε-δώσε για τη Γιουβέντους! Οι πρωταθλητές Ιταλίας αποχαιρέτησαν έναν γκολκίπερ και ανακοίνωσαν έναν άλλο, με σαφώς μεγαλύτερη προοπτική.

Οι μπιανκονέρι, λοιπόν, είπαν αντίο στον Μάρκο Στοράρι, ύστερα από πέντε χρόνια που βρισκόταν στο Τορίνο, ως αναπληρωματικός του Τζίτζι Μπουφόν.

Ωστόσο, ο ιταλικός σύλλογος δεν έμεινε εκεί. Διότι προχώρησε και στην προσθήκη του Νέτο, απ' τη Φιορεντίνα. Ο 25χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εξαργυρώνοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του στους «βιόλα», όπου την τελευταία διετία είναι βασικός και αναντικατάστατος.

Βέβαια, αυτή η μεταγραφή έχει και... νόημα για το μέλλον. Έχοντας «ψηθεί» όλα αυτά τα χρόνια, ο Βραζιλιάνος αναμένεται λογικά να αποτελέσει και τον αντι-Μπουφόν, όταν ο μεγάλος Τζίτζι αποφασίσει (όντας στα 37 πλέον) να κρεμάσει τα γάντια του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει το «μπαμ» με Ουίμς η Μπάρτσα!!

Διατεθειμένη να κάνει το «μπαμ» της χρονιάς και να αποκτήσει τον Σόνι Ουίμς φέρεται να είναι η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο!

Θέλει το «μπαμ» με Ουίμς η Μπάρτσα!
Η χρόνια που πέρασε για την Μπαρτσελόνα ήταν άκρως αποτυχημένη. Έτσι, οι Καταλανοί έχουν μπει δυνατά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, προκειμένου να αποφύγουν ανάλογο κάζο και την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα «gigantes.com» οι «μπλαουγκράνα» έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να κάνουν δικό τους τον Σόνι Ουίμς! Ο Αμερικανός φόργουορντ έλυσε μετά το τέλος της φετινής σεζόν το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προκειμένου να επιστρέψει στο NΒΑ.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ακόμα κάποιο συμβόλαιο στο «μαγικό κόσμο», με αποτέλεσμα οι πιθανότητες των Καταλανών ολοένα και να αυξάνονται!

Το αρχικό πλάνο της Μπαρτσελόνα ήταν να αποκτήσει τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, όμως ο Ιταλός φόργουορντ δήλωσε πρόσφατα στον Τύπο της χώρας του, πως δεν προτίθεται να φύγει από την Αρμάνι Μιλάνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Όχι» από τους οργανωμένους του Ηρακλή!!

Σαφή τοποθέτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα πήραν (και) οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή. «Με το όχι σπάμε το φόβο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Αυτόνομη Θύρα 10».

«Όχι» από τους οργανωμένους του Ηρακλή
Το δικό τους μήνυμα ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής έστειλαν και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή.

Μετά απ’ αυτούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, οι αντίστοιχοι του «Γηραιού» πήραν ξεκάθαρα θέση υπέρ του «Όχι».

Σε ανακοίνωσή τους λοιπόν σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «δε θέλουμε άλλο σώσιμο», ενώ καταλήγουν ότι «με το ΟΧΙ σπάμε το φόβο κι οι κυβερνήσεις φοβούνται τους λαούς που δεν φοβούνται»!


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σε όλες τις μάχες των καιρών μας, ήμασταν παρόντες, σε κάποιες από αυτές μάλιστα ήμασταν οι πρωταγωνιστές. Ήρθε η στιγμή ίσως για την κρισιμότερη μάχη, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο. Παρόλο που το δημοψήφισμα διχάζει όπως και να χει την ελληνική κοινωνία εμείς παίρνουμε θέση σαφή και ξεκάθαρη!!!

ΟΧΙ!!!

Δεν ξέρουμε ποιά θα είναι η επόμενη μέρα με το ΟΧΙ, δεν συμφωνούμε καν μεταξύ μας στο ποιά θέλουμε να είναι η επόμενη μέρα. Σε αυτό που συμφωνούμε όμως είναι στο τι δεν θέλουμε και αυτό που δεν θέλουμε συμπυκνώνεται στο ΝΑΙ!

Δεν θέλουμε άλλες αδικίες σε βάρος των φτωχών για το όφελος των πλουσίων.

Δεν θέλουμε να μαζεύουμε λεφτά για να βγάζουμε φίλους μας από τα κρατητήρια λόγω χρεών.

Δεν θέλουμε να χάσουμε άλλους φίλους μας οι οποίοι μετανάστευσαν.

Δεν θέλουμε άλλο τα κανάλια της διαπλοκής να ορίζουν το μέλλον μας.

Δεν θέλουμε άλλη "δημοκρατία" τέτοιου είδους.

Δεν θέλουμε να ξαναδούμε τα ξεπλύματα εργατοπατέρες της γσεε να στρατεύονται με τους βιομηχάνους ζητώντας από τον λαό να ψηφίσει αυτά εναντίων των οποίων υποτίθεται αγωνιζόταν με εθιμοτυπικές απεργίες.

Δεν θέλουμε να χαντακωθεί κάθε διεκδίκηση για τις επόμενες δεκαετίες και μάλιστα με την έγκριση του ελληνικού λαού.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ "ΣΩΣΙΜΟ"!!!

Με το ΟΧΙ ο λαός κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, ένα άλμα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί κανένα κόμμα και καμιά κυβέρνηση γιατί πολύ απλά το άλμα αυτό ξεπερνά πλέον το πολίτικο σύστημα ολόκληρο.

Με το ΟΧΙ σπάμε το φόβο και οι κυβερνήσεις φοβούνται τους λαούς που δεν φοβούνται»!

«Χτυπάει» Μάκο ο Παναιτωλικός!!


Κοντά στο να επαναπατρίσει τον Γρηγόρη Μάκο βρίσκεται ο Παναιτωλικός! Οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και πολύ πιθανόν τις προσεχείς ώρες να υπάρξει οριστική συμφωνία.

«Χτυπάει» Μάκο ο Παναιτωλικός!
Τον Γρηγόρη Μάκο... αγγίζει ο Παναιτωλικός! Οι Αγρινιώτες είναι πολύ κοντά στο να κάνουν δικό τους τον 27χρονο αμυντικό μέσο και δεν αποκλείεται μέχρι αύριο να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις. Ο τεχνικός διευθυντής των «καναρινιών», Μάκης Μπελεβώνης επιβεβαίωσε τις προχωρημένες συζητήσεις με τον διεθνή άσο και ουσιαστικά φαίνεται πως απομένει ένα τελικό ραντεβού για να οριστικοποιηθεί ο «γάμος».

inner
(Ο Γρηγόρης Μάκος στο Αγρίνιο με τους ανθρώπους της ομάδας)

Τα δύο τελευταία χρόνια, ο Μάκος αγωνιζόταν με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, ωστόσο το συμβόλαιό του εξέπνευσε και ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η ομάδα του Πόντες έχει ανοίξει την... αγκαλιά της και είναι έτοιμη να τον υποδεχθεί, αφού το deal δείχνει πολύ κοντά και πιθανώς τις προσεχείς ώρες να 'χουμε εξελίξεις.

Φυσικά στο παρελθόν ο παίκτης έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Μόναχο 1860, ενώ οι εμφανίσεις του, του έδωσαν και το... εισιτήριο για την Εθνική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει… Βαρκελώνη η ΑΕΚ!!

Για τη Βαρκελώνη θα αναχωρήσει την Τρίτη (7/7) η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ, προκειμένου να δώσει το «παρών» στη συνάντηση των ομάδων που συμμετέχουν στο Eurocup, αλλά και στην κλήρωση της διοργάνωσης.

Πάει… Βαρκελώνη η ΑΕΚ
Έτοιμοι για το πρώτο… ευρωπαϊκό ταξίδι της χρονιάς είναι στην ΑΕΚ! Όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ, αντιπροσωπεία της ομάδας, προεξάρχοντος του προέδρου της, Αλέξη Αλεξίου, θα αναχωρήσει την Τρίτη (7/7) με προορισμό τη Βαρκελώνη.

Επίσης, τα άλλα μέλη της «κιτρινόμαυρης» αποστολής είναι ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Εμπορικής Ανάπτυξης της ΚΑΕ, Γιάννης Δουβής, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Γιώργος Νικολάου, o IT Μanager, Κωνσταντίνος Ζουρνάς και ο Τιμ Μάνατζερ, Γιώργος Χήνας.

Το ταξίδι στην πρωτεύουσα της Καταλονίας θα γίνει προκειμένου η ΑΕΚ να έχει εκπροσώπους στο μίτινγκ κορυφής των ομάδων που συμμετέχουν στο Eurocup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη (8/7), ενώ θα δώσουν το «παρών» μία μέρα αργότερα (9/7) στην κλήρωση της διοργάνωσης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντεφορμέ ο Χάμιλτον, όχι ο Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε το 2/2 στις ελεύθερες δοκιμές του Σίλβερστοουν, με τον Λιούις Χάμιλτον μακριά από τον καλό του εαυτό να περιορίζεται τέταρτος, πίσω από τις Ferrari.

Ντεφορμέ ο Χάμιλτον, όχι ο Ρόσμπεργκ
«Παίζει» στην… έδρα του, αλλά μέχρι τώρα ο Λιούις Χάμιλτον δεν δείχνει να το εκμεταλλεύεται. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ήταν και πάλι αργός και με πολλά λάθη, καταλαμβάνοντας μόλις την τέταρτη θέση στον δεύτερο γύρο ελεύθερων δοκιμών.

Ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, δείχνει σε φόρμα κι έκανε το 2/2 στις δοκιμές της Παρασκευής, με τις δύο Ferrari, των Ραϊκόνεν και Φέτελ, να παρεμβάλλονται.

Στη διάρκεια των δοκιμών υπήρξε και μια κόκκινη σημαία, όταν έφυγε από την πίστα η Lotus του Ρομάν Γκροζάν.

Θα ακολουθήσει το πρωί της Τρίτης ο τρίτος γύρος ελεύθερων δοκιμών και στις 15:00 θα γίνουν οι κατατακτήριες, ενώ την ίδια ώρα την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Χορτάστε θέαμα!! (video)


Γίνεται να μην έχουν θέαμα οι επτά καλύτερες φάσεις στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είναι το ισπανικό; Δείτε το βίντεο και απολαύστε το!

Χορτάστε θέαμα! (video)
Περίπου εννιά μήνες διήρκησε το ισπανικό πρωτάθλημα.

Για άλλη μία χρονιά, η κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης πρόσφερε αρκετό θέαμα και έτσι η διοργανώτρια αρχή συγκέντρωσε –σίγουρα μετά κόπων- τις επτά καλύτερες στιγμές της σεζόν 2014/15, με τη μία να είναι καλύτερη από την άλλη!

Απολαύστε το σχετικό βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Η μεγάλη πρόκριση των δέκα!!

Η Κροατία δεν δέκα διαθέσιμων παικτών σταμάτησε τον Καναδά με 84-71 και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου U19, όπου θα συναντήσει την Τουρκία.

Η μεγάλη πρόκριση των δέκα
Ευρωπαϊκή υπόθεση θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, καθώς η Κροατία επικράτησε 84-71 του Καναδά και το Σάββατο θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό απέναντι στην Τουρκία, αντίπαλό της και πέρσι στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στο Ικόνιο.

Με τους Ζούμπατς και Μπόζιτς που είχαν 17 και 13 πόντους αντίστοιχα, η Κροατία ξέφυγε με δέκα (46-36) στη δεύτερη περίοδο. Ο Καναδάς χάρη στον Ντίλον Μπρουκς αντέδρασε και πλησίασε στο καλάθι (61-59), ωστόσο όταν αυτός αποβλήθηκε με πέντε φάουλ έξι λεπτά πριν το τέλος δεν είχε τις απαιτούμενες λύσεις για να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του.

Δεκάλεπτα: 23-21, 48-39, 59-54, 84-71

Κροατία (Ναζόρ): Καπούστα 6, Φιλίποβιτς 7, Μάιτσουνιτς, Μπάτζιμ, Μπόζιτς 20 (10 ριμπ.), Σλάβιτσα 9, Ζούμπατς 19, Κάρατσιτς 3, Αράποβιτς 20 (11 ριμπ.).

Καναδάς (Ράνα): Κιγκάμπ, Πόιζερ, Κλαρκ, Μπρουκς 17, Πρόβο 9, Τζόνσον 12, Τζάκσον 20, Έγκι 6, Κόι 2, Νιούφελντ 5.

Διαιτητές: Κορομηλάς (Ελλάδα), Ανάγια (Παναμάς), Κολέν (Γαλλία). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δημοψήφισμα: Μετά την επόμενη ημέρα…!

O Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει στο sport-fm.gr για την ψυχραιμία την οποία καλούμαστε να δείξουμε και την ενότητα, ανεξάρτητα με τις διαφορετικές επικρατούσες απόψεις για τις εξελίξεις στη χώρα.

Δημοψήφισμα: Μετά την επόμενη ημέρα…
Ένα από τα μαθήματα που πρέπει να μπουν στα ελληνικά σχολεία είναι η ορθή χρήση των social media. Η δημοκρατική έκφραση άποψης από τον απλό πολίτη είναι το ζητούμενο, όμως η απόσταση από την ασυδοσία έχει απομείνει ελάχιστη. Ψεύτικη φωτογραφία, ένα παρατσούκλι και ο καθένας μπορεί να γίνει για λίγα λεπτά αυτό που δεν μπορεί να υποστηρίξει η πραγματική του ταυτότητα.

Το ένα troll φέρνει το άλλο και γύρω τους διαμορφώνεται μία πραγματικότητα, η οποία δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Η αξιοποίηση των social media στην Ελλάδα είναι επιεικώς τραγική. Το πιο σοβαρό είναι όταν σ΄ αυτό το ρόλο μπαίνουν κανονικοί άνθρωποι, που δεν υποδύονται κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό τους. Η επανάσταση παλιότερα γινόταν με όπλα και στη συνέχεια με βιβλία. Yποδηλώνει εξέλιξη του ανθρώπινου είδους τούτο.

Τώρα ένα post στο facebook ή το twitter – το οποίο όλοι, λίγο ως πολύ, μπαίνουν στον πειρασμό να κάνουν – δύναται ν΄ αποτελέσει την αρχή διαμόρφωσης μίας κατάστασης, η οποία αν… ευνοήσουν οι συνθήκες διχάζει, πολώνει και μόνο εποικοδομητική δεν είναι. Τα social media είναι η μία παράμετρος εκτόνωσης συναισθημάτων τη δύσκολη εβδομάδα που διανύει η χώρα με την αβεβαιότητα, τις κλειστές τράπεζες και τη διαλυμένη αγορά στην καθημερινότητα.

Τα κανάλια είναι το προφανές… κακό για τον περισσότερο κόσμο, δίχως ν΄ αναρωτηθεί κανείς ποιός έδωσε δύναμη και διεισδυτικότητα σ΄ αυτά εντός των σπιτιών μας! Δεν είναι οξύμωρο οι ίδιοι που έδωσαν ανάστημα τους ενημερωτικούς φορείς, να τους απαξιώνουν τώρα συνεχίζοντας να τους δίνουν δύναμη μέσω τηλεθέασης; Το ιδανικό θα είναι ό,τι έγινε να διδάξει τι δεν πρέπει να συμβεί από εδώ και πέρα.

Είναι τόσο συγκεκριμένη η θέση της Ελλάδας στο γεωπολιτικό σκηνικό, που δεν έχει την πολυτέλεια για έριδες. Ένας τόπος που έχει ισοπεδωθεί στο παρελθόν από εμφύλιους πολέμους και ίδιους με επίδοξους κατακτητές, επιβάλλεται να μην κάνει αυτό το πισωγύρισμα. Λάθη έκαναν, δυστυχώς, όσοι τον κυβέρνησαν. Η Ελλάδα βίωσε ζυγό, δικτατορία και δεν σηκώνει άλλο διχασμό, ειδικά που να έχει χαρακτήρα εθνικής πόλωσης.

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, να τη μεταφέρει ελεύθερα, να τη συζητά, αλλά όχι να την επιβάλλει. Είναι δύσκολο αυτό να συμβεί, την ίδια ώρα που πολίτης μπορεί να σπάσει το κεφάλι συμπολίτη του για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ή για το αν είναι καλύτερος ο Σπανούλης από τον Διαμαντίδη! Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα της διαδικασίας Δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής είναι δύσκολη και πρώτα απ΄ όλα δοκιμάζει τις διανοητικές αντοχές και την ψυχολογία του καθενός.

Είτε με «ΝΑΙ», είτε με «ΟΧΙ» στο δίλημμα το οποίο επελέγη υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, το αποτέλεσμα – που μπορεί να είναι και οριακό υπέρ του ενός ή του άλλου ενδεχομένου στο χειρότερο σενάριο – επιβάλλεται να σχολιαστεί και ν΄ αξιοποιηθεί όσο καλύτερα γίνεται. Η διαφωνία είναι μέσα στο παιχνίδι κι αποτελεί ζητούμενο για την πρόοδο. Η επιχείρηση εξολόθρευσης του τι πιστεύει ο άλλος, όμως, θα κάνει σίγουρα τα δεδομένα επιβίωσης της Ελλάδας χειρότερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο κόσμος ψήφισε Ουίλιαμς!! (video)

Η ασίστ του Μάρκους Ουίλιαμς στην αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με τη Βαλένθια, αναδείχθηκε κορυφαία στιγμή της φετινής Ευρωλίγκας από τον κόσμο.

Ο κόσμος ψήφισε Ουίλιαμς! (video)
Ο κόσμος αποφάσισε! Η κορυφαία στιγμή της φετινής Ευρωλίγκας είναι… προσφορά του Μάρκους Ουίλιαμς.

Η ασίστ του Αμερικανού γκαρντ στην αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με τη Βαλένθια συγκέντρωσε των 39,3% των ψήφων και έτσι αναδείχθηκε το Top Play της σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα… μισά του δρόμου ο Παναθηναϊκός!! (video)

Τον «φάγανε» τον μισό… γάιδαρο στον Παναθηναϊκό. Η πράσινη αποστολή έφτασε στο Ντίσελντορφ και από εκεί ταξιδεύει οδικώς για Όστερμπεργκ. Δείτε video απ' την άφιξη της ομάδας.

Στα… μισά του δρόμου ο Παναθηναϊκός (video)
Στο δρόμο για τον τελικό του προορισμό βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι πέταξαν από Ελλάδα για Γερμανία και τελικά αφίχθησαν στο Ντίσελντορφ.

Από εκεί η αποστολή θα ταξιδέψει οδικώς για το Όστερμπεργκ, προκειμένου να καταλύσει και να ξεκινήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας του, όπου θα δώσει και τα πρώτα τρία φιλικά του με Άρνεμ, Κλαμπ Μπριζ και Άγιαξ.

Υπενθυμίζεται πως το τριφύλλι θα μείνει στην περιοχή ως τις 13 Ιουλίου κι εκεί ουσιαστικά ο Γιάννης Αναστασίου θα «χτίσει» τον νέο Παναθηναϊκό, περιμένοντας πάντα τα... ευχάριστα απ' το μέτωπο του Σέρχιο Σάντσεθ.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Βέμερ, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Θελάντερ, Χουχούμης, Νάνο, Εσιέν, Λαγός, Αγγελόπουλος Β., Ζέκα, Δώνης, Πράνιτς, Λουντ, Καλτσάς, Νίνης, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.

Δείτε video απ' την άφιξη στο Ντίσελντορφ





*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήρθε για την ΑΕΚ ο Βάργκας!! (pics)

Στην Ελλάδα -για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ- βρίσκεται ο Ρόναλντ Βάργκας. «Να μιλήσουμε και να τελειώνουμε», είπε ο Λατινοαμερικανός, που σημείωσε ότι έχει ακούσει πολλά για την «Ένωση».

Ήρθε για την ΑΕΚ ο Βάργκας (pics)
Ένα βήμα απ’ την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ βρίσκεται ο Ρόναλντ Βάργκας.

Όπως αναμενόταν, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα για να σφραγίσει και τυπικά τη μετακίνησή του στην «Ένωση».

Συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, ο Βενεζουελάνος αφίχθη (μέσω Γαλλίας) στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχθηκε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, αλλά και κάποιοι οπαδοί, οι οποίοι του έδωσαν μάλιστα μια μπλούζα της ORIGINAL.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βάργκας εξέφρασε την επιθυμία να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες της μεταγραφής του στην ΑΕΚ, ενώ μίλησε και με θερμά λόγια για 'κείνη:

«Νιώθω πολύ καλά που είμαι εδώ. Προς το παρόν είμαι κουρασμένος από το ταξίδι, θέλω να μιλήσω με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για να τελειώσουμε. Έχω την επιλογή να έρθω στην ΑΕΚ που είναι μια ομάδα που σου δίνει κίνητρο για να παίξεις. Θα μιλήσουμε και μετά θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα. Έχω ακούσει πολλά για την ΑΕΚ. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και όπως είναι φυσιολογικό έχει φήμη».

Στη συνέχεια ο Βάργκας κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει, πριν περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά λοιπόν σε αυτές, θα επικυρώσει έπειτα τη συμφωνία με τους «κιτρινόμαυρους» και θα υπογράψει το τριετές (2+1) συμβόλαιο μαζί τους.





inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άντιτς: «Δεν μπορούσα να πω “όχι” στον Ομπράντοβιτς»

Το πλάνο της Φενερμπαχτσέ για την επόμενη σεζόν που του παρουσίασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έπεισε απόλυτα τον Πέρο Άντιτς και έτσι εκείνος είπε το «ναι» στην τουρκική ομάδα.

Άντιτς: «Δεν μπορούσα να πω “όχι” στον Ομπράντοβιτς»
Δίχως να το σκεφτεί πολύ είπε το «ναι» ο Πέρο Άντιτς στη Φενερμπαχτσέ, όπως τόνισε ο ίδιος κατά την επίσημη παρουσίασή του, ύστερα από την υπογραφή του νέου του συμβολαίου για 2+1 χρόνια με την τουρκική ομάδα.

Ο Σκοπιανός φόργουορντ υπογράμμισε πως δεν γινόταν να απαντήσει αρνητικά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στο πλάνο που του παρουσίασε, ενώ πρόσθεσε πως μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μικρή απόσταση από την ΠΓΔΜ, όπου βρίσκεται η οικογένειά του.

inner

«Σήμερα σας παρουσιάζουμε το νέο ματς, τον Πέρο Άντιτς. Ο Άντιτς έχει πολύ σοβαρή καριέρα στην Ευρώπη, όπου κατέκτησε δύο Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό, έχει προσφέρει πολλά στην εθνική ομάδα της ΠΓΔΜ, ενώ είχε και πολύ καλή πορεία στους Χοκς. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα τον δούμε με τη φανέλα της Φενέρ», δήλωσε αρχικά ο τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρ, Ομέρ Ονάν.

Από την πλευρά του, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της τουρκικής ομάδας, Πέρο Άντιτς, δήλωσε: «Δεν είμαι καλός ομιλητής. Αλλά, θέλω να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και πως αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα δώσω ό,τι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Για να συνεχίσει ο Σκοπιανός φόργουορντ: «Πάντα πάω σε ομάδες με μεγάλους στόχους. Όταν έμαθα το πλάνο της Φενέρ, δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Από την άλλη, πλέον θα βρίσκομαι μόλις μία ώρα μακριά από την οικογένειά μου στην ΠΓΔΜ. Επέλεξα τη Φενέρ για να κατακτήσω μεγάλους στόχους και τρόπαια». *Πηγή: sport-fm.gr*

Διευκρινίσεις από τη «Δικέφαλος 1924»!

Ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν στα χέρια τους τις μετοχές της «Αγιά-Σοφιάς» όσοι δικαιούχοι κατοικούν στην περιφέρεια, έκανε η «Δικέφαλος 1924».

Διευκρινίσεις από τη «Δικέφαλος 1924»
Διευκρινίσεις για τους τρόπους παράδοσης των μετοχών της «Αγιά-Σοφιάς» στους φίλους της ΑΕΚ παρείχε η «Δικέφαλος 1924».

Με τη διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τετάρτη, οι δικαιούχοι επισκέπτονται το ΟΑΚΑ και παίρνουν στα χέρια τους τις μετοχές.

Όσο για ‘κείνους που κατοικούν στην περιφέρεια (ή στο εξωτερικό), η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου ενημέρωσε ότι θα τους σταλούν ταχυδρομικώς.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Από την "Δικέφαλος 1924" Κατασκευαστική ΑΕ διευκρινίζονται τα εξής: Οι μετοχές στους δικαιούχους από την περιφέρεια θα σταλούν ταχυδρομικώς, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ΟΑΚΑ, και σίγουρα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Καλούνται απλώς οι δικαιούχοι να τσεκάρουν την διεύθυνσή τους στα τηλέφωνα της ΠΑΕ ΑΕΚ στην περίπτωση που έχει υπάρξει αλλαγή σε σχέση με εκείνη που έχουν δηλώσει. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους δικαιούχους του εξωτερικού εκτός κι αν δώσουν εξουσιοδότηση σε άλλο πρόσωπο για την παραλαβή των μετοχών τους.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία παράδοσης των μετοχών της «Δικέφαλος 1924» στους δικαιούχους τους συνεχίζεται καθημερινά και χωρίς προβλήματα από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ»
.

Σφαιρόπουλος και Ιτούδης στη Βαρκελώνη!

Μετά τους παίκτες, σειρά πήραν οι προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκας, δίνοντας το «παρών» στη συνάντηση της Βαρκελώνης. Γιάννης Σφαιρόπουλος και Δημήτρης Ιτούδης ήταν εκεί από ελληνικής πλευράς.

Σφαιρόπουλος και Ιτούδης στη Βαρκελώνη
Στη Βαρκελώνη ήταν οι προπονητές των ομάδων της Ευρωλίγκας και στο πλαίσιο των συναντήσεων που γίνονται υπό την αιγίδα της διοργάνωσης. Από ελληνικής πλευράς, το «παρών» έδωσαν οι Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ολυμπιακού και Δημήτρης Ιτούδης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ δεν ήταν ο νυν κόουτς του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Αρχικά, ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε: «Παρότι οι φίλαθλοι είναι το επίκεντρο, οι βασικοί πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και οι προπονητές. Είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε απόψεις και να επικοινωνούμε μαζί σας. Ο κύριος λόγος είναι για να δούμε τις απόψεις σας, να μας εξηγήσετε τον τρόπο δουλειάς και να μοιραστούμε τα μελλοντικά σχέδια με την ελπίδα πως θα πάρουμε πίσω ακόμη περισσότερες ιδέες».

Στης συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Είναι προνόμιο να μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Αυτό το σημείο του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικό να ανταλλάζουμε απόψεις ώστε να “χτίσουμε” και να βελτιώσουμε την Ευρωλίγκα, με σκοπό να ανεβάσουμε το επίπεδο και να την κάνουμε πιο ελκυστική για τον κόσμο».
λα
Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρόσθεσε: «Είναι πολύ θετική η ανταλλαγή απόψεων. Στο τέλος, όλοι θέλουμε το καλύτερο για τη διοργάνωση. Ξέρουμε ότι οι φίθλοι είναι σημαντικοί και το έχουμε αναφέρει. Πρέπει να κάνουμε την Ευρωλίγκα όσο το δυνατόν πιο ελκυστική γίνεται».

Και τέλος, ο νέος προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο, Γιασμίν Ρέπεσα: «Είναι σημαντικό όλοι να κοιτάζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση για να έχουμε καλύτερο προϊόν, για να ικανοποιείται περισσότερο ο κόσμος. Όσον αφορά τους κανόνες, είναι απαραίτητοι και για εμάς, τους προπονητές, ώστε να “προστατεύουμε” το παιχνίδι και να το φέρνουμε πιο κοντά στους φιλάθλους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόστιμο σε Ολυμπιακό και Ξάνθη!!


Το χέρι στην τσέπη θα βάλουν –έστω με καθυστέρηση- Ολυμπιακός (περισσότερο) και Ξάνθη για γεγονότα που συνέβησαν στον τελικό Κυπέλλου.

Πρόστιμο σε Ολυμπιακό και Ξάνθη
Πρόστιμο με καθυστέρηση σε Ολυμπιακό και Ξάνθη. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε ποινή ύψους 3.500 ευρώ στους Πειραιώτες κι άλλα 500 ευρώ στους ακρίτες για γεγονότα που συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπου βρήκε τους ερυθρολεύκους να σηκώνουν ακόμα ένα τρόπαιο.

Η ανακοίνωση

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 214/2.07.2015 απόφασή της κηρύσσει την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πειθαρχικά ελεγκτέα για τα αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά παραπτώματα και της επιβάλλει χρηματική ποινή τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) ευρώ. Επίσης, κηρύσσει την ΠΑΕ SΚODA ΞΑΝΘΗ πειθαρχικά ελεγκτέα για τα αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά παραπτώματα και της επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων (500) ευρώ (Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)».

Προς Κουμπάν ο Μπαρτζώκας!

Έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους, ύστερα από περίπου ένα χρόνο απουσίας, είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Προς Κουμπάν ο Μπαρτζώκας!
Ξανά στους πάγκους ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ύστερα από περίπου ένα χρόνο… απραξίας είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν!

Μετά την αποτυχημένη χρονιά που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, οι άνθρωποι της ρωσικής ομάδας -ενόψει της επόμενης- θα προβούν σε ριζικές αλλαγές. Μία από αυτές θα γίνει και στο τεχνικό επιτελείο, καθώς δεν συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τον Σεργκέι Μπαζάρεβιτς.

Αρχικά, το φαβορί για να αναλάβει τον πάγκο της Κουμπάν ήταν ο Γιόνας Καζλάουσκας. Οι δύο πλευρές ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε… ναυάγιο, καθώς δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.

Έτσι, οι Ρώσοι στράφηκαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Έλληνας προπονητής είναι πολύ κοντά στο να πει το «ναι», επιστρέφοντας στους πάγκους ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, στα μέσα της περσινής σεζόν, ο Έλληνας τεχνικός είχε δεχθεί επίσημη «κρούση» από την Μπεσίκτας. Ωστόσο, απάντησε αρνητικά στην τουρκική ομάδα, με την αιτιολογία πως δεν ήθελε να διαχειριστεί μία «έτοιμη» ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για το χρυσό ο Ολυμπιακός!!

Υποψήφια για το χρυσό βραβείο marketing της Ευρωλίγκας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός, όπως ανακοινώθηκε από τη διοργανώτρια αρχή. Άλμπα και Βαλένθια οι άλλες διεκδικήτριες.

Για το χρυσό ο Ολυμπιακός!
Άλλη μία διάκριση για το τμήμα marketing της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για το χρυσό βραβείο σε αυτόν τον τομέα. Μαζί με τους «ερυθρόλευκους», την πρωτιά θα διεκδικήσουν οι Άλμπα Βερολίνου και Βαλένθια. Ο Ολυμπιακός εκτός όλων των άλλων, διακρίθηκε για την ψηφιακή και οπτικοακουστική στρατηγική του και το πρότζεκτ του Ολυμπιακός TV, του επίσημου καναλιού της ομάδας στο youtube.com.

Στην τελική εξάδα της ψηφοφορίας μετείχαν, επίσης, οι Ερυθρός Αστέρας, Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο νικητής του χρυσού βραβείου Μάρκετινγκ της Ευρωλίγκας θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου στο πλαίσιο της κλήρωσης της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλουτίνοφ στη λίστα του Παναθηναϊκού!!

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ της Παρτίζαν βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού και του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως αποκάλυψαν οι Σέρβοι! Πρώτοι στόχοι οι Στεφάν Λάσμε και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα για τους «πράσινους».

Μιλουτίνοφ στη λίστα του Παναθηναϊκού!
Επιμένει… σερβικά ο Παναθηναϊκός!

Οι «πράσινοι» βρίσκονται σε αναζήτηση ψηλού, όπου πρώτοι στη λίστα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι οι Στεφάν Λάσμε, αλλά και ο συμπατριώτης του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «mozzartsport.com», στο «τριφύλλι» έχουν έτοιμο το «Plan B» και αυτό ακούει στο όνομα Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο 20χρονος σέντερ (2,14μ.) έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος με τη φανέλα της Παρτίζαν και μάλιστα επιλέχθηκε στο νούμερο «26» του πρώτου γύρου του πρόσφατου ντραφτ από τους Σπερς.

Οι Σέρβοι πριν από περίπου δύο μήνες είχαν «μπλέξει» και τον Ολυμπιακό στην υπόθεση Μιλουτίνοφ, όμως δεν εκείνη δεν προχώρησε.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Μιλουτίνοφ φέτος, δεν πέρασαν στο... ντούκου και έτσι ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού και παράλληλα της εθνικής Σερβίας τον κάλεσε στην προεπιλογή ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Σε 29 αγώνες στην Αδριατική Λίγκα, ο νεαρός σέντερ είχε κατά μέσο όρο 9,8 πόντους και 7,6 ριμπάουντ, αντίστοιχα σε 9 παιχνίδια στο Eurocup είχε 7 πόντους και 6 ριμπάουντ και τέλος στο πρωτάθλημα Σερβίας και σε 19 αναμετρήσεις, είχε 11,9 πόντους και 8,7 ριμπάουντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

33 αθλητές υπογράφουν στο «Ναι»!

Με επιστολή τους 33 προσωπικότητες του αθλητικού χώρου πήραν θέση για το δημοψήφισμα της Κυριακής, τασσόμενοι υπέρ του «Ναι».

33 αθλητές υπογράφουν στο «Ναι»
Υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα τάχθηκαν, με επιστολή τους, 33 προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της προόδου και των ευκαιριών περνάει μέσα από την Ευρώπη. Ακόμη και αν αυτή έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την πυξίδα της και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση».

Αναλυτικά η επιστολή και τα ονόματα όσων την υπογράφουν:

«Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και εξαιρετικά κρίσιμες για την πατρίδα μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και καλούμαστε να επιλέξουμε το δρόμο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Καλούμαστε να αποφασίσουμε σε τι χώρα θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Μέσα από την πορεία μας στον αθλητισμό έχουμε μάθει να βλέπουμε την Ελλάδα περήφανη, νικήτρια και σε ρόλο πρωταγωνιστή. Για αυτό και πιστεύουμε πως δεν της ταιριάζει να βρίσκεται απομονωμένη στο περιθώριο.

Έχουμε μάθει να δίνουμε μάχες-πολλές φορές σε συνθήκες αντίξοες – με ομοψυχία και συλλογικό πνεύμα και να βγαίνουμε νικητές.

Έχουμε μάθει να βλέπουμε τους Έλληνες ενωμένους και δεν θέλουμε να τους δούμε να παρασύρονται σε έναν παράλογο διχασμό.

Σε αυτή την κομβική στιγμή για την Ελλάδα θεωρούμε υποχρέωσή μας να πάρουμε θέση. Πιστεύουμε ότι ενδεχόμενη έξοδος της χώρας μας από το ευρωπαϊκό νόμισμα θα έχει ολέθριες συνέπειες για τη ζωή όλων. Πιστεύουμε ότι το μέλλον των παιδιών μας είναι συνυφασμένο με την παραμονή της χώρας μας στον στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Γνωρίζουμε ότι κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχουμε μάθει όμως να θέτουμε στόχους και να τους πετυχαίνουμε μέσα από κόπο και σκληρή δουλειά. Για εμάς ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της προόδου και των ευκαιριών περνάει μέσα από την Ευρώπη. Ακόμη και αν αυτή έχει χάσει τα τελευταία χρόνια την πυξίδα της και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση.

Επιλέγουμε, λοιπόν, να πούμε ΝΑΙ στο ευρώ και ΝΑΙ στην Ευρώπη. Να πούμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της ενότητας και της ομοψυχίας που θα είναι συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των εξελίξεων στην Ευρώπη και όχι σε μια Ελλάδα απομονωμένη και εκτεθειμένη σε απρόβλεπτους κινδύνους».

1. Γεώργιος Αφρουδάκης πόλο, Ολυμπιονίκης

2. Χρήστος Αφρουδάκης πόλο, Ολυμπιονίκης

3. Αντώνης Βλοντάκης πόλο, Ολυμπιονίκης

4. Νίκη Ξάνθου στίβος, Ολυμπιονίκης

5. Νίκος Γέμελος προπονητής κολύμβησης, Ολυμπιονίκης

6. Φιλιώ Μανιωλιουδάκη παγκόσμια πρωταθλήτρια, 
Ολυμπιονίκης, αρχηγός ομάδας πόλο γυναικών

7. Νίκος Μορφέσης προπονητής πόλο, Ολυμπιονίκης

8. Βάσω Βουγιούκα παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας 
Ολυμπιονίκης

9. Πέτρος Γαλακτόπουλος πάλη, Ολυμπιονίκης

10. Στέλιος Μυγιάκης πάλη, Ολυμπιονίκης

11. Νίκος Φιλίππου μπάσκετ, πρωταθλητής Ευρώπης

12. Μιχάλης Ρωμανίδης μπάσκετ, πρωταθλητής Ευρώπης

13. Ευθύμης Ρεντζιάς μπάσκετ, παγκόσμιος πρωταθλητής 

14. Χαράλαμπος Παπανικολάου κολύμβηση, πρωταθλητής Ευρώπης

15. Σταύρος Ελληνιάδης μπάσκετ

16. Χριστόδουλος Κολόμβος πόλο, Ολυμπιονίκης

17. Μάριος Καπότσης πόλο, Ολυμπιονίκης

18. Γιώργος Δερβίσης πόλο, Ολυμπιονίκης

19. Κώστας Μουρίκης πόλο, Ολυμπιονίκης

20. Μανώλης Μυλωνάκης πόλο, Ολυμπιονίκης

21. Κώστας Γενηδουνιάς πόλο, Ολυμπιονίκης

22. Κυριάκος Ποντικέας πόλο, Ολυμπιονίκης

23. Γιάννης Φουντούλης πόλο, Ολυμπιονίκης

24. Βαγγέλης Δελακάς πόλο, Ολυμπιονίκης

25. Θεόδωρος Λοράντος πόλο, Ολυμπιονίκης

26. Δημήτρης Μάζης πόλο, Ολυμπιονίκης

27. Φίλιππος Καϊάφας πόλο, Ολυμπιονίκης

28. Γιώργος Ρέππας πόλο, Ολυμπιονίκης

29. Κυριάκος Γιαννόπουλος πόλο, Ολυμπιονίκης

30. Τάσος Παπαναστασίου πόλο, Ολυμπιονίκης

31. Θέμης Χατζής πόλο, Ολυμπιονίκης 

32. Θεόδωρος Μπαέφ πετοσφαίριση

33. Ξενοφών Αθανασίου Γ.Γ. Πάλης, Μέλος Ολυμπιακής Eπιτροπής
».

Στην Γαλλία η αρχή για ΠΑΟΚ!!

Κόντρα στη γαλλική Τουρ θα ξεκινήσει την προσπάθειά του ο ΠΑΟΚ στο Champions League βόλεϊ ανδρών. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του «δικέφαλου» στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση.

Στην Γαλλία η αρχή για ΠΑΟΚ
Το πρώτο... ιστορικό παιχνίδι του στο Champions League βόλεϊ ανδρών θα δώσει ο ΠΑΟΚ κόντρα στην γαλλική Τουρ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η CEV.

Ο «δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει τον γαλλικό σύλλογο στην πρεμιέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ το πρώτο εντός έδρας ματς θα είναι κόντρα στην ιταλική Τρεντίνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική (3-5 Νοεμβρίου)
Τουρ-ΠΑΟΚ
Τρεντίνο-Νόλικο

2η αγωνιστική (17-19 Νοεμβρίου)
ΠΑΟΚ-Τρεντίνο
Νόλικο-Τουρ

3η αγωνιστική (1-3 Δεκεμβρίου)
Νόλικο-ΠΑΟΚ
Τρεντίνο-Τουρ

4η αγωνιστική (15-17 Δεκεμβρίου)
ΠΑΟΚ-Νόλικο
Τουρ-Τρεντίνο

5η αγωνιστική (19-21 Ιανουαρίου)
Τουρ-Νόλικο
Τρεντίνο-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική (26-28 Ιανουαρίου)
ΠΑΟΚ-Τουρ
Νόλικο-Τρεντίνο *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Τσέλσι ο Φαλκάο!!

Είναι επίσημο. Η Τσέλσι ανακοίνωσε τη συμφωνία για τον μονοετή δανεισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο από τη Μονακό.

Στην Τσέλσι ο Φαλκάο!
Στην Premier League θα αγωνίζεται και την ερχόμενη σεζόν ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Μετά το Μάντσεστερ λοιπόν θα γίνει κάτοικος Λονδίνου, με την Τσέλσι να ανακοινώνει πως έφτασε σε συμφωνία με την Μονακό για τον μονοετή δανεισμό του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στην Τσέλσι. Ανυπομονώ για να ξεκινήσω προπονήσεις και να βοηθήσω να διατηρηθούν τα σκήπτρα της Premier League και να είναι η ομάδα επιτυχημένη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Κολομβιανός επιθετικός.

Στην ανακοίνωση των "μπλε" δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και κυρίως η οψιόν αγοράς του από τους Μονεγάσκους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βάρβαρο» ξύπνημα για τον ΠΑΟΚ!! (vid)

Η περίοδος προετοιμασίας για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή είναι μακράν η χειρότερη περίοδος κάτι που έχουν αντιληφθεί από πρώτο χέρι και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

«Βάρβαρο» ξύπνημα για τον ΠΑΟΚ (vid)
Ένα από τα πιο δύσκολα πρωινά της ζωής τους έζησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην προπόνηση της Παρασκευής, αφού αυτή εστιάστηκε σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης με το ποδόσφαιρο να τίθεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο γυμναστής της ομάδας, Πάολο Αρτίκο, έβγαλε το λάδι των ποδοσφαιριστών, έχοντας σχεδιάσει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κυκλικό πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης κι εκρηκτικότητας με μεγάλη ποικιλία ασκήσεων όπως, skipping, stabilization, κοιλιακούς, αλλαγές κατεύθυνσης, σκοινάκι, άλματα. Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης συνέχισε πρόγραμμα αποθεραπείας.

Το απόγευμα, στις 18:30 οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προπονηθούν στο γήπεδο των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου Golden Tulip.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατρεπτικά στα ημιτελικά η Τουρκία!!

Χάρη σε ένα 21-2 στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου, η Τουρκία επιβλήθηκε της μαχητικής Αυστραλίας 81-70 κι έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου U19 περιμένοντας Καναδά ή Κροατία.

Ανατρεπτικά στα ημιτελικά η Τουρκία
Η πρώτη ομάδα που περνά στις τέσσερις κορυφαίες του κόσμου έγινε η Τουρκία. Η ομάδα του Ομέρ Ουγκουράτα ξύπνησε από το λήθαργό της στα μέσα της τρίτης περιόδου κι ανέτρεψε το -9 φτάνοντας στη νίκη επί της μαχητικής Αυστραλίας με 81-70.

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Παρότι οι γείτονες προηγήθηκαν με 29-22, είδαν-έστω και με τον Γουίλσον να αποχωρεί τραυματίας- τα «καγκουρό» με τους Γκακ και ΜακΝτάουελ-Γουάιτ να γυρίζουν το παιχνίδι… τούμπα φτάνοντας στα μέσα της τρίτης περιόδου στο +9 (34-43). Τότε ανέλαβε δράση ο Φουρκάν Κορκμάζ, ο οποίος μέχρι τότε ήταν άσφαιρος, αλλά οδήγησε την ομάδα του μέσα σε πέντε λεπτά σε ένα εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 21-2 και στο 55-45 της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Τούρκοι όχι απλώς δεν απειλήθηκαν, αλλά διεύρυναν και το προβάδισμά τους φτάνοντας τελικά εύκολα στα ημιτελικά, όπου περιμένουν το νικητή του Καναδάς-Κροατία (16:00).

Δεκάλεπτα: 19-15, 31-32, 55-45, 81-70.

Τουρκία (Ουγκουράτα): Μπαϊράμ, Ουγκουρλού 16 (7 ασίστ), Οζντεμίρογλου 2, Αρσλάν 7, Γκετσίμ 7 (10 ασίστ), Μπαϊκάν, Κορκμάζ 15, Αράρ 4, Ολμάζ 2, Ουλουμπάι 14, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 14 (11 ριμπ.).

Αυστραλία (Καπόρν): Βασίλιεβιτς 9, Γκλόβερ 3, Κρεμπς 3, Γουίλσον 2, Μπλαγκόγεβιτς 3, ΜακΝτάουελ-Γουάιτ 9, Γουάιτ 6, Κλαρκ 7, ΜακΒέι 14, Χάντερ 2, Γκακ 2, ΜακΚέι 13.

Διαιτητές: Πασκουάλ (Φιλιππίνες), Παστούσιακ (Πολωνία), Σορτ (ΗΠΑ). *Πηγή: sport-fm.gr*