Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλοι είναι τραγωδία!!


Άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλοι είναι τραγωδία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει μέσα από το sport-fm.gr την πραγματικότητα που ζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού και την εικονική πραγματικότητα που κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν.


• Κάποιοι προσπαθούν, απεγνωσμένα, να μας πείσουν, ακόμη και τώρα, ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τα παιχνίδια του με τη διαιτησία. Βλέπουν εφευρέσεις πέναλτι, βλέπουν άκυρα γκολ από χέρια κι από επιθετικά φάουλ.

• Απορώ μάλιστα πως δεν έχουν καταλάβει ακόμη τι άλλο γίνεται. Όχι μόνο τα πέναλτι που κερδίζει ο Ολυμπιακός δεν είναι πέναλτι, αλλά ούτε τα φάουλ από τα οποία σκοράρει, είτε με απευθείας εκτελέσεις, είτε με σέντρες, δεν είναι φάουλ! Κι αυτά εφευρέσεις είναι. Απλά δεν το έχουν καταλάβει ακόμη! Θα είναι το επόμενό τους πόνημα…

• Κατά βάθος, τα μισά γκολ του Ολυμπιακού είναι άκυρα! Άλλα από πέναλτι, άλλα από φάουλ, άλλα από χέρια! Αν τους πιστέψουμε, δηλαδή, εκεί θα καταλήξουμε. Ότι τα μισά γκολ του Ολυμπιακού είναι άκυρα! Τα δε ρεκόρ βαθμών του Ολυμπιακού, τα κάνουν ρεκόρ πέναλτι!

• Βέβαια, οι ίδιοι είναι που μας λένε ότι, «φέτος ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα». Δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, θα μου πείτε. Τι να κάνουν. Στραβοκαταπίνουν και το παραδέχονται. Αλλά, βάζουν κι ένα «αλλά τον βοηθάει κι η διαιτησία».

• Τι τον βοηθάει; Εδώ κάθε αγωνιστική βγάζουν μία μία σκάρτες όλες τις νίκες του Ολυμπιακού! Και τα μισά του γκολ άκυρα! Πως είναι η καλύτερη ομάδα και τα μισά της γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν; Όλους τους διαιτητές τους έχουν περάσει γενεές δεκατέσσερις στα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

• Δεν πειράζει. Ας ζήσουν στο δικό τους κόσμο. Οι Ολυμπιακοί «κλαίνε». Από τα γέλια. Με όσα ακούνε και διαβάζουν. Ξέρουν πιά το έργο: όσο θα μεγαλώνει η διαφορά της ομάδας τους από τις άλλες, και στη βαθμολογία και παντού, τόσο θα πέφτει και πιο πολύ παραμύθι, η παρουσίαση μίας εικονικής πραγματικότητας.

• Όμως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσο κι αν θέλουν να τα παρουσιάσουν αλλιώς: άλλοι γράφουν ιστορία κι άλλοι είναι τραγωδία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: