Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Προβληματίζεται για το «κυκλοφοριακό» στο Μονακό ο Χάμιλτον

Ο Λούις Χάμιλτον είναι ένα από τα φαβορί για τη νίκη στο Μονακό και στόχος του είναι να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2008 και να αναζωπυρώσει τις ελπίδες του για τίτλο, μετά την εγκατάλειψη στην Ισπανία.Πριν από δύο χρόνια, ο Βρετανός Παγκόσμιος πρωταθλητής είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση στο «πριγκηπάτο», καθώς παρότι είχε ξεκινήσει από την τρίτη θέση, είχε βγει αλώβητος από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην «πίστα» και είχε ανέβει στην κορυφή του βάθρου.

Ο Χάμιλτον λατρεύει τον αγώνα στους δρόμους του Μόντε Κάρλο, ωστόσο, φέτος ανησυχεί για το κυκλοφοριακό, καθώς στο grid θα υπάρχουν 24 μονοθέσια, με τις νεοεισερχόμενες Virgin, Lotus και Hispania Racing να είναι απελπιστικά αργές.

«Θα μπορούσε να είναι καταστροφικό στο Μονακό», επεσήμανε ο Χάμιλτον. Ερωτηθείς αν τα πιο αργά αυτοκίνητα μπορούν να χαλάσουν τα σχέδιά του το Σαββατοκύριακο, απάντησε: «Δεν ξέρω αν γίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει πρόβλημα, αλλά στο Μονακό…».

Ο Χάμιλτον απέφυγε στο Grand Prix της Ισπανίας μία σύγκρουση με τη Virgin του Λούκας ντι Γκράσι, την οποία συνάντησε μπροστά του τέσσερις ολόκληρες φορές (!), ενώ κινδύνεψε και με τη Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ, βγαίνοντας από τα pits.

Οσο για το ποια είναι η πρόβλεψή του ενόψει του αγώνα στο Μονακό, ο Χάμιλτον είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να κερδίσει στο Μονακό (εφόσον βέβαια δεν μπλεχτεί σε κανένα ατύχημα), αφού διαθέτει ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ενώ περιμένει ιδιαίτερα δυνατή και τη Red Bull. Παράλληλα, πιστεύει πως ο αγώνας με βροχή θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: