Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΧΡ.ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χρήστος Καρυπίδης που αγωνίζεται στην Ομόνοια Λευκωσίας, μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution, τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο και για τον ΠΑΟΚ. Αρχικά ο έλληνας αμυντικός μίλησε για την ευκαιρία που θα έχει η Ομόνοια να παίξει σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να αγωνίζεσαι στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως για εμάς στην Ομόνοια δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα αφού έχουμε να παίξουμε τρεις προκριματικούς. Όμως όπως τα κατάφεραν η Ανόρθωση και ο ΑΠΟΕΛ, θέλουμε να τα καταφέρουμε και εμείς. Να έχουμε κάποιες καλές κληρώσεις και να είμαστε πανέτοιμοι ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Προσωπικά έχω ξαναμπεί σε μία τέτοια διαδικασία όταν φορούσα την φανέλα της Χαρτς. Μόλις είχα πάει τότε στην ομάδα… δεν είχε ούτε δέκα ημέρες και λόγω απουσιών μάλιστα κλήθηκα να αγωνιστώ και σε μία θέση που δεν γνώριζα καλά. Η ΑΕΚ τότε ήταν καλύτερη από εμάς και δίκαια μας απέκλεισε».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ομόνοια τόνισε: «Ήταν μία σεζόν που είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ήταν λογικό γιατί στην ομάδα έπαιξαν 15-16 καινούριοι ποδοσφαιριστές. Ήταν πολύ δύσκολο να «δέσουμε» μεταξύ μας όμως ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα και είχαμε μία διαφορά επτά βαθμών από τον δεύτερο. Στην συνέχεια όμως κάναμε μεγάλη «κοιλιά», χάσαμε την διαφορά αυτή και βρεθήκαμε πίσω. Τελικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με εννέα βαθμούς διαφορά, κάτι που σημαίνει ότι κάναμε ένα πολύ καλό τελείωμα. Η Ομόνοια κατέκτησε μετά από επτά χρόνια το πρωτάθλημα στην Κύπρο και καταλαβαίνετε τι συνέβη».

Για τον ίδιο προσωπικά είπε πως: «ενώ ξεκίνησα καλά είχα έναν τραυματισμό που με πήγε πίσω. Βοήθησα την ομάδα όσο μπορούσα κυρίως στα play-off και αυτό είναι το ευχάριστο».

Για τον ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση των play-off μετά τη νίκη του στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού. Έχει ένα μικρό προβάδισμα και σίγουρα πολλά θα κριθούν στο αυριανό ματς».

Για το αν του λείπει η Τούμπα είπε: «Κάθε ομάδα έχει την δική της ιστορία. Έπαιξα στην Χαρτς, τώρα παίζω στην Ομόνοια, όμως σίγουρα δεν συγκρίνονται με όσα έχω ζήσει στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ είναι το κάτι άλλο. Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια. Έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και είναι η ομάδα που αναδείχθηκα».

Για το αν υπήρχε πέρυσι ενδεχόμενο επιστροφής του στον δικέφαλο τόνισε: «Δεν θέλω να μπω τώρα σε μία τέτοια διαδικασία. Έχω συμβόλαιο με την Ομόνοια και είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Κύπρο. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον δρόμο του. Έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός και εύχομαι να πετύχει τα καλύτερα. Να κατακτήσει την πρώτη θέση των Play-off και αν μπορέσει να βρεθεί στους ομίλους γιατί εκτός από το πρεστίζ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το οικονομικό κομμάτι».

Για το πώς νιώθουν οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από τον ΠΑΟΚ αλλά πολύ συχνά με κολακευτικά λόγια για τον δικέφαλο εξήγησε: «Είναι το μεγαλείο του ΠΑΟΚ αυτό που αναγκάζει οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να ξεχάσει αυτά που ζει στην Τούμπα. Είναι κάτι διαφορετικό ο ΠΑΟΚ. Προσωπικά νιώθω πολύ υπερήφανος που φόρεσα την φανέλα του ΠΑΟΚ και καμαρώνω όταν λέω ότι αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα. Δεν μου φαίνεται παράξενο που λένε όλοι τα ίδια. Είναι πολύ μεγάλος ο ΠΑΟΚ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που ανέλαβε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, έχει φοβερό παλμό η Τούμπα και αυτό που βλέπω εγώ και στα παιχνίδια που έχω πάει είναι ανεπανάληπτο. Είναι ότι καλύτερο για την ομάδα να ασχολούνται με την ομάδα άνθρωποι που έχουν παίξει στον ΠΑΟΚ και καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Τώρα ο ΠΑΟΚ εκπέμπει μία ποδοσφαιρική υγεία και υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Τέτοια συσπείρωση εγώ δεν είχα ξαναδεί στην ομάδα».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα γενικότερα τόνισε: «Υπάρχει μεγάλη βελτίωση και δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια είχαν αποκλειστεί από Κυπριακές ομάδες. Χρειάζεται φυσικά μεγάλη προσπάθεια ακόμη όμως έχει φθάσει σε ένα καλό επίπεδο. Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες με διοικητική και οικονομική σταθερότητα. Παράλληλα οι αγωνιστικοί χώροι είναι άψογοι σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Είδα στην Ελλάδα κάποια γήπεδα και κατάλαβα την μεγάλη διαφορά. Δεν έχω προπονηθεί προσωπικά σε καλύτερα γήπεδα από αυτά που βρήκα στην Ομόνοια. Αλλάζουν χλοοτάπητα δύο φορές το χρόνο και όλα τα γήπεδα είναι σε τρομερή κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: