Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ντελ Νέρι και Πραντέλι υποψήφιοι για Γιουβέντους


Ο Ντελ Νέρι Οι ενδοιασμοί του Ράφα Μπενίτεθ έκαναν τη διοίκηση της Γιουβέντους να διακόψει τις επαφές με τον τεχνικό της Λίβερπουλ και να ξεκινήσουν συζητήσεις με δύο Ιταλούς προπονητές, τους Λουϊτζι Ντελ Νέρι και Τσέζαρε Πραντέλι, με φαβορί το νυν τεχνικό της Σαμπντόρια (Ντελ Νέρι).

Στα υπόλοιπα διοικητικά θέματα της "γηραιάς κυρίας" βέβαιη θεωρείται η έλευση του Μπέπε Μαρότα, που θα αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή καθώς και του Φάμπιο Παράτιτσι, ο οποίος θα είναι ο υπεύθυνος επί των τεχνικών θεμάτων, χωρίς πάντως να αποκλείεται για την ίδια θέση να προσληφθεί ο Ντελ Νέρι.

Μέσα ο Σισέ.. για αρχή!


Τη φανέλα με το νούμερο 9 διάλεξε ο Σισέ... Πως και πως περίμεναν οι Γάλλοι να ανακοινώσει ο Ραιμόν Ντομενέκ την 23άδα της Εθνικής τους ομάδας που θα ταξιδέψει στην Νότια Αφρική. Όμως, ο ομοσπονδιακός των τρικολόρ... τους την έφερε! Κι αυτό επειδή εν τέλει επέλεξε 30 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους στην συνέχεια θα κόψει του επτά (όπως έκανε ο Ότο Ρεχάγκελ).

Η αγωνία στην Ελλάδα βεβαίως, είχε να κάνει με το τι θα συμβεί με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο 28χρονος βρίσκεται στα 30 ονόματα που ανακοίνωσε στην Γαλλική τηλεόραση ο Ντομενέκ. Και η αγωνία παραμένει για το αν τελικά θα πάει στο Μουντιάλ ή όχι.

Πάντως, σημαντικό είναι το γεγονός ότι στους 30 της Γαλλίας δεν συμπεριλαμβάνεται ο Καρίμ Μπενζεμά! Κάτι που ίσως δείχνει τη διάθεση του Ντομενέκ, μια και όπως έλεγαν οι συμπατριώτες του το μεγάλο ερώτημα ήταν αν θα επιλέξει τελικά τον Σισέ ή τον Μπενζεμά!

Από εκεί και πέρα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα όπως αναμενόταν φυσικά, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντούνγκα. Με τον άσο του «τριφυλλιού» να αγωνίζεται στο τελευταίο του Μουντιάλ με την φανέλα της Βραζιλίας.

Προσφυγές από Γιαννούλη και Σαρακατσάνο

http://www.sport24.gr/ast/cov/gi/giannoulis_2010_5_6_16_43_19_b.jpgΤην σκυτάλη από τους Ντένις Επστάιν και Γιώργο Ιωαννίδη στο θέμα της κατάθεσης προσφυγής τους σε βάρος της ΠΑΕ Ηρακλής πήραν στην διάρκεια της σημερινής ημέρας οι Κώστας Γιαννούλης και Αχιλλέας Σαρακατσάνος.Μία εξέλιξη που ισοδυναμούσε με δύο κόμη προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής με πρόεδρό της τον Ιωάννη Τάκη και όχι μόνο τυχαία δεν ήταν η ξαφνική και συνάμα μακροσκελή ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως η προσφυγή του Γιαννούλη είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της άδειας που του είχε δοθεί από πλευράς της ΠΑΕ να δοκιμαστεί από την Καϊζερσλάουτερν.

Μάλιστα ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βρισκόταν ήδη στην γερμανική πόλη αλλά με σχετικό έγγραφο ενημέρωσης της ΠΑΕ Ηρακλής ετοιμάζεται ήδη να πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Μείγμα Λόρεν - Μπελούτσι!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_4891.jpgΗ όμορφη Μαρία είναι 32 ετών (γεννημένη στις 23/6/1978). Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Ιταλούς γονείς και στα 5 της χρόνια η οικογένειά της επέτρεψε στα πάτρια εδάφη και εγκαταστάθηκε στη Νάπολι. Μόλις στα 3 της χρόνια άρχισε να μαθαίνει πιάνο, ενώ στα 6 ξεκίνησε μαθήματα χορού!

Το 1996 αναδείχθηκε τρίτη στα καλλιστεία για τη "Μις Ιταλία", κατακτώντας τον τίτλο "Μις Κομψότητα"! Κάπου εκεί, στα 18 της χρόνια, άρχισε η καριέρα της στο μόντελινγκ, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι σπουδές της στην υποκριτική, στο θεατρικό εργαστήρι του Αντόνιο Σένα.

Το καλοκαίρι του 1997 έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στο σόου "Sirocco" της Rai Due, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια ήταν μία από τις χορεύτριες του "Sunday In". Το 1998 προχώρησε στο ντεμπούτο της ως ηθοποιός σε μια σειρά της ιταλικής τηλεόρασης ("Τα Χρόνια του ΄50"), ενώ από το 2001 άρχισε να εμφανίζεται και στη μεγάλη οθόνη, όπου ήδη έχει συμμετοχή σε τέσσερις ταινίες (Stregati the moon το 2001, The muse το 2002, A perfect love επίσης το 2002 και Did I leave because I love you too το 2006). Αποτέλεσμα όλων αυτών σε συνδυασμό φυσικά με την ομορφιά της, ήταν να "κερδίσει" τον χαρακτηρισμό "εκρηκτικό μείγμα ανάμεσα στη Σοφία Λόρεν και τη Μόνικα Μπελούτσι"!

Όσο για τη σχέση της με το ποδόσφαιρο; Πριν από αρκετά χρόνια έγινε γνωστή στα γήπεδα για τον δεσμό της με τον αρχηγό της Ρόμα, Φρανσέσκο Τότι (υπάρχει σχετική φωτογραφία στο φωτορεπορτάζ), ενώ πρόσφατα οι οπαδοί της Νάπολι της ζήτησαν να κάνει στριπτίζ εφόσον η ομάδα τους κατάφερνε να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης σεζόν!

Η ίδια μάλλον ήρθε σε δύσκολη θέση, χωρίς ωστόσο να απαντήσει αρνητικά, ελπίζοντας ο χρόνος και - κυρίως - τα αποτελέσματα της Νάπολι, να την ...απαλλάξουν: "Με θεωρούν μούσα της Νάπολι και ομολογώ πως αυτό με γοητεύει. Δεν ξέρω αν θα κάνω στριπτίζ για την έξοδο στο Champions League. Είμαι ευχαριστημένη που επέλεξαν εμένα και ξέρω ότι είναι ένα παιχνίδι που έχει ξεκινήσει από γκρουπ στο Facebook. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει...", έλεγε τότε και τελικά η Νάπολι, η οποία έμεινε πίσω στην κούρσα για την 4η θέση, την έβγαλε από τη ...γωνία!

Πήρε… πόδι ο Τζόλα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_qqUoJm6tUJ.jpgΜπορεί να γλίτωσε τον υποβιβασμό με την Γουέστ Χαμ, αλλά δεν γλίτωσε και την απόλυση του από την τεχνική της ηγεσία μετά την ολοκλήρωση της φετινής «Πρέμιερ Λιγκ».Ο λόγος για τον Τζιανφράνκο Τζόλα ο οποίος από την Τρίτη αποτελεί παρελθόν για τα «σφυριά» πληρώνοντας τις τριβές του με την διοίκηση του συλλόγου αλλά και την πολύ κακή σεζόν που είχαν οι Λονδρέζοι. Ο Ιταλός είχε υπογράψει πέρυσι το καλοκαίρι συμβόλαιο που τον «έδενε» στο «Άπτον Παρκ» ως το 2013 και πλέον καλείται να περάσει από τα ταμεία και να εισπράξει την παχυλή αποζημίωση του.

Η καλή του σχέση με τον κόσμο της Γουέστ Χαμ δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει τον πρώην άσο της Τσέλσι στο τιμόνι της ομάδας με την οποία πορεύθηκε τα δύο τελευταία χρόνια. «Είμαι απίστευτα απογοητευμένος που φεύγω από την Γουέστ Χαμ. Τις τελευταίες εβδομάδες έγινα το αντικείμενων διάφορων δυσμενών σχολίων, μέσα από τον σύλλογο, τα οποία προβλήθηκαν ευρέως από τα μίντια», σημείωσε σε ανακοίνωση του στην Ένωση Προπονητών της «Πρέμιερ Λιγκ», ο Τζιανφράνκο Τζόλα.

Χωρίς Ροναλντίνιο και Αντριάνο η Βραζιλία


O Ινάσιο Γκαρσία μαρκάρει τον Ροναλντίνιο Η πιο δημοφιλής εθνική ομάδα στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τρίτη τους 23 ποδοσφαιριστές που θα την εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Βραζιλία θα ταξιδεύσει στη Νότια Αφρική χωρίς τον Αντριάνο και τον Ροναλντίνιο, απουσίες κάθε άλλο παρά απρόσμενες, αφού ο Κάρλος Ντούνγκα είχε πολλούς μήνες να τους συμπεριλάβει στις επιλογές του.

Η "Σελεσάο" ετοιμάζεται για τους αγώνες του 7ου ομίλου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Κορέα, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Πορτογαλία. Την αποστολή, από την οποία ασφαλώς δεν λείπει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού, αποτελούν οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζούλιο Σέζαρ (Ιντερ), Ντόνι (Ρόμα), Εουρέλιο Γκόμες (Τότεναμ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μαϊκόν (Ιντερ), Ντάνιελ Αλβες (Μπαρτσελόνα), Ζιλμπέρτο (Κρουζέιρο), Λούσιο (Ιντερ), Ζουάν (Ρόμα), Λουϊζάο (Μπενφίκα), Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν)

ΜΕΣΟΙ: Μίτσελ Μπάστος (Λιόν), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός), Φελίπε Μέλο (Φιορεντίνα), Ραμίρες (Μπενφίκα), Ελάνο (Γαλατασαράι), Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα), Κλέμπερσον (Φλαμένγκο), Ζοσούε (Βόλφσμπουργκ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ρομπίνιο (Σάντος), Λουϊς Φαμπιάνο (Σεβίλη), Νίλμαρ (Βιγιαρεάλ), Γκραφίτε (Βόλφσμπουργκ)

Αποθεώθηκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ


Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εκστασιασμένοι Αποθεώθηκαν οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου στην προπόνηση που έκλεισε την προετοιμασία για την κρίσιμη κόντρα με τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του δικεφάλου έκπληκτοι παρακολουθούσαν φανατικούς οπαδούς να τρυπώνουν στην Τούμπα την ώρα της προπόνησης και ενώ υποτίθεται ότι είναι κεκλεισμένων των θυρών και μεταβάλουν την ατμόσφαιρα σε. κανονικού αγώνα. Ο Σάντος τους άφησε για πέντε περίπου λεπτά μέχρι να ολοκληρώσουν τις επιδοκιμασίες τους προς τους ποδοσφαιριστές και τον ίδιο και στη συνέχεια τους ζήτησε να αποχωρήσουν για να ολοκληρωθεί η προπόνηση.

Ωστόσο, συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο, έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων και αποθέωσαν εκ νέου τους ποδοσφαιριστές με σκοπό να τους εμψυχώσουν ενόψει της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη.

Μηδενός εξαιρουμένου, ακόμη και οι ποδοσφαιριστές που δεν μετέχουν της αποστολής, έλαβαν τα εύσημα. Πόσο μάλλον το είδωλο των οπαδών του ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία που έχει σήμερα τα γενέθλιά του. Οι συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ του ευχήθηκαν ενώ από τους εκπροσώπους του Τύπου, τους ρεπόρτερ του δικεφάλου, τον περίμενε μια τούρτα.

Ο Γκαρσία χαμογέλασε σε μία από τις λίγες στιγμές που μπορεί κανείς να τον αντικρίσει με αυτή τη φυσιογνωμία και υποσχέθηκε το καλύτερο ενόψει του αυριανού αγώνα.

Όσο για τον Σάντος, αυτός καταστρώνει τα πλάνα του με ένα πιο σφιχτό σχήμα από αυτό της περασμένης Κυριακής και όπως φαίνεται θα εμπιστευθεί τον Βλάνταν Ίβιτς σε μια θέση στο κέντρο και πιο μπροστά. Δεν αποκλείεται ωστόσο, να γίνει μια αλλαγή προκειμένου να ενισχύσει τον Γκαρσία και τον Βιτόλο, βάζοντας μπροστά τους τον Γιώργο Φωτάκη.

Η αποστολή

Με μια προπόνηση στο γήπεδο της Τούμπας ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Ίβιτς, Εντίνιο και Σνάουτσνερ επιστρέφουν, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τους Πειραιώτες.

Ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και οι οποία αποτελείται από τους παρακάτω 18 ποδοσφαιριστές: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.
Εκτός αποστολής έμειναν οι Σαβίνι, Παπάζογλου, Αραμπατζής, Βερόν.

Ο πρώτος είναι τραυματίας και δύσκολα θα παίξει μέχρι την Κυριακή σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ. Οι υπόλοιποι αποκλείστηκαν ως επιλογές του Σάντος.

Κλείνει Αργυρίου και Ματεντζίδη


Κλείνει Αργυρίου και Ματεντζίδη η ΑΕΚ Οι μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ ξεκίνησαν νωρίς. Η Ενωση έκλεισε τους Ανέστη Αργυρίου και Σπύρο Ματεντζίδη, που τη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκαν στον Πανθρακικό. Ο πρόεδρος της ομάδας της Κομοτηνής, Θοδωρής Σαββάκης, βρέθηκε στην Αθήνα και συμφώνησε με τους "κιτρινόμαυρους" για την παραχώρηση των δύο νεαρών αμυντικών. Από την ΑΕΚ δεν διαψεύδεται η πληροφορία, αλλά το μόνο που αναφέρουν είναι ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάτι επίσημο...

Επεισόδιο με τέσσερις "πράσινους" στο Φάληρο!


Ο Αλέξανδρος Τζόρβας με το Κύπελλο στα χέρια μπροστά στους οπαδούς  του Παναθηναϊκού Θύματα φραστικής επίθεσης από οπαδούς του Ολυμπιακού έπεσαν τέσσερις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού (Τζόρβας, Κατσουράνης, Βύντρα και Σαλπιγγίδης) στο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο φωτογράφισης της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Τα περισσότερα από τους παίκτες του τριφυλλιού, τα... άκουσε ο Αλέξανδρος Τζόρβας, λόγω των όσων συνέβησαν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων.

Ετσι κάποιοι από αυτούς μόλις τον είδαν, άρχισαν να τον "λούζουν" με... κοσμητικά επίθετα. Δεν έλειψαν και μερικοί που έκαναν κίνηση να πλησιάσουν πιο κοντά τον διεθνή τερματοφύλακα όμως ευτυχώς τα χειρότερα αποτράπηκαν με την παρέμβαση αστυνομικής δύναμης.

Χωρίς Ντραγκουντίνοβιτς η Σερβία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7ce38daad5bc72ae328db952cf29701b_L.jpg?1273580343?1273580343?1273580343Οι σοβαροί τραυματισμοί των 'Ιβιτσα Ντραγκουντίνοβιτς, Μπόσκο Γιάνκοβιτς ήταν εμπόδιο για το Μουντιάλ, κάτι που φάνηκε και στην πράξη, αφού ο Ράντομιρ Άντιτς δεν τους συμπεριέλαβε στην 27μελη αποστολή. Την 27μελη αποστολή της Σερβίας ανακοίνωσε ο Ράντομιρ Άντιτς και σε αυτή δεν συγκαταλέγεται ο Ίβιτσα Ντραγκουντίνοβιτς και ο Μπόσκο Γιάνκοβιτς. Οι σοβαροί τραυματισμοί εμπόδισαν τους δυο παίκτες, αντίθετα ο Νίκολα Ζίγκιτς της Βαλένθια είναι κανονικά στην αποστολή.
Αναλυτικά:
Τερματοφύλακες: Στοϊκοβιτς (Γουίγκα), Μπρκιτς (Βοϊβοντίνα), Ισαϊλοβιτς (Ζαγκλέμπιε), Ντζούρισιτς

Αμυντικοί: Ιβάνοβιτς (Τσέλσι), Ρουκάβινα (Μόναχο 1860), Βίντις (Μαν. Γιουνάιτεντ), Σούμποτιτς (Ντόρτμουντ), Λούκοβιτς (Ουντινέζε), Ομπράντοβιτς (Σαραγόσα), Κολάροφ (Λάτσιο)

Μέσοι: Στάνκοβιτς (Ίντερ), Μιλίγιας (Γουλβς), Κράσιτς (ΤΣΣΚΑ Μ.), Γιοβάνοβιτς (Σταντάρ Λ.), Νίνκοβιτς (Ντιναμό Κ.), Κουζμάνοβιτς (Στουτγκάρδη), Τόσιτς (Κολονία), Σουλεϊμάνι (Άγιαξ), Κατσάρ), Μάτιτς (Τσέλσι), Πέτροβιτς (Παρτιζάν)

Επιθετικοί: Ζίγκιτς (Βαλένθια), Πάντελιτς (Άγιαξ), Λάζοβιτς (Ζενίτ), Λέκιτς (Ερυθρός Αστέρας), Μρντίγια (Βοϊβοντίνα)

«Βόμβα» με Καμαρά ο Ατρόμητος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/162c10e627616ec971bd03c956211f62_L.jpg?1273579551?1273579551Ως την μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του (κάτι που φυσικά ισχύει), αναφέρει την απόκτηση του Ανρί Καμαρά ο επίσημος Ατρόμητος με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο διεθνής Σενεγαλέζος επιθετικός θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην ομάδα του Περιστερίου για έναν χρόνο. «Να κάνω τα... μαγικά μου για την πεντάδα», τόνισε ο 33χρονος φορ.Σε μία μεταγραφική... βόμβα προχώρησε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου ήρθε σε συμφωνία με τον Ανρί Καμαρά. Ο 33χρονος επιθετικός είναι 99 φορές διεθνής με την Σενεγάλη και σίγουρα η απόκτησή του αναμένεται να βοηθήσει το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη. Όσον αφορά την ανακοίνωση από τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη μεταγραφή της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της πραγματοποίησε σήμερα η ΠΑΕ Ατρόμητος η οποία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Σενεγαλέζο (99 φορές) ποδοσφαιριστή Ανρί Καμαρά (Henri Camara). Η μεταγραφική επιτυχία της ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους».

Στην Αθήνα για εξετάσεις ο Σενεγαλέζος

Ο 33χρονος επιθετικός βρίσκεται στην χώρα μας από το το βράδυ της Κυριακής και αφού χθες ξεναγήθηκε στους χώρους του αθλητικού κέντρου της νέας του ομάδας, σήμερα υποβλήθηκε στις καθιερωμένες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφής ιατρικές εξετάσεις. Στην συνέχεια ο Σενεγαλέζος μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ όπου τον υποδέχθηκαν ο προπονητής Γιώργος Δώνης, ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Αγγελόπουλος, ο Γενικός Αρχηγός Σπύρος Σοφιανός και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου η Αναπληρωτής Διευθύνουσα Σύμβουλος Κάτια Κοξένογλου. Ο Ανρί Καμαρά υπέγραψε συμβόλαιο με ισχύ μέχρι την 30η Ιουνίου 2011, το οποίο θα ενεργοποιηθεί αμέσως αύριο το πρωί μόλις η ομάδα πάρει στα χέρια της τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

Καμαρά: «Τα μαγικά μου για την πεντάδα»

Μιλώντας στο επίσημο site του συλλόγου για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο ο Ανρί Καμαρά δεν έκρυψε τους υψηλούς στόχους του, λέγοντας αρχικά:«Αισθάνομαι υπέροχα και πολύ όμορφα. Είναι πολύ καλό που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Ατρόμητο γιατί θα κάνω πολλά παιχνίδια και ελπίζω να πετύχω πολλά γκολ. Έχω κάνει 99 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας μου και θέλω να παίξω εδώ καλά ώστε να κληθώ ξανά και να φθάσω αλλά και να ξεπεράσω τις εκατό συμμετοχές».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις του στην Ελλάδα:
«Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Όλες οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Πριν έρθω στην Ελλάδα ένας συμπατριώτης μου με συμβούλεψε να μην κάνω αυτό το βήμα. Ο τρόπος που δουλεύει όμως η ομάδα από τα γραφεία και τους υπαλλήλους της, το αθλητικό κέντρο, οι γιατροί με έκαναν να αλλάξω εντελώς εικόνα».

Για τους στόχους του: «Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να κάνω τα «μαγικά» μου, να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω τον Ατρόμητο να πετύχει τον στόχο του στη νέα περίοδο που είναι η είσοδός του στην πεντάδα. Είναι πολύ καλό για μένα που θα συνεργαστώ με ένα προπονητή που έχει κάνει σημαντική καριέρα στην Αγγλία και είναι πολύ φιλόδοξος. Είμαι ένας παίκτης που έχει εμπειρία και θέλω να βοηθήσω όχι μόνο την ομάδα μου αλλά και τα νέα παιδιά που έμαθα ότι διαθέτει».
Ο ποδοσφαιριστής θα αναχωρήσει αύριο για την Αγγλία και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 30 Ιουνίου.

Δώνης: «Θεωρούσα δύσκολη την μεταγραφή»

Ο τεχνικός του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρόμητου ανέφερε: « Αρχικά θεώρησα τη μεταγραφή του Καμαρά πολύ δύσκολη για τα δικά μας δεδομένα όμως με τις γνωριμίες και τις έγκαιρες κινήσεις που έκανε η ομάδα, ήρθε στην Ελλάδα και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς θέλαμε να μας δει και να μας γνωρίσει και στην συνέχεια να συζητήσουμε τα υπόλοιπα» δήλωσε στο επίσημο site του συλλόγου ο προπονητής Γιώργος Δώνης και συνέχισε:«Από την επαφή που είχα μαζί του προσπάθησα με ειλικρινή τρόπο και με επίγνωση των συνθηκών που υπάρχουν στην Ελλάδα να του αναλύσω το πλάνο μας και το δικό μας τρόπο σκέψης για το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ σπουδαία μεταγραφή που η χρησιμότητά της θα φανεί στη νέα περίοδο».

Ποιος είναι ο Ανρί Καμαρά

Γεννημένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης με γονείς που μετανάστευσαν εκεί από τη Γουινέα, ο Ανρί Καμαρά επέλεξε να φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας όπου γεννήθηκε και δεν έκανε το χατίρι του πατέρα του, που ονειρευόταν να τον δει με το εθνόσημο της Γουινέας στο στήθος.
Ο σενεγαλέζος που είχε γενέθλια χθες (10 Μαΐου 1977) ξεκίνησε την καριέρα του στο Στρασβούργο (1998-1999) πριν μετακομίσει ως δανεικός στην Ξαμάξ (1999-2000) και πάρει μεταγραφή στη Γκρασχόπερς (2000-2001). Με την τελευταία κατέκτησε τον τίτλο την ίδια χρονιά και επέστρεψε στη Γαλλία για χάρη της Σεντάν (2001-2003) έως ότου η ομάδα υποβιβάστηκε.
Η τύχη τον έφερε στο Γουλβερχάμπτον, όπου φόρεσε τη φανέλα της Γουλβς (2003-2004) η οποία μόλις είχε επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια κι αποτέλεσε το μεγαλύτερο όπλο των "λύκων" στο φινάλε της σεζόν, όταν είχε προσαρμοστεί και η μάχη για τη σωτηρία είχε φουντώσει. Παρότι η ομάδα δεν τα κατάφερε, ο Καμαρά πήρε από τους οπαδούς τον τίτλο του "Παίκτη της Χρονιάς".
Το 2004-2005 έπαιξε δανεικός στη Σέλτικ για μισό χρόνο και στη Σαουθάμπτον για άλλον μισό, ενώ το επόμενο καλοκαίρι βρήκε στέγη στη Γουίγκαν. Κι εκεί πάλεψε για τη σωτηρία -όπως και στη Σαουθάμπτον, χωρίς επιτυχία- αλλά αυτή τη φορά ήταν πιο τυχερός και την τελευταία αγωνιστική η ομάδα σώθηκε σε βάρος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μετά την αποχώρηση του προπονητή Πολ Τζούελ, όμως, ο σενεγαλέζος πήγε δανεικός στη Γουέστ Χαμ (2007-2008), ενώ τον Φεβρουάριο του 2009 πήγε για μισό χρόνο δανεικός στη Στόουκ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.
Με την εθνική Σενεγάλης έχει αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2002, όπου πέτυχε δύο γκολ. Μάλιστα, το ένα ήταν το "χρυσό γκολ" στην πρόκριση της Σενεγάλης επί της Σουηδίας στην παράταση, με το οποίο η εθνική του ομάδα έφτασε στα προημιτελικά. Έχει παίξει, επίσης, στα Κόπα Άφρικα του 2004, του 2006 και του 2008. Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 και έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο 99 φορές (31 γκολ).
Ο Ανρί Καμαρά είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, τον Ανρί Τζούνιορ.

Κατσαρής: "Δεύτερη ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη"

http://www.sport24.gr/ast/cov/34/349859_b.jpg
"Η φετινή χρονιά σε όλα τα αθλήματα είναι προς το καλύτερο. Ο ερασιτέχνης προσπαθεί να προάγει τον αθλητισμό. Να φέρει τα νέα παιδιά δίπλα στον ΠΑΟΚ και στα τμήματά του. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός. Στα τμήματα που ξεχωρίζουν προσπαθούμε να ρίχνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα για να κατακτούμε και τίτλους. Αυτά είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο και το χάντμπολ. Στο χαντμπολ έχουμε την πληρέστερη ομάδα από άποψης ελληνικού έμψυχου δυναμικού. Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση", τόνισε αρχικά στην πρώτη του τοποθέτηση.

Για το κλίμα που επικρατεί γενικότερα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Εμείς στον ερασιτέχνη νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη περίοδο τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο. ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο με την παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη και τη διεκδίκηση ακόμη και μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League. Στην ομάδα του μπάσκετ η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η δραματικότερη χρονιά που υπήρξε στο μπάσκετ. Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, αναζητούσαμε μια διοίκηση η οποία με τη βοήθεια όλων τουλάχιστον αγωνιστικών κατάφερε να πετύχει πράγματα που δεν περίμενε κανείς από εμάς.

Ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία αλλά καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον στόχο και να τερματίσουμε στην Πέμπτη θέση. Τα οικονομικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν λέμε ότι έγινε εξυγίανση αλλά οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες. Τις ξέρουμε και είμαστε ικανοποιημένοι που μπήκαν σε ένα πρόγραμμα. Δεν προχωρήσαμε σε συζητήσεις και διαδικασίες γιατί είναι σε εξέλιξη μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν αυτή δεν πετύχει αν και εύχομαι να πετύχει τότε από τη γενική συνέλευση θα προκύψει μία ακόμη αύξηση.

Δεν έχουμε μπει στη διαδικασία των νέων προσώπων της διοίκησης στην ομάδα του μπάσκετ. Αρχικός στόχος θα είναι η μείωση των οφειλών που είχαν δημιουργηθεί και με το μπάτζετ της νέας σεζόν να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας αλλά και να τακτοποιηθούν οφειλές παλαιότερων ετών"
.

Για την οικονομική κατάσταση των τμημάτων του Α.Σ. ΠΑΟΚ επεσήμανε: "Όλα τα τμήματα πρέπει να πληρώνονται συγχρόνως. Για να μην υπάρχουν παράπονα από τους αθλητές. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Φέτος όμως με τις καθυστερημένες καταβολές από την πολιτεία ωστόσο έχουμε έσοδα και από την ΠΑΕ. Φέτος όμως επειδή η ποδοσφαιρική ομάδα δεν προχώρησε στην Ευρώπη δημιουργήθηκε ένα οικονομικό άνοιγμα. Έτσι θα έπρεπε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Τα ερασιτεχνικά τμήματα είναι πίσω στις πληρωμές για δύο μήνες. Υπάρχουν άλλες ομάδες που είναι απλήρωτες από τον Οκτώβριο. Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ είναι καλοπληρωτής και τα τμήματα είναι οργανωμένα. Οι αθλητές των άλλων ομάδων θέλουν να μεταγραφούν στα τμήματά μας".

Για την παραμονή ή όχι του τωρινού διοικητικού σχήματος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε: "Δεν έχει τεθεί θέμα ούτε παραίτησης ούτε και αντικατάστασης της διοίκησης στο τμήμα του μπάσκετ. Δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα του ουσιαστικού απολογισμού. Η φετινή διοίκηση λειτούργησε πολλά βάση της κατάστασης που επικρατούσε. Σίγουρα μπορεί να πλαισιωθεί με νέα πρόσωπα ή να βρεθεί νέα ομάδα διοικητική. Στον ερασιτέχνη τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με αυτό το κομμάτι. Αυτό που απασχολεί την ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι το διοικητικό αλλά το οικονομικό. Όλοι λειτουργούν για το καλό της ομάδας. Ο κ. Αμοιρίδης εδώ και τρία χρόνια είναι ένα από τους οικονομικά αιμοδότες του ΠΑΟΚ. Επιθυμία του είναι και τη φετινή χρονιά να βοηθήσει την ομάδα. Το πώς θα συμμετάσχει ενεργά ή όχι θα συζητηθεί και είναι μέσα στα θέματα του ερασιτέχνη".

Για τους χειρισμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κομμάτι των χρεών απάντησε: "Το οικονομικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το χειρίζεται αποκλειστικά η ΠΑΕ για το θέμα των χρεών προς το δημόσιο. Από μέρους μας υπάρχει η συμπαράσταση και είμαστε δίπλα στη διοίκηση. Η τακτική που ακολούθησε η διοίκηση ήταν στο τελικό στάδιο και περίμενε μόνο μία υπουργική υπογραφή. Και τώρα στην ίδια κατεύθυνση είναι, είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα. Δεν ζητάει η ΠΑΕ να χαριστούν τα χρέη αλλά να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός του κεφαλαίου. Όταν θα κρίνει η διοίκηση ότι χρειάζεται τον κόσμο τότε θα τον καλέσει για να τον ενημερώσει".

Για τα σχέδια του Α.Σ. ΠΑΟΚ που έχουν να κάνουν με την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου τόνισε: "Η δική μου άποψη είναι να γίνει το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Τούμπα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Δεν αποτελεί πρόβλημα το πάρκινγκ. Πρώτα πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή κατασκευή του έργου και στη συνέχεια να περάσουμε στα επόμενα βήματα. Το θέμα γήπεδο είναι πολύπλοκο και δεν πρόκειται να γίνει αν δεν το αποφασίσουν όλα τα μέλη του ερασιτέχνη. Πρέπει να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη πρόταση. Είναι ένα θέμα που το θέλουμε αλλά και φοβόμαστε μήπως προκύψει κάτι στην πορεία".

Για την περίοδο της αποχώρησης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη αλλά και την περίπτωση της επιστροφής του στην ομάδα του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Την εποχή εκείνη ήθελε να εμπλακεί ο κ. Καμπάνης ο οποίος μας είχε παραμυθιάσει ότι θα πλήρωνε τον παίκτη Σαλπιγγίδη να μην κάνει προσφυγή. Τότε σε μια συγκέντρωση στην Τούμπα είχαμε πει όλοι μαζί να μαζέψουμε τα 340.000 για να μην κάνει προσφυγή ο παίκτης και μείνει ελεύθερος.

Πήγαν τα χρήματα στη μητέρα του και σταμάτησε η προσφυγή. Για μένα πάνω απ’ όλα είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή τη στιγμή πρέπει ο καθένας μα να σκεφτεί το καλό της ομάδας και με το χέρι στην καρδιά. Δεν χρειάζονται εγωισμοί. Ο παίκτης με τις ενέργειές του δείχνει ότι δεν το κρατάει μακριά από τον ΠΑΟΚ τίποτα ούτε τα πρωταθλήματα ούτε τα κύπελλα. Πρέπει όλοι να δώσουμε τη δυνατότητα γιατί όλοι μας δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Εγώ πιστεύω ότι ο παίκτης δεν έφυγε με δική του επιθυμία. Δεν ήταν κίνητρο τα χρήματα.

Πρέπει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, πρέπει ο άνθρωπος ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ να καταλάβει ότι τον αθλητή Σαλπιγγίδη δεν μπορούμε να τον βρούμε ανά πάσα στιγμή. Την προσφυγή δεν την έκανε κατά του ΠΑΟΚ αλλά κατά της εκείνης κατάστασης"
.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, σε συνέντευξή του στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκη TV100 και στην εκπομπή το "Αθλόραμα της Δευτέρας" και μίλησε για τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και στο εξής στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για το γήπεδο της Τούμπας και της προοπτικές να χτιστεί το νέο ποδοσφαιρικό στολίδι στον ίδιο χώρο, για τα χρέη της ΠΑΕ που χειρίζονται αποκλειστικά τα μέλη της ποδοσφαιρικής διοίκησης αλλά και για το κεφάλαιο της επιστροφής ή όχι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Λαζαρίδης: «Υπάρχει πρόταση και από τον Άρη»

Λαζαρίδης: «Υπάρχει πρόταση και από τον Άρη»

Ο Νίκος Λαζαρίδης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» όπου και επιβεβαίωσε πως ο κύκλος του στον Αστέρα Τρίπολης έκλεισε οριστικά: «Συναντήθηκα χθες με την διοίκηση και τους τόνισα ότι πήρα την απόφαση να αποχωρήσω από την ομάδα. Ήμουν πολλά χρόνια στον Αστέρα, είναι δύσκολη απόφαση να φεύγεις από μία τέτοια ομάδα, όμως την πήρα από κοινού με την οικογένεια μου και δεν θα συνεχίσω στην ομάδα της Τρίπολης».

Για την φετινή σεζόν του Αστέρα υπογράμμισε: «Η χρονιά ξεκίνησε καλά αφού ήμασταν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Όμως πέρασαν επτά – οχτώ ματς και είχαμε εξαιρετικά μικρή συγκομιδή, φθάνοντας στο σημείο να μαχόμαστε για την παραμονή μας. Τελικά σωθήκαμε και είναι κάτι που μας ανακούφισε. Προσωπικά δεν θα ήθελα να φύγω από την ομάδα και να μείνω με το στίγμα πως την ρίξαμε στην Β΄ εθνική».

Για το αν επηρεάστηκαν κατά καιρούς από τα σενάρια συγχώνευσης ή αποχώρησης των δύο μεγαλομετόχων τόνισε: «Είναι λογικό να επηρεάζουν έναν ποδοσφαιριστή όλα αυτά. Η διοίκηση όμως μας μίλησε, μας είπαν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφοσιωθήκαμε στα παιχνίδια, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και έτσι ήρθε η σωτηρία».

Για το αν αισθάνεται έτοιμος για το κάτι παραπάνω στην καριέρα του είπε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για το κάτι παραπάνω. Αισθάνομαι απόλυτα έτοιμος. Πιστεύω ότι έχω τα φόντα και πλέον την ποδοσφαιρική παιδεία για να κάνω αυτό το βήμα. Έχω και πολλά παιχνίδια στα πόδια μου οπότε… ναι αισθάνομαι έτοιμος».

Για τις προτάσεις που έχει στα χέρια του διευκρίνισε: «Υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, όμως είναι λίγο νωρίς ακόμη. Έχουμε χρόνο και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν έχει πρόταση από τον Άρη ομολόγησε πως: «πραγματικά υπάρχει μία πρόταση από τον Άρη και είναι τιμή για μένα που ένας τόσο μεγάλος σύλλογος μπορεί να ενδιαφέρεται για μένα. Ο Άρης είναι Άρης και σίγουρα δεν μπορώ να τον βλέπω όπως τις υπόλοιπες ομάδες».

Για το αν και ο ίδιος από μικρός ήταν φίλος του Άρη τόνισε χαμογελώντας πως: «υποστήριζα τον Άρη λόγω της πολύ καλής ομάδας που είχε στο μπάσκετ…»

Καραγεωργίου: «Μπορεί το διπλό ο ΠΑΟΚ»

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα δύο αυριανά παιχνίδια των πλέι οφ και όχι μόνο. Ο τεχνικός του Εργοτέλη αναφέρθηκε στην αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δείχνει πολύ σταθερός εδώ και μήνες. Τελείωσε με καλή συγκομιδή βαθμών το πρωτάθλημα. Με μια απόδοση σαν αυτές που έχει πιάσει εδώ και καιρό, μπορεί να κερδίσει στην Αθήνα και να ολοκληρώσει μια άκρως επιτυχημένη χρονιά. Μιλάω για διπλό γιατί ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα και φάνηκε και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος έχασε 5 κλασικές ευκαιρίες. Αν εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να κερδίσει. Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σκέφτεται να πάρει την ισοπαλία, γιατί έχει άλλα δύο παιχνίδια μετά με ΑΕΚ και με Άρη. Ο Ολυμπιακός και σε καλή κατάσταση δεν είναι και αμυντικά προβλήματα έχει όταν επιτίθεται. Ο ΠΑΟΚ θα βρει πολλά κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΟΚ των 3 τελευταίων χρόνων είναι καθαρά θέμα προπονητή κι έχει δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα να βλέπει ψηλά. Η ομάδα αμύνεται πρώτα και μετά επιτίθεται και αυτό είναι σημαντικό, ο προπονητής έχει βάλει το στίγμα του. Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά ο Σάντος είναι πετυχημένος. Πρέπει να αναγνωρίζουμε τις αξίες. Με τη πρόσληψη του Σάντος, η ομάδα έχει ανοδική πορεία. Το αγωνιστικό και το διοικητικό κομμάτι πάνε καλά μαζί».

«Θα κερδίσει ο Άρης»

Για το παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ τόνισε: «Ο Άρης έχει φτάσει στα όρια του. Θα είναι άδικο για τον φίλαθλο κόσμο να μειώσει τους παίκτες. Ήταν τεράστια η επιτυχία που έφτασαν στον τελικό, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο έχουν φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να το αποδεχθεί ο κόσμος. Θεωρώ πετυχημένη την πορεία του Άρη. Εξάντλησαν οι παίκτες τις δυνάμεις τους. Για να συμβεί το κάτι παραπάνω που θέλει ο κόσμος, θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα στο υλικό. Ο Άρης έχει απώλειες στο αυριανό παιχνίδι, αλλά πιστεύω θα κερδίσει γιατί η ΑΕΚ δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Γίνεται καλύτερος ο Άρης μέσα στο Χαριλάου και πιστεύω θα κερδίσει. Η ΑΕΚ έχει απλά κάποιες εξάρσεις επιθετικές και τίποτα άλλο.
Προπονητές σαν τον Κούπερ που έρχονται να δουλέψουν στην Ελλάδα είναι σημαντικοί για να βοηθούν και όλους εμάς. Να μας δείχνουν τον τρόπο δουλειάς τους».

«Καλή μεταγραφή ο Τσεσνάουσκις»

Ο Νίκος Καραγεωργίου αποκάλυψε και τι του είπε ο Τσεσνάουσκις για τον Άρη και μίλησε για τον παίκτη του: «Ο Τσεσνάουσκις έχει κάποιες δυνατότητες, μπορεί να τροφοδοτήσει την επιθετική γραμμή, θεωρώ πως έκανε μια καλή μεταγραφή ο Άρης. Στο 4-4-2 μπορεί να παίξει δεξιός χαφ και στο 4-3-3 ως πλάγιος επιθετικός στα δεξιά. Είναι γρήγορος παίκτης, μας έδωσε πολλά πράγματα, τον θέλαμε αλλά δεν μπορέσαμε να τον κρατήσουμε. Μου είπε μάλιστα πως έχει μια πρόταση από μια ομάδα που είναι στα play – off και πως θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του».

Τάκης: «Ο κάθε Γιαννούλης οφείλει να σέβεται τον Ηρακλή»

Τάκης: «Ο κάθε Γιαννούλης οφείλει να σέβεται τον Ηρακλή»

Ο Γιάννης Τάκης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα θέματα που απασχολούν τον Ηρακλή. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Είχαμε και σήμερα μια προσφυγή του Σαρακατσάνου. Η ανακοίνωση που εκδώσαμε ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Νιώθουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, αλλά από την άλλη στους παίκτες είπαμε την αλήθεια. Τα δεδουλευμένα είναι καθορισμένα, ζητήσαμε κατανόηση και προσπαθήσαμε τις πρώτες μέρες να διασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους παίκτες. Έχουν ξεκινήσει και γίνονται πληρωμές. Νιώθουμε απογοήτευση από το έλλειμμα υπομονής κάποιων παικτών. Πληρώνουμε αυτά που μπορούμε να πληρώσουμε καθημερινά».

«Θα μας έκοβαν το ρεύμα»

«Την Τρίτη πληρώσαμε το ρεύμα γιατί θα μας το κόβανε. Δώσαμε κάποια χρήματα στους υπαλλήλους της ΠΑΕ που έχουν ανάγκες. Υπάρχουν μια σειρά από προμηθευτές, αυτοί που φτιάχνουν το γήπεδο πρέπει επίσης να πληρωθούν. Όταν δεν έχουν πληρωθεί για ένα χρόνο, καταλαβαίνετε πως είναι τα πράγματα», τόνισε αρχικά.

«Η λίστα του Πολύκαρπου»

«Κάθε μισή ώρα ανεβαίνει το χρέος. Ισχυρίζεται πως θα μας παραδώσει μια κατάσταση με τα χρέη ο κ. Πολύκαρπος, αλλά απορώ αν και ο ίδιος ξέρει πόσα είναι τα χρέη».

«Εμπαιγμός από Γιαννούλη»

«Ο Ηρακλής δεν θέλει να διακόψει την καριέρα κανενός αθλητή. Είπαμε στο Γιαννούλη την Παρασκευή να πάει να δοκιμαστεί κι εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Γυρνώντας από τη Γερμανία θα συζητούσαμε για το πώς θα λύσουμε τη συνεργασία μας, αν έπειθε την Καϊζερσλάουτερν. Τη Δευτέρα το πρωί στις 11 ήρθε η προσφυγή και θεωρούμε ότι είναι κακό αυτό που έκανε. Στείλαμε ένα φαξ στην Καϊζερσλάουτερν που δεν επιτρέπουμε να δοκιμαστεί ο παίκτης και οφείλει να επιστρέψει πίσω. Η Καϊζερσλάουτερν το κατάλαβε γιατί σέβεται τον Ηρακλή. Ο κόσμος του Ηρακλή πληρώνει το Γιαννούλη και τον κάθε Γιαννούλη και οφείλει να τον σέβεται».

«Έσοδα και τηλεοπτικά»

«Τα έσοδα μέχρι στιγμής είναι από τα διαρκείας και μέσα στις επόμενες ημέρες έχουμε ένα ραντεβού στην Σούπερ Λίγκα για να πάρουμε κάποια χρήματα και να μάθουμε αν υπάρχουν χρήματα εκχωρημένα και υποθηκευμένα αλλού. Ο κόσμος του Ηρακλή απέδειξε αυτή τη εβδομάδα ότι μπορεί να σπρώξει το καράβι και θα το σπρώξει, μπορεί μόνος του και θα το σπρώξει και θα το καταλάβουν όλοι αυτό. Είναι συγκινητική η προσπάθεια και είναι το μόνο αισιόδοξο μήνυμα στον Ηρακλή. Καθημερινά επιβεβαιώνει την στήριξη στην ομάδα, αφού την χρηματοδοτεί».

Παρελθόν και ο Ορούμα από την Καβάλα


Ο Ορούμα της Καβάλας Ενας ακόμα παίκτης αποτελεί παρελθόν για την Καβάλα, από την Τρίτη το μεσημέρι. Ο λόγος για τον Ουίλσον Ορούμα, ο οποίος δεν δέχτηκε την μείωση των αποδοχών που του πρότεινε η διοίκηση της ομάδας και πλέον δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία μαζί του.

Αρχικά η σκέψη της διοίκησης ήταν πως θέλει να διατηρήσει τον παίκτη στο δυναμικό της, καθώς ήθελε την εμπειρία του, όμως οι συχνοί τραυματισμοί του δεν επέτρεπαν να έχει και τις ίδιες υψηλές απολαβές. Τελικά ο Ορούμα πήρε την απόφαση να φύγει από την ομάδα και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Από κει και πέρα, τον Ορούμα αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες της Καβάλας, που δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι όντως μπορούν να βοηθήσουν. Ο πρώτος εξ αυτών θα είναι λογικά ο Εμπι Σμολάρεκ, ο οποίος είναι σε συζητήσεις για την λύση του συμβολαίου του.

Την άλλη βδομάδα η παρουσίαση του Βίγια...


Ο Βίγια πανηγυρίζει... Τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου αναφέρουν όλο και πιο πολύ ότι ο Νταβίντ Βίγια σε λίγες μέρες θα ανήκει και επίσημα στην Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" ήρθαν σε συμφωνία με τη Βαλένθια για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού έναντι του ποσού των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα αναφέρεται ότι η επίσημη παρουσίαση θα γίνει πριν ο Βίγια ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας για την προετοιμασία εν όψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν αυτό ισχύει, τότε ο 28χρονος επιθετικούς την άλλη βδομάδα θα πατήσει για πρώτη φορά το χορτάρι του "Καμπ Νόου" φορώντας της φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Η προεπιλογή του Οσκαρ Ταμπάρες (Ουρουγουάη)



Οι παίκτες της Ουρουγουάης πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Κόστα Ρίκα Χωρίς τον Κριστιάν Ροντρίγκες θα αγωνιστεί η εθνική Ουρουγουάης στη Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, αφού ο Οσκαρ Ταμπάρες δεν τον συμπεριέλαβε στην προεπιλογή του. Ο μέσος της Πόρτο έχει να εκτίσει ποινή δύο αγωνιστικών (είχε τιμωρηθεί με τέσσερις για τη συμμετοχή του σε επεισόδιο στον αγώνα του περασμένου Οκτωβρίου με την Αργεντινή) και, παρότι θα μπορούσε να παίξει στο τελευταίο ματς της Α' φάσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «τσελέστε» αποφάσισε να τον αφήσει εκτός πλάνων.

Στους 26 ποδοσφαιριστές που κάλεσε ο Ταμπάρες περιλαμβάνεται ο Ιγκνάσιο Γκονζάλες του Λεβαδειακού, καθώς και ο Σεμπαστιάν «Λόκο» Αμπρέου, ο οποίος στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε στον Αρη.

Αναλυτικά οι 26 «έκλεκτοι» της εθνικής Ουρουγουάης, από τους οποίους θα προκύψει ως την 1η Ιουνίου η 23άδα για το Μουντιάλ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Φερνάντο Μουσλέρα (Λάτσιο), Χούαν Καστίγιο (Ντεπορτίβο Κάλι), Μάρτιν Σίλβα (Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ντιέγκο Λουγκάνο (Φενέρμπαχτσε), Ντιέγκο Γκοντίν (Βιγιαρεάλ), Αντρες Σκότι (Κόλο Κόλο), Μαουρίτσιο Βικτορίνο (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Μάρτιν Κάσερες (Γιουβέντους), Χόρχε Φουτσίλε (Πόρτο), Μαξιμιλιάνο Περέιρα (Μπενφίκα)

ΜΕΣΟΙ: Σεμπαστιάν Εγκουρέν (ΑΙΚ Στοκχόλμης), Αλβάρο Περέιρα (Πόρτο), Βάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι), Ντιέγκο Πέρες (Μονακό), Αλβάρο Φερνάντες (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε), Αλβάρο Γκονζάλες (Νασιονάλ), Χόρχε Ροντρίγκες (Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβίδεο), Νίκολας Λοδέιρο (Αγιαξ), Χίρχε Μαρτίνες (Κατάνια), Εγκίντιο Αρεβάλο Ρίος (Πενιαρόλ), Ιγκνάσιο Γκονζάλες (Λεβαδειακός)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Λουίς Σουάρες (Αγιαξ), Ντιέγκο Φορλάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Σεμπαστιάν Αμπρέου (Μποταφόγκο), Εντινσον Καβάνι (Παλέρμο), Σεμπαστιάν Φερνάντες (Μπάνφιλντ)

Η Ουρουγουάη θα μετάσχει στον 1ο όμιλο του Μουντιάλ, με αντιπάλους τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία και το Μεξικό.

Η προεπιλογή του Μαρτσέλο Λίπι (Ιταλία)


Ο Μαρσέλο Λίπι στη συνέντευξη Τύπου Ο Φραντσέσκο Τότι έμεινε εκτός της προεπιλογής της εθνικής Ιταλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Ο αρχηγός της Ρόμα είχε αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μουντιάλ του 2006, αλλά σκεφτόταν να θέσει εαυτόν στη διάθεση του Μαρτσέλο Λίπι, ωστόσο ο προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα» αποφάσισε να μη διακόψει την... αποστρατεία του Τότι.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός τεχνικός συμπεριέλαβε στην προεπιλογή τον επιθετικό της Βιγιαρεάλ, Τζιουζέπε Ρόσι, σε βάρος του κεντρικού αμυντικού της Γιουβέντους, Νίκολα Λεγκροτάλιε. Την επόμενη εβδομάδα ο «Πολ Νιούμαν» θα ανακοινώσει την τελική 23άδα της εθνικής Ιταλίας, ωστόσο άλλοι τέσσερις παίκτες θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, εφόσον παραστεί ανάγκη να κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι «ατζούρι» μετέχουν στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσουν τις εθνικές ομάδες της Παραγουάης, της Νέας Ζηλανδίας και της Σλοβακίας.

Οι 30 «εκλεκτοί» της εθνικής Ιταλίας:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Μόργκαν Ντε Σάνκτις (Νάπολι), Φεντερίκο Μαρκέτι (Κάλιαρι), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Παλέρμο)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σαλβατόρε Μποκέτι (Τζένοα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Μπάρι), Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους), Μάτια Κασάνι (Παλέρμο), Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ντομένικο Κρισίτο (Τζένοα), Φάμπιο Γκρόσο (Γιουβέντους), Κριστιάν Μάτζιο (Νάπολι), Τζιανλούκα Τζαμπρότα (Μίλαν)

ΜΕΣΟΙ: Μάουρο Καμορανέζι (Γιουβέντους), Αντόνιο Καντρέβα (Γιουβέντους), Αντρέα Κόσου (Κάλιαρι), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα), Τζενάρο Γκατούζο (Μίλαν), Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα), ’ντζελο Παλόμπο (Σαμπντόρια), Σιμόνε Πέπε (Ουντινέζε), Αντρέα Πίρλο (Μίλαν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάρκο Μποριέλο (Μίλαν), Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα), Βιντσέντζο Ιακουίντα (Γιουβέντους), Τζιαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια), Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι), Τζιουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

Η προεπιλογή του Ερικσον (Ακτή Ελεφαντοστού)


Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον Από 29 ποδοσφαιριστές αποτελείται η προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, την οποία ανακοίνωσε σήμερα ο Σβεν Γκόραν Ερικσον. Η αφρικανική ομάδα θα μετάσχει στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ, με αντιπάλους τη Βραζιλία, την Πορτογαλία και τη Βόρεια Κορέα.

Επικεφαλής της ομάδας είναι φυσικά ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ενώ από τους 29 «εκλεκτούς» του Σουηδού τεχνικού μόνο οι δύο (κι αυτοί τερματοφύλακες) αγωνίζονται στην πατρίδα τους, αμφότεροι με τα «χρώματα» της ASEC Αμπιτζάν.

Αναλυτικά η προεπιλογή της Ακτής Ελεφαντοστού, από την οποία θα προκύψει ως την 1η Ιουνίου η τελική 23άδα για το Μουντιάλ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Βίνσεντ Ανγκμπαν (ASEC Αμπιτζάν), Μπουμπακάρ Μπάρι (Λόκερεν), Αριστίντες Ζόγκμπο (Μακάμπι Νετάνια), Ντανιέλ Γιεμπόα (ASEC Αμπιτζάν)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σουλεϊμάνε Μπάμπα (Χιμπέρνιαν), Αρθουρ Μπόκα (Στουτγκάρδη), Μπέντζαμιν Μπρου Ανγκουα (Βαλανσιέν), Γκι Ντεμέλ (Αμβούργο), Εμάνουελ Εμπουε (Αρσεναλ), Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ (Γουέστ Μπρομ), Στιβ Γκοχούρι (Γουίγκαν), Σιάκα Τιένε (Βαλανσιέν), Κόλο Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

ΜΕΣΟΙ: Εμερσε Φαέ (Ναντ), Ζαν-Ζακ Γκόσο Γκόσο (Μονακό), Αμπντελκαντέρ Κεϊτά (Γαλατάσαραϊ), Εμάνουελ Κονέ (Ιντερνασιονάλ Κουρτέα ντε Αρτζες), Γκερβέ Γιάο Κουασί (Λιλ), Κρίστιαν Κόφι Ντρι (Σεβίλη), Τσεϊκ Ισμαέλ Τιοτέ (Τβέντε), Γιάγια Τουρέ (Μπαρτσελόνα), Ζιλ Γιαπί Γιαπό (Γιουνγκ Μπόις), Ντιντιέ Ζοκορά (Σεβίλη)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κάνγκα Ακαλέ (Λανς), Αρούνα Ντιντάν (Λανς), Σεϊντού Ντουμπιά (Γιουνγκ Μπόις), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι), Σάλομον Καλού (Τσέλσι), Μπακαρί Κονέ (Μαρσέιγ)

Η προεπιλογή του Πολ Λε Γκεν (Καμερούν)


Ο Πολ Λε Γκεν Από 30 ποδοσφαιριστές αποτελείται η προεπιλογή της εθνικής ομάδας του Καμερούν ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, την οποία ανακοίνωσε την Τρίτη ο Πολ Λε Γκεν. Παρά τη σφοδρή κριτική που έχουν δεχθεί από τον τοπικό Τύπο, οι πολύπειροι Ρίγκομπερτ Σονγκ και Γκέρεμι κλήθηκαν κανονικά από τον Γάλλο τεχνικό, ο οποίος, αντίθετα, δεν συμπεριέλαβε στα πλάνα του τον Πιέρ Γουόμε. Από τους 30 «εκλεκτούς» του Λε Γκεν, μόνο οι τρεις αγωνίζονται σε ομάδες της πατρίδας τους.

Αναλυτικά η προεπιλογή της εθνικής Καμερούν, από την οποία θα προκύψει ως την 1η Ιουνίου η τελική 23άδα για το Μουντιάλ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Χαμίντου Σουλεϊμάνου (Καϊσερισπόρ), Ιντρις Κάρλος Καμένι (Εσπανιόλ), Γκι Ρολάντ Εντί Ασέμπε (Βαλανσιέν), Αμούρ Πατρίκ Τιγκνιέμπ (Μπλουμφοντέιν Σέλτικ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ζαν Πατρίκ Αμπούνα Ντζάνα (Αστρες ντε Ντουάλα), Μπενουά Ασού-Εκότο (Τότεναμ), Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (Τότεναμ), Γκαετάν Μπονγκ (Βαλανσιέν), Ορελιέν Τσετζού (Λιλ), Γκέρεμι Ντζιτάπ (Ανκαραγκουτσού), Στεφάν Μπιά (Μαρσέιγ), Μακάτζι Μπουκάρ (Αλ Ναχντά), Νικολά Νκουλού (Μονακό), Ρίγκομπερτ Σονγκ (Τραμπζονσπόρ)

ΜΕΣΟΙ: Μαρσέλ Ντζενγκ (Αουγκσμπουργκ), Ενόχ Εγιόνγκ Τακάνγκ (Αγιαξ), Ζαν Μακούν (Λιόν), Ζορζ Μαντζέκ (Καϊζερσλάουτερν), Ζοέλ Ματίπ (Σάλκε), Πατρίκ Μαβούνγκου (Κάνον), Λάντρι Νγκουέμο (Σέλτικ), Αλεξάντρ Σονγκ (Αρσεναλ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Βινσέντ Αμπουμπακάρ (Κότον Σπορτ), Ερίκ Τσούπο-Μότινγκ (Νυρεμβέργη), Ασίλ Εμανά (Μπέτις), Σαμουέλ Ετό (Ιντερ), Μοχαμάντου Ιντρίσου (Φράιμπουργκ), Ρόστραρντ Ντόρτζε Κουεμάχα (Μπριζ), Ασίλ Γουεμπό (Μαγιόρκα), Ζακ Ζουά (Βασιλεία)

Το Καμερούν θα μετάσχει στον 5ο όμιλο του Μουντιάλ, με αντιπάλους την Ιαπωνία, τη Δανία και την Ολλανδία.

Σίσιτς, Ραντοσάβλιεβιτς στη Σλοβενία


Ο Μίρνες Σίσιτς με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με την ΑΕΛ Δύο παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος σε συλλόγους της Σούπερ Λίγκας, είναι ανάμεσα στους 30 της Σλοβενίας που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για τον Μίρνες Σίσιτς του ΠΑΣ και τον Αλεξάντερ Ραντοσάβλιεβιτς της Λάρισας.

Ο Ματίαζ Κεκ ανακοίνωσε την Τρίτη τα ονόματα των 30 ποδοσφαιριστών που θα δώσουν μάχη για την τελική 23αδα που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ουντινέζε), Γιάσμιν Χαντάνοβιτς (Μάντοβα), Αλεξάντερ Σέλιγκα (Σπάρτα Ρότερνταμ), Γιάν Κόπριβετς (Μάριμπορ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μπόγιαν Τζόκιτς (Κιέβο), Μάρκο Σούλερ (Γάνδη), Μπόστιαν Σέζαρ (Γκρενόμπλ), Μπράνκο Ίλιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ματέι Μάβριτς (Κόμπλεντς), Ντέγιαν Κελχάρ (Σερκλ Μπριζ), Ελβεντίν Τζίνιτς (Μάριμπορ), Μίσο Μπρέτσκο (Κολωνία), Αλεξάνταρ Ραϊτσεβιτς (Κόπερ), Σουάντ Φιλέκοβιτς (Μάριμπορ)

ΜΕΣΟΙ: Αντραζ Κιρμ (Βίσλα Κρακοβίας), Αντρέι Κόματς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ρενέ Κρχιν (Ίντερ), Μίρνες Σίσιτς (ΠΑΣ Γιάννινα), Ντάριαν Μάτιτς (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Ντάρε Βρσιτς (Κόπερ), Ντάλιμπορ Στεβάνοβιτς (Φίτεσε), Ρόμπερτ Κόρεν (Γουέστ Μπρόμγουιτς ’λμπιον), Αλεξάντερ Ραντοσάβλιεβιτς (Λάρισα), Βάλτερ Μπίρσα (Οσέρ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μιλιβόγε Νοβάκοβιτς (Κολωνία), Ζλάτκο Ντέντιτς (Μπόχουμ), Ζλάταν Λιουμπιγιάνκιτς (Γάνδη), Νέιτς Πέτσνικ (Νασιονάλ), Μίραν Μπούργκιτς (ΑΪΚ Στοκχόλμης), Τιμ Μάταβζ (Γκρόνινγκεν)

Τέλος η σεζόν για Σαβίνι

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός αμυντικός, ο οποίος αποχώρησε αναγκαστικά μα τράβηγμα από το ματς με τον Ολυμπιακό, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι υπέστη θλάση α’ βαθμού στη γάμπα. Έτσι, δεν προλαβαίνει τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, αφού η αποθεραπεία του θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής με αφορμή τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις της. Αυτή έχει ως εξής: «Όλοι, στην μεγάλη αθλητική οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και το φίλαθλο πανελλήνιο, γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, μέσα από καθεστώς κακοδιαχείρισης και αναποτελεσματικής διοίκησης. Μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής, που φαντάζει προφανής και αφότου δοκιμάστηκαν διάφορες ‘διοικητικές εκδοχές’ στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, το να λάβει τα ηνία της διοικητικής καθοδήγησης της ομάδας ο ίδιος ο κόσμος της φάνταζε και φαντάζει μονόδρομος σωτηρίας, όσο μεγάλη, δυσβάσταχτη και ιστορική κι αν είναι η ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Με σύμβουλο την ανιδιοτελή αγάπη προς τον ΗΡΑΚΛΗ μας και συνοδό τον πόθο της λύτρωσης της ομάδας από τα δεινά, στα οποία άλλοι την οδήγησαν, η Διοίκηση του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ εδώ και μία μόλις εβδομάδα ανέλαβε το βαρύ φορτίο. Κι όταν στην ευθύνη προστίθεται η λατρεία για αυτό, το οποίο πρέπει να επιτελέσεις, το φορτίο είναι πράγματι δυσβάσταχτο. Ομως πιστέψαμε στην δυναμική του ΗΡΑΚΛΗ και του κόσμου του, είδαμε την αλήθεια κατάματα και χωρίς να υπολογίσουμε κόστος προχωρήσαμε. Το διακύβευμα είναι τεράστιο. Έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον του ιστορικότερου Συλλόγου του Ελλαδικού χώρου. Εμείς και ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε.
Για αυτό και από τις αρχές Μαϊου, μετά από μια σειρά καταστροφικών ετών για την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας και εν μέσω κοσμοϊστορικής οικονομικής κρίσης, να σπεύδει στα Γραφεία της Μίκρας για να εμπιστευτεί στην ΔΙΚΗ ΤΟΥ Διοίκηση τον πολύτιμο οβολό του και να σώσει την πολυαγαπημένη ομάδα του, σε μια επίδειξη και απόδειξη συμπαράστασης, η οποία καθημερινά αυξάνεται σε απίστευτα επίπεδα.
Το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε εμείς οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ άνθρωποι, που με ΔΙΚΗ ΤΟΥ εντολή ήλθαμε να υπηρετήσουμε σε αυτήν την κρισιμότατη ώρα την ΠΑΕ, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να αξιοποιήσουμε μέχρι και το έσχατο λεπτό του ευρώ αυτού του κόσμου, καλύπτοντας ό,τι μπορούμε από τον ορυμαγδό των οικονομικών ανοιγμάτων, που ήρθαμε να πολεμήσουμε.
Αλήθεια όμως, ποιος άλλος το γνωρίζει και το αναγνωρίζει; Το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι, ενώ έχουν ενημερωθεί για την τιτάνια προσπάθεια, που καταβάλλει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ πλέον με αγωνία, για να καλύψει ΕΚΕΙΝΟΥΣ οικονομικά, σπεύδουν να καταφέρουν πλήγματα στο καθημαγμένο σώμα της ομάδας, αγνοώντας ότι αυτή τη στιγμή η ασπίδα την οποία κτυπούν δεν είναι άλλη από τους ίδιους τους Ηρακλειδείς, που παλεύουν για να υπάρχει ζωή στο Σύλλογο και να εξασφαλίσουν (στο τέλος τέλος) ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ δεδουλευμένα, τα οποία ποτέ δεν αρνήθηκε κανείς και τα οποία τόσο διασφαλισμένα από νομικά ερείσματα είναι.
Η Διοίκηση του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ δεν ζητά «αμνηστία» από κανέναν. Είναι εδώ για να αναλάβει τα βάρη. Ζητά κατανόηση, πίστωση χρόνου και συνεννόηση, προκειμένου η ίδια η λαϊκή βάση της ομάδας να κατορθώσει με το υστέρημά της να πετύχει ό,τι απέτυχαν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις.
Οσοι αυτή τη στιγμή επιδεικνύουν απογοητευτικό έλλειμμα υπομονής στρεφόμενοι κατά του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ, αποδεικνύουν το πόσο υπολογίζουν την μεγάλη αθλητική οικογένεια, την οποία κλήθηκαν να υπηρετήσουν και το ανάστημά τους μετριέται σε δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς, για όλους εμάς τους Ηρακλειδείς, αυτοί, που λειτουργούν με αυτούς τους τρόπους, όπως ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, στην μέτρηση, που τους κάνει ο κόσμος, τους βρίσκει νάνους.
Το συμφέρον όλων, τόσο της ομάδας, όσο και των ποδοσφαιριστών της είναι να αφεθεί η Διοίκηση, που διόρισε ο κόσμος της ομάδας, να δουλέψει και σταδιακά να εξασφαλίσει την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ και την βιωσιμότητά της. Το έλλειμμα υπομονής και οι βιαστικές ενέργειες, που στρέφονται κατά του ΗΡΑΚΛΗ και του κόσμου του καταδεικνύουν εχθρότητα κατά της προσπάθειας, έλλειψη εμπιστοσύνης προς την γιγαντιαία προσπάθεια ενός ολόκληρου λαού και οδηγεί σε αδιέξοδο.
Οσοι οδηγούνται και καθοδηγούνται από μια τέτοια συλλογιστική κονταίνουν τις προσωπικότητές τους και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση από τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ, έναν γίγαντα, που θέλει να έχει δίπλα του ισοϋψείς του και όχι νάνους.

Οι πάντες κρίνονται, πλέον.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».

ΧΡ.ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χρήστος Καρυπίδης που αγωνίζεται στην Ομόνοια Λευκωσίας, μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution, τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο και για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο έλληνας αμυντικός μίλησε για την ευκαιρία που θα έχει η Ομόνοια να παίξει σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να αγωνίζεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για εμάς στην Ομόνοια δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αφού έχουμε να παίξουμε τρεις προκριματικούς. Όμως όπως τα κατάφεραν η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ, θέλουμε να τα καταφέρουμε και εμείς. Να έχουμε κάποιες καλές κληρώσεις και να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Προσωπικά έχω ξαναμπεί σε μία τέτοια διαδικασία όταν φορούσα την φανέλα της Χαρτς. Μόλις είχα πάει τότε στην ομάδα… δεν είχε ούτε δέκα ημέρες και λόγω απουσιών μάλιστα κλήθηκα να αγωνιστώ και σε μία θέση που δεν γνώριζα καλά. Η ΑΕΚ τότε ήταν καλύτερη από εμάς και δίκαια μας απέκλεισε».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ομόνοια τόνισε: «Ήταν μία σεζόν που είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήταν λογικό γιατί στην ομάδα έπαιξαν 15-16 καινούριοι ποδοσφαιριστές. Ήταν πολύ δύσκολο να «δέσουμε» μεταξύ μας όμως ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα και είχαμε μία διαφορά επτά βαθμών από τον δεύτερο. Στην συνέχεια όμως κάναμε μεγάλη «κοιλιά», χάσαμε την διαφορά αυτή και βρεθήκαμε πίσω. Τελικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με εννέα βαθμούς διαφορά, κάτι που σημαίνει ότι κάναμε ένα πολύ καλό τελείωμα. Η Ομόνοια κατέκτησε μετά από επτά χρόνια το πρωτάθλημα στην Κύπρο και καταλαβαίνετε τι συνέβη».

Για τον ίδιο προσωπικά είπε πως: «ενώ ξεκίνησα καλά είχα έναν τραυματισμό που με πήγε πίσω. Βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα κυρίως στα play-off και αυτό είναι το ευχάριστο».

Για τον ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση των play-off μετά τη νίκη του στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού. Έχει ένα μικρό προβάδισμα και σίγουρα πολλά θα κριθούν στο αυριανό ματς».

Για το αν του λείπει η Τούμπα είπε: «Κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία. Έπαιξα στην Χαρτς, τώρα παίζω στην Ομόνοια, όμως σίγουρα δεν συγκρίνονται με όσα έχω ζήσει στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι το κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και είναι η ομάδα που αναδείχθηκα».

Για το αν υπήρχε πέρυσι ενδεχόμενο επιστροφής του στον δικέφαλο τόνισε: «Δεν θέλω να μπω τώρα σε μία τέτοια διαδικασία. Έχω συμβόλαιο με την Ομόνοια και είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Κύπρο. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον δρόμο του. Έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και εύχομαι να πετύχει τα καλύτερα. Να κατακτήσει την πρώτη θέση των Play-off και αν μπορέσει να βρεθεί στους ομίλους γιατί εκτός από το πρεστίζ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το οικονομικό κομμάτι».

Για το πώς νιώθουν οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από τον ΠΑΟΚ αλλά πολύ συχνά με κολακευτικά λόγια για τον δικέφαλο εξήγησε: «Είναι το μεγαλείο του ΠΑΟΚ αυτό που αναγκάζει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να ξεχάσει αυτά που ζει στην Τούμπα. Είναι κάτι διαφορετικό ο ΠΑΟΚ. Προσωπικά νιώθω πολύ υπερήφανος που φόρεσα την φανέλα του ΠΑΟΚ και καμαρώνω όταν λέω ότι αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα. Δεν μου φαίνεται παράξενο που λένε όλοι τα ίδια. Είναι πολύ μεγάλος ο ΠΑΟΚ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, έχει φοβερό παλμό η Τούμπα και αυτό που βλέπω εγώ και στα παιχνίδια που έχω πάει είναι ανεπανάληπτο. Είναι ότι καλύτερο για την ομάδα να ασχολούνται με την ομάδα άνθρωποι που έχουν παίξει στον ΠΑΟΚ και καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Τώρα ο ΠΑΟΚ εκπέμπει μία ποδοσφαιρική υγεία και υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Τέτοια συσπείρωση εγώ δεν είχα ξαναδεί στην ομάδα».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα γενικότερα τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη βελτίωση και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια είχαν αποκλειστεί από Κυπριακές ομάδες. Χρειάζεται φυσικά μεγάλη προσπάθεια ακόμη όμως έχει φθάσει σε ένα καλό επίπεδο. Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες με διοικητική και οικονομική σταθερότητα. Παράλληλα οι αγωνιστικοί χώροι είναι άψογοι σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Είδα στην Ελλάδα κάποια γήπεδα και κατάλαβα την μεγάλη διαφορά. Δεν έχω προπονηθεί προσωπικά σε καλύτερα γήπεδα από αυτά που βρήκα στην Ομόνοια. Αλλάζουν χλοοτάπητα δύο φορές το χρόνο και όλα τα γήπεδα είναι σε τρομερή κατάσταση».

Κάλεσε Κάραγκερ και Τζο Κόουλ ο Καπέλο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Επιβεβαιώθηκαν, τελικά, οι πληροφορίες που ήθελαν τον Φάμπιο Καπέλο να καλεί στην προεπιλογή της εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ τον Τζέιμι Κάραγκερ, για πρώτη φορά από τότε που έκατσε στο «τιμόνι» των «λιονταριών»! Ο Ιταλός τεχνικός συμπεριέλαβε, στην 30μελή αποστολή που ανακοίνωσε, τον κεντρικό αμυντικό της Λίβερπουλ, ενώ κάλεσε και τον Τζο Κόουλ, που έχει να αγωνιστεί στην εθνική από το 2008 και τη νίκη της Αγγλίας στο Ζάγκρεμπ επί της Κροατίας (4-1).

Ο Καπέλο, βλέποντας τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της σεζόν οι αμυντικοί του (συνεχόμενοι τραυματισμοί του Φέρντιναντ, κακή φόρμα του Τέρι), αναγκάστηκε να προβεί σε μία... παλιά, αλλά δοκιμασμένη λύση, αυτή του Κάραγκερ.

Εξάλλου, δύο παίκτες από τους 30, ο Μάικλ Ντόουσον της Τότεναμ και ο Άνταμ Τζόνσον της Μάντσεστερ Σίτι, κλήθηκαν για πρώτη φορά στην εθνική Αγγλίας.

Την 1η Ιουνίου θα καταλήξει στην τελική 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής ο Φάμπιο Καπέλο.

Οι 30 «εκλεκτοί» του Καπέλο

Τερματοφύλακες: Τζο Χαρτ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Ρόμπερτ Γκριν

Αμυντικοί: Τζέιμι Κάραγκερ, Άσλεϊ Κόουλ, Ρίο Φέρντιναντ, Γκλεν Τζόνσον, Τζον Τέρι, Στέφεν Γουόρνοκ, Μάθιου Άπσον, Λέιτον Μπέινς, Μάικλ Ντόουσον, Λίντλεϊ Κινγκ

Μέσοι: Γκάρεθ Μπάρι, Μαίκλ Κάρικ, Τζο Κόουλ, Στίβεν Τζέραρντ, Τομ Χάντλστοουν, Άνταμ Τζόνσον, Φρανκ Λάμπαρντ, Άαρον Λένον, Τζέιμς Μίλνερ, Σκοτ Πάρκερ, Τίο Γουόλκοτ, Σον Ραίτ-Φίλιπς

Επιθετικοί: Ντάρεν Μπεντ, Ζερμέν Ντεφόε, Εμίλ Χέσκι, Γουέιν Ρούνεϊ, Πίτερ Κράουτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Φέρνει Καμαρά!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση του Ανρί Καμαρά ανακοίνωσε ο Ατρόμητος! Πρόκειται για τον διεθνή Σενεγαλέζο επιθετικό της αγγλικής Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια της Τσάμπιονσιπ, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το sday.gr

Η ανακοίνωση:

"Τη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας της πραγματοποίησε σήμερα η ΠΑΕ Ατρόμητος η οποία ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Σενεγαλέζο (99 φορές) ποδοσφαιριστή Ανρί Καμαρά (Henri Camara). Η μεταγραφική επιτυχία της ομάδας ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους".

Coach... Μπέκαμ στo Μundial


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τραυματισμός του στον Αχίλλειο δεν αποτέλεσε ποτέ λόγο απαγορευτικό για να κάνει το ταξίδι στη Νότιο Αφρική, έστω κι ως θεατής. Παρόλ’ αυτά ο ρόλος του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Mundial δεν αποκλείεται να είναι αναβαθμισμένος.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Soccernet ο Αγγλος σταρ αναμένεται να λάβει πόστο στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, εφόσον η εξέλιξη της αποθεραπείας του το επιτρέψει.

Σύμφωνα με όσα γράφει το σχετικό δημοσίευμα ο Φάμπιο Καπέλο κάλεσε τον Μπέκαμ να ενσωματωθεί στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο τραυματισμός του δεν θα τον επηρεάσει στα νέα του καθήκοντα. Για το λόγο αυτό ο Μπέκαμ αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ φυσικής κατάστασης πριν πάρει το χρίσμα.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα θέλαμε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Εθνική, αρκεί να είναι χρήσιμος. Ο Φάμπιο Καπέλο τον βλέπει ως μέλος του τεχνικού τιμ, αλλά θα πρέπει να φροντίζει εκείνος για τον σκοπό της Αγγλίας, όχι να τρέχει ξωπίσω του η Αγγλία για να τον φροντίζει - αυτό δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε άνθρωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Ο Ντέιβιντ μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτούμε ένα ειδικό και να κάνουμε μια πλήρη εκτίμηση για το κατά πόσο θα μπορεί να είναι κοντά μας στη Νότιο Αφρική», πρόσθεσε.

Η όποια απόφαση για τον προπονητικό ρόλο του Μπέκαμ αναμένεται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Μονρό: «Αγάπησα τον ΠΑΟΚ, θέλω να μείνω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Διατεθειμένος να παραμείνει στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, δηλώνει ο Κρις Μονρό. Ο Αμερικανός γκαρντ με σημερινές (11/5) του δηλώσεις υποστήριξε ότι έχει αγαπήσει την ομάδα του «δικεφάλου» και πως θα ήθελε να παραμείνει για περισσότερα χρόνια.

«Η σεζόν ήταν πολύ καλή και για μένα αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Χρειαστήκαμε χρόνο στην αρχή για να δέσουμε ως ομάδα αλλά μετά είχαμε ένα εξαιρετικό σερί νικών μετά από πολύ καιρό, πετύχαμε μια σπουδαία νίκη επί του Άρη. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ και χαρούμενος που συνεργάστηκα με τον προπονητή Μαρκόπουλο», είπε αρχικά στον «Sport103», ο Μονρό.

Εν συνεχεία ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής απάντησε στις εξής ερωτήσεις:

Για τα πλέι οφ: «Στα πλέι οφ παίξαμε καλά, παλέψαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Δε νομίζω ότι ο Πανελλήνιος είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Το δείξαμε και στην κανονική περίοδο αλλά και στο πρώτο παιχνίδι στα πλέι οφ μέσα στην έδρα του Πανελληνίου».

Για το πρόβλημα με τις πολλές χαμένες ελεύθερες βολές: «Δεν είχαμε καλά ποσοστά στις ελεύθερες βολές τόσο εγώ όσο και η ομάδα αλλά αυτό συμβαίνει στο μπάσκετ. Αν ξέραμε ποιο ήταν το πρόβλημα, θα το λύναμε».

Για το τι του έμεινε από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Αυτά που ξεχωρίζω είναι το παιχνίδι εναντίον του Άρη και το πώς η ομάδα βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν μετά από τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ. Πολλοί πίστεψαν ότι η ομάδα δεν θα τα κατάφερνε αλλά φάνηκε ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ αλλά και των παικτών. Κερδίσαμε και τον κόσμο και ο τερματίσαμε στην πέμπτη θέση.

Είμαστε μαχητές και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο ο ΠΑΟΚ -με εξαίρεση αυτές στην πρώτη τετράδα- είχε παίκτες αλλά και προπονητή που ήταν μαζί μόνο για μια χρονιά και δεν διέθετε κορμό. Μείναμε ενωμένοι και αυτό είναι το σημαντικό. Κρατάω και τα καλά και τα άσχημα που έζησα μέσα στην χρονιά γιατί αυτό είναι το μπάσκετ.

Δεν ξέρω τι θα γίνει του χρόνου αλλά αγάπησα τον ΠΑΟΚ, τον προπονητή μου και θα ήθελα να μείνω» κατέληξε ο Κρις Μονρό, ο οποίος για τον επόμενο μήνα θα ενισχύσει την Αρμάνι Μιλάνο για τα πλέι οφ του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ενδιαφέρον Παλέρμο για Σαμαρά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Άλλος ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής στο ιταλικό πρωτάθλημα; Αν το θέμα που έφερε στην επιφάνεια το Sky Sport 24 για ενδιαφέρον της Παλέρμο για τον Γιώργο Σαμαρά ευσταθεί, τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο 25χρονος επιθετικός να προστεθεί στη μακριά λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη Serie A.

Ο αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας Βάλτερ Σαμπατίνι, ο οποίος δεν διέψευσε το ενδιαφέρον για τον υψηλόσωμο επιθετικό, θεωρεί ότι ο Σαμαράς έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σέλτικ και είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής: «Έχει παίξει σε πολλά κλαμπ και είναι πολύ καλός επιθετικός», δήλωσε ο Σαμπατίνι στο TMR.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αθλητικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας βρίσκεται ήδη στην Σκωτία για να συζητήσει το ενδεχόμενο απόκτησης του Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή, ενώ η Παλέρμο φέρεται να ενδιαφέρεται και για τον επιθετικό της Ρέιντζερς, Κρις Μπόιντ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι.

Μουντιάλ 2010: Οι 31 επιλογές του Φέρμπεκ για την Αυστραλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους 31 παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανακοίνωσε ο προπονητής της εθνικής Αυστραλίας, Πιμ Φέρμπεκ.

ούελ, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τραυματισμό.

"Υπάρχουν φήμες και απόψεις, αλλά ο Χάρι θα είναι έτοιμος. Το ιατρικό τιμ, όλοι, ο ίδιος ο Χάρι με πληροφορούν ότι θα είναι εντάξει. Έχουμε ακόμε πέντε εβδομάδες για να τον προετοιμάσουμε για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία, οπότε μην ανησυχείτε γι' αυτόν. Θα είναι εκεί", τόνισε ο Φέρμπεκ στην εκδήλωση, όπου έκανε το αποκαλυπτήρια της ομάδας.

Έκπληξη θεωρήθηκε η κλήση του 18χρονου μέσου της Ουτρέχτης, Τόμι Όαρ, αλλά και του Μαρκ Μπρεσιάνο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη μέση. Αντιθέτως, εκτός έμειναν οι επίσης τραυματίες Άρτσι Τόμπσον και Πάτρικ Κισνόρμπο. Ανάμεσα στις επιλογές του τεχνικού των "καγκουρό" βρίσκεται και ο πρώην αμυντικός της Καβάλας, Κρεγκ Μουρ.

Ο Βέρμπικ ανανέωσε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα σε σχέση με το Μουντιάλ του 2006, καθώς μόλις 14 από τους 31 παίκτες που επέλεξε είχαν βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναλυτικά οι 31 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Φέρμπεκ:

Τερματοφύλακες

Άνταμ Φεντερίτσι (Ρέντινγκ - Αγγλία)
Γιουτζίν Γκαλέκοβιτς (Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ)
Μπραντ Τζόουνς (Μίντλεσμπρο - Αγγλία)
Μαρκ Σβάρτσερ (Φούλαμ - Αγγλία)

Αμυντικοί

Μάικλ Μποσάμπ (Αλ Τζαζίρα - ΗΑΕ)
Ντέιβιντ Κάρνι (Τβέντε - Ολλανδία)
Σκοτ Τσίπερφιλντ (Βασιλεία - Ελβετία)
Σέιν Λόουρι (Άστον Βίλα - Αγγλία)
Μαρκ Μίλιγκαν (JEF Γιουνάιτεντ - Ιαπωνία)
Κρεγκ Μουρ (ελεύθερος)
Λούκας Νιλ (Γαλατάσαραϊ - Τουρκία)
Τζέιντ Νορθ (Τρόμσο - Νορβηγία)
Λουκ Γουίλκσιρ (Ντινάμο Μόσχας - Ρωσία)
Ρις Ουίλιαμς (Μίντλεσμπρο - Αγγλία)

Μέσοι

Μαρκ Μπρεσιάνο (Παλέρμο - Ιταλία)
Τιμ Κέιχιλ (Έβερτον - Αγγλία)
Νικ Καρλ (Κρίσταλ Πάλας - Αγγλία)
Τζέισον Κάλινα (Γκολντ Κοστ Γιουνάιτεντ)
Μπρετ Έμερτον (Μπλάκμπερν - Αγγλία)
Ρίτσαρντ Γκαρσία (Χαλ Σίτι - Αγγλία)
Βιντσέντζο Γκρέλα (Μπλάκμπερν - Αγγλία)
Τζέιμς Χόλαντ (Αλκμάαρ - Ολλανδία)
Μπρετ Χόλμαν (Αλκμάαρ - Ολλανδία)
Μάιλ Τζέντινακ (Αντάλιασπορ - Τουρκία)
Τόμι Όαρ (Ουτρέχτη - Ολλανδία)
Καρλ Βαλέρι (Σασουόλο - Ιταλία)
Ντάριο Βίντοσιτς (Νυρεμβέργη - Γερμανία)

Επιθετικοί

Τζος Κένεντι (Ναγκόγια Γκράμπους - Ιαπωνία)
Χάρι Κιούελ (Γαλατάσαραϊ - Τουρκία)
Σκοτ ΜακΝτόναλντ (Μίντλεσμπρο - Αγγλία)
Νικίτα Ρουκαβίτσια (Τβέντε - Ολλανδία)

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγές στις ώρες στο Ολυμπιακός-Μαρούσι


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ, ο πρώτος και ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και το Μαρούσι θα ξεκινήσουν μία ώρα νωρίτερα.

Έτσι, λοιπόν, η πρώτη αναμέτρηση του ζευγαριού που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, θα ξεκινήσει στις 17:00 αντί για τις 18:00.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: "O 1ος αγώνας μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, της γ’ φάσης του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010 (β’ φάση πλέι οφ), θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα (Κυριακή 16-05-2010) και ώρα 17:00 (αντί για 18:00) στο ίδιο γήπεδο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΣΚΑΪ.

Ο 2ος αγώνας μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, της γ’ φάσης του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010 (β’ φάση πλέι οφ), θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα (Τετάρτη 19-05-2010) και ώρα 18:00 (αντί για 19:00) στο ίδιο γήπεδο και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το NOVASPORTS".

"Σκούπισαν" Λέικερς και Μάτζικ


Γκασόλ και Φίσερ πανηγυρίζουν... Οι Λέικερς θα είναι οι αντίπαλοι των Σανς στον τελικό της Δύσης, καθώς η ομάδα του Λος Αντζελες επικράτησε των Τζαζ με 111-96 και πανηγύρισε την πρόκριση με 4-0 νίκες. Ο Γκασόλ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση πετυχαίνοντας 33 πόντους και μαζεύοντας 14 ριμπάουντ. Επίσης ο Μπράιαντ πρόσθεσε άλλους 32 πόντους για του "Λιμνάνθρωπους". Στον αντίποδα, Ουίλιαμς και Μίλσαπ είχαν από 21 πόντους.

Το δεύτερο συνεχόμενο σουίπ έκαναν οι Μάτζικ, οι οποίοι περιμένουν πλέον το νικητή του ζευγαριού Κλίβελαντ-Σέλτικς για να μάθον τον αντίπαλο τους στους τελικούς της Ανατολής. Ο Κάρτερ τράβηξε το κουπί στο σκοράρισμα τελειώνοντας την αναμέτρηση κόντρα στους Χοκς με 22 πόντους

Ατλάντα-Ορλάντο 84-98

Ατλάντα: Κρόφορντ 18, Σμιθ 16, Τζόνσον 14, Χόρφορντ 13, Έβανς 8, Πατσούλια 6, Μπίμπι 4, Μόρις 3, Ουίλιαμς 2.
Ορλάντο: Κάρτερ 22, Λιούις 17, Νέλσον 16, Χάουαρντ 13, Πιετρούς 12, Μπαρνς 6, Ουίλιαμς 6, Αντερσον 3, Γκορτάτ 3.

Γιούτα-ΛΑ Λέικερς 96-111

Γιούτα: Ουίλιαμς 21, Μίλσαπ 21, Μάιλς 15, Μάθιους 12, Μπούζερ 10, Φεσένκο 4, Γκέινς 7, Κιριλένκο 3, Κόρβερ 2, Πράις 1.

Λέικερς: Γκασόλ 33, Μπράιαντ 32, Μπράουν 12, Όντομ 10, Φίσερ 10, Μπάινουμ 6, Αρτέστ 5, Φάρμαρ 3.

Πρίττας: "Ονειρο ζωής..."


Πρίττας και Αράνο μαρκάρουν τον Βιερίνια Ο Σάκης Πρίττας εξαργύρωσε την πολύ καλή σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Αρη με την κλήση του στην Εθνική Ομάδα για την προετοιμασία εν όψει της τελικής φάσης του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο έμπειρος μέσος χαρακτήρισε όνειρο ζωής το κάλεσμα του Ρεχάγκελ...

Συγκεκριμένα ο Πρίττας δήλωσε στον επίσημο ιστότοπο της Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας:
"Η πιθανότητα να κληθώ στην Εθνική υπήρχε στην άκρη του μυαλού μου, επειδή άκουγα ότι το τεχνικό επιτελείο παρακολουθεί αγώνες της ομάδας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη. Ηταν ένα όνειρο ζωής. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές να αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας που με επέλεξε, όπως επίσης τον προπονητή μου στον Αρη, ο οποίος με βοήθησε στη φετινή σεζόν να βελτιώσω την απόδοσή μου".

Οι "εκλεκτοί" του Ρεχάγκελ


Ο Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο... Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε τους 25 που θα πάρει μαζί του στην Ελβετία για την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας (21/5-2/6/2010), αλλά και πέντε ονόματα που είναι τα... μπαλαντέρ εφόσον χρειαστούν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεφύλαξε εκπλήξεις, καθώς κάλεσε τους Μαλεζά, Πρίττα.

Συγκεκριμένα οι 25 παίκτες που θα μεταβούν στο Μπαντ Ραγκάζ είναι οι εξής:

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης, Αλέξανδρος Τζόρβας, Κώστας Χαλκιάς.

Αμυντικοί: Γιώργος Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Βαγγέλης Μόρας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σωτήρης Κυργιάκος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Στέλιος Μαλεζάς.

Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Χρήστος Πατσατζόγλου, Γρηγόρης Μάκος, Σάκης Πρίττας,

Επιθετικοί: Αγγελος Χαριστέας, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος, Φάνης Γκέκας, Γιώργος Σαμαράς,

Οι επιπλέον ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο κ. Ρεχάγκελ και περιλαμβάνονται στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας είναι οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Κώστας Μήτρογλου, Γιώργος Γκαλίτσιος, Μαρίνος Στέργος

Όρκος νίκης στον ΠΑΟΚ

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον Ολυμπιακό να βρεθεί στο πρώτο σκαλοπάτι των play off εμφανίζονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης. Με Ίβιτς και Εντίνιο στην αποστολή ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Δικέφαλος.Να πανηγυρίσουν μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκη» θέλουν στον ΠΑΟΚ ενόψει της αυριανής(12/5) αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική των play off. Οι παίκτες του Δικεφάλου εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην αφήσουν την χρυσή ευκαιρία που έχουν μπροστά τους για την κατάκτηση της κορυφής και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ. Έξω από την Τούμπα, όπου έγινε η τελευταία προπόνηση, υπήρχαν φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές του Σάντος. «Ζλάταν βάλε ένα γκολ και στο Καραϊσκάκη, να τους τρελάνεις όλους». Ενώ τις παραινέσεις των φιλάθλων άκουσε και ο Γκαρσία: «Πάμπλο πάμε γερά». Το κλίμα στην αποστολή φτιάχτηκε ακόμη περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν όρκο νίκης.

Σε καθαρά αγωνιστικά θέματα ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος της προπόνησης ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία απουσιάζει ο Σαβίνι που είναι τραυματίας, ενώ συμπεριλαμβάνονται σε αυτή οι Ίβιτς, Εντίνιο και Σνάουτσνερ, που ήταν αμφίβολοι. Αναλυτικά οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Εντίνιο, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σορλέν, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια και Βιτόλο.Το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, καθώς στο παιχνίδι της Τούμπας ο Φιλομένο τα πήγε εξαιρετικά. Τώρα που επιστρέφει ο Ίβιτς ο Σάντος δεν έχει αποφασίσει ποιος θα τοποθετηθεί πίσω από τον Μουσλίμοβιτς. Την θέση του τραυματία Σαβίνι θα πάρει ο Μαλεζάς, ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στις υπόλοιπες θέσεις.

Προβληματίζεται για το «κυκλοφοριακό» στο Μονακό ο Χάμιλτον

Ο Λούις Χάμιλτον είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη στο Μονακό και στόχος του είναι να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2008 και να αναζωπυρώσει τις ελπίδες του για τίτλο, μετά την εγκατάλειψη στην Ισπανία.Πριν από δύο χρόνια, ο Βρετανός Παγκόσμιος πρωταθλητής είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση στο «πριγκηπάτο», καθώς παρότι είχε ξεκινήσει από την τρίτη θέση, είχε βγει αλώβητος από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην «πίστα» και είχε ανέβει στην κορυφή του βάθρου.

Ο Χάμιλτον λατρεύει τον αγώνα στους δρόμους του Μόντε Κάρλο, ωστόσο, φέτος ανησυχεί για το κυκλοφοριακό, καθώς στο grid θα υπάρχουν 24 μονοθέσια, με τις νεοεισερχόμενες Virgin, Lotus και Hispania Racing να είναι απελπιστικά αργές.

«Θα μπορούσε να είναι καταστροφικό στο Μονακό», επεσήμανε ο Χάμιλτον. Ερωτηθείς αν τα πιο αργά αυτοκίνητα μπορούν να χαλάσουν τα σχέδιά του το Σαββατοκύριακο, απάντησε: «Δεν ξέρω αν γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει πρόβλημα, αλλά στο Μονακό…».

Ο Χάμιλτον απέφυγε στο Grand Prix της Ισπανίας μία σύγκρουση με τη Virgin του Λούκας ντι Γκράσι, την οποία συνάντησε μπροστά του τέσσερις ολόκληρες φορές (!), ενώ κινδύνεψε και με τη Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ, βγαίνοντας από τα pits.

Οσο για το ποια είναι η πρόβλεψή του ενόψει του αγώνα στο Μονακό, ο Χάμιλτον είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδίσει στο Μονακό (εφόσον βέβαια δεν μπλεχτεί σε κανένα ατύχημα), αφού διαθέτει ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ενώ περιμένει ιδιαίτερα δυνατή και τη Red Bull. Παράλληλα, πιστεύει πως ο αγώνας με βροχή θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικός…

Μοράτι: Όλοι θέλουν να γίνουν Μουρίνιο

O Μάσιμο Μοράτι δεν θέλει να ακούει καν τα σενάρια που θέλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο να αποχωρεί από την Ίντερ.Ο πρόεδρος των «νερατζούρι» τόνισε πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο, ξεκαθαρίζοντας πως οι φήμες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα!
«Ο Μουρίνιο έχει συμβόλαιο με την Ίντερ και ό,τι ακούγεται για αποχώρησή του δεν προέρχεται μέσα από την ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μοράτι.

Στη συνέχεια, έπλεξε το εγκώμιο του «Special One»: «Ολοι θα ήθελαν να του μοιάσουν για το πάθος και την αγάπη που δείχνει στη δουλειά του, καθώς και για την αναγνώριση που έχει από αυτήν. Το μόνο που μας νοιάζει είναι πώς θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα».

Η μεγάλη επιστροφή του Απόλλωνα

«Μεθυσμένη πολιτεία» είναι η Αρναία, ύστερα από την επιτυχία του Απόλλωνα να επιστρέψει στη Δ΄ εθνική, μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια.

Εξασφαλίζοντας διαφορά 8 βαθμών, το συγκρότημα του Θόδωρου Σουγιουλτζή απέφυγε τα πλέι οφ και κέρδισε τον τίτλο απευθείας στην Α΄ κατηγορία. Το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος εξελίχθηκε σε πραγματική γιορτή στην κωμόπολη της Βόρειας Χαλκιδικής και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση αποζημίωσαν τους φιλάθλους, σαρώνοντας με 10-1 τον Θερμαϊκό Φλογητών. Σχολιάζοντας την πορεία της ομάδας, ο προπονητής θόδωρος Σουγιουλτζής, δήλωσε: «Πανάξια, δίκαια και καθαρά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να εμπλακούμε στη διαδικασία των μπαράζ, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα την ικανότητα και την αξία των ποδοσφαιριστών μου. Μπορεί να μην ήμασταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, σίγουρα όμως ήμασταν η πιο οργανωμένη ομάδα, η πιο καλύτερα δουλεμένη ομάδα από την περίοδο προετοιμασίας, κάτι που το έδειξε η καταπληκτική πορεία μας στον δεύτερο γύρο. Ήμασταν η ομάδα με τον καλύτερο προγραμματισμό, μια ομάδα με βάθος, που ξεπέρασε τα προβλήματα που συνάντησε στην πορεία της. Αυτό, όμως, που μας έκανε να ξεχωρίζουμε από όλους, είναι πως ήμασταν μια ομάδα με διοικητική σταθερότητα και οικονομική συνέπεια, κάτι σπάνιο στις μέρες μας.

Τέλος, η τρίτη συνεχόμενη επιτυχία μου ως προπονητής μετά από τη ν. γωνιά και την Καλλικράτεια έχει για μένα ιδιαίτερη σημασία, μια που καταφέρνω μαζί με τους ποδοσφαιριστές μου να δώσουμε πολύ μεγάλη χαρά στον υπέροχο κόσμο της Αρναίας, που μετά από 30 χρόνια πανηγυρίζει την άνοδο του Απόλλωνα στη Δ΄ εθνική’.

«Θρίλερ» με Σισέ και… Ανρί

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΚΙΠ» Ο ΣΙΣΕ ΕΛΠΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ!Λίγο πριν ανακοινωθεί από τον Ρεϊμόν Ντομενέκ η 23άδα της Εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ της Ν.Αφρικής, το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Εκίπ» άναψε φωτιές!

Συγκεκριμένα, ο ιστότοπος της έγκυρης εφημερίδας αναφέρει πως ο Τιερί Ανρί ενδεχομένως θα μείνει εκτός, ενώ αντίθετα ο Τζιμπρίλ Σισέ έχει ελπίδες!

«Λίγες ώρες πριν από την αποκάλυψη της λίστας των 23, η περίπτωση του Τιερί Ανρί συγκεντρώνει πολλά ερωτηματικά. Ο Μπενζεμά ανησυχεί, ελπίζει ο Σισέ», αναφέρει η «Εκίπ».

Για τον άσο του Παναθηναϊκού, η εφημερίδα αναφέρει: «Οι ‘Λονδρέζοι» Ανελκά και Μαλουντά δεν έχουν λόγο να ανησυχούν, όχι όμως και οι Ζινιάκ και Μπενζεμά, οι οποίοι δεν είχαν καλή σεζόν. Αν για κάποιον είναι καλό αυτό, είναι για τον Σισέ, που αγνοήθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά φέτος έβαλε 27 γκολ με τον Παναθηναϊκό και πήρε πρωτάθλημα».

Οσον αφορά στον Ανρί, η έγκυρη εφημερίδα αναφέρει πως κινδυνεύει γιατί δεν έπαιξε φέτος στην Μπαρτσελόνα και γιατί στη θέση που θέλει να τον χρησιμοποιήσει ο Ντομενέκ, υπάρχουν ο Ριμπερί και ο Μαλουντά.

Λαπόρτα: "Μαδριλένοι ιμπεριαλιστές"

http://www.contra.gr/images/m/Laporta_m.jpgΣάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με βίντεο του “Canal +” και της εκπομπής “El Dia Despues”, που δείχνει τον Χουάν Λαπόρτα να χαρακτηρίζει τους Μαδριλένους “ιμπεριαλιστές”. Η νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Σεβίλλης με 3-2 το Σάββατο το βράδυ, όπως ήταν λογικό σκόρπισε μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας, καθώς διατηρήθηκε το προβάδισμα επί της Ρεάλ Μαδρίτης μόλις μία αγωνιστική πριν το τέλος. Κάτι που φυσικά σημαίνει πως ο τίτλος βρίσκεται μία ανάσα απο την Βαρκελώνη. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που στο φινάλε της σεζόν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει να αντιμετωπίσει στο “Καμπ Νου” την Βαγιαδολίδ, η οποία ίσα ίσα που γλιτώνει τον υποβιβασμό.

Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι και δεν έμειναν μόνο στα αποδυτήρια του “Σάντσεθ Πιθχουάν”, αλλά συνεχίστηκαν και στη πτήση της επιστροφής απο την Σεβίλλη στην Βαρκελώνη. Το “Canal+” ήταν εκεί και κατέγραψε τις εικόνες, όπως και τις αντιδράσεις του Τζοάν Λαπόρτα. Ο ισχυρός άνδρας των “μπλαουγκράνα” βρισκόταν σε εξαιρετική διάθεση, βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες με τους δημοσιογράφους και τραγουδώντας συνθήματα. Ένα απο αυτά χαρακτήρισε τους “Μαδριλένους” απατεώνες, με τον Λαπόρτα συμπληρώνει και τον χαρακτηρισμό “ιμπεριαλιστές”, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Ρεάλ. Άλλωστε η κόντρα των δύο πλευρών έχει φουντώσει απο το Σάββατο το βράδυ, εξαιτίας των διαμαρτυριών της Σεβίλλης για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κανουτέ.

Tροχοπέδη για τα μεταγραφικά το θολό διοικητικό τοπίο

http://www.contra.gr/images/m/pateras_tzigger_100510_m.jpgΕν μέσω σεναρίων για συνάντηση κορυφής μεταξύ των μετόχων της ΠΑΕ, ξεκίνησε η εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, το ραντεβού αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη και τα πάντα βρίσκονται στον αέρα. Ο Νικόλας Πατέρας επέστρεψε το Σάββατο στην Αθήνα, μετά το ταξίδι του στο εξωτερικό, το τοπίο, όμως, παραμένει θολό σε διοικητικό επίπεδο και αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, δεν μπορεί να προχωρήσει και ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο.

Οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν για το ποσό που θα μπει στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε και ποιοι θα μετέχουν.

Ο Κώστας Αντωνίου, ο οποίος δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει στη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου και το μέλλον του συνδέεται άμεσα με εκείνο του προέδρου Νικόλα Πατέρα, έχει κάνει τα σχέδια του με τον Νίκο Νιόπλια, ωστόσο τα χέρια του είναι δεμένα.Επαφές για παίκτες έχουν γίνει, αλλά μέχρις εκεί. Διαπραγματεύσεις και επίσημες προτάσεις δεν μπορούν να υπάρξουν. Κανείς δεν γνωρίζει το μεταγραφικό μπάτζετ - αν υπάρξει - και επομένως μόνο προσιτές λύσεις μπορούν να προχωρήσουν στην παρούσα φάση όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Ιωαννίδης του Ηρακλή. Τον 22χρονο αριστερό μπακ-χαφ τον εκτιμά ο Νιόπλιας και με δεδομένο πως έχει καταθέσει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, είναι πολύ πιθανό να έρθει στην Παιανία.

Παρέλαση ονομάτων γίνεται καθημερινώς, εντός και εκτός συνόρων, με τον Παναθηναϊκό να έχει κινηθεί κυρίως για ελεύθερους παίκτες όπως ο Γερμανός στόπερ Μέτσελντερ και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κακάου της Στουτγκάρδης. Ωστόσο δεν μπορούσε να καταθέσει επίσημες προτάσεις και ο πρώτος πήγε στη Σάλκε, ενώ ο δεύτερος ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Μπανιώρας: «Δεν είναι αρνητικός ο Ζοέλ»

Μπανιώρας: «Δεν είναι αρνητικός ο Ζοέλ»

Ο εκπρόσωπος του Ζοέλ Επαλέ, Μιχάλης Μπανιώρας μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» για το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Ηρακλής ώστε να φέρει πίσω τον παίκτη. «Η Μπόχουμ υποβιβάστηκε στην Zweiteliga. Ο Ζοέλ δεν θα συνεχίσει εκεί» δήλωσε αρχικά για να τονίσει: «Αυτή τη στιγμή έχει δύο προτάσεις από Γερμανία και Γαλλία. Δεν είναι αρνητικός κανένας για τον Ηρακλή και την Ελλάδα. Αν εξαντληθούν όλες οι περιπτώσεις, αμέσως επόμενη λύση είναι η Ελλάδα. Είναι όμως θέμα του ίδιου του Ζοέλ που έχει να κάνει και με την οικογένειά του. Όλοι τους μιλούν Ελληνικά. Παρ’ όλο που έχουν σπίτι στο Παρίσι, δεν πιστεύω ότι θα έλεγαν όχι στην Ελλάδα». Θέτοντας ακόμη μια σημαντική παράμετρο στο θέμα, ο Μιχάλης Μπανιώρας τόνισε: «Τα 2 από τα 3 παιδιά του Ζοέλ, μπορούν να γίνουν Έλληνες. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τον ίδιο, αν και απαιτούνται κάποιες διαδικασίες για να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα».

Φωτο Ημέρας

Κρίμα με τέτοιο... κόσμο να υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Ψιθυροι

  • Εδώ ο -ερυθρόλευκος- κόσμος καίγεται και ο Ζεβλάκοφ το... χαβά του! Ο πολωνός αμυντικός του Ολυμπιακού λίγες ώρες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα εθεάθη να ξενυχτάει σε μπουζουξίδικο της Λεωφόρου Συγγρού (Caramela) υπό τους ήχους του Σάκη Αρσενίου και της Ελενας Μεταξά, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/5), με τους οπαδούς των πειραιωτών να έχουν... βγεί από τα ρούχα τους!
  • Δύο εκπρόσωποι της ομάδας βόλεϊ των νταμπλούχων γυναικών του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο κλειστό της Γλυφάδας και ενίσχυσαν την ανδρική ομάδα στο ματς με τον Ολυμπιακός. Ο λόγος για την Ξανθή Μυλωνά και την Ελευθερία Χατζηνίκου, που έκαναν την εμφάνισή τους στα μισά του πρώτου σετ.
  • Θερμό καλωσόρισμα επιφύλασσαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον Σωτήρη Πανταλέoντα, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε όταν έκανε την είσοδό του στο γήπεδο της Γλυφάδας...
  • Απίστευτα πράγματα γίνονται στον Ολυμπιακό και αυτό που συνέβη λίγες ώρες πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Η αποστολή των ερυθρολεύκων καθυστέρησε να φύγει από το ξενοδοχείο γιατί δύο παίκτες της ομάδας τους πήρε ο ύπνος με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρηση για το γήπεδο. Οπως έγινε γνωστό ο ένας... υπναράς ήταν ο Λούα Λούα.

«Τριάδα» προβλημάτων στην ΑΕΚ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b0c717d61102dbb920e5ccee10ee6b0b_L.jpg?1273545922?1273545922?1273545922Το πέρας του παιχνιδιού με τον Άρη, άφησε ως παρακαταθήκη για την ΑΕΚ και τρία προβλήματα εν όψει του αυριανού ματς με τους κίτρινους στη Θεσσαλονίκη. Κανονικά Σκόκο και Αραούχο στην αποστολή του «Δικεφάλου».

Το «διπλό» στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ. Οι «κίτρινοι» θα αγωνιστούν αύριο κόντρα στον Άρη με μία πιθανή νίκη να τους δίνει μεγάλο αβαντάζ για τη συνέχεια.

Η «ραψωδία» του εκρηκτικού τελευταίου δεκαλέπτου στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (4-2), είναι ο καθρέφτης για τη συνέχεια της ομάδας στη διοργάνωση των πλέι οφ.

Με τριάδα προβλημάτων στη συμπρωτεύουσα

Χωρίς τους τιμωρημένους Σεμπάστιαν Σάχα, Σάνελ Γιάχιτς και Παντελή Καφέ θα παραταχτεί στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ. Αντίθετα, κανονικά συμπεριλήφθησαν στην αποστολή οι Σκόκο και Αραούχο. Όπως όλα δείχνουν ο Αραμπατζής θα πάρει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, ο Μανωλάς θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας, ενώ Γκέντσογλου και Μάκος φαντάζουν ως το επικρατέστερο δίδυμο για να αγωνιστούς ως κεντρικά χαφ.


Ζήτησε άδεια ο Ράφικ

Ο Ράφικ Τζεμπούρ ζήτησε από τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα της εθνικής Αλγερίας να του δώσει άδεια προκειμένου να αγωνιστεί στο τελευταίο ματς των πλέι οφ την επόμενη Τετάρτη, με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Mονόδρομος η νίκη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7fcd2a797d4e5e6c05a836de9698b51f_L.jpg?1273544971?1273544971?1273544971Το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είναι στο μυαλό απάντων στις τάξεις του Άρη. Κανονικά παίζουν Σέρχιο Κόκε και Μεχντί Ναφτί.ον υπέρ πάντων αγώνα για τη συνέχεια του στα πλέι οφ δίνει αύριο το απόγευμα ο Αρης ο οποίος υποδέχεται την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τις εικόνες από την ήττα με 4-2 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ να είναι ακόμη νωπές για τους «κίτρινους».

Η προετοιμασία της ομάδας, ξεκίνησε χθες το απόγευμα. Αισιοδοξία επικρατεί για τον Σέρχιο Κόκε, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνηση με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ να θέλουν τον Ισπανό στράικερ να επιστρέφει στον κανονικό ρυθμό σήμερα

Επιπρόσθετα, πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησε και ο Μεχντί Ναφτί, ενώ ατομικά γυμνάστηκαν οι Λαμπριάκος και Κάμπορα.

Έπειτα από το πέρας της σημερινής προπόνησης ο Έκτορ Κούπερ θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεδομένες θεωρούνται οι απουσίες των τιμωρημένων Νέτο, Κάλβο και Κάμπορα.

Έχασε σε…εκκλησία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/67768b3a2dd63ecab49553bfcfc553e4_L.jpg?1273543094?1273543094?1273543094Επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Και να γράφεται… Η Τούμπα ήταν εκκλησία την Κυριακή το βράδυ για τον Ολυμπιακό. Εντάξει, είχε φανατισμό, είχε πάθος, ήταν μία καυτή έδρα, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω, άσχημο. Ούτε κανένα επεισόδιο δεν έγινε, ούτε στα αποδυτήρια υπήρξε κανένα πρόβλημα με μέλος της αποστολής του Ολυμπιακού, ούτε στα επίσημα έγινε τίποτα με τους διοικούντες του Ολυμπιακού, ούτε το πούλμαν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στο πήγαινε η, στο φεύγα από την Τούμπα.

Άλλες φορές μπορεί η Τούμπα να ήταν ζούγκλα και κόλαση για τον Ολυμπιακό. Όχι όμως τώρα. Και αυτό το στοιχείο δίνει και μεγαλύτερη αξία στη νίκη του ΠΑΟΚ Και μεγαλύτερη σημασία στο μέγεθος της αποτυχίας του Ολυμπιακού…

Πετάει για το όνειρο ο Κουμορτζί


Εναν τίτλο με τον Πανιώνιο θέλει ο Κουμορτζί Ο Μπερνάντ Κουμορτζί αναχωρεί την Τρίτη για την Γαλλία προκειμένου να ενσωματωθεί στην προεπιλογή της Εθνικής Γκάνας η οποία θα κάνει την προετοιμασία της για την συμμετοχή της στα τελικά του Μουντιάλ 2010. Ο μέσος του Πανιωνίου μίλησε για την εμπειρία του, αλλά και έδωσε και την... ευχή του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που επιλέχθηκα στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της χώρας μου. Θα δουλέψω σκληρά για να δικαιώσω την επιλογή του προπονητή μου και να κερδίσω τη θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ξέρω ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, αφού διαθέτουμε μεγάλους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά είμαι μαχητής και έχω μάθει να παλεύω στα δύσκολα", είπε αρχικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Πανιώνιο: "Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Πανιωνίου, τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου, γιατί τα τελευταία αυτά χρόνια έχω δουλέψει σε ένα πολύ καλό περιβάλλον, σε έναν οργανωμένο σύλλογο και αυτό βοήθησε πάρα πολύ στο να διακριθώ σε προσωπικό επίπεδο".

Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει και την ευχή του: "Σαν παίκτης του Πανιώνιου, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδος και επίσης εύχομαι να βρεθώ αντίπαλος στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με τους νυν συμπαίκτες και φίλους μου, Γιώργο Τζαβέλλα και Γιάννη Μανιάτη», τόνισε ο ποδοσφαιριστής".