Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος!!


Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του σημερινού αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά και την παράδοση των δύο ομάδων, δίνει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ.

#8 διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου μετρά ο ΠΑΟΚ. Η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μην ηττηθούν στην Τούμπα ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2006, όταν η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1. Η επίδοση με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της ομάδας της Νέας Σμύρνης από τις 18 Ιανουαρίου 1987 μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2002 είναι αυτή που θέλει να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ.

#54 αναμετρήσεις έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει στις 41, τον Πανιώνιο στις τέσσερις, ενώ εννιά έχουν τελειώσει ισόπαλες.

#4 νίκες έχει ο Πανιώνιος στην Θεσσαλονίκη, αλλά οι τρεις από αυτές είναι στην πρώτη δεκαετία της Α’ Εθνικής κατηγορίας. Τότε είχε δυσκολέψει αρκετά τον ΠΑΟΚ που δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει των Κυανέρυθρων στις πρώτες πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις. Στο διάστημα από το 1959 έως το 1968 οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό η συγκομιδή με τις 9 ισοπαλίες και 4 νίκες που έχει ο Πανιώνιος.

#10 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Κούδας κόντρα στον Πανιώνιο εντός και εκτός έδρας και είναι ο πρώτος σκόρερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθούν οι Γιώργος Κωστίκος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης με έξι γκολ, ενώ από πέντε γκολ έχουν ο Νέτο Γκουερίνο και ο Χρήστος Δημόπουλος. Την δυνατότητα να τους ξεπεράσει στον αγώνα της Τούμπας έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης , ο οποίος έχει ήδη πέντε γκολ.

#Τα 5 γκολ αυτά ο Κλάους τα έχει σημειώσει στα τελευταία τρία ματς που αγωνίστηκε κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Στέφανος Αθανασιάδης άνοιξε λογαριασμό στις 18 Σεπτεμβρίου 2011 στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 στη Νέα Σμύρνη, όπου σημείωσε το πρώτο γκολ. Στις 21 Ιανουαρίου 2012 σημείωσε το μοναδικό γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα. Στις 4 Νοεμβρίου 2012 πέτυχε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 στην Νέα Σμύρνη. Στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων δεν αγωνίστηκε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: