Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Σταματά το καλοκαίρι ο Λούκα Τόνι!


Σταματά το καλοκαίρι ο Λούκα Τόνι

Κρεμάει τα παπούτσια του σε ηλικία 38 ετών. Τι ευχήθηκε για… happy end ο Ιταλός φορ.

Βάζει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα ο Λούκα Τόνι. Ο 38χρονος επιθετικός αποκάλυψε πως έχει πάρει την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι.

«Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αποσυρθώ. Ελπίζω αυτό να συμβεί, πανηγυρίζοντας για την παραμονή της Ελλάς Βερόνα στη Serie A» είπε χαρακτηριστικά ο μεγάλος Ιταλός φορ που βλέπει την ομάδα του ουραγό της βαθμολογίας και στο -9 ήδη από τη σωτηρία…

Ο Λούκα Τόνι έχει καταγράψει μια πλούσια πορεία ως τώρα, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Παλέρμο, Φιορεντίνα, Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Τζένοα, Γιουβέντους, ενώ από το 2013 μέχρι και σήμερα ανήκει στην Βερόνα, όπου παρά το ότι βρίσκεται στη Δύση της καριέρας του, παραμένει… αξιοθαύμαστος!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλή «απώλεια» για Ηρακλή!


Διπλή «απώλεια» για Ηρακλή

Δύο… αναγκαστικούς «πονοκεφάλους» έβαλε στο κεφάλι του ο Νίκος Παπαδόπουλος μετά το χθεσινό διπλό του Ηρακλή στην Τρίπολη κι ενόψει του επόμενου ματς με τον Πανθρακικό.


Με δύο σίγουρες απουσίες θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό ο Ηρακλής.

Ο Μπουλούτ αποβλήθηκε χθες –στο διπλό επί του Αστέρα- και θα εκτίσει κόντρα στους Θρακιώτες.

Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τον Μπαρτολίνι που συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει στο επόμενο ματς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Δεν δέχομαι τέτοιες συμπεριφορές ακόμα και από τον Μπερμπάτοφ»


Σαββίδης: «Δεν δέχομαι τέτοιες συμπεριφορές ακόμα και από τον Μπερμπάτοφ»

Για τις κινήσεις που χρειάζονται για να διαμορφωθεί το DNA του ΠΑΟΚ αμέσως μετά τη νίκη επί του Πανιώνιου ο Ιβαν Σαββίδης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται συμπεριφορές όπως του Μπερμπάτοφ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβαν Σαββίδης αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου.

Για τον Μπερμπάτοφ:
«Πρέπει να δούμε ποιος ήταν ο λόγος αυτού του γεγονότος. Δε δέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και από τον Μπερμπάτοφ, αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι έχει συμβεί. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Δε θα έρχονται και θα φεύγουν παίκτες σαν τον Μπερμπάτοφ όλη την ώρα.

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο:
«Όταν κερδίζει η ομάδα όλα είναι καλά. Σήμερα εγώ όμως είδα κάποια μικροέκτροπα από την κερκίδα και δε μου άρεσαν»

Για τους Κούδα και Βεζυρτζή:
«Κάποτε υπήρχε η αποχώρηση του Τζανδάρη, ο οποίος μου είπε ότι δεν ήθελε να παίξει στον ΠΑΟΚ. Για μένα ήταν θέμα. Ότι κάνουμε κάποιο λάθος. Για αυτό εγώ ψάχνω πάντα ανθρώπους για να διαμορφώσουμε το DNA του ΠΑΟΚ. Μπορεί να φύγουν σε άλλες ομάδες, σε άλλες χώρες, αλλά το να λένε ότι δε θέλουν να είναι στην οικογένεια μου, εγώ το αξιολογώ. Ποτέ δε θα σταματήσω αυτές τις αποφάσεις. Και ο Κούδας θα είναι στην ΠΑΕ».

Για το αν βάζει λεφτά σε βαρέλι δίχως πάτο όπως είχε δηλώσει ο Νίκος Βεζυρτζής:
«Το θέμα είναι ότι εμείς καταστρέψαμε αυτό τον πάτο. Εγώ αντιλαμβανόμουν ότι μέχρι να φτάσουν στον πάτο, πρέπει να ξοδέψω όχι ένα ποσό που δε θέλω να το ανακοινώσω, αλλά ότι πρέπει να ξοδέψω. Αν σκεφτόταν κάποιος ότι θα βάλω 10-15 εκατομμύρια για να το διαμορφώσω, έκανε λάθος. Θέλω να πω ότι μέχρι και σήμερα, για την εξασφάλιση του μπάτζετ που είχα στο μυαλό μου, ακόμα δεν έχει ξοδευτεί το ποσό που θέλω. Και δε νομίζω ότι είμαι εύκολα αναγνώσιμος. Θα το αξιοποιήσω αυτό. Κάποιοι δημοσιογράφοι, πάνω στην ανάγκη να στηρίζουν τα πράγματα, γράφουν, αλλά το 90% αυτών που γράφουν εγώ δεν το γνωρίζω. Γράφουν σα να έχουν αποκωδικοποιήσει τη σκέψη μου.

Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά ανοικτή ομάδα και μπορείτε να λαμβάνετε πραγματικές πληροφορίες από την ΠΑΕ. Κάποια στιγμή, σε θέματα, μπορεί να έχουν ή να μην έχουν δίκιο. Με παίρνουν τηλέφωνο και με ρωτούν: «Μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα το βράδυ;». Και τους απαντώ: «Είστε στη Μόσχα;». Και μου λένε «Μα οι εφημερίδες γράφουν ότι είστε στη Θεσσαλονίκη»…

Έχουμε πραγματικά πολλά προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που θέλει ο φίλαθλος, δηλαδή το αποτέλεσμα, που το θέλει τώρα. Η μεγάλη ομάδα, δε μπορεί να χτιστεί μόνο με τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργείται κάποια φιλοσοφία, εμείς βρισκόμαστε στην αναζήτηση της φιλοσοφίας. Για τον κύριο Κούδα; Τι περιμένετε από μένα; Επρεπε να γυρνάω τη Θεσσαλονίκη και να ρωτάω για το καθέναν, αν είναι ΠΑΟΚτσής, αν είναι καθαρός; Ποιος από εσάς ήρθε σε μένα και μου είπε ότι εγώ είμαι στρατιώτης του ΠΑΟΚ και θέλω να βοηθήσω στους στόχους του; Για ποιο λόγο λέτε ότι ο Σαββίδης δεν αναζητά πρόσωπα;»

Τέλος ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε και για την μεταγραφική περίοδο που έρχεται
«Θα ακούσω τους διευθυντές μου. Εχουν αλλάξει λίγο οι στόχοι. Ημουν πεπεισμένος ότι θα πάρουμε κάποιες νίκες στο Γιουροπα Λιγκ αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Το μόνο που μπορώ να πω ότι ο δικός μας προϋπολογισμός είναι πολύ πιο ψηλός από τα αποτελέσματα που έχουμε. Και δεν είμαι πεπεισμένος ότι το μπάτζετ του Ολυμπιακού είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Είναι λίγο μεγαλύτερο…»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καμία κερδισμένη!!


Καμία κερδισμένη

Στουτγκάρδη και Βέρντερ Βρέμης ήρθαν ισόπαλες 1-1 στη μάχη των "τελευταίων" της Μπουντεσλίγκας.

Στουτγκάρδη και Βέρντερ Βρέμης είχαν τρεις αγωνιστικές να πάρουν έστω και έναν βαθμό. Έτσι, τα κατάφεραν στη μεταξύ τους μάχη. Αγωνιζόμενες στη “Mercedes-Benz-Arena” ήρθαν ισόπαλες 1-1, ένα αποτέλεσμα που είναι καλό και για τις δύο αντιπάλους αλλά όχι και αυτό που θα ήθελαν.

Τόσο η Στουργκάρδη όσο και η Βέρντερ Βρέμης παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας έχοντας ξεκάθαρο στόχο να παλέψουν για την παραμονή τους.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά μόνο σε μια από αυτές το πέτυχαν. Σε αυτή του 33ου λεπτού με τον Ρουπ.

Η Βέρντερ βελτιώθηκε αρκετά στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 71ο λεπτό κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ούτζα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/12

Σάλκε-Ανόβερο 3-1
(51’ πέν. Γκάις, 73’ Χούντελααρ, 83’ Ντι Σάντο – 81’ Σεντ-Μάξιμιν)

Σάββατο 5/12 (16.30)

Γκλάντμπαχ- Μπάγερν Μονάχου 3-1
(54' Βεντ, 66' Στιντλ, 68' Τζόνσον - 81' Ριμπερί)

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 2-1
(7΄ Νταριντά, 60' Μπρουκς - 29' Τσιτσαρίτο)

Αμβούργο-Μάιντς 1-3
(90' Ντζουρού - 16',51' Σαμπέιρο, 76' Κλέμενς)

Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 0-1
(64' Μπομπαντίγια)

Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ 1-1
(66' Ρότζερ - 90+6' Ουτχ)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 1-2
(90+1' Ροντρίγκες - 32' Ρόις, 90+3' Καγκάβα)

Κυριακή 6/12
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 1-1
(33’ Ρουπ – 71’ Ούτζα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντάρμσταντ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Παρασκευή 11/12
Μάιντς-Στουτγκάρδη (21.30)

Σάββατο 12/12 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Ίνγκολσταντ
Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία
Χόφενχαϊμ-Ανόβερο
Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 13/12
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Νευρίασε» μετά τον Άρη η Ούνιξ!!


«Νευρίασε» μετά τον Άρη η Ούνιξ!

Στην Κάλεβ «ξέσπασε» η Ούνιξ μετά την ήττα από τον Άρη, καθώς η ομάδα του Καζάν τη συνέτριψε 96-75, για την VTB League.

Υγιεινό… περίπατο έκανε η Ούνιξ απέναντι στην Κάλεβ, επικρατώντας 96-75 για την VTB League, μερικές ημέρες μετά την ήττα από τον Άρη στο Eurocup.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Καζάν ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ με 17 πόντους, με τους Μιλάκνις και Πανίν να προσθέτουν από 14 ο καθένας. Στα… ρηχά και πολύ άστοχος ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, καθώς σε 19:38’’ που αγωνίστηκε είχε μόλις 3 πόντους (1/2 1π., 1/4 2π. και 0/2 3π.) και 4 ριμπάουντ. Από τους ηττημένους σχεδόν… μόνοι τους πάλευαν οι Φρεϊμάνις και Μπουν με 24 και 22 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 54-26, 76-46, 96-75
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούντορ: «Στο ημίχρονο ήθελα να αλλάξω 7-8 παίκτες»


Τούντορ: «Στο ημίχρονο ήθελα να αλλάξω 7-8 παίκτες»

Αυτό που μετράει στο τέλος είναι οι τρεις βαθμοί, δήλωσε ο Ιγκορ Τούντορ.

Ανακουφισμένος για τη νίκη αλλά προβληματισμένος με την εικόνα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο ο Ιγκόρ Τούντορ.

Ο κροάτης τεχνικός δήλωσε ότι στο ημίχρονο πήγε στα αποδυτήρια με τη σκέψη ότι αν μπορούσε θα έκανε 7-8 αλλαγές, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η ομάδα δεν βγάζει στο γήπεδο το καλό πρόσωπο που βλέπει ο ίδιος στις προπονήσεις.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και την αντίδραση του μετά το γκολ του Τζαβέλλα:
«Σήμερα ήμουν αρκετά αγχωμένος και ίσως πρέπει να μάθω να διαχειρίζομαι καλύτερα τον εαυτό μου. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη που πήραμε, γιατί έπρεπε να δείξουμε ότι επανερχόμαστε στο σωστό δρόμο. Είμαι ικανοποιημένος για τη νίκη, μπορεί να μην παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάποιοι από τους παίκτες μας να μην έπιασαν πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για τις διακυμάνσεις στην απόδοση των παικτών του:
«Η αλήθεια είναι ότι βλέπω μία ψυχολογική πίεση, ένα ψυχολογικό μπλοκάρισμα στους παίκτες μου αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Έχουμε μία διαφορετική εικόνα στους αγώνες σε σχέση με τις προπονήσεις. Δεν ξέρω τι το προκαλεί αυτό, αλλά σήμερα ήταν κάτι το οποίο δεν μας άφηνε να παίξουμε όσο καλά μπορούσαμε».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ έχει αφήσει πίσω το κακό διάστημα:
«Δε θέλω να σκέφτομαι περί κρίσης. Αυτό που μετράει είναι οι τρεις νίκες που πήραμε τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε πλέον και βαθμολογικά κοντά στη 2η θέση, που είναι και ο στόχος μας. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στους αγώνες βλέπω ότι κάποιοι παίκτες είναι σαν να... κοιμούνται μερικές φορές και πρέπει να ανέβουν στην πορεία».

Για τις αλλαγές που έκανε:
«Η αλήθεια είναι ότι στο ημίχρονο θα ήθελα να αντικαταστήσω 7-8 παίκτες, με αυτό το σκεπτικό πήγα στο αποδυτήρια. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι δεν μπορούσαμε να κυριαρχήσουμε στον χώρο του κέντρου. Ξεκινήσαμε με τον Γκολάσα και τον Πέλκα για να έχουμε έναν παίκτη παραπάνω, αλλά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα και να ελέγξουμε το ρυθμό. Δεν θέλω να είμαι κριτικός σήμερα, γιατί αξίζαμε τη νίκη, θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ αλλά είναι φυσιολογικό ως προπονητής να θέλω πάντα το καλύτερο από τους παίκτες μου».

Για τον Τέρι Αντόνις που έμεινε εκτός αποστολής:
«Ο Αντόνις στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξε 20 λεπτά και δυστυχώς κάποιοι πρέπει να μείνουν έξω. Υπάρχει πάντα συζήτηση για το αν είναι καλό να έχεις 5-6 παίκτες με ίδια ή διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εγώ επιλέγω το δεύτερο. Έχουμε αρκετούς παίκτες σε αυτή τη θέση στο ίδιο επίπεδο, οπότε πρέπει να διαλέξουμε κάποιους από αυτούς».

Για την απόδοση των παικτών του και την κούραση: «Είδα αρκετούς παίκτες να είναι κουρασμένοι. Περίμενα περισσότερα, να είμαστε πιο επιθετικοί για αυτό και στο ημίχρονο επικεντρώθηκα κυρίως στα τρεξίματα μας και στον τρόπο που αμυνόμασταν. Ξεκίνησε νωρίς η σεζόν, δώσαμε αρκετά παιχνίδια αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Τώρα πρέπει αν είναι δυνατόν να πάρουμε όλες τις νίκες μέχρι τη διακοπή και μετά να ξεκουραστούμε μία εβδομάδα».

«Ερυθρόλευκος» και επίσημα ο Τζέιμς!!


«Ερυθρόλευκος» και επίσημα ο Τζέιμς

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Σον Τζέιμς, ο οποίος αφού πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές του εξετάσεις, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Σον Τζέιμς στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Μπιλμπάο, πέρασε με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο.

Ο Τζέιμς έφτασε το Σάββατο (5/12) στην Ελλάδα, αποτελώντας τον εκλεκτό του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον αντικαταστάτη του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Αμερικανός αναμένεται να μπει κατευθείαν στις προπονήσεις των «ερυθρόλευκων», καθώς από την επόμενη κιόλας εβδομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι όμως, ακόμη στην Ευρωλίγκα, καθώς εκεί θα μπορεί να αγωνιστεί από το TOP 16 και ύστερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον καλαθοσφαιριστή Σον Τζέιμς».

Το who is who του Σον Τζέιμς

Hμ. Γεν.: 10/9/1983
Τοπ. Γεν.: Μπερμπίτσε (Γουιάνα)
Ύψος: 2.08
Πρ. Ομάδες: Northeastern (2004-2006), Duquesne (2006-2008), Bnei Hasharon (2009-2011), Maccabi Tel Aviv (2011-2014), EA7 Emporio Armani Milan (2014-2015), Dominion Bilbao Basket (2015)

Η career night του Πολ Τζορτζ!!


Η career night του Πολ Τζορτζ

Οι Πέισερς μπορεί να «λύγισαν» στην παράταση απέναντι στους Τζαζ, αλλά ο Πολ Τζορτζ έκανε το καλύτερο ματς στην καριέρα του.

Λίγοι θα περίμεναν όταν ο Πολ Τζορτζ τσάκιζε το πόδι του τον Αύγουστο του 2014 πως 16 μήνες μετά θα έκανε αυτά που κάνει τώρα.

Ο φόργουορντ των Πέισερς στην ήττα από τους Τζαζ στην παράταση (122-119) έκανε ρεκόρ καριέρας με 48 πόντους (10/13 βολές, 8/11 τρίποντα, 7/16 δίποντα) καταρρίπτοντας την προηγούμενη «επίδοσή» του, που ήταν οι 43 πόντοι απέναντι στους Μπλέιζερς το Δεκέμβριο του 2013.

Οι 48 πόντοι του ήταν η μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από παίκτη των Πέισερς μετά τους 55 πόντους του Ζερμέιν Ο’ Νιλ το 2005.




 

*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πέταξε» στη 2η θέση η Φιορεντίνα!!


«Πέταξε» στη 2η θέση η Φιορεντίνα

Με μια τριάρα απέναντι στην Ουντινέζε η Φιορεντίνα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που της έδωσε η Νάπολι με την ήττα της να περάσει στη 2η θέση.


Η Φιορεντίνα δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που της δόθηκε από το στραπάτσο της Νάπολι. Απέναντι στην Ουντινέζε δεν συνάντησε καμία δυσκολία, την φιλοδώρησε με τρία γκολ και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Μπαντέλ στο 26ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 62ο λεπτό ο Ίλιτσιτς διπλασίασαν τα τέρματά τους. Στο 86’ ο Ροντρίγκες έκανε το τελικό 3-0 σφραγίζοντας μια μεγάλη νίκη για την ομάδα της Φλωρεντίας.

Με το ίδιο σκορ 3-0 νίκησε και η Αταλάντα την Παλέρμο. Οι γηπεδούχοι μέχρι το 25ο λεπτό είχαν καταφέρει να σκοράρουν δύο φορές, μιας με τον Ντένις (18’) και μια με τον Τσερούμπιν (25’). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντε Ρουν στο 79ο λεπτό.





Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 4/12

Λάτιο-Γιουβέντους 0-2
(7' αυτ. Τζεντιλέτι, 32' Ντιμπάλα)

Σάββατο, 5/12

Τορίνο-Ρόμα 1-1
(90’+4’ Λόπες - 83’ Πιάνιτς)

Ίντερ-Τζένοα 1-0
(59’ Λιάγιτς)

Κυριακή, 6/12 (16:00)

Μπολόνια-Νάπολι 3-2
(14’, 60’ Ντέστρο, 21’ Ροσετίνι - 87’, 90’ Ιγκουαΐν)

Αταλάντα-Παλέρμο 3-0
(18’ Ντενίς, 25’ Τσερουμπίν, 76’ αποβολή Μιλιάκιο, 79’ Ντε Ρουν)

Φιορεντίνα-Ουντινέζε 3-0
(26’ Μπαντέλ, 62’ Ίλιτσιτς, 86’ Ροντρίγκες)

Φροζινόνε-Κιέβο 0-2
(89’ Παλόσκι πεν., 90’ Μεγκιορίνι, 90’ αποβολή Πέπε)

Βερόνα-Έμπολι 0-1
(61’ Ντα Κόστα)

Σαμπντόρια-Σασουόλο (19:00)
Κάπρι-Μίλαν (21:45)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (16ης)

Σάββατο, 12/12

Τζένοα-Μπολόνια (16:00)
Παλέρμο-Φροζινόνε (19:00)
Σασουόλο-Τορίνο (19:00)
Ουντινέζε-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 13/12

Έμπολι-Κάρπι (16:00)
Κίεβο-Αταλάντα (16:00)
Μίλαν-Βερόνα (16:00)
Νάπολι-Ρόμα (19:00)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα, 14/12

Λάτσιο-Σαμπντόρια
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σέρβοι βολεϊμπολίστες απέτρεψαν πρωτοφανές επεισόδιο σε αεροπλάνο της Lufhansa!!


Σέρβοι βολεϊμπολίστες απέτρεψαν πρωτοφανές επεισόδιο σε αεροπλάνο της Lufhansa

Οι παίκτες της Βοϊβοντίνα κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν Ιορδανό που απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου πάνω από τις Αυστριακές Άλπεις

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας Μίλαν Τζούκιτς, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τις αυστριακές Άλπεις, κάποιος επιβάτης - για τον οποίο αργότερα έγινε γνωστό ότι είναι Ιορδανός με διαβατήριο των ΗΠΑ - σηκώθηκε από τη θέση του και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του πιλοτηρίου, την οποία άρχισε να χτυπάει ενώ απειλούσε ότι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου.

Οι αεροσυνοδοί προσπάθησαν να τον απωθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τότε επενέβησαν δύο παίχτες της Βοϊβοντίνα και ο βοηθός προπονητή και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον δράστη του επεισοδίου.

Στη συνέχεια τον έβαλαν να καθίσει σε κάθισμα της πρώτης θέσης ενώ τον φύλαγαν οι παίχτες της ομάδας χειροσφαίρισης μέχρι να προσγειωθεί το αεροπλάνο στο Βελιγράδι όταν τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ στον δράστη επιβλήθηκε κράτηση 48 ωρών και ανακρίνεται για να διαπιστωθεί γιατί προκάλεσε το επεισόδιο.

Η ομάδα της Βοιβοντίνα επέστρεφε, μέσω Φρανκφούρτης, από την πόλη Πόρτο όπου το Σάββατο αγωνίστηκε με την τοπική ομάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Πηγή: protothema.gr

Τρίτωσε το… καλό για την Εφές!


Τρίτωσε το… καλό για την Εφές

Στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο τουρκικό πρωτάθλημα έφτασε η Αναντολού Εφές, καθώς με πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Μπράουν κατέβαλε την αντίσταση της Τραμπζονσπόρ με 81-73.

Σε καλό… φεγγάρι βρίσκεται αυτό το διάστημα η Αναντολού Εφές, καθώς επικράτησε 81-73 της Τραμπζονσπόρ και έτσι έφτασε στην τρίτη σερί της νίκη στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Κορυφαίος για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήταν ο Ντέρικ Μπράουν με 17 πόντους, ενώ ο Τομάς Ερτέλ πρόσθεσε άλλους 14 και 8 ασίστ. Από την ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς ξεχώρισε ο Τζόνσον-Όντομ με 21 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 38-32, 55-50, 81-73

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/12
Ουσάκ Σπορτίφ-Μπεσίκτας 66-64
Γαλατασαράι-Γιεσιλγκιρεσούν 90-74
Γκαζιαντέπ-Ισταμπούλσπορ 71-65

Κυριακή 6/12
Άνκαρα-Καρσίγιακα 65-62
Αναντολού Εφές-Τραμπζονσπόρ 81-73
Κόνιασπορ-Μπάνβιτ 74-92
Φενερμπαχτσέ-Τουρκ Τέλεκομ

Δευτέρα 7/12
Νταρουσάφακα-Μπουγιουκτσεκμετζέ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μίτσελ σκέφτεται και πάλι τον Μπεργκ!


Ο Μίτσελ σκέφτεται και πάλι τον Μπεργκ

Ο Ισπανός τεχνικός θα επανέλθει για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα.

Το όνομα του Μάρκους Μπεργκ εμπλέκεται και πάλι στο ρεπορτάζ της Μαρσέιγ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, “Le Journal du Dimanche”, ο προπονητής των Μασσαλών, Μίτσελ δεν έχει ξεχάσει τον επιθετικό του Παναθηναϊκού.

Και μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να επανέλθει με πρόταση για την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φοράς που ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του τον Μπεργκ για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Μάλιστα φέρεται να είχε κάνει και παλιότερα πρόταση στου πράσινους για την απόκτησή του Σουηδού χωρίς όμως να γίνεται αυτή αποδεκτή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο… ιπτάμενος Ρανιέρι (σκίτσο)


Ο… ιπτάμενος Ρανιέρι (σκίτσο)

Η Λέστερ καλπάζει στην Premier League. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι «πετά» από νίκη σε νίκη με γκολ των Βάρντι και Μαχρέζ αφήνοντας Άρσεναλ, Σίτι και Γιουνάιτεντ να την κυνηγούν.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζεται ο… κατήφορος για Νίζνι!


Συνεχίζεται ο… κατήφορος για Νίζνι

Μετά την κατοστάρα από την Ούνιξ Καζάν, η Νίζνι Νόβγκοροντ δέχθηκε άλλη μία «καπάκι» από την Ενισέι για την VTB League, γνωρίζοντας την ήττα με 103-96.

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται η Νίζνι στην VTB League, καθώς γνώρισε την τέταρτη σερί της ήττα με 103-96, αυτή τη φορά από την Ενισέι. Μάλιστα, η ομάδα του Νόβγκοροντ δέχεται για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πάνω από 100 πόντους, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο με την Ούνιξ Καζάν.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέιμς με 23 πόντους, ενώ ο Ζαχάροφ πρόσθεσε άλλους 20. Από την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Eurocup πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαχάλμπασιτς με 22 πόντους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλύτερα να μην παίζει στο «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ!!


Καλύτερα να μην παίζει στο «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ!

Χάρη σε τέρμα του Σαρ στο 72’ η Μαρσέιγ «έσωσε» το βαθμό (2-2) κόντρα στην Μονπελιέ, με την ομάδα του Μίτσελ να αγνοεί τη νίκη μέσα στο «Βελοντρόμ» από τον Σεπτέμβριο!

Άλλο ένα κακό εντός έδρας αποτέλεσμα για την Μαρσέιγ! Με το γκολ του Σαρ στο 72’, οι Μασσαλοί απέφυγαν την ήττα (2-2) από την Μονπελιέ, ωστόσο η νίκη στο «Βελοντρόμ» αγνοείται από τον Σεπτέμβριο!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Νινγκά, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματά τους, με τον Καμπελά να ισοφαρίζει προσωρινά στο 48’ για την ομάδα του Μίτσελ.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή (04/12)

Νις-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
(35’ Καβάνι, 44’ πεν., 61’ Ιμπραΐμοβιτς)

Σάββατο (05/12)

Λιόν-Ανζέ 0-2
(17', 80' Εντόι)

Γκαζελέκ Αζαξιό-Ναντ 1-1
(84’ Τσιμπουμπού – 57’ Σάλα)

Μπαστιά-Μονακό 1-2
(90’ Ρομέν – 72’, 84’ Τραορέ)

Καέν-Λιλ 1-2
(70’ πέν. Ντελόρ – 28’, 57’ Μπενζιά)

Ρεμς-Τρουά 1-1
(36’ Ντε Πρεβίλ – 47’ Τζέσι)

Τουλούζ-Λοριάν 2-3
(41΄Κάνα Μπιγίκ, 59’ Μπεν Γιεντέρ – 47’, 48’ Ζανό, 76’ Μεσλούμπ)

Κυριακή (06/12)
Μαρσέιγ-Μονπελιέ 2-2
(48’ Καμπελά, 72’ Σαρ-32’, 56’ Νινγκά)

Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)
Σεντ Ετιέν-Ρεν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή (11/12)
Ρεν-Καέν (21:30)

Σάββατο (12/12)
Ρεμς-Νις (17:00)
Τρουά-Μπαστιά (21:00)
Ναντ-Τουλούζ (21:00)
Λιλ-Λοριάν (21:00)
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ (21:00)

Κυριακή (13/12)
Μονακό-Σεντ Ετιέν (15:00)
Ανζέ-Μπορντό (18:00)
Μαρσέιγ-Γκαζελέκ Αζαξιό (18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε παίκτη από την Λιμόζ η Μπεσίκτας!


Πήρε παίκτη από την Λιμόζ η Μπεσίκτας

Τη συμφωνία της με τον Ράντι Κουλπέπερ ανακοίνωσε η Μπεσίκτας, με τον Αμερικανό πρώην γκαρντ της Λιμόζ να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Στο τουρκικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ράντι Κουλπέπερ. Ο Αμερικανός γκαρντ συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την Μπεσίκτας και αναμένεται τη Δευτέρα (7/12) στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Κουλπέπερ θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντι Τζέι Σίλι στο ρόστερ της τουρκικής ομάδας, ενώ μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στον όμιλο της Ευρωλίγκας, Λιμόζ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζαβέλλας, για το άγχος του ΠΑΟΚ!!!


Τζαβέλλας, για το άγχος του ΠΑΟΚ!

Έπειτα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Τούμπα, ο αγχωμένος ΠΑΟΚ επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες κόντρα στον Πανιώνιο (2-1), χάρη σε γκολ του πρώην «κυανέρυθρου», Τζαβέλλα που δεν πανηγύρισε.

Όλα έδειχναν ιδεατά για τον ΠΑΟΚ στην αρχή της αναμέτρησης κόντρα στον Πανιώνιο, αφού προηγήθηκε μόλις στο 11’ με γκολ του Μακ που είχε να σκοράρει από το ματς του Περιστερίου με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Ωστόσο, η σταδιακή πτώση της απόδοσης των παικτών του Ίγκορ Τούντορ έδωσε δικαιώματα στους φιλοξενούμενους που παρουσιάζοντας την ίδια πειθαρχημένη και ψυχωμένη εικόνα που έχουν σε όλο το πρωτάθλημα, έφτασαν στην ισοφάριση με την έναρξη του β’ ημιχρόνου (47’), με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, μια παράβαση που όμως είδε μόνο ο Βάτσιος.

Η εξέλιξη αυτή «φόρτωσε» άγχος και περισσότερη πίεση στον ήδη «άβολο» στη φετινή Super League ΠΑΟΚ, που μετά την ισοφάριση που δέχθηκε, φάνηκε ασύνδετος και χωρίς φαντασία. Τελικά, το άγχος έδιωξε ο Τζαβέλλας που με δική του κεφαλιά στο 79’ μετά τη σέντρα του Κωνσταντινίδη, χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του, «σκοτώνοντας» παράλληλα τους «κυανέρυθρους» τους οποίους αγάπησε και αγαπήθηκε και γι’ αυτό δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα, όσους έχει και ο Πανιώνιος.

Το ματς

Τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα σε Πανθρακικό (3-3) και Παναιτωλικό (0-0), ανάγκασαν τους παίκτες του Ίγκορ Τούντορ να μπουν πολύ πιεστικά και επιθετικά κόντρα στον Πανιώνιο, ώστε να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να διαφοροποιήσουν τις συνθήκες του αγώνα.

Πιο ιδεατό ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ο Κροάτης προπονητής για την ομάδα του κι αυτό διότι στο 11’ ο Μακ «έγραψε» το 1-0, σκοράροντας ξανά μετά τον αγώνα με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Όλα, όμως, ξεκίνησαν από τον Γκάρι Ροντρίγκες, όταν έκανε την κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον Σλοβάκο που είχε το χρόνο και την άνεση να κοντρολάρει και με δεξί σουτ να νικήσει τον Διούδη.

Το γκολ «εκτόνωσε» την πίεση από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ που συνέχιζε να επιτίθεται «μονόπατα» από τα δεξιά από την πλευρά του Ροντρίγκες, αλλά σε τέτοιο βαθμό που ο Πανιώνιος ισορρόπησε απόλυτα το ματς, διατήρησε την κατοχή, αλλά τόσο ο Μασούρας από τα αριστερά, όσο και ο Μπουμάλ από δεξιά είχαν κακές αποφάσεις στην τελική τους προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην προκληθούν κίνδυνοι για τον Γλύκο. Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που ο Μαρίνος Ουζουνίδης έβαλε τις φωνές στον νεαρό άσο της ομάδας του για βεβιασμένες επιλογές.

Τα δικαιώματα που έδωσε ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν κατάφερε να τα εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος στο α’ ημίχρονο, δεν μπορούσε να τα αφήσει αναξιοποίητα και στο β’ μέρος και μάλιστα από τα πρώτα λεπτά. Συγκεκριμένα, ο Μπουμάλ κέρδισε φάουλ από τον Μαλεζά (από το ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει το οτιδήποτε) και ο Βαγγέλης Οικονόμου με άψογη εκτέλεση ξεγέλασε τον Γλύκο που είχε… φύγει για την αριστερή του γωνιά, ισοφαρίζοντας σε 1-1 μόλις στο 47’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι κινήσεις των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων ήταν χαρακτηριστικές της ψυχολογικής τους κατάστασης, αφού οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όσα τους ζητούσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, την ίδια ώρα που σε κάθε κίνηση των παικτών του ΠΑΟΚ φαινόταν ο εκνευρισμός τους και μάλιστα ο Ίγκορ Τούντορ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του στο 61’.

Παρά το πειθαρχημένο του παιχνίδι, ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και λίγο έλειψε να το πληρώσει στην πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ στο 71’. Ο Ροντρίγκες και πάλι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, ο Διούδης απομάκρυνε λανθασμένα την μπάλα στο ύψος της μεγάλης του περιοχής. Εκεί βρισκόταν ο Κάτσε που έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Διούδης δήλωσε «παρών» απομακρύνοντας την μπάλα.

Τελικά, αυτή η ευκαιρία αποτέλεσε την ψυχολογική «ένεση» που χρειάζονταν οι παίκτες του «Δικεφάλου», καθώς αύξησαν την πίεσή τους και δικαιώθηκαν στο 79’, έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Κωνσταντινίδης έγινε ο αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, έβγαλε σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Τζαβέλλα και εκείνος «σκότωσε» την πρώην του ομάδα, γράφοντας το 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε περισσότερο, αλλά επί της ουσίας κατάφερε με σχετική άνεση να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ): Γλύκος - Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Βίτορ (61’ Κωνσταντινίδης) - Λέοβατς, Γκολάσα (46’ Κάτσε), Τζιόλης, Ροντρίγκες - Μακ, Πέλκας (55’ Σάμπο) - Αθανασιάδης.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης - Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος - Σιώπης, Κόρμπος (83’ Βιγιάλμπα) – Μασούρας (75’ Καθάριος), Καραμάνος (54’ Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ - Ανσαριφάντ


*Πηγή: sport-fm.gr*

Και ξαφνικά... τέλος ο Παντέλης!


Και ξαφνικά... τέλος ο Παντέλης

Λύθηκε η συνεργασία της Καλλιθέας με τον Νίκο Παντέλη, ύστερα από επιθυμία του 56χρονου τεχνικού, που δήλωσε: «θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».


Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Καλλιθέα, καθώς ο Νίκος Παντέλης αποτελεί παρελθόν. Ο πολύπειρος τεχνικός ζήτησε να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, λόγω προβλήματος υγείας που θα τον αναγκάσει να απέχει για κάποιο χρονικό διάστημα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Ο Νίκος Παντέλης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ήθος και την ευπρέπεια που τον διακρίνουν, ενημέρωσε τη Διοίκηση ότι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δεν του επιτρέπει στην παρούσα φάση, να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Η ΠΑΕ Γ.Σ. Καλλιθέα εύχεται στο Νίκο Παντέλη να γυρίσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, δυνατός στα γήπεδα και εκφράζοντας την ομόθυμη πεποίθηση του φίλαθλου κόσμου της Καλλιθέας, ευχαριστεί το Νίκο Παντέλη για ανεκτίμητο έργο που προσέφερε μέχρι σήμερα στην ομάδα. Η πόρτα της Καλλιθέας θα είναι πάντοτε ανοικτή για το Νίκο Παντέλη.

Από την πλευρά του πρώην πλέον προπονητής της Καλλιθέας ανέφερε: «Δυστυχώς, λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω και θα πρέπει να απέχω για ένα διάστημα. Ευχαριστώ την Διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και το φίλαθλο κόσμο της Καλλιθέας για την αγάπη και την υποστήριξη που μου έδειξαν. Η Καλλιθέα είναι μια ομάδα που την έχω μέσα στην καρδιά μου. Εύχομαι ολόψυχα η Καλλιθέα να πετύχει τους στόχους της».

Άρχισαν τα μεταγραφικά σενάρια για την Βαλένθια!!


Άρχισαν τα μεταγραφικά σενάρια για την Βαλένθια

Ο βρετανικός Τύπος υποστηρίζει ότι ο Γκάρι Νέβιλ έχει «λοκάρει» τον πρώτο του μεταγραφικό στόχο ως τεχνικός της Βαλένθια.

Δεν άργησαν τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν παίκτες από την Αγγλία για τη Βαλένθια. Πριν καλά – καλά κάτσει στον πάγκο της ο Γκάρι Νέβιλ υπάρχουν πολλές βρετανικές εφημερίδες οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο νέος τεχνικός της έχει επιλέξει την πρώτη του μεταγραφή.

Πρόκειται για τον Τζέιμι Βάρντι ο οποίος κάνει εξαιρετική σεζόν με την Λέστερ. Έχει σκοράρει 13 φορές σε 11 παιχνίδια στη σειρά σπάζοντας μάλιστα και το ρεκόρ που είχε ο Φαν Νίστερλόρι.

Ο Βάρντι έχει στρέψει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων πάνω του και εκτιμάται ότι τον Ιανουάριο θα αποτελέσει παρελθόν παρά τη ρήτρα αποδέσμευσης που έχει και η οποία ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια.

Σημείο «κλειδί» όμως είναι το γεγονός ότι ο Βάρντι έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παναθηναϊκός και το γράμμα του οπαδού των Σέλτικς στον Κόμπι!!


Ο Παναθηναϊκός και το γράμμα του οπαδού των Σέλτικς στον Κόμπι

Περισσότερο με τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Βασίλη Σπανούλη και… Κόμπι Μπράιαντ, παρά με την αναμέτρηση των Τρικάλων κόντρα στον Παναθηναϊκό, ασχολήθηκε ο Γιώργος Τσιάρας.

Αν και ως Έλληνες είμαστε πολύ τυχεροί που στα παρκέ βλέπουμε τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη, κάτι αντίστοιχο όπως το γράμμα του οπαδού των Σέλτικς στον Κόμπι Μπράιαντ δεν θα γίνει ποτέ εδώ, σύμφωνα με όσα έγραψε ο Γιώργος Τσιάρας ενόψει του ματς των Τρικάλων με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιώργος Τσιάρας στο blog που έχει στον ΕΣΑΚΕ:

«Γεια χαρά σε όλους,

Μετά από μια πολύ σημαντική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική που τη χαρήκαμε μαζί με τον κόσμο μας, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αυτήν τη στιγμή που σας γράφω είμαστε καθ’ οδόν για Αθήνα και συνήθως τις ώρες του ταξιδιού προσπαθώ να τις περάσω εποικοδομητικά. Είτε βλέποντας τον αντίπαλο μας είτε βλέποντας τα δικά μας παιχνίδια είτε διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Πολλές φορές βέβαια η παρέα και η κουβέντα με τους συμπαίκτες μου είναι τόσο ευχάριστη που ένα δύσκολο και βαρετό ταξίδι περνάει σαν αέρας!

Περιμένοντας αύριο να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, που θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε στο Πρωτάθλημα μας παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης. Δυο θρύλους εν ενεργεία που σε κάθε γήπεδο θα έπρεπε να αποθεώνονται. Η κουλτούρα μας όμως δεν το επιτρέπει.

Θεωρείται αδιανόητο να πάει ο Διαμαντίδης στην τελευταία του μπασκετική χρονιά, όπως έχει δηλώσει, μέσα στο ΣΕΦ και να χειροκροτηθεί για όλη του την προσφορά. Πόσω μάλλον ο Σπανούλης στο ΟΑΚΑ.

Τροφή για σκέψη:

Διάβασα τις προάλλες ένα φοβερό γράμμα από έναν οπαδό των Celtics προς τον αιώνιο αντίπαλο Kobe για το πόσο τον μισεί και το πόσο τον “αγαπάει”. Πραγματικά αισθάνθηκα περίεργα. Τα συμπεράσματα δικά σας!

“Αγαπητέ, Κόμπι Μπράιαντ,

Σε μισώ

Μπορείς να με κατηγορήσεις; Ως οπαδός των Σέλτικς ήμουν εναντίον σου για δύο δεκαετίες. Χάρηκα με τον πόνο σου όταν οι Σέλτικς μου, σε νίκησαν στους τελικούς του ΝΒΑ το 2008. Ο Πολ Πιρς το άξιζε πολύ περισσότερο από εσένα. Εσύ είχες ήδη τρία δαχτυλίδια εκείνη τη στιγμή.

Βέβαια, τα τρία δεν ήταν αρκετά για εσένα. Πήρες την εκδίκησή σου, αλλά και το πέμπτο σου δαχτυλίδι το 2010, ξεριζώνοντας την καρδιά μου. Ελπίζω να ξέρεις πόσο τυχερός ήσουν που ο Κέντρικ Πέρκινς ήταν εκτός στο Game 7.

Διάβασα το αποχαιρετιστήριο γράμμα σου και σοκαρίστηκα. Όχι επειδή ανακοίνωσες την απόσυρσή σου - ήδη το ξέραμε αυτό. Σοκαρίστηκα από τον τρόπο που ένιωσα όταν διάβασα το γράμμα σου.

Στο μυαλό μου, πάντα έβαζα εσένα και τον Ντέρεκ Τζίτερ μαζί. Είστε οι παίκτες, που εμείς οι οπαδοί των Σέλτικς, μισούμε πολύ, αλλά δεν μπορούμε να μην σεβόμαστε. Έχετε παίξει το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Με πάθος, με περηφάνια και με επαγγελματισμό.

Ήσασταν οι πραγματικοί μαθητές του παιχνιδιού που έψαξαν για την τελειότητα δουλεύοντας πιο σκληρά από κάθε άλλον. Γίνατε πραγματικά είδωλα για την εποχή σας, ο καθένας στον χώρο του. Αποδεχθήκατε κάθε πρόκληση. Τα δώσατε όλα. Βάλατε τα σώματά σας σε κίνδυνο. Ξέρατε πώς να νικήσετε. Δείξατε σεβασμό στο μπάσκετ και στην αντιπαλότητα με τη Βοστώνη.

Στις 30 Δεκεμβρίου θα παίξεις για τελευταία φορά στη Βοστώνη. Αυτή είναι η τελευταία φορά για εμάς, τους οπαδούς των Σέλτικς, ώστε να ωθήσουμε στη νίκη την ομάδα μας απέναντι στον πιο κυρίαρχο παίκτη που έχει γράψει ποτέ ιστορία στους Σέλτικς και τους Λέικερς.

Καθώς φεύγεις, φεύγει και ό,τι έχει μείνει από την αντιπαλότητα που κάποτε κυριαρχούσε στο ΝΒΑ. Ίσως κάποια μέρα να αναζωπυρωθεί με νέα πρόσωπα. Ίσως όχι.

Οπότε, όταν έρθεις στο ‘Γκάρντεν’ τον επόμενο μήνα, ελπίζω το κοινό να σου κάνει τη ζωή… κόλαση. Ελπίζω να σε ενοχλούν και να σε αποδοκιμάζουν πιο έντονα απ' ότι έκαναν στα ματς που κρινόταν το πρωτάθλημα. Εύχομαι να χάσεις κάθε βολή. Εύχομαι να μην ξεχάσεις ποτέ πως είναι να είσαι περιτριγυρισμένος από 17.000 οπαδούς που φωνάζουν, που έχουν πράσινο αίμα και θα έδιναν τα πάντα για να σε δουν να αποτυγχάνεις μια τελευταία φορά. Εύχομαι να νικήσουμε τους Λέικερς άλλη μία φορά.

Και όταν σηκωθείς από την πλάγια γραμμή στην τέταρτη περίοδο και οι Σέλτικς μου είναι μπροστά με 20 πόντους, τότε νομίζω πως κάτι όμορφο θα συμβεί. Όλοι οι άνθρωποι στο ‘Γκάρντεν’ θα σταματήσουν να σε αποδοκιμάζουν. Θα σηκωθούν όρθιοι και θα δείξουν τον σεβασμό τους με το πιο δυνατό, το πιο παθιασμένο standing ovation που έχεις ζήσει ποτέ. Θα φωνάζουμε το όνομά σου. Θα ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου. Θα σου λέμε γλυκόπικρους αποχαιρετισμούς.

Λένε πως ποτέ δεν ξέρεις τι έχεις μέχρι να φύγει. Έτσι, πριν φύγεις, θέλω να σου πω ευχαριστώ για το γεγονός ότι είσαι κάτι περισσότερο από ένας παίκτης του μπάσκετ. Για μια ολόκληρη γενιά φίλων του ΝΒΑ, εσύ είσαι το μπάσκετ.

Δεν πιστεύω ότι το λέω αυτό, αλλά πραγματικά θα μου λείψεις.

Σε αγαπάω (και σε μισώ) για πάντα,

Ένας οπαδός των Σέλτικς που δεν σε εκτιμούσε αρκετά”
».

Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής!!


Τα αποτελέσματα της Γ' Εθνικής

«Τρένο» ο Άρης, πήρε το ντέρμπι ο Αιγινιακός και μείωσε στους 2 από την ΑΕ Καραϊσκάκη, δεν ανέδειξε νικητή το Παναργειακός (κορυφή)-Παναρκαδικός, νίκη για Σπάρτη, γκέλα για Καλαμάτα, σοκ για ΟΦΗ!

1ος όμιλος – 14η αγωνιστική

Απόλλων Καλαμαριάς-Απόλλων Κρύας Βρύσης 1-0
Δόξα Δράμας-Έβρος Σουφλίου 4-2
Νέστος Χρυσούπολης-Κοζάνη 2-0
ΑΠΕ Λαγκαδά-FC Σερρών (Διακοπή λόγω ομίχλης 60’)
Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Άρης 0-1
Εθνικός Αγιονερίου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-0
Καμπανιακός-Καβάλα 0-0
Εορδαϊκός-Ηρακλής Αμπελοκήπων 2-1
Ρεπο: Θύελλα Φιλώτα

2ος όμιλος – 14η αγωνιστική

Δωτιέας Αγιάς-Φαρκαδόνα 1-0
Αχέρων Καναλακίου-Θεσπρωτός 2-1
Πιερικός-Ρήγας Φεραίος 4-1
Αιγινιακός-ΑΕ Καραϊσκάκης 3-1
Φωκικός-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-4
Πύρασος-Εθνικός Φιλιππιάδας
Τύρναβος-Πύδνα Κίτρους 1-0
Οπούντιος Μαρτινου-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-0
Ρεπό: Νίκη Βόλου

3ος όμιλος – 10η αγωνιστική

Αιολικός-Ηρακλής Ψαχνών 3-0
ΠΑΟ Βάρδας-Βύζας Μεγάρων 2-1
Ερμιονίδα-Κανάρης Νενήτων 3-0
Σπάρτη-Δόξα Νέας Μανωλάδας 2-1
Παναργειακός-Παναρκαδικός 1-1
Χαλκίδα-Καλαμάτα 0-0
ΑΟ Λουτράκι-ΑΟ Λεβάντε 1-1

4ος όμιλος – 11η αγωνιστική

Αστέρας Βάρης-Ηράκλειο 4-2
Ατρόμητος Πειραιά-Ερμής Ζωνιανών 0-0
Κηφισιά-Εθνικός 1-1
Τριγλία Ραφήνας-ΟΦΗ 2-1
Γλυφάδα-Φωστήρας 1-2
Ιωνικός-Επισκοπή 1-0
ΠΑΟ Κρουσσώνα-Άλιμος 2-2
Ηλυσιακός-Ιάλυσος 4-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Του κεφαλιού του ο Άρης!!


Του κεφαλιού του ο Άρης

Σε μια ακόμη νίκη έφθασε ο Άρης παρά την κακή του εμφάνιση, καθώς η κεφαλιά του Ιντζίδη αποδείχθηκε αρκετή για να δώσει το «τρίποντο» στο ματς με το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος (1-0).

Φέτος νικάει και όταν δεν είναι καλός! Ο Άρης πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη του εμφάνιση στην τρέχουσα σεζόν, αλλά έβαλε ακόμη τρεις πόντους στο… σακούλι με το 1-0 επί του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος στην Καβάλα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και έφθασε στους 40 βαθμούς.

Ο Ιντζίδης σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, στο 34ο λεπτό. Αρχικά, έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Πόι, αλλά ο Σουντουλίδης αντέδρασε εξαιρετικά. Ωστόσο, ο παίκτης των «κίτρινων» δεν… χαρίστηκε στη δεύτερη και άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι έφθασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 66’ σε δύο περιπτώσεις. Ο Τσίλογλου έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και ο Αποστολίδης στην επαναφορά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ξεσπάσματα είχε στην αναμέτρηση ο Άρης που δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητικός ούτε και με την παρουσία των Κόκε-Κυβελίδη στα τελευταία 25 λεπτά και κρατάει την ουσία που είναι η νίκη, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να χάσει την άνοδο στην Football League.


Οι συνθέσεις

Βυζάντιο: Σουμουρίδης, Δαγκούλης (71΄Καζαντζίδης), Γαλακτερός, Πόπτσης, Μουσικάκης, Αποστόλου, Κεφαλάς (57΄Παντελίδης), Καρλόπουλος, Αποστολίδης, Τσίλογλου, Μπαρέττας (75΄Ουζούνογλου)

Άρης: Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Τσουμάνης, Καλογέρης, Μελισσάς, Ιντζίδης, Πόι (78΄Σαμαράς), Ν΄Λουντούλου (66΄Κόκε), Καπνίδης (66΄Κυβελίδης), Τάτος, Καζναφέρης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φίλαθλος της Βαλένθια πέθανε πανηγυρίζοντας το γκολ επί της Μπαρτσελόνα!


Φίλαθλος της Βαλένθια πέθανε πανηγυρίζοντας το γκολ επί της Μπαρτσελόνα

Κατέρρευσε την ώρα που η ομάδα του ισοφάρισε.

Όπως ανακοίνωσε η Βαλένθια, ένας φίλαθλος της έχασε τη ζωή του το βράδυ του Σαββάτου λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα.

Ο άτυχος φίλαθλος πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας του στο Μεστάγια και εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά.

Στην ανακοίνωση της η Βαλένθια εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του άτυχου φιλάθλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε… μάρτυρα την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!!


Έκανε… μάρτυρα την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!

Χάρη στην καλή του άμυνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 79-71 της ΑΕΚ στο ΣΕΦ και έτσι έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α1 που φτάνει τις 100 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στην κανονική διάρκειά της!

Έγραψε ιστορία με… μάρτυρα την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός!

Παίζοντας χωρίς τους Σπανούλη και Λοτζέσκι, αλλά καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 79-71 της «Ένωσης» στο ΣΕΦ και έτσι έγιναν η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 100 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στην κανονική διάρκεια Α1!

Για τους Πειραιώτες, πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 17 πόντους και 6 ασίστ, με τους Στρόμπερι και Πρίντεζη να προσθέτουν από 12 ο καθένας. Από την «Ένωση», η οποία πλέον μετρά τέσσερις σερί ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, σχεδόν… μόνος του πάλευε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που τελείωσε το ματς με 25 πόντους.

Το ματς


Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση, καθώς μέσω της πολύ καλής του άμυνας «έτρεξε» ένα σερί 9-0 στο πρώτα τέσσερα λεπτά, με την ΑΕΚ να κάνει το ένα άστοχο σουτ μετά το άλλο. Το επιθετικό πρόβλημα της «Ένωσης» έλυσε με δικούς του πόντους ο Κούπερ (11-5), αλλά οι Πειραιώτες έσφιξαν και πάλι τα… λουριά, ξεφεύγοντας στο +9 (16-7) και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ιδιαίτερα ο ρυθμός. Έτσι, κύλησε το ματς μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να το κλείνει με το υπέρ του 17-9.

Ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμά του και στο δεύτερο δεκάλεπτο (21-13), ωστόσο στη συνέχεια «πλήρωσε» την άστοχη επιμονή του έξω από τα 6,75μ. (0/7), με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται αυτό και να μειώνει στους τρεις (21-18). Μάλιστα, στα μισά της περιόδου η «Ένωση» ήταν αυτή που έτρωγε… σίδερα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς (24-22). Εκεί, «μίλησε» ο Πρίντεζης για τους «ερυθρόλευκους», καθώς με δικά του τρίποντα τους έστειλε στο +8 (30-22). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η περιφέρεια των Πειραιωτών «αφυπνίστηκε» και έτσι η υπέρ τους διαφορά έφτασε στο +11 (37-26), για να κλείσει στο +9 (41-32), λόγω της… επιμονής του Κούπερ από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

inner

«Φουριόζος» μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, καθώς ξανά μέσω της καλής του άμυνας έκανε ένα 5-0 για το +14 (46-32). Ο Κούπερ ήταν αυτός που έσπασε –ύστερα από περίπου τρία λεπτά- το… ρόδι για την ΑΕΚ (46-35), αλλά η «απάντηση» από τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ένα 4-0 για το +15 (50-35). Από την άλλη, οι παίκτες του Σάκοτα ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουν στο σκορ λόγω της τρομερής τους αστοχίας και έτσι οι Πειραιώτες χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα πήγαν ακόμη και στο +19 (59-40), με το τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη να διαμορφώνει το 59-43.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός πήγε ξανά στο +19 (64-45), αλλά ο Μαυροκεφαλίδης δεν άφηνε την κατάσταση να… ξεφύγει περισσότερο για την ΑΕΚ, ρίχνοντας μόνος του (!) τη διαφορά στους 9 πόντους (66-57). Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν περίπου τρία λεπτά για το επόμενό τους καλάθι (69-57), αλλά παρ' όλα αυτά δεν έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση μέχρι το τέλος, κάνοντας αρκετά λάθη και βιαστικές άστοχες επιθέσεις, με την μαχητική «Ένωση» να έμενε στο ματς (75-67). Ωστόσο, η έκπληξη ποτέ δεν έγινε και έτσι οι Πειραιώτες έφτασαν στη νίκη με το τελικό 79-71.

inner

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 41-32, 59-43, 79-71

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 9 (7 ριμπ.), Παπαπέτρου 9, Στρόμπερι 8 (1), Τσαϊρέλης, Τολιόπουλος, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 12 (2), Αγραβάνης 5, Μάντζαρης 17, Χάκετ 5 (1), Αθηναίου 10 (2).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Άρμστεντ 12 (1), Κούπερ 12 (2), Παπαντωνίου, Χέρστον 2. Μιλόσεβιτς 6, Μαυροκεφαλίδης 25 (3), Κάρτερ 2, Σαρικόπουλος 6, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 4, Μαυροειδής 2.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δε σηκώνει κεφάλι η Καρσίγιακα!!


Δε σηκώνει κεφάλι η Καρσίγιακα

Νέα ήττα, αυτή τη φορά στην τουρκική λίγκα, με 65-62 για την Καρσίγιακα από την Άνκαρα.

Το τρίτο της ματς στην τουρκική λίγκα έχασε η Καρσίγιακα, καθώς ηττήθηκε με 65-62 στην Άγκυρα από την Άνκαρα.

Το επιθετικό πρόβλημα ήταν και πάλι εμφανέστατο για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Top 16, με τον Χουάν Παλάσιος να ξεχωρίζει με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Κένι Γκάμπριελ να ακολουθεί με 9 και 17 αντίστοιχα.

Ο Βίκτορ Σανικίτζε με 22 και ο Κέιλιν Λούκας με 14 πόντους ήταν οι πρωταγωνιστές των γηπεδούχων, που συμπλήρωσαν τέσσερις νίκες.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/12
Ουσάκ Σπορτίφ-Μπεσίκτας 66-64
Γαλατάσαραϊ-Γεσιλγκίρεσουν 90-74
Γκαζιαντέπ-Ισταμπούλσπορ 71-65

Κυριακή 6/12
Άνκαρα-Καρσίγιακα 65-62
Εφές Αναντολού-Τραμπζονσπόρ
Κόνιασπορ-Μπάνβιτ
Φενέρμπαχτσε-Τουρκ Τέλεκομ

Δευτέρα 7/12
Νταρουσάφακα-Μπουγιουκτσεκμετζέ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απτόητη η Βαλένθια, άνετη η Ρεάλ!!


Απτόητη η Βαλένθια, άνετη η Ρεάλ

Η Βαλένθια παρέμεινε η μόνη αήττητη ομάδα στην ACB περνώντας και από τη Σεβίλλη, ενώ η Ρεάλ επικράτησε εύκολα της Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη.

Μόνη πρώτη και αήττητη στην ACB εξακολουθεί να είναι η Βαλένθια, καθώς πέρασε με 81-67 από τη Σεβίλλη για την ένατη αγωνιστική, με τον Ράφα Μαρτίνεθ να έχει 22 πόντους.

Η Ρεάλ έφτασε τις οκτώ νίκες με το 101-80 επί της Μούρθια του Φώτη Κατσικάρη. Για τη «βασίλισσα», που ζορίστηκε αρκετά στο πρώτο ημίχρονο, Τζέισι Κάρολ και Σέρχιο Γιουλ είχαν από 16 πόντους.

Η Μάλαγα πήρε σημαντική νίκη επί της Μπανταλόνα εκτός έδρας με 90-84 και πρωταγωνιστές τους Έντουιν Τζάκσον και Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που είχαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ένατη αγωνιστική:

Σάββατο 5/12
Φουενλαμπράδα-Μπιλμπάο 79-75
Ανδόρα-Χιπουσκόα 88-70

Κυριακή 6/12
Σεβίλλη-Βαλένθια 67-81
Γκραν Κανάρια-Ομπραντόιρο 88-75
Μπανταλόνα-Μάλαγα 84-90
Ρεάλ-Μούρθια 101-80
Λαμποράλ Κούτσα-Τενερίφη 19:00
Μανρέσα-Μπαρτσελόνα 20:00
Εστουντιάντες-Σαραγόσα 20:30

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της ACB.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζεμπούρ ξανά μετά από... 1.869 μέρες!!


Τζεμπούρ ξανά μετά από... 1.869 μέρες

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά από πέντε χρόνια και ενάμισι μήνα πέτυχε ο Ράφικ Τζεμπούρ ανοίγοντας το σκορ απέναντι στην Καλλονή.

Ο Ράφικ Τζεμπούρ… επέστρεψε! Μπορεί να φορά τη φανέλα της ΑΕΚ ξανά από το καλοκαίρι, αλλά στον αγώνα με την Καλλονή πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την «Ένωση» μετά την επιστροφή του ανοίγοντας το σκορ στο 5’ με κεφαλιά.

Πέρασαν 1.869 μέρες από το τελευταίο του τέρμα με τα κιτρινόμαυρα ή αν προτιμάτε 5 χρόνια, 1 μήνας και 12 μέρες.

Ο «τρομοκράτης» είχε… χτυπήσει στις 24 Οκτωβρίου του 2010 πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (1-0).

Θυμηθείτε το τελευταίο γκολ στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ:





*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι να τους πει ο Ρονάλντο…!! (video)


Τι να τους πει ο Ρονάλντο… (video)

Τον δικό της ήρωα έχει βρει Σοσιεδάδ! Ο εκπληκτικός Βάσκος γύρισε μόνος το παιχνίδι με την Εϊμπάρ (2-1) και φτάνοντας τα 11 γκολ συνολικά, ξεπέρασε τον Ρονάλντο κι ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ.

Ποιος Ρονάλντο και ποιος Μέσι… Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου για τους φίλους της Σοσιεδάδ είναι ο Ιμανόλ Αγκιρέτσε!

Συνεχίζοντας τις εκπληκτικές φετινές του εμφανίσεις, ο Βάσκος πήρε απ’ το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε μεγάλη ανατροπή (2-1) επί της Εϊμπάρ.

Παρά την ψυχρολουσία από το γρήγορο προβάδισμα του Μπαστόν στο 4’, οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν και χάρη στο βαρύ τους πυροβολικό απάντησαν γρήγορα (10’).

Ο Αγκιρέτσε όμως δεν σταμάτησε εκεί. Γιατί ήταν ο άνθρωπος που αξιοποίησε την πίεση της Σοσιεδάδ στο υπόλοιπο παιχνίδι και λυτρώνοντάς την στο 90’, της έδωσε μια τεράστια νίκη.

Πέραν αυτού, δε, συνέχισε και τις εντυπωσιακές ατομικές του επιδόσεις, ξεπερνώντας στους σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο (με 11 γκολ σε 14 ματς) κι έχοντας μπροστά του μονάχα τους Σουάρες και Νεϊμάρ.



Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο, 5/12

Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε 4-1
(4', 16' Μπενζεμά, 35' Μπέιλ, 38' Κριστιάνο - 70' Αλέξις)

Γρανάδα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(20' Γκοντίν, 76' Γκριεζμάν)

Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 1-1
(86' Μίνα - 59' Σουάρες)

Λα Κορούνια-Σεβίλλη 1-1
(22' Λούκας - 76' Ιμπόρα)

Μπέτις-Θέλτα 1-1
(82' Μολίνα - 25' Μπονγκοντά)

Κυριακή, 6/12

Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ 2-1
(10’, 90’ Αγκιρέτσε - 4’ Μπαστόν *Πηγή: sport-fm.gr*

Trendy… Τρέντο!


Trendy… Τρέντο

Οι νίκες γίνονται… μόδα για τη φετινή Τρέντο, που πέρασε πανεύκολα με 88-73 από τη Σαρδηνία απέναντι στην απογοητευτική Σάσαρι.

Πολύ άνετα πέρασε η Τρέντο από τη Σαρδηνία νικώντας με 88-73 την κάκιστη Σάσαρι, που έπαιξε χωρίς τον τραυματία Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για τους φιλοξενούμενους, που πήραν 15 πόντους από τον Τζούλιαν Ράιτ (ο οποίος έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό), ενώ άλλους τόσους είχε για τους γηπεδούχους, που γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους, ο Τζο Αλεξάντερ.

Αναλυτικά η δέκατη αγωνιστική:

Κυριακή 6/12
Σάσαρι-Τρέντο 73-88
Ορλαντίνα-Μπρίντιζι 19:15
Καζέρτα-Πέζαρο 19:15
Κρεμόνα-Βίρτους Μπολόνια 19:15
Βενέτσια-Καντού 20:00
Ρέτζιο Εμίλια-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:45

Δευτέρα 7/12
Τορίνο-Πιστόια 21:30
Βαρέζε-Αβελίνο 21:45

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζημιά» με Τοροσίδη στη Ρόμα!


«Ζημιά» με Τοροσίδη στη Ρόμα

Δεν της έφτανε το σοκ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, η Ρόμα είχε κι άλλη απώλεια στο ματς με την Τορίνο. Η πρώτη εκτίμηση για τον τραυματισμό του Βασίλη Τοροσίδη μιλά για απουσία τριών εβδομάδων.

Όλα στραβά πήγαν για τη Ρόμα στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Τορίνο.

Πέραν της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, οι «τζιαλορόσι» είδαν και τους Τοροσίδη και Ζερβίνιο ν’ αποκομίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Μπορεί λοιπόν ο Βραζιλιάνος να μην έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τον Έλληνα μπακ, το χτύπημα του οποίου στο δεξιό μηρό εκτιμάται ότι θα τον αφήσει έξω για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της Ρόμα στο 2015, αρχής γενομένης από το κρίσιμο της Τετάρτης με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανόπουλος: «Τέσσερις κατηγορίες να πέσουμε, ο Λουτσέσκου δεν φεύγει»


Πανόπουλος: «Τέσσερις κατηγορίες να πέσουμε, ο Λουτσέσκου δεν φεύγει»

Κάτι παραπάνω από απλή στήριξη προσέφερε στον Λουτσέσκου ο Χρήστος Πανόπουλος. Με μια από τις χαρακτηριστικές ανακοινώσεις του, ο ιδιοκτήτης της SKODA Ξάνθη ξεκαθάρισε ότι ο προπονητής είναι ακλόνητος

Την εμπιστοσύνη του στον Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε -με εμφατικό τρόπο- ο Χρήστος Πανόπουλος.

Εν μέσω της έντονης αμφισβήτησης που ξεκίνησε για τον Ρουμάνο τεχνικό μετά και την ήττα από τον Πλατανιά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι η θέση του είναι ακλόνητη.

Και το έκανε με τον περιγραφικό τρόπο που μας έχει συνηθίσει στις ανακοινώσεις του, αναλαμβάνοντας παράλληλα την ευθύνη και δηλώνοντας πίστη ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«1ον) Τέσσερις κατηγορίες να πέσει φέτος η ομάδα ο Λουτσέσκου δεν φεύγει.

2ον) Ασφαλώς και για ότι συμβαίνει σ’ αυτό το «χωριό» που παρουσιάζεται σήμερα υπεύθυνος είμαι εγώ και κανένας άλλος.

3ον) Την κατάσταση με την βοήθεια του προπονητή, των παικτών και των φίλων της ομάδας θα την γυρίσουμε».

Ο Ανρί για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ!!


Ο Ανρί για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ

Το δικό του σχόλιο για την επικείμενη αναμέτρηση της Άρσεναλ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έκανε ο Τιερί Ανρί σε στήλη του σε εφημερίδα.

Τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει η Άρσεναλ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, για να μπορέσει να πάρει εκείνη την πρόκριση ανέλυσε ο Τιερί Ανρί, μέσω της στήλης που διατηρεί στην εφημερίδα «Sun».

Ο παλαίμαχος επιθετικός και νυν σχολιαστής της αγγλικής τηλεόρασης αναφέρθηκε στα παιχνίδια των αγγλικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το σχόλιό του για τον αγώνα των Λονδρέζων στο Φάληρο την προσεχή Τετάρτη.

Αποσπάσματα των όσων έγραψε ο πρώην άσος των «κανονιέρηδων»

«Το πιο δύσκολο έργο απ' τις υπόλοιπες, το έχει η Άρσεαναλ που γνωρίζει ότι θέλει νίκη είτε με 2-0, είτε με τρία ή περισσότερα γκολ στην επίθεση. Σίγουρα έχει τα προβλήματα των τραυματιών που είναι πολύ σημαντικές απώλειες, ωστόσο, οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους... Κανονικά θα έπρεπε να έχει πάρει την πρόκριση η ομάδα και αν τελικά αποτύχει, τότε δεν θα υπάρχει κανείς να του ρίξουν το φταίξιμο οι παίκτες, πέρα από τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Είναι πολύ σημαντικό και θετικό το γεγονός πως η Άρσεναλ ξέρει τι πρέπει να πάρει από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ότι δεν εξαρτάται από άλλο αποτέλεσμα στο άλλο ματς. Μπορεί να κάνει αυτό που πρέπει δίχως να την απασχολεί οτιδήποτε άλλο, οπότε θα είναι συγκεντρωμένη. Είναι απλή η δουλειά... Βγείτε στο γήπεδο και παίξτε επίθεση! Επίθεση, επίθεση! Είτε θα πάρετε τη νίκη και την πρόκριση, είτε θα πάτε στο Γιουρόπα Λιγκ...».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούχελ: «Θα ψάξουμε τη νίκη με τον ΠΑΟΚ»


Τούχελ: «Θα ψάξουμε τη νίκη με τον ΠΑΟΚ»

Τους λόγους για τους οποίους η Ντόρτμουντ θα παλέψει για τη νίκη στον επικείμενο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στην τελευταία αγωνιστική του Europa League, εξήγησε ο προπονητής της Μπορούσια, Τόμας Τούχελ.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, στρέφουν την προσοχή τους στην Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τόμας Τούχελ, η Μπορούσια θέλει να κλείσει με θετικό τρόπο την πορεία της στην Ευρώπη για το 2015.

«Ακόμη και αν ο αντίπαλος μας δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, θα διεκδικήσουμε τη νίκη για να τελειώσουμε τη φάση των ομίλων με τον καλύτερο τρόπο μπροστά στο κοινό μας. Αυτό θα είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς και θα ψάξουμε τη νίκη», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έβαλε… 131 η Άβτοντορ πριν τον ΠΑΟΚ!!


Έβαλε… 131 η Άβτοντορ πριν τον ΠΑΟΚ

Η Άβτοντορ σκόρπισε φόβο με την απόδοσή της τρεις μέρες πριν φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ για το Eurocup, καθώς διέσυρε την Αστάνα στο Καζακστάν με 131-93 για τη VTB League.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει πολύ δύσκολο έργο την Τετάρτη στην Πυλαία, όπως αποδείχτηκε από την Άβτοντορ. Η ρωσική ομάδα διέλυσε με 131-93 την Αστάνα στο Καζακστάν κι έφτασε τις έξι νίκες σε δέκα ματς της VTB League.

Ο Πολ Στολ με 24 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ 15 πρόσθεσε ο Αρτέμ Κλιμένκο, ενώ από 13 είχαν οι Ντένις Λουκάσοφ, Εβγκένι Κολέσνικοφ και Τζέρεμι Τσάπελ.

Από τους γηπεδούχους ο Πατ Καλάθης είχε 18 πόντους (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 32 λεπτά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδοί της Άρσεναλ: «Πάμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό με 3-1»!


Οπαδοί της Άρσεναλ: «Πάμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό με 3-1»!

Αισιόδοξοι ότι η Άρσεναλ θα κερδίσει με σκορ 3-1 τον Ολυμπιακό την Τετάρτη και θα είναι εκείνη που θα πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League εμφανίστηκαν οι οπαδοί των Λονδρέζων.

Αντίστροφα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, μετρούν οι οπαδοί της Άρσεναλ.

Μετά τη νίκη επί της Σάντερλαντ οι φίλοι των Λονδρέζων πρόβλεψαν πως η ομάδα τους θα επικρατήσει με σκορ 3-1 των νταμπλούχων Ελλάδας, ένα σκορ που δίνει την πρόκριση στους «κανονιέρηδες» στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο




*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα’ βαζε από μικρός στο Τορόντο ο Κάρι!! (video)


Τα’ βαζε από μικρός στο Τορόντο ο Κάρι (video)

Ο Στεφ Κάρι φόρτωσε με 44 πόντους (9/15 τρίποντα) το καλάθι των Ράπτορς στη νίκη των Γουόριορς τα ξημερώματα. Ο περσινός MVP το έκανε από… μικρός στο ίδιο γήπεδο.

Είναι ο πιο «καυτός» παίκτης του ΝΒΑ, με απίστευτες εμφανίσεις και τρομερή ευστοχία. Ο Στεφ Κάρι το πιστοποίησε με 44 πόντους και 9/15 τρίποντα κόντρα στους Γουόριορς.

Πριν από αυτό όμως, πολλά χρόνια πίσω, έπαιζε σαν πιτσιρικάς στο ίδιο γήπεδο και τα έβαζε από τότε. Είτε λίγο πίσω από τα 7,25μ., είτε από το κέντρο.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι πάει στραβά με το… λεωφορείο της Τσέλσι; (video)

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Τσέλσι, η οποία χθες έχασε για όγδοη φορά τη φετινή σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, με το γνωστό κανάλι στο YouTube, «442oons», να δίνει τη δική του εξήγηση.

Τι πάει στραβά με το… λεωφορείο της Τσέλσι; (video)




*Πηγή: sport-fm.gr*

Εζίλ: «Είναι δύσκολο, αλλά το μπορούμε κόντρα στον Ολυμπιακό»


Εζίλ: «Είναι δύσκολο, αλλά το μπορούμε κόντρα στον Ολυμπιακό»

Την πίστη ότι η Άρσεναλ θα είναι εκείνη που θα πανηγυρίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League εξέφρασε ο Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος αναφέρθηκε στους δυσκολίες του προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Είναι εφικτό να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να προκριθούμε εμείς στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Μεζούτ Εζίλ μετά τη νίκη της Άρσεναλ επί της Σάντερλαντ για την 15η αγωνιστική της Premier League.

Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός των «κανονιέρηδων» αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα τα καταφέρουν το βράδυ της Τετάρτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος

«Είμαστε πολύ δυνατοί τη φετινή σεζόν και εγώ προσωπικά είμαι ίσως στην καλύτερη φόρμα της θητείας μου στην Άρσεναλ. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στον Ολυμπιακό.

Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί είδαμε και στο πρώτο ματς στην έδρα μας ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσει να μας κάνει ζημιά με αντεπιθέσεις. Δεν θα πρέπει να δεχθούμε χαζά γκολ όπως έγινε στο “Έμιρεϊτς”. Οι οπαδοί τους θα γεμίσουν το γήπεδο για να τους δώσουν ώθηση, όμως, πιστεύω ότι είναι εφικτό να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να προκριθούμε εμείς στην επόμενη φάση.

Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας. Έχουμε την ποιότητα για να βάλουμε τα γκολ που χρειαζόμαστε και σε καμία περίπτωση δεν σκεφτόμαστε ότι θα αποκλειστούμε. Πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί στην άμυνα, γιατί σε περίπτωση που δεχθούμε ένα γκολ, τότε θα πρέπει να βάλουμε τρία και γίνεται δύσκολο το έργο μας... Ξέρουμε ότι πρέπει να σκοράρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα μπροστά και στόχος μας είναι να πετύχουμε γκολ από νωρίς και να έχουμε προβάδισμα από το ημίχρονο. Τότε όλα θα είναι πιθανά...
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο για τα 21α γενέθλιά του!!


Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο για τα 21α γενέθλιά του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεισε τα 21 και το γιόρτασε με ένα μήνυμα που δεν συνάδει με το νεαρό της ηλικίας του.

Ευγνώμων που ζει το όνειρό του και έχει δίπλα του τους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον στήριξαν στα δύσκολα δηλώνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα πολύ ώριμο μήνυμά του για τα 21α γενέθλιά του.

«Έγινα 21 ετών σήμερα. Ευχαριστώ το Θεό που μου επέτρεψε να απολαύσω αυτή τη μέρα με την οικογένειά μου, που με κρατά ζωντανό και με αφήνει να κυνηγώ τους στόχους που ονειρεύομαι καθημερινά. Αυτοί είναι:

-να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.
-να είμαι ο καλύτερος αδερφός που θα μπορούσα.
-να είμαι ο καλύτερος γιος που θα μπορούσα.
-θα έλεγα να είμαι ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ που θα μπορούσα, αλλά όσα ανέφερα προηγουμένως με κάνουν χαρούμενο και αυτό ακυρώνει τα πάντα
».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Βάρντι στη Βαλένθια ο Νέβιλ!!


Θέλει Βάρντι στη Βαλένθια ο Νέβιλ

Την απόκτηση του Τζέιμι Βάρντι φέρεται να επιθυμεί ο Γκάρι Νέβιλ, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια.

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βαλένθια από τον Γκάρι Νέβιν, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τζέιμι Βάρντι είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θέλει να πάρει στις νυχτερίδες ο νέος προπονητής των «νυχτερίδων».

Οι μετοχές του Βρετανού φορ έχουν εκτοξευτεί τη φετινή σεζόν, αφού έχει πετύχει 14 γκολ σε 12 ματς, και όπως είναι φυσικό βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών συλλόγων.

Σύμφωνα όσα γράφουν στο Νησί, ο ισπανικός σύλλογος δεν αποκλείεται να κινηθεί τον Γενάρη για την απόκτηση του 28χρονου άσου, ξοδεύοντας μέχρι και 34 εκατ. ευρώ (!) για να κάνει δικό τον παίκτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φάουλ από... θανατηφόρο δάχτυλο!! (video)


Φάουλ από... θανατηφόρο δάχτυλο (video)

Πόσο πόνο μπορεί να προκαλέσει ένα απλό άγγιγμα;

Η φάση που ακολουθεί από το πρωτάθλημα της Δανίας είναι παλιά, αλλά αξίζει την προσοχή μας.

Ο... κακομοίρης ο Μπο Νίλσεν παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν τον ακούμπησαν με το δάχτυλο στο αυτί.

Επέζησε τελικά.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για Κατσικάρη!!


Η ανακοίνωση της ΕΟΚ για Κατσικάρη

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον Φώτη Κατσικάρη, που θα συνεχίσει στον πάγκο της Εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Επί τάπητος ο προγραμματισμός για την προετοιμασία της ομάδας.

Η παραμονή του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη και απλώς αυτό επικυρώθηκε στη συνάντηση που έγινε χθες στη Μαδρίτη ανάμεσα στον προπονητή και τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά και τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, Παναγιώτη Τσαγκρώνη.

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της συνάντησης, που επικεντρώθηκε στην οργάνωση της προετοιμασίας της ομάδας, η οποία θα εξαρτηθεί και από το πού θα γίνει το Προολυμπιακό Τουρνουά.

Η ανακοίνωση: «Πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η συνάντηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου και του γενικού γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη με τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Φώτη Κατσικάρη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη σε όλα στην έναρξη της πολύ σύντομης προετοιμασίας που θα μπορέσει να κάνει μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά στις 5 Ιουλίου.

Πολλά θα εξαρτηθούν φυσικά και από το αποτέλεσμα της κλήρωσης της 26ης Ιανουαρίου, όταν και θα γίνει γνωστό σε ποιά από τις τρεις χώρες που θα διοργανώσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά θα αγωνιστεί η Εθνική.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτό το αποτέλεσμα συμφωνήθηκε ένα πλάνο για τις κατ' ιδίαν επαφές με τους παίκτες που απαρτίζουν τον διευρυμένο κορμό της Εθνικής Ανδρών, εντός κι εκτός Ελλάδας και άλλα σημαντικά διαδικαστικά θέματα για τη λειτουργία της ομάδας
».

Άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλοι είναι τραγωδία!!


Άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλοι είναι τραγωδία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει μέσα από το sport-fm.gr την πραγματικότητα που ζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού και την εικονική πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.


• Κάποιοι προσπαθούν, απεγνωσμένα, να μας πείσουν, ακόμη και τώρα, ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τα παιχνίδια του με τη διαιτησία. Βλέπουν εφευρέσεις πέναλτι, βλέπουν άκυρα γκολ από χέρια κι από επιθετικά φάουλ.

• Απορώ μάλιστα πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι άλλο γίνεται. Όχι μόνο τα πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός δεν είναι πέναλτι, αλλά ούτε τα φάουλ από τα οποία σκοράρει, είτε με απευθείας εκτελέσεις, είτε με σέντρες, δεν είναι φάουλ! Κι αυτά εφευρέσεις είναι. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη! Θα είναι το επόμενό τους πόνημα…

• Κατά βάθος, τα μισά γκολ του Ολυμπιακού είναι άκυρα! Άλλα από πέναλτι, άλλα από φάουλ, άλλα από χέρια! Αν τους πιστέψουμε, δηλαδή, εκεί θα καταλήξουμε. Ότι τα μισά γκολ του Ολυμπιακού είναι άκυρα! Τα δε ρεκόρ βαθμών του Ολυμπιακού, τα κάνουν ρεκόρ πέναλτι!

• Βέβαια, οι ίδιοι είναι που μας λένε ότι, «φέτος ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα». Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, θα μου πείτε. Τι να κάνουν. Στραβοκαταπίνουν και το παραδέχονται. Αλλά, βάζουν κι ένα «αλλά τον βοηθάει κι η διαιτησία».

• Τι τον βοηθάει; Εδώ κάθε αγωνιστική βγάζουν μία μία σκάρτες όλες τις νίκες του Ολυμπιακού! Και τα μισά του γκολ άκυρα! Πως είναι η καλύτερη ομάδα και τα μισά της γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν; Όλους τους διαιτητές τους έχουν περάσει γενεές δεκατέσσερις στα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

• Δεν πειράζει. Ας ζήσουν στο δικό τους κόσμο. Οι Ολυμπιακοί «κλαίνε». Από τα γέλια. Με όσα ακούνε και διαβάζουν. Ξέρουν πιά το έργο: όσο θα μεγαλώνει η διαφορά της ομάδας τους από τις άλλες, και στη βαθμολογία και παντού, τόσο θα πέφτει και πιο πολύ παραμύθι, η παρουσίαση μίας εικονικής πραγματικότητας.

• Όμως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσο κι αν θέλουν να τα παρουσιάσουν αλλιώς: άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλοι είναι τραγωδία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη στα γενέθλια για Αντετοκούνμπο!!


Νίκη στα γενέθλια για Αντετοκούνμπο

Μία ημέρα πριν τα 21α γενεθλιά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οδήγησε τους Μπακς σε νίκη 106-91 επί των Νικς στο Μιλγουόκι. Καλός ο Κουφός στην ήττα 120-113 των Κινγκς από τους Ρόκετς.

Επιστροφή στις νίκες στο ΝΒΑ για τους Μιλγουόκι Μπακς, που εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους στην αναμέτρηση με τους Νιου Γιορκ Νικς και επικράτησαν 106-91. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχώρισε καθώς, τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 17 πόντους (6/14 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 2 λάθη, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα 21α γενέθλιά του σήμερα 6 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, ο Κώστας Κουφός παρά την καλή εμφάνισή του με 11 πόντους και 12 ριμπάουντ στο ματς των Κινγκς με τους Ρόκετς στο Χιούστον, δε μπόρεσε να πανηγυρίσει, καθώς το Σακραμέντο ηττήθηκε με 120-113. Στα άλλα αξιοσημείωτα ο Πολ Τζορτζ έβαλε 48 πόντους κόντρα στους Γιούτα Τζαζ, έκανε την πιο παραγωγική εμφάνιση της καριέρας του, ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Ιντιάνα Πέισερς στο θετικό αποτέλεσμα, αφού οι «μορμόνοι» επικράτησαν με 122-119 στην παράταση.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του ΝΒΑ:

Μπακς-Νικς 106-91
Ράπτορς-Γουόριορς 109-112
Μπουλς-Χόρνετς 96-102
Ρόκετς-Κινγκς 120-113
Χιτ-Καβαλίερς 99-84
Τίμπεργουλβς-Μπλέιζερς 103-109
Σπερς-Σέλτικς 108-105
Τζαζ-Πέισερς 122-119 (παρ.)
Κλίπερς-Μάτζικ 103-101.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαιρετικός, αλλά ηττημένος ο Θανάσης!!


Εξαιρετικός, αλλά ηττημένος ο Θανάσης

Οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο ηττήθηκαν 116-92 παρά την πολύ καλή εμφάνιση του 22χρονου άσου.

Τη δεύτερη ήττα τους στο NBDL, μάλιστα με το βαρύ 116-92, γνώρισαν οι Γουέστσεστερ Νικς του Θανάση Αντετοκούνμπο από την Οκλαχόμα Σίτι.

Έτσι πήγε στράφι η εξαιρετική εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε 17 πόντους (2/4 βολές, 6/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη σε 32 λεπτά.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Με το… μηδέν στο ΣΕΦ!


Με το… μηδέν στο ΣΕΦ

Μια πρωτοτυπία -για τα δεδομένα της Α1- θα εφαρμόσει σήμερα στο ΣΕΦ ο Μάλκομ Άρμστεντ. Στο ντεμπούτο του απέναντι στον Ολυμπιακό, ο γκαρντ της ΑΕΚ θα γίνει ο πρώτος που θα φορέσει το νούμερο «0».

Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί ακόμα, αλλά ο Μάλκομ Άρμστεντ είναι ήδη… πρωτοπόρος για την Α1.

Ο Αμερικανός της ΑΕΚ θα κάνει ντεμπούτο το απόγευμα της Κυριακής, εφαρμόζοντας κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με αντίπαλο λοιπόν τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα φορέσει στη φανέλα του τον αριθμό «0».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η οικονομική καταστροφή του Παναγιώτη Φασούλα!!


Η οικονομική καταστροφή του Παναγιώτη Φασούλα

Ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο γιός του και κάποια επαγγελματικά λάθη οδήγησαν τον Παναγιώτη Φασούλα στην οικονομική καταστροφή, κάτι που σήμερα ανήκει στο παρελθόν.

Ιδιαίτερα σκληρό ήταν το παιχνίδι της μοίρας για τον Παναγιώτη Φασούλα.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας ήταν ένας από τους αθλητές που αμείφθηκε πλουσιοπάροχα στην καριέρα του, όμως τα χρήματα δεν ήταν ικανά να του φέρουν και την ευτυχία.

Ο μοναχογιός του αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και τελικά το ξεπέρασε, όμως χρειάστηκε να γίνουν ταξίδια στις ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα έξοδα της νοσηλείας ήταν υπέρογκα.

Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά έχασε και αρκετά χρήματα σε ατυχείς επενδύσεις, με την πλήρη καταστροφή για τον ίδιο να έρχεται το 2008. Πλέον ο Φασούλας ζει με τα χρήματα που παίρνει από την ΕΟΚ, ως υπεύθυνος για τις δημόσιες σχέσεις της Ομοσπονδίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*