Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ρεκόρ και με τη... βούλα!!


Ρεκόρ και με τη... βούλα!

Ο Ολυμπιακός έσπασε το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι νικώντας 4-3 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Με δύο πέναλτι λύγισαν τους γηπεδούχους οι ερυθρόλευκοι, το πρώτο με λανθασμένη υπόδειξη.

Ρεκόρ ήταν και... πάει. Αυτό που αναζητούσε τόσα χρόνια ο Ολυμπιακός το πέτυχε με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο του. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 4-3 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας σπάζοντας την ιστορική επίτευξη της ομάδας του Μπούκοβι με 11 σερί νίκες που κρατούσε από τη σεζόν 1966-67.

Αυτή η νίκη όμως για τον Ολυμπιακό δεν ήρθε καθόλου εύκολα. Οι ερυθρόλευκοι λύγιζαν τον μαχητικότατο Πανθρακικό με δύο πέναλτι, το πρώτο από αυτά με λανθασμένη υπόδειξη από τον διαιτητή του αγώνα. Με αυτό οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-1 στο σκορ στο 48ο λεπτό του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση του Φορτούνη.

Είχαν προηγηθεί δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Με τον Ντουρμάζ και τον Ντιγκινί στο 14ο και 15ο λεπτό, αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το υπέρ του σκορ με γκολ (66') του Φινμπόγκασον (από πέναλτι που σωστά καταλόγισε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα του Καμπιάσο) και ένα του Σεμπά στο 80ο λεπτό.

Ο Πανθρακικός εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι χαλάρωσαν οι παίκτες του Μάρκο Σϊλβα και μείωσε σε 4-3 με γκολ του Ηλιάδη στο 87ο λεπτό και του Ντινκιγί στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

inner

Το ματς

Ανά διαστήματα ο Ολυμπιακός έπιασε καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτο. Από την αρχή του αγώνα οι ερυθρόλευκοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας αλλά με δυσκολία έφταναν με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι οι παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής περίμεναν στο μισό γήπεδο καλύπτοντας σωστά τους χώρους προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε την τεράστια φάση αλλά κατάφερε να προηγηθεί χάρη στον Ντουρμάζ. Στο 14ο λεπτό ο Σουηδός μέσος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα στη γωνία της εστίας του Πασχαλάκη.

inner

Ωστόσο η αντίδραση του Πανθρακικού ήρθε και μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Ντιγκινί ισοφάρισε σε 1-1 στο 15ο λεπτό, αφού πρώτα πέρασε και τον Ρομπέρτο ο οποίος έκανε την έξοδο. Ο Ολυμπιακός και ειδικότερα ο Μάρκο Σίλβα διαμαρτυρήθηκε αρκετά για οφ-σάιντ το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής.

inner

Η γρήγορη ισοφάριση ανέβασε τον Πανθρακικό. Οι παίκτες του ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί στη μεσαία γραμμή δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού, καταφέρνοντας μάλιστα να πάρουν και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους μόνο στα τελευταία λεπτά και έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ.

Κάτι τέτοιο τελικά έγινε αλλά στο δεύτερο μέρος. Και μάλιστα στην αρχή του. Στο 47’ ο διαιτητής λανθασμένα έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού με τον Φινμπόγκασον να τον ξεγελά και να πέφτει σε τάκλιν του Σερφά που δεν τον βρήκε.

inner

Ο Φορτούνης ευστόχησε στην εκτέλεση του και έδωσε το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους 2-1. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 76ο λεπτό μετά από νέο εύστοχο χτύπημα πέναλτι, το οποίο σωστά –αυτή την φορά έδωσε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα στον Καμπιάσο. Ο Φινμπόγκασον χρίστηκε σκόρερ στο 76ο λεπτό πλασάροντας σωστά τον Πασχαλάκη.

Οι ερυθρόλευκοι όμως δεν έμειναν εκεί. Κατάφεραν να σκοράρουν και τέταρτη φορά με τον Σεμπά να πλασάρει σωστά στο 81’ μετά από ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα του στο σουτ του Ντουρμάζ.

Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε υπερβολικά στα τελευταία λεπτά. Ο Πανθρακικός έψαχνε το γκολ και εκμεταλλευόμενος το γεγονός αυτό τα κατάφερε να σκοράρει. Και μάλιστα δύο φορές. Στο 87ο λεπτό με τον Ηλιάδη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντιγκινί.



Οι ενδεκάδες

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά, Παπαγεωργίου, Σέτι, Ψάλτης (76' Μαρκόπουλος), Μπαϊκαρά, Χαβίτο, Μουδούρογλου (58' Ηλιάδης), Ντιγκινί.

Στον πάγκο: Αθανασιάδης, Μπουγαϊδης, Παπαχρήστος, Νικόλτσης.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Ντα Κόστα (79' Μποτία), Μαζουακού, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (71' Ντομίνγκες), Ερνάνι (67' Σεμπά), Ντουρμάζ, Φινμπόγκασον.

Στον πάγκο: Καπίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Ιντέγε, Σαλίνο.

Διαιτητές: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, Λάζαρος Δημητριάδης, Βασίλειος Λάμπρου
4ος Διαιτητής: Απόστολος Σημαϊάκης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: