Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τέλος το μπάσκετ για Κένιον Μάρτιν!!

Πριν λίγο καιρό έφτασε κοντά στον Παναθηναϊκό, τώρα τέλος το μπάσκετ! Ύστερα από 15 χρόνια μεγάλης καριέρας στο NBA, ο άλλοτε all star, Κένιον Μάρτιν ανακοίνωσε την απόσυρσή του.

Τέλος το μπάσκετ για Κένιον Μάρτιν!
Έριξε αυλαία ο Κένιον Μάρτιν... Σε ηλικία 37 ετών, ο άλλοτε all star του NBA αποφάσισε να κρεμάσει την φανέλα του.

«Ήταν 15 υπέροχα χρόνια. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με υποστήριζε καθ' όλη την πορεία μου. Πάντα, όμως, έρχεται η ώρα που πρέπει να κάνεις στην άκρη. Και αυτή η ώρα για μένα έφτασε. Είμαι έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Νετς (Νιου Τζέρσι), τους Κλίπερς, τους Νάγκετς, τους Νικς και τους Μπάκς για την ευκαιρία που μου έδωσαν να κάνω αυτό που αγαπώ. Ήταν πραγματικότητα, ευχαριστώ για την αγάπη», δήλωσε ο βετεράνος πάουερ φόργουορντ/σέντερ που προ μηνών έφτασε μια... ανάσα απ' τον Παναθηναϊκό για να αντικαταστήσει τον Γκιστ στους τελικούς (ουσιαστικά).

Ο Μάρτιν είχε επιλεγεί στο Νο1 του draft το 2000 απ' τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, ενώ στη συνέχεια έπαιξε και στις υπόλοιπες ομάδες που ευχαρίστησε προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια του lock out το 2011 πέρασε και απ' την Κίνα για λίγους μήνες.

Στην 15ετη καριέρα του -κι ενώ υπήρξε all star μια φορά το 2004- πέτυχε 9.325 πόντους, μάζεψε 5.159 ριμπάουντ και είχε 864 μπλοκ σε σύνολο 757 αγώνων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Έφτασε δύο φορές (2003, 2004) στους τελικούς του NBA, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ τότε, αλλά την μία οι Λέικερς και την άλλη οι Σπερς του στέρησαν την ευκαιρία για το δαχτυλίδι... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: