Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κατσαρής: "Δεύτερη ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη"

http://www.sport24.gr/ast/cov/34/349859_b.jpg
"Η φετινή χρονιά σε όλα τα αθλήματα είναι προς το καλύτερο. Ο ερασιτέχνης προσπαθεί να προάγει τον αθλητισμό. Να φέρει τα νέα παιδιά δίπλα στον ΠΑΟΚ και στα τμήματά του. Αυτός είναι ο απώτερος σκοπός. Στα τμήματα που ξεχωρίζουν προσπαθούμε να ρίχνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα για να κατακτούμε και τίτλους. Αυτά είναι το γυναικείο ποδόσφαιρο και το χάντμπολ. Στο χαντμπολ έχουμε την πληρέστερη ομάδα από άποψης ελληνικού έμψυχου δυναμικού. Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση", τόνισε αρχικά στην πρώτη του τοποθέτηση.

Για το κλίμα που επικρατεί γενικότερα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Εμείς στον ερασιτέχνη νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη περίοδο τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο. ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο με την παρουσία του Θόδωρου Ζαγοράκη και τη διεκδίκηση ακόμη και μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League. Στην ομάδα του μπάσκετ η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η δραματικότερη χρονιά που υπήρξε στο μπάσκετ. Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, αναζητούσαμε μια διοίκηση η οποία με τη βοήθεια όλων τουλάχιστον αγωνιστικών κατάφερε να πετύχει πράγματα που δεν περίμενε κανείς από εμάς.

Ο στόχος μας ήταν η παραμονή στην κατηγορία αλλά καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτόν τον στόχο και να τερματίσουμε στην Πέμπτη θέση. Τα οικονομικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν λέμε ότι έγινε εξυγίανση αλλά οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες. Τις ξέρουμε και είμαστε ικανοποιημένοι που μπήκαν σε ένα πρόγραμμα. Δεν προχωρήσαμε σε συζητήσεις και διαδικασίες γιατί είναι σε εξέλιξη μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν αυτή δεν πετύχει αν και εύχομαι να πετύχει τότε από τη γενική συνέλευση θα προκύψει μία ακόμη αύξηση.

Δεν έχουμε μπει στη διαδικασία των νέων προσώπων της διοίκησης στην ομάδα του μπάσκετ. Αρχικός στόχος θα είναι η μείωση των οφειλών που είχαν δημιουργηθεί και με το μπάτζετ της νέας σεζόν να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας αλλά και να τακτοποιηθούν οφειλές παλαιότερων ετών"
.

Για την οικονομική κατάσταση των τμημάτων του Α.Σ. ΠΑΟΚ επεσήμανε: "Όλα τα τμήματα πρέπει να πληρώνονται συγχρόνως. Για να μην υπάρχουν παράπονα από τους αθλητές. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Φέτος όμως με τις καθυστερημένες καταβολές από την πολιτεία ωστόσο έχουμε έσοδα και από την ΠΑΕ. Φέτος όμως επειδή η ποδοσφαιρική ομάδα δεν προχώρησε στην Ευρώπη δημιουργήθηκε ένα οικονομικό άνοιγμα. Έτσι θα έπρεπε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Τα ερασιτεχνικά τμήματα είναι πίσω στις πληρωμές για δύο μήνες. Υπάρχουν άλλες ομάδες που είναι απλήρωτες από τον Οκτώβριο. Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ είναι καλοπληρωτής και τα τμήματα είναι οργανωμένα. Οι αθλητές των άλλων ομάδων θέλουν να μεταγραφούν στα τμήματά μας".

Για την παραμονή ή όχι του τωρινού διοικητικού σχήματος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ δήλωσε: "Δεν έχει τεθεί θέμα ούτε παραίτησης ούτε και αντικατάστασης της διοίκησης στο τμήμα του μπάσκετ. Δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα του ουσιαστικού απολογισμού. Η φετινή διοίκηση λειτούργησε πολλά βάση της κατάστασης που επικρατούσε. Σίγουρα μπορεί να πλαισιωθεί με νέα πρόσωπα ή να βρεθεί νέα ομάδα διοικητική. Στον ερασιτέχνη τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με αυτό το κομμάτι. Αυτό που απασχολεί την ΚΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι το διοικητικό αλλά το οικονομικό. Όλοι λειτουργούν για το καλό της ομάδας. Ο κ. Αμοιρίδης εδώ και τρία χρόνια είναι ένα από τους οικονομικά αιμοδότες του ΠΑΟΚ. Επιθυμία του είναι και τη φετινή χρονιά να βοηθήσει την ομάδα. Το πώς θα συμμετάσχει ενεργά ή όχι θα συζητηθεί και είναι μέσα στα θέματα του ερασιτέχνη".

Για τους χειρισμούς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο κομμάτι των χρεών απάντησε: "Το οικονομικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το χειρίζεται αποκλειστικά η ΠΑΕ για το θέμα των χρεών προς το δημόσιο. Από μέρους μας υπάρχει η συμπαράσταση και είμαστε δίπλα στη διοίκηση. Η τακτική που ακολούθησε η διοίκηση ήταν στο τελικό στάδιο και περίμενε μόνο μία υπουργική υπογραφή. Και τώρα στην ίδια κατεύθυνση είναι, είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο θέμα. Δεν ζητάει η ΠΑΕ να χαριστούν τα χρέη αλλά να γίνει ένας καλύτερος διακανονισμός του κεφαλαίου. Όταν θα κρίνει η διοίκηση ότι χρειάζεται τον κόσμο τότε θα τον καλέσει για να τον ενημερώσει".

Για τα σχέδια του Α.Σ. ΠΑΟΚ που έχουν να κάνουν με την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου τόνισε: "Η δική μου άποψη είναι να γίνει το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Τούμπα. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Δεν αποτελεί πρόβλημα το πάρκινγκ. Πρώτα πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή κατασκευή του έργου και στη συνέχεια να περάσουμε στα επόμενα βήματα. Το θέμα γήπεδο είναι πολύπλοκο και δεν πρόκειται να γίνει αν δεν το αποφασίσουν όλα τα μέλη του ερασιτέχνη. Πρέπει να υπάρξει μια εμπεριστατωμένη πρόταση. Είναι ένα θέμα που το θέλουμε αλλά και φοβόμαστε μήπως προκύψει κάτι στην πορεία".

Για την περίοδο της αποχώρησης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη αλλά και την περίπτωση της επιστροφής του στην ομάδα του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Την εποχή εκείνη ήθελε να εμπλακεί ο κ. Καμπάνης ο οποίος μας είχε παραμυθιάσει ότι θα πλήρωνε τον παίκτη Σαλπιγγίδη να μην κάνει προσφυγή. Τότε σε μια συγκέντρωση στην Τούμπα είχαμε πει όλοι μαζί να μαζέψουμε τα 340.000 για να μην κάνει προσφυγή ο παίκτης και μείνει ελεύθερος.

Πήγαν τα χρήματα στη μητέρα του και σταμάτησε η προσφυγή. Για μένα πάνω απ’ όλα είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή τη στιγμή πρέπει ο καθένας μα να σκεφτεί το καλό της ομάδας και με το χέρι στην καρδιά. Δεν χρειάζονται εγωισμοί. Ο παίκτης με τις ενέργειές του δείχνει ότι δεν το κρατάει μακριά από τον ΠΑΟΚ τίποτα ούτε τα πρωταθλήματα ούτε τα κύπελλα. Πρέπει όλοι να δώσουμε τη δυνατότητα γιατί όλοι μας δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία. Εγώ πιστεύω ότι ο παίκτης δεν έφυγε με δική του επιθυμία. Δεν ήταν κίνητρο τα χρήματα.

Πρέπει να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, πρέπει ο άνθρωπος ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ να καταλάβει ότι τον αθλητή Σαλπιγγίδη δεν μπορούμε να τον βρούμε ανά πάσα στιγμή. Την προσφυγή δεν την έκανε κατά του ΠΑΟΚ αλλά κατά της εκείνης κατάστασης"
.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, σε συνέντευξή του στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκη TV100 και στην εκπομπή το "Αθλόραμα της Δευτέρας" και μίλησε για τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και στο εξής στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για το γήπεδο της Τούμπας και της προοπτικές να χτιστεί το νέο ποδοσφαιρικό στολίδι στον ίδιο χώρο, για τα χρέη της ΠΑΕ που χειρίζονται αποκλειστικά τα μέλη της ποδοσφαιρικής διοίκησης αλλά και για το κεφάλαιο της επιστροφής ή όχι του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: