Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ηρακλής με αφορμή τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις της. Αυτή έχει ως εξής: «Όλοι, στην μεγάλη αθλητική οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ, αλλά και το φίλαθλο πανελλήνιο, γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, μέσα από καθεστώς κακοδιαχείρισης και αναποτελεσματικής διοίκησης. Μπροστά στον κίνδυνο της ολοκληρωτικής καταστροφής, που φαντάζει προφανής και αφότου δοκιμάστηκαν διάφορες ‘διοικητικές εκδοχές’ στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, το να λάβει τα ηνία της διοικητικής καθοδήγησης της ομάδας ο ίδιος ο κόσμος της φάνταζε και φαντάζει μονόδρομος σωτηρίας, όσο μεγάλη, δυσβάσταχτη και ιστορική κι αν είναι η ευθύνη ενός τέτοιου εγχειρήματος. Με σύμβουλο την ανιδιοτελή αγάπη προς τον ΗΡΑΚΛΗ μας και συνοδό τον πόθο της λύτρωσης της ομάδας από τα δεινά, στα οποία άλλοι την οδήγησαν, η Διοίκηση του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ εδώ και μία μόλις εβδομάδα ανέλαβε το βαρύ φορτίο. Κι όταν στην ευθύνη προστίθεται η λατρεία για αυτό, το οποίο πρέπει να επιτελέσεις, το φορτίο είναι πράγματι δυσβάσταχτο. Ομως πιστέψαμε στην δυναμική του ΗΡΑΚΛΗ και του κόσμου του, είδαμε την αλήθεια κατάματα και χωρίς να υπολογίσουμε κόστος προχωρήσαμε. Το διακύβευμα είναι τεράστιο. Έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον του ιστορικότερου Συλλόγου του Ελλαδικού χώρου. Εμείς και ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε.
Για αυτό και από τις αρχές Μαϊου, μετά από μια σειρά καταστροφικών ετών για την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας και εν μέσω κοσμοϊστορικής οικονομικής κρίσης, να σπεύδει στα Γραφεία της Μίκρας για να εμπιστευτεί στην ΔΙΚΗ ΤΟΥ Διοίκηση τον πολύτιμο οβολό του και να σώσει την πολυαγαπημένη ομάδα του, σε μια επίδειξη και απόδειξη συμπαράστασης, η οποία καθημερινά αυξάνεται σε απίστευτα επίπεδα.
Το γνωρίζουμε και το αναγνωρίζουμε εμείς οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ άνθρωποι, που με ΔΙΚΗ ΤΟΥ εντολή ήλθαμε να υπηρετήσουμε σε αυτήν την κρισιμότατη ώρα την ΠΑΕ, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά να αξιοποιήσουμε μέχρι και το έσχατο λεπτό του ευρώ αυτού του κόσμου, καλύπτοντας ό,τι μπορούμε από τον ορυμαγδό των οικονομικών ανοιγμάτων, που ήρθαμε να πολεμήσουμε.
Αλήθεια όμως, ποιος άλλος το γνωρίζει και το αναγνωρίζει; Το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν όλοι εκείνοι, οι οποίοι, ενώ έχουν ενημερωθεί για την τιτάνια προσπάθεια, που καταβάλλει Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ πλέον με αγωνία, για να καλύψει ΕΚΕΙΝΟΥΣ οικονομικά, σπεύδουν να καταφέρουν πλήγματα στο καθημαγμένο σώμα της ομάδας, αγνοώντας ότι αυτή τη στιγμή η ασπίδα την οποία κτυπούν δεν είναι άλλη από τους ίδιους τους Ηρακλειδείς, που παλεύουν για να υπάρχει ζωή στο Σύλλογο και να εξασφαλίσουν (στο τέλος τέλος) ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ δεδουλευμένα, τα οποία ποτέ δεν αρνήθηκε κανείς και τα οποία τόσο διασφαλισμένα από νομικά ερείσματα είναι.
Η Διοίκηση του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ δεν ζητά «αμνηστία» από κανέναν. Είναι εδώ για να αναλάβει τα βάρη. Ζητά κατανόηση, πίστωση χρόνου και συνεννόηση, προκειμένου η ίδια η λαϊκή βάση της ομάδας να κατορθώσει με το υστέρημά της να πετύχει ό,τι απέτυχαν όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις.
Οσοι αυτή τη στιγμή επιδεικνύουν απογοητευτικό έλλειμμα υπομονής στρεφόμενοι κατά του κόσμου του ΗΡΑΚΛΗ, αποδεικνύουν το πόσο υπολογίζουν την μεγάλη αθλητική οικογένεια, την οποία κλήθηκαν να υπηρετήσουν και το ανάστημά τους μετριέται σε δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς, για όλους εμάς τους Ηρακλειδείς, αυτοί, που λειτουργούν με αυτούς τους τρόπους, όπως ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, στην μέτρηση, που τους κάνει ο κόσμος, τους βρίσκει νάνους.
Το συμφέρον όλων, τόσο της ομάδας, όσο και των ποδοσφαιριστών της είναι να αφεθεί η Διοίκηση, που διόρισε ο κόσμος της ομάδας, να δουλέψει και σταδιακά να εξασφαλίσει την κάλυψη των υποχρεώσεων της ΠΑΕ και την βιωσιμότητά της. Το έλλειμμα υπομονής και οι βιαστικές ενέργειες, που στρέφονται κατά του ΗΡΑΚΛΗ και του κόσμου του καταδεικνύουν εχθρότητα κατά της προσπάθειας, έλλειψη εμπιστοσύνης προς την γιγαντιαία προσπάθεια ενός ολόκληρου λαού και οδηγεί σε αδιέξοδο.
Οσοι οδηγούνται και καθοδηγούνται από μια τέτοια συλλογιστική κονταίνουν τις προσωπικότητές τους και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση από τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ, έναν γίγαντα, που θέλει να έχει δίπλα του ισοϋψείς του και όχι νάνους.

Οι πάντες κρίνονται, πλέον.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: